Președinta Maia Sandu primește Premiul “Freedom Fighter” la Adunarea Generală a ONU, reconfirmând angajamentul Republicii Moldova pentru democrație și valorile lumii libere

BreakingNews, 19 septembrie 2023 11:10

În cadrul primei sale zile la Adunarea Generală a ONU, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a subliniat progresele pe care țara le-a realizat în contextul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), urcând în Clasamentul ONU de pe locul 48 în 2021 pe locul 25 în 2023. În pofida provocărilor recente, precum pandemia Covid-19 și războiul Rusiei … Articolul Președinta Maia Sandu primește Premiul “Freedom Fighter” la Adunarea Generală a ONU, reconfirmând angajamentul Republicii Moldova pentru democrație și valorile lumii libere apare prima dată în BreakingNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BreakingNews

Acum 30 minute
14:10
Un tânăr moldovean și-a cumpărat un permis de conducere falsificat și intenționa să-l folosească în străinătate. Pentru comiterea acestei ilegalități, conaționalul riscă dosar penal. În data de 02 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei de Stat „Cahul-Oancea” rutier, pe direcția ieșire din țară s-a prezentat cetățeanul Republicii Moldova de … Articolul Moldovean risca dosar penal pentru cumpărarea unui permis de conducere falsificat apare prima dată în BreakingNews.
Acum o oră
13:40
Un băieţel a venit pe lume, sâmbătă seară, la bordul unui avion care a decolat de la Dubai, Emiratele Arabe Unite, cu destinaţia Milano, Italia, transmite luni agenţia ANSA care citează cotidianul online La Prealpina. Copilul a fost preluat de un echipaj de urgenţă de la Spitalul Filippo Del Ponte din Varese de îndată ce … Articolul Un bebeluş a venit pe lume la bordul unui avion, la 10.000 de metri altitudine apare prima dată în BreakingNews.
Acum 2 ore
13:00
Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că Primăria Chișinău are în plan o serie de proiecte majore de infrastructură, care vor fi implementate cu sprijinul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). „Știți că este un succes Proiectul de Reabilitare a Râului Bâc. Investiții într-un proiect de amploare care ne propunem să înceapă … Articolul Ceban: 3 străzi din capitală vor fi extinse cu sprijinul BERD. Suntem acum în discuții apare prima dată în BreakingNews.
12:50
Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău, au obținut o sentință de condamnare în privința a doi bărbați acuzați de șantaj. Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, primul inculpat, în vârstă de 37 de ani, în luna aprilie 2019, ispășind pedeapsa in Penitenciarul nr.4, or.Cricova, mun.Chisinau, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin … Articolul Un deținut, condamnat la încă opt ani de închisoare, pentru șantajarea unei femeiUn deținut, condamnat la încă opt ani de închisoare, pentru șantajarea unei femei apare prima dată în BreakingNews.
Acum 4 ore
12:20
În ultimii 4 ani Primăria Chișinău a investit peste 740 de milioane de lei în proiecte din suburbii. Despre aceasta a vorbit Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie. „Cât privește suburbiile, suntem cu colegii aproape în toată ziua în câte o suburbie și sunt mândru de proiectele care am reușit să … Articolul Primarul Ion Ceban: Suburbii mai bine dezvoltate cu sute de proiecte în ultimii 4 ani apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Polițiștii au deconspirat activitatea mai multor agenți economici și persoane fizice care se ocupau cu contrafacerea și comercializarea produselor alcoolice și de tutungerie pe teritoriul raionului Drochia.  Astfel, la 28 septembrie, poliţiştii au descins cu verificări la mai multe magazine din satele Chetrosu și Maramonovca, unde au depistat zeci de vase a câte 1,5 litri … Articolul Alcool și țigări fără acte, ridicate de polițiștii din Drochia apare prima dată în BreakingNews.
11:30
„Astăzi dimineață am fost în orașul Codru unde a fost deschisă ce-a de-a doua rută municipală de autobuz – nr. 14 către orașul Codru. Se va circula din Chișinău spre – or. Codru, str. Sihastrului, str. Schinoasa Deal”, a declarat Ceban. Primarul a precizat că ruta nr. 14 va avea o stație terminus pe terenul … Articolul Primarul Chișinăului, Ion Ceban, lansează o nouă rută de autobuz în Codru pentru a îmbunătăți transportul public în suburbii apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că tot mai mulți locuitori ai capitalei preferă să folosească transportul public în locul mașinii personale. Din acest motiv, Ceban propune ca taximetriștii să poată circula pe banda dedicată pentru transportul public. „Foarte multă lume renunță la transportul personal și urcă în transportul public. Chiar ieri am … Articolul Ceban propune ca taximetriștii să poată circula pe banda dedicată pentru transportul public apare prima dată în BreakingNews.
Acum 6 ore
10:30
În cadrul vizitei la Lisabona, Președinta Maia Sandu a avut un dialog constructiv cu reprezentanții comunității moldovenești din Republica Portugheză.  „Am cunoscut oameni de afaceri afectați de corupția de acasă, dar și pe cei dornici să investească și să susțină dezvoltarea economiei noastre. Am văzut tinerii care s-au format în Portugalia și care sunt interesați … Articolul Maia Sandu s-a întâlnit cu membrii diasporei moldovenești din Portugalia apare prima dată în BreakingNews.
09:50
În școala subterană elevii vor putea să își continue studiile în ciuda amenințării atacurilor aeriene, a declarat primarul din Harkov, Ihor Terejov, citat de BBC, relatează News.ro. Decizia de construcție a unei astfel de școli vine în contextul în care, de la începutul războiului din Ucraina, în urmă cu mai bine de un an și … Articolul Ucraina va construi prima școală subterană în orașul Harkov apare prima dată în BreakingNews.
Acum 24 ore
18:00
ANRE a decis suspendarea licenței furnizorului de gaze naturale SRL „Rotalin Gaz Trading” pentru o perioadă de 3 luni. Măsura a fost adoptată în cadrul ședinței de astăzi, 2 octombrie, a Consiliului de Administrație al ANRE. Decizia vine după ce SRL „Rotalin Gaz Trading” a refuzat să respecte prescripțiile emise de ANRE în ultima săptămână. … Articolul Sancțiuni drastice: ANRE decide suspendarea furnizorului Rotalin Gaz Trading apare prima dată în BreakingNews.
17:50
Primăria Chișinău este în discuții cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru reabilitarea complexă a trei artere rutiere principale ale municipiului: strada Mesager, strada Industrială și extinderea Bulevardului Mircea cel Bătrân cu prelungirea liniei de troleibuze până la str. Bucovinei. „Am primit un răspuns pozitiv din partea BERD la solicitarea noastră de a … Articolul Primăria Chișinău, în discuții cu BERD pentru reabilitarea a trei artere rutiere principale apare prima dată în BreakingNews.
16:30
Dezvoltarea și modernizarea Orheiului este în plină desfășurare. Astfel, în municipiu a avut loc inaugurarea oficială a două străzi proaspăt renovate capital din sectorul Lupoaica. Acestea nu fusese reparate de mai bine de 30 de ani. Prima a fost strada Nucarilor, unde au fost asfaltați aproape 300 de metri. Pe această stradă sunt peste 30 … Articolul Cu sprijinul partidului „ȘANSĂ”, orașul Orhei se îndreaptă spre titlul de cel mai frumos oraș din Europa apare prima dată în BreakingNews.
15:30
Curtea Supremă iraniană l-a condamnat la moarte pe Yasin Huseynzadeh pentru atacul armat asupra ambasadei Azerbaidjanului din Teheran din ianuarie 2023, a anunțat postul de televiziune de stat azer AzTV. După cum s-a raportat anterior, la 27 ianuarie 2023, în jurul orei 8:30, ora Baku, a fost comis un atac armat asupra Ambasadei Azerbaidjanului din … Articolul Pedeapsa cu moartea pentru atacatorul ambasadei Azerbaidjanului din Teheran apare prima dată în BreakingNews.
Ieri
13:20
Un lot de mărfuri aduse din Turcia a fost confiscat la intrare în R. Moldova. Funcționarii postului vamal Leușeni au supus verificărilor un microbuz condus de un moldovean de 45 de ani, care se întorcea din Turcia. În urma controlului fizic detaliat asupra unității de transport, a fost depistat în compartimentul marfar, dar și în … Articolul Mărfuri nedeclarate din Turcia, confiscate de autoritățile vamale la Leușeni, R. Moldova apare prima dată în BreakingNews.
13:10
Cel puţin 13 persoane au fost ucise într-un incendiu izbucnit într-un club de noapte din Murcia, în sud-estul Spaniei, au anunţat duminică serviciile de urgenţă, adăugând că salvatorii caută în continuare persoane dispărute în urma incendiului. “Cred că am plecat cu 30 de secunde până la 1 minut înainte ca alarmele să se declanşeze şi … Articolul Cel puțin 13 morți într-un incendiu, într-un club de noapte din Spania apare prima dată în BreakingNews.
12:50
O explozie puternică s-a produs în această dimineață la Ankara. Presa turcă l-a citat pe ministrul de Interne spunând că doi „teroriști” au aruncat în aer o mașină în fața porții Ministerului. În zonă, după explozie, au fost auzite și împușcături, scrie DW. O explozie a fost auzită duminică în inima capitalei Turciei, a informat presa … Articolul Atac terorist la Ankara, în apropierea Ministerului de Interne și Parlamentului apare prima dată în BreakingNews.
12:50
Din octombrie, toți pensionarii din orașul și raionul Orhei, orașul Taraclia și Găgăuzia vor primi un adaos la pensie în sumă de 1000 de lei. Despre aceasta a anunțat politicianul și omul de afaceri Ilan Șor, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor în etate. El a subliniat că, în timp ce puterea hrănește oamenii cu … Articolul Ilan Șor: Pensionarii din Orhei, Găgăuzia și Taraclia vor primi, lunar, un adaos la pensie apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Din disperare, Guvernarea PAS nu renunță la persecuții și pregătesc să reia sau să pornească dosare penale fabricate pe numele primarului Capitalei, care ar putea fi supus unor percheziții cu mascați înainte de înregistrare în campania electorală. Planurile de discreditare au fost scoase în vileag chiar de edilul Ion Ceban, care susține că informația este … Articolul Guvernarea PAS, acuzată de persecuții politice asupra primarului Capitalei. Ion Ceban: Mi se pregătesc dosare penale și percheziții cu mascați înainte de campanie apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Funerariile scriitorului Ion Druță. Articolul LIVE// Funerariile scriitorului Ion Druță apare prima dată în BreakingNews.
12:10
În semn de profundă tristețe cauzată de decesul prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, scriitor care a contribuit esențial la  dezvoltarea  literaturii,  artei  și  culturii  naționale, Președinta Maia Sandu a semnat un decret privind declararea zilei de 2 octombrie 2023 zi de doliu național. La ora 12.00, se va cinsti memoria scriitorului Ion Druță, prin  … Articolul Ziua de 2 octombrie – declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite duminică în Mexic, după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit în timpul slujbei în oraşul Ciudad Madero din statul Tamaulipas, transmite luni AFP. „Au fost confirmate şapte persoane decedate, iar zece răniţi au fost salvaţi”, a informat într-un comunicat purtătorul de cuvânt … Articolul Tragedie în Mexic: Cel puțin șapte morți și zece răniți după prăbușirea acoperișului unei biserici apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Natalia Parasca, președintele Partidului “Renaștere,” a anunțat oficial candidatura lui Alexandr Nesterovschi în funcția de primar al municipiului Bălți. Cu sute de susținători adunați în jurul său, Parasca a organizat un miting de sprijin pentru Nesterovschi și a depus documentele necesare pentru înregistrarea candidaturii acestuia la alegerile locale. Într-o declarație, Parasca a respins categoric acuzațiile … Articolul Luptă pentru Primăria Bălți: Nesterovschi, candidatul cu șanse mari de succes apare prima dată în BreakingNews.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:40
Primăria Chișinău a finalizat proiectul de renovare a Centrului de Sănătate din Colonița. Potrivit comunicatului, proiectul a implicat atât reparații interioare, cât și reparații exterioare, inclusiv a căilor de acces. “Suntem mândri să anunțăm că Centrul de Sănătate din Colonița a fost adus la standarde moderne pentru a servi mai bine comunitatea noastră. Această realizare … Articolul Colonița primește un Centru de Sănătate modern după aproape 50 de ani de renovare capitală apare prima dată în BreakingNews.
22:40
Angajații Primăriei Chișinău și ai întreprinderilor municipale, voluntari, studenți și cetățeni de rând au ieșit azi la marea curățenie de toamnă, o campanie de salubrizare care va dura până la sfârșitul lunii noiembrie. Astăzi, acțiuni ample de salubrizare au avut loc în zonele albiei râului Bîc din str. Calea Basarabiei, Calea Moșilor, de unde au … Articolul Chișinău strălucește: Marea curățenie de toamnă adună angajați, studenți și voluntari în acțiuni de salubrizare apare prima dată în BreakingNews.
29 septembrie 2023
18:40
Caz ieșit din comun în Chișinău. În mediul online au apărut imagini video în care este filmat conflictul dintre un bărbat și o femeie. La un moment dat, bărbatul o împinge cu forța pe aceasta în mașină, la care ea începe să strige că va chema Poliția. În imaginile video putem observa că femeia este … Articolul Ceartă între un bărbat și o femeie în Capitală apare prima dată în BreakingNews.
18:40
Accident grav în Marea Britanie. Un autocar plin cu copii s-a răsturnat pe autostradă, aproape de Liverpool. Poliția a anunțat că o elevă de 14 ani și șoferul au murit, în timp ce alți 50 de ocupanți ai autocarului au fost răniți și au primit îngrijiri la locul accidentului. Autostrada a fost închisă în ambele … Articolul Doi morți și 50 de răniți, după ce un autocar plin cu elevi s-a răsturnat pe o autostradă din Marea Britanie apare prima dată în BreakingNews.
18:40
Vești extraordinare pentru locuitorii din Taraclia! Orașul a devenit mai confortabil și mai sigur. La inițiativa Partidului „Șansă”, cu sprijinul echipei lui Ilan Șor și al primarului din Taraclia, Veaceslav Lupov, a fost finalizată cu succes reparația unui alt tronson de drum de pe strada Alexandr Matrosov. Munca a fost realizată într-un termen record de … Articolul Repararea străzii Alexandr Matrosov din Taraclia: Un pas către un oraș mai bun apare prima dată în BreakingNews.
18:10
Primăria Municipiului Chișinău va organiza miercuri, 5 octombrie, la Teatrul Verde din Parcul ”Valea Morilor”, Ziua profesională a lucrătorului din învățământ. ”În acest an, municipalitatea vine cu o noutate. La evenimentul dedicat cadrelor didactice, sunt invitați să se alăture și părinții, oferindu-le oportunitatea de a fi alături de cei care îndrumă copiii în lumea cunoașterii, … Articolul Ziua profesională a lucrătorului din învățământ, într-un nou format apare prima dată în BreakingNews.
17:50
Un conațional reținut pentru 72 de ore, acesta fiind bănuit de implicare în organizarea migrației ilegale pentru trei cetățeni ucraineni. Conform informațiilor operative, bănuitul urma să primească o sumă de 15 000 dolari pentru preluarea și transportarea străinilor la Chișinău. În fapt, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord în comun cu Procuratura Ocnița … Articolul Membrul unui grup criminal organizat specializat în migrația ilegală, reținut pentru 72 de ore apare prima dată în BreakingNews.
17:40
Alexei Lungu, liderul Partidului “Șansă”, primar interimar al orașului Orhei, împreună cu colega sa Cristina Cojocari, au înmânat familiilor din Orhei ajutoare financiare, în valoare de 7.000 de lei pentru nașterea primului copil, 10.000 de lei pentru al doilea copil și 20.000 de lei pentru gemeni. Alexei Lungu a declarat că susținerea părinților și încurajarea … Articolul Capitalul Matern: Un program de succes în Orhei pentru susținerea familiilor și creșterea natalității apare prima dată în BreakingNews.
16:50
Controversa recent apărută în spațiul public s-a transformat în exemplu de profesionalism din partea viceprimarului Chișinăului, Irina Gutnic. Incidentul a fost inițiat de activista Maria Olari, care a dat buzna în cabinetul viceprimarului și a filmat cadourile primite de la colegi, de ziua sa de naștere. Acțiunea activistei a avut drept scop prezentarea Irinei Gutnic … Articolul Reacția viceprimarului Chișinăului la controversa cadourilor de ziua sa de naștere apare prima dată în BreakingNews.
15:40
Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au localizat și reținut doi moldoveni în Federația Rusă, anunțați în căutare internațională pentru omor. Bărbații, originari din raionul Ungheni, în anul 2018, având atunci vârsta de 20 ani, fiind în stare de ebrietate alcoolică avansată, în urma unui conflict apărut cu doi minori, au aplicat cu deosebită cruzime mai … Articolul Au omorât și îngropat doi minori într-o pădure. Moldoveni, extrădați din F.Rusă apare prima dată în BreakingNews.
15:00
Cel puțin 52 de persoane au fost ucise și peste 50 au fost rănite, inclusiv liderul Jamiat Ulema-e-Islam-F (JUI-F) Hafiz Hamdullah, într-un atac sinucigaș la o adunare religioasă care marca ziua de naștere a profetului Mahomed, ce se desfășura în tulburata provincie Balochistan din Pakistan, conform Reuters și CNN. Niciun grup nu a revendicat explozia, … Articolul Atac sinucigaș în Pakistan: Cel puțin 52 de morți și peste 50 de răniți la o adunare religioasă apare prima dată în BreakingNews.
14:20
Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost integrat în Programul guvernamental „Ajutor la contor”, care se axează pe oferirea de compensații pentru costurile energetice. Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, anul acesta va fi pus în aplicare un mecanism unificat de compensare, care va include compensații aplicate direct în facturi pentru familiile care se … Articolul Înregistrarea pentru compensații la facturi începe la 1 noiembrie apare prima dată în BreakingNews.
13:10
Cântăreața Cher este acuzată că a angajat persoane care să-l răpească pe fiul ei, Elijah Blue Allman, de la hotelul în care acesta s-a cazat anul trecut împreună cu soția sa. Documentele depuse în instanță de soția lui Elijah, Maria King, susțin că patru bărbați l-au luat dintr-o cameră de hotel din New York, în … Articolul Cântăreața Cher este acuzată că a angajat persoane care să-i răpească fiul apare prima dată în BreakingNews.
12:20
Filmul TUNETE, regizat de Ioane Bobeica, a fost proiectat în Casa de Cultură a comunei Coșnița, una dintre localitățile în apropierea cărora s-au aflat câmpurile minate rămase după războiul de pe Nistru. La avanpremieră au fost prezenți militari ai Armatei Naționale care fac parte din Forțele Mixte de Menținere a Păcii în Zona de Securitate, … Articolul Emoții și lacrimi la avanpremiera filmului TUNETE. Producția cinematografică a fost vizionată de protagoniștii reali ai subiectului filmului apare prima dată în BreakingNews.
11:50
Un cetățean al Federației Ruse intenționa să ajungă în Ucraina în baza unui document falsificat. Asupra sa, polițiștii de frontieră au depistat o adeverință temporară de cetățean ucrainean cu semne vădite de falsificare.  Cazul a fost consemnat ieri, 28 septembrie 2023, aproape de miezul nopții, în punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău. Astfel, … Articolul Cetățean rus încerca să ajungă în Ucraina cu o adeverință ucraineană falsificată apare prima dată în BreakingNews.
11:00
Un angajat cu funcție de conducere în cadrul Primăriei Chișinău a fost prins de ofițerii INSP în stare de ebrietate la volan. Incidentul a avut loc ieri-seara, în jurul orei 18:00, în sectorul Botanica, anunță IGP. Potrivit unui comunicat al IGP, polițiștii aflați în misiune de serviciu în sectorul Botanica al capitalei au observat un … Articolul VIDEO// Angajat al Primăriei mun.Chișinău, în stare de ebrietate la volan, „vânat” de INSP apare prima dată în BreakingNews.
10:30
Un bărbat de 37 de ani din Capitală a fost depistat de către carabinieri cu substanțe interzise. Acesta avea un comportament neadecvat. Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri, cazul s-a produs în dimineața zilei de ieri, 28 septembrie, pe strada Nicolae Dimo din Capitală. Angajații Direcției Regionale Centru a IGC, implicați în serviciul de menținere a … Articolul Un bărbat, reținut de carabinieri în Capitală: Deținea substanțe ilegale apare prima dată în BreakingNews.
10:10
În direct cu Igor Dodon. Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în BreakingNews.
28 septembrie 2023
20:20
La inițiativa Partidului “Șansă” și cu susținerea activă a primarului orașului Orhei, Alexei Lungu, și a echipei lui Ilan Șor a fost cu succes finalizată amenajarea scuarului confortabil de pe strada Iachir 17 din sectorul Nordic.  Pentru locuitorii de pe această adresă au fost instalate borduri, datorită cărora scuarul arată îngrijit și plăcut. Pe o … Articolul Orhei se transformă: Scuarul străzii Iachir 17 devine un spațiu confortabil pentru locuitori apare prima dată în BreakingNews.
18:00
Primarul Capitalei, Ion Ceban, se află într-o nouă vizită în capitala austriacă pentru a consolida relațiile cu Primăria din Viena și a pune bazele unor noi inițiative comune. Edilul susține că parteneriatul cu administrația vieneză dă tot mai multe roade, iar capitala Austriei, care este în topul orașelor la capitolul confort urban, poate oferi Chișinăului … Articolul Edilul Capitalei, într-o nouă vizită în capitala austriacă. Ion Ceban: Primăria Chișinău își întărește relația cu Viena apare prima dată în BreakingNews.
17:50
Un raport al IDIS Viitorul, publicat ieri, arată că după venirea la putere a guvernărilor PSRM -PAS, și mai apoi PAS, comerțul ilicit și contrabanda cu țigări s-a dublat anual, iar bugetul de stat a ratat și continuă să rateze sute de milioane de lei. Motivele ar fi lipsa politicilor coerente și majorarea consecventă a accizelor. … Articolul Crește puternic, în ultimii 3 ani, contrabanda și comerțul ilicit cu țigări apare prima dată în BreakingNews.
16:50
Bașcanul Găgăuziei, Eugenia Guțuțu, rămâne ferm în apărarea autonomiei regiunii, în ciuda presiunilor exercitate de administrația moldovenească. Într-o mișcare controversată, guvernul moldovean a încercat să excludă șefa Găgăuziei din guvern sub pretextul unui dosar penal din trecut. Eforturile administrației moldovenești de a submina autonomia găgăuză, care are legături istorice și culturale strânse cu Turcia, au … Articolul Partidul “Șor” obține victorie juridică importantă în contextul presiunilor asupra autonomiei Găgăuziei apare prima dată în BreakingNews.
16:50
Astăzi, 28 septembrie, un deținut de la Penitenciarul din Brănești, raionul Orhei, a reușit să evadeze, anunță oficialii instituției. Administrația penitenciarului a emis un mesaj de avertizare, solicitând publicului să ajute la stabilirea locației deținutului evadat. Potrivit informațiilor furnizate de administrație, deținutul în cauză se afla la locul de muncă în satul Chiperceni, raionul Orhei, … Articolul Un deținut evadează din Penitenciarul din Brănești, Orhei apare prima dată în BreakingNews.
13:20
Duminică, 1 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat un marș la care se va cere înăsprirea legislației pentru șoferii beți, drogați și fără permise care provoacă accidente. Acțiunea a fost anunțată de Marcela Paladi, tânăra rămasă fără picioare după ce a fost accidentată pe Viaduct, dar și de către părinții care și-au … Articolul Mărșul pentru siguranță rutieră: Apel la legi mai aspre împotriva conducătorilor periculoși apare prima dată în BreakingNews.
13:20
Angajații Poliției de Frontieră au depistat cinci documente false asupra unei femei din Ucraina. Drept urmare, aceasta a primit refuz de intrare în Republica Moldova. Incidentul a avut loc miercuri, 27 septembrie, la Aeroportul Chișinău. Ucraineanca era pasager la ruta Istanbul-Chișinău. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului în linia II-a o … Articolul Ucraineancă refuzată la frontieră în Republica Moldova: Descoperite cinci documente false apare prima dată în BreakingNews.
12:30
O tânără moldoveancă, în vârstă de 34 de ani, care trăia împreună cu soțul ei în provincia Veneția din Italia, s-a sinucis aruncându-se sub un tren în timpul unui apel video cu fiica sa, o adolescentă de 17 ani la acea vreme, scrie Rotalianul. Dramaticul eveniment s-a petrecut în luna iunie 2021, dar detaliile acestei … Articolul O moldoveancă s-a sinucis în Italia în timpul unui apel video cu fiica sa apare prima dată în BreakingNews.
12:30
Potrivit editurii Cartier, scriitorul în vârstă de 95 de ani s-a stins din viață azi-dimineață, 28 septembrie, la ora 10:00, la Moscova. Ion Druță s-a născut pe 3 septembrie 1928, în satul Horodiște, județul interbelic Soroca, Regatul României (în prezent raionul Dondușeni, Republica Moldova). A absolvit școala de silvicultură și Cursurile superioare de pe lângă … Articolul Ion Druță s-a stins din viață la 95 de ani apare prima dată în BreakingNews.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.