Rezoluție în Parlamentul European privind declanșarea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE

NewsMaker, 19 septembrie 2023 12:20

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova, în sesiune plenară, în luna octombrie. Decizia a fost luată de Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European, a anunțat eurodeputatul Siegfried Mureșan. „Grupul PPE din Parlamentul European a solicitat organizarea dezbaterii și adoptarea rezoluției despre […] The post Rezoluție în Parlamentul European privind declanșarea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 30 minute
13:40
Oamenii legii au deconspirat activitatea mai multor agenți economici și persoane fizice care se ocupau cu contrafacerea și comercializarea produselor alcoolice și de tutungerie pe teritoriul raionului Drochia. Informația a fost confirmată pe 3 octombrie de Inspectoratul General al Poliției (IGP). Potrivit IGP, la 28 septembrie, poliţiştii au descins cu verificări la mai multe magazine […] The post VIDEO Percheziții la mai multe magazine din Drochia: polițiștii au ridicat alcool și țigări comercializate ilegal, în valoare de 200 000 de lei appeared first on NewsMaker.
13:30
Ruta municipală de microbuz nr. 169 și-a modificat itinerarul, anunță Primăria Municipiului Chișinău, care a emis o dispoziție în acest sens. Potrivit sursei citate, microbuzele circulă după noul itinerar din 1 octombrie 2023. Municipalitatea susține că măsura are drept scop eficientizarea serviciilor de transportare a călătorilor și deservirea calitativă a populației care se deplasează din […] The post O rută de microbuz, care face legătura dintre Ciocana și Telecentru, și-a modificat itinerarul. Noul traseu appeared first on NewsMaker.
Acum o oră
13:10
Președinta Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) Arina Spătaru a reacționat la denunțul politicianului fugar Ilan Șor. Pentru NewsMaker, Spătaru a declarat că acțiunea este „o nouă bătaie de joc a lui Ilan Șor la adresa cetățenilor Republicii Moldova” și i-a repetat invitația de acum câteva zile – „să revină în țară și să […] The post Spătaru reacționează la denunțul lui Șor: „Să își numere banii împreună cu procurorii” appeared first on NewsMaker.
13:00
Activistul Mihail Bagas rămâne în izolator. Curtea de Apel Chișinău i-a menținut măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată de prima instanță, scrie IPN. Procuratura Anticorupție a precizat pentru sursa citată că în privința deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi recursul va fi examinat pe 3 octombrie. Mihail Bagas și deputații Irina Lozovan și […] The post Mihail Bagas rămâne în izolator. Judecătorii de la Curtea de Apel au respins recursul avocaților appeared first on NewsMaker.
Acum 2 ore
12:40
Deputatul PAS Radu Marian, președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, a anunțat că va fi modificat cadrul legal, astfel încât Consiliul Concurenței să poată demara investigații din oficiu atunci când apar suspiciuni în privința practicilor comerciale neloiale în supermarket-uri. Măsura, potrivit oficialului, este necesară întrucât furnizorii de produse nu denunță practicile abuzive din […] The post Practicile ilegale din supermarket-uri vor fi examinate în lipsa sesizărilor? Radu Marian: Furnizorii spun că nu depun plângeri pentru că se tem appeared first on NewsMaker.
12:20
Autoritățile municipiului Chișinău examinează posibilitatea ca taximetriștii să circule pe benzile destinate transportului public. Un anunț în acest sens a fost făcut de edilul Ion Ceban, pe 3 octombrie – la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău. Potrivit lui Ceban, nu este neapărat ca acest lucru să fie făcut la această etapă contra cost. În […] The post Taximetriștii ar putea circula pe benzile dedicate transportului public? Ceban: Nu neapărat să fie, la această etapă, contra cost appeared first on NewsMaker.
12:00
Deputata PAS Olesea Stamate, președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament va participa la cea de-a 136-a sesiune plenară a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția). Reuniunea va avea loc în perioada 5-8 octombrie, în Republica Italiană. În cadrul sesiunii, Comisia de la Veneția se va expune pe marginea […] The post Comisia de la Veneția se va expune în privința a 4 proiecte de lege ale autorităților moldovenești. Stamate va participa la reuniune appeared first on NewsMaker.
Acum 4 ore
11:40
Politicianul fugar Ilan Șor a scris pe rețelele de socializare că s-a adresat Procuraturii Generale a Republicii Moldova. Celei din urmă, politicianul îi cere atragerea la urmărire penală a cetățenilor Arina Spătaru și Adrian Culai „pentru înșelăciune și deturnarea unei sume mari de bani”.  „Așa cum am promis și am declarat anterior, m-am adresat la […] The post FOTO Fugarul Ilan Șor susține că s-a adresat la Procuratura Generală: o acuză pe Spătaru de înșelăciune  appeared first on NewsMaker.
11:00
Mai puțin de două luni au mai rămas până în luna decembrie, când Consiliul UE își va anunța decizia cu referire la Republica Moldova și Ucraina privind deschiderea negocierilor de aderare. Conducerea țării lucrează contra cronometru pentru a convinge toate statele membre în vederea luării unei decizii pozitive. În această săptămână, președinta țării Maia Sandu […] The post FOTO, VIDEO Ce vrea diaspora de la Maia Sandu? Povești cu zmei despre UE și întrebări de la moldovenii stabiliți în Portugalia. Reportaj NM appeared first on NewsMaker.
11:00
Șefa statului Maia Sandu a declarat că nu vede nici o mișcare din partea instanței de judecată în dosarul parlamentarei Marina Tauber. „Nu au timp să se întrunească, să facă măcar o ședință, să înceapă să examineze cazul”, a comunicat președinta. Potrivit Maiei Sandu putem doar să ghicim, de ce nu au timp.  Șefa statului a […] The post Președinta susține că nu vede nici o mișcare în dosarul lui Tauber: „Unde sunt mulți bani e greu să îi vedem pe judecători muncind” appeared first on NewsMaker.
11:00
Votingul a luat sfârșit. Nominanții Concursului Mărcilor Recunoscute NOTORIUM TRADEMARK AWARDS 2023 au posibilitatea de a intra în posesia trofeelor NOTORIUM și Dreptului Exclusiv de utilizare a logotipului «Votat Marcă Recunoscută », acestea fiind instrumente de marketing, care fiind utilizate, vor contribui la creșterea vânzărilor, încrederii și loialității clienților. Conform Studiului de marketing «VOTAT MARCA RECUNOSCUTA», […] The post TOP 3 învingători ai Concursului Mărcilor Recunoscute NOTORIUM TRADEMARK AWARDS 2023 pe categorii appeared first on NewsMaker.
10:40
Un show inedit a avut loc sâmbătă seara la Chișinău. Vinăria Aurelius a prezentat noul său produs Aurelius Ice Sparkling Wine — primul spumant Ice Wine din Europa. Prezentarea produsului a avut loc în incinta showroom-lui Land Rover al companiei DAAC Hermes, și a găzduit cca 400 de invitați, printre care persoane din domeniul HoReCa, antreprenori, influenceri, dar și bloggeri. Oaspeții s-au delectat cu vinuri de calitate marca Aurelius, […] The post Primul spumant IceWine din Europa a fost lansat sâmbătă la Chișinău, de vinăria Aurelius appeared first on NewsMaker.
10:30
A devenit deja o tradiție ca, în primul weekend al lunii octombrie, Piața Marii Adunări Naționale să devină un oraș al Vinului Moldovei. În acest an, cea de-a XXII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va aduna un număr record de 94 de vinării. Reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară «Vinul Moldovei», vinificatorii își vor prezenta creațiile vinicole: vinuri din noua roadă și vinuri premiate la concursurile internaționale. În cadrul tradiționalei conferințe […] The post La Ziua Națională a Vinului vor participa un număr record de 94 de vinării Oficiul Național al Viei și Vinului a prezentat detalii referitoare la cea de XXII-a ediție a sărbătorii appeared first on NewsMaker.
10:30
Un protest și contra-protest are loc pe 3 octombrie la Curtea Constituțională. De menționat că magistrații s-au întrunit în ședință pentru a decide dacă echipa politicianului fugar Ilan Șor poate participa la alegerile din această toamnă, și nu doar. În timp ce în fața Curții, deputata Marina Tauber scanda împreună cu manifestanții „Noi suntem poporul” […] The post VIDEO „Hoața” și „Noi suntem partidul Șor”. Protest și contra-protest la Curtea Constituțională  appeared first on NewsMaker.
10:10
Distribuitorul oficial Hyundai în Moldova dă start super promoției pentru iubitorii de culoare roșie. Până la sfârșitul lunii octombrie, toți clienții care achiziționează un Hyundai Tucson în nuanțele Sunset Red sau Engine Red beneficiază de reduceri de preț avantajoase, în funcție de nivelul de echipare: Drive: -500 $ Comfort: -700 $ Premium: -1000 $ Exclusive: […] The post Promoție specială pentru Hyundai Tucson: Economisește garantat până la 1300$ appeared first on NewsMaker.
10:10
De 20 de ani, cei mai mari investitori străini din Moldova, uniți în Asociația Investitorilor Străini (FIA), lucrează împreună cu autoritățile la îmbunătățirea climatului investițional. Este vorba de cele mai active întreprinderi, care asigură progresul în industriile lor și influențează dezvoltarea durabilă a economiei în ansamblu și a sferei sociale în particular. Un caz aparte este piața serviciilor de sănătate, aflată abia la începutul implementării principiilor de piață și concurență liberă. Despre reformarea […] The post Olga Șchiopu, Medpark: Scopul nostru este să unim vocile comunității de afaceri în dialogul cu autoritățile appeared first on NewsMaker.
10:00
Președinta Maia Sandu a spus cetățenilor Republicii Moldova stabiliți în Portugalia că în țara noastră sunt acum între 7 și 10 partide care „se finanțează din bani murdari sau din bani rusești” și care „lucrează pentru interesul Federației Ruse și a grupărilor criminale”. Potrivit șefei statului, acestea s-au unit și au același scop – „să […] The post VIDEO Maia Sandu, în Portugalia: Partidele finanțate din bani rusești au același scop – să nu permită Moldovei să țină direcția spre UE appeared first on NewsMaker.
Acum 6 ore
09:20
Primăria municipiului Chișinău a anunțat despre lansarea unei noi rute de autobuz către orașul Codru. Este vorba despre ruta municipală nr. 14. Ruta nr. 15, lansată recent, duce în cealaltă parte a orașului Codru și anume pe strada Potîrnichii. Precizările au fost făcute, pe 3 octombrie, de autoritățile capitalei.  Începând cu 3 octombrie, către orașul Codru, […] The post O nouă rută de autobuz pentru locuitorii din orașul Codru. Cum va circula  appeared first on NewsMaker.
09:00
Președintele Parlamentului Igor Grosu crede că magistrații Curții Constituționale trebuie să vină cu o decizie definitivă pe 3 octombrie cu privire la admiterea sau neadmiterea reprezentanților fostului partid Șor în alegeri. Potrivit lui Grosu, alegerile bat la ușă iar „regulile jocului trebuie să fie foarte clare în special pentru bandiți”. Dacă Curtea nu se va […] The post „Pregătim mai multe soluții”. Grosu, despre o eventuală decizie a CC de a permite echipei lui Șor să candideze la alegeri appeared first on NewsMaker.
08:10
Problemele educației moldovenești Corespondenta NM Alina Mihalchina a discutat cu ministru Educației Dan Perciun. În interviu, aceștia au abordat problemele sistemului educației moldovenești. Referindu-se la scandalul care a izbucnit la Liceul din Văsieni, ministrul a menționat că situația se repetă în fiecare an, pentru că deciziile privind deschiderea claselor liceale se iau târziu. Ministrul a […] The post NM Espresso: despre imperiul mediatic a lui Șor, reformele în educație și promisiunile lui Ceban appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
22:10
NewsMaker va lansa zilnic buletine de știri. Cinci zile în săptămână vom relata despre principalele evenimente, precum și despre ceea ce este important și interesant de știut astăzi despre Moldova. În prima ediție: Moldova și-a luat adio de la marele scriitor Ion Druță. Cum a fost ceremonia funerară; Cum Alexandr Nesterovschi, candidatul partidului politic „Renaștere” […] The post VIDEO Funerariile lui Ion Druță, candidatul din penitenciar Nesterovschi și săptămâna premiilor Nobel / NewsMaker appeared first on NewsMaker.
21:00
Republica Moldova nu va mai cumpăra gaze de la gigantul energetic rus Gazprom. Cel puțin asta a anunțat ministrul Energiei, Victor Parlicov, referindu-se la la regiunea din dreapta Nistrului și nu la zonele separatiste. Declarațiile lui Parlicov sugerează că Moldova și-a consolidat independența față de gazul rusesc. Moscova a reacționat spunând că discuțiile continuă, mai […] The post Ministrul Energiei: Moldova nu va mai cumpăra gaze de la Gazprom. Cum a reacționat Moscova appeared first on NewsMaker.
20:50
Fostul șef al Căii Ferate, Iurie Topală, învinuit de abuz în serviciu în interesul unui grup criminal organizat, poate pleca peste hotare. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis cererea apărătorilor săi, care au solicitat permisiunea de părăsire temporară a Republicii Moldova, în scop de tratament. Informația a fost confirmată pentru Anticoruptie.md de comunicatorul Procuraturii pentru Combaterea […] The post Iurie Topală, fostul șef al CFM, a fost lăsat să plece peste hotare appeared first on NewsMaker.
20:30
Deputata Marina Tauber a depus astăzi listele de subscripție cu semnături pentru a putea să se înregistreze în calitate de candidat independent pentru funcția de primar al municipiului Bălți, transmite IPN. La ieșire, Marina Tauber a declarat că au fost depuse toate actele necesare, inclusiv 50 de liste. Potrivit ei, într-un timp scurt a fost colectat […] The post VIDEO În doar trei zile, Marina Tauber a colectat semnăturile necesare pentru a candida la Bălți appeared first on NewsMaker.
18:50
Peste 90 de vinării reunite sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” vor fi prezente la Ziua Națională a Vinului care se va desfășura în acest an cu genericul: „Vinul nostru cucerește lumea”. În perioada 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale vor fi organizate ateliere cu degustări de vin și divin. Pe vizitatori […] The post VIDEO Peste 90 de vinificatori vor participa în acest an la Ziua Națională a Vinului appeared first on NewsMaker.
18:30
Pe 2 octombrie, renumitul scriitor Ion Druță a fost condus pe ultimul drum. Cum s-au desfășurat funeraliile regretatului maestru, aflați în fotoreportajul de mai jos. Funeralii scriitorului au debutat cu o ceremonie de rămas bun. Aceasta s-a desfășurat la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, începând cu ora 09:00. Sute de persoane, printre care oameni […] The post Regretatul scriitor Ion Druță a fost condus pe ultimul drum. Fotoreportaj appeared first on NewsMaker.
17:40
Consiliul de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) a suspendat pentru un termen de 3 luni licența de furnizare eliberată companiei Rotalin Gaz Trading. Concomitent, obligația temporară de a asigura consumatorii finali cu gaze naturale a fost impusă furnizorului de ultimă opțiune Moldovagaz. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței din 2 […] The post ANRE a suspendat temporar licența eliberată furnizorului privat Rotalin Gaz Trading appeared first on NewsMaker.
17:30
Compania Moldcell anunță START aplicare la Programul de Internship 2023 din 29 septembrie în cadrul Moldcell Academy. Programul se adresează stundeților din ultimul an de studii de la universitățile din toată țara. Astfel, proiectul educațional Academia Moldcell oferă o oportunitate unică pentru 15 studenți activi și ambițioși, dornici să combine studiile și practica, într-un stagiu de 6 luni, însoțit de o bursă generoasă în valoare totală de 21 000 lei. În calitate de stagiari, studenții vor păși în universul unei […] The post Moldcell Academy anunță lansarea Programului de Internship 2023 appeared first on NewsMaker.
16:40
Acum o lună, Moldindconbank a anunțat despre lansarea unui amplu program de transformare a sistemului IT al băncii — MICB4YOU. Într-o perioadă scurtă de timp, una dintre băncile sistemice din Republica Moldova a reușit un upgrade profund, care a decurs impecabil. Deși MICB4YOU este încă în derulare, toate procesele se desfășoară conform planului de acțiuni și corespund strategiei băncii de a investi în tehnologii digitale. Scopul final al acestor transformări este asigurarea unui model […] The post MICB4YOU – încredere prin transformare appeared first on NewsMaker.
16:10
Ultima dorință a regretatului Ion Druță a fost îndeplinită. Scriitorul a fost înmormântat, pe 2 octombrie, la „Lumânarea Recunoștinței” din Soroca. În după-amiaza zilei, în localitatea Soroca a fost ținută o slujbă religioasă în memoria lui Ion Druță. Ulterior, sicriul a fost coborât în mormântul săpat într-o câmpie, la câțiva zeci de metri mai jos […] The post VIDEO Testamentul lui Ion Druță a fost îndeplinit. Regretatul scriitor a fost înmormântat la „Lumânarea Recunoștinței” din Soroca appeared first on NewsMaker.
15:40
Alexandr Nesterovschi de la Partidul „Renaștere” și Victoria Șapa de la Partidul „Șansă” au depus actele pentru a se înregistra în cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi are la dispoziție șapte zile pentru a examina actele și a decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului. În ambele cazuri […] The post „Renașterea” și „Șansa” lui Ilan Șor vor să-și încerce norocul la primăria Bălți. Alexandr Nesterovschi și Victoria Șapa au depus actele pentru înscrierea la alegeri appeared first on NewsMaker.
15:10
Autoritățile din Moldova intenționează să schimbe abordarea în ceea ce privește procesul educațional al minorităților naționale. Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun consideră că este necesară promovarea multilingvismului în rândul reprezentanților minorităților etnice din Moldova, inclusiv prin studierea disciplinelor în limbile materne și în paralel în limba română. Precizările au fost făcute în cadrul unui […] The post Autoritățile vor să schimbe abordarea privind educația minorităților din Moldova. Perciun: Este important să oferim oportunități de a studia în limbile materne, nu doar în rusă appeared first on NewsMaker.
14:30
Un grup de turiști au fost la un pas de a fi atacați de un urs pe drumul Transfăgărășan din România, după ce au încercat să se apropie prea mult de acesta pentru a-l fotografia. Cazul a avut loc pe 1 octombrie, realatează G4media.ro. Un grup de turiști, în care se afla și copii, s-au […] The post FOTO O „ședință foto” cu ursul era să se termine tragic pe Transfăgărășan pentru un grup de turiști. Oamenii au fost la un pas de a fi atacați appeared first on NewsMaker.
14:00
Președinta Maia Sandu efectuează, în perioada 2 – 4 octombrie, o vizită oficială în Portugalia, a anunțat instituția prezidențială. Vizita are scopul de a promova aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și a aprofunda relațiile bilaterale.  În cadrul vizitei, șefa statului va avea o întâlnire și cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Portugalia. La 5 […] The post Președinta Maia Sandu efectuează o vizită oficială în Portugalia appeared first on NewsMaker.
Ieri
13:40
Un bărbat de 44 de ani a fost depistat, la Căușeni, în timp ce conducea în stare de ebrietate alcoolică avansată. Oamenii legii au inițiat un dosar penal pe numele acestuia. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției (IGP) pe 2 octombrie. Potrivit IGP, polițiștii au stopat pe o stradă din orașul Căușeni […] The post VIDEO Căușeni: Un bărbat a fost depistat la volan în stare de ebrietate avansată. Oamenii legii i-au intentat un dosar penal appeared first on NewsMaker.
12:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de pericol de incendiu pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea meteo este valabilă în perioada 1-15 octombrie. „Pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural”, a comunicat SHS cu referire la avertizarea meteo. În contextul codului galben de pericol […] The post Moldova, sub cod galben de pericol de încendiu pentru două săptămâni. Recomandările Agenției de Mediu appeared first on NewsMaker.
12:30
Ceremenonia de rămas bun de la regretatul scriitor Ion Druță, care s-a desfășurat la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a luat sfârșit. În prezent, cortegiul funerar, care însoțește sicriul cu trupul neînsuflețit, se îndreaptă spre Soroca, acolo unde scriitorul va fi înmormântat. Ceremonia funerară de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” s-a început la ora […] The post VIDEO Sute de persoane, printre care artiști și politicieni, și-au rămas bun de la regretatul Ion Druță în Chișinău. Eugen Doga „E o tragedie” appeared first on NewsMaker.
12:10
Vasile Cricovan, cetățean al Republicii Moldova, a murit în urma unei scurgeri de amoniac anhidru în apropierea orașului american Teutopolis, statul Illinois. Scurgerea de amoniac anhidru a avut loc în urma unui accident rutier. Potrivit surselor NM, bărbatul era originar din satul Cojușna, raionul Strășeni. Totuși, acesta locuia, împreună cu familia, de mai mulți ani […] The post FOTO Un moldovean, stabilit de mai mulți ani în SUA, a murit după ce s-a intoxicat cu amoniac anhidru. Familia încearcă să repatrieze corpul neînsuflețit appeared first on NewsMaker.
12:10
Un incendiu imens a izbucnit, în dimineața de 2 octombrie, la unul din sediile poliţiei din oraşul egiptean Ismailia, relatează Reuters. Filmuleţe neverificate publicate pe reţelele de socializare arată clădirea direcţiei de securitate a oraşului cuprinsă de flăcări. Doi martori au declarat pentru Reuters că au fost trimise maşini de pompieri la faţa locului, dar […] The post VIDEO Egipt: Incendiu imens la o clădire a poliției din orașul Ismailia appeared first on NewsMaker.
12:10
Partidul „Renaștere”, apropiat fugarului Ilan Șor, l-a desemnat pe deputatul independent Alexandr Nesterovschi în calitate de candidat al formațiunii la funcția de primar al municipiului Bălți. Asta deși Nesterovschi, membru al Partidului „Renaștere”, este cercetat penal și se află, în prezent, în arest preventiv. Ieri, în Bălți s-a desfășurat un miting al simpatizanților „Renașterii” în […] The post FOTO Partidul „Renaștere” l-a desemnat pe Nesterovschi în calitate de candidat la funcția de primar al Bălțiului appeared first on NewsMaker.
12:10
Regretatul scriitor Ion Druță este condus pe ultimul pe 2 octombrie. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost adus la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, unde are loc ceremonia de rămas bun. Ulterior, cortegiul funerar se va deplasa spre municipiul Soroca. La ora 14:00, la Lumânarea Recunoștinței din Soroca va avea loc o slujbă religioasă. Scriitorul […] The post LIVE Regretatul scriitor Ion Druță este condus pe ultimul drum appeared first on NewsMaker.
12:10
Autoritățile din orașul ucrainean Harkov intenționează să construiască prima școală subterană din Ucraina, unde copiii vor putea studia chiar și în timpul amenințărilor cu rachete. Informația a fost confirmată pe 1 octombrie de primarul de Harkov Igor Terehov.  „Intenționăm să construim prima școală subterană din Ucraina, care va corespunde celor mai moderne normative de protecție. […] The post În Harkov ar putea fi construită prima școală subterană. Primarul: Va permite miilor de copii să continue procesul de educație appeared first on NewsMaker.
12:10
Un incendiu de vegetație a izbucnit, pe 1 octombrie, în apropiere de localalitatea Roșcani din raionul Strășeni. Incendiul a fost într-atât de puternic că fumul a acoperit tot traseul, iar scrumul a ajuns până în municipiul Chișinău. Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, […] The post VIDEO Incendiu de vegetație la Roșcani: Scrumul a ajuns până în capitală appeared first on NewsMaker.
12:10
Adăugați cardul dvs. Visa la Apple Wallet sau Google Wallet. Apoi, în perioada 1 — 31 octombrie 2023, efectuați primele 3 plăți contactless în orice sumă cu smartphone-ul sau smartwatch-ul și primiți 70 lei* cashback! Cashback-ul va fi creditat în perioada 1-30 noiembrie 2023 o singură dată tuturor celor care au îndeplinit condițiile și numai pentru primele trei plăți. Detalii despre privilegii: visa.md. * Vă rugăm să verificați disponibilitatea acestui privilegiu la banca […] The post Conectați cardul Visa la smartphone și primiți 70 de lei! appeared first on NewsMaker.
12:10
Cristina Vulpe, candidata Partidului „Șansă”, apropiat fugarului Ilan Șor, a depus în dimineața zilei de 2 octombrie actele pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral la alegerile locale generale din 5 noiembrie. „Consider că sunt un cetățean responsabil al orașului și de ce nu? Astăzi am așa ocazie și cred eu că este foarte […] The post VIDEO „Chișinăuenii ar trebui să se gândească în ce fel de oraș vor să locuiască”. Șansă a depus actele pentru înregistrarea candidatului la șefia capitalei appeared first on NewsMaker.
12:10
Cel de-al IV-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2023 a avut loc la Samarkand. Pe parcursul a trei zile, liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat despre tendințele de dezvoltare a industriei în Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz. Forumul a fost organizat de Global Pharmaceutical Leaders’ Club. Ceremonia de decernare a premiilor Eurasian Pharma Awards a fost punctul culminant al Summitului. Un moment deosebit de mândrie a fost desemnarea companiei din Republica Moldova — Farmacia […] The post Global Pharmaceutical Leaders’ Club a desemnat Farmacia Familiei – Rețeaua de farmacii a anului 2023 appeared first on NewsMaker.
12:10
Au reînceput cercetările la Cetatea Soroca, parte a celei de-a doua etape de restaurare a fortăreței. De această dată, arheologii vor face săpături în cazematele complexului, unde au și descoperit o porțiune de pardoseală din cărămidă, construită în perioada poloneză, adică în urmă cu trei secole. Cercetătorii îşi propun, de asemenea, să îi ajute pe […] The post VIDEO Cercetările de pe teritoriul Cetății Soroca au reînceput. Arheologii au descoperit un vârf de săgeată care datează din secolul XVI appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:20
Dresorul român de câini Adrian Stoica și patrupedul său Hurricane au câștigat sezonul 18 al concursului „America’s Got Talent”, scrie G4media.ro. Astfel, românul a câștigat marele premiu, în valoare de $1 000 000, și posibilitatea de a avea propriul său show în Las Vegas. Marea finală a renumitului concurs de talente american a avut loc […] The post VIDEO Un dresor de câini din România a câștigat concursul „America’s Got Talent”. Bărbatul a luat acasă premiul de $1 000 000 appeared first on NewsMaker.
10:50
Doi tineri, în vârstă de 18 ani, și un adolescent de 17 ani care își ispășeau pedespsele în penitenciarul nr.10 din satul Goian, municipiul Chișinău, au evadat. Deținuții au evadat în dimineața zilei de 1 octombrie, în jurul orei 04:45.  Tinerii care au evadat din penitenciar sunt: – Petru Miloș (născut: 04.12.2006) – Marin Lungu […] The post (FOTO) Trei adolescenți care își ispășeau pedepsele în penitenciarul nr.10 din municipiul Chișinău au evadat appeared first on NewsMaker.
10:10
Începând de astăzi, 1 octombrie, a intrat în vigoare regimul simplificat de obținere a adeverinței medicale pentru șoferi și viitorii conducători auto. Astfel, conducătorii auto pot solicita adeverința medicală de la medicul de familie. Schimbarea este valabilă pentru permisele de conducere din grupa I, adică categoriile AM, A1, A2, A, B1 și B.  Ministra Sănătății […] The post Examinarea medicală a conducătorilor auto a fost simplificată. Precizările ministrei Sănătății appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.