FOTO/ În prima zi la New York, Maia Sandu a primit premiul „Freedom Fighter” 2023 și a avut discuții bilaterale

Vocea Basarabiei, 19 septembrie 2023 09:40

Președinta Maia Sandu efectuează, în perioada 18-20 septembrie, o vizită de lucru la New York. În prima zi, șefa statului a avut o serie de întrevederi bilaterale iar Centrul de Analiză a Politicii Europene (CEPA) i-a acordat Premiul  „Luptător pentru Libertate” (Freedom Fighter) 2023. Potrivit unui comunicat al Președinției, în cadrul primei sale zile la […] Articolul FOTO/ În prima zi la New York, Maia Sandu a primit premiul „Freedom Fighter” 2023 și a avut discuții bilaterale apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 2 ore
20:00
Procuratura Anticorupție a venit și ea cu o reacție în cazul proaspătului membru al CSM, Iulian Muntean, care a fost numit în această funcție fiind vizat într-un dosar penal vechi de cinci ani. PA, care a confirmat existența acestui dosar, precizează că legislația nu o obligă să sesizeze Comisia Pre-Vetting în astfel de cazuri și […] Articolul Reacții noi în cazul membrului CSM, Iulian Muntean. Procuratura Anticorupție: Comisia Pre-Vetting nu a solicitat informații despre acest candidat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:00
Vocea Basarabiei: În cele ce urmează vom vorbi despre parcursul european al Republicii Moldova, or acum mai mult de un an Republica Moldova împreună cu Ucraina sau Ucraina și Republica Moldova, ambele state au primit acest statut de țări candidate pentru aderare la Uniunea Europeană. Se așteaptă ca până la sfârșitul acestui an Bruxelles-ul să […] Articolul Răzvan Cotovelea, fost ministru: Cu forțele proprii și cu sprijinul României, Moldova poate deveni membru UE până în 2030 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Bașcanul Evghenia Guțul face apel repetat către autoritățile de la Chișinău, în special către președinta Maia Sandu, pentru a fi inclusă în componența cabinetului de miniștri. Guvernatoarea de la Comrat susține că această solicitare nu este ”un privilegiu sau un moft”, ci o garanție a autorităților centrale că respectă interesele găgăuzilor. „Din păcate, autoritățile centrale […] Articolul Bașcanul Evghenia Guțul jinduiește fotoliul în Guvern apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
18:50
Guvernul rus a introdus joi restricții la exportul de benzină și motorină în fața creșterii prețurilor, într-un moment în care inflația „devorează” veniturile rușilor deja afectați de sancțiuni. „Restricţiile temporare vor ajuta la saturarea pieţei combustibililor şi la reducerea preţurilor pentru consumatori”, au anunţat autorităţile ruse. Prețurile benzinei în Rusia au atins un nivel record […] Articolul Rusia introduce restricții la exportul de benzină și motorină apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Articolul LIVE/Știrile serii prezentate de Nicoleta Toacă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Penultima săptămână a lunii septembrie vine cu temperaturi ce sunt cu 6-7 grade mai ridicate decât ar fi firesc pentru această perioadă. Sâmbătă și duminică, în sudul țării sunt anunțate valori aproape de pragul caniculei, adică între 31-32 de grade la umbră. Meteorologii din România, acolo unde în weekend se vor înregistra și până la […] Articolul Weekend cu temperaturi aproape de pragul caniculei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, susține că conform celui mai rău scenariu, R. Moldova ar putea trece prin situații de deconectări temporare, pe câteva ore, de energie electrică. În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei ministrul a accentuat că R. Moldova s-ar putea pomeni în astfel de situație dacă nu va ajunge la […] Articolul Victor Parlicov: Conform celui mai rău scenariu R. Moldova ar putea trece prin situații de deconectări de energie electrică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Clara Mira, se va afla în vizită la Chișinău în perioada 25 septembrie – 6 octombrie. Misiunea FMI va purta discuții în cadrul consultărilor pentru anul 2023 prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI, în contextul a celei de-a patra evaluări a programului susținut prin Mecanismul […] Articolul O misiune a Fondului Monetar Internaţional vine în Republica Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Deputatul neafiliat Irina Lozovan a rămas fără imunitate parlamentară, după ce 58 de deputați PAS au votat o decizie în acest sens, în urma unei solicitări a procurorului general interimar. Ridicarea imunității a fost cerută de procurorul general interimar și pentru deputatul neafiliat Alexandr Nesterovski. „Se solicită ridicarea imunității deputatei Irina Lozovan și încuviințarea ridicării […] Articolul Deputatul neafiliat Irina Lozovan, fără imunitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
16:50
Ofițerii Centrului Național Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii Procuraturii Anticorupție anunță că au efectuat astăzi 25 de percheziții în regiunea de nord a țării și în municipiul Chișinău în dosare penale ce vizează finanțarea ilegală a partidelor politice. Potrivit probelor administrate pe dosare, mai mulți reprezentanți ai partidelor ar […] Articolul FOTO/ Finanțarea ilegală a partidelor politice: 25 de percheziții, efectuate și zeci de mii de euro și lei, ridicați apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Update: Ultimul bilanț cu pierderile Rusiei, conform estimărilor publicate de forțele ucrainene: These are the indicative estimates of Russia’s combat losses as of Sept. 21, according to the Armed Forces of Ukraine. pic.twitter.com/X2XNmGUTap — The Kyiv Independent (@KyivIndependent) September 21, 2023 Update: Două persoane au fost ucise, iar alte șase au fost rănite la Herson, […] Articolul FOTO/ Război în Ucraina, ziua 575. Ultimul bilanț cu pierderile Rusiei: Circa 500 de militari, uciși în ultimele 24 de ore apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Premierul Dorin Recean a întreprins astăzi o vizită la grădinița din satul Bălceana, unde recent au fost finalizate lucrările de reparație a clădirii, finanțate prin intermediul Programului național „Satul european”. Potrivit serviciului de presă al Executivului, în cadrul proiectului, a fost renovat acoperișul, s-a achiziționat mobilierul necesar pentru activitățile cu copiii și echipamentul pentru cantina și […] Articolul FOTO/ Grădinița din Bălceana, renovată prin intermediul „Satului European”. Recean: Un exemplu concret despre cum construim Moldova europeană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Candidatul Ligii Orașelor și Comunelor (LOC) pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Mihail Bagas, care a depus documentele pentru înregistrare pe 19 septembrie, a fost astăzi reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurori de la Procuratura Anticorupţie.  LOC își exprimă speranța că organele de anchetă își vor îndeplini atribuțiile funcționale într-un […] Articolul Candidatul LOC la funcția de primar general, Mihail Bagas, reţinut de CNA: Reacția partidului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Vocea Basarabiei de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru. „La 20 septembrie, de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Nisporeni au fost înaintate demersuri privind aplicarea măsurii preventive arestul la domiciliu pe un […] Articolul Primarul orașului Nisporeni, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Bunurile și serviciile achiziționate în cadrul a două proiecte de eficiență energetică vor fi scutite de taxe. Este vorba de modernizarea sistemului centralizat de încălzire din Bălți și de termoizolarea instituțiilor publice. Proiectul, ce acordă aceste facilități, a fost adoptat azi de Parlament. Într-un proiect este vorba de o investiție de 9,5 milioane de euro […] Articolul Facilități fiscale pentru două proiecte de eficiență energetică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
15:00
Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că polițiștii capitalei au depistat și ridicat de la un SRL din Chișinău o cantitate mare de materiale electorale, în lipsa actelor de proveniență legală a materiei prime.  Întreprinderea vizată are ca gen de activitate tipărirea ziarelor și alte servicii conexe. Mai mult, potrivit oamenilor legii, materialele ar fi fost […] Articolul VIDEO/ Materiale electorale fără acte de proveniență, ridicate de polițiști apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Luptătoarea Anastasia Nichita acuză Federația de lupte din R. Moldova că ar fi încercat să o descalifice de la Campionatului Mondial. Dezvăluirile au fost făcute de sportivă într-o postare pe pagina sa de Facebook.  „Îmi pare foarte rău că acum se încearcă diferite metode doar pentru a mă descalifica din competiții sau a ponegri numele. […] Articolul Anastasia Nichita acuză Federația de lupte de sabotaj: Încearcă descalificarea mea din competiții apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Grupul de oficiali de la Baku și delegația regiunii Karabahul de Munte au avut astăzi primele negocieri privind viitorul statut al provinciei, populată de etnici armeni, după operațiunea militară de o zi a forțelor azere. Întâlnirea, organizată în orașul Evlah, a avut loc la o zi după ce părțile au convenit la încetarea focului în […] Articolul Delegațiile Azerbaidjanului și regiunii Karabah, la primele negocieri după ciocnirile armate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Update: Două persoane au fost ucise, iar alte șase au fost rănite la Herson, în atacuri ruse asupra orașului, anunţă joi administrația Militară Regională. Oficialii militari locali au precizat că armata rusă a deschis focul asupra zonelor rezidențiale din Herson. „În jurul orei trei dimineața, ocupanții au tras cu obuze de artilerie și rachete Grad […] Articolul FOTO/ Război în Ucraina, ziua 575. Doi morți și șase răniți la Herson, în bombardamente rusești apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Cazul membrului CSM, Iulian Muntean, numit în funcție având un dosar penal pe rol, a scandalizat mediul judecătoresc. Magistrata Victoria Sanduța, care anterior nu a trecut evaluările, a criticat dur Comisia Pre-Vetting și pe proaspătul membru al CSM, Iulian Muntean. Judecătoarea este indignată și califică drept jignitoare situația în care Comisia Pre-Vetting nu a putut […] Articolul Judecători revoltați de cazul membrului CSM, Iulian Muntean: ”Chiar ne credeți pe toți de proști!” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Centrul Național Anticorupție confirmă că noul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean, are calitatea de învinuit într-o cauză penală. Într-o precizare remisă presei, CNA menționează că la data de 19 septembrie a informat Comisia Pre-Vetting despre acest dosar penal. „În rezultatul verificării suplimentare a candidaților non-judecători la funcția de membri în Consiliul Superior […] Articolul CNA, precizări privind calitatea de învinuit a noului membru a CSM, Iulian Muntean apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Update: Pentru prima dată în șase luni, Rusia a atacat instalațiile energetice din Ucraina, relatează Ukrenergo. Potrivit companiei ucrainene de energie, infrastructura din regiunile centrale și vestice ale țării a fost avariată în urma atacurilor de noapte și de dimineață, scrie BBC. Din cauza consecințelor atacului, regiunile Rivne, Jitomir, Kiev, Dnepropetrovsk și Harkov au fost […] Articolul FOTO/ Război în Ucraina, ziua 575. Atac aerian asupra Kievului: Cinci regiuni din țara vecină au rămas fără electricitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei”! Mihaela Cîrnov și Andrei Porubin vă invită să-i descoperiți pe: 2. VERONICA BOBOC, directoare la Centru Media pentru Tineri – PROBLEMELE ȘI PREOCUPĂRILE TINERILOR DE AZI 3. PATRICIA ANDRONACHE, specialist fundrasing CCF Moldova. Discutăm despre ce-a de-a 10-a ediție a Balului Generozității 4. BOGDAN BÎTLAN, actor „PUTEREA PROBABILITĂȚII” – PELICULA CINEMATOGRAFICĂ […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei cu Mihaela & Andrei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 2 octombrie. Proiectul de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 57 de deputați în cadrul ședinței plenare a Parlamentului din 21 septembrie. Potrivit ministrului de Interne, Adrian Efros, prelungirea stării de […] Articolul ULTIMA ORĂ! Starea de urgență în R. Moldova, prelungită cu încă 60 de zile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
13:10
În ediția de azi: – Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi ar putea rămâne fără imunitate parlamentară. Mai multe cereri în acest sens au fost depuse în Parlament de procurorul general interimar, Ion Munteanu; – Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană este singura cale de a proteja libertatea, pacea și democrația, a declarat președinta Maia Sandu […] Articolul VIDEO/ Știrile zilei prezentate de Sandu Scobioala apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Un proiect de lege care prevede instituirea sistemului de vot electronic în consiliile locale, raioanele și cele municipale a fost aprobat astăzi, de Parlament. Inițiativa legislativă, care aparține deputaților Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Victor Spînu și Alina Dandara, a fost aprobată, în prima lectură, cu 58 de voturi. Potrivit autorilor, această inițiativă va spori […] Articolul Sistemul de vot electronic, instituit în consiliile locale, raioanele și cele municipale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, s-au angajat miercuri într-un schimb de replici la distanţă în faţa Consiliului de Securitate al ONU, cu privire la dreptul de veto al Rusiei. Zelenski a acuzat Rusia că „blochează” orice reglementare a conflictului din Ucraina, iar Lavrov acuză conducerea de la Kiev de „rasism” […] Articolul Zelenski și Lavrov, schimb de replici dure la distanță în Consiliul de Securitate ONU apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Moldovagaz nu recunoaște rezultatul auditului privind datoria istorică față de concernul rus Gazprom, făcut public de Guvern acum două săptămâni. Declarația a fost făcută de președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, care susține că auditul nu are un impact juridic, fiind, mai degrabă, un raport consultativ, menit să ofere recomandări Guvernului, transmite newsmaker.md. […] Articolul Șeful Moldovagaz face praf auditul Guvernului. Vadim Ceban: Nu există temei ca Moldova să nu recunoască datoria pretinsă de Gazprom apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Să încerc mai întâi să-i numesc pe toți: Teodor Cîrnaț, candidat independent, Ruslan Codreanu, Partidul Puterea Oamenilor, Ion Ștefăniță, proaspătul partid al lui Eugeniu Nichiforciuc, Vadim Brânzaniuc, Partidul Social Democrat European, Ion Purice, PL, Ion Bulgac, CUB, Victor Chironda, Platforma DA, Adrian Albu, Partidul Socialiștilor, Lilian Carp, PAS, Ion Ceban, actualul primar, Dragoș Galbur, Partidul […] Articolul Înghesuială mare la Primăria Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Republica Moldova a denunțat încă trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Proiectele de lege care prevăd acest lucru au fost votate în prima și a doua lectură de Parlament. Astfel, a fost denunțat Acordul cu privire la coordonarea relațiilor dintre statele CSI în domeniul electroenergeticii, ACORDUL cu privire la asigurarea funcționării în […] Articolul Parlamentul a denunțat încă trei acorduri cu CSI apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Politicienii ajunși în funcții elective trebuie trași la răspundere pentru nerealizarea angajamentelor anunțate în programele electorale, iar pentru neîndeplinirea a cel puțin jumătate dintre promisiuni să fie lipsiți ș ide dreptul de a mai candida. De această părere este primarul Capitalei, Ion Ceban, care susține că, în prezent, discută despre posibilitatea elaborării unui proiect de […] Articolul Ion Ceban propune pedepse pentru populism apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Campanie represivă împotriva opoziției și o lovitură la normele unei societăți democratice. Astfel califică partidul „Renaștere”  apropiat de Ilan Șor, acțiunile demarate de oamenii legii în care sunt vizați membrii partidului. Potrivit reprezentanților formațiunii politice, în dimineața zilei de astăzi oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul liderei de partid, Natalia Parasca și a altor […] Articolul Percheziții la membrii Partidului „Renaștere”. Reacția formațiunii politice  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Antreprenorii din țară nu vor mai fi supuși unor controale arbitrare și abuzive, iar tot procesul va revizuit, așa încât verificările să fie făcute doar în baza unor semnale clare și existența unor factori de risc. De asemenea, va fi redus timpul pierdut de antreprenori pentru înlăturarea și prevenirea abaterilor. Noile modificări se regăsesc într-un […] Articolul Mediul de afaceri nu va mai fi ”stresat” de controale arbitrare și abuzive apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Parlamentarii din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor boicotează ședința de astăzi a Parlamentului. Anunțul a fost făcut de deputatul Vlad Batrîncea. Deputații BCS se arată indignați de faptul că nicio propunere a acestei fracțiuni nu a fost acceptată de majoritatea PAS. Totodată, aceștia se declară împotriva prelungirii stării de urgență în R. Moldova și au […] Articolul Fracțiunea BCS a părăsit ședința plenară a Parlamentului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Ne aflăm într-o etapă crucială în călătoria noastră către o Europă mai unită și mai prosperă, a declarat Vicepremierul Nicu Popescu în cadrul unui eveniment organizat de USAID la New York.  „Sunt profund recunoscător pentru toți cei care susțin această misiune. Continuăm să colaborăm pentru a realiza progrese tangibile și pentru a construi un viitor mai bun […] Articolul Nicu Popescu la New York: „Ne aflăm într-o etapă crucială în călătoria noastră către o Europă mai unită și mai prosperă” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Comisia de evaluare a candidaților pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii nu a fost informată despre faptul că proaspătul membru al CSM, Iulian Muntean, este vizat într-un dosar penal. Este reacția Comisiei Pre-Vetting, care precizează că nici candidatul și nici Procuratura Anticorupție nu au furnizat informații în acest sens. „Comisia, prin lege, […] Articolul Reacția Comisiei Pre-Vetting în cazul proaspătului membru CSM, Iulian Muntean, vizat într-un dosar penal apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
FLYONE lansează în premieră, zboruri din primăvara anului viitor, către trei orașe fascinante. Praga (Cehia) – orașul de poveste al Europei Centrale care vă așteaptă cu străduțele sale pitorești, castelele impunătoare și atmosferă boemă. Aici puteți explora istoria și cultura bogată a Cehiei, vizitând obiective precum Castelul Praga, Podul Carol și Piața Orașului Vechi. Thessaloniki […] Articolul FLYONE lansează în premieră, zboruri din primăvara anului viitor, către trei orașe fascinante apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Dorin Recean este un prim-ministru foarte bun și își va continua activitatea în calitate de șef al Executivului. O spune ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Declarațiile au loc după ce în spațiul public mai mulți politicieni au lansat ipoteza demisiei premierului Recean și învestirii unui Cabinet de Miniștri condus de Andrei Spînu. Ministrul […] Articolul Andrei Spînu: Zvonurile despre demisia lui Dorin Recean sunt niște falsuri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Deputații au păstrat un minut de reculegere în ședința plenară de astăzi, cinstind memoria primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. „La data de 13 septembrie a trecut la cele veșnice primul președinte al R. Moldova. Este o pierdere irecuperabilă pentru fiecare cetățean al țării noastre. Mircea Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut […] Articolul VIDEO/ Minut de reculegere la Parlament în memoria primului președinte al R. Moldova, Mircea Snegur apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Procurorul general interimar Ion Munteanu va cere joi, 21 septembrie, Parlamentului ridicarea imunității a doi deputați. Despre aceasta a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în debutul ședinței de joi. Procuratura Generală cere ridicarea imunității parlamentare a deputatei Irina Lozovan. De asemenea, a fost prezentată o cerere de ridicare a imunității deputatului Alexandr Nesterovschi. Ion Munteanu […] Articolul Cine sunt cei doi deputați care ar putea rămâne fără imunitate. Ion Munteanu va cere astăzi ridicarea imunității apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Explozie puternică pe șantierul Autostrăzii Moldova, din România. Patru muncitori au murit, iar alți cinci sunt răniți, după ce o conductă magistrală de gaze a fost lovită, joi, la primele ore ale dimineții. Autoritățile române au activat Planul Roşu de Intervenţie, după ce la fața locului a izbucnit un incendiu. Potrivit presei române, accidentul s-a […] Articolul VIDEO/ România: 4 morți și 5 răniți în urma unei explozii la o magistrală de gaz. A fost activat Planul Roșu de Intervenție apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Update: Rușii au atacat regiunea Kiev din direcția regiunii Cernihiv. Potrivit primarului Vitalii Kliciko anunță că în regiunea Darnitski din Kiev, șapte persoane au fost rănite. Trei dintre ele au fost internate la spital, iar patru au primit asistență medicală la fața locului. Și administrația militară a orașului a raportat că apărarea antiaeriană a doborât […] Articolul FOTO/ Război în Ucraina, ziua 575: Atac aerian asupra Kievului: 7 răniți și 20 de ținte aeriene, doborâte apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:50
De mai bine de o lună, polițiștii întreprind acțiuni de localizare a unei minore de 15 ani, originară din localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Potrivit poliției, fata a părăsit domiciliul la 18 august, deplasându-se într-o direcţie necunoscută și până la moment nu se cunoaște locul aflării acesteia. Semnalmente: înălţimea 1.70 m, păr șaten și ochi […] Articolul Copilă de 15 ani, dispărută de mai bine de o lună: Poliția solicită ajutorul cetățenilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Compania Google oferă 1 milion de dolari R. Moldova pentru a sprijini îmbunătățirea securității cibernetice și promovarea alfabetizării digitale. Despre acesta a anunțat președinta Maia Sandu pe o rețea de socializare. Aflată la New York, șefa statului a avut o întrevedere cu Karan Bhatia, Vice-președintele pentru Afaceri Guvernamentale și Politici Publice al companiei Google. „Google […] Articolul Google oferă R. Moldova un milion de dolari pentru îmbunătățirea securității cibernetice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
„Prețurile la gaze vor scădea și această perioadă rece care ne așteaptă va fi mai ușoară pentru toți consumatorii”. Promisiunea a fost făcută de ministrul energiei, Victor Parlicov, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. „Singurul mesaj pe care vreau să-l transmit și pe care mi-l pot asuma ca promisiune, în general, […] Articolul Parlicov promite: Prețurile la gaze vor scădea, iar iarna care vine va fi mai ușoară pentru toată lumea apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Republica Moldova nu-și propune să rezilieze contractul cu Gazprom, deși concernul rus nu-și onorează obligațiile contractuale și nu furnizează volumele necesare de gaz. O spune ministrul Energiei, Victor Parlicov, potrivit căruia autoritățile iau în considerare scenariul rezilierii contractului în mod unilateral de către partea rusă. Victor Parlicov spune că dacă Gazprom nu mai furnizează gaz […] Articolul Ministrul Energiei: Nu ne propunem să reziliem contractul cu Gazprom apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Update: Premierul polonez a anunțat miercuri că țara sa nu mai furnizează arme Kievului, deoarece se concentrează pe propriul armament. Declarația scoate la iveală tensiuni tot mai mari dintre cei doi aliaţi, într-un moment-cheie a contraofensivei Kievului. Declarația a fost făcută la câteva ore după ce Varşovia l-a convocat de urgență pe ambasadorul ucrainean pentru […] Articolul Război în Ucraina, ziua 575: Varşovia nu mai livrează arme Kievului. Ucrainenii au lovit un post de comandă al Flotei Mării Negre ruse din Crimeea apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:30
Luptătoarea Anastasia Nichita a cucerit medalia de argint la categoria de greutate de până la 57 kg la Campionatul Mondial de lupte, rezervat senioarelor, care se desfășoară în capitala Serbiei, orașul Belgrad. Conform Ministerului Educației și Cercetăriii, în drumul spre titlul de vicecampioană mondială, Anastasia Nichita și-a învins rivalele din Bulgaria, Uzbekistan, Nigeria, Turcia și […] Articolul O nouă victorie pentru Anastasia Nichita. Luptătoarea a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de lupte apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:30
Vocea Basarabiei: În cele ce urmează vom discuta despre securitatea energetică, despre eficiența energetică și sursele de energie regenerabilă, despre tranziția la economia verde – despre toate acestea și alte subiecte discutăm astăzi cu ministrul energiei, Victor Parlicov. Bine ați revenit la Vocea Basarabiei, dle ministru! Victor Parlicov: Bine v-am regăsit! Vocea Basarabiei: Să mai […] Articolul VIDEO/ Victor Parlicov: Noi trebuie să fim pregătiți de scenariul că în orice moment Gazprom poate rezilia contractul cu R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
08:00
Președinta Maia Sandu a ținut un discurs la cea de-a 78-a Adunare Generală a ONU evidențiind progresele pe care le-am făcut în ultimul an și faptul că rămânem fermi în credința noastră de a avea un viitor democratic alături de țările membre ale UE. Lidera de la Chișinău a descris situația din regiune menționând că […] Articolul Maia Sandu la Adunare Generală a ONU: Aderarea Moldovei la UE este singura cale de a ne proteja libertatea, pacea și democrația apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.