(video) PSRM și-a depus dosarul la CECC. Adrian Albu: Voi lupta cu propaganda LGBT în școli. Dodon: Acum 4 ani nu a câștigat Vanea Ceban, ci un primar socialist

UNIMEDIA, 19 septembrie 2023 16:40

Socialiștii și-au depus dosarul la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău pentru înscreierea în cursa electorală. Listele candidaților au fost prezentate de Adrian Albu și Igor Dodon.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum o oră
22:20
Guvernul polonez a precizat că intenţionează să livreze arme Ucrainei, în conformitate cu angajamentele sale, după confuzia iniţială provocată de declaraţiile făcute de premierul Mateusz Morawiecki miercuri seară, scrie digi24.ro.
Acum 2 ore
22:10
Tragedie în capitală. O tânără de 31 de ani a decedat, după ce s-a aruncat în gol de la etajul 15 al unui bloc de locuit din sectorul Botanica. Potrivit oamenilor legii, aceasta locuia împreună cu mama sa. Deocamdată, nu se cunoaște ce ar fi făcut-o pe tânără să recurgă la așa gest.
22:00
Campioana Republicii Moldova, Sheriff a cedat în această seară, pe teren propriu, în fața echipei italiene AS Roma, în primul meci din faza grupelor Ligii Europa, ediția 2023/24, anunță reprezentanții FMF.
21:50
Fostul premier Ion Chicu a venit în această seară cu un scurt mesaj pe rețele. „Mort de dimineață, CSM-ul Maiei învie în chinurile Renașterii”, a scris liderul PDCM.
21:20
Echipa spaniolă Real Madrid fost lovită de un scandal sexual în care sunt implicaţi tineri de la centrul de juniori şi tineret, a anunţat joi cotidianul spaniol AS, scrie digi24.ro.
Acum 4 ore
21:00
Deputatul PAS, Mihai Druță, a suverit o hemoragie nazală, chiar în timpul unei luări de cuvânt la ședința Parlamentului. S- a întâmplat, în momentul când au fost examinate cererile de ridicare a imunității a deputaților Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan.
20:50
Autoritățile bulgare l-au expulzat pe arhimandritul Vasian, care a condus Biserica Ortodoxă Rusă din țară, pentru că ar fi o „amenințare la adresa securității naționale", au declarat mai mulți diplomați ruși pentru agenția oficială rusă de presă TASS, scrie digi24.ro.
20:30
Procurori și ofițeri CNA au efectuat percheziții în această seară acasă la deputata Irina Lozovan, membră a Partidului „Renaștere”. Ulterior, deputata a fost reținută de oamenii legii.
20:30
Deputatul Alexandr Nesterovschi a plecat din PSRM contra unei sume de bani, iar Ilan Șor îi achita lunar și un salariu de 5 mii de dolari. Mai mult, acesta este acuzat că a racolat un fost deputat (n.n. Arina Spătaru) pentru a fi în fruntea unui partid pro-european, dar care să promoveze interesele lui Ilan Șor. „Persoana a denunțat acest lucru de la început și a cooperat cu organul de urmărire penală”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.
20:20
Deputații Partidului „Renaștere”, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, au fost reținuți de oamenii legii în această seară, 21 septembrie.
19:40
Procurori și ofițeri CNA efectuează percheziții în această seară acasă la deputata Irina Lozovan, membră a Partidului „Renaștere”.
19:20
Liderul partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, susține că în această seară, s-au început perchezițiile la domiciliile liderilor formațiunii dar si la rudele acestora. „Este o încercare de a exercita presiune politică asupra opoziției. Suntem convinși că aceste percheziții au fost făcute la denunțarea Partidului Socialiștilor, care, evident, a conlucrat cu PAS și a devenit partenerul junior al Maiei Sandu”, a scris Parasca pe rețele.
Acum 6 ore
19:00
Deputatul Alexandr Nesterovschi a luat cuvântul la tribuna Parlamentului, după ce Procurorul General interimar, Ion Munteanu, a cerut ridicarea imunității acestuia. Parlamentarul și-a început discursul în limba rusă, notând: „Jos alianța Dodon-Sandu!”. În adresarea sa, Nesterovschi a negat acuzațiile ce i se aduc și a acuzat foștii colegi socialiști că ar colabora cu PAS.
18:50
Deputații s-au întrunit astăzi în ședință plenară. Deputații au aprobat cele 17 proiecte de pe ordinea de zi. Totodată, a fost ridicată imunitatea a doi deputați. Este vorba de Irina Lozavan și Alexandr Nesterovschi.
18:40
Deputații s-au întrunit astăzi în ședință plenară. Deputații au aprobat cele 17 proiecte de pe ordinea de zi. Totodată, la începutul sesiunii Igor Grosu a anunțat PG a cerut ridicarea imunității mai multor deputați. Este vorba despre Irina Lozavan și Alexandr Nesterovschi.
18:40
Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan a rămas fără imunitate parlamentară. Cele cinci cereri ale Procurorului General interimar au fost susținute de deputații PAS. Cei doi deputați au părăsit, în luna mai curent, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au anunțat că aderă la Partidul „Renaștere”.
18:30
Yoon Suk Yeol, preşedintele Coreei de Sud, a avertizat miercuri, în discursul ţinut la Adunarea Generală a ONU, despre posibilele tranzacţii cu armament între Rusia şi Coreea de Nord, scrie digi24.ro.
17:50
Deputații se întrunesc astăzi în ședință plenară. Pe ordinea de zi sunt 17 subiecte, printre care și cel cu privire la prelungirea stării de urgență.
17:50
Procuratura Anticorupție declară că nu a fost interpelată de Comisia Pre-vetting, așa cum a făcut în toate celelalte cazuri, să ofere informații despre candidatul la CSM, Iulian Muntean, care s-a dovedit că este vizat într-un dosar penal de corupție, dar a trecut cu brio de evaluarea externă. „În fapt, furnizarea din oficiu de către Procuratura Anticorupție, a unei astfel de informații fără o bază legală, vine în contradicție cu principiul prezumpției de nevinovăției”, se arată într-un comunicat emis de instituția de urmărire penală.
17:40
Scandal la ședința Consiliului de Circumscripție din Bălți. Deputata Marina Tauber a intrat în sală pentru a afla de ce i se refuză înmânarea listelor de prescripție pentru a se înscrie în cursa pentru fotoliul de primar.
17:40
Deși nu este de acord cu decizia Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică, Moldovatransgaz a achitat în primele 72 de ore amenda de 34 milioane lei, care i-a fost aplicată, transferând jumătate din această sumă. Totodată, compania nu a renunțat la hotărârea de a contesta decizia ANRE.
17:30
SIS în comun cu PA și CNA au descins astăzi cu peste 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, cât și în 9 automobile. În urma descinderilor, o persoană a fost reținută. În același timp, CNA anunță că au fost efectuate 25 de percheziții.
Acum 8 ore
17:00
Un drum renovat a fost inaugurat în satul Vatici datorită partidului “Șansă” cu sprijinul echipei lui Ilan Șor. Reparația a peste un kilometru din carosabilul cu o lățime de 6 metri a fost efectuată pe cheltuiala bugetului consiliului raional și cu ajutorul sponsorilor. Respectivii au asigurat cea mai mare parte a finanțării.
16:40
Deputații se întrunesc astăzi în ședință plenară. Pe ordinea de zi sunt 17 subiecte, printre care și cel cu privire la prelungirea stării de urgență.
16:20
Deputații se întrunesc astăzi în ședință plenară. Pe ordinea de zi sunt 17 subiecte, printre care și cel cu privire la prelungirea stării de urgență.
16:10
Deputații se întrunesc astăzi în ședință plenară. Pe ordinea de zi sunt 17 subiecte, printre care și cel cu privire la prelungirea stării de urgență.
16:10
Președintele MoldovaGaz, Vadim Ceban susține, în aceste clipe, o conferință de presă, la care va prezenta date despre activitatea companiei, poziția față de rezultatele auditului internațional pe datoriile către de Gazprom și planurile furnizorului pentru 2024, după ultimele hotărâri ale ANRE.
16:10
Consiliul Superior al Magistraturii anunță că nu se mai întrunește mâine în ședință, așa cum a fost stabilit anterior. Motivul anulării acesteia nu este prezentat oficial.
16:00
Un bărbat de 38 de ani din muncipiul Bălți a murit, după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuit. Potrivit martorilor, este vorba despre un cunoscut DJ din oraș, scrie tvn.md.
16:00
Președintele MoldovaGaz a declarat că nu există deocamdată premise pentru a cere revizuirea tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali. Cifra ar putea scădea, însă, șansele nu inspiră prea mari speranțe. „În cazul în care achiziția în trimestrul patru al acestui an va fi la 550 dolari, atunci tariful se va reduce cu 1,8%. Dacă va fi la 500 de dolari, tariful va fi de 16,7 lei. La moment, nu sunt premise pentru că nu avem așa prețuri”, a declarat Vadim Ceban.
15:30
Un bebeluș de patru luni și un bărbat de 81 de ani au decedat în urma accidentului de la Anenii Noi. Împactul s-a produs în apropiere de localitatea Țînăreni.
15:30
Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la funcția de primar de Bălți, Maxim Moroșan a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.
Acum 12 ore
15:00
La domiciliul Nataliei Parasca, liderului Partidului „Renaștere” și la alți câțiva activiști sunt organizate percheziții. Anunțul a fost făcut chiar de formațiune. Asta în timp ce Parlamentul examinează cererea Procurorului General de a ridica imunitatea a doi deputați, care au aderat la acest partid - Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi.
14:50
Polițiștii capitalei au depistat și ridicat de la o întreprindere din Chișinău, care are ca gen de activitate tipărirea ziarelor și alte servicii conexe, o cantitate mare de materiale electorale, în lipsa actelor de proveniență legală.
14:30
Liga Orașelor și Comunelor a luat act de informația apărută privind reținerea candidatului pentru funcția de Primar General al mun.Chișinău, Mihail Bagas.
14:20
Un accident grav s-a produs astăzi la Anenii Noi. Potrivit informațiilor preliminare, sunt implicate două mașini și ar fi victime. La fața locului au intervenit pompierii și ambulanța.
14:10
Furnizorul de gaze consideră că auditul efectuat de două companii străine, angajate de Guvern, care au verificat datoria față de Gazprom nu este decât „un raport de consultanță, cu expresii, opinii, inclusiv subiective, ale executanților acestui raport”. După realizarea auditului, Chișinăul anunța că Moldova nu are o datorie decât de 8,6 milioane de dolari față de Gazprom, iar restul 700 de milioane urmează să fie casate.
14:10
Aeroportul Internațional Chișinău vine cu vești minunate pentru pasionații de călătorii! Compania FLYONE extinde rețeaua de zboruri și aduce trei orașe fascinante la doar un „check-in distanță”. Cu începere din primăvara anului viitor, călătorii vor avea ocazia de a explora și de a experimenta noi aventuri în locații spectaculoase.
13:50
Dansuri și voie bună la Aeroportul din Chișinău. Evreii hasidici, ce se întorc din pelerinajul din Ucraina, se distrează în sala de așteptare. Aceștia sărbătoresc Anul Nou evreiesc, Roș Hașaná.
13:30
Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 2 octombrie. Un proiect de hotărâre care prevede aceasta a fost votat de 57 de deputați, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.
13:20
Avocata Violeta Gașițoi vine cu o recomandare pentru tinerii care își cer iubita în căsătorie în mod public, în fața rudelor, prietenilor. „Opriți acest obicei care creează pentru multe persoane anxietate și chiar dacă va fi un „Da”, acesta de multe ori se constată că nu e sincer și va urma un divorț, care e și cam costisitor, în multe cazuri, mai ales dacă sunt copii”, a scris avocata, pe pagina sa de Facebook.
13:00
Centrul Național Anticorupție nu știa despre faptul că Iulian Muntean, care a devenit membru CSM și a trecut cu brio de Comisia Pre-vetting, dar și de votul deputaților PAS, figurează într-un dosar penal de corupție. Mai mult, instituția afirmă că ordonanța privind dosarul lui Muntean lipsește din registrul Ministerului de Interne.
12:20
O adolescentă de 17 ani, din România, a fost vândută de familia ei cu suma de 3.500 de euro. De asemenea, ea spune că a fost obligată să întrețină relații intime cu un tânăr, la fel minor. Fata a sunat la 112 şi a spus autorităţilor că a fost violată de fiul celor care au cumpărat-o, cu care era obligată să se mărite, scrie specialarad.ro, cu referire la gândul.ro.
12:00
Deputații se întrunesc astăzi în ședință plenară. Pe ordinea de zi sunt 17 subiecte, printre care și cel cu privire la prelungirea stării de urgență.
12:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a avut, din nou, o întrevedere cu Alexander Soros. De data aceasta, întâlnirea a avut loc la New York. Anunțul a fost făcut de fiul magnatului american, pe twitter.
12:00
„Pe tot parcursul procesului de evaluare, Comisia nu a fost informată despre investigații sau proceduri penale în care ar fi fost vizat Iulian Muntean” - Aceasta este reacția Comisiei Pre-vetting, în contextul informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la Iulian Muntean, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a promovat evaluarea extraordinară pe 14 august 2023 și a fost numit de Parlament în Consiliul Superior al Magistraturii pe 7 septembrie 2023, în sensul în care ar fi învinuit într-un proces penal de corupție ce datează cu anul 2019.
11:50
Deputații se întrunesc astăzi în ședință plenară. Pe ordinea de zi sunt 17 subiecte, printre care și cel cu privire la prelungirea stării de urgență.
11:40
Președintele MoldovaGaz, Vadim Ceban susține, în aceste clipe, o conferință de presă, la care va prezenta date despre activitatea companiei, poziția față de rezultatele auditului internațional pe datoriile către de Gazprom și planurile furnizorului pentru 2024, după ultimele hotărâri ale ANRE.
11:40
Luptătoarea Anastasia Nichita a urcat din nou pe podiumul de premiere la Campionatul Mondial de lupte, rezervat senioarelor, însă fiind la un pas de descalificare. Tânăra a făcut dezvăluirile într-o postare publică, în care își acuză fostul antrenor că ar fi dorit să-i denigreze numele și să împiedice calificarea ei.
11:30
BCS a părăsit ședința plenară a Parlamentului, după ce nicio propunere a deputaților fracțiunii nu a fost acceptată de majoritea din Legislativ. Deputata PAS, Doina Gherman, a venit cu un comentariu după anunțul lui Vlad Batrîncea.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.