R. Moldova și SUA au încheiat un parteneriat împotriva manipulării informaționale externe

Vocea Basarabiei, 19 septembrie 2023 10:50

Republica Moldova și Statele Unite ale Americii au semnat un Memorandum de înțelegere în vederea contracarării manipulării informaționale externe. Documentul a fost semnat luni de Emisarul Special și Coordonatorul Centrului de Angajament Global al Departamentului de Stat (GEC), James Rubin, și Secretarul General al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, Artur Mija. Documentul prevede instituirea […] Articolul R. Moldova și SUA au încheiat un parteneriat împotriva manipulării informaționale externe apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 10 minute
12:30
Șase unități de tehnică de intervenții la incendii au fost recepționate marți, 3 octombrie, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ( IGSU). Donația a fost efectuată din partea pompierilor voluntari din Republica Austria.  Cele 6 autospeciale oferite de pompierii voluntari vor ajunge în subdiviziunile IGSU din Telenești și Orhei, dar și pentru următoarele […] Articolul FOTO/R. Moldova a primit șase autospeciale din partea pompierilor din Austria apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum o oră
12:00
La cea de-a 136-a sesiune plenară a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), experții se vor expune pe marginea a patru inițiative legislative, elaborate de autoritățile din Republica Moldova. Opiniile Comisiei de la Veneția au fost solicitate de către Președinta țării, Maia Sandu și de Ministerul Justiției. La reuniunea care va […] Articolul Comisia de la Veneția se va expune pe marginea a patru inițiative legislative la solicitarea președintei Maia Sandu și MJ apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Îcepând de astăzi, 3 octombrie, spre direcția orașului Codru va circula o nouă rută municipală de autobuz – nr. 14. Este cea de-a doua rută deschisă spre localitatea Codru, după ce acum o săptămână a fost instituită ruta de autobuz nr.15. Primăria Municipiului Chișinău susține că măsură a fost luată de municipalitate pentru a asigura deservirea calitativă […] Articolul O nouă rută de autobuz, deschisă pentru locuitorii orașului Codru apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
11:10
Update: Armata ucraineană a doborât peste noapte 29 de drone și o rachetă de croazieră lansate de Rusia, anunță Comandamentul Forțelor Aeriene. Ucraina afirmă că a distrus 29 din cele 31 de drone lansate de Rusia și o rachetă de croazieră de tip Iskander, au anunțat marți forțele sale aeriene. Majoritatea au vizat regiunile Nicolaev […] Articolul Război în Ucraina, ziua 587: Putin intenționează să folosească spionajul și propaganda pentru a slabi Ucraina pe front. Kievul a doborât 29 de drone și o rachetă de croazieră  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
În cadrul vizitei la Lisabona, Președinta Maia Sandu a avut un dialog constructiv cu reprezentanții comunității moldovenești din Republica Portugheză.  „Am cunoscut oameni de afaceri afectați de corupția de acasă, dar și pe cei dornici să investească și să susțină dezvoltarea economiei noastre. Am văzut tinerii care s-au format în Portugalia și care sunt interesați […] Articolul FOTO/ Muncim zilnic pentru a reforma justiția și a avansa pe calea aderării la UE, a dat asigurări Maia Sandu diasporei din Portugalia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
10:10
123,1 mii de lei din Fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocate Consiliului orășenesc Bucovăț, raionul Strășeni, pentru înlăturarea consecințelor ploilor abundente de la începutul lunii aprilie, care au provocat alunecări de teren pe o porțiune de drum local. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin […] Articolul CSE a alocat peste 120 mii de lei pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:50
Măsurile de precauție privind activitatea persoanelor fizice și juridice, incluse în lista sancțiunilor SUA pentru campaniile persistente de influențare malignă și acte de corupție, au fost actualizate. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, din 2 octombrie prezidată de prim-ministrul Dorin Recean. În acest sens, a fost exclusă interdicția privind transferul […] Articolul CSE a actualizat măsurile de precauție privind activitatea persoanelor incluse în lista sancțiunilor SUA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei”! Mihaela Cîrnov și Andrei Porubin vă invită să-i descoperiți pe: 1. GRIGORE OXINTE, director adjunct Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial și ANCA BRANEA, interpretă cu care discutăm despre PROGRAMUL ZILELOR EUROPENE ALE PATRIMONIULUI 2023 2. ELENA VOROTNEAC, profesoară la Liceul Teoretic cu profil de arte „Elena […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei cu Mihaela & Andrei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Autoritățile Republicii Moldova așteaptă decizia Curții Constituționale (CC) privind admiterea sau neadmiterea reprezentanților fostului partid Șor la alegeri și ulterior vor veni cu soluții pentru a securiza spațiul electoral. O spune președintele Parlamentului, Igor Grosu, în contextul în care astăzi Înalta Curte analizează constituționalitatea prevederii din Codul Electoral, potrivit căreia pentru unii membri ai fostei […] Articolul Igor Grosu: Decizia Curții va avea impact asupra alegerilor locale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
După câteva luni de acomodare la facultatea de jurnalism de la Universitatea Lomonosov, am aflat că fata care ridica mâna când era strigat numele Druță (în timpul controalelor inopinate după cursurile de torent din sălile Komunisticeskaya sau Leninskaya) era una din cele două gemene ale lui Ion Druță din căsnicia cu Era Rosina. Olia nu […] Articolul Minutul lui Vasile Botnaru- DE CE NU AM APUCAT SĂ-L COLINDĂM PE ION DRUȚĂ apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
Toți au așteptări foarte mari față de profesori. Și părinții, și cei care sunt în organele ierarhic superioare, și copiii, toți vin cu solicitări foarte mari față de pedagog. De această părere este viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, potrivit căreia raportul dintre cerințele față de profesie și remunerare nu este corect. „Toată lumea are așteptări […] Articolul Angela Cutasevici: Presiunea pe cadrul didactic este foarte mare iar remunerarea nu este pe măsură apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
08:10
Update: Ucraina a primit primul lot de tancuri Leopard recondiționate din Polonia, informează un partener industrial polonez, potrivit CNN. “În timp ce unii fac declarații privind viitorul, noi ne consultăm cu partea ucraineană în acțiunile noastre. Primele tancuri Leopard recondiționate în mod expres la Bumar-Labędy au fost primite de partea ucraineană”, a anunțat Grupul polonez […] Articolul Război în Ucraina, ziua 587: Primul lot de tancuri recondiționate din Polonia, au ajuns pe front. Fiul lui Prigojin va moşteni averea tatălui şi controlul asupra Wagner apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
20:10
Vocea Basarabiei: Ziua Profesorului și celor care activează în educație este sărbătorită anual pe data de 5 octombrie și deja în Republica Moldova au fost organizate și mai sunt pe cale să fie organizate evenimente dedicate acestei sărbători. Despre realizările și dificultățile cu care se confruntă educația, cadrele didactice, dar și cum sistemul de educație […] Articolul Angela Cutasevici, viceprimar al Capitalei: Pedagogia nu-i atrage pe tineri, iar peste 5 ani vom resimți o îmbătrânire a specialiștilor din educație apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Declarația ministrului Energiei, Victor Parlicov, care a anunțat că autoritățile de la Chișinău nu va mai cumpăra gaze de la concernul Gazprom pentru dreapta Nistrului a umplut paginile publicațiilor europene și a celor din Rusia, ultimele făcând referire și la criticile oficialilor de la Moscova în acest sens. Declaraţiile ministrului Victor Parlicov sugerează că ţara, […] Articolul Declarația Chișinăului privind renunțarea definitivă la gazul rusesc a umplut paginile publicațiilor internaționale, inclusiv din Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Rapoartele de control ale Consiliului Audiovizualului demonstrează că ”Vocea Media SRL”, prin posturile TV și Radio ”Vocea Basarabiei”, își respectă declarația privind politica editorială de reflectare a alegerilor din 5 noiembrie, oferind publicului abordări echidistante și imparțiale. Conform rapoartelor CA pentru perioada 18-24 septembrie, instituția precizează că ”serviciul media audiovizual de televiziune ”Vocea Basarabiei TV” […] Articolul CA: Posturile TV și Radio ”Vocea Basarabiei” respectă normele de reflectare a scrutinului din 5 noiembrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Articolul LIVE/Știrile serii prezentate de Sandu Scobiala apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Din această săptămână, normele privind examinarea medicală a conducătorilor auto și a candidaților pentru obținerea carnetului au fost simplificate, iar pentru obținerea actelor s-a renunțat la mai multe proceduri birocratice. Astfel, examinarea pentru obținerea permiselor din grupa I (categoria AM, A1, A2, A, B1, B ) va fi efectuată de către medicul de familie, la […] Articolul De astăzi, examinarea medicală a șoferilor și a viitorilor conducători auto a devenit mai simplă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Organizația Națiunilor Unite își începe prima misiune în Karabahul de Munte din ultimii 30 de ani. Scopul echipelor ONU va fi evaluarea situației umanitare din regiune, în special în contextul recentelor ostilități, precum și de a colecta informații de la rezidenții locali, care aproape nu au mai rămas. Peste 85 la sută din populația provinciei […] Articolul După trei decenii, ONU își începe o misiune în Karabah, provincie părăsită deja de 85% din populație apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Sectorul eficienței energetice urmează să fie inclus în prioritățile de investiții ale noului Mecanism de finanțare pentru reziliență și sustenabilitate. Despre acest lucru a discutat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul întrevederii cu experții misiunii Fondului Monetar Internațional, condusă de către Clara Mira și care va fi încheiată vineri, 6 octombrie. Demnitarul a declarat că […] Articolul Politicile în eficiența energetică, discutate la Ministerul Energiei cu experții FMI apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că a suspendat la 2 octombrie,  licența de furnizare eliberată furnizorului de gaze „Rotalin Gaz Trading”, pe un termen de 3 luni. Concomitent, ANRE a obligat S.A. „Molodvagaz” să asigure furnizarea de ultimă opțiune consumatorilor acestuia. Potrivit ANRE, această decizie a fost luată după ce „Rotalin Gaz […] Articolul ANRE a suspendat licența unui furnizor de gaze pe un termen de 3 luni apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
În septembrie, prima lună de muncă după vacanță, deputații moldoveni au votat 34 de proiecte, dintre care 18 au fost adoptate în lectură finală. De asemenea, în perioada august-septembrie, alte 60 de acte normative au intrat în procedură legislativă. Potrivit statisticii legislativului, 16 inițiative au fost votate în prima lectură, iar patru dintre ele au […] Articolul În două ședințe plenare din septembrie, deputații au adoptat 18 proiecte apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Adunarea Nobel de la Karolinska Institutet a decis astăzi să acorde Premiul Nobel pentru Medicină lui Katalin Karikó şi Drew Weissman pentru descoperirile lor privind modificările bazelor nucleice care au permis dezvoltarea unor vaccinuri ARNm eficiente împotriva COVID-19. Descoperirile celor doi laureaţi ai Premiului Nobel au fost esenţiale pentru dezvoltarea unor vaccinuri ARNm eficiente împotriva […] Articolul Katalin Kariko şi Drew Weissman, pionierii vaccinurilor ARNm împotriva COVID-19, au câștigat premiul Nobel pentru Medicină apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Bulgaria devine a opta țară din Europa care interzice accesul mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pe teritoriul țării, asta după ce acum trei luni interdicția a fost impusă camioanelor din Federația Rusă. Șeful Poliției de Frontieră a Bulgariei, Anton Zlatanov, a precizat că noile restricții vor intra în vigoare mâine, 3 octombrie. În weekend, […] Articolul Bulgaria, a opta țară europeană care închide frontierele pentru mașinile din Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat care sunt perspectivele meteorologice, pentru luna octombrie 2023, pe teritoriul R. Moldova. Astfel, temperatura medie lunară a aerului se estimează a fi peste valorile normei, care este cuprinsă între +9 și +11°C. „Așadar, pregătiți-vă pentru zile mai călduroase decât de obicei pentru această perioadă”, precizează SHS. De asemenea, […] Articolul Pregătiți-vă pentru zile mai călduroase decât de obicei! Cum va fi vremea în octombrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Două treimi sau 63,2% din populația adultă a Republicii Moldova este consumatoare de alcool. Conform ultimului raport, Republica Moldova se menține printre țările cu cel mai înalt consum de alcool per persoană adultă – de 12,9 litri. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) în contextul marcării Zilei naționale fără […] Articolul Peste 63% din populația adultă a R. Moldova este consumatoare de alcool apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Un bărbat de 44 de ani din Căușeni a fost prins beat la volan. Totul s-a întâmplat după ce polițiștii au stopat pe o stradă din oraș un Opel, care se deplasa neuniform. Șoferul s-a ales cu dosar penal anunță Poliția R. Moldova. Potrivit oamenilor legii, în timpul documentării, de la conducătorul auto s-a simțit […] Articolul VIDEO/ Dosar penal pentru un șofer din Căușeni, după ce a urcat beat la volan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a plecat într-o vizită de patru zile în peninsula Iberică, acolo unde va participa inclusiv la o nouă reuniunea a Comunității Politice Europene. Până miercuri, 4 octombrie, șefa statului se va afla în Portugalia, acolo unde va discuta cu demnitari de la Lisabona despre aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. […] Articolul Maia Sandu, vizite în Portugalia și Spania apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Update: Bombardamentele rusești asupra regiunii Herson, în sudul Ucrainei, în cursul nopții, au ucis cel puțin o persoană și au rănit șase, inclusiv doi copii, au informat autoritățile ucrainene pe Telegram. Trei persoane, o mamă şi două fiice, în vârstă de 12 şi 13 ani, au fost rănite într-un bombardament rusesc duminică seara. „În ultimele […] Articolul Război în Ucraina, ziua 586: Șase răniți, inclusiv doi copii, în urma bombardamentelor din Herson apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Ediția din acest an a Zilei Vinului va aduna demnitari europeni, miniștri ai Agriculturii din UE, care vor participa la deschiderea festivalului din Piața Marii Adunări Naționale, reprezentat în acest an de 94 de vinării, un număr record din istoria evenimentului. Printre oficialii europeni se numără miniștri ai Agriculturii din România, Germania, Austria, Polonia, Estonia, […] Articolul Ziua Vinului, cu invitați speciali. Demnitari europeni vor participa la festivalul din PMAN și la culesul strugurilor pe podgorii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
În ediția de azi: Articolul VIDEO/ Știrile zilei prezentate de Sandu Scobioala apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Noul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru, a fost prezentat echipei ministerului, în prezența premierului Dorin Recean și a fostei conducătoare a instituției, Veronica Sirețeanu.  Șeful Guvernului i-a mulțumit Veronicăi Sirețeanu pentru faptul că și-a asumat conducerea unei instituții publice care stă la fundamentul structurii guvernamentale și i-a urat succes în activitate noului ministru.  „Am toată […] Articolul Noul ministru al Finanțelor, prezentat echipei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
12:30
Statele Unite au evitat la limită un blocaj guvernamental. În ultimul moment, Congresul a ajuns la un acord privind finanțarea bugetului federal. Președintele american Joe Biden a semnat documentul cu jumătate de oră înainte de termenul limită. Proiectul de lege menţine finanţarea guvernului până la jumătatea lunii noiembrie, dar nu include niciun ajutor nou pentru Ucraina.  Proiectul de lege […] Articolul SUA au evitat un blocaj guvernamental prin votarea de urgență a unui acord. Documentul nu prevede ajutor suplimentar pentru Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Sute de ha de teren cu vegetație au fost mistuite de flăcări în ultimele două zile. În zilele de 30 septembrie și 1 octombrie pompierii au intervenit în 45 cazuri de lichidare a incendiilor de vegetație uscată, fiind compromise circa 540 ha de teren. În amiaza zilei de 01 octombrie în apropierea localității Roșcani și […] Articolul 45 de incendii în weekend. Circa 540 de ha de vegetație, compromise de flăcări apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Turcia a efectuat duminică seara atacuri aeriene care au vizat mai multe sectoare în Kurdistanul autonom din nordul Irakului, Ankara confirmând că a vizat 20 de ţinte folosite de luptătorii kurzi din PKK, transmite BBC. Partidul Muncitorilor din Kurdistan  a anunțat, duminică seară, faptul că atentatul cu bombă din capitala turcă a fost organizat de […] Articolul Turcia a lansat atacuri aeriene împotriva luptătorilor kurzi din nordul Irakului după atacul terorist din Ankara apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei”! Mihaela Cîrnov și Andrei Porubin vă invită să-i descoperiți pe: 1. LAURENȚIA FILIPSCHI, director general ”junior achievement moldova”– CREȘTEM ȘI EDUCĂM ANTREPENORII VIITORULUI 2. VICTORIA TOMUZ, jurnalistă, autoarea cărții ”Duruitoarea Veche – vatră de istorie, vatră de dor”- CU DRAG – DESPRE SATUL NEPERECHE, DURUITOAREA VECHE 3. Nicoleta MURADU, interpretă, ALEXANDRU […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei cu Mihaela & Andrei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări duminică Ucrainei că Statele Unite nu o vor abandona în războiul cu Rusia, după ce un ajutor financiar pentru Kiev a fost eliminat ca un compromis între republicani şi democraţi pentru a se evita încetarea finanţării guvernului american. Joe Biden sugerează că a încheiat un acord separat cu […] Articolul Război în Ucraina, ziua 586: Joe Biden asigură că SUA va continua să ofere sprijin esențial Ucrainei. Situația pe front apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Scriitorul Ion Druță este condus astăzi pe ultimul drum. Regretatul scriitor va fi înmormântat la Soroca, lângă Lumânarea Recunoștinței.  Ceremonia funerară are loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău și începe la ora 9:00. Ulterior, cortegiul funerar se va deplasa la Soroca, unde va avea loc slujba religioasă. După ora 14:30 Ion Druță va […] Articolul LIVE/ Ceremonia funerară a scriitorului Ion Druță apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Construcții locative, terenuri de construcție, un cont bancar și un automobil, în valoare totală de peste 12 milioane de lei, au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) din cadrul CNA, săptămâna trecută. Potrivit Centrului Național Anticorupție, bunurile au fost indisponibilizate în baza unor delegații recepționate de la Serviciul Fiscal de Stat […] Articolul Terenuri, un cont bancar și un automobil în valoare de peste 12 milioane de lei, sechestrate de ARBI apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
În primele nouă luni ale anului curent, Serviciul Vamal (SV) a colectat la bugetul de stat circa 25,3 miliarde de lei. Doar în ultima săptămână, încasările Serviciului Vamal la buget se ridică la peste 745,9 milioane de lei. Potrivit Serviciului Vamal se atestă o creștere de 3,2 % față de încasările din aceeași perioadă a […] Articolul Peste 25 de mld. de lei, adunate de Serviciul Vamal la buget în anul curent apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Deputatul transfug Alexandr Nesterovschi, cercetat penal și care se află în arest preventiv în dosarul ce vizează finanțarea ilegală a partidelor politice, este candidatul Partidului „Renaștere” la funcția de primar al municipiului Bălți. Anunțul a fost făcut de formațiunea politică într-o postare pe Telegram. „Autoritățile au făcut o încercare nereușită de a ne scoate, ca […] Articolul Alexandr Nesterovschi, înaintat de Partidul „Renaștere” la funcția de primar al mun. Bălți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Progresele Chișinăului în realizarea dosarului cu cele nouă recomandări ale Comisiei Europene au fost abordate de ministrul de Externe, Nicu Popescu, într-o discuție telefonică detaliată cu șeful Direcției Generale Vecinătate și Negocieri a Comisiei Europene, Gert Jan Koopman.   ”De curând, am trimis cele mai recente actualizări referitoare la implementarea acestor recomandări, înaintea raportului de […] Articolul Progresele recente în parcursul european, discutate de Nicu Popescu și Gert Jan Koopman apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Miniştrii de externe ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au convocat luni, 2 octombrie, la Kiev într-o „reuniune istorică” pentru a exprima solidaritatea pentru Ucraina. „Convocăm o reuniune istorică a miniștrilor de externe ai UE aici, în Ucraina, țară candidată și viitor membru al UE. Suntem aici pentru a ne exprima solidaritatea […] Articolul VIDEO/ Miniştrii de externe din UE s-au convocat într-o „reuniune istorică” la Kiev  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, un susținător al parcursului european al Republicii Moldova, este favorit la alegerile prezidențiale din România, care urmează să fie organizate la sfârșitul anului viitor. Un sondaj, realizat la comanda news.ro, arată că oficialul ar acumula, în primul tur, aproximativ 25% din sufragii. Studiul, efectuat de INSCOP Research, arată […] Articolul Mircea Geoană, favorit la prezidențialele din România de anul viitor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:10
Trei deținuți din Penitenciarul nr.10 din satul Goian, destinat pentru minori, au evadat în noaptea de 1 octombrie curent. Tinerii sunt originari din Nisporeni, Anenii Noi și Cantemir. Responsabilii de la penitenciar anunță că semnalmentele lor sunt generale. Aceștia purtau îmbrăcăminte sportivă neagră și pantaloni gri. În cazul în care i-ați văzut, apelați la 022350890 sau la 078777450. Articolul FOTO/Trei deținuți din Penitenciarul pentru minori din satul Goian au evadat! Cum arată adolescenții apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Începând cu acest an, vor exista două feluri de compensații pentru perioada rece a anului: aplicate direct în facturi pentru familiile care se încălzesc cu energie termică, gaz și energie electrică, precum și un ajutor bănesc lunar, pentru familiile care utilizează combustibili solizi. Despre aceasta a anunțat ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu în […] Articolul Ministrul Muncii: Familiile care utilizează combustibili solizi vor beneficia de ajutor bănesc lunar apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Mai mulți părinți care și-au pierdut copiii în urma accidentelor rutiere produse în ultima perioadă în R. Moldova, organizează astăzi, 1 octombrie, un marș pașnic în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Participanții cer înăsprirea legilor cu privire la șoferii care provoacă accidente fiind la volan în stare de ebrietate sau fără permis de conducere. „Mamele […] Articolul Mamele mai multor copii care au decedat în urma accidentelor rutiere organizează astăzi un marș în Capitală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
În noaptea de 1 octombrie, rușii au atacat mai multe regiuni ale Ucrainei cu drone de atac. Armata rusă a lansat un atac cu drone asupra orașului natal al președintelui Zelenski, Krivoi Rog, avariind infrastructura civilă. „Noaptea, inamicul a atacat Krivoi Rog cu drone. Din păcate, infrastructura civilă a fost lovită”, a postat Serhiy Lysak, […] Articolul Război în Ucraina, ziua 585: Rușii au atacat Krivoi Rog cu drone. Infrastructura civilă, avariată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Vocea Basarabiei: Pentru că suntem în ajunul sezonului rece, am decis să-l reinvităm la Vocea Basarabiei pe ministrul muncii și protecției sociale, dl Alexei Buzu. Bine ați revenit la Vocea Basarabiei! Alexei Buzu: Bine v-am regăsit! Mulțumesc pentru invitație! Vocea Basarabiei: Mulțumim pentru disponibilitate! Încă nu știm când va începe sezonul rece, dar pregătirile sunt […] Articolul VIDEO/ Alexei Buzu: Nu dorim să ne aflăm într-o situație în care putem fi șantajați prin sistemul energetic, de aceea consolidăm independența energetică a țării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
30 septembrie 2023
17:50
Vocea Basarabiei: Pentru că suntem în ajunul sezonului rece, am decis să-l reinvităm la Vocea Basarabiei pe ministrul muncii și protecției sociale, dl Alexei Buzu. Bine ați revenit la Vocea Basarabiei! Alexei Buzu: Bine v-am regăsit! Mulțumesc pentru invitație! Vocea Basarabiei: Mulțumim pentru disponibilitate! Încă nu știm când va începe sezonul rece, dar pregătirile sunt […] Articolul Alexei Buzu: Nu dorim să ne aflăm într-o situație în care putem fi șantajați prin sistemul energetic, de aceea consolidăm independența energetică a țării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Norvegia s-a alăturat țărilor care au interzis accesul mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pe teritoriul lor. Norvegia a anunțat că își închide frontiera, cu anumite excepții, vehiculelor înmatriculate în Rusia, o înăsprire suplimentară din cauza Războiului din Ucraina. Ministerul norvegian al Afacerilor Externe a informat despre decizie , spunând că este o reacție la războiul pe […] Articolul Norvegia interzice intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pe teritoriul țării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.