(video) Percheziții la Căușeni: Un moldovean, bănuit de organizarea migrației ilegale, reținut. Mașina cu care transporta ucraineni, ridicată

UNIMEDIA, 19 septembrie 2023 11:00

Oamenii legii au descins la domiciliul unui bănuit într-o cauză penală, pornită pe organizarea migrației ilegale, la Căușeni. Astfel, un moldovean a fost reținut și ridicat de la domiciliul acestuia un automobil care ar fi fost utilizat în transportarea migranților ucraineni.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
13:20
O femeie din Hîncești, plecată la muncă în străinătate, a aflat, la întoarcere, că e moartă, oficial, cu act de deces eliberat la cererea soțului său, deși cei doi au menținut legăturile în toată perioada plecării. Mai mult, Nina Talmazan a aflat că nu mai are nici casă, nici masă, iar soțul îi murise de ceva timp, din cauza alcoolismului cronic. Tot ce au agonisit o viață a fost cumpărat de trei vecini, la prețuri derizorii. Unul dintre ei, care s-a ales cu casa soților Talmazan pentru 4 mii de lei, a suportat și cheltuielile de înmormântare ale lui Ion, este avocat. Povestea halucinantă a femeii, care a luptat în instanță să demonstreze că e vie, a fost prezentată de „Moldova gândește” de la TV8.
Acum o oră
13:10
Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi și reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne se vor întâlni în judecată, la anul. Instanța a fixat data primei ședințe, după ce Rosian Vasiloi a contestat mustrarea aspră cu care s-a ales în urma anchetei privind atacul armat de la Aeroport.
Acum 2 ore
12:40
Președinta Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Olesea Stamate, susține că, în cel mult 6 luni, locul lui Alexandr Stoianoglo ar putea fi ocupat de un nou Procuror General. „Conform legii, din momentul în care funcția de PG este vacantă, CSP urmează să declanșeze concursul”, a menționat Stamate, la emisiunea „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal Tv.
12:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat prețurile la carburanți pentru mâine, 4 octombrie. Astfel, șoferii vor achita pentru litrul de benzină cu 22 bani mai puțin, iar pentru cel la motorină - cu 2 bani mai mult.
12:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat prețurile la carburanți pentru mâine, 4 octombrie. Astfel, șoferii vor achita pentru litrul de benzină cu 22 bani mai puțin, iar pentru cel la motorină - cu 2 bani mai mult.
12:00
La 104 ani, o femeie din Chicago vrea să dețină recordul pentru cea mai vârstnică persoană care a sărit vreodată cu parașuta. Dorothy Hoffner a renunțat la cadrul de mers și a făcut un salt în tandem în nordul statului american Ilinois, scrie euronews.ro.
11:50
Inspectoratul de Poliție Bălți solicită suportul cetățenilor pentru stabilirea locului aflării bărbatului din imagine, locuitor al municipiului Bălți. Bărbatul de 45 de ani a plecat de acasă la începutul lunii iulie, a.c., deplasându-se într-o direcție necunoscută.
Acum 4 ore
11:40
Lipsa planului urbanistic general este una dintre problemele de bază a Chișinăului, care generează în lanț multe alte probleme. Despre aceasta a vorbit candidatul PSRM la funcția de primar al Capitalei, Adrian Albu, într-o înregistrare video, publicată pe Telegram.
11:30
Cu siguranță ai auzit despre conceptul de "Trade-in" în industria auto. Acesta este un sistem care a căpătat tot mai multă popularitate în ultimii ani, oferind proprietarilor de mașini o modalitate simplă și convenabilă de a-și schimba vehiculele fără a trece prin procesul vânzării sau cumpărării directe.
11:20
Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit în ședință. Pe ordinea de zi sunt 9 subiecte, iar pe agenda suplimentară - 2 proiecte.
11:20
Primarul capitalei, Ion Ceban, a convocat pentru astăzi, 3 octombrie 2023, ședința operativă a serviciilor municipale. Pe ordinea de zi au fost patru subiecte.
11:10
Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit în ședință. Pe ordinea de zi sunt 9 subiecte, iar pe agenda suplimentară - 2 proiecte.
10:50
Primarul capitalei, Ion Ceban, convoacă pentru astăzi, 3 octombrie 2023, ședința operativă a serviciilor municipale.
10:40
Primarul capitalei, Ion Ceban, convoacă pentru astăzi, 3 octombrie 2023, ședința operativă a serviciilor municipale.
10:40
Au fost actualizate măsurile de precauție privind activitatea persoanelor fizice și juridice, incluse în lista sancțiunilor SUA pentru campaniile persistente de influențare malignă și acte de corupție. În acest sens, a fost exclusă interdicția privind transferul bunurilor sancțiunilor către o autoritate publică, instituție publică sau o întreprindere cu capital majoritar de stat, precum și în cazul înregistrării unui asemenea transfer de drepturi. Totodată, va fi permisă administrarea și valorificarea bunurilor infracționale în scopul recuperării prejudiciului cauzat statului, unei autorități/instituții publice sau unei întreprinderi cu capital majoritar de stat. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean.
10:40
Un nou seism cu magnitudinea 4,0 a lovit, luni seara, regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, o nouă alertă după o serie de cutremure similare în ultimele zile, au raportat autorităţile, notează AFP, potrivit digi24.ro.
10:10
Primarul capitalei, Ion Ceban, convoacă pentru astăzi, 3 octombrie 2023, ședința operativă a serviciilor municipale.
10:10
Curtea Constituțională examinează astăzi sesizarea depusă de deputații partidului Șor, scos în afara legii, în care se contestă prevederile ce interzic unor persoane asociate partidelor politice, declarate neconstituționale, să candideze la alegeri, după ce a dispus suspendarea acestora.
10:00
Un show inedit a avut loc sâmbătă seara la Chișinău. Vinăria Aurelius a prezentat noul său produs Aurelius Ice Sparkling Wine - primul spumant Ice Wine din Europa.
Acum 6 ore
09:40
Tragedia a venit în familia Elisavetei Popa de unde nici nu se aștepta. Într-o seară de miercuri, fiul său, Serghei, a plecat la prins pește, cu alți doi bărbați, dintre care unul îi era cumătru. I-a promis mamei sale că dimineața va fi acasă, însă a fost găsit fără suflare pe malul iazului. Acum femeia crede că se încearcă mușamalizarea cazului și spune că nu va lăsa mâinile în jos până nu-și va găsi dreptatea. Aceasta a povestit, într-un interviu cu Adrian Prodan, ce știe despre cele întâmplate în noaptea în care i-a fost omorât băiatul și cum decurge ancheta, scrie SHOK.md.
09:20
Președinta Maia Sandu va participa la data de 5 octombrie la summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc în orașul Granada, Regatul Spaniei. În cadrul summitului, care precede reuniunea Consiliului European din 6 octombrie, tot la Granada, șefa statului va discuta cu omologii și liderii instituțiilor UE, despre provocările de pe continentul european, aderarea Republicii Moldova la UE și reformele în derular, anunță Președinția.
09:10
Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit în ședință. Pe ordinea de zi sunt 9 subiecte, iar pe agenda suplimentară - 2 proiecte.
09:00
De astăzi, 3 octombrie, către orașul Codru a fost lansată o nouă rută municipală de autobuz - nr. 14. Anunțul a fost făcut de către edilul capitalei, Ion Ceban, care a testat transportul astăzi dimineață.
08:50
Un bărbat de 32 ani a fost reținut de carabineri cu substanțe interzise. Cazul a avut loc ieri dimineață, pe strada Albișoara din capitală.
08:20
Casa Albă a discutat cu aliaţii şi cu partenerii pe tema continuării finanţării pentru Ucraina, iar dialogul cu aceștia va continua, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, după ce Congresul a adoptat sâmbătă o lege provizorie care a prelungit cheltuielile guvernamentale pentru mai mult de o lună, pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, dar textul legislativ nu conţine nicio prevedere despre fondurile alocate pentru un nou ajutor pentru Ucraina. Potrivit ministrului de Externe al Ucrainei, situația este probabil un incident, iar Kievul lucrează cu Congresul pentru a se asigura că nu se va mai repeta, scrie digi24.ro.
07:50
Euro și dolarul scad. Banca Națională a Moldovei a stabilit astăzi, 3 octombrie, pentru euro un curs de 19 lei și 21 de bani, iar un dolar costă 18 lei și 23 de bani.
Acum 8 ore
07:30
Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales în dragoste. Pentru Vărsători totul merge ca pe roate în plan sentimental, iar Taurii sunt preocupaţi de aspectul financiar, iar în ultima perioadă au căutat moduri noi de a face rost de bani, scrie observatornews.ro.
07:20
O explozie puternică a avut loc luni noaptea, lângă orașul britanic Oxford, după ce un fulger a lovit un rezervor uriaș cu biogaz de la o fabrică de deșeuri și a provocat un incendiu, scrie digi24.ro.
07:20
Astăzi, 3 octombrie 2023, vremea se menține frumoasă și însorită în Chișinău. Soarele ne va zâmbi pe tot parcursul zilei, iar temperaturile vor fi plăcute. Deși am trecut de mijlocul toamnei, vremea se menține caldă și prietenoasă. Să ne bucurăm de această zi minunată!
Acum 24 ore
22:50
Președinta Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Olesea Stamate,a venit cu o reacție privind informația apărută în spațiul public că, fostul șef al Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală, reținut în Belgia, apoi extrădat, a fost eliberat de sub restricții. „Din păcate, noi avem judecători și procurori comozi în instanțe, care pot să facă pe placul celor investigați”, a declarat Stamate în cadul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal Tv.
22:50
„Procuratura Anticorupție a decis să arunce mâța moartă, nu doar în ograda CNA, dar și a Comisiei Pre-Venting și Vetting”, astfel a comentat președinta Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Olesea Stamate, scandalul în care este vizat Iulian Muntean, membrul CSM delegat de Parlament, învinuit într-un dosar de corupție. „Cine a fost obligat, conform legii, să introducă informația în sistem, care lipsea, în registrul unic de evidență a infracțiunilor”, s-a întrebat Stamate, la emisiunea „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal Tv.
22:00
Președinta Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Olesea Stamate,a venit cu o reacție privind informația apărută în spațiul public că, fostul șef al Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală, reținut în Belgia, apoi extrădat, a fost eliberat de sub restricții. „Din păcate, noi avem judecători și procurori comozi în instanțe, care pot să facă pe placul celor investigați”, a declarat Stamate în cadul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal Tv.
21:40
Republica Moldova din dreapta Nistrului nu va mai cumpăra gaze de la gigantul energetic rus Gazprom, a declarat luni ministrul moldovean al energiei, Victor Parlicov, referindu-se la zonele din ţară controlate de capitala Chişinău, şi nu la regiunea separatistă Transnistria, relatează Reuters, citat de news.ro. La rândul său, reprezentanții companiei au venit cu o reacție.
21:10
Autoritățile turce au arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu gruparea de militanţi kurzi, care a revendicat atentatul sinucigaş cu bombă comis la finalul săptămânii trecute la Ankara. Ministerul de Interne turc a declarat că suspecţii se află în detenţie la Istanbul şi în provincia Kirikkale, la est de Ankara, scrie digi24.ro.
20:50
Un bărbat de 32 ani a fost reținut cu substanțe interzise de către carabinieri, pe strada Albișoara din capitală.
20:20
Echipa de căutare „COD” anunță despre dispriția unui refugiat din Ucraina, din capitală, sectorul Botanica. Bărbatul a dispărut acum patru zile, la data de 29 septembrie.
20:10
Echipa de căutare „COD” anunță despre dispriția unui refugiat din Ucraina, din capitală, sectorul Botanica. Bărbatul a dispărut acum patru zile, la data de 29 septembrie.
19:50
Incendiul care a cuprins o sală de nunţi aglomerată dintr-un oraş din nordul Irakului, soldat cu moartea a peste 100 de persoane, a fost cauzat de o „neglijenţă gravă” şi de lipsa măsurilor de siguranţă, potrivit rezultatelor unei anchete guvernamentale privind dezastrul, informează digi24.ro.
19:00
Peste 2200 de conducători auto au încălcat, în weekend, regulile de circulație rutieră, informează oamenii legii.
18:40
Schimb de ironii între oficialii ucraineni și Elon Musk, pe platforma socială X, după ce miliardarul a postat un meme prin care îl ia peste picior pe președintele Volodimir Zelenski pentru insistenţa cu care cere ajutor Occidentului în lupta împotriva Rusiei. Reacțiile de la Kiev nu au întârziat să apară, scrie digi24.ro.
17:40
Naționala de junioare WU15 a Moldovei a fost învinsă astăzi de selecționata similară a Lituaniei în meciul de debut la turneul de Dezvoltare UEFA din Lituania. Partida de pe stadionul Kaunas LFF Training Center s-a încheiat cu scorul 3-0 în favoarea țării-gazdă, anunță FMF.
17:20
Sonali Chandra a surprins pe toată lumea când a dezvăluit că are 36 de ani și este virgină. Tânăra mărturisește că s-a confruntat cu situații în care sinceritatea ei i-a îndepărtat pe bărbați. Care este motivul pentru care nu a făcut dragoste niciodată până acum, scrie cancan.ro.
17:00
Membrii Parlamentului European se întrunesc, de luni până la joi, în cadrul unei sesiuni plenare la Strasbourg, prima din cele două programate în această lună. Printre subiecte, eurodeputații au pe agendă votarea unei rezoluții privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și aprobarea unui ajutor de 455 de milioane de euro pentru Turcia, România și Italia în urma dezastrelor naturale, scrie presa română.
16:50
Candidata Partidului Șansă pentru funcția de primar al capitalei și-a depus dosarul de înscriere în cursă la Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău. „Mă consider un cetățean îngrijorat și sunt pregătită să rezolv activ problemele orașului”, a spus Cristina Vulpe.
16:30
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a suspendat pentru un termen de 3 luni licența de furnizare eliberată SRL „Rotalin Gaz Trading”. Concomitent, obligația temporară de a asigura consumatorii finali cu gaze naturale a fost impusă furnizorului de ultimă opțiune S.A. „Moldovagaz”.
16:00
Vlad Sabajuc, pe numele său scenic Satoshi a dezvăluit, „La unu noaptea”, că nu mereu i-a fost drag Carla’s Dreams. „În 2016 sau 2017, atunci când din orice lingură de încălțăminte se auzea Carla’s Dreams, mă enerva strașnic, tare, tare”, a mărturisit interpretul, citat de SHOK.md. În ce moment și-a schimbat opina față de Carla’s, dar și când au interacționat pentru prima oară și care e unul dintre cele mai mari visuri ale sale, acum, vedeți mai jos.
16:00
David Beckham a semnat în 2021 un contract în urma căruia a devenit ambasador al Qatarului și al Cupei Mondiale, care a avut loc în țara asiatică în finalul anului precedent. Fostul mare fotbalist a devenit ținta tuturor criticilor, după ce a acceptat să-și asocieze imaginea cu statul qatarez, acuzat că încalcă drepturile omului, scrie digisport.ro.
15:40
Partidul Renaștere l-a înaintat candidat pentru funcția de primar al orașului Bălți pe deputatul Alexandr Nesterovschi. Anunțul a fost făcut de lidera formațiunii, Natalia Parasca.
15:40
Acum o lună, Moldindconbank a anunțat despre un lansarea unui amplu program de transformare al sistemului IT al băncii – MICB4YOU.
15:30
Cortegiul funerar cu sicriul lui Ion Druță a ajuns la Soroca, la Lumânarea Recunoștinței. După ce a avut loc slujba religioasă, scriitorul a fost înmormântat. Pe Câmpia Sorocii s-au adunat sute de persoane pentru a-i aduce un ultim omagiu.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.