Candidatul PSRM, a depus actele: „Capitala noastră trebuie să devină o localitate confortabilă pentru viața oamenilor”

Provincial, 19 septembrie 2023 16:10

Adrian Albu, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de primar al capitalei, a depus astăzi pachetul necesar de documente pentru a fi înregistrat în cursa electorală, informează PROVINCIAL.  „Capitala noastră trebuie să devină o localitate confortabilă pentru viața oamenilor. Grija pentru oameni și proiectele de infrastructură, pentru modernizarea rapidă a Chișinăului, sunt prioritățile […] Post-ul Candidatul PSRM, a depus actele: „Capitala noastră trebuie să devină o localitate confortabilă pentru viața oamenilor” apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 5 minute
13:30
Pe sensul de intrare în țară, polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali au supus controlului de specialitate un mijloc de transport de model „Mercedes Sprinter”, ce se deplasa din Germania în Republica Moldova. Ca urmare a verificării pasagerilor și a bunurilor transportate, echipa comună a depistat într-un bagaj o armă pneumatică. Documentat este […] Post-ul PTF Leova-Bumbăta: Un conațional a încercat să transporte ilicit o armă pneumatică apare prima dată în Provincial.
13:30
Cupa Moldovei Moldtelecom, ediția 2023/24, continuă astăzi, 3 octombrie, cu meciurile din 1/16 de finală. Opt echipe vor accede în etapa următoare a competiției în care vor întâlni cele 8 formații din Super Liga. Vă prezentăm programul partidelor din cadrul 1/16 de finală: FC Pepeni – FC Fălești FC Slobozia Mare – CF Saksan Vulturii […] Post-ul Cupa Moldovei Moldtelecom continuă astăzi cu meciurile din 1/16 de finală apare prima dată în Provincial.
13:30
La 1 octombrie curent, la teatrul de vară din parcul municipiului Hîncești s-a desfășurat turneul republican la lupta națională ,,Trînta”, în memoria maestrului în sport Valentin Bodișteanu. La turneu au participat circa 90 de sportivi din Hîncești, Cărpineni, Fundul Galbenei, Buțeni, Ialoveni, Călărasi, Ștefan-Vodă, Cimișlia, Criuleni, Soroca, Ungheni, Liceul Municipal Chişinău și Liceul Republican Chişinău. […] Post-ul La Hâncești s-a desfășurat turneul republican la lupta națională ,,Trînta” apare prima dată în Provincial.
Acum 15 minute
13:20
Primăria Chișinău își propune să ofere posibilitatea și șoferilor de taxi să circule pe benzile destinate transportului public. Mai mult, preconizează să permită circulația pe aceste benzi, în afara orelor de vârf, și șoferilor cu mașini personale. Primarul Capitalei, Ion Ceban, spune că Direcția Mobilitate Urbană urmează să vină cu o soluție în acest sens. […] Post-ul Șoferii de taxi ar putea să circule pe benzile destinate transportului public, iar în afara orelor de vârf, și șoferii cu mașini personale apare prima dată în Provincial.
Acum 30 minute
13:10
Astăzi, 3 octombrie, primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi își sărbătorește ziua de naștere. Cu această ocazie, colectivul primăriei și ansamblul folcloric ,,Legenda” a transmis un mesaj de felicitare. “Vă transmitem sincere și cordiale urări de bine, sănătate și realizări deosebite în activitatea pe care o desfășurați! Vă dorim ca efortul și munca pe care o […] Post-ul (VIDEO) Primarul orașului Cimișlia – omagiat. Iată cum a fost surprins de colegi apare prima dată în Provincial.
Acum o oră
13:00
Un tânăr de 21 de ani din Dondușeni este cercetat penal fiind suspectat că ar fi  jefuit în plină zi două femei, în sectorul Centru al capitalei. În primul caz, suspectul ar fi urcat într-un ascensor împreună cu victima, iar la ieșire i-ar fi  smuls  lanțul din aur de la gât. La o zi distanță, […] Post-ul Un tânăr din Dondușeni – cercetat penal! Ar fi jefuit în plină zi două femei, în sectorul centru al capitalei apare prima dată în Provincial.
12:40
O echipă de cercetători din cadrul laboratorului arheologic al Universității „Taras Șevcenko” din Tiraspol a desfășurat o serie de cercetări arheologice la ruinele bisericii Rașcov din stânga Nistrului. Aceste eforturi au fost incluse într-un proiect ambițios, „Rașcovul istoric: cercetăm și conservăm pentru îmbunătățirea potențialului turistic împreună”. Proiectul a fost susținut de programul Uniunii Europene „Măsuri […] Post-ul Cercetări arheologice la ruinele bisericii Rașcov din stânga Nistrului apare prima dată în Provincial.
Acum 2 ore
12:10
Data de 1 octombrie curent, a fost o zi istorică pentru toți locuitorii or. Fălești și în special pentru locuitorii microraionului Gara Fălești. În această zi, a fost inaugurat primul parc multifuncțional din oraș destinat tuturor categoriilor de vârstă. Activitățile preconizate cu ocazia acestui eveniment au început cu sfințirea parcului și a complexului de cult […] Post-ul (FOTO) Parcul multifuncțional microraionul Gara Fălești – inaugurat! apare prima dată în Provincial.
11:40
Sistemul de sănătate este o prioritate la nivel național și mondial, iar îmbunătățirea continuă a sănătății este unul din cele 17 Obiective de dezvoltare durabilă promovate de ONU pentru asigurarea unei societăți prospere și sustenabile. Tematicile din domeniul medical și social și-au găsit reflecție în perioada de raportare prin auditarea Programului național de control al cancerului, […] Post-ul Curtea de Conturi acordă o atenție permanentă auditării domeniului sănătății și celui social, abordând tematici sensibile pentru societate apare prima dată în Provincial.
11:40
123,1 mii de lei din Fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocate Consiliului orășenesc Bucovăț, raionul Strășeni, pentru înlăturarea consecințelor ploilor abundente de la începutul lunii aprilie, care au provocat alunecări de teren pe o porțiune de drum local. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean. […] Post-ul Membrii CSE au alocat mijloace financiare pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale apare prima dată în Provincial.
11:40
În ultimii patru ani, Primăria Chișinău a alocat peste 740 de milioane de lei pentru cele 18 suburbii ale mun. Chișinău. Aproape în fiecare zi suntem cu colegii în suburbii, acolo unde împreună cu localnicii reușim să realizăm proiecte importante. “Avem realizări importante în reparația, extinderea și deschiderea școlilor și grădinițelor, dezvoltarea infrastructurii pe teritoriul […] Post-ul Ion Ceban: Peste 740 de milioane de lei au fost alocate pentru cele 18 suburbii ale mun. Chișinău apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
11:20
Membrii Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM) au desfășurat Congresul al VI-lea al formațiunii în cadrul căruia formațiunea și-a expus viziunea față de alegerile locale generale din Moldova, programate pentru 5 noiembrie curent. În luarea sa de cuvânt liderul formațiunii, Alexandru Oleinic a trecut în revistă situația politică, economică și socială din țară. El a […] Post-ul Congresul PPRM: Aceste alegeri locale, din păcate, vor avea loc într-un format administrativ și teritorial depășit apare prima dată în Provincial.
11:10
Programul „Satul European Expres” a înregistrat finalizarea cu succes a altor două  proiecte de infrastructură locală. Astfel, pe clădirea Centrului Administrativ Multifuncțional din satul Ghelăuza, raionul Strășeni, a fost instalată o centrală fotovoltaică de 10 kW. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova prin alocarea a 334 de mii de lei. Acum, clădirea […] Post-ul Pe clădirea Centrului Administrativ Multifuncțional din Ghelăuza, raionul Strășeni – instalată o centrală fotovoltaică apare prima dată în Provincial.
10:40
De astăzi, 3 octombrie 2023, spre direcția orașului Codru va circula o nouă rută municipală de autobuz – nr. 14. Este cea de-a doua rută deschidă spre localitatea Codru, după ce acum o săptămână a fost instituită ruta de autobuz nr.15. Măsură a fost luată de municipalitate pentru a asigura deservirea calitativă a populației din […] Post-ul O nouă rută de autobuz către orașul Codru – lansată! apare prima dată în Provincial.
10:30
Deputata Marina Tauber, ieri, a depus listele cu semnături pentru a fi înregistrată în calitate de candidat independent în cursa electorală pentru șefia municipiului Bălți. „Am reușit! Am parcurs încă o etapă în calea victoriei noastre comune! Eu, împreună cu echipa mea din Bălți, am adunat 50 de liste semnate, foarte repede, inclusiv toate documentele […] Post-ul Marina Tauber, a depus listele cu semnături pentru a fi înregistrată în calitate de candidat independent pentru șefia municipiului Bălți apare prima dată în Provincial.
10:20
Vasile Bîtcă, ex-deputat, ex-ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a decis să se implice în alegerile locale generale. Politicianul a depus actele pentru a se înscrie în cursa electorală pentru Primăria Nisporeni. „Pe tot parcursul carierei mele profesionale, orașul Nisporeni și implicit tot raionul au fost o prioritate pentru mine. Alături de o echipă de […] Post-ul Vasile Bîtcă, ex-ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a depus actele pentru a se înscrie în cursa electorală pentru Primăria Nisporeni apare prima dată în Provincial.
10:20
Federația Moldovenească de Fotbal continuă să inspire fetițele să îndrăgească fotbalul și activitățile fizice, prin basmele Disney, în cadrul proiectului UEFA Playmakers, implementat în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.  Proiectul dedicat dezvoltării fotbalului feminin a luat startul în luna septembrie și va continua până în noiembrie. Mottoul activităților din această ediție este despre „Super putere”, ce […] Post-ul Programul Playmakers. Start sesiunilor de toamnă apare prima dată în Provincial.
10:10
Comisia Electorală Centrală informează concurenții electorali că schimbările în listele de candidați pot fi făcute până pe 6 octombrie curent. În conformitate cu prevederile legale, până la începerea campaniei electorale, adică cu cel târziu 30 de zile înainte de ziua alegerilor, partidele politice și blocurile electorale au dreptul să solicite înlocuirea unui candidat din lista […] Post-ul Până la 6 octombrie, concurenții electorali pot solicita înlocuirea unui candidat din lista înregistrată prin retragere sau desemnare apare prima dată în Provincial.
Acum 6 ore
08:10
Educația de calitate pentru copii, poate fi oferită inclusiv dacă sunt create condiții propice pentru procesul de predare-învățare. De aceea, investițiile în domeniul educației sunt prioritare pentru Primăria Chișinău. Primarul General, Ion Ceban, a mers ieri, la Cricova, unde a discutat cu personalul didactic de la Gimnaziul nr 77 și Liceul Teoretic ”A. Mateevici” despre lucrările efectuate […] Post-ul Primarul Capitalei: În trei ani, municipalitatea a investit în dezvoltarea infrastructurii din Cricova peste 11 milioane de lei apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
17:10
În lumina soarelui toamnei, două zile pline de măiestrie și competitivitate, 24 septembrie și 1 octombrie –  au marcat desfășurarea celei mai așteptate competiții fotbalistice a anului: Cupa Președintelui raionului Cahul la Fotbal, ediția 2023. Astfel, peste verdele atrăgător al terenului de joc al stadionului raional ”Atlant”, 8 echipe au luptat din răsputeri pentru a […] Post-ul Cupa Președintelui raionului Cahul la Fotbal, ediția 2023 apare prima dată în Provincial.
17:10
Patru funcționari publici din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei participă la un stagiu de documentare și informare la Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova. Stagiul se va desfășura în perioada 2-6 octombrie 2023. Pe durata acestuia, funcționarii se vor familiariza cu modul de organizare și funcționare a Secretariatului Parlamentului, în special cu activitatea Direcției generale documentare parlamentară, […] Post-ul Un grup de funcționari ai Adunării Populare a Găgăuziei efectuează un stagiu la Secretariatul Parlamentului R. Moldova apare prima dată în Provincial.
17:00
Cristina Vulpe, candidatul Partidului „Șansă”, astăzi, a depus actele pentru înregistrare în cursa electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.  „Mă consider un cetățean îngrijorat și sunt pregătită să rezolv activ problemele orașului. În loc să reparăm drumurile, trebuie să construim altele noi, și nu să peticim găurile; în loc să vopsim băncile […] Post-ul Candidatul Partidului „Șansă” a depus actele pentru înregistrare în cursa pentru funcția de primar al municipiului Chișinău apare prima dată în Provincial.
16:50
Cristina Vulpe, candidatul Partidului „Șansă”, astăzi, a depus actele pentru înregistrare în cursa electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.  „Mă consider un cetățean îngrijorat și sunt pregătită să rezolv activ problemele orașului. În loc să reparăm drumurile, trebuie să construim altele noi, și nu să peticim găurile; în loc să vopsim băncile […] Post-ul Candidatul Partidului „Șansă”, a depus actele pentru înregistrare în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Chișinău apare prima dată în Provincial.
15:50
În orășelul Durlești, în această dimineață a demarat un nou proiect mult așteptat de locutori, amenajarea scuarului ”La Cișmele”, primul pentru această localitate. Despre aceasta anunță chiar Primăria Durlești pe pagina de facebook. ”Modern, cu spații verzi și cu toate cele necesare pentru a petrece timpul plăcut fără a pleca departe de casele voastre. Este […] Post-ul (VIDEO) Scuarul ”La Cișmele” este amenajat la Durlești! Eleonora Șaran: ”Acest colțișor are o încărcătură emoțională aparte pentru mine” apare prima dată în Provincial.
15:00
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Astfel, în perioada 2-6 octombrie, vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Edineț și Soroca, și anume: – pe 2 și […] Post-ul Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din diferite localități ale raioanelor Edineț și Soroca apare prima dată în Provincial.
14:30
Funcționarii postului vamal Leușeni au supus verificărilor un microbuz de model “Mercedes-Benz Sprinter “, ce se deplasa din Turcia spre Republica Moldova. În urma controlului fizic detaliat a unității de transport, a fost depistat în compartimentul marfar, cât și în habitaclul destinat călătorilor, un lot comercial de articole vestimentare și parfumuri, toate ascunse și nedeclarate […] Post-ul (VIDEO) Mărfuri în cantități comerciale, presupuse a fi de brand, depistate la vama Leușeni apare prima dată în Provincial.
14:20
Din octombrie, toți pensionarii din orașul și raionul Orhei, orașul Taraclia și Găgăuzia vor primi un adaos la pensie în sumă de 1000 de lei. Despre aceasta a anunțat politicianul și omul de afaceri Ilan Șor, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor în etate. El a subliniat că, în timp ce puterea hrănește oamenii cu […] Post-ul Pensionarii din Orhei, Găgăuzia și Taraclia vor primi, lunar, un adaos la pensie – a anunțat Ilan Șor apare prima dată în Provincial.
14:10
Partidul Verde Ecologist (PVE) a depus actele pentru înregistrare în cursa electorală în Chișinău, informează PROVINCIAL. Anatolie Prohnițchi, președintele formațiunii, a fost înaintat la funcția de primar al capitalei. Totodată, a fost depusă lista pentru Consiliul Municipal Chișinău. „Colegii din sate și orașe la fel au depus cererile de înregistrare” – a anunțat PVE. Post-ul Partidul Verde Ecologist a depus actele pentru înregistrare în cursa electorală în Chișinău apare prima dată în Provincial.
13:50
Pe 30 septembrie curent, primarul General, Ion Ceban, a participat la inaugurarea după reparație capitală a Centrului de Sănătate din Colonița, proiect finanțat de autoritatea centrală, autoritatea locală și cofinanțat de Primăria Chișinău. Din bugetul municipal au fost alocați în acest sens peste 2 milioane de lei. „Una din obligațiile noastre este să susținem toate […] Post-ul (FOTO) Centrul de Sănătate din Colonița – reparat! apare prima dată în Provincial.
Ieri
13:10
Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat că va susține necondiționat Partidul Platforma Demnitate și Adevăr la alegerile locale din 5 noiembrie. Svetlana Gorobețchi, doctor habilitat, a declarat: „Dreapta nu este numai direcția, este partea dreaptă în sensul activității, în viziunea mea activitățile politice și economice pe care le […] Post-ul Uniunea Pensionarilor din R. Moldova va susține Platforma DA la alegerile locale din 5 noiembrie curent apare prima dată în Provincial.
12:50
În perioada 29-30 septembrie 2023, Procuratura Republicii Moldova a participat la cea de-a XXVI-a ediție a competiției de minifotbal „Cupa magistraților”, organizată de Asociatia Sportiva A Procurorilor din Romania (ASPR). Astfel, în premieră, s-a decis organizarea competiției în Republica Moldova, Chișinău. Selecționata Procuraturii Republicii Moldova la minifotbal s-a clasat pe locul I, după finala cu […] Post-ul În premieră, competiția de minifotbal „Cupa Magistraților” a fost organizată la Chișinău apare prima dată în Provincial.
12:40
Adrian Albu, candidat desemnat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova pentru Primăria capitalei, a identificat mai multe obiective pentru a asigura eficienţa energetică a Chişinăului. Despre acestea el a vorbit într-o discuţie cu reporterul portalului Curentul.md. „Conceptul de eficienţă energetică a devenit la ora actuală o preocupare esenţială la nivel global, deoarece, se referă la […] Post-ul Un candidat la Primăria capitalei a identificat mai multe obiective pentru a asigura eficienţa energetică a Chişinăului apare prima dată în Provincial.
12:30
Vasile Adașan este candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei la funcția de Primar al municipiului Orhei, informează PROVINCIAL. Potrivit formațiunii, candidatul este înregistrat în Buletinele de vot pe poziția nr. 1. Lista de Consilieri locali PDCM – poziția nr. 3! Lista de Consilieri raionali PDCM – poziția nr. 2! Post-ul Vasile Adașan – candidatul PDCM la funcția de Primar al municipiului Orhei apare prima dată în Provincial.
12:20
S-au finalizat lucrările de batere a piloților la culei și pile, la podul poziționat pe drumul public R16 Bălți–Fălești–Sculeni–Ungheni, km 62,376. În prezent, antreprenorul IPS ”CORSAG” SRL realizează lucrările de execuție a fundațiilor la pile, care includ: demolarea parțială a piloților până la cotele stabilite în proiect; montarea cofrajului la radiere; execuția lucrărilor de armare […] Post-ul Lucrări de batere a piloților la culei și pile, la podul poziționat pe drumul public R16 Bălți–Fălești–Sculeni–Ungheni apare prima dată în Provincial.
12:10
Pentru etapa a III-a a Ligii Naționale feminine, sezonul 2023/24, au fost programate două meciuri. FC Belceanka a pierdut de la Real Succes ȘS11 Pudra Chișinău cu 2-0, iar partida dintre actuala campioană a Moldovei, Agarista CSF Anenii Noi 2020 și FC Chișinău s-a încheiat cu victoria formației din Anenii Noi, scor 1-3. Liga Națională Etapa […] Post-ul Fotbal feminin. Rezultatele etapei a III-a a Ligii Naționale apare prima dată în Provincial.
12:10
La data de 30 septembrie 2023 în orașul Cimișlia s-a desfășurat competiția sportivă – Cupa Primarului or. Cimișlia, la volei feminin ediția a II-a.  La acest turneu au participat echipe de volei feminin din Colibabovca, echipa s. Lipoveni, echipa or. Comrat, echipa or. Cimișlia, echipa Tvardița, echipa or. Hincești. Locul I – Echipa Primăria Colibabovca. […] Post-ul Cimișlia: Turneul Regional de Volei Feminin ”Cupa Primarului”, 2023 apare prima dată în Provincial.
12:10
Ieri, 1 octombrie 2023, în municipiul Soroca s-a desfășurat ediția a XII-a, a Festivalului Național al Mărului, organizat de către Consiliul raional Soroca în parteneriat cu Primăria municipiului Soroca și filiala Soroca a Camerii de Comerț și industrie a Republicii Moldova. Evenimentul a început din Piața Libertății a municipiului Soroca, unde toți participanții la festival, […] Post-ul (FOTO) La Soroca s-a desfășurat Festivalul Național al Mărului! Iată cum a fost apare prima dată în Provincial.
12:10
Echipa PSDE Cimișlia a devenit mai consolidată și mai puternică. La Organizația Teritorială a aderat echipa PPEM Cimișlia: consilieri raionali, locali, primari, dar și alți membri. Prezenți la ședința Organizației, președintele PSDE, Ion Sula, și vicepreședintele Eremei Priseajniuc au urat mult succes echipei social-democrate din Cimișlia, exprimând încrederea că alegerile locale din 5 noiembrie va […] Post-ul Echipa PSDE Cimișlia s-a mărit! Ion Sula: Cea mai mare bogăție a PSDE sunt oamenii apare prima dată în Provincial.
12:10
Ex-deputatul Alexandr Petkov este candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Renato Usatîi, președintele formațiunii, a spus că propunerea de nominalizare a lui Petkov a fost făcută ținând cont de faptul că bălțenii vor să vadă în funcția de primar o persoană onestă, cu o reputație nepătată. „Candidatul Partidului Nostru nu este asociat […] Post-ul Alexandr Petkov – candidatul Partidului Nostru pentru șefia primăriei Bălți apare prima dată în Provincial.
12:10
Alexandr Nesterovschi este candidatul Partidului “Renaștere” în funcția de primar al municipiului Bălți, informează PROVINCIAL. Astfel, ieri, formațiunea, împreună cu sute de susținători, au organizat un miting de sprijin a colegului lor și au depus la Consiliul electoral al circumscripției electorale documentele pentru înregistrarea candidaturii sale la alegeri. “Acuzațiile aduse lui Alexandr Nesterovschi se prăbușesc […] Post-ul Alexandr Nesterovschi – candidatul Partidului “Renaștere” în funcția de primar al municipiului Bălți apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:10
Guvernul a aprobat la inițiativa Ministerului Sănătății semnarea Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) pentru realizarea proiectului „Construcția Spitalului Regional Bălți” Documentul  prevede acordarea unui împrumut Guvernului Republicii Moldova în valoare de 86 milioane de euro. Costul total al proiectului este estimat la 108 milioane de euro, […] Post-ul La Bălți va fi construit un spital regional de nivel terțiar apare prima dată în Provincial.
09:10
Luni, 2 octombrie 2023, ora 07:30-16:00, va fi suspendat parțial traficul rutier pe str. Armenească, în perimetrul bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – str. Alexandru cel Bun şi pe str. Mitropolit Varlaam, tronsonul str. Bulgară-str. Armenească. Măsura este luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor silvotehnice de curățare, toaletare și egalaj al arborilor bolnavi și avariați pe […] Post-ul Sistarea temporară a traficului rutier pe unele străzi din capitală apare prima dată în Provincial.
30 septembrie 2023
15:40
Partidul „Șansa” și-a prezentat candidații la funcția de primari ai orașului Orhei și ai satelor din raionul Orhei. Alexei Lungu, liderul partidului, a fost desemnat drept candidat la funcția de Orhei. Fiind primarul interimar al localității, el este deja implicat pe deplin în toate lucrările și are o idee clară despre cum să construiască în […] Post-ul Alexei Lungu, lider al partidului Șansa, candidat la funcția de primar de Orhei apare prima dată în Provincial.
15:40
Echipa PSDE din Ialoveni va avea candidați la funcția de primar și consilieri raionali și locali în majoritatea localităților din raion. În cadrul unei întrevederi a activului Organizației Teritoriale cu președintele PSDE, Ion Sula, și vicepreședintele Eremei Priseajniuc, au fost prezentați candidații la funcția de primar, unii dintre care se află la al doilea sau […] Post-ul Echipa PSDE Ialoveni va avea candidați la funcția de primar și consilieri raionali și locali în majoritatea localităților din raion apare prima dată în Provincial.
11:10
În semn de profundă tristețe cauzată de decesul prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, scriitor care a contribuit esențial la  dezvoltarea  literaturii,  artei  și  culturii  naționale, Președinta Maia Sandu a semnat un decret privind declararea zilei de 2 octombrie 2023 zi de doliu național. La ora 12.00, se va cinsti memoria scriitorului Ion Druță, prin  […] Post-ul Ziua de 2 octombrie – declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță apare prima dată în Provincial.
10:10
Alexandr Maţarin a depus setul de acte la CECE Anenii Noi pentru a candida la funcția de Primar la Primăria orașului Anenii Noi cât și pentru echipa de consilieri! „Continuăm lucrurile frumoase – investim în oraşul Anenii Noi, investim în oameni, investim în viitor,” spune Alexandr Maţarin. Post-ul Alexandr Maţarin a depus setul de acte la CECE Anenii Noi apare prima dată în Provincial.
09:40
Conform dispoziției primarului municipiului Bălți nr. 276  din 12.09.2023, pe piața Vasile Alecsandri se va desfășura expo-târgul universal „CONSUM-EXPO”, ediția a XXIX. Târgul se va desfășura în perioada 04-06 octombrie 2023, de la 08.00 până la 17.00. Activitatea de comerț în cadrul expo-târgului se va desfășura fără notificări de inițiere a activității de comerț. Scopul […] Post-ul La Bălți se va desfășura Expo-târgul universal „CONSUM-EXPO” – la cea de-a XXIX-a ediție apare prima dată în Provincial.
09:40
Alexandru Botnari – candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei la funcția de Primar al municipiului Hâncești. “Este înregistrat pe poziția nr.1 în Buletinul de vot! Lista de Consilieri municipali a PDCM – poziția nr. 1! Lista de Consilieri Raionali Hîncești – poziția nr.2! Mult succes, Stimate Dom. Primar!,” menționează PDCM. Post-ul Alexandru Botnari – candidatul PDCM la șefia primăriei Hâncești apare prima dată în Provincial.
08:10
Președinte raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, ieri, împreună cu echipa PSRM Rîșcani a depus actele pentru a înregistra candidatura sa la funcția de primar și lista consilierilor orășenești. „Decizia de a candida la funcția de primar al orașului Rîșcani este o decizie colectivă, asumată, după care urmează muncă pentru cetățenii din orașul Rîșcani. Împreună vom reuși!,” […] Post-ul Vasile Secrieru – candidat PSRM, a depus actele pentru înregistrare la funcția de primar al orașului Rîșcani apare prima dată în Provincial.
29 septembrie 2023
17:30
Eleonora Șaran, care de aproape 8 ani, conduce orășelul Durlești,  și-a suspendat activitatea în calitate de Primar și anunță că va candida pentru un nou mandat al orășelului. Într-un filmuleț video, postat pe pagina ei de facebook, Șaran spune, că împreună cu durleștenii, în toți acești ani, a reușit să schimbe multe,  să implementeze peste […] Post-ul (VIDEO) Eleonora Șaran și-a suspendat activitatea în calitate de primar de Durlești: Candidez pentru un nou mandat! apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.