AGRO TV News – 18. 09. 2023

Agro TV, 19 septembrie 2023 11:00

Articolul AGRO TV News – 18. 09. 2023 apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum 6 ore
12:40
În weekend, vremea va fi destul de caldă pentru această perioadă, anunță meteorologii. Noaptea, termometrele vor indica până la +17 de grade. Cerul va fi variabil, fără precipitații esențiale. Astfel, sâmbătă, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +26 de grade, iar noaptea coboară până la +12 de grade. În Centru, termometrele vor indi […] Articolul Vreme destul de caldă în acest week-end apare prima dată în AgroTV.
12:30
Benzina și motorina continuă să se scumpească, potrivit ANRE, care a anunțat prețurile la carburanți week-end și luni. Mai exact, pe 23, 24 și 25 septembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 26,93 de lei, cu 2 bani mai mult. La rândul său, motorina standard […] Articolul Carburanții continuă să se scumpească în acest week-end apare prima dată în AgroTV.
12:00
Sezonul de recoltare a nucilor din soiuri timpurii, în principal selecția locală: „Pescianski”, „Cazacu”, a început în Moldova. Specialiștii de la Asociația Nucicultorilor susțin că în mai multe regiuni ale țării, nucile timpurii au ajuns la maturitate biologică încă acum două săptămâni, scriu specialișii de la East-Fruit. Cu toate acestea, datorită faptului că în perioada […] Articolul Sezonul de recoltare a nucilor va începe mai târziu în Moldova apare prima dată în AgroTV.
11:20
Condiții bune pentru elevi și profesori, mai multă energie verde și economii la facturi. Este rezultatul unui proiect de modernizare la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți. Lucrările au durat tocmai patru ani din cauza pandemiei, al războiului din Ucraina, dar și a unor probleme cu prima companie de construcții contractată, relatează NordNews. Instituția de […] Articolul Mai multă energie verde și economii la facturi apare prima dată în AgroTV.
11:10
Fermierii tot mai des semnalizează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare despre evacuarea apei din lacurile de acumulare, în scopul capturării peștelui, deși legislația în vigoare stabilește că, evacuarea apei poate fi doar în cazurile de declarare de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. Pentru a discuta problema dată, secretarul de stat Vasile Șarban […] Articolul Tot mai multe cazuri de evacuare a apei din iacuri apare prima dată în AgroTV.
10:50
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează că, urmare a încheierii apelului de depunere a cererilor de solicitarea a plăților directe în sectorul zootehnic: per kg de produs – lapte de vacă, pentru livrările laptelui de vacă efectuat în perioada 1 noiembrie 2022 – 30 iunie 2023, desfășurat în conformitate cu Ordinul Ministerului Agriculturii și Industriei […] Articolul Plăți directe per litru de lapte, Rezultate apare prima dată în AgroTV.
Ieri
16:40
Filmele neamului sunt sursele cele mai sigure ce țin aprinsă flacăra istoriei încă vie. Fiecare regizor, fiecare actor care apare în fața publicului sau în fața micilor ecrane, este o legendă, un purtător nemuritor de valori și tradiții. De altfel, zilele acestea, locuitorii frumosului oraș din piatră albă, se pot bucura și merge la Zilele […] Articolul Revine! Zilele Filmului Românesc la Chișinău apare prima dată în AgroTV.
16:10
Inițiativă legislativă care are scopul de a stabili un mecanism eficient de întreținere a infrastructurii de irigații și desecare, precum și de a stabili un cadru normativ care să asigure gestionarea eficientă a terenurilor agricole cu modul de folosință pășuni/fânețe a fost adoptată de Parlament, în prima lectură. Documentul prevede completarea Legii cu privire la […] Articolul Mecanismului de exploatare a sistemelor de irigații în agricultură, îmbunătățit apare prima dată în AgroTV.
16:10
Parlamentul a adoptat astăzi un proiect de lege care prevede instituirea sistemului de vot electronic în consiliile locale, raioanele și cele municipale. Inițiativa legislativă, care aparține deputaților Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Victor Spînu și Alina Dandara, a fost aprobată, în prima lectură, cu 58 de voturi. Potrivit autorilor, această inițiativă va spori transparența în […] Articolul Votul electronic va fi introdus în cadrul autorităților locale apare prima dată în AgroTV.
15:30
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova cu sprijinul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și Guvernul Elveției, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, a desfășurat „LANSAREA PROGRAMULUI DE SPRIJIN PENTRU UNITĂȚILE ECONOMICE CARE IMPLEMENTEAZĂ PROGRAME DE ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL”. Proiectul presupune oferirea […] Articolul Tradițional, Camera de Comerț și Industrie susține mediul de afaceri apare prima dată în AgroTV.
15:00
Conducătorii marilor gospodării agricole din Moldova spun că în această săptămână multe întreprinderi horticole vor finaliza recoltarea merelor Gala. Drept urmare, spre începutul lunii octombrie, țara va reduce brusc oferta acestui soi de mere de calitate scăzută și medie „din grădină”, precum și „de sub baldachin” – locuri improvizate pentru depozitarea fructelor pe termen scurt. […] Articolul Pomicultorii moldoveni așteaptă prețuri mai bune pentru mere apare prima dată în AgroTV.
14:20
Benzina și motorina continuă să se scumpească, potrivit ANRE, care a anunțat prețurile la carburanți pentru vineri. Mai exact, pe 22 septembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 26,91 de lei, cu 3 bani mai mult. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată […] Articolul Carburanții se scumpesc din nou apare prima dată în AgroTV.
14:20
Vineri, vremea va fi destul de caldă pentru această perioadă, anunță meteorologii. Noaptea, termometrele vor indica până la +17 grade. Cerul va fi variabil, fără precipitații esențiale. Astfel, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +25 de grade, iar noaptea coboară până la +12 grade. În Centru, termometrele vor indica până la +28 de […] Articolul Vineri, vremea va fi destul de caldă apare prima dată în AgroTV.
14:10
Starea de urgență pe teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită cu încă 60 de zile, începând cu 2 octombrie 2023. Proiectul a fost votat de deputați. Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a argumentat, de la tribuna Parlamentului, că necesitatea prelungirii stării de urgență este motivată de instabilitatea regională și de războiul lansat de Federația Rusă […] Articolul Starea de urgență, prelungită apare prima dată în AgroTV.
12:40
820 de agricultori au beneficiat de subvenții pentru motorină în valoare de aproximativ 33 de milioane de lei. Potrivit anunțului făcut de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Subvențiile complementare, au fost oferite pentru carburanții utilizați în perioada 16 noiembrie-29 iunie. Potrivit instituției, Regulamentul prevede că subvenția complementară se acordă în două etape. Astfel, […] Articolul Subvenții pentru motorină în valoare de 33 de milioane de lei apare prima dată în AgroTV.
12:30
Cu o istorie în viticultură și o pasiune deosebită pentru vinuri, micro-vinăria I.L. Amor se distinge prin producția de vinuri excepționale și aspirații înalte de a se poziționa pe scena internațională a vinurilor de elită. Ana-Maria SCUTARU, șefa departament marketing vinăria I.L. Amor: ,,Semnificația brandului I.L. Amor vine de la inițialele prenumelui fiecărui membru din […] Articolul I.L. Amor: vinuri unice cu gusturi rafinate apare prima dată în AgroTV.
12:20
„Republica Moldova nu-și propune să rezilieze contractul cu Gazprom, deși concernul rus nu-și onorează obligațiile contractuale și nu furnizează volumele necesare de gaz”. Asta a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei. Potrivit acestuia, autoritățile iau în considerare scenariul rezilierii contractului în mod unilateral de către partea rusă.  Contractul […] Articolul PARLICOV: ”Moldova nu-și propune să rezilieze contractul cu Gazprom” apare prima dată în AgroTV.
12:10
Noul director general al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din municipiul Bălți, artista emerita Ina Ilașciuc a fost prezentată echipei de către Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, relatează NordNews. Sergiu Prodan, ministrul Culturii: „Ideea principală este nimeni nu se naște într-o funcție. Schimbarea persoanelor în anumite funcții este un proces democratic și necesar.„ Ministrul a declarat că Naționalul […] Articolul Un nou suflu pentru Teatrul din Bălți apare prima dată în AgroTV.
10:40
Cultivatorii de cereale și procesatorii agricoli bulgari au pus capăt protestelor lor de două zile la nivel național. Demonstrațiile au fost provocate de ridicarea interdicției asupra importurilor de alimente ucrainene de către Parlamentul bulgar pe 14 septembrie, transmite BTA. Comitetul de inițiativă al protestelor a avut o întâlnire cu reprezentanții Guvernului la Consiliul de miniștri, […] Articolul Cultivatorii de cereale din Bulgaria pun capăt protestelor apare prima dată în AgroTV.
09:40
Creştinii ortodocşi de stil vechi prăznuiesc pe 21 septembrie „Naşterea Maicii Domnului”, numită în popor şi Sfânta Maria Mică. În calendarul popular, ea semnifică hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. În această zi, rândunelele pleacă în țările calde, insectele se ascund în pământ, iar frigul începe să se simtă tot mai mult. În popor se […] Articolul Creştinii marchează Naşterea Maicii Domnului apare prima dată în AgroTV.
20 septembrie 2023
17:30
În urma discuțiilor dintre Guvern și producătorii agricoli nemulțumiți, s-a ajuns la concluzia că cea mai bună soluție este ca importurile de semințe de floarea-soarelui să fie oprite până se va stabili o cotă cu Guvernul de la Kiev. În plus, prim-ministrul croat, Andrej Plenković, a anunțat recent că Croația nu va importa cereale ucrainene, […] Articolul Bulgaria interzice importul de floarea-soarelui din Ucraina apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Republica Moldova va adera la Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățământul superior, adoptată la Paris. Proiectul de lege care prevede acest lucru a fost examinat la ședința din 20 septembrie a Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. Scopul Convenției este să faciliteze mobilitatea academică și profesională între regiuni și să sporească cooperarea internațională […] Articolul RM va adera la Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățământul superior apare prima dată în AgroTV.
15:30
Va fi extins termenul de realizare a lucrărilor privind dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova, finanțate de Uniunea Europeană. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea Addendumului nr. 2, semnat la 14 august 2023, la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și UE privind dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova din […] Articolul Dezvoltarea zonelor rurale, finanțată de UE apare prima dată în AgroTV.
15:10
Membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară au aprobat, la ședința din 20 septembrie, raportul la proiectul de modificare a unor acte normative ce vizează domeniul apiculturii și sistemul național de clasificare a carcaselor de animale. Documentul prevede ajustarea reglementărilor conținute în Legea zootehniei cu prevederile Legii cu privire la produsele de uz fitosanitar și la fertilizanți, Legii apiculturii, […] Articolul Modificări ce vizează domeniul apiculturii și zootehniei apare prima dată în AgroTV.
14:40
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a întocmit o listă de circa 60 de soiuri de struguri, atât pentru masă, cât și pentru vin, care vor fi eligibili subvenționării investițiilor din Fondul național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural. Un ordin în acest sens a fost emis de Minister și publicat Monitorul Oficial, scrie moldpres.md. […] Articolul Circa 60 de soiuri de struguri vor fi eligibili pentru subvenționare apare prima dată în AgroTV.
13:40
Agricultorii estimează că recolta de floarea-soarelui va fi cu peste 30 – 40 la sută mai mică în acest an, faţă de 2022. Experții din raionul Căuşeni, prognozează o recoltă de până la două tone de răsărită la hectar. La cele 15 mii de hectare semănate cu floarea-soarelui în raionul Căuşeni, femierii spun că vor […] Articolul Fermierii vor produce mai puţin ulei în acest an apare prima dată în AgroTV.
12:40
Membrii Guvernului au aprobat propunerea privind prelungirea stării de urgență cu 60 de zile, începând cu 2 octombrie. Documentul urmează a fi prezentat spre aprobare Parlamentului. Ministrul de Interne, Adrian Efros a menționat că prelungirea stării de urgență este necesară în contextul prelungirii războiului din Ucraina și vulnerabilității Republicii Moldova la atacurile rusești împotriva Ucrainei, […] Articolul Guvernul propune prelungirea stării de urgență apare prima dată în AgroTV.
12:30
Un bărbat a fost salvat de pompieri dintr-un incendiu, care a izbucnit în raionul Ungheni. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, care au constatat că flăcările au cuprins circa 10 metri pătrați de iarbă uscată. În timpul intervenției, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au depistat și evacuat din incendiu un […] Articolul Incendiile de vegetație fac victime apare prima dată în AgroTV.
12:30
Benzina și motorina continuă să se scumpească, potrivit ANRE, care a anunțat prețurile la carburanți pentru joi. Mai exact, pe 21 septembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 26,88 de lei, cu 4 bani mai mult. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată […] Articolul Benzina și motorina se mai scumpește și joi apare prima dată în AgroTV.
11:50
Decizia mult așteptată a Comisiei Europene privind ridicarea restricțiilor la exportul produselor agricole ucrainene cu introducerea unor măsuri suplimentare de control este constructivă, a anunțat, oficial, ministrul Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei, Mykola Solskyi, scrie agrointel.ro „Avem decizia mult așteptată a Comisiei Europene, restricțiile au fost ridicate. Și suntem recunoscători pentru poziția constructivă”, a […] Articolul Ucraina a înaintat Comisiei Europene un plan pentru controlul exporturilor apare prima dată în AgroTV.
11:10
Tot mai mulți tineri preferă să-și facă studiile în una din instituțiile de învățământ din țară.  Veaceslav Ioniță, expert în economie:“Despre tinerii din Moldova am două vești: una bună și una proastă. Vestea proastă: avem tot mai puțin tineri în țară. Astfel dacă în 2015 în Moldova erau 254,5 mii tineri de vârsta 18-23 ani, […] Articolul Interesul pentru studii a crescut în rândul tinerilor din Moldova apare prima dată în AgroTV.
11:00
Inflația anuală a scăzut cu 1,1 puncte procentuale până la 9,7% în luna august, fiind cu 0,2 puncte procentuale superioară valorii anticipate. Banca Națională a Moldovei menționează că abaterea inflației efective de la cea prognozată a fost cauzată, în principal, de prețurile la combustibili, ca urmare a creșterii peste așteptări a prețurilor la petrol, transmite […] Articolul Inflația anuală a scăzut până la 9,7% în luna august apare prima dată în AgroTV.
10:20
S-au trezit peste noapte cu 200 de familii de albine moarte. Este paguba unei familii din satul Răcăria, raionul Rîșcani. Apicultorii presupun că de vină ar fi substanța cu care au fost tratate câmpurile de soia din preajma prisăcii. Oamenii sunt disperați, întrucât pierderile se cifrează la aproape 500 de mii de lei, scrie NordNews […] Articolul 200 de albini au murit într-o prisacă din satul Răscăria apare prima dată în AgroTV.
10:10
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează că operatorul din domeniul alimentar SRL ”RAIPLAI-AVICOLA”, a inițiat procedura de retragere de la clienți a ouălor pentru consumul uman, cauza fiind depistarea prezenței Salmonella în fecalele găinilor ouătoare. Astfel, operatorul din domeniul alimentar SRL „RAIPLAI-AVICOLA”, în conformitate cu Legea nr. 306/2018 privind siguranţa alimentelor, recheamă de la distribuitori […] Articolul Problema ouălor infectate cu Salmonella, revine apare prima dată în AgroTV.
19 septembrie 2023
17:40
Potrivit tasteatlas.com, tradiționala noastră zeamă, preparată din carne de pui și tăiței de casă, a fost plasată pe locul trei, în topul celor mai bune supe din lume. Pe locul unu s-a poziționat Tom kha gai, care este o supă tradițională thailandeză, iar pe locul doi se află populara Ciorba Rădăuțeană românească. Tasteatlas descrie zeama […] Articolul Zeama moldovenească, inclusă în top trei, cele mai bune supe din lume apare prima dată în AgroTV.
16:40
„Vinul nostru cucerește lumea” este sloganul celei de-a XXII-a ediții a Zilei Naționale a Vinului, care va avea loc în primul week-end din luna octombrie. Evenimentul din acest an va continua tradiția de a celebra legendele și patrimoniul vinicol, de a-i premia pe cei mai buni și de a cunoaște oamenii vinului, dar, totodată, va […] Articolul Vinul nostru cucerește lumea apare prima dată în AgroTV.
16:20
Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare s-a întâlnit la data de 19 septembrie, cu Nabil Gangi, directorul regional al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură pentru Europa și Asia Centrală (FAO), pentru a discuta despre organizarea și desfășurarea la Chișinău a celei de-a 34 sesiuni a Conferinței Regionale FAO pentru Europa. Reprezentanții Ministerului și […] Articolul Cea de-a 34 sesiune a Conferinței Regionale FAO va fi organizată în Moldova apare prima dată în AgroTV.
16:00
Traficul rutier în Capitală va fi suspendat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin, în legătură cu desfășurarea unei întruniri sportive sub formă de maraton de alergări, ediția a VIII-a, organizat de către  Clubul Sportiv „SPORTER”. Potrivit Primăriei Municipale Chișinău, restricția este impusă pentru […] Articolul Atenție! Anunț important pentru locuitorii orașului Chișinău apare prima dată în AgroTV.
14:40
Miercuri, vremea va fi relativ confortabilă, anunță meteorologii. Noaptea, termometrele vor indica până la +15 grade. Cerul va fi mai mult înnorat, fără precipitații esențiale. Astfel, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +25 de grade, iar noaptea coboară până la +10 grade. În Centru, termometrele vor indica până la +28 de grade Celsius. […] Articolul Vreme frumoasă pentru ziua de miercuri, anunță sinopticienii apare prima dată în AgroTV.
14:20
Victor Voina activează în domeniul alimentației publice și în agricultură. Prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, antreprenorul a beneficiat de un grant în valoare de 25 de mii de euro, datorită căruia a reușit să investească în 2022 intr-o seră. Victor Voina, agricultor, satul Roșu, raionul Cahul: “Mă numesc Victor Voina, sunt din municipiul Cahul. Activăm în […] Articolul Istoria de succes a lui Victor Voina satul Roșu / VIDEO apare prima dată în AgroTV.
14:00
După ce legislatorii bulgari au decis să ridice interdicția privind importurile de cereale ucrainene începând cu 15 septembrie, fermierii din țară au protestat la nivel național. Luni dimineață, producătorii de cereale și susținătorii lor au folosit utilaje agricole pentru a bloca drumurile în peste 50 de localități din întreaga țară. Printre acestea s-a numărat și […] Articolul Protestele fermierilor bulgari / VIDEO apare prima dată în AgroTV.
13:40
Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat contractul de mentenanță a rețelelor de transport al gazelor naturale, dar și contractul de operare tehnică, încheiate între „Moldovatransgaz” și „Vestmoldtransgaz”. Astfel, ANRE a finalizat procesul juridic de desemnare provizorie a „Vestmoldtransgaz” în calitate de operator al sistemului de transport al gazelor naturale […] Articolul Vestmoldtrasngaz operator de gaze în Moldova apare prima dată în AgroTV.
13:20
Inspectorii de mediu din Sîngerei au prins în flagrant două persoane implicate într-un caz de tăiere ilegală de arbori într-o zonă forestieră din raionul Sîngerei. Persoanele au fost sancționate cu de 2500. Pe lângă amendă, vor achita și prejudiciul adus mediului de peste 1000 de lei, în urma tăierii ilegale de arbori. Inspectoratul pentru Protecția […] Articolul Hoți de lemne sau mai nou, paraziți ai societății / FOTO apare prima dată în AgroTV.
13:10
Persoanele care doresc să candideze la alegerile locale generale din 5 noiembrie pot depune de astăzi documentele pentru înregistrare. Este vorba despre candidații pentru circumscripțiile de nivelul al doilea – primari ai municipiilor Chișinău și Bălți, consilieri în consiliile municipale Chișinău și Bălți și în consiliile raionale. Pentru aceasta, partidele politice și blocurile electorale vor […] Articolul A fost dat startul înregistrării candidaților la alegerile locale apare prima dată în AgroTV.
12:40
Ucraina a acceptat condițiile României privind reglementarea exportului de cereale și oleaginoase ucrainene pe teritoriul românesc, transmite agrointel.ro Astfel, următoarele decizii luate de către statul român, sunt: România va importa cereale din Ucraina pe bază de licență, ceea ce înseamnă, de facto, că timp de minim 30 de zile, Ucraina nu va putea face export […] Articolul Importurile de cereale din Ucraina rămân blocate timp de 30 de zile apare prima dată în AgroTV.
12:20
Benzina și motorina continuă să se scumpească, potrivit ANRE, care a anunțat prețurile la carburanți pentru miercuri. Mai exact, pe 20 septembrie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 26,84 de lei, cu 8 bani mai mult. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată […] Articolul ANRE mai scumpește carburanții apare prima dată în AgroTV.
12:10
Problema exportului și prețurilor la cereale și oleaginoaselor a fost discutată la Ministerul Agriculturii cu producătorii și exportatori. În ultimele zile, pe piața Republicii Moldova se atestă un fenomen de reducere a prețurilor de achiziție a acestora. Producătorii au acuzat traiderii că profită de situația financiară a lor și procură producția la prețuri derizorii. Totodată, […] Articolul Fermierii sunt foarte dezamăgiți de atitudinea autorităților apare prima dată în AgroTV.
12:10
Presa internațională vorbește despre o solidaritate a unor state membre UE față de Ucraina în chestiunea exporturilor de cereale. Astfel, Reuters arată că Spania consideră că interzicerea unilaterală a cerealelor ucrainene de către orice stat membru al UE pare ilegală, iar Franța a spus că este în joc solidaritatea europeană, transmite agrointel.ro Spania se poziționează […] Articolul România a devenit principala rută pentru mai mult de 60% din cerealele ucrainene apare prima dată în AgroTV.
11:40
În Republica Moldova există un deficit mare de brațe de muncă, atât în sectorul bugetar, cât și în cel privat. Invitat la  emisiunea ,,Puterea a Patra”, ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu a declarat că inclusiv și ministerul pe care-l conduce duce lipsă de cadre, asta chiar dacă recent au fost majorate salariile. Ministrul […] Articolul Alexei Buzu: „Mulți nu caută de lucru” apare prima dată în AgroTV.
11:30
De săptămâna trecută, nivelul prețurilor angro la cartofi a început să scadă pe piața moldovenească în medie cu 14 la sută, la 6 lei pentru un kilogram. Drept urmare, prețul mediu la cartofii autohtoni pentru prima dată în acest sezon a scăzut, deși nu cu mult, sub nivelul mediu al prețului acestui produs în vara-toamna […] Articolul Prețul la cartofi a început să scadă în Moldova apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.