Siegfried Mureşan: Republica Moldova va fi din nou cap de afiş în Parlamentul European

Bani.md, 19 septembrie 2023 13:10

Siegfried Mureșan, europarlamentar al Partidului Național Liberal (PNL) din România, a anunțat astăzi, într-o postare pe Facebook, că Parlamentul European va juca un rol esențial în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Decizia de a organiza o dezbatere și de a adopta o rezoluție referitoare la această temă a fost luată de Conferința Președinților Grupurilor […] Articolul Siegfried Mureşan: Republica Moldova va fi din nou cap de afiş în Parlamentul European apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Ieri
12:10
Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al […] Articolul Topul țărilor în care moldovenii preferă să meargă la muncă apare prima dată în Bani.md.
12:10
Potrivit Reuters, Rusia adoptă o strategie ingenioasă pentru a evita sancțiunile occidentale, livrând petrol către India la un preț cu 30% mai mare decât pragul occidental. Tranzacțiile recente indică faptul că petrolul Urals al Rusiei se vinde la aproximativ 80 de dolari pe baril, depășind cu 20 de dolari plafonul de preț impus de Occident. […] Articolul Rusia își scoate „pârleala” pentru sancțiunile occidentale: Petrolul vândut Indiei e cu 30% mai scump apare prima dată în Bani.md.
12:10
Podul de la Bumbăta, peste râul Prut, construit cu mare entuziasm să reducă aglomerația de la Vama Albița, nu își dovedește eficiența, iar una dintre explicații este că vameșii de la noul punct de frontieră nu au infrastructura necesară pentru a face controale corespunzătoare, scrie romania actualități. Podul de pontoane de peste Prut de la […] Articolul Inaugurat cu mare fast, podul de la Leova-Bumbăta, peste râul Prut, „nu își dovedește eficiența” apare prima dată în Bani.md.
12:10
Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”. ”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa […] Articolul Erdogan, furios pe Uniunea Europeană. „Turcia nu mai așteaptă nimic. Stăm la poartă de peste 40 de ani” apare prima dată în Bani.md.
12:10
Italia este în pragul dezastrului economic. Giorgia Meloni îşi propune să strângă cel puțin 1% din produsul intern brut sau aproximativ 21 de miliarde de euro pentru ţine sub control datoria publică. Italia este în pragul dezastrului economic. Giorgia Meloni pune la vânzare active între 2024 și 2026, a anunțat Trezoreria în raportul său economic și financiar. Planul […] Articolul Italia, plan de salvare. Ce se scoate la vânzare pentru a ține sub control datoria publică apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
08:20
Prețul petrolului a continuat să crească din nou, după ce Moscova a emis o interdicție temporară asupra exporturilor de combustibil. Moldovenii vor resimți și mai puternic efectul la pompă deoarece prețurile la carburanți vor crește. Prețul petrolului ar putea să fie o mare problemă pentru toamna și iarna aceasta. Impactul asupra prețului combustibilului va avea derivate […] Articolul Prețul petrolului, de necontrolat. Se anunță o iarnă grea. La cât va ajunge barilul apare prima dată în Bani.md.
08:10
Retailerul online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco, cu două emisiuni de obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti şi aflat în procedură de insolvenţă, a anunţat o pierdere de 14,2 mil. lei (echivalentul a 2,8 milioane de euro) în primele şase luni din 2023, faţă de pierderi de 18,7 mil. lei în aceeaşi perioadă […] Articolul Afacerea cu mobilă a unui milionar moldovean s-a înglodat. Pierderi de 2,8 milioane de euro în șase luni apare prima dată în Bani.md.
07:50
Statele Unite se află la doar câteva ore de o paralizie a administraţiei federale, în lipsa unui vot privind finanţarea acesteia, un scandal în care preşedintele Joe Biden şi republicanii îşi atribuie vina reciproc. Prima economie a lumii urmează să încetinească duminică, mai puţin dacă are loc un acord de ultim moment, extrem de improbabil, […] Articolul SUA, în paralizie bugetară, după ce Congresul nu a reușit să adopte o lege a finanțelor apare prima dată în Bani.md.
07:50
Acţiunile companiei Evergrande au scăzut cu până la 25% luni, după firma a anunţat că întârzie procesul de restructurare a datoriei, scrie CNBC. Indicele Hang Seng Mainland Properties a pierdut puţin peste 4% din capitalizare, tot sectorul imobiliar chinez fiind în scădere. Country Garden a scăzut cu 7,69%, Logan Group cu 7,95%, în timp ce […] Articolul Cea mai îndatorată companie a planetei este tot mai aproape de falimen apare prima dată în Bani.md.
07:50
Tranzacţiile financiare dintre miliardarul Bernard Arnault, proprietarul LVMH, şi omul de afaceri rus Nikolai Sarkisov sunt investigate de Parchetul din Paris. Vineri, biroul a declarat că tranzacţiile au fost adăugate la o anchetă preliminară lansată în 2022. Procurorii nu au dezvăluit ţinta investigaţiei preliminare, dar au spus că tranzacţiile financiare potenţial suspecte dintre Arnault şi […] Articolul Al doilea cel mai bogat om din lume intră în vizorul autorităţilor apare prima dată în Bani.md.
07:40
Dacia, preluată de Grupul Renault, a atins o performanță istorică. Dacia Sandero a fost cel mai bine vândut model în Europa în luna februarie. Astfel, modelul mărcii repetă performanța obținută și pe parcursului anului 2023. Dacia, preluată de Grupul Renault, a atins o performanță istorică. Conform datelor, Dacia a vândut 17.677 de exemplare Sandero. În creștere […] Articolul Lovitură dată de Dacia. Modelul care a rupt gura târgului apare prima dată în Bani.md.
30 septembrie 2023
19:20
Retailerul online Elefant, cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, a încheiat primul semestru din 2023 cu afaceri de 53 mil. lei, comparativ cu 95 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, în timp ce pierderile au rămas la aceeaşi valoare, de 11 mil. lei, potrivit raportului semestrial. Cheltuielile de exploatare s-au redus de […] Articolul Fostul business al lui Sturza este cu afaceri în scădere și înglodat în pierderi apare prima dată în Bani.md.
14:30
Retailerul online Elefant, cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, a încheiat primul semestru din 2023 cu afaceri de 53 mil. lei, comparativ cu 95 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, în timp ce pierderile au rămas la aceeaşi valoare, de 11 mil. lei, potrivit raportului semestrial. Cheltuielile de exploatare s-au redus de […] Articolul Fosta afacere a lui Sturza este cu afaceri în scădere și înglodată în pierderi apare prima dată în Bani.md.
14:20
Toată Grecia ar putea fi distrusă din cauza inundațiilor. Recolta localnicilor a fost grav afectată și peste 200.000 de animale și păsări au fost ucise. Oamenii se tem pentru viața lor. Toată Grecia ar putea fi distrusă din cauza inundațiilor. Recolta localnicilor a fost grav afectată și peste 200.000 de animale și păsări au fost […] Articolul Grecia ar putea fi distrusă. Localnicii au pierdut tot ce aveau apare prima dată în Bani.md.
14:10
Cel mai important membru al familiei regale de Liechtenstein, una dintre cele mai mici naţiuni ale lumii, conduce o dinastie de miliarde de dolari, care datează de aproape 1.000 de ani şi care a trecut prin numeroase războaie şi calamităţi, scrie Bloomberg. În prezent, imperiul financiar din spatele prinţului Hans-Adam al II-lea de Liechtenstein valorează […] Articolul Cea mai bogată familie regală din Europa controlează discret un imperiu de 22 de ori mai mare decât PIB-ul Moldovei apare prima dată în Bani.md.
13:50
Conform datelor preliminare furnizate de Banca Națională a Moldovei, datoria externă brută a Republicii Moldova a înregistrat o creștere semnificativă de 6,8% în primele șase luni ale anului 2023, comparativ cu finele anului precedent. La 30 iunie 2023, aceasta a atins suma de 10 242,00 milioane de dolari, marcând un nou record pentru țară. Raportul […] Articolul Creștere semnificativă a datoriei externe a Republicii Moldova în prima jumătate a anului 2023 apare prima dată în Bani.md.
07:10
Organizaţia caritabilă de 25 de miliarde de dolari a lui George Soros se află în pragul unei transformări care îi va remodela operaţiunile, îi va reduce personalul şi va testa dacă fiul său, Alex, este pregătit să conducă una dintre cele mai mari şi mai influente instituţii filantropice din lume, scrie Bloomberg. Alex, care a […] Articolul S-a închis robinetul de bani: Fiul lui Soros, care a preluat imperiul, nu vrea să cheltuiască miliarde pe filantropie apare prima dată în Bani.md.
05:10
Cea mai mare bursă de criptomonede din lume, Binance, a anunțat vânzarea activității sale din Rusia către o bursă nou înființată, CommEX, ca parte a unei tendințe tot mai mari de retragere a companiilor de la Moscova pe fondul conflictului din Ucraina, relatează Sky News. Termenii financiari specifici ai tranzacției nu au fost dezvăluiți. Binance […] Articolul Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, se retrage complet de pe piața din Rusia apare prima dată în Bani.md.
29 septembrie 2023
18:40
Compania de stat Energocom a anunțat astăzi prelungirea contractului cu Moldova GRES (MGRES) pentru furnizarea de energie electrică în octombrie. Acordul a fost extins cu încă o lună, iar Energocom va achiziționa aproximativ 305.000 de MWh (megawați-oră) de energie electrică la prețul anterior de 66 de dolari pe MWh. Contractul prevede ca MGRES, centrala electrică […] Articolul Ministerul Energiei a vrut un contract pe termen lung cu centrala de la Cuciurgan. Tiraspolul a pus piciorul în prag apare prima dată în Bani.md.
18:30
Compania de stat Energocom a anunțat astăzi prelungirea contractului cu Moldova GRES (MGRES) pentru furnizarea de energie electrică în octombrie. Acordul a fost extins cu încă o lună, iar Energocom va achiziționa aproximativ 305.000 de MWh (megawați-oră) de energie electrică la prețul anterior de 66 de dolari pe MWh. Contractul prevede ca MGRES, centrala electrică […] Articolul Ministerul Energiei a vrut un contract pe termen lung cu Cuciurganul. Tiraspolul a pus piciorul în prag apare prima dată în Bani.md.
18:20
Populația Republicii Moldova se confruntă cu o accelerare semnificativă a procesului de îmbătrânire, conform datelor statistice la începutul anului 2023. Potrivit informațiilor Biroului Național de Statistică, în țara noastră locuiau 598,3 mii de persoane în vârstă de 60 de ani și peste, indicând o tendință de îmbătrânire accelerată. Principalele constatări: Numărul Populației Vârstnice: La începutul […] Articolul Bomba socială din Republica Moldova! Populația devine tot mai bătrână. Cauzele acestui fenomen apare prima dată în Bani.md.
16:20
Chișinău, 29 septembrie – Victoriabank, una dintre băncile de top din Moldova și finanțator de referință al economiei, a semnat un important acord de finanțare cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est. Datorită acestui parteneriat, IMM-urile din Moldova, în special cele afectate de provocările economice, sociale și de securitate generate de război, vor avea acces […] Articolul Victoriabank și EFSE încheie un acord de 15 milioane de euro pentru IMM-uri apare prima dată în Bani.md.
16:00
Premierul României, Marcel Ciolacu, a provocat un val de controverse anunțând că România intenționează să cumpere Portul Internațional Liber Giurgiulești din Republica Moldova. Această decizie survine în contextul unui scandal de proprietate și legalitate, în care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a preluat portul în urma unor acuzații de escrocherii la adresa fostului […] Articolul Scandalos! Ciolacu spune că România intenționează să cumpere Portul Giurgiulești, care este furat și pus sub sechestru apare prima dată în Bani.md.
15:30
Heritage a lansat noua aripă a școlii, unde elevii treptei liceale își vor continua studiile la standarde globale. Cei peste 80 de liceeni vor susține la absolvire examenele „A Level” și vor obține calificările/diplomele Cambridge recunoscute la nivel global, oferindu-le acces la peste 1400 de universități din 195 de țări. Treapta liceală, care include curriculumul […] Articolul Școala Internațională Heritage se extinde apare prima dată în Bani.md.
15:10
Premierul României, Marcel Ciolacu, a provocat un val de controverse anunțând că România intenționează să cumpere Portul Internațional Liber Giurgiulești din Republica Moldova. Această decizie survine în contextul unui scandal de proprietate și legalitate, în care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a preluat portul în urma unor acuzații de escrocherii la adresa fostului […] Articolul Scandalos! România și-a manifestat intenția de a cumpăra Portul Giugiulești, care este furat și pus sub sechestru apare prima dată în Bani.md.
10:00
35% din veniturile Philip Morris International, în al doilea trimestru din 2023, au venit din produsele fără fum, în creștere cu 3% față de perioada similară a anului precedent. Totodată, numărul fumătorilor adulți care au trecut la dispozitivele de încălzire a tutunului a depășit peste 19 milioane de utilizatori în 80 de țări. Datele au […] Articolul Philip Morris International continuă să investească în produsele fără fum apare prima dată în Bani.md.
09:00
Rețeaua de laboratoare INVITRO DIAGNOSTICS se confruntă cu dificultăți financiare majore, având datorii în valoare de 26,3 milioane de lei către compania „GBG-MLD”, administrată de Tudor Ceaicovschi. Acesta din urmă a solicitat instanței intentarea procedurii de insolvabilitate împotriva INVITRO DIAGNOSTICS, scrie pulsmedia.md. Conform reprezentanților „GBG-MLD”, compania furnizoare a livrat diverse dispozitive medicale și consumabile către […] Articolul (DOC) Invitro Diagnostics în prag de faliment? Are datorii de milioane. Decizia instanței apare prima dată în Bani.md.
08:20
Un miliardar dă un sfat extrem de prețios. Greg Lippmann, partener fondator al LibreMax Capital, se concentrează asupra activelor rezistente, deoarece șansele unei „crize ușoare” sunt reduse. Un miliardar a vorbit despre investițiile profitabile chiar și în cele mai grele timpuri. Mizând pe faptul că ratele ridicate persistente ale dobânzilor sau o criză dură sunt […] Articolul Un miliardar, sfat de aur pentru investiții. Cum faci bani și în cele mai proaste vremuri apare prima dată în Bani.md.
08:20
Revista de specialitate Forbes a realizat topul celor mai importanți influenceri din lume. Editorii au analizat 50 de premiați care au laolaltă peste 2,6 miliarde de urmăritori, urmăritori care generează nici mai mult nici mai puțin de 700 de milioane de dolari. Pe primul loc în topul celor mai bogați influenceri este Mr. Beast. Cei […] Articolul Ei sunt regii YouTube-ului. Au influență și fac mulți bani apare prima dată în Bani.md.
08:10
China Evergrande Group a suspendat tranzacţiile în Hong Kong, împreună cu unităţile sale de servicii imobiliare şi de vehicule electrice, la doar o zi după ce Hui Ka Yan, fondatorul gigantului imobiliar, a intrat pe mâna poliţiei chineze, scrie Bloomberg. Nu a fost prezentat niciun motiv pentru această suspendare într-o notificare transmisă joi bursei de […] Articolul Compania vinovată de criza imobiliară care zguduie China pare că se scufundă în haos apare prima dată în Bani.md.
28 septembrie 2023
18:10
Începând cu 1 octombrie, Republica Moldova va importa zilnic 2 milioane de metri cubi de gaze naturale din Turcia, conform anunțurilor făcute de mass media media locală. Această schimbare majoră în aprovizionarea cu gaze este rezultatul unui contract semnat de compania locală „Petrol Taşıma AŞ’den (BOTAŞ)”. Deși detalii suplimentare despre contract nu au fost încă […] Articolul Moldova a mai găsit o sursă de achiziție a gazului. Din 1 octombrie cumpăra din Turcia apare prima dată în Bani.md.
16:40
Într-o dezvăluire recentă, Alexandr Slusari, membru al Consiliului Energocom, a subliniat că Vadim Ceban s-a întors recent din Sankt Petersburg și s-a implicat activ în războiul informațional al Federației Ruse împotriva Republicii Moldova. Slusari a acuzat că Ceban intoxifică spațiul mediatic cu informații false, concentrându-se asupra tăcerii acestuia cu privire la compania Moldova Gaz, afiliată […] Articolul Dezvăluiri explozive! Slusari: Ceban implicat în războiul informațional al gazului rusesc în Moldova apare prima dată în Bani.md.
14:30
Fără viză în SUA. A fost dezvăluit termenul până la care cetățenii români ar putea beneficia de intrarea în SUA fără a mai avea nevoie de vize. Este vorba și de cei 1.2 milioane de moldovenii care au cetățenie română. Potrivit lui Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA,această schimbare se va concretiza într-un interval de […] Articolul Fără viză în SUA. Data de la care va fi posibil ca moldovenii cu cetățenie română să plece în America apare prima dată în Bani.md.
13:50
Republica Moldova are nevoie de 7 miliarde de euro pentru reabilitarea celor 6000 de km de drum, potrivit declarației, din cadrul emisiunii RLive, ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu. Potrivit lui, Republica Moldova se împrumută de pe extern pentru reabilitarea drumului. „Ne împrumutăm pe 15-20 de ani la condiții foarte bune”. ”Resursele financiare de pe intern nu […] Articolul Suma fabuloasă de care are nevoie Moldova pentru reabilitarea celor 6000 de km de drum – 7 miliarde de euro apare prima dată în Bani.md.
13:40
Republica Moldova are nevoie de 7 miliarde de euro pentru reabilitarea celor 6000 de km de drum, potrivit declarației, din cadrul emisiunii RLive, ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu. Potrivit lui, Republica Moldova se împrumută de pe extern pentru reabilitarea drumului. „Ne împrumutăm pe 15-20 de ani la condiții foarte bune”. ”Resursele financiare de pe intern nu […] Articolul Suma fabuloasă de care are nevoie Moldova pentru reabilitarea celor 6000 de km – 7 miliarde de euro apare prima dată în Bani.md.
12:30
Companiile germane şi alţi jucători industriali mari occidentali ame­ninţă că îşi mută liniile de pro­duc­ţie în ţări mai prietenoase, cu energie ieftină şi costuri mici, iar guverne precum cele ale Ungariei şi Poloniei le primesc cu braţele deschise, ispitindu-le cu subvenţii generoase. Se lasă ademenite acolo şi companii asiatice sau americane. Companiile germane şi alţi […] Articolul Marocul, exemplul perfect de cum Africa de Nord poate deveni noua Europă de Est pentru companiile occidentale apare prima dată în Bani.md.
12:20
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a transmis joi, 28 septembrie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Euro-Atlantic Resilience Forum, că întărirea rezilienţei României este esenţială pentru provocările de securitate care pot apărea în perioada următoare. ”Este o onoare să particip la cea de-a doua ediţie a Forumului euroatlantic de rezilienţă, dedicat rezilienţei pe mare şi […] Articolul Ciucă la un forum euro-atlantic: O Ucraină mai sigură, o Republică Moldova mai sigură aduc mai multă siguranţă României apare prima dată în Bani.md.
27 septembrie 2023
20:20
Astăzi, compania Trans Oil a adus la fabrica din Bălți nu mai puțin de 36 de vagoane de floarea-soarelui din Ucraina, cu un volum total de aproximativ 1500 de tone. Informația a fost confirmată de către conducerea fabricii, care a comunicat angajaților că, în următoarele 6 luni, materia primă a fabricii va proveni exclusiv din […] Articolul A început teroarea cerealieră a fermierilor! Slusari îl acuză pe regele uleiului de importul masiv de floarea soarelui apare prima dată în Bani.md.
20:00
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a ajustat prognoza privind Produsul Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova pentru anul curent, anticipând acum o creștere economică zero în locul declinului de 1,3% prevăzut anterior. Anunțul a fost făcut în cadrul noii analize economice regionale (Regional Economic Prospects) publicate în septembrie. În același timp, BERD a […] Articolul Economia Moldovei, cocoșată de criză în anul 2023. Creștere de 5,3% la anul apare prima dată în Bani.md.
19:40
Într-un comunicat oficial, Dorin Recean a anunțat că Petru Rotaru va prelua funcția de ministru al Finanțelor în Republica Moldova. Propunerea pentru această numire a fost transmisă către Președinta Maia Sandu, care urmează să valideze acest nou membru al cabinetului. Dorin Recean a subliniat calitățile lui Petru Rotaru, afirmând că acesta deține o cunoaștere extinsă […] Articolul De la fisc la Ministerul Finanțelor! Petru Rotaru i-a luat locul Veronicăi Sirețeanu apare prima dată în Bani.md.
11:20
Începând cu luna septembrie 2023, SA „Moldovagaz” face un pas important către armonizarea cu standardele europene în domeniul gazelor naturale, implementând modificări semnificative în procesul de facturare. Într-un efort de transparență și aliniere la practicile europene, factura de plată pentru gazele naturale va include, începând de acum, informații suplimentare cu privire la consumul de gaze […] Articolul Surpriza pe care a introdus-o în facturi Moldovagaz apare prima dată în Bani.md.
06:10
Uniunea Europeană negociază un nou acord de achiziţie pentru vaccinuri anti Covid-19 de la producătorul american Moderna, autorităţile europene fiind îngrijorate de o creştere a cazurilor, scrie Financial Times. Acordul ar putea acoperi aprovizionarea cu vaccinuri până în 2026. Termenii contractului ar permite autorităţilor de sănătate publică să opteze pentru formula vaccinului în timpul fiecărui […] Articolul Europa se pregateste iar de Covid: Comisia Europeană negociază cu Moderna pentru furnizarea de vaccinuri apare prima dată în Bani.md.
06:10
acest lucru a sporit finanțele Rusiei, spune Tatiana Orlova de la Oxford Economics, iar bugetul țării a trecut recent în surplus. Apariția flotei fantome a ridicat și preocupări legate de mediu din cauza vechimii navelor. “Aceste nave nu ar trebui să mai fie în serviciu în mod normal, ci ar trebui să fie probabil casate sau dezmembrate”, spune Byron McKinney, […] Articolul Cum obțin miliarde de dolari oligarhii greci din domeniul transportului maritim în urma războiul lui Putin apare prima dată în Bani.md.
06:10
Volumul de motorină exportat zilnic de Rusia a scăzut cu 28% în primele 20 de zile din septembrie, înainte ca guvernul rus să anunţe interzicerea livrărilor de carburant peste hotare, în încercarea de a ţine sub control preţurile pe piaţa internă. Companiile petroliere din Rusia au exportat, în medie, 65.700 de tone de motorină pe […] Articolul Exporturile de motorină ale Rusiei au suferit o scădere cu 30% înainte de aplicarea embargoului apare prima dată în Bani.md.
05:30
Turcia şi Israelul, două ţări cu relaţii bilaterale complicate, au discutat despre cum pot coopera pentru a exporta gaze naturale, ţinta lor principală fiind Europa. Turcia a făcut descoperiri „istorice“ de gaze în Marea Neagră, pe care a început să le exploateze în timp record, şi importă masiv energie din Rusia, Iran şi Azerbaidjan. Iar […] Articolul Vidul lăsat de Rusia pe piaţa europeană a gazelor dă speranţe Ungariei, Turciei, Croaţiei şi Poloniei  apare prima dată în Bani.md.
05:20
Șapte nave au părăsit deja Odesa prin coridorul umanitar temporar din Marea Neagră, a declarat Dmytro Pletenchuk, purtătorul de cuvânt al forțelor armate ucrainene, potrivit Interfax-Ucraina. În timpul unui briefing, Pletenchuk a declarat, citat de Sky News: ”Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Adică, șapte cazuri de succes din șapte. Două au […] Articolul Șapte nave au spart blocada rusă din Marea Neagră și au plecat din Odesa prin coridorul umanitar temporar apare prima dată în Bani.md.
05:20
Hidrogenul verde nu este sin­gura posibilitate de a exporta energie regenerabilă. Xlinks, o firmă britani­că, vrea să construiască o centrală eoliană şi solară în Maroc care ar urma să trimită electricitate direct că­tre Marea Britanie printr-o reţea de 3.800 de kilometri de cabluri subma­rine până în 2030, scrie The Economist. Iar astfel de planuri, având […] Articolul Europa vrea să importe energie verde din Sahara prin cabluri submarine apare prima dată în Bani.md.
26 septembrie 2023
18:10
Uniunea Europeană, în colaborare cu Junior Achievement și alte părți interesate, prezintă proiectul „Dezvoltare Mai Bună Prin Antreprenoriat Social”, o inițiativă ambițioasă adresată tinerilor din Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Împuternicirea tinerilor, mai ales în domeniul posibilităților de angajare și dezvoltării abilităților, a fost esențială pentru colaborarea UE cu partenerii săi estici. Continuând angajamentul UE […] Articolul Lansarea Proiectului EU4Youth „Dezvoltare Mai Bună Prin Antreprenoriat Social” apare prima dată în Bani.md.
17:10
Compania Paynet, cu o experiență de 15 ani pe piața de plăți din Republica Moldova,  primul fintech care a reușit să lanseze, într-un timp record, cardul de debit fizic și virtual Paynet Mastercard, este încântată să anunțe lansarea campaniei „Revoluția Transferurilor.” Această inițiativă inovatoare are scopul de a revoluționa modul în care moldovenii trimit și […] Articolul Paynet Anunță „Revoluția Transferurilor” în Moldova. Noutățile care mișcă piața apare prima dată în Bani.md.
16:50
Republica Moldova a înregistrat o creștere de 2% a resurselor totale de carne în anul 2022, comparativ cu anul anterior. Resursele totale de carne au ajuns la 154,7 mii tone, în creștere cu 2,4 mii tone (2%) față de anul 2021, arată datele Biroului Național de Statistică. Un alt indicator semnificativ este producția internă de […] Articolul Criză de carne în Republica Moldova?! Riscă să devină mai rară decât caviarul apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.