Fermierii solicită interzicerea importului de floarea soarelui în Moldova, în caz contrar amenință cu noi proteste

Politik, 19 septembrie 2023 11:10

Jocuri de culise pe piața de floarea-soarelui din Moldova. Traderii creează artificial o conjunctură în defavoarea agricultorilor și diminuează prețurile, totodată se constată importuri masive de materie primă din Ucraina. În acest context, fermierii  au prezentat un ultimatum Guvernului Republicii Moldova, solicitând urgent interzicerea importului de floarea-soarelui în țară, cel puțin până la data de 31 ... Fermierii solicită interzicerea importului de floarea soarelui în Moldova, în caz contrar amenință cu noi proteste The post Fermierii solicită interzicerea importului de floarea soarelui în Moldova, în caz contrar amenință cu noi proteste appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 24 ore
23:40
Republica Moldova își propune să devină membră a UE până în anul 2030, chiar dacă nu se va reuși integrarea teritorială a țării, a declarat Maia Sandu la New York pentru presa străină. „Am discutat cu UE că trebuie să ne axăm pe reforme și desigur să încercăm să soluționăm conflictul. În cel mai bun ... Discuții la New York despre rezolvarea conflictului transnistrean și parcusul european al Moldovei – Care sunt accentele puse de președintele Maia Sandu The post Discuții la New York despre rezolvarea conflictului transnistrean și parcusul european al Moldovei – Care sunt accentele puse de președintele Maia Sandu appeared first on Politik.
23:10
The post LIVE: Intervenția națională susținută de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite appeared first on Politik.
22:50
Echipa AS Roma a ntrenată de faimosul antrenor portughez Jose Mourinho a aterizat pe Aeroportul Internațional Chșinău în această seară împreună cu toată delegația clubului AS Roma. Celebrul tehncian,  „The Special One” alături de elevii săi, printre care vedete ale fotbalului mondial precum Romelu Lukaku sau Pablo Dybala, au fost înâmpinați la ieșirea din aeroport ... FOTO: Tripla campioana a Italiei, AS Roma, cu legendarul Jose Nourinho, a ajuns în Moldova – Jucătorii din Cetatea eternă se duelează mâine cu Șeriff Tiraspol în grupele Europa League The post FOTO: Tripla campioana a Italiei, AS Roma, cu legendarul Jose Nourinho, a ajuns în Moldova – Jucătorii din Cetatea eternă se duelează mâine cu Șeriff Tiraspol în grupele Europa League appeared first on Politik.
Ieri
22:30
Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Iulian Muntean, numit, recent, în funcție de către Parlament, ar figura într-un dosar de corupție din 2018. Opinia publică se întreabă cum a fost posibil ca Muntean să treacă de Comisia pre-vetting dar și de filtrul Parlamentului pentru funcția de membru CSM. Într-o postare pe Facebook, acesta a respins ... Un membru CSM, numit de Parlament și cu testul integrității la activ, figurează într-un dosar de corupție – Reacția acestuia The post Un membru CSM, numit de Parlament și cu testul integrității la activ, figurează într-un dosar de corupție – Reacția acestuia appeared first on Politik.
13:10
Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) a votat, astăzi, în ședință, componența Comitetului executiv propus de Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul. 20 de deputați au votat „pentru” componența propusă pentru noul Executiv de la Comrat, 7 au fost împotrivă, iar 4 s-au abținut. Fracțiunea socialiștilor din APG nu au votat, ei părăsind ședința. Bașcanul Găgăuziei Evgenia Guțul ... Adunarea Populară de la Comrat a aprobat componența Executivului Autonomiei The post Adunarea Populară de la Comrat a aprobat componența Executivului Autonomiei appeared first on Politik.
11:40
Guvernul a aprobat amendamentele la Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile și care își propune să facă actualul sistem mai echitabil și accesibil pentru mai mulți cetățeni. Potrivit ministrului enegiei Victor Parlicov inițiativa legislativă aprobată de Guvern prevede că proprietarii de apartamente din blocurile multietajate vor avea posibilitatea să instaleze parcuri de energie ... Guvernul modifică Legea privind utilizarea energiei din surse regenerabile pentru a o face mai echitabilă și accesibilă pentru mai mulți cetățeni The post Guvernul modifică Legea privind utilizarea energiei din surse regenerabile pentru a o face mai echitabilă și accesibilă pentru mai mulți cetățeni appeared first on Politik.
11:30
Starea de urgență în Moldova ar putea fi prelungită începând de la 2 octombrie cu încă 60 de zile. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv, în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Documentul urmează a fi prezentat spre aprobare Parlamentului. Necesitatea prelungirii stării de urgență este determinată de riscurile și amenințările ... Guvernul propune prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile The post Guvernul propune prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile appeared first on Politik.
11:00
Un grup de veterani protestează în fața Guvernului Aceștea cer sporirea gradului de protecție socială și examinarea proiectului de Lege cu privire la veteranii de război. Ei spun că  starea de fapt a veteranilor de război se înrăutățește zi de zi, în același timp Președinția, Parlamentul și Guvernul s-au eschivat de la examinarea proiectului de ... ULTIMA ORĂ: Protest al veteranilor în fața Guvernului – Se cere sporirea gradului de protecție socială și examinarea proiectului de Lege cu privire la veteranii de război The post ULTIMA ORĂ: Protest al veteranilor în fața Guvernului – Se cere sporirea gradului de protecție socială și examinarea proiectului de Lege cu privire la veteranii de război appeared first on Politik.
11:00
Pe 17 octombrie, la Chișinău va avea loc o ședință a partenerilor externi pe Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Recean „ Vom discuta despre un fond de dezvoltare a infrastructurii și un fond de energetică cu partenerii noștri de dezvoltare”, a spus Recean Platforma de Sprijin pentru ... LIVE: Briefing de presă susținut de către prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean privind desfășurarea la Chișinău a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova The post LIVE: Briefing de presă susținut de către prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean privind desfășurarea la Chișinău a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova appeared first on Politik.
09:30
Comunitatea internaţională a făcut front comun în fața violențelor din regiunea Nagorno-Karabah și a cerut autorităților de la Baku și Erevan să înceteze ostilitățile și să se așeze la masa tratativelor. Azerbaidjan a lansat marţi o operaţiune militară pe care o numește „antiteroristă”, transmit Reuters, AFP şi DPA, preluate de Agerpres. Ministerul Apărării din Azerbaidjan ... Comunitatea internațională cere încetarea imediată a ostilităților din Nagorno-Karabah The post Comunitatea internațională cere încetarea imediată a ostilităților din Nagorno-Karabah appeared first on Politik.
09:20
Daniel-Marius Morar, primul șef al DNA din România consideră că unica structură anticorupție puternică în Moldova trebuie să fie Procuratura Anticorupție. Opinia a fost exprimată în cadrul unui forum privind schimbările din justiție și combaterea corupției. Fostul procuror spune că după modificările legislative efectuate de Parlament, Procuraturii Anticorupție i s-au luat prea multe competențe și că ... Fostul șef al DNA din România: Prea multe competențe ați luat de la Procuratura Anticorupție – Formula în care arată, astăzi, norma legală nu va da rezultate The post Fostul șef al DNA din România: Prea multe competențe ați luat de la Procuratura Anticorupție – Formula în care arată, astăzi, norma legală nu va da rezultate appeared first on Politik.
19 septembrie 2023
23:10
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis cu vot unanim să mențină rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 6,00 la sută anual. De asemenea, rămân neschimbate ratele la creditele și depozitele overnight la nivelul de 8,00 la sută anual, respectiv 4,00 ... Banca Națională a Moldovei menține rata de bază la 6% anual, dar se gândește să o diminueze și mai mult pentru a scădea inflația The post Banca Națională a Moldovei menține rata de bază la 6% anual, dar se gândește să o diminueze și mai mult pentru a scădea inflația appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:50
Minsterul educașiei și cercetării se arată îngrijorat de starea grupurilor sanitare din școlile din țară. Până la sfârșitul anului curent, 32 de școli vor avea blocuri sanitare moderne. Alte 118 instituții vor fi dotate cu astfel de facilități până la finele anului 2024. Promisiunea vine din partea ministrului Dan Perciun Valoarea totală a alocațiilor pentru ... Ministerul Eduacției îngrijorat de blocurile sanitare din școli – O nouă promisiune a ministrului Perciun The post Ministerul Eduacției îngrijorat de blocurile sanitare din școli – O nouă promisiune a ministrului Perciun appeared first on Politik.
21:30
Fostul premier Vlad Filat condamnă acțiunile procuraturii în raport cu primarul de Nisporeni, dl Grigore Robu. Filat spune că autoritățile atacă frontal procesul electoral, punând presiuni pe toți primarii și candidații care nu acceptă să se supună voinței politice a PAS. „ Campania încă nu a început, dar rezultatele alegerilor deja sunt fraudate”, spune Filat. ... Filat de partea primarului de Nisporeni – Fostul premier condamnă acțiunile procuraturii în raport Grigore Robu The post Filat de partea primarului de Nisporeni – Fostul premier condamnă acțiunile procuraturii în raport Grigore Robu appeared first on Politik.
21:10
Interdicția de a candida pentru aleșii din partea Partidului Șor, a fost declarat neconstituțională, iar asta înseamnă că decizia anterioară a Curții Constituționale își păstrază efectele și rămâne în vigoare. CC a anunțat că eu fost două voturi pentru admiterea sesizării și alte două pentru respingerea ei. Procesul privind controlul constituționalității prevederilor art. 16 alin. ... ULTIMA ORĂ: Interdicția de a candida pentru aleșii din partea Partidului Șor, declarat neconstituțional, rămâne în vigoare – Ce hotărâre a luat Curtea Constituțională The post ULTIMA ORĂ: Interdicția de a candida pentru aleșii din partea Partidului Șor, declarat neconstituțional, rămâne în vigoare – Ce hotărâre a luat Curtea Constituțională appeared first on Politik.
20:50
Aflată la New York , președintele Maia Sandu a transmis câteva mesaje importante în legătură cu destinul RM într-o conjunctură regională complicată legat de agresiunea Rusiei în Ucraina. Sandu a readus pe tapet subiectul neutralității statului nostru și dacă acest statut pe care îl are Moldova este sau nu acoperit de garanții de securitate. „Lumea ... Maia Sandu, readuce la New York subiectul neutralității Republicii Moldova și solicită garanții de securitate din partea occidentului The post Maia Sandu, readuce la New York subiectul neutralității Republicii Moldova și solicită garanții de securitate din partea occidentului appeared first on Politik.
20:20
În prag de  campanie elctorală, primarul din Nisporeni, Grigore Robu a fost reținut pentru abuz în serviciu și fals în declarații – „Confirmăm reținerea persoanei în cadrul unei cauze penale intentate conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de abuz de serviciu și fals în declarații, precum și a altor doi funcționari din cadrul Primăriei ... În ajunul campaniei elctorale, primarul din Nisporeni reținut pentru abuz în serviciu și fals în declarații – Reacția CALM The post În ajunul campaniei elctorale, primarul din Nisporeni reținut pentru abuz în serviciu și fals în declarații – Reacția CALM appeared first on Politik.
20:00
Îmbulzeală de partide la depunerea actelor la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău. 11 formațiuni politice au depus documentele în vedrea înregistrării în calitate de concurenți electorali la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău. Spre seară CECC a organizat tragerea la sorți pentru a stabili odinea preliminară în buletinul de vot. Astfel, primele trei poziții au fost ... Îmbulzeală de partide la depunerea actelor la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău – Cine va fi numărul unu în buletinul de vot The post Îmbulzeală de partide la depunerea actelor la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău – Cine va fi numărul unu în buletinul de vot appeared first on Politik.
14:40
Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea în Tenis (ITIA), în cazul scandalului de dopaj. ITIA a susținut că dopajul Simonei Halep a fost „repetitiv și sofisticat” și a fost conceput pentru a-i îmbunătăți performanțele la Wimbledon și la US Open. De aceea, forul ... Ghinionul se ține de Simona Halep – ITIA ar putea să-i anuleze rezultatele din 2022 cu restituirea banilor câștigați din turnee    The post Ghinionul se ține de Simona Halep – ITIA ar putea să-i anuleze rezultatele din 2022 cu restituirea banilor câștigați din turnee    appeared first on Politik.
13:50
Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat contractul de mentenanță a rețelelor de transport al gazelor naturale, dar și contractul de operare tehnică, încheiate între „Moldovatransgaz” și „Vestmoldtransgaz”. Astfel, ANRE a finalizat procesul juridic de desemnare provizorie a „Vestmoldtransgaz” în calitate de operator al sistemului de transport al gazelor naturale ... Vestmoldtrasngaz operator de gaze în Moldova The post Vestmoldtrasngaz operator de gaze în Moldova appeared first on Politik.
13:50
Vasile Costiuc, candidatul Partidului Democrația Acasă (PDA), a depus documentele pentru înregistrare în cursa electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, informează OFICIAL. De asemenea, PDA a depus și lista pentru Consiliul Municipal Chișinău. „Mergem să luptăm cu ilegalitățile din Chișinău!”, a declarat el. The post Vasile Costiuc vrea să se bată cu Ion Ceban și Lilian Carp pentru funcția de primar al Chișinăului appeared first on Politik.
13:50
Situația demografică a tinerilor din Moldova a evoluat într-un mod interesant, cu două tendințe distincte. Deși numărul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 23 de ani a scăzut semnificativ în ultimii ani, un număr tot mai mare dintre aceștia își continuă studiile în instituții de învățământ din țară, conform unui raport realizat de economistul ... În „vremuri bune”, moldovenii fug din țară The post În „vremuri bune”, moldovenii fug din țară appeared first on Politik.
13:40
Candidații care vor să se înscrie în cursă pentru alegerile locale generale pot depune documentele, începând de astăzi. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, este vorba despre candidații pentru funcțiile de primari și consilieri ai municipiilor Bălți și Chișinău, precum și consilieri raionali. Pentru aceasta, partidele politice și blocurile electorale vor prezenta consiliilor electorale de circumscripție mai multe ... CEC dă undă verde înscrierii candidaților la alegerile din 5 noiembrie The post CEC dă undă verde înscrierii candidaților la alegerile din 5 noiembrie appeared first on Politik.
11:40
The post LIVE: Conferință de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, despre proiectele de îmbunătățire a condițiilor de igienă și sanitație în instituțiile de învățământ general appeared first on Politik.
11:30
Partidul Socialiștilor s-a răzgândit și nu-l mai vrea pe fostul ministru de Interne Pavel Voicu candidat la primăria Bălți. PSRM îl propun pe Maxim Moroșan, acesta a depus astăzi, 19 septembrie, actele la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale pentru a fi înregistrat în calitate de candidat pentru funcția de primar de Bălți. „Mulțumesc tuturor ... Socialiștii schimbă macazul la Bălți – L-au înlocuit pe Pavel Voicu cu un alt candidat la șefia primăriei din capitala Nordului The post Socialiștii schimbă macazul la Bălți – L-au înlocuit pe Pavel Voicu cu un alt candidat la șefia primăriei din capitala Nordului appeared first on Politik.
11:10
Jocuri de culise pe piața de floarea-soarelui din Moldova. Traderii creează artificial o conjunctură în defavoarea agricultorilor și diminuează prețurile, totodată se constată importuri masive de materie primă din Ucraina. În acest context, fermierii  au prezentat un ultimatum Guvernului Republicii Moldova, solicitând urgent interzicerea importului de floarea-soarelui în țară, cel puțin până la data de 31 ... Fermierii solicită interzicerea importului de floarea soarelui în Moldova, în caz contrar amenință cu noi proteste The post Fermierii solicită interzicerea importului de floarea soarelui în Moldova, în caz contrar amenință cu noi proteste appeared first on Politik.
09:50
La Chișinău se desfășoară Forumul Reformarea Justiției și Combaterea Corupției. Evenimentul este gândit ca o platformă de dezbateri profesioniste între principalii actori din sistemul de justiție, decidenții politici, partenerii de dezvoltare și experții din societatea civilă. Forumul este deschis de prim-ministrul Dorin Recean, Ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon, Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, și președintele CRJM, ... LIVE: Forumul Reformarea Justiției și Combaterea Corupției The post LIVE: Forumul Reformarea Justiției și Combaterea Corupției appeared first on Politik.
18 septembrie 2023
23:20
Inteligența artificială a ajuns la Guvern. Ministrul Economiei Dumitru Alaiba și-a numit un consilier responsabil de acest domeniu. Irina Buzu este noul consilier. Ea va fi responsabilă de dezvoltarea Inteligenței Artificiale, anunță ministrul pe o rețea socială. „Echipa e cel mai important, de aceea ne consolidăm permanent, ca să fim și mai buni, și mai capabili, ... Inteligența artificială a ajuns la Guvern – Ministrul Alaiba și-a numit un consilier responsabil de acest domeniu The post Inteligența artificială a ajuns la Guvern – Ministrul Alaiba și-a numit un consilier responsabil de acest domeniu appeared first on Politik.
23:10
Deputatul Adrian Albu, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) la Primăria Chişinăului, anunţă că s-a întâlnit, luni, la Moscova, cu şeful Gazprom, Aleksei Miller, potrivit news.ro. Atât monopolistul rus – care are un diferend comercial cu Republica Moldova – cât şi Albu susţin că discuţiile, pe care le-au calificat ca fiind „foarte bune”, au ... Candidatul socialiştilor la Primăria Chişinău s-a dus la Moscova şi s-a întâlnit cu şeful Gazprom The post Candidatul socialiştilor la Primăria Chişinău s-a dus la Moscova şi s-a întâlnit cu şeful Gazprom appeared first on Politik.
23:00
Doi agenți de patrulare din Chișinău din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate ... Isprava a doi polițiști de patrulare – Au fost reținuți de ofițerii CNA și procurori pentru corupere pasivă The post Isprava a doi polițiști de patrulare – Au fost reținuți de ofițerii CNA și procurori pentru corupere pasivă appeared first on Politik.
23:00
Republica Moldova și Statele Unite ale Americii vor colabora pentru a combate manipulările informaționale străine. Un Memorandum de cooperare în acest sens a fost semnat de secretarul general al Guvernului, Artur Mija, și coordonatorul Centrului de Angajament Global din cadrul Departamentului de Stat al SUA, James Rubin. Documentul a fost semnat la ambasada americană la ... SUA va ajuta Moldova să combată manipularea informațională străină – A fost semnat un Memorandum de cooperare The post SUA va ajuta Moldova să combată manipularea informațională străină – A fost semnat un Memorandum de cooperare appeared first on Politik.
22:50
Vestmoldtransgaz începe să opereze  rețeaua națională de transport de gaze din Moldova nu și rețelele din stânga Nistrului. „Este un eveniment de o importanță istorică atît pentru Republica Moldova cît și pentru România”, a declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău, directorul Transgaz, Ion Sterian. Potrivit lui, în următorii 5 ani se vor moderniza rețelele de ... Vestmoldtransgaz începe să opereze rețeaua națională de transport de gaze din Moldova, nu și rețelele din stânga Nistrului The post Vestmoldtransgaz începe să opereze rețeaua națională de transport de gaze din Moldova, nu și rețelele din stânga Nistrului appeared first on Politik.
22:20
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat în cadrul unei emisiuni la N4 că statul urmează să introducă noi modificări la programul de compensații. Mai exact, vor fi efectuate schimbări tehnice pentru a avea acces la datele Poliției de Frontieră pentru a afla dcă toți beneficiarii sunt în țară. Ministrul a explicat că ... Statul modifică programul de compensații – Vrea acces la datele Poliției de Frontieră pentru a afla dacă toți beneficiarii sunt în țară The post Statul modifică programul de compensații – Vrea acces la datele Poliției de Frontieră pentru a afla dacă toți beneficiarii sunt în țară appeared first on Politik.
17:20
Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, este bănuit de neglijență în serviciu în dosarul atacului armat de la Aeroport. Anunțul a fost făcut chiar el pe pagina sa de Facebook, care a subliniat că Procuratura Generală nu a considerat necesară suspendarea sa provizorie din funcție.Vasiloi mai spune că și-a luat un concediu ... Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, bănuit de neglijență în serviciu în dosarul privind atacul armat de la Aeroport The post Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, bănuit de neglijență în serviciu în dosarul privind atacul armat de la Aeroport appeared first on Politik.
14:10
Președintele țării, Maia Sandu, se află la New York unde va participa la segmentul la nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale. Potrivit unui comunicat remis de Președinție, șeful statului întreprinde această vizită de lucru la invitația Secretarului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), António Guterres. „Tema centrală a actualei sesiuni a ... Maia Sandu la New York – Va participa la Adunarea Generală a ONU și va avea o serie de întrevederi bilaterale The post Maia Sandu la New York – Va participa la Adunarea Generală a ONU și va avea o serie de întrevederi bilaterale appeared first on Politik.
13:40
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni că guvernul e pregătit să adopte un ordin comun al miniștrilor Agriculturii și Economiei pentru prelungirea cu 30 de zile a embargoului pe importul de cereale din Ucraina, dar acest ordin nu va fi dat până când nu există o comunicare cu premierul Ucrainei. Ciolacu a spus că în ... Premierul României, Marcel Ciolacu anunță că e pregătit un ordin care interzice importul de cereale din Ucraina, dar…. The post Premierul României, Marcel Ciolacu anunță că e pregătit un ordin care interzice importul de cereale din Ucraina, dar…. appeared first on Politik.
13:30
Șase angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. Ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Nord a CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți au efectuat, în această dimineață, percheziții la postul de inspecție la ... Recidivează: Șase angajați ai ANSA au fost reținuți de CNA la pentru luare de mită The post Recidivează: Șase angajați ai ANSA au fost reținuți de CNA la pentru luare de mită appeared first on Politik.
13:10
Consiliile Electorale de Circumscripție din țară anunță că de marți, 19 septembrie, începe perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, pentru circumscripțiile de nivelul al doilea (primari ai mun. Chișinău și Bălți, consilieri în consiliile municipale Chișinău și Bălți și în consiliile raionale). Partidele politice, blocurile ... Începe recepționarea documentelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale – Schimbările care au intervenit în Codul Electoral   The post Începe recepționarea documentelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale – Schimbările care au intervenit în Codul Electoral   appeared first on Politik.
13:10
Dragoș Galbur este candidatul desemnat de Partidului Național Moldovenesc la șefia Capitalei. Organizația Teritorială a Partidului Național Moldovenesc Chișinău l-a desemnat în calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Chișinău pe liderul formațiunii, Dragoș Galbur. „Chișinăul are nevoie de un patriot adevărat și incoruptibil la conducerea sa, iar Dragoș Galbur îndeplinește aceste criterii cu ... Dragoș Galbur este candidatul desemnat de Partidului Național Moldovenesc la șefia Capitalei The post Dragoș Galbur este candidatul desemnat de Partidului Național Moldovenesc la șefia Capitalei appeared first on Politik.
17 septembrie 2023
22:20
Autoritățile din R. Moldova încearcă să rezolve o problemă mai veche, cea de conexiune cu Bucureștiul. Eforturile survin după ce prețul biletelor pentru cursa București-Chișinău a ajuns să coste 300 de euro tur retur. Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău informează că din data de 24 septembrie curent vor fi mai multe zboruri Chișinău-București. Numărul acestora va ... Mai multe zboruri Chișinău-București – Compania Tarom va suplini numărul curselor între cele două capitale The post Mai multe zboruri Chișinău-București – Compania Tarom va suplini numărul curselor între cele două capitale appeared first on Politik.
20:30
Astăzi, a avut loc ședința Consiliului Politic Naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova. Participanții la ședință, au aprobat noua componență a Consiliului, dar și noua componență a Biroului Permanent Central. De asemenea, au fost aleși încă patru vicepreședinți ai formațiunii, aceștea devenind: Iulian David, Lidia Sanduleac, Sergiu Burlacu și Ruslan Verbițchi. În cadrul ședinței, ... PLDM a încheiat procesul de fuziune cu PUN și este pregătit pentru alegerile locale – Sloganul formațiuni este,  Moldova cu oameni! Moldova pentru oameni! The post PLDM a încheiat procesul de fuziune cu PUN și este pregătit pentru alegerile locale – Sloganul formațiuni este,  Moldova cu oameni! Moldova pentru oameni! appeared first on Politik.
20:20
Actualul primar al capitalei, Ion Ceban, va candida pentru un nou mandat la Primăria capitalei din partea Mișcării Alternativa Națională, formațiune pe care o conduce. „Astăzi, în cadrul conferinței Organizației Teritoriale a municipiului Chișinău MAN, am fost propus spre desemnare la funcția de Primar general al municipiului Chișinău pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie. ... Mai vrea un mandat de primar al Chișinăului – Mișcarea Alternativa Națională l-a propus pe Ion Ceban în cursa pentru șefia capitalei The post Mai vrea un mandat de primar al Chișinăului – Mișcarea Alternativa Națională l-a propus pe Ion Ceban în cursa pentru șefia capitalei appeared first on Politik.
11:20
Săptămâna curentă, în unele zone ale țării, prețul la floarea soarelui a fost micșorat până la 5,5 lei per kg, pe când prețul bursier în Europa, la moment, în banii noștri este de aproximativ 8,5 lei. Cifrele au fost prezentate de fondatorul Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari. „Traderii le promit, neoficial, fermierilor că în scurt ... Traderii ademenesc producătorii de foarea -soarelui să-și vândă marfa sub prețul de cost, iar autoritățile nu pot interveni – Iată la cine e stres adevărat, domnule ministru Bolea! The post Traderii ademenesc producătorii de foarea -soarelui să-și vândă marfa sub prețul de cost, iar autoritățile nu pot interveni – Iată la cine e stres adevărat, domnule ministru Bolea! appeared first on Politik.
11:00
Partidul de guvernământ (PAS) este hotărât să dea o bătălie electorală chiar în fieful mașinării administrative a lui Ilan Șor, primăria Orhei. PAS anunță că va avea propriul candidat pentru primăria acestui oraș. Este vorba de Sergiu Stanciu candidatul partidului aflat la guvernare pentru primăria acestui oraș „ Orhei nu mai trebuie să fie asociat ... PAS nu mai vrea ca Orheiul să fie asociat cu un grup criminal organizat și își lansează propriul candidat la primăria orașului The post PAS nu mai vrea ca Orheiul să fie asociat cu un grup criminal organizat și își lansează propriul candidat la primăria orașului appeared first on Politik.
11:00
Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu, a declarat vineri, la Constanţa, că ţara sa a făcut tot posibilul pentru a ajute tranzitul de cereale din Ucraina, însă mai sunt foarte multe de realizat, precum construirea de poduri, îmbunătăţirea infrastructurii feroviare, realizarea de investiţii în porturi. „Moldova, de atunci, de când Rusia ... Andrei Spînu: Moldova pune la dispoziţie infrastructura pe care o are pentru tranzitul cerealelor din Ucraina, însă mai sunt multe de realizat The post Andrei Spînu: Moldova pune la dispoziţie infrastructura pe care o are pentru tranzitul cerealelor din Ucraina, însă mai sunt multe de realizat appeared first on Politik.
16 septembrie 2023
20:30
Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a fost condus pe ultimul drum. El a fost înmormântat la Cimitirul Central din strada Armenească, notează IPN. Dimineață, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, unde a fost depus corpul neînsuflețit al primului președinte, a fost oficiată Sfânta Liturghie și Prohodul. Cortegiul funerar s-a deplasat ulterior la Palatul Republicii, ... Moldova și-a luat rămas bun de la Mircea Snegur – Primul președinte al țării a fost condus pe ultimul drum și înmormântat la Cimitirul de pe strada Armenească The post Moldova și-a luat rămas bun de la Mircea Snegur – Primul președinte al țării a fost condus pe ultimul drum și înmormântat la Cimitirul de pe strada Armenească appeared first on Politik.
20:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit componența numerică și a confirmat componența nominală a consiliului electoral de circumscripție electorală municipale Chișinău și Bălți și a consiliilor electorale de circumscripție raionale. Conform deciziei CEC, președintele consiliului electoral de circumscripție va asigura convocarea primei ședințe care se va desfășura cel târziu în data de 18 septembrie 2023. ... Tot mai aproape de alegerile locale CEC a confirmat componența nominală a consiliilor electorale de circumscripție municipale și raionale The post Tot mai aproape de alegerile locale CEC a confirmat componența nominală a consiliilor electorale de circumscripție municipale și raionale appeared first on Politik.
15 septembrie 2023
22:40
După ce Curtea Constituțională a suspendat, pe 12 septembrie, modificările la Codul Educației care prevedeau demiterea tuturor șefilor de direcție de învățământ din raioane și municipalitate, care au fost numiți cu încălcarea Codului Educației, ministrul de profil, Dan Perciun, a venit astăzi cu o reacție. Potrivit oficialului, instituția de resort va aștepta solicitările Înaltei Curți, ... După ce Curtea Constituțională a suspendat modificările la Codul Educației privind demiterea șefilor de direcție învățământ din raioane, ministrul Perciun rămâne pe poziția că ei urmează să plece The post După ce Curtea Constituțională a suspendat modificările la Codul Educației privind demiterea șefilor de direcție învățământ din raioane, ministrul Perciun rămâne pe poziția că ei urmează să plece appeared first on Politik.
22:40
Comisia Europeană a decis să nu mai prelungească interdicțiile pentru exporturile de cereale ale Ucrainei. „În urma expirării măsurilor restrictive privind exporturile ucrainene de cereale și alte produse alimentare către Uniunea Europeană, Ucraina este de acord să introducă măsuri pentru a evita o nouă creștere a importurilor în UE”, a anunțat, vineri, Comisia, notează G4media.ro ... DECIS: Comisia Europeană nu mai prelungește interdicțiile pentru exporturile de cereale din Ucraina The post DECIS: Comisia Europeană nu mai prelungește interdicțiile pentru exporturile de cereale din Ucraina appeared first on Politik.
22:20
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va solicita repetat președintelui Maia Sandu numirea a șapte judecători în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Lista judecătorilor care urmează să ajungă pe masa șefului statului: Veaceslav Martînenco, Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) Serafim Vasilache, Judecătoria Chișinău (sediul Centru) Eugeniu Beșelea, Judecătoria Chișinău (sediul Centru) Dragoș Crigan, Judecătoria Chișinău(sediul ... Consiliul Superior al Magistraturii va solicita repetat președintelui Maia Sandu numirea a șapte judecători în funcție până la atingerea plafonului de vârstă The post Consiliul Superior al Magistraturii va solicita repetat președintelui Maia Sandu numirea a șapte judecători în funcție până la atingerea plafonului de vârstă appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.