Calitatea apei potabile în orașul Drochia s-a îmbunătățit

Observatorul de Nord, 19 septembrie 2023 09:40

Calitatea apei potabile în orașul Drochia s-a îmbunătățit în ultimii ani, datorită reabilitării și extinderii sistemului apeduct, care era vechi de peste 70 de ani, susțin reprezentanții Apă-Canal Drochia. Potrivit acestora, calitatea apei este monitorizată lunar de în comun cu membrii ANSP, pentru a le oferi consumatorilor, servicii de calitate. Cu toate acestea unii locuitori […] Post-ul Calitatea apei potabile în orașul Drochia s-a îmbunătățit apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 4 ore
18:20
După aproape 1 an și jumătate de la majorarea prețului în transportul public la Soroca, de la 2 la 5 lei, am întrebat sorocenii dacă calitatea serviciilor s-a îmbunătățit pe măsură ce tarifele au crescut. Iată ce ne -au relatat : – După mărirea tarifului, eu personal am observat, circulând cu rutiera numărul 3, circulația […] Post-ul Vox: Calitatea serviciilor de transport public în Soroca, ce spun locuitorii ? /VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
15:00
Doi cetățeni ai Israelului au încercat să transporte ilicit arme prin vama Republicii Moldova. Aceștia au fost depistați și urmează a fi sancționați. Armele au fost ridicate de către oamenii legii. În primul caz, oamenii legii au supus controlului un mijloc de transport de model Hyundai. În rezultat, Poliția a depistat asupra unui cetățean al […] Post-ul Doi israelieni, prinși la vama Moldovei cu arme nedeclarate apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Astăzi mai mulți cetățeni au ieșit la protest pe marginea drumului care duce spre satele Vasilcău, Trifăuți, Inundeni și Ruslanovca. Aceștia sunt nemulțumiți de viteza mică cu care se face reabilitarea traseului raional care leagă cele patru localități de Soroca și Chișinău. Localnicii au discutat cu Elena Mîțu, șefa Secției Construcții, Gospodării Comunale și Drumuri […] Post-ul Localnicii iarăși protestează la un an de la blocarea drumului raional spre Vasilcău. Care e problema de această dată? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
11:40
O adolescentă de 15 ani din localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, a dispărut. De mai bine de o lună, oamenii legii întreprind acțiuni de localizare a fetei. Potrivit Poliției Republicii Moldova, fata a plecat de acasă la 18 august, deplasându-se într-o direcţie necunoscută și până la moment nu se cunoaște locul aflării acesteia. Semnalmente: înălţimea […] Post-ul O fată de 15 ani din Ștefan Vodă, dispărută de mai bine de o lună apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Redobândirea cetățeniei române este un proces îndelungat, care durează între 3 și 4 ani până când dosarul este aprobat. Această întârziere se datorează unor factori precum numărul mare de solicitări și necesitatea verificării amănunțite a documentelor și avizelor de către autorități. Vestea bună pentru cei care doresc să obțină cetățenia română într-un timp mai scurt […] Post-ul Urgentează redobândirea cetățeniei române cu JustConsult Bălți și ai 5 servicii bonus / PUBLICITATE apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
S-a născut la Volovița, în plină vâltoare a războiului, și la botez a primit numele Maria. Pe parcursul vieții, doar fratele mai mare i-a spus Maria, mama i-a zis Marusea, cumnatele – Mașa, iar soțul – Marusel. Acum ajunsă la vârsta venerabilă de 80 de ani și uitându-se înapoi la anii pe care i-a trăit, […] Post-ul La botez a primit numele Maria, mama i-a spus Marusea, cumnatele-Mașa, iar soțul – Marusel / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Nașterea Maicii Domnului, sărbătoare care mai este cunoscută în popor și sub numele de Sfânta Maria Mică. Este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât și de cea Romano-Catolică. Conform tradițiilor, în ziua de Sfânta Maria Mică se fac pelerinaje la mănăstiri și se duc la biserică fructe, pâine și […] Post-ul Creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
07:50
Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 21 septembrie 2023, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Moneda unică europeană costă 19 lei și 31 de bani, iar dolarul american va avea o cotație oficială de 18 lei și 04 de bani.  Pentru leul românesc, Banca Națională a Moldovei a stabilit un preț de […] Post-ul Curs valutar pentru joi, 21 septembrie 2023, euro și dolarul continuă să se scumpească apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
Horoscop Berbec – 21 septembrie 2023: Cea mai bună atitudine ar fi să oferi tu ceea ce aștepți să primești de la ceilalți. Așa te asiguri că vei ajuta la rezolvarea unor probleme care trenează de mai mult timp și vei avea și mici împliniri, mult așteptate. Horoscop Taur – 21 septembrie 2023: Este o […] Post-ul Horoscop 21 septembrie, Săgetătorii au nevoie de calm și de pace interioară, Taurii vor ieși din zona de confort apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:30
Joi, 21 septembrie 2023, vremea va fi în continuare mai caldă decât este normal pentru această perioadă din an. Ttemperaturile maxime vor ajunge până la +24 de grade, iar noaptea coboară până la +11 grade. În orele dimineții izolat se va semnala ceață slabă. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 21 septembrie apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
17:20
În raionul Soroca, la alegerile pentru fotoliile de consilieri raionali, Partidul Socialiștilor va fi primul în buletinul de vot, al doilea va fi Partidul Comuniștilor. Aceste poziții au fost stabilite prin tragere la sorți la ședința Consiliului Electoral Soroca, care a avut loc la 19 septembrie. Cu toate acestea, este important de menționat că Consiliul […] Post-ul Își știu locul! Ce număr de ordine au primit primele partide în buletinele de vot pentru alegeri la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Îi spune Lorena, este în clasa a II-a și are un stagiu de muncă de peste 6 ani. De la vârsta de un an și jumătate, își ajută bunicii la ferma lor din satul Rublenița. Nu doar că știe să pască vacile și să le mâne la adăpătoare, dar poate să și le mulgă. La […] Post-ul Cea mai tânără fermieră din raionul Soroca, Lorena ”șefă” la ferma bunicilor / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Guvernul a alocat 3,3 milioane de lei, din Fondul de intervenție al Guvernului, pentru înlăturarea consecințelor pagubelor provocate de ploile și rafalele de vânt din 25 iulie 2023. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de membrii Comisiei pentru Situații Excepționale. Potrivit CSE, din aceste mijloace financiare, 2,4 milioane de lei vor fi […] Post-ul Guvernul alocă 3,3 milioane de lei pentru înlăturarea pagubelor provocate de ploile din iulie apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
Printre cele peste 40 de subiecte de pe ordinea de zi de la ședința consiliului municipal de azi, cel mai discutat a fost cel cu privire la defrişarea arborilor din spaţiile verzi ale municipiului Soroca. Unii consilieri s-au arătat nedumeriți de ce vor fi tăiați tocmai atâția copaci și dacă orașul nu va deveni pleșcat. […] Post-ul “Municipiul Soroca va rămâne pleșcat?”: autoritățile intenționează să taie 237 de copaci / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
Dragi cititori și urmăritori ai platformelor noastre, Toamna se numără bobocii, iar noi avem ce număra, cu siguranță. Cu toate acestea, rămânem în continuare deschiși pentru colaborare cu toți, inclusiv cu Dumneavoastră – acel/acei, care citesc aceste rânduri… Mulțumim celor care au colaborat cu noi pe parcursul anilor și suntem deschiși să primim în marea […] Post-ul „Observatorul de Nord” mereu la înălțimea așteptărilor vechilor prieteni și deschiși pentru noi colaborări apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Atenție șoferi, pericol de accident la Soroca. Cum credeți ce riscă șoferul care și-a cumpărat permisul de conducere sau ignoră regulile de circulație? Tot mai mulți oameni se confruntă cu tentația de a cumpăra permise false sau de a obține fără a respecta procedurile legale.    Post-ul Pericol de accident în centrul municipiului Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Circa 90 mii de lei au alocat autoritățile locale din 10 sate pentru sărbătoarea hramului. Din informațiile oferite, la Zastânca se vor cheltui 10,5 mii lei, la Volovița – 13 mii. În această zi, primăria și-a propus să felicite toți oamenii din sat născuți în ziua de hram, iar seara vor  organiza Hora satului. Nu […] Post-ul Gheorghe Țopa, clovni și hora satului – unde mergem la hram ? apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Astăzi, 20 septembrie, consilierii municipali au participat la o ședință extraordinară, care este și ultima întrunire din acest mandat. Aceștia au avut de examinat peste 40 de proiecte de decizie incluse pe ordinea de zi. Subiectele au fost examinate în ritm rapid, după ce au fost examinate anterior la comisiile de specialitate. Aleșii locali au […] Post-ul Au votat, au mulțumit și au plecat: întrunire la final de mandat la Consiliul Municipal Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Astăzi a avut loc ședința Consiliului Municipal Soroca. Aceasta este ultima întrunire a acestui mandat de consilieri. A fost o ședință extraordinară, cu peste 40 de subiecte pe ordinea de zi. În general, voturile s-au dat fără mari discuții, deoarece subiectele au fost discutate în detaliu în cadrul ședințelor comisiilor de specialitate. Cu toate acestea, […] Post-ul Astăzi a avut loc ultima ședință a Consiliului Municipal Soroca din acest mandat apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea pe și descrie când, unde și în ce context a fost […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: După patru ani de mandat – conducerea primăriei Soroca și consilierii municipali s-au adunat la ultima ședință în această componență apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
În cadrul săptămânii europene a mobilității, coordonatorii și echipa de voluntari ai concursului ProActiv de la  Liceul Teoretic “Constantin Stere” au pus în mișcare elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale, organizând două zile consecutive de activități captivante în timpul pauzelor mari. La început, mulți elevi erau timizi și retrași, dar au fost rapid captivați de […] Post-ul La Liceul “Constantin Stere” se petrece în mișcare săptămâna europeană a mobilității / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 20 septembrie 2023, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Moneda unică europeană costă 19 lei și 27 de bani, iar dolarul american va avea o cotație oficială de 18 lei și 01 de bani.  Pentru leul românesc, Banca Națională a Moldovei a stabilit un preț de […] Post-ul Curs valutar pentru miercuri, 20 septembrie 2023, euro și dolarul se scumpesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Horoscop Berbec – 20 septembrie 2023: Este o zi foarte specială, care aduce scurte momente în care te vei simți desprins de realitate pentru a intra în contact cu o forță interioară misterioasă care te îndeamnă să trăiești mai frumos, mai aproape de ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna. Horoscop Taur – 20 septembrie 2023: Ai […] Post-ul Horoscop 20 septembrie 2023, Taurii vor avea parte de o zi generoasă, Leii vor trăi momente de împăcare apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Pentru, miercuri, 20 septembrie, Serviciu Hidrometeorologic de Stat prognozează cer parțial noros, posibile ploi.  În ceea ce privește temperaturile, se așteaptă o ușoară scădere. Maxima zilei va ajunge la +22 de grade Celsius, iar în timpul nopții temperatura va coborî la +14 grade Celsius. Post-ul Prognoza meteo pentru miercuri, 20 septembrie: maxima zilei + 22 de grade, posibile ploi apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:50
Liliana Moroșanu este medicul de familie din Drochia, care și-a dedicat aproape două decenii din viață profesiei sale la Centrul de Sănătate local. De la o vârstă fragedă, Liliana a avut un vis – să devină medic. Acest vis i-a fost insuflat de mama ei, care a fost, la rândul său, asistent medical. Încă din […] Post-ul Sfatul medicului Liliana Moroșanu: Cum să ne protejăm de Covid-19 / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
Ieri, Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” Soroca, a desfășurat o ședință cu un grup de 28 studenți de la Colegiu Pedagogic „Mihai Eminescu” Soroca, grupa 11 – Educație Timpurie, diriginte Alesea Bujor, având în discuție tematica „Principii nutriționale” din cadrul proiectului „Dezvoltarea Rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare […] Post-ul Tinerii de la Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu” din Soroca învață să mănânce sănătos apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Un nou proiect important se desfășoară în Florești pentru a ajuta tinerii NEET. Dar ce înseamnă “NEET”? Acești sunt tineri cu vârste între 15 și 29 de ani care nu au un loc de muncă, nu mai merg la școală sau la cursuri. Cu sprijinul Fundației Est-Europene și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare […] Post-ul Tinerii din Florești primesc sprijin pentru integrare și dezvoltare apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Tot mai mulți candidați sunt gata să pornească în competiția pentru fotoliul mult râvnit, și mai apoi blamat de unii, de primar. Nici Drochia nu este o excepție. Dar până vor începe să vorbească cei care se vor primar, noi am decis să-i întrebăm pe cei care nu au de gând să candideze, ce probleme […] Post-ul Ce probleme ați rezolva dacă ați fi primar de Drochia?/ VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea pe și descrie când, unde și în ce context a fost […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Nu-i nimeni acasă, am plecat la hram apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Într-un vox realizat de Observatorul de Nord, locuitorii din Soroca s-au împărtășit cu problemele cu care se confruntă și care ar urma să-și găsească rezolvare cât mai urgentă . Și fiindcă ne apropiem de alegerile locale, vă propunem să le prioritizați, astfel ca viitorii aleși locali, de îndată ce vor fi votați în funcție, să-și […] Post-ul Sondaj: Din lista problemelor prioritizați una, cea mai acută, și care necesită rezolvare urgentă apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Cei trei polițiști din Soroca, concediați pentru că ar fi agresat fizic chiar în incinta Inspectoratului două persoane civile, au acționat Inspectoratul General de Poliție (IGP) în judecată. Aceștia au cerut restabilirea în funcții, dar și achitarea salariilor ratate pentru perioada  martie 2022 – prezent, scrie anticorupție.md. În timp ce foștii oameni ai legii spun […] Post-ul Anticoruptie.md: Polițiștii bătăuși din Soroca, fără drum de întoarcere în profesie apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Calitatea apei potabile în orașul Drochia s-a îmbunătățit în ultimii ani, datorită reabilitării și extinderii sistemului apeduct, care era vechi de peste 70 de ani, susțin reprezentanții Apă-Canal Drochia. Potrivit acestora, calitatea apei este monitorizată lunar de în comun cu membrii ANSP, pentru a le oferi consumatorilor, servicii de calitate. Cu toate acestea unii locuitori […] Post-ul Calitatea apei potabile în orașul Drochia s-a îmbunătățit apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 19 septembrie 2023, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Moneda unică europeană costă 19 lei și 16 de bani, iar dolarul american va avea o cotație oficială de 17 lei și 96 de bani.  Pentru leul românesc, Banca Națională a Moldovei a stabilit un preț de […] Post-ul Curs valutar pentru marți,19 septembrie 2023 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Horoscop Berbec – 19 septembrie 2023: S-ar putea să observi chiar de la primele ore o schimbare importantă în atmosfera de la locul de muncă și, pentru că nu o înțelegi, să devii neliniștit sau chiar îngrijorat. E doar un episod mai puțin plăcut, dar trecător. Horoscop Taur – 19 septembrie 2023: Este un moment […] Post-ul Horoscop, 19 septembrie 2023, Taurii vor trece prin momente dificile în relațiile cu cei dragi, pentru Capricorni există riscul unor dezamăgiri apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Meteorologii prognozează vreme mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii septembrie. Astfel astăzi, 19 septembrie, vom avea cer parțial noros, iar termometrele vor înregistra temperaturi de maximum 25 grade Celsius ziua, iar noaptea minimum 13 grade Celsius. Post-ul Prognoza meteo 19 septembrie 2023, temperaturi mai mari decât norma acestei perioade apare prima dată în Observatorul de Nord.
18 septembrie 2023
19:40
Și-au dat întâlnire într-o duminică senină de toamnă, acasă, de acolo de unde cu 55 de ani în urmă au pornit în lumea mare. Este vorba de promoția anului 1968 a școlii medii din Vasilcău. Unii, purtați de valurile vieții, departe fiind, au revenit cu bucurie și nostalgie în satul copilăriei lor. Au început de […] Post-ul Întâlnire emotionantã la 55 de ani de la absolvirea școlii din Vasilcău apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:20
Astăzi, în cadrul unei mese rotunde, toți cei implicați în deschiderea Centrului de zi “O șansă” au prezentat realizările proiectului. Rezultatele sunt îmbucurătoare, aproximativ 100 de copii aflați în situație de risc și cu dizabilități din raionul Soroca beneficiază de servicii extinse, inclusiv recuperare, terapie ocupațională, consiliere și reabilitare psihosocială. Pentru a facilita aceste servicii, […] Post-ul Masă rotundă de totalizare a proiectului privind deschiderea Centrului de zi „O șansă” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
Vizita la stomatolog este însoțită de obicei și de unele întrebări, câteva dintre ele sunt comune și frecvente, cum ar fi metoda, timpul necesar și bugetul. Iar un element important al unui tratament corect este și planificarea.  În acest video, vorbim despre ele la rubrica „ABC DENT”, realizată de „Observatorul de Nord”, unde ne vorbește […] Post-ul Sfatul stomatologului Andrei Casapu: întrebările frecvente și planul de tratament / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Conform Dispoziției Ministerului Sănătății, Săptămâna Națională se desfășoară în perioada 18-24 septembrie 2023, cu genericul “Expunerea la substanțe chimice – motive de îngrijorare”. Scopul derulării acestui eveniment constă în sporirea nivelului de responsabilitate a diferitelor grupe de populație (copii, elevi, profesori din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, părinți, etc.) privind manipularea rațională a […] Post-ul În Soroca timp de un an s-au intoxicat 26 de persoane cu medicamente , 11 cu alcool, iar alții 3 cu gaze apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 18-22 septembrie se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Florești: unde și când va stinge lumina, în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 18-22 septembrie  se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Drochia: când și unde se așteaptă deconectări programate ale electricității, în legătură cu executarea lucrărilor de reparație apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
La Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” din Soroca, au demarat lucrările de renovare, marcând începutul unei transformări moderne și atrăgătoare pentru comunitate. Această reparație face parte din proiectul “Întreprinderi și Comunități Puternice pentru Moldova”, implementat de către GIZ Moldova și finanțat de către Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), cu sprijin financiar din partea […] Post-ul Reparația Bibliotecii Municipale „Mihail Sadoveanu” – Autoritățile investesc în cunoaștere apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Un conațional de-al nostru a scris într-un grup de anticariat că a găsit în râul Nistru o barcă veche din lemn. În scurt timp postarea a atras atenția specialiștilor. Aceștia i-au recomandat ca până o preiau muzeografii să o acopere și ude, pentru a nu se deforma.  Vlad Vornic, directorul Agenţiei Naţionale Arheologice, a menționat […] Post-ul În Nistru a fost găsită o barcă străveche, ar putea avea chiar și o mie de ani / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Miercuri, 20 septembrie, consilierii municipali sunt chemați la o ședință extraordinară. Accesați AICI cele 43 de proiecte propuse consilierilor și vedeți ce conțin ele. Din cele 43 de proiecte de pe ordinea de zi, cele mai importante țin de modificarea bugetului Primăriei municipiului Soroca pentru anul 2023, audierea Raportului privind executarea bugetului Primăriei Soroca pentru […] Post-ul Miercuri va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Municipal Soroca, iată cele 43 de subiecte incluse în ordinea de zi apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 18-22 septembrie se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Soroca: când și unde vor fi deconectări programate ale energiei electrice, în legătură cu executarea lucrărilor de întreținere apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea pe și descrie când, unde și în ce context a fost […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Buchet de toamnă apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
În Moldova, zilnic este depistat cel puțin un caz nou de cancer de col uterin. Din cauza adresării târzii la medic, în fiecare an, mai mult de 150 de femei mor de cancer cervical. Situația ar putea fi cu totul alta dacă femeile și-ar face periodic screening-ul de col uterin. Medicii atenționează că inițial cancerul […] Post-ul Investigații medicale la distanță: Un nou proiect elaborat de Ministerul Sănătății apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Comisia Electorală Centrală în ședința de sâmbătă 16 septembrie a aprobat componența nominală a a Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Drochia. Potrivit hotărârii componența numerică a CECE Drochia este de 11 persoane, nominal fiind aprobate 9 membri.   Grigorița Oxana – președinte, jurist, numită în funcție conform Legii nr. 158/2008 cu   privire la funcția […] Post-ul CEC a aprobat componența nominală a Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
În această săptămână este o zi importantă pentru gazde și hramari. Tocmai 13 sate vor sărbători hramul localității, prilej pentru a vă revedea prietenii, cumătrii, colegii și rudele. Așa că sunteți așteptați mâine, 19 septembrie, la Rublenița, Parcani și Soloneț, iar joi, 21 de septembrie, vor fi întinse mesele la Băxani, Căinarii-Vechi, Cosăuți, Cureșnița, Egoreni, […] Post-ul 13 hramuri vom avea în această săptămână în raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Comisia Electorală Centrală în ședința de sâmbătă 16 septembrie a aprobat componența nominală a a Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Florești. Potrivit hotărârii componența numerică a CECE Florești este de 11 persoane, nominal fiind aprobate 9 membri. Beiu Minodora – președinte, master în științe ale educației, numită în funcție conform Legii nr. 158/2008 cu […] Post-ul CEC a aprobat componența nominală a Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Florești apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.