Cancelaria de Stat și Departamentul de Stat al SUA au semnat un Memorandum de cooperare privind combaterea manipulării informaționale

TV Nord, 19 septembrie 2023 13:00

Un Memorandum de cooperare privind combaterea manipulărilor informaționale străine a fost semnat, astăzi, de secretarul general al Guvernului, Artur Mija, și coordonatorul Centrului de Angajament Global din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, James P. Rubin. La eveniment a fost prezent și ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon. Documentul prevede instituirea […] Acest articol Cancelaria de Stat și Departamentul de Stat al SUA au semnat un Memorandum de cooperare privind combaterea manipulării informaționale a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TV Nord

Acum o oră
13:50
Un tânăr de 21 de ani din Dondușeni este cercetat penal fiind suspectat că ar fi jefuit în plină zi două femei, în sectorul Centru al capitalei. În primul caz, suspectul ar fi urcat într-un ascensor împreună cu victima, iar la ieșire i-ar fi smuls lanțul din aur de la gât. La o zi distanță, […] Acest articol /VIDEO/ Un tânăr din Dondușeni, cercetat penal după ce a jefuit două femei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 4 ore
12:00
Polițiștii au deconspirat activitatea mai multor agenți economici și persoane fizice care se ocupau cu contrafacerea și comercializarea produselor alcoolice și de tutungerie pe teritoriul raionului Drochia.  Astfel, la 28 septembrie, poliţiştii au descins cu verificări la mai multe magazine din satele Chetrosu și Maramonovca, unde au depistat zeci de vase a câte 1,5 litri […] Acest articol /VIDEO/ Alcool și țigări fără acte, ridicate de polițiștii din Drochia a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Deputații neafiliați și membri ai Partidului „Renaștere” Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi sunt așteptați astăzi în fața instanței. Precizarea a fost făcută de Procuratura Anticorupție pentru IPN, potrivit realitatea.md. Cei doi au fost plasați în arest preventiv pe data de 23 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan […] Acest articol Lozovan și Nesterovschi – așteptați în fața instanței. Precizarea Procuraturii Anticorupție a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:20
123,1 mii de lei din Fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocate Consiliului orășenesc Bucovăț, raionul Strășeni, pentru înlăturarea consecințelor ploilor abundente de la începutul lunii aprilie, care au provocat alunecări de teren pe o porțiune de drum local. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin […] Acest articol Membrii CSE au alocat mijloace financiare pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:00
Imagini virale cum o pisică fuge după un șobolan pe străzile din Chișinău. Video a fost postat pe rețelele de socializare, iar autorul postării a scris: „Fauna din Chișinău”. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. Acest articol /VIDEO/ Imagini virale cum o pisică fuge după un șobolan pe străzile din Chișinău a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 6 ore
10:10
Pentru astăzi, 3 octombrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează cer variabil și temperaturi de până la +24 de grade Celsius. În Nord se așteaptă temperaturi de +21 de grade pe timp de zi. În Centru, termometrele vor indica +23 de grade Celsius. Iar în Sudul țării se așteaptă +24 de grade. În Capitală, maximele […] Acest articol /METEO/ Temperaturi de toamnă. Cum va fi vremea astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:00
Un bărbat de 39 de ani din Soroca a fost bătut chiar în fața blocului unde locuiește. Făptașii sunt trei adolescenți de 12, 15 și 18 ani. După ce l-au bătut, aceștia i-au sustras telefonul mobil și 600 de lei. Polițiștii au reușit să identifice adolescenții, toți sunt locuitori ai orașului Soroca. În timpul examinării […] Acest articol Trei adolescenți din Soroca au bătut un bărbat, chiar în curtea blocului unde locuiește a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:40
Inspectoratul de Poliție Bălți solicită suportul cetățenilor pentru stabilirea locului aflării bărbatului din imagine, locuitor al municipiului Bălți. Bărbatul de 51 de ani a plecat de acasă la începutul lunii iulie, a.c., deplasându-se într-o direcție necunoscută. Semnalmente: corpolență medie, înălțimea aproximativ 185 – 190 cm, păr șaten cu fire cărunte, ochi căprui. În ziua dispariției […] Acest articol /FOTO/ Un bărbat din Bălți, de negăsit de trei luni. Poliția solicită ajutorul cetățenilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:30
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat luni vaccinul Qdenga produs de Takeda Pharmaceuticals împotriva febrei dengue pentru copiii cu vârste între 6 şi 16 ani care trăiesc în zone în care această infecţie reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, transmite Reuters, citat de agerpres.ro. Febra dengue, prezentă în special în climatele tropicale şi […] Acest articol OMS recomandă un vaccin împotriva febrei dengue pentru copiii între 6 şi 16 ani a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 8 ore
07:30
Rusia va aloca în 2024 aproape o treime din cheltuielile bugetare totale pentru apărare, o mișcare care arată că Moscova reorientează tot mai multe resurse pentru a continua războiul său în Ucraina, transmite Reuters. În același timp, cheltuielile cu educația și sănătatea vor fi înghețate, transmite Digi24.ro.  Cheltuielile pentru apărare ale Rusiei vor reprezenta în […] Acest articol Rusia sacrifică educația și sănătatea pentru a finanța invazia Ucrainei. Bugetul pentru apărare, aproape o treime din total în 2024 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:00
O zi cu rezolvări. O să ne orientăm spre lucrurile cu adevărat valoroase ca să nu ne pierdem în amănunte, să ne atingem scopurile. Vibraţia zilei este 3 şi comunicarea e cheia succesului. Horoscop 3 octombrie 2023 – BALANŢA Întrevedere cu cineva care vă sugerează o idee de afaceri şi poate reuşiţi s-o puneţi în […] Acest articol Horoscopul zilei de astăzi – 3 octombrie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:00
Parlamentul European va vota o rezoluție privind începerea negocierilor de aderare UE-Republica Moldova. O spune liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș. Potrivit ex-premierului României, deși Parlamentul European nu are un rol instituțional în luarea deciziei privind începerea negocierilor de aderare, semnalul politic pe care-l transmite acesta statelor membre este foarte important. Dacian Cioloș […] Acest articol Dacian Cioloș: Mă aștept la o evaluare pozitivă din partea Comisiei Europene a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 24 ore
18:20
Frunzele de dor îi vor sta la căpătâi. Scriitorul Ion Druță a fost condus pe ultimul drum. Acesta a fost înmormântat în poiana de lângă monumentul Lumânarea Recunoștinței din Soroca, lucrarea arhitecturală înălțată la inițiativa sa. Oamenii care au venit să-și i-a rămas bun de la scriitor, spun că este o pierdere pentru toți cei […] Acest articol /VIDEO/ Flori și lacrimi în memoria lui Ion Druță! Lumânarea Recunoștinței îi va veghea somnul de veci   a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:00
Astăzi, 02.10.2023, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului de administrație al ANRE, a fost suspendată pentru un termen de 3 luni licența de furnizare eliberată SRL „Rotalin Gaz Trading”. Concomitent, obligația temporară de a asigura consumatorii finali cu gaze naturale a fost impusă furnizorului de ultimă opțiune S.A. „Moldovagaz”. Această decizie a fost luată […] Acest articol ANRE a suspendat licența furnizorului SRL „Rotalin Gaz Trading” și a obligat S.A. „Molodvagaz” să asigure furnizarea de ultimă opţiune consumatorilor acestuia a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:20
Peste 29.000 de copii se numără printre persoanele strămutate din Nagorno-Karabah care au sosit în Armenia, a dezvăluit luni Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), care a înfiinţat un „spaţiu sigur” pentru familiile cu copii în oraşul Goris din sud-vestul ţării, transmite EFE, citat de agerpres.ro. Guvernul armean a anunţat cu o zi în urmă […] Acest articol UNICEF: Peste 29.000 de copii au ajuns în Armenia din Nagorno-Karabah a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
Mihail Bagas, vizat într-un dosar de spălare de bani și pregătirea finanțării ilegale a partidului din partea unui grup criminal organizat, pledează nevinovat, iar avocatul a cerut instanței de judecată schimbarea măsurii de arest. Magistrații Curții de Apel însă, nu au dat curs cererii și au menținut arestul în izolator pentru Bagas, stabilit de către […] Acest articol Mihail Bagas, acuzat de spălare de bani, vrea schimbarea măsurii de arest. Decizia Curții de Apel Chișinău a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
Pacienții pot aduce o contribuție semnificativă la monitorizarea și îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate prin raportarea experienței lor, expunerea părerilor cu privire la îngrijirea pe care au primit-o și identificarea eventualelor deficiențe. Iar implicarea pacienților poate duce la o îmbunătățire a calității asistenței medicale și poate contribui la dezvoltarea unui sistem de sănătate echitabil. Conceptul […] Acest articol /FOTO/ Forumul Pacienților 2023: Implicarea pacienților poate îmbunătăți calitatea serviciilor de sănătate a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
471 de persoane au decedat de cancer de sân anul trecut, nivelul de mortalitate fiind de 18,6 decese la 100 mii populație. Acesta se plasează pe locul 3 din totalitatea deceselor cauzate de cancer. În Republica Moldova incidența prin cancer mamar în a. 2022 a fost de 51,5 cazuri la 100 mii locuitori, sau 1307 […] Acest articol Aproape 500 de moldoveni au murit în 2022 din cauza cancerului mamar. Câte persoane sunt la evidență a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:50
Tineri din toată țara s-au adunat în acest weekend la festivalul Urban Vibes, organizat la Bălți. Graffiti, hip-hop, skating, muzică bună și concursuri, au fost de toate, iar participanții s-au arătat încântați și au spus că vor ca festivaluri de acest gen să fie organizate mai des în nordul țării. „Totul este superb, îmi place […] Acest articol /VIDEO/ Festivalul Urban Vibes, organizat la Bălți. Ce atmosferă au creat pictorii graffiti și hip-hoperii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
Doi reprezentanți ai partidelor politice și trei candidați independenți au depus actele pentru a se înregistra în cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Este vorba de Alexandr Nesterovschi, de la Partidul „Renaștere”, și Victoria Șapa, de la Partidul „Șansa”. Candidații independenți sunt Marina Cravcenco, Arina Corșicova și Irina Donu. Până la momentul de […] Acest articol Cinci persoane s-au mai înregistrat în cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Cine sunt acestea a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:30
Bulgaria va interzice intrarea mașinilor înmatriculate în Rusia pe teritoriul țării până la sfârșitul zilei de 2 octombrie, a spus directorul Poliției de Frontieră Bulgare, Anton Zlatanov, la televiziunea națională, citat de publicația Euractiv, transmite realitatea.md.  „Am lucrat foarte activ de joi până ieri. Sunt sigur că până la sfârșitul zilei (de luni – n.r.), […] Acest articol Bulgaria închide granițele pentru mașinile înmatriculate în Rusia a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
13:50
Mereu în luptă cu timpul, pe fugă, angajații de la ambulanță sunt cei care au grijă de viața și sănătatea altora, uneori chiar în detrimentul propriei vieți. Începând cu anul acesta, cabinetul de miniștri a stabilit printr-un proiecte de lege ca ziua de 2 octombrie să fie declarată Ziua Națională a Ambulanței. La serviciul unic […] Acest articol /VIDEO/ 2 octombrie – Ziua Națională a Ambulanței. Zilnic au misiunea de a salva viețile oamenilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:40
Mai mulți turiști au fost atacați de un urs, pe Transfăgărășan, în timp ce încercau să-l hrănească și să-l fotografieze, transmite Digi24.ro cu referire la bizbrasov.ro. Turiștii s-au apropiat de animal pentru a-l hrăni și a-i face poze, însă, la un moment dat, a început să alerge spre ei. Speriați, oamenii au începu să fugă, […] Acest articol Turiști pe Transfăgărășan. Și-au adus copiii să facă poze cu un urs care s-a repezit la ei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:20
Viața Elenei Sinescu s-a răsturnat la 360 de grade, atunci când medicii i-au spus că Alex, cel de-al cincilea copil al ei, va rămâne paralizat pentru totdeauna. Copilul are deja 9 ani, timp în care mama sa îl îngrijește și se roagă pentru viața lui. Copilul este integrat în sistemul de învățământ, în clasa a […] Acest articol /VIDEO/ Medicii i-au spus că mai mult de 5 ani nu va trăi. Acum, la 9 ani, Alex are nevoie de ajutorul oamenilor cu inimă mare a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:00
Un bust al Părintelui Sofian Boghiu va fi inaugurat sâmbătă, 7 octombrie 2023, în localitatea sa natală Cuconeștii Vechi, raionul Edineț, la 111 ani de la naștere, informează Mitropolia Moldovei. Într-un comunicat de presă, reprezentanții mitropoliei informează să cvenimentul este organizat pentru al 10-lea an consecutiv de către Asociația cultural-istorică “Noua Galilee“ în colaborare cu […] Acest articol La Edineț va apărea bustul parintelui Sofian Boghiu: Cine este autorul sculpturii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:50
Viața Elenei Sinescu s-a răsturnat la 360 de grade, atunci când medicii i-au spus că Alex, cel de-al cincilea copil al ei, va rămâne paralizat pentru totdeauna. Copilul are deja 9 ani, timp în care mama sa îl îngrijește și se roagă pentru viața lui. Copilul este integrat în sistemul de învățământ, în clasa a […] Acest articol /VIDEO/ Medicii i-au spus că mai mult de 5 ani nu va trăi. Acuma, la 9 ani, Alex are nevoie de ajutorul oamenilor cu inimă mare a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Cinci persoane au murit în urma unui accident care a implicat mai multe vehicule, inclusiv un tractor-remorcă care transporta amoniac anhidru, care s-a răsturnat în Illinois, SUA, vineri seara, 29 septembrie curent, ducând la o scurgere de gaz toxic, fiind necesară evacuarea locuitorilor din Teutopolis pe o rază de o milă de la locul propriu-zis, […] Acest articol Un moldovean s-a intoxicat mortal într-un accident în SUA. Familia sa are nevoie de ajutorul oamenilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Alexandr Petcov este candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Acesta a fost prezentat oficial astăzi bălțenilor, alături de liderul formațiunii Renato Usatîi. Ex primarul de Bălți va fi primul candidat în lista consilierilor municipali. Alexandr Petcov este un istoric, politolog și politician moldovean, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura […] Acest articol /VIDEO/ Partidul nostru și-a prezentat candidatul pentru primăria Bălți. Renato Usatîi – primul pe lista consilierilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Este o perioadă în care se produc evenimente astrologice importante. Lilith, Luna Neagră, intră în Fecioară, iar Mercur ajunge în Balanță. Ce înseamă asta pentru zodii, vedeți mai jos. Horoscop Berbec săptămâna 2 -8 octombrie 2023 Nativii Berbec încep săptămâna cu preocupări de natură financiară: încasează bani și cumpără un cadou unei persoane dragi. Pe 3 octombrie, […] Acest articol Horoscop săptămânal pentru 2-8 octombrie 2023 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Poftiți la înghețata din plastic. Deocamdată, doar ca să o admirați, nu să și gustați din ea. Poate sună absurd, dar această înghețată există. Ea este creația unei italience, transmite Digi24.ro.  Înghețata ei este primul aliment din lume, realizat din deșeuri din plastic, iar ideea a pornit din frustrarea legată de cantitățile imense de plastic […] Acest articol Înghețata din plastic. Este primul aliment din lume realizat din deșeuri din plastic a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Compania Energocom SA a finalizat procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia – EUSTREAM, dar și din Austria – Gas Connect Austria GmbH. „Acest lucru permite accesul la punctele virtuale de tranzacționare (PVT) ale Slovaciei și Austriei oferind posibilitatea de a transporta gaze naturale către Republica Moldova, diversificând atât […] Acest articol Energocom își extinde activitatea pe piața energetică europeană a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Timpul de afară se răcorește, iar toamna intră în drepturi. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat astăzi mercurul în termometre se va ridica până la 23 de grade Celsius.  La nord termometrele vor arăta între +7 și +18°C. În centrul țării și în Capitală se așteaptă maxime de până la +21°C, iar minima va arăta +10°C. […] Acest articol /METEO/ Cum va fi vremea astăzi 2 octombrie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Pe 10 septembrie a fost marcat evenimentul „Bunica și Bunelul Fest 2023”, activitate de amploare dedicată tuturor seniorilor, care au ales să îmbătrânească activ și sănătos. Ediția a VI-a a festivalului s-a remarcat prin diversitatea și creativitatea activităților desfășurate, evidențiate prin promovarea și celebrarea valorilor europene. Numărul impresionat al participanților și urmăritorilor Festivalului „Bunica și […] Acest articol Festivalul „Bunica și Bunelul Fest 2023” promovează valorile europene în rândul seniorilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Aproximativ 600 de militari britanici vor acţiona în Kosovo pentru a întări prezenţa NATO în această fostă provincie sârbă, unde a avut loc un atac armat puternic la 24 septembrie, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al Alianţei, potrivit AFP, citat de news.ro. „Marea Britanie va detaşa aproximativ 200 de soldaţi din Batalionul 1, […] Acest articol NATO îşi consolidează prezenţa în Kosovo cu 600 de soldaţi britanici a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Marin Robu a fost ales cel mai bun halterofil la 2023 EWF CUP, competiție găzduită de Grecia. A fost un turneu pe echipe, iar Marin a făcut echipă cu o fată din Grecia și nu cu Elena Erighina, care a participat și ea. Marin Robu a fost decorat de triplul campion olimpic Pyrros Dimas, după […] Acest articol Marin Robu, ales cel mai bun halterofil la 2023 EWF CUP a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Petru Rotaru, noul ministru al finanțelor, a fost, astăzi, prezentat echipei ministerului, în prezența prim-ministrului Dorin Recean și a fostei conducătoare a instituției, Veronica Sirețeanu. Șeful Executivului i-a mulțumit Veronicăi Sirețeanu pentru faptul că și-a asumat conducerea unei instituții publice care stă la fundamentul structurii guvernamentale și i-a urat succes în activitate noului ministru. „Am […] Acest articol Prim-ministrul Dorin Recean l-a prezentat echipei Ministerului Finanțelor pe noul ministru Petru Rotaru a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:20
Doi ucraineni au ascuns în curtea casei și într-un garaj un sistem de rachete antiaeriene în valoare de aproape un milion de dolari, abandonat de ruși, scrie CNN. Poliția din Kiev a anunțat sâmbătă că suspecții sunt doi bărbați de 38 și, respectiv 45 de ani. Cei doi sunt acuzați că ar fi furat și […] Acest articol Doi ucraineni au ascuns în curte un sistem de rachete antiaeriene de aproape un milion de dolari, abandonat de ruși a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Prețul petrolului a continuat să crească din nou, după ce Moscova a emis o interdicție temporară asupra exporturilor de combustibil. Moldovenii vor resimți și mai puternic efectul la pompă deoarece prețurile la carburanți vor crește, transmite bani.md.  Prețul petrolului ar putea să fie o mare problemă pentru toamna și iarna aceasta. Impactul asupra prețului combustibilului va […] Acest articol Prețul petrolului, de necontrolat. Se anunță o iarnă grea a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
24 februarie 2022 – o dată care va rămâne pentru totdeauna în memoria ucrainenilor, pentru că este ziua în care Rusia le-a invadat țara. O dată specială și pentru Evnika, fiindcă e momentul în care s-a născut. Cum este, așadar, viața pentru un copil care a cunoscut doar războiul? O echipă Deutsche Welle a vizitat-o […] Acest articol Evnika, fetița care n-a trăit nicio zi de pace a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
O zi frumoasă. O să ne bucurăm de prezenţa celor dragi, de o gustare bună, de un peisaj, de lucrurile mărunte, dar care ne fac viaţa frumoasă. Vibraţia zilei este 1 şi să facem acel lucru pe care n-am avut curaj, până acum, să-l facem. Horoscop 1 octombrie 2023 – BALANŢA Aveţi chef de plimbare, […] Acest articol Horoscopul zilei de astăzi – 1 octombrie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
30 septembrie 2023
16:40
Sâmbătă, la împlinirea unui an de când Rusia a proclamat anexarea regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, preşedintele rus Vladimir Putin a promis reconstrucţia regiunilor afectate de război, transmite dpa, citat de agerpres.ro.  Vor fi reconstruite „şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente”, a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de […] Acest articol La un an de la anexarea mai multor regiuni din Ucraina, Putin promite reconstrucția lor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
Un tânăr de 19 ani din raionul Telenești, a ajuns cu mașina pe acostament. Acesta se deplasa cu un BMW pe traseul R-6 prin localitatea Copăceni, raionul Sîngerei, din motive necunoscute, șoferul a pierdut controlul asupra volanului. Mașina a derapat pe banda de contrasens și s-a tamponat într-un pilon dinafara părții carosabile. Accidentul a avut […] Acest articol Un BMW s-a tamponat în pilonul de pe marginea drumului. Accidentul a avut loc Copăceni, Sîngerei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:00
Maia Sandu a participat la ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului republican „Pedagogul anului”, ediția 2023. „Azi oferim premiul „Pedagogul Anului” pentru 9 dintre ei, însă recunoștința noastră este pentru toți dascălii, educatori, învățători și profesori, care au reușit performanța de a înfăptui două creșteri – o performanță ce doar meseria de cadru didactic o […] Acest articol Maia Sandu, către profesori: „Voi creșteți oameni, nu doar discipoli” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:30
Datoria externă brută a Republicii Moldova a crescut cu 6,8% comparativ cu finele anului 2022. La 30 iunie 2023 a totalizat 10 242,00 milioane de dolari. Conform datelor preliminare ale BNM, raportul datoriei externe brute la PIB a constituit 67,2%, fiind cu 1,1 puncte procentuale mai mare față de sfârșitul anului trecut, transmite IPN. Banca […] Acest articol Datoria externă brută a crescut cu aproape 7% în prima jumătate a anului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:20
Pana la alegerile locale au rămas mai putin de 40 de zile. Pe zi ce trece situația devine tot mai tensionata la Balti. Discutam astăzi despre reținerea lui Alexandr Nesterovschi, refuzul Consiliului electoral al circumscripției Bălţi de a inregistra candidatura Marinei Tauber pentru funcția de primar, dar si incercarea lui Șor de a o mitui […] Acest articol Cum decurge cursa electorală la Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Marina Tauber a primit ieri, 29 septembrie, listele electorale pentru a colecta semnăturile necesare pentru a putea candida la funcția de primar al municipiului Bălți. Instanța de judecată a respins cererea de chemare în judecată depusă de Tauber, pentru că dreptul pretins de aceasta a fost remediat, până la expunerea instanței. Asta după ce acum […] Acest articol /VIDEO/ Marina Tauber a primit listele electorale. Candidata independentă ar putea intra în cursa electorală a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:20
Președinta Maia Sandu a semnat un decret privind declararea zilei de 2 octombrie 2023 zi de doliu național. La ora 12.00. Memoria scriitorului Ion Druță, va fi cinstită prin păstrarea unui moment de reculegere. În această zi, în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, […] Acest articol 2 Octombrie – zi de doliu național a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:10
Dezvoltarea personală este o călătorie importantă pentru fiecare individ care dorește să crească, să învețe și să evolueze. Cărțile de dezvoltare personală sunt o resursă valoroasă în această călătorie, oferind înțelepciune și ghidare în numeroase aspecte ale vieții, scrie ea.md.  Iată o listă cu 10 cărți de dezvoltare personală, disponibile în limba română, care pot […] Acest articol Top 10 cărți de dezvoltare personală traduse în română a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:40
Testamentul lui Ion Druță va fi îndeplinit, trupul neînsuflețit al scriitorului urmează să fie adus luni la Soroca, pentru a fi înhumat lângă Lumânarea Recunoștinței, după cum i-a și fost dorința, scrie jurnal.md.  Mai întâi sicriul va fi depus la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, de la 10:00 la 12:00, ca de la scriitor […] Acest articol Ion Druță va fi înmormântat la Soroca. Funeraliile vor avea loc luni a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:10
Provocări azi. O să ne bucurăm de o nouă şansă de a face o relaţie să meargă mult mai bine şi să ne împăcăm cu… noi înşine. Vibraţia zilei este 3 şi o să ne putem deplasa fără probleme. Horoscop 30 septembrie 2023 – BALANŢA O să vă daţi întâlnire cu prieteni, rude, ca să-l […] Acest articol Horoscopul zilei de astăzi – 30 septembrie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.