Vestmoldtrasngaz operator de gaze în Moldova

Agro TV, 19 septembrie 2023 13:40

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat contractul de mentenanță a rețelelor de transport al gazelor naturale, dar și contractul de operare tehnică, încheiate între „Moldovatransgaz” și „Vestmoldtransgaz”. Astfel, ANRE a finalizat procesul juridic de desemnare provizorie a „Vestmoldtransgaz” în calitate de operator al sistemului de transport al gazelor naturale […] Articolul Vestmoldtrasngaz operator de gaze în Moldova apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum o oră
12:30
Cotaţia petrolului Brent a scăzut luni cu aproximativ 2 la sută, până la 90,78 dolari, un minim al ultimelor trei săptămâni, iar marţi dimineaţa a coborât şi sub nivelul de 90 de dolari pe baril, transmite mold-street. În prima zi de tranzacţionare a contractelor futures pentru petrolul Brent cu livrarea în decembrie, acestea au scăzut […] Articolul Scăderi considerabile la petrol timp de o săptămână apare prima dată în AgroTV.
Acum 2 ore
12:10
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, transmide noi.md. Astfel, în perioada 2-6 octombrie, vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Edineț și Soroca, și anume: – pe […] Articolul Se vor oferi servicii stomatologice gratuite pentru copiii din două raioane apare prima dată în AgroTV.
12:00
„Indicatorii hidrochimici ai apei din Nistru sunt buni, dar indicatorii bacteriologici sunt foarte proști”, declară directorul Asociației Internaționale Ecologice a Păstrătorilor Râului Nistru Eco-TIRAS, doctor în biologie Ilia Trombițki. El a declarat acest lucru în cadrul unei emisiuni de la un post de provat de televiziune, scrie noi.md. Trombițki a menționat că, autoritățile întreprind măsuri […] Articolul Specialist: Apa din râul Nistru rămâne în continuare poluată apare prima dată în AgroTV.
11:50
Au cântat, au citit versuri și au depănat amintiri. Dumitru Matcovschi, poetul martir al Basarabiei, a fost omagiat la zece ani de la trecerea sa în eternitate. În satul său de baștină, Vadul-Rașcov, a avut loc festivalul concurs național de poezie și cântec „Dumitru Matcovschi”, relatează NordNews. „Am selectat o piesă numită „Privighetoarea” care a […] Articolul Omagiu pentru Dumitru Matcovschi apare prima dată în AgroTV.
11:30
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au scăzut luni graţie temperaturilor neobişnuit de ridicate pentru acest moment al anului şi gradului ridicat de umplere a depozitelor, transmite Agerpres. În jurul orei 10:14 a.m., la hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, cotaţiile futures […] Articolul Prețul gazelor naturale scade în Europa datorită temperaturilor ridicare apare prima dată în AgroTV.
Acum 4 ore
11:20
Guvernul propune reducerea la zero a alocaţiilor bugetare prevăzute în acest an la bugetul de stat pentru amalgamarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale. Motivul invocat de Ministerul Finanţelor este „faptul că nu s-a finalizat elaborarea cadrului normativ conex”, scrie mold-street.com. Iniţial, Guvernul a planficat alocarea din bugetul de stat pentru anul 2023 a sumei de 250 […] Articolul Amalgamarea localităților se amână? apare prima dată în AgroTV.
10:40
Luna noiembrie vine cu noi oportunități de dezvoltare și creștere pentru cei din domeniul alimentar. Astfel, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vladimir Bolea, invită mediul de afaceri din domeniul alimentar de a asista delegația pe parcursul vizitei în perioada 3-5 noiembrie 2023, la New Delhi, India. Ministerul Industriilor de Prelucrare a Alimentelor […] Articolul Antreprenorii din domeniul alimentar, invitați la o expoziție în India apare prima dată în AgroTV.
Acum 24 ore
17:20
“Vinul nostru cucerește lumea” – cea de-a XXII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului se va desfășura în perioada 7-8 octombrie, în inima Chișinăului. Un eveniment inedit, unde își dau întâlnire, producătorii și iubitorii licorii lui Bachius. Elizaveta Breahnă, Director interimar, Oficiul Național al Viei și Vinului: „Consumatorilor de vin, iubitorilor de vin dăm o […] Articolul Te aștept la festival – te aștept la ziua vinului! apare prima dată în AgroTV.
16:50
În perioada 2 – 3 octombrie, nivelul apei va scădea în zona râului Nistru și a altor râuri din Republica Moldova, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Astfel, în râul Nistru, pe sectorul satului Naslavcea – orașul Dubăsari, se așteaptă o variație a nivelului apei cu aproximativ 10 cm. De asemenea, în râul Nistru, pe sectorul […] Articolul Hidrologii anunță o scăderea a apei în râurile din Moldova apare prima dată în AgroTV.
16:50
Proiectul ”Suportul instituțional în agricultura ecologică din Republica Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat de Institutul Central de Supraveghere si Testare în Agricultură din Republica Cehă și-a încheiat lucrările, după șase ani de activitate. La baza realizării programului au stat patru componente de bază. În primul rând, a fost vorba de instituirea […] Articolul Eveniment de încheiere a proiectului “Suportul instituțional în Agricultura Ecologică din RM” apare prima dată în AgroTV.
15:20
În luna octombrie, are loc finalizarea pregătirii familiilor de albine pentru iernare care constă în principal în activităţi legate de organizarea cuibului. În această perioadă, familia de albine încetează creşterea puietului, centrul cuibului fiind alcătuit din rame goale sau parţial goale. În acest sens, zilele însorite din luna octombrie permit o serie de intervenţii în […] Articolul Din calendarul apicultorului: În octombrie pregătim albinele de iernat apare prima dată în AgroTV.
14:00
Benzina se ieftinește în continuare, în timp ce prețul motorinei crește din nou, potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, care a anunțat prețurile la carburanți pentru marți Mai exact, 3 octombrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 26,20 de lei, cu 18 bani mai […] Articolul ANRE a stabilit prețuri noi pentru carburanți apare prima dată în AgroTV.
14:00
Marți, ne așteaptă vreme relativ frumoasă, anunță meteorologii. Noaptea, termometrele vor indica până la +12 de grade. Cerul va fi variabil, fără precipitații esențiale. Astfel, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +20 de grade, iar noaptea coboară până la +7 de grade. În Centru, termometrele vor indica până la +23 de grade Celsius. […] Articolul Vreme stabilă și confortabilă, prognozează meteorologii apare prima dată în AgroTV.
13:30
În acest an, roada prunelor este mai bună față de anul precedent, iar recoltarea aproape că s-a încheiat. În livada lui Oleg Păcaleu este ultima zi de recoltă a prunelor  “Stanley”. Acesta este unul din cele mai apreciate soiuri, deoarece este bun atât pentru consumul în stare proaspătă, cât și pentru procesare, relatează NordNews. Livezile […] Articolul Agricultorii se bucură de o roadă mai bună de prune în acest an apare prima dată în AgroTV.
Ieri
12:20
La începutul anului curent, în Republica Moldova locuiau 598,3 mii de persoane în vârstă de 60 de ani şi peste. Coeficientul de îmbătrânire a populaţiei a constituit 23,8%, ceea ce corespunde unui nivel înalt de îmbătrânire demografică. Comparativ cu începutul anului 2019, acesta a înregistrat o majorare cu 3 puncte procentuale, transmite IPN. Potrivit datelor […] Articolul Populația Republicii Moldova îmbătrânește tot mai mult apare prima dată în AgroTV.
12:11
Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM), Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, cu suportul Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală a organizat, pe 29 septembrie, o masă rotundă în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele obținute privind utilizarea sistemului informațional BeeProtect și gradul de adoptare a acestuia. În deschiderea evenimentului, John Riordan, Directorul adjunct […] Articolul Rezultatele obținute privind utilizarea sistemului informațional ”BeeProtect” apare prima dată în AgroTV.
12:11
Programul Național de Studiere a Roboticii Educaționale, implementat sub egida Ministerului Educației și Cercetării din Republica Moldova, va fi extins în 50 de instituții de învățământ, scrie radiomoldova.md  „50 de școli vor deveni membri noi ai rețelei și vor fi dotate cu seturi speciale de robotică, destinate elevilor claselor de gimnaziu și liceu. 10 instituții […] Articolul Robotica, obiect de studiu în încă 50 de instituții de învățământ din RM apare prima dată în AgroTV.
12:11
Autoritățile franceze își doresc să contribuie la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii Republicii Moldova, a declarat ambasadorul Franței la Chișinău, Paul Graham, transmite radiomoldova.md Într-un interviu la Radio Chișinău, diplomatul a precizat că Agenția Franceză de Dezvoltare și-a propus să investească în trei sectoare importante pentru cetățeni, iar în acest context, Agenția va deschide chiar și […] Articolul Franța va contribui la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii din Moldova apare prima dată în AgroTV.
12:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stata anunțat Cod Galben de pericol de incendiu valabil în toată țara. Astfel, în perioada 1-15 octombrie, se va menține pericol excepțional de incendii – clasa V, cu caracter natural și amenințare de incendiere a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole. Salvatorii avertizează că este posibilă aprinderea terenurilor agricole, a depozitelor de […] Articolul Pericol de incendii în Moldova. Meteorologii au emis Cod Galben apare prima dată în AgroTV.
12:10
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale are în plan realizarea şi a Proiectului de Dezvoltare a Portului de Stat Giurgiulești, care este una dintre prioritățile Planului de Reconstrucție a Infrastructurii Moldovei 5+, anunțat recent, scrie mold-street.com „Portul Giurgiulești are nevoie de investiții și de un plan serios de dezvoltare pe termen mediu și lung. Tot ce […] Articolul Care este prețul oferit pentru construcția noului port de stat Giurgiulești apare prima dată în AgroTV.
12:10
Compania Energocom SA a finalizat procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia – EUSTREAM, dar și din Austria – Gas Connect Austria GmbH, transmite mold-street.com „Acest lucru permite accesul la punctele virtuale de tranzacționare (PVT) ale Slovaciei și Austriei oferind posibilitatea de a transporta gaze naturale către Republica Moldova, […] Articolul Compania Energcom este într-o continuă căutare de aprovizionare energetică apare prima dată în AgroTV.
12:10
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a finalizat procesul de recepționare a cererilor de solicitare a subvențiilor în sectorul zootehnic.   Astfel, au fost recepționate 488 de cereri de solicitare a plăților directe, dintre care 177 pentru bovine (junci), 183 pentru ovine, 126 pentru caprine și 2 pentru cabaline, iar suma subvenției solicitată de […] Articolul AIPA a finalizat procesul de solicitare a subvențiilor în sectorul zootehnic apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Astăzi este celebrată Ziua Internațională de Conștientizare privind Risipa de Alimente. Potrivit datelor, 1/3 dintre alimentele în stare bună ajung la gunoi, o tendință înregistrată și în Republica Moldova, a declarat coordonatoarea de proiecte de la Banca de Alimente, Ana Ceban, pentru Radio Moldova. Specialista a precizat că în prezent, agenții economici sunt tot mai […] Articolul 29 septembrie celebrăm Ziua Internațională de Conștientizare privind Risipa de Alimente apare prima dată în AgroTV.
16:40
Biblioteca Națională a Republicii Moldova, alături de alte instituții biblioteconomice din țară, își deschide ușile pentru vizitatorii de toate vârstele, oferindu-le un program complex în cadrul ediției 2023 a Nocturnei Bibliotecilor, cu genericul „Biblioteca – Sunet – Imagine – Culoare”, informează moldpres. Nocturna Bibliotecilor este organizată în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor […] Articolul Nocturna Bibliotecilor marcată în Moldova apare prima dată în AgroTV.
16:10
În perioada 30 septembrie – 01 octombrie curent, în sectoarele Capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone informează Primăria Municipiului Chișinău. Activitățile enunțate sunt organizate cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole proaspete și de sezon. Târgurile vor fi […] Articolul Hai la târg! Târgurile cu produse autohtone în sectoarele Capitalei, revin în weekend/FOTO apare prima dată în AgroTV.
15:40
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a afișat prețurile estimative de achiziție a cerealelor și culturilor oleaginoase.  SURSA: maia.gov.md Articolul Prețul la bursă a cerealelor și oleaginoaselor apare prima dată în AgroTV.
15:10
Șase panouri informative și indicatoare turistice au fost amplasate în rezervațiile naturale de la Țîpova, Saharna și Iagorlîc. Marcajele au fost instalate cu susținerea programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Astfel, panourile informative conțin informații utile drumeților, cum ar fi detalii despre rezervație, flora și fauna specifice locului în care se […] Articolul Drumeții în siguranță, datorită indicatoarelor turistice apare prima dată în AgroTV.
14:10
Ajutorul pentru perioada rece a anului (APRA) a fost integrat în Programul guvernamental „Ajutor la contor”, care se axează pe oferirea de compensații pentru costurile energetice. Astfel, anul acesta va fi pus în aplicare un mecanism unificat de compensare, care va include compensații aplicate direct în facturi pentru familiile care se încălzesc cu energie termică, […] Articolul Cum vor fi acordate compensațiile la energie în sezonul rece apare prima dată în AgroTV.
13:40
Ne așteaptă un weekend cu vreme relativ frumoasă, dar și cu ploi, mai ales duminică, anunță meteorologii. Noaptea, termometrele vor indica până la +15 de grade. Cerul va fi variabil, cu posibile precipitații. Astfel, sâmbătă, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +25 de grade, iar noaptea coboară până la +10 de grade. În […] Articolul Weekend cu vreme frumoasă, dar și cu ploi apare prima dată în AgroTV.
13:30
Guvernul nipon oferă burse pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat în științe agricole, în cadrul Programului Agri-Net, implementat de Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA). Stagiile sunt destinate funcționarilor publici, cadrelor universitare, cercetătorilor, precum și angajaților din sectorul privat, implicați în procesele de elaborare a politicilor de dezvoltare durabilă a agriculturii sau în activitățile […] Articolul Studii universitare de masterat și de doctorat în științe agricole, în Japonia apare prima dată în AgroTV.
13:20
China este dispusă să extindă și să aprofundeze colaborarea cu Moldova în domeniul energiilor regenerabile printr-o varietate de mijloace. Declarația a fost făcută de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în R. Moldova, Yan Wenbin, într-un interviu acordat în exclusivitate Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES. Potrivit oficialului, țara noastră a fost afectată […] Articolul China este dispusă să extindă colaborarea cu RM în domeniul energiilor regenerabile apare prima dată în AgroTV.
12:30
Sectorul agrar se confruntă la moment cu câteva probleme, destul de grave, după părerea fostul Ministru al Agriculturii, Ion Sula și anume cu faptul că subvențiile care au fost promise fermierilor din fondul de subvenționare a anului 2022, nu au fost încă achitate. De asemenea, o altă dificultate este logistica și anume cheiurile de pe […] Articolul Problemele agricultorilor, la scară națională. Ce vor întreprinde într-un final? apare prima dată în AgroTV.
11:50
Europarlamentarii Dan Motreanu și Daniel Buda au adresat președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare prin care solicită sprijin pentru parcursul pro-european al Republicii Moldova și susținerea sectorului agricol din această țară, scrie caleaeuropeana.ro “La fel ca în cazul celorlalți vecini ai Ucrainei, importurile de cereale ieftine duc la scăderea prețurilor și creează […] Articolul Doi europarlamentari solicită susținerea agriculturii din Moldova apare prima dată în AgroTV.
11:40
Agricultorii știu că secretul unei recolte bogate începe cu alegerea produselor agricole potrivite. Grival Green, partenerul tău de încredere în domeniul agricol, vine în ajutorul tău cu o ofertă de nerefuzat! Reduceri fără precedent la gama variată de produse! Baccard 125 EC TESON 417 SE , TEBU TOP 250 EC, PARDUS SL – erbicide selective […] Articolul Lichidare de Stoc la Grival Green! apare prima dată în AgroTV.
11:20
Tot mai multe cazuri de tăiere ilicită a copacilor în nordul țării. De această dată, hoții au intrat pe terenul unei familii din satul Aluniș, raionul Rîșcani, unde au tăiat aproape 30 de salcâmi. Paguba este mare, susține familia Grădinari, care a cumpărat acest teren în speranța că atunci când pădurea va crește, va fi […] Articolul Se pregătesc de iarnă cu lemne furate / VIDEO apare prima dată în AgroTV.
11:10
Motorina și benzina se ieftinesc în continuare, potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, care a anunțat prețurile la carburanți pentru sâmbătă, duminică și luni. Mai exact, pe 30 septembrie, 1 și 2 octombrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 26,38 de lei, cu 17 […] Articolul Carburanții se ieftinesc în acest week-end apare prima dată în AgroTV.
10:50
Elveţia a fost desemnată încă o dată cea mai inovatoare ţară din lume, potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), informează DPA, scrie agerpres.ro. Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (WIPO), una dintre agenţiile specializate ale ONU, a anunţat miercuri la Geneva că Elveţia şi-a păstrat prima poziţie în clasamentul comparativ al ţărilor inovatoare […] Articolul Elveția rămâne cea mai inovatoare țară din lume. Moldova, pe al 60-lea loc apare prima dată în AgroTV.
10:40
„Eu în pictură îmi găsesc liniștea, pentru că atunci când pictez o icoană parcă sunt într-o transă. Nu aud, nici nu vorbesc, nici nu doresc nimic, doar să pictez. Vorbesc cu Dumnezeu”, menționează pictorul. La vârsta de doar 9 ani a pictat pereții Mănăstirei Curchi, iar acum, biserica din satul Vrănești a devenit pentru el […] Articolul Siluan Dumitrașcu: „Prin pictură vorbesc cu Dumnezeu” / VIDEO apare prima dată în AgroTV.
10:00
Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a anunţat miercuri seara că a cumpărat o cantitate de 170.000 de tone de grâu din România şi Bulgaria, la o licitaţie internaţională, scrie agerpres.ro. Achiziţia cuprinde 60.000 tone de grâu din România, care va fi livrat […] Articolul Egiptul cumpără grâu din România și Bulgaria apare prima dată în AgroTV.
09:50
România vrea să cumpere Portul Internațional Liber Giurgiulești, a declarat premierul român, Marcel Ciolacu, în cadrul unui interviu la Digi24, scrie radiomoldova.md. Potrivit oficialului, ministrul român al Transporturilor a purtat discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și actualmente se așteaptă un răspuns. Marcel Ciolacu a precizat că negocierile nu se poartă cu […] Articolul România vrea să cumpere Portul Giurgiulești apare prima dată în AgroTV.
28 septembrie 2023
18:20
La a doua ediție, „Ghidul Vinului 23/2024 “ cu 97 producători de vinuri și 7 producători de divinuri, cu 7 articole despre cultura și istoria vinificației în Moldova.    Ocazia excepțională oferită de Ziua  Națională a Vinului 2023 este posibilitatea de a descoperi poveștile vinificatorilor. „Ghidul Vinului 23/24” va putea fi achiziționat începînd cu data […] Articolul „Ghidul Vinului 2023/2024 “ producătorii de vinuri și divinuri apare prima dată în AgroTV.
17:00
Asociaţia Obştească EcoContact a anunţat că, lansează apelul de concurs, ediția a 2-a, a Programului de granturi mici (PGM2) „Cetățeni activi, un mediu sănătos și Justiția verde”, în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, cu susținerea financiară a Suediei. Scopul PGM vizează susținerea inițiativelor privind soluționarea problemelor de mediu locale, […] Articolul Programul de granturi mici pentru ONG-uri apare prima dată în AgroTV.
16:20
Ministrul desemnat al Finanțelor, Petru Rotaru, a depus astăzi, 28 septembrie, jurământul de învestire în funcție, în prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Petru Rotaru, noul ministru al Finanțelor: „Jur să dăruiesc toată puterea, priceperea R. Moldova. Să respect constituția, legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Suveranitatea, independența unitatea, integritatea teritorială […] Articolul Noul ministru al Finanțelor, învestit în funcție apare prima dată în AgroTV.
15:30
România a vândut în afara Uniunii Europene peste 1,7 milioane de tone de grâu în intervalul 1 iulie – 24 septembrie 2023, arată statisticile oficiale citate de publicația specializată Lanțul Alimentar, scrie infoprut.ro Aceasta este cea mai mare cantitate de grâu exportată de un stat membru, în primele trei luni ale anului comercial 1 iulie 2023 […] Articolul România – stat cu cea mai mare cantitate de grâu exportată apare prima dată în AgroTV.
15:30
Au mai rămas zile numărate până la cea mai așteptată sărbătoare dedicată tradițiilor vinicole: Ziua Națională a Vinului. Astfel, pe 7 și 8 octombrie, locuitorii și oaspeții Capitalei sunt așteptați în Piața Marii Adunări Naționale pentru a celebra cea de-a XXII-a ediție a evenimentului. De asemenea, va fi marcat și un deceniu  de la lansarea […] Articolul Ziua Națională a Vinului la cea de-a XXII-a ediție apare prima dată în AgroTV.
15:20
Anul acesta, Ziua Mondială de luptă contra Rabiei poartă genericul „Rabia: vaccinați pentru a elimina”, vaccinarea fiind baza tuturor eforturilor în combaterea acestei boli. Rabia rămâne o preocupare mondială majoră, fiind distribuită pe scară largă pe tot globul. Se estimează că peste 55 000 de oameni mor de rabie în fiecare an, 95% din decesele […] Articolul 28 Septembrie este marcată Ziua Mondială de luptă contra Rabiei apare prima dată în AgroTV.
15:20
Comisia economie, buget și finanțe a organizat consultări publice despre implementarea Legii privind comerțul interior, după modificările adoptate de Parlament în anul 2022. La ședință au participat producători locali și reprezentanți ai celor mai mari rețele de supermarketuri din țară. De asemenea, printre participanții la ședință au mai figurat Veronica Arpintin, secretar de stat la […] Articolul Implementarea Legii privind comerțul intern, discutată la o ședință parlamentară apare prima dată în AgroTV.
14:20
Autoritățile au prezentat planul de dezvoltare a portului de stat ”Giurgiulești”. Programul face parte din Planul Reconstrucției Infrastructurii Moldovei 5+. Proiectul va fi realizat cu susţinerea Corporaţiei Financiare Internaţionale, iar costul estimativ al lucrărilor este de aproximativ 34 de milioane de dolari.  ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: ”În cadrul proiectului se vor realiza […] Articolul Proiect ambițios de modernizare a portului de stat ”Giurgiulești” apare prima dată în AgroTV.
14:00
Chiar dacă e sfârșit de septembrie, vremea va fi destul de caldă pentru această perioadă, anunță meteorologii. Noaptea, termometrele vor indica până la +15 de grade. Cerul va fi variabil, fără precipitații esențiale. Astfel, vineri, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +25 de grade, iar noaptea coboară până la +10 de grade. În […] Articolul Vreme frumoasă în toată țara apare prima dată în AgroTV.
13:40
Motorina și benzina se ieftinesc un pic pentru a treia zi la rând, potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, care a anunțat prețurile la carburanți pentru vineri. Mai exact, pe 29 septembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 26,55 de lei, cu 11 bani […] Articolul Carburanții se mai ieftinesc puțin în Moldova apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.