Parlamentul European va adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova

#diez, 19 septembrie 2023 13:30

Deputatul Parlamentului European Siegfried Mureșan a declarat astăzi că Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova. Acest lucru ar urma să se întâmple în sesiune plenară, care va avea loc în luna octombrie 2023. Сообщение Parlamentul European va adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
11:30
123 100 de lei din Fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocate Consiliului orășenesc Bucovăț, raionul Strășeni, pentru înlăturarea consecințelor ploilor abundente de la începutul lunii aprilie, care au provocat alunecări de teren pe o porțiune de drum local. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Сообщение CSE a alocat peste 370 000 de lei pentru înlăturarea consecințelor ploilor torențiale din două localități din Moldova появились сначала на #diez.
11:15
În data de 3 octombrie, către orașul Codru a fost lansată o nouă rută municipală de autobuz – nr. 14 (or. Chișinău, str. Miorița – orașul Codru, str. Schinoasa Deal). Despre acest fapt a anunțat Primăria Municipiului Chișinău. Recent către această suburbie a fost instituită și ruta de autobuz nr.15. Сообщение Încă o rută nouă de autobuz a fost lansată spre orașul Codru. Care este programul autobuzului nr. 14 появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
10:30
Încă nu ești clientul maib? Atunci bine ai venit la maib, banca care aduce inovația în serviciile financiare. Cu digital onboarding maib, a fost creată o experiență bancară rapidă, eficientă și complet digitală, eliminând barierele și cozile inutile din procesul de deschidere de cont sau obținere a unui card digital. Сообщение Digital onboarding maib. Devino clientul maib fără a veni la bancă появились сначала на #diez.
10:30
Nouă apartamente închiriate în decurs de șase ani și peste 150 000 de lei plătiți pentru a locui în Chișinău la străini. Am considerat că ajunge să arunc banii în van și că a venit timpul să-mi realizez visul la care aspir de mai bine de patru ani – să-mi procur un apartament. Zis și făcut. A durat cam o lună și jumătate de la analizarea ofertelor băncilor și până la obținerea cheilor de la prima mea casă. În acest material nu am să mă laud cât de „maladeț” sunt, dar voi descrie experiența mea, vă voi oferi sfaturi ca să fiți mai pregătiți decât mine să depășiți labirinturile birocratice. Așa că dacă plănuiți să vă procurați în curând un apartament, atunci acest articol vă va ajuta să preveniți multe situații neplăcute fie că procurați direct de la proprietar sau prin agenție. Сообщение M-am mutat în locuința mea după șase ani de stat în chirie. Îți povestesc cum să-ți cumperi un apartament în credit în Moldova появились сначала на #diez.
10:15
Vrei să-ți etalezi cunoștințele de cultură generală într-un concurs interactiv? Clubul Voluntarilor ARTICO te invită la Artico Trivia, un eveniment plin de competitivitate sănătoasă și voie bună. Activitatea va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, la ora 15.00. Сообщение Vrei să-ți încerci cunoștințele în geografie, artă ori istorie? Înscrie-te la evenimentul Artico Trivia появились сначала на #diez.
09:15
Pe strada Pușkin la intersecție cu strada București din Chișinău a avut loc un deranjament la rețeaua de contact. Prin urmare, este afectată circulația troleibuzelor din zonă. Despre asta a informat Regia Transport Electric Chișinău. Сообщение În atenția călătorilor! Rutele de troleibuz nr. 10 și nr. 24 au fost redirecționate появились сначала на #diez.
09:00
Dacă ești un tânăr interesat de viața de student în străinătate, atunci Clubul Voluntarilor ARTICO te invită la o întâlnire cu o studentă din Olanda, în cadrul evenimentului Student Vision, care are drept scop dezvăluirea realității vieții de student într-o țară străină. Сообщение Dorești să afli mai multe despre studiile în Țările de Jos? Participă la Student Vision organizat de ARTICO появились сначала на #diez.
09:00
Pe strada Pușkin la intersecție cu strada București din Chișinău a avut loc un deranjament la rețeaua de contact. Prin urmare, este afectată circulația troleibuzelor din zonă. Despre asta a informat Regia Transport Electric Chișinău. Сообщение În atenția călătorilor! Rutele de troleibuz nr. 10 și 24 au fost redirecționate появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
22:00
Astăzi este a 586-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение În Ucraina va fi lansat un registru electronic al persoanelor obligate să efectueze serviciul militar. Cele mai importante evenimente din a 586-a zi de război появились сначала на #diez.
20:00
Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru ziua de mâine, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. De la expoziție de fotografii și până la lansare de carte – vei găsi un eveniment pe plac. Сообщение Expoziții, lansări de carte și recital. #diez îți recomandă o listă de evenimente la care să mergi marți, 3 octombrie появились сначала на #diez.
18:00
A devenit deja o tradiție ca, în primul weekend al lunii octombrie, Piața Marii Adunări Naționale să devină un oraș al Vinului Moldovei. În acest an, cea de-a XXII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va aduna un număr record de  94 de vinării. Reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei”, vinificatorii își vor prezenta creațiile vinicole: vinuri din noua roadă și vinuri premiate la concursurile internaționale. Сообщение La Ziua Națională a Vinului vor participa 94 de vinării. Detalii referitoare la cea de XXII-a ediție a sărbătorii появились сначала на #diez.
18:00
Compania Moldcell anunță deschiderea înregistrării la Programul de Internship 2023 din 29 septembrie în cadrul Moldcell Academy. Programul se adresează stundeților din ultimul an de studii de la universitățile din toată țara. Astfel, proiectul educațional Academia Moldcell oferă o oportunitate unică pentru 15 studenți activi și ambițioși, dornici să combine studiile și practica, într-un stagiu de șase luni, însoțit de o bursă generoasă în valoare totală de 21 000 de lei. Сообщение Moldcell Academy anunță lansarea Programului de Internship 2023 появились сначала на #diez.
17:30
Astăzi, 2 octombrie, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a fost suspendată, pentru un termen de trei luni, licența de furnizare eliberată SRL „Rotalin Gaz Trading”. În același timp, obligația temporară de a asigura consumatorii finali cu gaze naturale a fost impusă furnizorului S.A. „Moldovagaz”. Сообщение ANRE a suspendat licența furnizorului „Rotalin Gaz Trading”. Moldovagaz, obligată să asigure consumatorilor finali gaze naturale появились сначала на #diez.
17:15
Au fost publicate rezultatele concursului internațional Global Teacher Prize. În lista celor 50 de finaliști și finaliste se regăsește și o profesoară din România – Ana-Maria Rusu. Aceasta a venit cu soluții multiple de conectare la copiii din toate mediile: a inventat jocuri, a creat materiale educative speciale, a dezvoltat o platformă online care a devenit cunoscută inclusiv în Moldova (MEMIS) și a inițiat campania „Cantus Mundi pentru Ucraina”. Сообщение Au fost desemnați cei mai buni 50 de profesori din întreaga lume. În listă se regăsește și o profesoară din România появились сначала на #diez.
16:00
Două treimi sau 63,2 % din populația adultă a Republicii Moldova este consumatoare de alcool. Conform ultimului raport global privind alcoolul și sănătatea, efectuat în 2019, Moldova se menține printre țările cu cel mai înalt consum de alcool per persoană adultă (cu vârsta de peste 15 ani) – de 12,9 litri. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) în contextul marcării Zilei naționale fără alcool. Сообщение Circa 63 % din populația adultă a Republicii Moldova consumă alcool. Tinerii sunt mai afectați decât persoanele în vârstă появились сначала на #diez.
15:15
Încă nu ești clientul maib? Atunci bine ai venit la maib, banca care aduce inovația în serviciile financiare. Cu digital onboarding maib, a fost creată o experiență bancară rapidă, eficientă și complet digitală, eliminând barierele și cozile inutile din procesul de deschidere de cont sau obținere a unui card digital. Сообщение Digital onboarding maib. Devino clientul maib fără a veni la bancă появились сначала на #diez.
15:00
Un accident cu implicarea unui maxi-taxi s-a produs astăzi în capitală. În urma impactului a avut de suferit un copil cu vârsta de aproximativ 12 ani. Informația a fost confirmată pentru #diez de către ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției Svetlana Scripnic. Сообщение Un accident cu implicarea unui microbuz de rută s-a produs în capitală. În urma acestuia, un copil a fost transportat la spital появились сначала на #diez.
14:45
Adunarea Nobel de la Institutul Karolinska a decis să acorde Premiul Nobel pentru Fiziologie și Medicină 2023 biochimistei maghiar-americane Katalink Karikó și omului de știință american Drew Weissman „pentru descoperirile lor în modificările bazei nucleozide care au permis dezvoltarea de vaccinuri ARNm eficiente împotriva COVID-19”. Сообщение Katalink Karikó și Drew Weissman au câștigat Premiul Nobel pentru Fiziologie și Medicină 2023 появились сначала на #diez.
13:45
Pacienții pot aduce o contribuție semnificativă la monitorizarea și îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate prin raportarea experienței lor, expunerea părerilor cu privire la îngrijirea pe care au primit-o și identificarea eventualelor deficiențe. Iar implicarea pacienților poate duce la o îmbunătățire a calității asistenței medicale și poate contribui la dezvoltarea unui sistem de sănătate echitabil. Conceptul de responsabilizare socială, rolul și importanța participării pacientului în procesele decizionale din sănătate, dar și practicile naționale și internaționale în domeniu au fost principalele subiecte de discuții din cadrul Forumului Pacienților, care s-a desfășurat pe 28 septembrie la Chișinău. Сообщение Forumul Pacienților 2023. Implicarea pacienților poate îmbunătăți calitatea serviciilor de sănătate появились сначала на #diez.
13:30
La Parlament a fost amenajată o expoziție permanentă de lucrări artistice – grafică și pictură – care redau arhitectura edificiului instituției. Persoanele interesate o pot vizita în fiecare zi, începând de astăzi. Сообщение (foto) Parlamentul găzduiește o nouă expoziție. Este formată din desene grafice și picturi ce redau arhitectura edificiului instituției появились сначала на #diez.
13:15
În perioada 2-20 octombrie 2023, reprezentanții Agenției Servicii Publice (ASP) se vor afla într-o misiune de lucru în Franța, orașul Paris. Astfel, aceștia împreună cu funcționarii Ambasadei Republicii Moldova în Franța vor oferi cetățenilor noștri servicii de eliberare a actelor de identitate și de stare civilă. Сообщение Moldovenii din Franța vor avea posibilitatea să-și elibereze actele de identitate sau de stare civilă în Paris появились сначала на #diez.
13:00
Rutele de troleibuz nr. 4, 8 și 17 spre Botanica sunt redirecționate pe strada Ciuflea – Viaduct – bulevardul Dacia. Măsura a fost luată în contextul producerii unui accident rutier la intersecția străzilor Decebal și Trandafirilor, transmite Primăria Chișinău. Сообщение Rutele de troleibuz nr. 4, 8 și 17 spre Botanica sunt redirecționate. În zonă s-a produs un accident rutier появились сначала на #diez.
Ieri
12:45
În acest an, luna octombrie ar putea fi diferită decât suntem obișnuiți. Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că temperatura medie lunară a aerului se estimează a fi peste valorile normei, care este cuprinsă între +9 și +11 grade Celsius. Сообщение Temperaturi peste valorile normei și mai puține precipitații. Cum va fi luna octombrie în acest an появились сначала на #diez.
12:15
Astăzi este a 585-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Noaptea trecută, Rusia a atacat teritoriul ucrainean cu 30 de drone. Cele mai importante evenimente din a 585-a zi de război появились сначала на #diez.
12:15
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a făcut o avertizare meteorologică pentru perioada 1-15 octombrie. Instituția a anunțat cod galben de pericol de incendiu. Conform datelor, pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu din clasa patru cu caracter natural. Сообщение Până în data de 15 octombrie a fost anunțat un cod galben de pericol de incendiu în întreaga țară появились сначала на #diez.
12:15
Ziua de 2 octombrie a fost declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță. Sicriul maestrului este depus la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, de la 9.0 la 11.00, ca de la scriitor să-și ia rămas bun toți cei care l-au cunoscut sau i-au admirat creația. După aceasta cortegiul funerar îl va aduce pe Ion Druță pe ultimul drum la Soroca. Сообщение (live) Urmărește funerariile scriitorului Ion Druță. Maestrul urmează să fie transportat spre Soroca появились сначала на #diez.
12:15
Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) anunță inițierea Programului „Participarea Semnificativă a Tinerilor”. Acest program este o oportunitate pentru tinerii care sunt pasionați de dezvoltare și angajament social, permițându-le să contribuie la inovație și transformare pozitivă a sectorului asociativ de tineret. Programul de stagiu va fi remunerat. Сообщение Consiliul Național al Tineretului din Moldova vă invită la un program de stagiu plătit. Vor fi selectați trei tineri появились сначала на #diez.
12:15
Adăugați cardul dvs. Visa la Apple Wallet sau Google Wallet, apoi, în perioada 1-31 octombrie 2023, efectuați primele trei plăți contactless în orice sumă cu smartphone-ul sau smartwatch-ul și primiți 70 de lei* cashback. Сообщение Conectați cardul Visa la smartphone și primiți 70 de lei появились сначала на #diez.
12:15
Cel de-al IV-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2023 a avut loc la Samarkand. Pe parcursul a trei zile, liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat despre tendințele de dezvoltare a industriei în Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz. Forumul a fost organizat de Global Pharmaceutical Leaders' Club. Сообщение În cadrul Summitului Farmaceutic Eurasiatic din Samarkand, Farmacia Familiei a fost desemnată „Rețeaua de farmacii a anului 2023” появились сначала на #diez.
12:15
Incendiul de la sfârșitul lunii septembrie 2023, care a avut loc într-o sală de nunți aglomerată dintr-un oraș din nordul Irakului și care a ucis peste 100 de persoane, s-a constatat că a avut loc din cauza unei „neglijențe grave” și a lipsei măsurilor de siguranță. Informațiile au fost prezentate într-o investigație guvernamentală asupra acestui caz, transmite Reuters. Сообщение A fost stabilită cauza incendiului de la nunta din Irak care s-a sfârșit cu moartea a peste 100 de persoane появились сначала на #diez.
12:15
Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective: Сообщение (foto, video) Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău pentru a atrage și păstra talente de top în Republica Moldova появились сначала на #diez.
12:15
În zilele de weekend, 30 septembrie-1 octombrie, pompierii au intervenit în 45 de cazuri de lichidare a incendiilor de vegetație uscată, fiind compromise circa 540 de hectare de teren. Сообщение 540 de hectare de teren au fost afectate în urma incendiilor de vegetație din acest weekend. Recomandările specialiștilor появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:45
Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor din Iași (ATRAG Iași) și Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău invită la spectacolul „Alegerea domnului Macabeț” în data de 3 octombrie, la ora 20.00 în incinta Casei de Cultură a Studenților din Iași, sala Gaudeamus. Evenimentul face parte din suita de proiecte culturale a campaniei „Adevărata Basarabie”, care se află la cea de-a XI-a ediție. Сообщение Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău ajunge la Iași în cadrul campaniei „Adevărata Basarabie”. Care spectacol va fi jucat появились сначала на #diez.
10:30
Bucătăria moldovenească este o adevărată comoară a tradiției culinare care mereu a fost apreciată de către turiștii din întreaga lume. Cum s-ar spune: „Degeaba mai vii în Republica Moldova dacă nu guști o sarma cu smântână sau o bucată de mămăligă cu brânză și friptură”. Сообщение Sarmale, zeamă și mămăligă. Care sunt cele mai populare bucate moldovenești și ce note le-au dat criticii culinari появились сначала на #diez.
09:30
Poliția americană pus sub acuzare un fost lider de bandă de uciderea în anul 1996 a cunoscutului rapper Tupac Shakur. Vineri, juriu din Nevada (SUA) l-a pus sub acuzare pe Duane „Keffe D” Davis, în vârstă de 60 de ani, pentru o acuzație de crimă cu armă mortală. Poliția spune că acesta a plănuit asasinarea lui 2Pac după ce nepotul său a fost implicat într-o bătaie cu Shakur într-un cazinou, transmite Reuters. Сообщение După 27 de ani de la moartea rapperului, a fost reținută o persoană care ar fi vizată în asasinare lui Tupac Shakur появились сначала на #diez.
07:45
Pe parcursul ultimilor ani, numărul femeilor participante la alegeri și alese în funcții reprezentative este în continuă creștere. Ba mai mult, pentru a încuraja acest fapt, în anul 2016 a fost introdusă prin lege cota de 40 la sută de reprezentare minimă a ambelor sexe în organele de conducere și în listele electorale. Сообщение (foto) Lista femeilor care au candidat la funcția de primară a municipiului Chișinău появились сначала на #diez.
30 septembrie 2023
23:15
Astăzi este a 584-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Cinci persoane au fost rănite în regiunea Zaporijjea. Cele mai importante evenimente din a 584-a zi de război появились сначала на #diez.
21:00
Vicol Maria-Magdalena, studentă la medicină la USMF, este una dintre tinerele care a obținut în acest an bursa de merit din partea statului. Dânsa ne spune că drumul nu a fost unul ușor, însă de fiecare dată când voia să cedeze, își amintea de ce a început și continua să muncească mai departe. Totuși, ea ține să le ofere un sfat studenților de la medicină – „Un medic bun nu trebuie să fie un robot care povestește mecanic lecția. Trebuie să fie o personalitate multilateral dezvoltată”. Сообщение „Îmi doresc să devin un specialist bun aici, acasă.” Vicol Maria-Magdalena, una dintre studentele care a obținut Bursa Republicii появились сначала на #diez.
19:00
Sectorul Botanica din Chișinău are mai multe picturi murale pe care cu siguranță le-ați observat mergând cu transportul public sau chiar pe jos. Le-am adunat pe toate în acest articol și am realizat chiar și o hartă ca să vă fie mai comod pentru a le identifica. Сообщение (hartă) Lista picturilor murale din sectorul Botanica al Chișinăului. Unde le puteți găsi появились сначала на #diez.
16:30
Cei mai buni profesori, învățători și educatori ai anului 2023 au fost premiați astăzi, 30 septembrie, în concursului republican „Pedagogul Anului”. Ceremonia festivă este organizată cu ocazia Zilei Profesionale a Lucrătorilor din Învățământ, marcată anual la 5 octombrie. Сообщение Cele mai bune cadre didactice din Moldova! Lista câștigătorilor concursului național „Pedagogul anului, ediția 2023” появились сначала на #diez.
15:00
În cadrul celui mai recent eveniment artistic din Timișoara, expoziția „Atlasul Distanțelor”, Anastasia Stolearenco a fost singura basarabeancă ce a avut privilegiul de a își prezenta lucrarea. Tânăra studentă în cadrul Universității Politehnica din Timișoara a adus o perspectivă unică și profundă asupra unei teme sensibile și dureroase: hărțuirea în spațiile publice. Vă invit să aflați mai multe despre experiența Anastasiei. Сообщение „Îmi doresc să sensibilizez publicul.” Anastasia Stolearenco, singura basarabeancă a cărei lucrare a fost inclusă în expoziția „Atlasul Distanțelor” появились сначала на #diez.
14:15
Premiul Național al Republicii Moldova are ca scop stimularea activității de creație și al promovării valorilor autentice în domeniul științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului în Republica Moldova. Aceasta este decernat în fiecare an și constituie, la momentul de față, 100 000 de lei. În acest articol am selectat toți câștigătorii acestui premiu de-a lungul timpului. Сообщение Lista persoanelor care au câștigat Premiul Național al Republicii Moldova de-a lungul timpului появились сначала на #diez.
14:00
Te plictisești acasă și nu știi ce să faci în acest weekend? Ți-am pregătit o listă din cinci filme interesante pe care să le privești la cinematografele Cineplex din Chișinău – Cineplex-Mall și Cineplex-Loteanu. Сообщение (video) Cinci filme pe care să le privești în acest weekend la cinematografele Cineplex din Chișinău появились сначала на #diez.
13:15
Testamentul lui Ion Druță va fi îndeplinit, trupul neînsuflețit al scriitorului urmează să fie adus luni, 2 octombrie, la Soroca, pentru a fi înhumat lângă Lumânarea Recunoștinței, după cum i-a și fost dorința, transmite observatorul.md. Mai întâi sicriul va fi depus la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, de la 10.00 la 12.00, ca de […] Сообщение Ion Druță va fi înmormântat la Soroca, lângă Lumânarea Recunoștinței появились сначала на #diez.
12:15
Conform datelor statistice, numărul studenților care se înmatriculează la universitățile din Republica Moldova se află în descreștere de la an la an. Noul ministru al educației, Dan Perciun, spune că această tendință va depinde foarte mult de viteza cu care ne îndreptăm spre integrarea în Uniunea Europeană și de fondurile de preaderare pe care le vom primi pentru modernizarea universităților. În același timp, Dan Perciun precizează că deficitul de cadre din sistemul educațional va putea fi soluționat pe termen scurt dacă profesorii vor urma cursuri de recalificare profesională ca să poată preda și a doua disciplină. Сообщение Dan Perciun, despre deficitul de cadre din sistemul educațional: „Soluția pe termen scurt – profesorii să predea câte două discipline” появились сначала на #diez.
11:45
Ziua de 2 octombrie a fost declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta țării, Maia Sandu. Сообщение 2 octombrie a fost declarată zi de doliu național, în legătură cu funerariile scriitorului Ion Druță появились сначала на #diez.
11:15
Continuăm frumoasa tradiție de a monitoriza activitățile moldovenilor pe YouTube. În topul listei de mai jos veți găsi 10 cele mai urmărite clipuri muzicale de internauții noștri și, totodată, veți afla care interpreți au fost cei mai ascultați în luna septembrie 2023. Сообщение (video) La ce s-au uitat moldovenii pe YouTube în septembrie și care sunt interpreții preferați появились сначала на #diez.
08:30
Locuitorii din Galați, România, au fost avertizați prin Ro-ALERT, vineri seară, 29 septembrie, despre posibilitatea „căderii unor obiecte din spațiul aerian”. Ministerul Apărării din România a anunțat că în noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. Сообщение Locuitorii din Galați, România, au fost avertizați despre posibilitatea căderii „unor obiecte din spațiul aerian” появились сначала на #diez.
29 septembrie 2023
22:00
Astăzi este a 584-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Un concern german de armament va inaugura la Kiev o întreprindere comună cu Ucraina. Cele mai importante evenimente din a 584-a zi de război появились сначала на #diez.
19:15
Tradițional, echipa #diez merge pe străzile Chișinăului și adresează trecătorilor diverse întrebări la o anumită temă pe care o considerăm interesantă ori actuală. De această dată, am întrebat locuitorii capitalei dacă au sau nu descărcate jocuri în telefonul mobil, care sunt acestea și când se joacă cel mai frecvent în ele. Dacă ești curios/curioasă să afli răspunsurile la aceste întrebări, urmărește vox-ul nostru! Сообщение (vox) Hai Spune: dacă ai jocuri în telefonul mobil și care sunt ele появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.