Studenții FRIȘPA din cadrul USM au participat la un dialog cu europarlamentara Corina Crețu

#diez, 19 septembrie 2023 18:00

Studenţii şi cadrele didactice de la Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a USM (FRIȘPA) au avut deosebita ocazie de a discuta despre „Rolul instituțiilor europene în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, cu invitata specială la Conferințele FRIȘPA, Corina Crețu, politiciană română, europarlamentară și ex-Comisară pentru Politica Regională al Comisiei Europene. Сообщение Studenții FRIȘPA din cadrul USM au participat la un dialog cu europarlamentara Corina Crețu появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum o oră
17:00
Stiloul cu care președinta Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost vândut la licitație cu suma de 6 000 de euro. Acesta a fost vândut în cadrul „Balului Generozității” organizat de CCF Moldova. Сообщение Stiloul cu care Maia Sandu a semnat cererea de aderare la UE a fost vândut la licitație cu 6 000 de euro появились сначала на #diez.
Acum 2 ore
16:00
Poezie sau proză. Astăzi tot mai puțini aleg să își petreacă timpul în compania unor versuri sau romane. Ne dorim să cultivăm și să promovăm lectura, iar odată cu ea să descoperim tinerii scriitori și tinerele scriitoare din Republica Moldova. De această dată, o vom cunoaște pe Mădălina Șevciuc, o tânără poetă care s-a lansat pe piața literară în anul 2022 cu volumul de poezii „Noi doi, tu și eu”. Vă lăsăm să îi descoperiți povestea în interviul care urmează. Сообщение Printre rânduri. Mădălina Șevciuc: „Poezie oricine poate scrie, însă talentul face diferența” появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
15:15
Chiar dacă s-a scurs aproape o lună din această toamnă, a mai rămas destul timp pentru a încerca diverse activități interesante. Noi am pregătit o listă cu activități care te-ar putea inspira să savurezi la maximum toamnă și să experimentezi tot ce are de oferit acest anotimp. Recomandările pe care ți le propunem le poți adapta și personaliza în funcție de interesele și preferințele tale.  Сообщение O listă cu activități pe care să le faci toamna, pentru a savura din plin acest anotimp появились сначала на #diez.
14:15
De ceva timp în Chișinău au apărut câteva localuri în care poți găsi și savura populara băutură bubble tea. Cunoscut și drept ceaiul cu bule/boba, este o băutură de origine taiwaneză. Bubble tea se obține prin amestecarea unei baze de ceai cu lapte și fructe sau sucuri de fructe. Un alt ingredient și poate cel mai important sunt „bulele” care pot fi perle de tapioca (conform rețetei clasice) sau bule de tip popping sau nata de coco. Сообщение Best of: lista locurilor din Chișinău unde să te delectezi cu un bubble tea  появились сначала на #diez.
Acum 6 ore
13:45
Sportivii moldoveni Ruslan Cimpoeș și Sergiu Oșlobanu au devenit medaliați la Cupa Mondială de sambo. Competiția se desfășoară în Novi Sad, Serbia, în perioada 23-24 septembrie. Сообщение O nouă victorie pentru Moldova! Doi sportivi au devenit medaliați la Cupa Mondială de sambo появились сначала на #diez.
12:45
Dacă copii tăi sunt interesați de dinozauri sau ai vrea să le oferi o experiență nouă și interesantă, în Parcul „La Izvor” se regăsește un loc care ar putea fi potrivit. Este vorba despre Dinopark, parcul care găzduiește o expoziție cu peste 50 de dinozauri. Iar pentru a crea o atmosferă credibilă, figurinele se mișcă. Сообщение (foto) Știai că în Chișinău se află un parc cu dinozauri? Unde este amplasat și cât costă un bilet de intrare появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
11:45
În Templul Airavatesvara din sudul Indiei se regăsește un basorelief sculptat cu peste 850 de ani în urmă, care a captat atenția atât a istoricilor de artă, cât și a oamenilor de știință din domeniul opticii. Ceea ce face ca această operă de artă să fie interesantă nu este subiectul reprezentat, nici detaliile sale bine conturate, ci faptul că ea conține unul dintre cele mai vechi exemple de iluzii în artă. Сообщение (foto) Una dintre cele mai vechi iluzii optice din lume se află într-un templu din sudul Indiei появились сначала на #diez.
11:00
Serviciul american de streaming Netflix a prezentat teaserul unui nou reality show, intitulat „Squid Game: Challenge”. Acesta este bazat pe serialul cu același nume. Сообщение (video) Netflix a publicat teaserul unui reality show bazat pe serialul sud-coreean „Squid Game” появились сначала на #diez.
10:30
Mario Fresh și RENVTØ au lansat piesa „Ce seară minunată”, o reinterpretare a cântecului moldovenesc cu același nume. Publicată în data de 22 septembrie, videoclipul piesei a reușit să adune peste 31 000 de vizualizări, peste 1 000 de aprecieri și comentarii, Сообщение (video) „Ce seară minunată!” Doi cântăreți din România au reinterpretat piesa lui Ion Surceanu  появились сначала на #diez.
10:00
Ștefan Gligor, președintele Partidului Schimbării, a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de Primar General al municipiului Chișinău. Potrivit reprezentanților partidului, decizia a fost luată din „lipsa unui candidat competent și credibil la funcția de primar de Chișinău”. Сообщение Un alt candidat la funcția de primar al Chișinăului. Pe cine a desemnat Partidul Schimbării появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
09:30
Judocanul Petru Pelivan a cucerit medalia de argint în cadrul Cupei Mondiale de „Grand Slam” de la Baku, Azerbaidjan. Acesta a participat la categoria de greutate de 73 de kilograme. Сообщение Un judocan din Moldova a câștigat medalia de argint la Grand Slam-ul de la Baku появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
22:45
Astăzi este a 578-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Canada a anunțat sancțiuni împotriva a 42 de cetățeni ruși și a 22 de entități juridice rusești. Cele mai importante evenimente din a 578-a zi de război появились сначала на #diez.
20:30
Este posibil ca în curând compania Bolt să presteze servicii de taxi în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat astăzi, 23 septembrie, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba. Сообщение Compania Bolt ar putea presta servicii de taxi în Moldova. Alaiba: „Cred și sper că în curând o să avem știri bune aici” появились сначала на #diez.
20:15
Încă nu ți-ai făcut planuri pentru ziua de mâine? Ți-am pregătit o listă de evenimente la care ai putea merge singur(ă) sau cu cineva drag. Vezi mai jos despre ce este vorba. Сообщение Petrece ultima zi a acestei săptămâni la cel mai înalt nivel! Cinci evenimente la care ai putea merge duminică, 24 septembrie появились сначала на #diez.
18:30
În data de 7 octombrie se va desfășura prima ediție a Forumului Național al Cadrelor Didactice. Despre aceasta a anunțat vineri, 21 septembrie, președinta Maia Sandu. Cei prezenți la eveniment vor discuta despre situația actuală din sistemul de învățământ din Republica Moldova. Сообщение Prima ediție a Forumului Național al Cadrelor Didactice se va desfășura pe 7 octombrie. Ce subiecte se vor discuta появились сначала на #diez.
18:15
Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, cărora Legislativul le-a ridicat imunitatea parlamentară, vor sta 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, transmite Procuratura Anticorupție. Сообщение 30 de zile de arest preventiv pentru Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Sunt acuzați de finanțare ilegală a unei formațiuni politice появились сначала на #diez.
18:15
Profesorul de matematică Alex Leahu, care este și formator la „Clasa Viitorului”, și-a creat cont de Patreon, devenind astfel primul și unicul profesor din Republica Moldova care deține o pagină pe această platformă. Сообщение Alex Leahu a devenit primul și unicul profesor din Republica Moldova care are un cont de Patreon. Ce scop urmărește появились сначала на #diez.
Ieri
17:00
În capitală a fost lansată o școală gratuită de matematică, destinată copiilor pasionați de acest domeniu, care învață în clasa a V-a. Inițiativa este o premieră pentru Moldova, iar în spatele ei se află Alex Leahu, profesor de matematică și formator la „Clasa Viitorului”. Ce presupune această școală, dar și care sunt planurile de viitor ale fondatorului legate de ea, aflați în continuare. Сообщение O școală de matematică gratuită pentru copiii pasionați de acest domeniu a fost lansată în capitală. Alex Leahu, în spatele inițiativei появились сначала на #diez.
14:30
Dana Baldovici, o tânără de 18 ani din Republica Moldova, a reușit să întoarcă toate scaunele la emisiunea de talente de peste Prut „Vocea României”. Aceasta a interpretat o piesă rock, Piece Of My Heart. Сообщение (video) O tânără din Republica Moldova a întors toate cele cinci scaune la concursul muzical „Vocea României” появились сначала на #diez.
13:00
Anual, în luna septembrie, în cele 50 de țări semnatare ale Convenției Culturale Europene (1954), sunt marcate Zilele Europene ale Patrimoniului. Mii de evenimente sunt organizate pentru a contribui la sensibilizarea opiniei publice referitor la patrimoniul european și pentru a încuraja populația să se implice activ în protejarea și consolidarea patrimoniului cultural pentru generațiile actuale și viitoare. Сообщение În luna septembrie marcăm Zilele Europene ale Patrimoniului. Care este programul activităților desfășurate la Chișinău în acest an появились сначала на #diez.
12:00
Astăzi, 23 septembrie, are loc echinocțiul de toamna, moment în care ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Acest eveniment astronomic mai presupune și faptul că anume astăzi începe toamna adevărată, adică cea astronomică. Iar din punct de vedere științific, echinocțiul de toamnă este atunci când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°. Сообщение Ziua de astăzi va fi egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Ce presupune echinocțiul de toamnă появились сначала на #diez.
11:45
Muzeul de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din orașul Soroca este o destinație de neratat pentru persoanele interesate de istorie, arheologie și etnografie. Acesta și-a început activitatea în 1907, atunci când un grup de tineri pasionați de cercetare s-au adunat sub numele „Tinerii cercetători ai Văii Nistrului”, iar clădirea actuală a fost ridicată 30 de ani mai târziu, la comanda avocatului Gendler, inițial ca locuință și birou. Сообщение (foto) 32 000 de exponate, printre care și copia paloșului lui Ștefan cel Mare. Descoperă Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca появились сначала на #diez.
10:30
Moldova – țara pe care o îndrăgești exact atunci când descoperi aspectele principale ale culturii sale tradiționale. Fie că ești interesat de vin, bucătărie, tradiții religioase sau meșteșuguri, aceasta are ceva special de oferit și poate deveni o destinație culturală fascinantă. De aceea, astăzi vă invităm să admirați o serie de fotografii realizate de Vasilii Zeliznîi, care redau perfect cultura și atmosfera noastră. Сообщение (foto) Moldova, văzută prin obiectivul fotografului Vasilii Zeliznîi ca destinație culturală fascinantă появились сначала на #diez.
09:30
Luptătorii de stil greco-roman, Artiom Deleanu (55 kg) și Mihail Bradu (82 kg) și-au încheiat evoluția la Campionatul Mondial de lupte, rezervat seniorilor, de la Belgrad, Serbia. Ambii au ocupat locul cinci în categoriile lor de greutate. Сообщение (foto) Doi sportivi din Republica Moldova s-au clasat pe locul cinci în cadrul Campionatului Mondial de Lupte, ediția 2023 появились сначала на #diez.
09:00
Te plictisești acasă și nu știi ce să faci în acest weekend? Ți-am pregătit o listă din cinci filme interesante pe care să le privești la cinematografele Cineplex din Chișinău – Cineplex-Mall și Cineplex-Loteanu. Сообщение (video) Cinci filme pe care să le privești la cinematografele Cineplex din Chișinău în acest weekend появились сначала на #diez.
22 septembrie 2023
22:00
Astăzi este a 577-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Volodâmâr Zelenski a mers într-o vizită în Canada pentru prima dată de la declanșarea războiului. Cele mai importante evenimente din a 577-a zi de război появились сначала на #diez.
19:00
Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru ziua de mâine, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce: vizionezi un film, participi la un club de carte sau mergi la un spectacol. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa sâmbătă, 23 septembrie. Сообщение Spectacole, expoziții cu mașini de ecopă și cluburi de carte! Lista evenimentelor la care poți participa sâmbătă, 23 septembrie появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:45
Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de bronz în cadrul Cupei Mondiale de „Grand Slam” de la Baku, Azerbaidjan. Despre asta a informat Comitetul Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Сообщение Încă o victorie pentru Moldova! Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Cupa Mondială „Grand Slam” de la Baku появились сначала на #diez.
17:30
Ești student aspirant, tânăr creator sau profesionist cu experiență? Ești invitat să participi la workshopuri, sesiuni de Q&A, să colectezi insight-uri și practici noi de la cei mai buni experți din domeniile Creative and Digital Media în perioada septembrie – decembrie 2023. Сообщение Cinci experți americani din industria creativă vin în Moldova pentru a preda lecții la universitățile din țară появились сначала на #diez.
17:15
Muzeul Național al Literaturii Române inaugurează decada Zilelor Europene ale Patrimoniului cu o expoziție de carte, intitulată „Abecedare”. Evenimentul este organizat și cu prilejul împlinirii a 155 de ani de la publicarea primului abecedar în limba română. Сообщение Acum 155 de ani a fost publicat primul abecedar în limba română. Participă la o expoziție și vezi cum arăta manualul în anul 1865 появились сначала на #diez.
16:15
A fost publicat topul celor mai bine plătite 100 de locuri de muncă vacante din Republica Moldova în luna septembrie 2023. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, pe primul loc se află poziția de programator/programatoare. Persoana care va ocupa acest post va ridica un salariu de până la 100 000 de lei pe lună. Сообщение Salariu de până la 100 000 de lei pe lună. Top 100 cele mai bine plătite locuri de muncă vacante din Moldova în luna septembrie появились сначала на #diez.
16:00
La #diez, continuăm să vorbim în această toamnă despre orientare în carieră, de data aceasta într-o serie de emisiuni despre piața muncii din Republica Moldova. În primul episod, vorbim cu Ilinka Gherța, coordonatoare de proiecte la delucru.md, o platformă de recrutare cu experiență pe piață. Pe Ilinka am întrebat-o despre provocări, salarii, joburi și cerințe actuale în materie de abilități și competențe. Credem că răspunsurile sunt un ghid bun de orientare, atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Сообщение (video) „Când angajatorul te miluiește pe cap, antrenează în tine mediocritatea.“ Ilinka Gherța îți spune ce trebuie să știi despre piața muncii din Moldova появились сначала на #diez.
15:00
Pe 27 septembrie, Dreamups te invită la Start-up Grind Chișinău, ediția Pitch Battle, arena unde fondatorii de start-upuri se vor duela într-un ring de pitching pentru a câștiga un curs de top în valoare de 1 500 de euro. Cine va câștiga? Tu decizi. Сообщение Pe 27 septembrie vino la Start-up Grind Chișinău, ediția Pitch Battle. Câștigătorul îl alegi tu появились сначала на #diez.
14:30
Șase studenți de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vor primi burse de studii din partea statului pentru performanțe academice și participare în activități extracurriculare. Сообщение Șase studenți ai USMF au obținut burse de merit din partea statului появились сначала на #diez.
14:30
Arina Spătaru, președinta Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), a declarat într-o conferință de presă că a participat sub acoperire la o investigație lansată de procurorii anticorupție privind finanțarea ilegală a partidelor politice de către grupul infracțional Șor. Aceasta povestește că s-ar fi întâlnit cu Ilan Șor la vila sa luxoasă și ar fi ascultat planurile sale. Сообщение „Șor credea că Arina Spătaru a fost cumpărată din banii lui.” O fostă deputată susține că a lucrat ca a agentă sub acoperire în dosarul finanțării ilegale a partidelor появились сначала на #diez.
14:15
Calificativul „Exclenet” acordat în ședința din 19 septembrie, curent, de Senatul UTM, în urma audierii raportului prorectorului Dinu Țurcanu, privind evoluția domeniului digitalizării la Universitatea Tehnică a Moldovei în perioada 2022-2023, este o mărturie a progresului semnificativ în adoptarea tehnologiei și a inovației pentru dezvoltarea experienței academice. Сообщение Procesul de digitalizare a UTM a fost apreciat cu calificatul „Excelent” de Senatul universității. Ce proiecte au fost implementate появились сначала на #diez.
14:00
Pe 26 septembrie, Kaufland marchează patru ani în Republica Moldova! Cu această ocazie, va fi lansată campania aniversară „De patru ani ne străduim de patru ori mai mult!” Conceptul campaniei vine să sublinieze misiunea Kaufland Moldova – să facă viața clienților săi mai bună, prin tot ceea ce le oferă, fie că vorbim de produse de calitate, prospețime, varietate și prețuri reduse sau dacă vorbim de amabilitate și servicii pentru clienți - pentru a asigura o experiență de cumpărături plăcută și rapidă. În acest fel, ne străduim să fim cât mai aproape de clienții noștri și să le mulțumim pentru că de patru ani sunt alături de noi! Сообщение „De 4 ani ne străduim de patru ori mai mult!” Campania aniversară Kaufland Moldova появились сначала на #diez.
14:00
Fiind copii, visăm cu ochii deschiși, avem planuri grandioase și credem cu tărie că acestea se vor îndeplini mai devreme sau mai târziu. De la această premisă a pornit și Anastasia Vascan, o tânără din Republica Moldova care își face studiile în Regatul Țărilor de Jos, în cadrul Universității Twente. Tânăra a ales să se specializeze în domeniul afacerilor internaționale, administrație și management. Interesul Anastasiei față de dezvoltarea unei organizații și față de coordonarea angajaților vine încă din școală, unde a studiat economia și a reușit să inițieze o mică afacere alături de colegii ei. În vacanța de vară, studenta a decis să-și petreacă timpul util participând la stagiul de practică lansat de #diez – Moldova Brain Gain – în colaborare cu Ambasada Țărilor de Jos. Сообщение „Oferiți o speranță Moldovei, pentru că avem potențial.” Anastasia Vascan, despre piața de muncă națională și experiența acumulată la Invest Moldova появились сначала на #diez.
14:00
Senatul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova i-a conferit titlul onorific Doctor Honoris Causa domnului Randy Schekman, profesor la Departamentul de Biologie Moleculară și Celulară la Universitatea California din Berkeley, SUA, Laureat al Premiului Nobel în Medicină (2013), savant cu renume mondial la Institutul Medical Howard Hughes. Сообщение Profesorul Randy Schekman, laureat al Premiului Nobel în Medicină, a devenit Doctor Honoris Causa al USMF появились сначала на #diez.
14:00
Iulian Muntean, membrul nou la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care este învinuit într-un dosar de corupție, spune că ar urma să-și depună cererea de demisie la secretariatul Parlamentului. Сообщение Membrul CSM Iulian Muntean, învinuit într-un dosar de corupție: „Cred că îmi voi depune cererea de demisie” появились сначала на #diez.
13:45
Procesul de recrutare a tinerilor din India, eligibili să studieze la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și în alte instituții de învățământ superior din țara noastră, va fi facilitat ca rezultat al deschiderii unei misiuni diplomatice a Republicii Moldova în acest stat. Despre acest lucru a anunțat E.S. Ana Taban, numită recent de guvern în funcția de Ambasadoare Extraordinară și Plenipotențiară a Republicii Moldova în Republica India, cu reședința în orașul New Delhi, care a întreprins o vizită de lucru la USMF în data de 11 septembrie curent. Сообщение Deschiderea Ambasadei Republicii Moldova în India va facilita procesul de recrutare a candidaților la studii la USMF появились сначала на #diez.
13:30
Cetățenii care călătoresc între Uniunea Europeană și Republica Moldova vor beneficia de tarife mai mici la serviciile de roaming. Astăzi, 22 septembrie, operatorii de telefonie au semnat anexa care stabilește plafoanele de preț pentru serviciile respective. Сообщение Din 1 ianuarie 2024, serviciile de roaming se ieftinesc pentru cetățenii care călătoresc între Moldova și UE. Care vor fi prețurile появились сначала на #diez.
13:30
Centrul Național Anticorupție a publicat o secvență audio, înregistrată în cadrul investigațiilor privind finanțarea ilegală a partidelor politice, care conține o parte din discuția purtată la 6 august 2023, de Ilan Șor și o altă persoană prin aplicația de comunicare BRIA. Сообщение CNA a publicat o conversație cu Ilan Șor. Ea face parte din cadrul investigațiilor privind finanțarea ilegală a partidelor politice появились сначала на #diez.
12:00
Ministra justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a venit cu o reacție în cazul lui Iulian Muntean, noul membru CSM învinuit într-un dosar de corupție. Ea cere retragerea sau demisia acestuia, pentru a nu discredita imaginea reformei justiției. Сообщение Ministra justiției cere demisia lui Iulian Muntean, noul membru CSM învinuit într-un dosar de corupție появились сначала на #diez.
11:30
Comisia Națională pentru Standardele Lingvistice de Stat din Ucraina a anunțat că în textele informale cuvintele „Federația Rusă”, „Rusia”, „Moscova”, „Moscovia”, „Regatul Moscovei”, „Imperiul Rus”, „Duma de Stat a Federației Ruse” etc. vor putea fi scrise cu minuscule. Сообщение În Ucraina a fost permisă scrierea cuvintelor „Rusia”, „Moscova” sau „Imperiul Rus” cu litere mici появились сначала на #diez.
11:00
În ziua de 19 septembrie, în cadrul parteneriatului dintre Xontech Systems și UTM, pe platforma Academiei de Securitate Cibernetică, noua entitate creată cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului (Innovate Moldova), finanţat de USAID (USAID Moldova) şi Guvernul Suediei (Embassy of Sweden in Chisinau), a fost organizat un nou training tehnic gratuit cu reprezentanții Palo Alto Networks, dedicat tuturor instituțiilor publice și private, cu tematica „Palo Alto Networks – XSOAR (soluție de analiză și răspuns la incidente cibernetice) și XPANSE (Attack Surface Management & Digital Risk Protection)”. Сообщение Seria de training tehnic gratuit, marca Palo Alto Networks, pe platforma Academiei de Securitate Cibernetică a UTM, continuă în ritm progresiv появились сначала на #diez.
10:30
Atacurile cibernetice sunt, în prezent, cea mai rapidă creștere a criminalității la nivel mondial. În acest sens, cifrele exorbitante au determinat nevoia stringentă a instruirilor în domeniul securității cibernetice. La acest capitol UTM este lider la nivel național, recunoscut prin Hotărârea de Guvern privind dezvoltarea profesională în domeniul securității cibernetice, aprobată în ziua de 13 septembrie 2023. Сообщение 42 de manageri de nivelul I, dar și viitori manageri din cadrul MAI au fost instruiți în cadrul Academiei de Securitate Cibernetică a UTM появились сначала на #diez.
10:15
Jurnalista Elena Covalenco a anunțat că i-a fost interzisă intrarea în regiunea transnistreană. Potrivit unui document emis de autoritățile de la Tiraspol și publicat pe pagina de Facebook a Elenei Covalenco, aceasta nu are voie să intre pe teritoriul din stânga Nistrului timp de trei ani. Сообщение (doc) Unei jurnaliste de la Chișinău i s-a interzis intrarea în regiunea transnistreană. Reacția Biroului politici de reintegrare появились сначала на #diez.
09:45
Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO și Artico Erasmus+ Moldova anunță despre posibilitatea de a participa în cadrul unui proiect despre educație sexuală. Сообщение Participă la o activitate de dezvoltare personală despre educația sexuală și călătorește în Bosnia și Herțegovina появились сначала на #diez.
09:00
Sportiva moldoveancă Irina Rîngaci a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de la Belgrad, categoria 68 de kilograme. Astefel, luptătoarea a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în 2024. Сообщение Luptătoarea Irina Rîngaci s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.