Start înregistrării candidaților pentru funcțiile de primar și consilier

Vocea Basarabiei, 19 septembrie 2023 09:50

Pretendenții la funcțiile de primar din Chișinău, Bălți și celelalte orașe din țară pot depune de astăzi dosarele de înregistrare la consiliile locale de circumscripție. De asemenea, partidele sau blocurile își pot înregistra și listele de candidați pentru consiliile municipale, orășenești și raionale. Pretendenții care vor să candideze independent vor putea solicita de listele de […] Articolul Start înregistrării candidaților pentru funcțiile de primar și consilier apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 12 ore
19:50
Update: Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, numărul doi în Consiliul de Securitate al țării sale, a declarat marți că a vizitat trupe în apropierea frontului în regiunea Donețk, din estul Ucrainei, la ordinul președintelui Vladimir Putin, relatează AFP. El a declarat că a vizitat un loc de antrenament militar din estul Ucrainei și a anunțat […] Articolul Război în Ucraina, ziua 580: Șoigu are la dispoziție o lună pentru a opri contraofensiva ucraineană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Vocea Basarabiei: În cele ce urmează vom vorbi cu directorul Serviciului Fiscal de Stat, dl Petru Rotaru. Bine ați revenit la Vocea Basarabiei! Petru Rotaru: Bine v-am regăsit! Vocea Basarabiei: Mulțumim foarte mult pentru prezență. Dl Petru Rotaru vreo 7 ani a fost membru al Curții de Conturi, anterior, până să ajungă la Curtea de […] Articolul Petru Rotaru, șeful SFS: Evaziunea fiscală nu trebuie privită ca o oportunitate, ci ca o problemă, care generează și mai multe cheltuieli apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Temperaturile înalte care s-au stabilit pe teritoriul Republicii Moldova în luna septembrie sunt influențate de mase de aer uscate și calde care vin din partea de nord a Africii. Media termică a lunii este cu patru grade mai sus ca norma. Temperaturi comparabile au fost urmărite și în septembrie 1994, 2015, 2020. Cea mai caldă […] Articolul Expert: Temperaturile ridicate din septembrie sunt influențate de mase de aer din nordul Africii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Update: Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, numărul doi în Consiliul de Securitate al țării sale, a declarat marți că a vizitat trupe în apropierea frontului în regiunea Donețk, din estul Ucrainei, la ordinul președintelui Vladimir Putin, relatează AFP. El a declarat că a vizitat un loc de antrenament militar din estul Ucrainei și a anunțat […] Articolul Război în Ucraina, ziua 580: Medvedev afirmă că a vizitat trupe în apropierea frontului din Donețk apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
În ediția de azi: – După doi ani de la suspendare, Alexandr Stoianoglo nu mai este procuror general. Președinta Maia Sandu a semnat decretul de eliberare din funcție; – R. Moldova va avea stabilitate energetică atunci când linia electrică Vulcănești-Chișinău va fi finalizată; – Profesorii ar putea ieși în stradă. Pachetul anunțat de premierul Recean […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Nicoleta Toacă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Sănătății, instituirea sărbătorii „Ziua Națională a Ambulanței din Republica Moldova”, care va fi marcată, anual, la 2 octombrie. Totodată, în octombrie curent, se împlinesc 20 de ani de la înființarea serviciului de asistență medicală urgentă, coordonarea căruia este asigurată de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). „Necesitatea […] Articolul În R. Moldova va fi marcată Ziua Națională a Ambulanței apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Lovitură pentru piața auto din Rusia, care pierde un coridor important de import a mașinilor din Europa. Autoritățile din Georgia au interzis exportul și tranzitarea către Rusia a mașinilor din Uniunea Europeană, transmite Ministerul Finanțelor din Tbilisi. Restricția a intrat în vigoare de astăzi și se referă la mașinile cu o capacitate cilindrică mai mare […] Articolul Georgia interzice exportul și tranzitarea mașinilor din UE în Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
Procuratura Anticorupție a venit cu precizări, după ce fosta deputată a Blocului ACUM, președintele Partidului ALDE, Arina Spătaru, a dezvăluit, în cardul unei conferințe de presă, că a avut un rol de agent sub acoperire și a colaborat cu instituțiile de forță ale statului pentru a culege informații din interiorul Partidului „Șor” și cercului său […] Articolul Procuratura Anticorupție: În Israel nu au fost autorizate și nici efectuate măsuri speciale de investigație cu participarea Arinei Spătaru apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Candidatul majorității parlamentare PAS pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean, la nici trei săptămâni de la desemnare. Fostul membru CSM a plecat din funcție după ce a generat un scandal de proporții. Muntean a trecut de Comisia Pre-Vetting cu un dosar penal pe rol, deschis încă în 2018. Amintim, săptămâna […] Articolul Proaspătul membru al CSM, Iulian Muntean, și-a depus cererea de demisie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție din România au descins astăzi la o vilă din orașul Predeal, care, potrivit unor surse citate de hotnews.ro, aparține fostului șef al Direcției Sănătate a Capitalei, Boris Gâlca, anchetat, încă de la începutul lunii mai, într-un dosar privind delapidarea de fonduri destinate refugiaților din Ucraina.   DNA a anunțat, printr-un comunicat […] Articolul Percheziții la o vilă din România, ce ar aparține fostului șef al Direcției Sănătate din Chișinău, Boris Gîlca apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
În perioada 27 – 29 septembrie, prim-ministrul Dorin Recean va efectua o vizită de lucru la Berlin, în cadrul căreia va participa în calitate de invitat la Forumul germano-român, alături de omologul său român, Marcel Ciolacu și cancelarul german Olaf Scholz. Potrivit serviciului de presă al Executivului, premierul va avea întrevederi cu Svenja Schulze, ministru […] Articolul Dorin Recean pleacă în Germania apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare vor fi digitalizate. Executivul a aprobat în ședința din 26 septembrie noile reglementări care facilitează interacțiunea cetățenilor cu sectorul public, prin utilizarea instrumentelor digitale. Dacă în prezent aceste acte există pe suport material, prin noile reglementări se dorește obținerea unei versiuni digitale ale acestora. Folosind […] Articolul Buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare vor fi digitalizate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
În primele 7 zile de la începutul perioadei de depunere a dosarelor pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de consilier în consiliile municipale Chișinău și Bălți și cele raionale, au fost depuse, în total, 191 de dosare. Dintre acestea, 172 de cereri au fost recepționate din partea partidelor politice/bloc electoral, iar 19 din […] Articolul CEC: 214 dosare, depuse în primele 7 zile de la începutul perioadei de înregistrare în cursa electorală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Proiect inedit în domeniul rețelelor electrice. Autoritățile au aprobat proiectul de construcție a unei linii electrice noi de la Vulcănești până la Chișinău, cu o lungime totală de aproximativ 160 de kilometri. Rețeaua va putea asigura până la jumătate din consumul de energie electrică a țării în perioada cu sarcină maximă. Proiectul tehnic pentru linia […] Articolul Un nou proiect amplu în energetică. Statul va construi o linie electrică de la Vulcănești până la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
16:20
Cabinetul de miniștri a aprobat lista laureaților Premiului Național din anul curent. Câștigătorii au fost selectați prin vot secret de către membrii Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional, în cadrul ședinței din 21 septembrie 2023. Câștigătorii Premiului Național vor primi recompensă bănească, în valoare de 100 de mii de lei, diplomă și medalie.  Potrivit Executivului, în acest […] Articolul Lista laureaților Premiului Național 2023, aprobată de Guvern. Câștigătorii vor primi câte 100 mii de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Update: Ministerul Apărării din România și a condamnat atacurile rusești împotriva infrastructurii portuare din regiunea Odesa, în special cele efectuate asupra traversării cu feribotul peste Dunăre între Orlivka din Ucraina și Isaccea, catalogându-le drept ”nejustificate și ilegale”. „Ministerul Apărării din România a monitorizat în timp real situația aeriană din proximitatea granițelor naţionale, pe timpul atacurilor ruse […] Articolul Război în Ucraina, ziua 580: Ministerul Apărării român condamnă atacurile „nejustificate și ilegale” ale Rusiei la granița cu România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Comisia Electorală Centrală a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, mai mulți observatori pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023. Astfel, în calitate de observatori internaționali au fost acreditate 5 persoane din partea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova și o persoană din partea Ambasadei Republicii Slovenia cu reședința la București, […] Articolul CEC a acreditat 80 de observatori pentru monitorizarea alegerilor din 5 noiembrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Comitetul de selecție din R. Moldova pentru premiile „Oscar 2024” a înaintat filmul „TUNETE” la prestigiosul concurs internațional. Decizia a fost luată luni, 25 septembrie. Lungmetrajul „TUNETE” va concura la categoria „Cel mai bun film străin” alături de alte zeci de producție din lume. În acest an, comitetul de selecție a fost format din 17 […] Articolul Filmul „TUNETE” produs în R. Moldova, înaintat la premiile OSCAR apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Pe parcursul ultimilor trei ani, comerțul ilegal cu produse de tutun s-a dublat. O spune expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, în urma analizei a trei cercetări de piață, a interviurilor cu agenții economici din domeniul și a analizei comparative a datelor privind încasările bugetare și corelarea lor cu politica bugetar fiscală. „Pentru acest an, 2023, […] Articolul Expert: Comerțul ilegal cu produse de tutun s-a dublat în ultimii ani apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Ministerul Muncii va transmite, cu titlu gratuit, 80 de locuințe dintr-un bloc din sectorul Buiucani al Capitalei participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Un proiect în acest sens a fost aprobat de cabinetul de miniștri și urmează a fi transmis spre examinare Parlamentului. Cele 80 de locuințe vor fi repartizate de către o […] Articolul 80 de locuințe, oferite gratuit participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Guvernul Recean rămâne fără ministrul Finanțelor. Veronica Serețeanu este însărcinată și pleacă în concediu de îngrijire a copilului. Anunțul a fost făcut în ședința Executivului de marți, 26 septembrie de către premierul Dorin Recean. Șeful Guvernului a precizat că ședința de astăzi este ultima la care participă Sirețeanu. „Vrem să o felicităm pe doamna ministră […] Articolul Guvernul rămâne fără ministrul Finanțelor. Recean: „Felicitări pentru misiunea pe care și-o asumă” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Președinta țării, Maia Sandu a semnat astăzi, 26 septembrie, decretul privind eliberarea din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo, în baza hotărârii CSP din 23 mai 2022. „Având în vedere că pronunțarea unei decizii de către instanțele judecătorești pe constatarea legalității eliberării din funcție a lui Alexandr Stoianoglo de către CSP este tergiversată, […] Articolul Decret semnat de Maia Sandu: Alexandr Stoianoglo, eliberat din funcția de procuror general apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Guvernul simplifică procesul de acordare a ajutorului material unic anual pentru însănătoșirea persoanelor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Centrala nucleară de la Cernobîl, precum și a ajutorului anual pentru întremarea colaboratorilor subdiviziunilor de risc deosebit, care au devenit persoane cu dizabilități. Potrivit Ministerului Muncii, proiectul prevede ca ajutorul material […] Articolul Mecanismul de acordare a ajutorului material unic persoanelor care au suferit în urma catastrofei de la Cernobîl, simplificat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Statele Unite vor oferi un grant de 13,4 milioane de dolari pentru consolidarea comerțului, exporturilor și pentru proiecte în agricultură, turism și dezvoltarea satelor. O altă asistență financiară nerambursabilă, în valoare de 9,3 milioane de dolari, va fi direcționată pentru fortificarea instanțelor judecătorești și dezvoltarea specialiștilor din domeniul justiției. Comisia parlamentară pentru politică externă a […] Articolul SUA oferă două granturi de 23 de mil. de dolari pentru dezvoltarea economiei și fortificarea judecătoriilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Roman Mihăeș, s-a răzgândit și nu va mai candida pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Despre aceasta a anunțat analistul politic pe o rețea de socializare. „În aceste zile am avut multe discuții despre intenția de a candida la Primăria municipiului Chișinău. Am analizat atent si declar ca nu voi candida. Mulțumesc celor de […] Articolul Roman Mihăeș s-a răzgândit: Nu mai vrea să candideze pentru funcția de primar al municipiului Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Militarii Batalionului ”Fulger” al Armatei Naționale și militarii forţelor speciale din Statele Unite au participat la instruiri în cadrul exerciţiului bilateral „Sage Eagle 2023”. Aplicațiile au avut loc în perioada 8-24 septembrie, la un poligon din Texas, SUA. Scopul antrenamentelor a fost creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii participanți și dezvoltarea capabilităților pentru executarea misiunilor. În cadrul exercițiului au avut loc ședințe la cercetarea specială, trageri […] Articolul Militarii Batalionului ”Fulger”, la exerciții în Texas, SUA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Update: Forțele armate ucrainene au publicat imagini spectaculoase cu momentul în care o dronă intră într-un buncăr al rușilor. Drona se strecoară printre copaci, într-o pădure din apropierea localității Kreminna, și este detonată în momentul în care pătrunde în buncăr. „Cel mai bun serviciu de livrări. Dronele grupului tactic „Adam” livrează cadouri ocupanților direct în […] Articolul Război în Ucraina, ziua 580: Momentul în care o dronă a ucrainenilor „livrează” o bombă direct în buncărul rușilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Ofițerii Direcției generale teritoriale Sud (DGT) a CNA și procurorii din cadrul Oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au operat percheziții, în această dimineață, la administratori ai unei școli auto din Cimișlia. Aceștia sunt cercetați în dosarul schemei de corupție la eliberarea permiselor de conducere la Hâncești. Potrivit materialelor cauzei, doi administratori ai școlii auto din […] Articolul Schemă de corupție la eliberarea permiselor: Doi administratori ai școlii auto din Cimișlia, prinși cu mită apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
Federația Rusă pregătește o majorare record a tarifelor pentru gaz din ultimul deceniu. În următorii doi ani, conform unui plan al Ministerului Finanțelor de la Moscova, prețul pentru gaz va crește, în două etape, până la 20 la sută. Decizia a fost luată pentru a ”umple” bugetul concernului Gazprom, care a ratat până acum trei […] Articolul Moscova scumpește gazul pentru consumatorii ruși pentru a compensa pierderile gigantului Gazprom apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
În scurt timp urmează să apară un calculator de eficiență energetică, care va arăta fiecare măsură de eficiență energetică și costul estimativ al acesteia. Anunțul a fost făcut de Veronica Herța, director executiv al Asociației Obștești Green City Lab Moldova în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție”, de la Vocea Basarabiei. Veronica Herța afirmă că sectorul […] Articolul Veronica Herța: Va fi lansat un calculator de eficiență energetică pentru consumatori apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) îndeamnă cetățenii să țină închise păsările în gospodării pe perioada migrării păsărilor călătoare, când există pericolul răspândirii gripei aviare. „Analizând situația epidemiologică actuală de la nivelul Uniunii Europene, privind evoluția gripei aviare, precum și înregistrarea la începutul anului a unui focar în Republica Moldova, riscul cel mai ridicat de […] Articolul Risc de gripă aviară în R. Moldova: Recomandările ANSA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
În ediția de azi: – Republica Moldova va achiziționa un radar de supraveghere aeriană. Acesta se află în dotarea mai multor state europene, care fac parte inclusiv din NATO; – Grevă generală la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Văsieni, raionul Ialoveni. Profesorii spun că nu vor reveni la ore până clasa a X-a nu va […] Articolul VIDEO/ Știrile zilei prezentate de Sandu Scobioala apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Președinta Maia Sandu este sigură că Federația Rusa va încerca să se implice în campania electorală pentru alegerile locale din 5 noiembrie, dar a precizat că structurile statului, în special SIS și CEC, sunt gata să contracareze aceste tentative. ”Sunt sigură că Rusia va încerca să se implice în alegerile locale, acest lucru se întâmplă […] Articolul Maia Sandu: Sunt riscuri că Rusia se va implica în alegerile locale din 5 noiembrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a venit cu o reacție, după ce presa din Federația Rusă a publicat un material în care se menționează că Chișinăul i-a propus Gazpromului pace în schimbul anulării datoriei Moldovagaz față de gigantul rus. Într-o postare pe o rețea de socializare, Victor Parlicov precizează că „Guvernul Republicii Moldova a propus ca […] Articolul Prima reacție a ministrului Victor Parlicov, după ce presa rusă a scris că Chișinăul i-a propus Gazpromului pace apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Circa 562 de diplome de model neutru au fost apostilate de către autoritățile competente ale Republicii Moldova pe parcursul a aproape 5 ani Potrivit Biroului politici de reintegrare, oferirea perspectivelor academice pentru un viitor mai bun tinerilor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova și integrarea acestora în sistemul de valori european, reprezintă o prioritate cheie […] Articolul Pe parcursul a circa 5 ani, autoritățile R. Moldova au apostilat 562 de diplome în format neutru apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Primele trei proiecte din cele 399 din cadrul Programului ”Satul European Expres” au fost încheiate, anunță Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală. Primele două comunități beneficiare sunt din satele Baimaclia și Cenac din raionul Cimișlia, acolo unde au fost construite terenuri de joacă pentru copii și instalate echipamente pentru antrenamente. Ambele proiecte au costat […] Articolul Statul anunță încheierea primelor trei proiecte din ”Satul European Expres” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Update: Poliția anunță că minora a fost găsită vie și nevătămată în raionul Orhei. Aceasta este în afara oricărui pericol, precizează oamenii legii. Știrea inițială: Poliția solicită sprijinul cetățenilor în vederea depistării unei fete de 14 ani din Dubăsari, care a dispărut acum aproape două săptămâni. Minora este originară din satul Oxentea și a părăsit […] Articolul Minora din Dubăsari căutată de familie și Poliție, a fost găsită. Care este starea fetei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că a câștigat procesul împotriva publicației periodice „Timpul de Dimineață”. Potrivit ministrei, publicația „a răspândit falsuri despre așa-zisa pensiune cu bani europeni” care ar fi fost construită de ea în România. Ala Nemerenco s-a plâns în instanță după ce „Timpul de Dimineață” a publicat articolul intitulat „Scandalul în jurul vilei […] Articolul O publicație care a răspândit falsuri despre Nemerenco, obligată să dezmintă informațiile și să achite 10 mii de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
De astăzi, localnicii din Dumbrava vor putea ajunge în orașul Chișinău și cu autobuzul. Până acum singura legătură fiind făcută doar printr-o linie de microbuz, care circula până la intrarea în localitate.   Noua rută de autobuz nr. 6 va traversa, în premieră, satul Dumbrava și va face legătura și cu Trușeni. Vehiculele vor porni […] Articolul O nouă linie de autobuz va traversa satul Dumbrava din suburbia Capitalei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Președinta Maia Sandu a declarat repetat că nu se grăbește să o desemneze pe guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guțul, în calitate de membru al Guvernului. Șefa statului susține că așteaptă răspunsurile procurorilor în cazul dosarului în care figurează noul bașcan al regiunii. ”Respectăm alegerea oamenilor. Dar toți aleșii trebuie să respecte și să lucreze în interesele […] Articolul Maia Sandu, despre desemnarea Evgheniei Guțul în Guvern: Nu mă grăbesc, așteptăm răspunsurile procurorilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Update: Preşedintele Volodimir Zelenski a informat în discursul adresat națiunii luni seara că tancuri americane de tip „Abrams au sosit deja în Ucraina şi se pregătesc să consolideze brigăzile”. „Astăzi am primit un raport important de la ministrul apărării Umerov: primele tancuri americane Abrams sunt deja în Ucraina. Le pregătim pentru a ne întări acţiunile […] Articolul Război în Ucraina, ziua 580: Tancurile americane „Abrams” au sosit în Ucraina, anunță Zelenski. Ultimatumul lui Putin pentru Șoigu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Patru kilograme de aur au fost ridicate de ofițerii INI și procurori din trei magazine și ateliere unde erau contrafăcute bijuterii, în special verighete și alte inele, pe care erau gravate branduri internaționale cunoscute. Perchezițiile au avut loc în mai multe locații din Orhei și Chișinău. Potrivit investigației, suspecții, după ce cumpărau ilegal metale prețioase […] Articolul Poliția și procurorii au ridicat 4 kg de aur din ateliere ilegale de producere a bijuteriilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Republica Moldova a anunțat achiziția unui radar de supraveghere aeriană GM 200, a informat ministrul Apărării al Franței, Sébastien Lecornu. Procurarea unui sistem radar de ultimă generație, produs de Franța a fost discutată la 25 septembrie de Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi cu omologul său francez, care a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova. „Moldova a anunțat achiziția unui […] Articolul Republica Moldova achiziționează un radar de supraveghere aeriană de ultimă generație apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Agricultorii din țară anunță că în data de 21 octombrie vor organiza un congres republican, unde vor fi abordate problemele fermierilor din acest an, declarat drept cel mai dificil din istoria Republicii Moldova. Decizia de a organiza Congresul Republican al Agricultorilor a fost luată în cadrul unei ședințe comune a Federației Naționale a Fermierilor și […] Articolul Nemulțumiți de criza în care s-au pomenit, agricultorii se reunesc într-un congres republican apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
Președinta Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru, care a participat, „sub acoperire” în investigațiile privind finanțarea ilegală a partidelor de către condamnatul Ilan Șor, susține că pentru a-l demasca pe fugarul Șor a fost nevoie de „a isca” un scandal fictiv între Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA). Potrivit ei, cel […] Articolul Disputa dinte Procuratură și CNA, creată pentru a-l demasca pe Șor? Spătaru: A fost nevoie de scandal apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:40
Un nou atac cu drone rusești a fost raportat marți dimineață de autoritățile din regiunea Odesa. Potrivit guvernatorului regiunii, Oleg Kiper, atacul cu drone Shahed a durat peste două ore și a vizat infrastructura portuară din regiunea Odesa. Infrastructura portuară a fost afectată, iar mai multe depozite și vehicule au fost avariate în urma unui […] Articolul Război în Ucraina, ziua 580: Rusia a bombardat din nou porturile ucrainene din regiunea Odesa apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:20
Președinta Maia Sandu susține că deține aceleași informații pe care le au instituțiile Republicii Moldova privind rămășițele unei rachete depistate în localitatea Chițcani din stânga Nistrului, controlată de forțele separatiste de la Tiraspol. Șefa statului susține că autoritățile de la Chișinău nu au acces la fața locului pentru a verifica ce s-a întâmplat. „Eu am aceleași informații […] Articolul Maia Sandu, despre fragmentele de rachetă depistate la Chițcani: „Nu putem verifica la fața locului ce s-a întâmplat” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
20:20
Vocea Basarabiei: Unii experți sunt de părere că se cheltuie prea mult gaz, prea mult cărbune și se folosește prea puțin vânt, prea puțin soare. Dacă e așa sau nu, o să aflăm pe parcursul acestei emisiuni. De ce nu trebuie ratată șansa de a produce electricitate mai ieftină, inclusiv în Republica Moldova, or energia […] Articolul Veronica Herța: R. Moldova va avea stabilitate energetică atunci când linia electrică Vulcănești-Chișinău va fi finalizată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:00
Vocea Basarabiei: Unii experți sunt de părere că se cheltuie prea mult gaz, prea mult cărbune și se folosește prea puțin vânt, prea puțin soare. Dacă e așa sau nu, o să aflăm pe parcursul acestei emisiuni. De ce nu trebuie ratată șansa de a produce electricitate mai ieftină, inclusiv în Republica Moldova, or energia […] Articolul Veronica Herța: Va fi o stabilitate energetică atunci când linia electrică Vulcănești-Chișinău va fi finalizată în 2025 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Vocea Basarabiei: Unii experți sunt de părere că se cheltuie prea mult gaz, prea mult cărbune și se folosește prea puțin vânt, prea puțin soare. Dacă e așa sau nu, o să aflăm pe parcursul acestei emisiuni. De ce nu trebuie ratată șansa de a produce electricitate mai ieftină, inclusiv în Republica Moldova, or energia […] Articolul Veronica Herța: Va fi o stabilitate energetică atunci când rețeaua electrică Vulcănești-Chișinău va fi finalizată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.