Drone peste teritoriului Rusiei: un depozit de petrol din regiunea Moscovei ar fi fost ținta unui atac

NewsMaker, 19 septembrie 2023 09:40

Deasupra teritoriului Rusiei au fost distruse mai multe drone, scrie Radio Svoboda. Se menționează că trei ținte aeriene au fost doborâte în apropiere de orașul Șebekino, regiunea Belgorod. Iar o dronă, care a fost distrusă, ar fi încercat să atace un depozit de petrol din regiunea Moscovei.  Trei ținte aeriene au fost doborâte în apropiere […] The post Drone peste teritoriului Rusiei: un depozit de petrol din regiunea Moscovei ar fi fost ținta unui atac appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 10 minute
20:40
Un fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova a fost mituit de Ilan Șor și deputatul transfug Alexandr Nesterovschi, care a părăsit Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) în favoarea Partidului „Renaștere”, afiliat lui Șor, să lanseze pe arena politică din Moldova un partid pretins a fi pro-european, dar care să promoveze, din umbră, interesele oligarhului fugar. […] The post Un fost deputat a intrat în rolul unui agent sub acoperire, după ce a fost mitui de Șor și Nesterovschi. Ce i-au promis appeared first on NewsMaker.
Acum 30 minute
20:30
Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru postul public de televiziune de procurorul general interimar, Ion Munteanu. Irina Lozovanu și Alexandr Nesterovschi au fost lipsiți pe 21 septembrie de imunitate parlamentară. Deputații, care au părăsit rândurile PSRM în favoarea Partidului „Renaștere”, afiliat lui Șor, […] The post Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți, după ce au fost lipsiți de imunitate parlamentară appeared first on NewsMaker.
Acum 2 ore
19:00
Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi în vederea reținerii, arestării, perchiziționării și trimiterii în judecată a unor cauze penale. Proiectele de hotărâre în acest sens au fost votate, după ce Parlamentul a recepționat cinci cereri de ridicare a imunității deputatului semnate de procurorul general interimar, Ion Munteanu.  Potrivit […] The post Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au rămas fără imunitate parlamentară. Acuzațiile care li se aduc appeared first on NewsMaker.
Acum 4 ore
18:40
Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, susține că este gata să lupte pentru funcția de membru al Cabinetului de miniștri, în ciuda „presiunilor” de la Chișinău. Bașcana a făcut anunțul pe 21 septembrie, la 2 luni după ce a fost învestită în funcția de guvernatoare. Guvernatoarea a comentat declarațiile recente ale președintei Maia Sandu, care a declarat […] The post Guțul, gata să lupte pentru fotoliul de membru în Cabinetul miniștrilor: „Vom cere respectarea autonomiei Găgăuziei, indiferent de presiuni” appeared first on NewsMaker.
18:00
Procuratura Anticorupție (PA) susține că Comisia Pre-Vetting nu a solicitat informații cu privire la Iulian Muntean, numit recent în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) atunci când i-a verificat integritatea, așa cum ar fi făcut-o în multe alte cazuri, care au vizat candidați supuși evaluării de către Comisie pentru funcții în Consiliul […] The post Procuratura Anticorupție susține că nu a fost interpelată de Comisia Pre-Vetting atunci când a verificat integritatea lui Iulian Muntean appeared first on NewsMaker.
17:20
Partidul „Șansă”, apropiat lui Ilan Șor, confirmă că materialele electorale confiscate de oamenii legii le aparțin. Într-o reacție publică, formațiunea politică, condusă de fostul jurnalist Alexei Lungu a declarat că Poliția ar fi acționat la comanda guvernării. Partidul „Șansă” a confirmat public autenticitatea materialelor confiscate de poliție. Este vorba, în special, despre: tricouri, șepci, pixuri […] The post Partidul „Șansă” confirmă că materialele electorale confiscate de poliție le aparțin: „Au acționat la comanda guvernării PAS” appeared first on NewsMaker.
17:10
Un cunosc Dj din municipiul Bălți a murit după ce a căzut de la etajul 4, scrie tvn.md. Incidentul tragic a avut loc în seara zilei de 20 septembrie, iar cadavrul bărbatului a fost transportat la Centrul de medicină legală pentru examinare și stabilirea exactă a cauzei decesului.  Un bărbat de 38 de ani din […] The post Un Dj din Bălți a murit după ce a căzut de la etajul 4: bărbatul avea 38 de ani appeared first on NewsMaker.
17:00
Percheziții, rețineri și mijloace bănești ridicate. Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat că, pe lângă cele 5 cereri depuse în adresa Parlamentului prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare a deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, a efectuat pe 21 septembrie peste 20 de percheziții în mai multe locații din Moldova. Au fost percheziționate și 9 automobile. […] The post Finanțarea ilegală a partidelor: SIS și procurorii au desfășurat percheziții în peste 20 de locații. O persoană reținută, telefoane și bani ridicați appeared first on NewsMaker.
Acum 6 ore
16:50
Niciunul dintre cei doi deputați transfugi vizați în cererile Procuraturii Generale privind ridicarea imunității parlamentare, Irina Lozaovan și Alexandr Nesterovschi, nu s-au prezentat la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități. Informația a fost confirmată de vicepreședinta Comisiei, deputata Veronica Roșca, la ședința plenară a Parlamentului. „Ședința comisiei juridice s-a întrunit la ora 13:00. Ambii dintre […] The post Cei doi deputați transfugi nu s-au prezentat la ședința Comisiei juridice: „Dna Lozovan a spus că așteaptă procurorii acasă” appeared first on NewsMaker.
16:40
Scandalul din jurul Consiliului Superior al Magistraturii nu s-a lăsat fără reacții, la Chișinău. Parlamentari, instituții ale statului și reprezentanți ai sistemului justiției au reacționat, după ce s-a adeverit că Iulian Muntean, numit recent de Parlament în funcția de membru al CSM, a fost acuzat în 2018 de corupție, dosarul fiind și astăzi pe rol. […] The post „Cineva încearcă să arunce o umbră asupra activității comisiei Pre-vetting”. Reacții la dosarul penal în care e vizat membrul CSM susținut de PAS appeared first on NewsMaker.
16:20
În consiliile locale, raionale și cele municipale va fi introdus votul electronic. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, pe 21 septembrie – în prima lectură, de 58 de deputați.  Parlamentul Republicii Moldova a adoptat un proiect de lege care prevede instituirea sistemului de vot electronic în consiliile locale, raionale și cele […] The post Vot electronic în consiliile locale, raionale și municipale. Proiect PAS, aprobat în prima lectură appeared first on NewsMaker.
16:00
Fără Marina Tauber la alegerile din Bălți. Potrivit tvn.md, Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți a respins cererea parlamentarei de a fi admisă în cursa electorală.  Presa locală menționează că Marina Tauber nu a fost admisă în cursa electorală pentru alegerile din 5 noiembrie 2023. Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți i-a trimis răspuns negativ candidatei. Conform unui […] The post Marina Tauber ratează șefia Primăriei Bălți. Deputata nu a fost admisă în cursa electorală pentru alegerile locale appeared first on NewsMaker.
15:30
Rachete ucrainene spre Crimeea. Kievul a anunțat că, în noaptea de 21 septembrie, a efectuat o lovitură asupra aerodromului militar Saki din Crimeea, scrie BBC.  Trupele ucrainene au confirmat lovitura asupra aerodromului militar Saki din Crimeea, în noaptea de 21 septembrie. Potrivit sursei, anterior, presa ucraineană a scris că în timpul atacului au fost folosite […] The post FOTO/VIDEO Kievul recunoaște deschis că a atacat un aerodrom militar din Crimeea. Rusia susține că a doborât 19 drone appeared first on NewsMaker.
15:30
Un bebeluș de aproape patru luni și un bărbat în vârstă de 81 de ani au decedat într-un grav accident rutier în Anenii Noi. Potrivit oamenilor legii, tragicul accident s-a produs în această după-amiază, în apropiere de localitatea Țînțăreni. Potrivit IGP, preliminar a fost stabilit că un bărbat, în vârstă de 81 de ani, ar […] The post VIDEO Accident grav în Anenii Noi, soldat cu două decese. Printre victime – un bebeluș de aproape 4 luni appeared first on NewsMaker.
15:20
Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, și alți doi funcționari ai primăriei își vor petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv la domiciliu. Hotărârea a fost luată de judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Ungheni, sediul Nisporeni, la cererea procurorilor care au inițiat o anchetă în privința acestora. Procuratura Generală informează că în cadrul înaintării acuzării […] The post Primarul orașului Nisporeni, acuzat de abuz în serviciu, își recunoaște vina. Edilul și alți doi funcționari – în arest la domiciliu appeared first on NewsMaker.
15:00
Polițiștii capitalei au depistat și ridicat de la un SRL din Chișinău, care are ca gen de activitate tipărirea ziarelor și alte servicii conexe, o cantitate mare de materiale electorale, în lipsa actelor de proveniență legală a materiei prime.  Potrivit poliției, materialele ar fi fost confecționate în lipsa contractului de prestare a serviciilor și fără indicarea […] The post VIDEO Materiale electorale de proveniență dubioasă, confiscate de poliție appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
14:30
Candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău la alegerile din 5 noiembrie din partea Ligii Orașelor și Comunelor (LOC), a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție. Informația a fost confirmată pentru NM de Procuratura Anticorupție, precum și de formațiunea politică. LOC face apel în acest context la organul de […] The post Candidatul la funcția de primar de Chișinău, Mihail Bagas, reținut. Apelul LOC către organul de urmărire penală appeared first on NewsMaker.
14:10
Centrul Național Anticorupție (CNA) a venit cu o reacție la acuzațiile Comisiei Pre-Vetting, care susține că nu a fost informată despre investigațiile sau procedurile penale în care ar fi fost vizat membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Iulian Muntean, cercetat penal pentru corupție. Într-o notă informativă emisă, CNA a precizat că ar fi informat „imediat” […] The post Reacția CNA la acuzațiile Comisiei Pre-Vetting privind statutul membrului CSM, Iulian Muntean: „Am informat imediat calitatea de învinuit” appeared first on NewsMaker.
13:50
Audieri la Parlament cu privire la cazul lui Iulian Muntean, cercetat pentru corupție și care recent a fost desemnat de legislativ în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Audierile vor avea loc pe 25 septembrie. Anunțul a fost făcut de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Olesea Stamate, președintă a Comisiei juridice, numiri […] The post Stamate anunță audieri parlamentare în cazul membrului CSM, cercetat pentru corupție appeared first on NewsMaker.
13:30
Propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile pe întreg teritoriul țării, începând cu 2 octombrie 2023, a fost susținută de 57 deputați, pe 21 septembrie. Este a 10-a oară când în Republica Moldova este prelungită starea de urgență.  Ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros a fost cel care prezentat, la ședința […] The post Starea de urgență în Moldova, prelungită pentru a 10-a oară. Efros: Riscurile la adresa securității țării sunt reale appeared first on NewsMaker.
13:30
Republica Moldova va fi asigurată cu suficiente gaze naturale pentru a face față iernii care vine. Asigurarea vine din partea șefului Moldovagaz, Vadim Ceban. Potrivit lui, necesitățile consumatorilor în acest an urmează a fi acoperite preponderent de Energocom, dar și de Gazprom. Potrivit lui Ceban, în octombrie-decembrie 2023, Moldovagaz își propune să procure circa 366 […] The post Moldovagaz: Doar o șansă pentru scăderea tarifelor la gaz în facturi appeared first on NewsMaker.
13:00
Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Inga Sibova susține că a fost în raionul Cimișlia, acolo unde au loc exerciții militare cu participarea soldaților moldoveni, români și americani. Parlamentara a spus că reacția localnicilor „de șoc, spaimă și nedumerire” este „foarte clară”. Potrivit acesteia, oamenii „n-au fost preîntâmpinați în mod corespunzător” despre exercițiile și deplasarea tehnicii […] The post O deputată comunistă pretinde „șoc, spaimă și nedumerire” în sate din cauza exercițiilor militare. Grosu: Făceți-vă cruciță și nu umblați cu minciuni appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
12:50
Republica Moldova a denunțat încă trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Proiectele de lege care prevăd acest lucru au fost votate în prima și a doua lectură de Parlament. Astfel, a fost denunțat ACORDUL cu privire la coordonarea relațiilor dintre statele CSI în domeniul electroenergeticii, ACORDUL cu privire la asigurarea funcționării în paralel […] The post Trei acorduri cu CSI care vizează electroenergetica, tranzitul de energie și puterea electrică au fost denunțate de Parlament appeared first on NewsMaker.
12:40
Moldovagaz nu recunoaște rezultatul auditului privind datoria istorică față de concernul rus Gazprom, făcut public de Guvern pe 6 septembrie. Declarația a fost făcută de președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, pe 21 septembrie. Potrivit lui Ceban, auditul nu are un impact juridic, fiind, mai degrabă, un raport consultativ, menit să ofere recomandări […] The post Moldovagaz nu recunoaște auditul plătit de Guvern și dă dreptate concernului rus Gazprom: „Nu avem temei să nu acceptăm datoria” appeared first on NewsMaker.
12:00
Fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a părăsit ședința plenară a parlamentului din data de 21 septembrie. Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a argumentat gestul prin faptul că inițiativele Blocului nu au fost incluse în agenda ședinței. În replică, deputata PAS Doina Gherman, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, i-a reproșat lui Batrîncea că nu […] The post Socialiștii și comuniștii au părăsit ședința Parlamentului, în semn de „protest”. Grosu: Motivul adevărat este altul appeared first on NewsMaker.
11:50
Comisia Pre-Vetting a venit cu precizări în cazul lui Iulian Muntean, cercetat pentru corupție și care recent a fost desemnat de Parlament în funcția de membru al CSM după ce a trecut testul integrității. Comisia a declarat că „pe parcursul procesului de evaluare nu a fost informată despre investigații sau proceduri penale în care ar […] The post Cum a trecut Iulian Muntean testul integrității, fiind învinuit de corupție? Comisia Pre-Vetting: nu am fost informați appeared first on NewsMaker.
11:40
BANCASSURANCE, companie specializată în furnizarea de soluții financiare, anunță lansarea Programului «Parteneriat pentru Viitorul Financiar», un proiect dedicat sprijinirii și promovării excelenței academice și a dezvoltării profesionale a studenților din domeniile financiar, asigurări, business și antreprenoriat. Programul oferă studenților oportunități valoroase, precum burse de studii, locuri de practică și posibilitatea de angajare. Această inițiativă remarcabilă începe cu prima sesiune a programului, desfășurată în contextul aniversării Facultății de Științe Economice a Universității de Stat […] The post Bancassurance anunță programul „Parteneriat pentru Viitorul Financiar”: Burse, Practică și Îndrumare pentru Studenții cu Performanță Academică appeared first on NewsMaker.
11:30
BANCASSURANCE, companie specializată în furnizarea de soluții financiare, anunță lansarea Programului «Parteneriat pentru Viitorul Financiar», un proiect dedicat sprijinirii și promovării excelenței academice și a dezvoltării profesionale a studenților din domeniile financiar, asigurări, business și antreprenoriat. Programul oferă studenților oportunități valoroase, precum burse de studii, locuri de practică și posibilitatea de angajare. Această inițiativă remarcabilă începe cu prima sesiune a programului, desfășurată în contextul aniversării Facultății de Științe Economice a Universității de Stat […] The post Bancassurance anunță programul «Parteneriat pentru Viitorul Financiar»: Burse, Practică și Îndrumare pentru Studenții cu Performanță Academică appeared first on NewsMaker.
11:20
Campanie represivă împotriva opoziției și lovitură la normele unei societăți democratice. Astfel a reacționat deputatul Alexandr Nesterovschi, care a aderat la „Renaștere” apropiat de Ilan Șor, la cererea procurorilor de a-l lăsa fără imunitate parlamentară. Totodată, el a anunțat că în aceste momente ar avea loc mai multe percheziții la reprezentanții Partidul „Renaștere”. NM a […] The post Prima reacție a lui Nesterovschi, după cererea de ridicare a imunității și acuzațiile de corupție. Percheziții și la sora sa appeared first on NewsMaker.
10:30
Victoriabank, lider în transformarea digitală a serviciilor financiare în Moldova, lansează primul chatbot bancar care revoluționează interacțiunea cu clienții. ALEX vine în întâmpinare cu soluții inovatoare și tehnologii avansate. Printr-o autentificare cu ajutorul codului OTP, expediat prin SMS sau e-mail, clienții pot interacționa cu asistentul nostru virtual și vor avea acces la informații și servicii într-un mod mai convenabil, fără timpi de așteptare. ALEX folosește inteligența artificială pentru […] The post ALEX, primul chatbot Victoriabank disponibil pentru tine 24/7 appeared first on NewsMaker.
10:30
Președintele Parlamentului Igor Grosu a confirmat informația Procuraturii Anticorupție, precum că mai mulți deputați ar putea rămâne fără imunitate parlamentară. Grosu a anunțat că în adresa Parlamentului a parvenit pe 21 septembrie mai multe cereri din partea procurorilor prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare a deputaților Irina Lozavan și Alexandr Nesterovschi.  Irina Lozavan este […] The post Irina Lozavan și Alexandr Nesterovschi – deputații care ar putea rămâne fără imunitate parlamentară appeared first on NewsMaker.
10:10
Mai mulți deputați ar putea rămâne fără imunitate parlamentară. Procuratura Anticorupție a confirmat pentru NM că au fost înregistrate mai multe cereri în acest sens.  „Confirmăm că astăzi au fost înregistrate cereri de ridicare a imunității parlamentare, Procuratura va reveni cu detalii după încheierea ședinței Parlamentului”, se arată în răspunsul oferit de reprezentanții Procuraturii. Ședința […] The post Cereri de ridicare a imunității parlamentare, înregistrate în Parlament. Procuratura Anticorupție confirmă appeared first on NewsMaker.
10:10
Luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita susține că pe parcursul carierei a avut mai multe neînțelegeri cu fostul ei antrenor și că „dacă va fi nevoie vor fi spuse și public”. Acum, a menționat sportiva, de condiția ei fizică se ocupă Valeriu Mircea, soțul ei. Totuși, a anunțat Nichita, la Campionatul Mondial de Lupte care are loc […] The post „Nu am vrut să se ajungă la situația creată”. Anastasia Nichita se plânge pe fostul antrenor și spune că risca descalificare la campionatul din Serbia appeared first on NewsMaker.
09:40
Reprezentantul partidului „Congresul Civic” Mihail Poleanschi a depus actele la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar al mun. Chișinău. După tragerea la sorți, acestuia i-a revenit numărul 12 în buletinul de vot. Lui Victor Chironda de la Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, i-a […] The post Candidatul „Congresului Civic” la funcția de primar al Chișinăului a depus actele pentru a fi înregistrat appeared first on NewsMaker.
09:30
Președinta Maia Sandu a ținut un discurs la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Șefa statului a cerut să i se acorde sprijin Ucrainei și în continuare. Ce ține de Moldova, Sandu a declarat că țara noastră se confruntă în fiecare zi cu „asaltul hibrid al Rusiei” și că „adversarii s-au aliat cu infractori […] The post VIDEO Maia Sandu, de la tribuna ONU: La viitoarele alegeri se va încerca subminarea capacității cetățenilor noștri de face propria alegere appeared first on NewsMaker.
09:00
Cineva încearcă din răsputeri să arunce o umbră asupra activității comisiei Pre-vetting, dar și asupra credibilității noului Consiliu Superior al Magistraturii (CSM). Aceasta pentru că „sunt mulți din cei care nu vor vetting”. Declarațiile au fost făcute de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Olesea Stamate, președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități, în contextul […] The post „Această acuzație este gravă”. Stamate, reacție în cazul membrului CSM cercetat pentru corupție appeared first on NewsMaker.
08:30
Luptătoarea din Republica Moldova Anastasia Nichita a devenit vicecampioană mondială în categoria de greutate 57 kg. În finala de la Belgrad, ea a fost învinsă de japoneza Tsugumi Sakurai. Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că luptătoarea Anastasia Nichita a urcat din nou pe podiumul de premiere la Campionatul Mondial de lupte, rezervat senioarelor. „La […] The post FOTO Luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita, vicecampioană mondială: a obținut argintul în Serbia  appeared first on NewsMaker.
08:20
UE și Transnistria  Moldova ar putea adera la UE cu acea parte a teritoriului, care este sub controlul autorităților constituționale. Este unul dintre posibilele scenarii pentru viitor. Iar după aderare, Chișinăul va continua în acest caz să caute calea spre soluționarea diferendului transnistrean. Astfel a explicat MAEIE declarația ministrului Nicu Popescu pentru publicația Politico. Iar președinta Maia Sandu a precizat că diferendul transnistrean poate fi soluționat […] The post NM Espresso: despre aderarea la UE fără Transnistria, cea mai mare amenințare din partea Rusiei și «candidata independentă» Tauber appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
01:10
Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) la funcția de primar al Chișinăului a depus, pe 20 septembrie, actele pentru înregistrare în cursa electorală la Comisia Electorală Centrală (CEC). Despre acest lucru a anunțat Chironda pe pagina sa de Facebook. Acesta a promis că dacă va fi ales primar, va construi un Chișinău european. „În această […] The post FOTO „Îmi asum să construiesc un oraș european”. Victor Chironda a depus actele pentru înregistrarea la alegerile pentru Primăria Chișinău appeared first on NewsMaker.
20 septembrie 2023
21:00
Un bărbat care este privat de dreptul de a conduce mijloace de transport a încercat să mituiască, astăzi, polițiștii propunându-le 300 de euro. Acum, acesta riscă până la 6 luni de închisoare și amendă de la 100 000 până la 200 000 de lei, a anunțat Inspectoratul General al Poliției (IGP). Potrivit IGP, polițiștii Inspectoratului […] The post Un șofer a încercat să mituiască polițiștii cu 300 de euro: bărbatul riscă până la 6 luni de închisoare appeared first on NewsMaker.
Ieri
20:10
Google va acorda $1 000 000 pentru consolidarea securității cibernetice și promovarea alfebetizării digitale din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu după o întrevedere cu vice-președintele pentru Afaceri Guvernamentale și Politici Publice al Google Karan Bhatia, care s-a desfășurat la New York. „Astăzi l-am întâlnit pe Karan Bhatia, Vice-președintele pentru Afaceri […] The post FOTO Google contribuie la consolidarea securității cibernetice din Moldova. Compania acordă $1 000 000 țării noastre appeared first on NewsMaker.
19:40
Iulian Munteanu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a venit cu o reacție după ce s-a aflat că acesta este cercetat penal pentru fapte de corupție. Munteanu a declarat că dosarul penal i-ar fi fost „fabricat” de regimul Plahotniuc pentru a-l intimida. Mai mult, membrul CSM a declarat că nu intenționează să demisioneze din funcție. […] The post „Îmi voi duce mai departe mandatul”. Prima reacție a membrului CSM Iulian Munteanu după ce s-a aflat că este cercetat pentru corupție appeared first on NewsMaker.
19:00
Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) la funcția de primar al Chișinăului a depus, pe 20 septembrie, actele pentru înregistrare în cursa electorală la Comisia Electorală Centrală (CEC). Despre acest lucru a anunțat Chironda pe pagina sa de Facebook. Acesta a promis că dacă va fi ales primar, va construi un Chișinău european. „În această […] The post FOTO „Îmi asum să construiesc un oraș european”. Victor Chironda a depus actele pentru înregistrarea la alegerile pentru Primăria Chișinău appeared first on NewsMaker.
18:30
Deputata Marina Tauber, cercetată penal într-un dosar privind falsificarea rapoartelor electorale ale ex-Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat, intră în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Tauber a anunțat, într-un live pe rețelele de socializare, că a depus actele la Comisia Electorală, pe 20 […] The post Tauber își încearcă din nou norocul la Bălți. Candidează independent la funcția de primar appeared first on NewsMaker.
17:50
Iulian Muntean, desemnat recent de Parlament în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) după ce a trecut testul integrității, este cercetat penal într-un dosar pe fapte de corupție. Informația, făcută publică de portalul realitatea.md, a fost confirmată pentru NM de Procuratura Anticorupție (PA). „Confirmăm informația că Iulian Muntean, actual membru CSM, este […] The post Un membru CSM are statut de învinuit într-un dosar de corupție. A fost delegat de Parlament și aprobat de PAS appeared first on NewsMaker.
17:20
Republica Moldova poate adera la Uniunea Europeană fără regiunea transnistreană, care nu este controlată de autoritățile constituționale. Acesta este unul dintre scenariile analizate de Chișinău. În eventualitatea unui astfel de scenariu, autoritățile moldovenești vor continua să caute modalități de soluționare a conflictului transnistrean și după aderarea țării la UE. Precizările au fost făcute de Ministerul […] The post MAEIE: Vrem integrarea în UE ca țară reintegrată, dar o altă opțiune este cu acea parte a teritoriului care se află sub controlul Chișinăului appeared first on NewsMaker.
17:00
În cadrul angajamentului Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) de a oferi o asistență de $300 de milioane pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, recent a fost încheiată procedura de transfer a prime tranșe de $76,8 de milioane în calitate de suport bugetar direct către Guvernul Republicii Moldova. Acești bani, transferați prin intermediul […] The post USAID a transferat Guvernului de la Chișinău $76,8 mln pentru rambursarea costurilor record pentru energia electrică appeared first on NewsMaker.
16:40
Proiectul video al aeroportului din Ceadîr-Lunga, care a fost dat publicității de bașcanul Evghenia Guțul, nu are nicio legătură cu Găgăuzia.    Nokta a descoperit că videoclipul a fost realizat în 2019 și a fost prezentat publicului ca proiect al noului terminal al Aeroportului Internațional Chișinău. În versiunea prezentată de Guțul, singura diferență este burtiera […] The post VIDEO Presă: Guțul a utilizat un spot vechi despre aeroportul promis în Găgăuzia și fără permisiunea adevăratului autor appeared first on NewsMaker.
16:40
77 de elevi și studenți vor primi bursa Republicii, a Guvernului, a Președintelui Republicii Moldova sau „Gaudeamus” în anul de studii 2023 – 2024. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova pe 20 septembrie.  În anul de studii 2023 – 2024, vor fi acordate 77 de burse de merit […] The post Burse de până la 2000 de lei pentru 77 de elevi și studenți din Moldova. Prin ce s-au remarcat beneficiarii appeared first on NewsMaker.
16:10
După o întâlnire cu investitori turci, ale căror nume nu le-a menționat, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a anunțat că începe pregătirilor pentru construcția unui aeroport în regiune, care ar urma să fie construit în Ceadîr-Lunga. Contactat de Nokta, primarul orașului, Anatolii Topal, a declarat că nici Primăria, nici consiliul local, nu a primit cereri în […] The post Ceadîr-Lunga rămâne fără Aeroportul promis de Guțul? Precizările edilului orașului appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.