Un nou Acord de Parteneriat, între Municipiul Strășeni și Municipiul Bârlad, jud. Vaslui, România a fost semnat! Detalii

Provincial, 19 septembrie 2023 09:40

La 18 septembrie curent, a fost semnat un nou Acord de Parteneriat, între Municipiul Strășeni și Municipiul Bârlad, jud. Vaslui, România, pentru a participa la apelul de propuneri de proiecte în cadrul Programului Interreg Next România-Republica Moldova 2021-2027, informează PROVINCIAL. “A fost o zi productivă, cu multe emoții, deschidere din partea primarului, D. Dumitru Boroș, […] Post-ul Un nou Acord de Parteneriat, între Municipiul Strășeni și Municipiul Bârlad, jud. Vaslui, România a fost semnat! Detalii apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 6 ore
17:10
Parlamentul a adoptat astăzi un proiect de lege care prevede instituirea sistemului de vot electronic în consiliile locale, raioanele și cele municipale. Inițiativa legislativă, care aparține deputaților Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Victor Spînu și Alina Dandara, a fost aprobată, în prima lectură, cu 58 de voturi. Potrivit autorilor, această inițiativă va spori transparența în […] Post-ul Va fi introdus votul electronic în cadrul autorităților locale apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
15:40
Aflat într-o vizită de lucru în raionul Hîncești, prim-ministrul Dorin Recean a mers la grădinița din satul Bălceana, unde recent au fost finalizate lucrările de reparație a clădirii, finanțate prin intermediul Programului național „Satul european”. În cadrul proiectului, a fost renovat acoperișul, s-a achiziționat mobilierul necesar pentru activitățile cu copiii și echipamentul pentru cantina și […] Post-ul Premierul Dorin Recean a vizitat grădinița din satul Bălceana, reparată prin intermediul programului „Satul european” apare prima dată în Provincial.
15:40
Timp de 2 ani Judecătoriile Bălți, Ungheni și Edineț au lucrat la îmbunătățirea activității lor pentru a deveni mai accesibile, transparente și prietenoase pentru public, fiind susținute de Proiectul USAID „Instanțe Judecătorești Model”. Rezultatele atinse de cele trei judecătorii au fost evaluate de o comisie independentă, formată din reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului […] Post-ul Trei judecătorii din țară au obținut statutul de instanță model apare prima dată în Provincial.
15:40
Acum două ore, poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier produs în apropiere de localitatea Țînțăreni. La fața locului, oamenii legii au stabilit că un bărbat de 81 de ani, în timp ce conducea un automobil de marca Renault, preliminar din cauza stării de sănătate, a pierdut controlul asupra volanului ieșind pe banda […] Post-ul Accident rutier grav la Anenii Noi apare prima dată în Provincial.
14:40
În orașul Ocnița au fost finalizate lucrările de construcție în cadrul proiectului de revitalizare urbană „Păstrăm trecutul pentru viitor – Reabilitarea patrimoniului istoric al orașului Ocnița pentru generațiile viitoare”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Miercuri, 20 septembrie 2023, ADR Nord a desfășurat recepția […] Post-ul La Ocnița a avut loc recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului de revitalizare urbană apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
14:10
La 20 septembrie 2023, a fost creată Organizația Teritorială Cimișlia a Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Organizația raională a fost fondată la inițiativa mai multor organizații primare și membri ai PDCM din localitațile r-lui Cimișlia. Președinte al OT PDCM din r-I Cimișlia a fost aleasă Olga Gorban – Vice-Primar al or. Cimișlia. Vice-președinte al OT […] Post-ul A fost creată Organizația Teritorială Cimișlia a PDCM apare prima dată în Provincial.
14:00
Partidul Acțiune și Solidaritate merge în alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 cu candidați la primari și consilieri raionali și municipali în 32 de raioane. 1158 de candidați pentru funcția de consilier au depus dosarele pentru a fi înregistrați de Comisia Electorală Centrală. Și candidații pentru pentru funcția de primar în municipiile Chișinău și […] Post-ul Echipa PAS participă în alegerile locale în 32 de raioane apare prima dată în Provincial.
13:40
Ieri, Organizația Glodeni a Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a depus actele cu candidaturile la consiliul raional pentru alegerile locale generale din 5 Noiembrie 2023. “Urmare a tragerii la sorți vom fi Primii în buletinul de Vot. În scurt timp, ținând cont de prevederile legale, vom veni către locuitorii raionului Glodeni cu o platformă electorală […] Post-ul Organizația Glodeni a PDCM a depus actele cu candidaturile la consiliul raional pentru alegerile locale apare prima dată în Provincial.
13:40
Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență cu 60 de zile, începând cu data de 2 octombrie 2023. Propunerea de prelungire a stării de urgență a fost înaintată de Guvern în contextul pericolului iminent la adresa securității naționale cauzat de războiul din Ucraina. PROIECTUL de hotărâre care prevede prelungirea stării de urgență a fost […] Post-ul Starea de urgență a fost prelungită cu 60 de zile apare prima dată în Provincial.
13:30
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a prezentat la data de 20 septembrie curent, în cadrul ședinței Comisiei de control al finanțelor publice, concluziile Raportului auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale unității administrativ-teritoriale (UAT) mun. Chișinău încheiate la 31 decembrie 2020 (UAT/bugetul de nivelul II) și ale Raportului auditului conformității procesului bugetar și gestionării patrimoniului […] Post-ul Curtea de Conturi a prezentat în ședința Comisiei parlamentare de profil concluziile auditului la mun. Chișinău apare prima dată în Provincial.
13:10
Naționala feminină WU17 se va reuni în perioada 1-5 octombrie la Complexul Sportiv Sheriff din Tiraspol pentru ultimul cantonament dinaintea preliminariilor Campionatului European 2024. Jucătoarele noastre vor juca în deplasare două meciuri cu selecționatele Turciei și Estoniei în grupa B6 a competiției, pe 6 octombrie și respectiv, 9 octombrie, în Turcia. Iată lotul convocat de […] Post-ul Fotbal feminin. Ultimele pregătiri pentru preliminariile Campionatului European WU17 apare prima dată în Provincial.
12:40
Astăzi biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioară Maria și orașul Rîșcani își sărbătorește Hramul. Evenimentul a început cu depuneri de flori la monumentul patronului spiritual Gheorghe(Egor) Râșcanu-Derojinski de către Președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, împreună cu angajați ai Aparatului Președintelui, Adrian Musteață, șef-adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de […] Post-ul Orașul Rîșcani își sărbătorește Hramul apare prima dată în Provincial.
12:10
În conformitate cu Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, prin Hotărîrea Nr. 6 a  CONSILIULUI ELECTORAL AL CIRCUMSCRIPȚIEI ELECTORALE REZINA nr. 26, au fost constituite 25 de circumscripții electorale de nivelul întâi. Vezi detalii mai jos: Post-ul Circumscripțiile electorale de nivelul I au fost constituite apare prima dată în Provincial.
12:10
 Lucrările și serviciile destinate implementării proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II vor fi scutite de TVA și taxe vamale. Parlamentul a votat în lectura a doua, la ședința de astăzi, inițiativa legislativă care aparține deputaților Boris Marcoci și Radu Marian. PROIECTUL a fost susținut de 59 de deputați. Astfel, vor fi scutite de […] Post-ul Lucrările destinate implementării proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord”)” faza II vor beneficia de facilități fiscale și vamale apare prima dată în Provincial.
12:00
În perioada 23 septembrie 2023, ora 01.00 – 24 septembrie 2023, ora 19:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin, în legătură cu desfășurarea unei întruniri sportive sub formă de maraton de alergări, ediția a VIII-a, organizat de către AO […] Post-ul În Capitală va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin apare prima dată în Provincial.
12:00
Alteța Sa Regală Principesa Sofia, cea de-a patra fiică a Regelui Mihai I și a Reginei Ana, a fost oaspete de onoare a Primăriei orașului Ialoveni. Înalta oficialitate a fost întâmpinată de administrația instituțiilor de învățământ și de copiii celor trei instituții preșcolare din localitate, care i-au dorit înaltului oaspete bun venit. Excelența Sa a […] Post-ul Principesa Sofia a României – oaspete de onoare a orașului Ialoveni apare prima dată în Provincial.
10:10
Guvernul Republicii Moldova a investit 10 milioane de lei pentru a aduce apă în satul Răuțel, raionul Fălești. Odată cu finalizarea  proiectului de construcție a sistemului de aprovizionare cu apă în localitate, viața celor aproximativ 4000 de locuitori, se schimbă spre bine. Principalele realizări ale proiectului includ: Construcția a 34 de kilometri de rețele de […] Post-ul (FOTO) Proiectul de construcție a sistemului de aprovizionare cu apă în satul Răuțel, Fălești – finalizat! apare prima dată în Provincial.
09:40
Trei persoane au fost depistate la trecerea frontierei de stat cu acte falsificate. Cazurile au fost notificate în punctele de trecere a frontierei Leușeni-Albița și Palanca-Maiaki-Udobnoe, fiind cercetați un conațional și doi cetățeni străini. Primul documentat, un tânăr din Ucraina, s-a prezentat la PTF Leușeni pe direcția ieșire din țară, având drept scop de a […] Post-ul Trei permise de conducere falsificate și alte ilegalități, notificate la trecerea frontierei apare prima dată în Provincial.
09:20
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban,  a vizitat comuna Bubuieci, unde Primăria Chișinău a implementat în ultimii ani, un șir de proiecte de dezvoltare a infrastructurii, cofinanțate din bugetul municipal. În total, în trei ani, suma alocațiilor municipale pentru Bubuieci este de peste 15 milioane de lei. Primăria Chișinău cofinanțează construcția grădiniței din satul […] Post-ul Primăria Chișinău cofinanțează construcția grădiniței din satul Bîc apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
09:10
Prim-ministrul Dorin Recean va întreprinde, astăzi, 21 septembrie, o vizită de lucru în raionul Hîncești. Pentru început, șeful Executivului va inspecta lucrările de reparație a drumului Sofia – Cărpineni – Mingir. Ulterior, șeful Executivului se va deplasa spre grădinița din satul Bălceana, care a beneficiat de reparația capitală a acoperișului în cadrul programului „Satul European”. […] Post-ul Premierul Dorin Recean întreprinde o vizită în raionul Hîncești apare prima dată în Provincial.
09:10
Aseară, în jurul orei 20:00, polițiștii din Ialoveni au fost sesizați despre producerea unui grav accident rutier în apropierea localității Alexandrovca. La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că un bărbat de 48 ani la volanul unui „Mercedes 412” a tamponat din spate camionul de marca „DAF” cu remorcă, condus de un bărbat de […] Post-ul Grav accident rutier în apropierea localității Alexandrovca, Ialoveni apare prima dată în Provincial.
07:10
Astăzi, 21 septembrie, satul Revaca sărbătorește Hramul Bisericii și Hramul localității. “La ora 8:30 vă așteptăm la Sfânta Liturghie la biserica „Nașterea Maicii Domnului”din s. Revaca. Referitor la acțiunile festive, acestea vor fi organizate, duminică, 24 septembrie, pe terenul de fotbal din curtea gimnaziului, cu următorul program: ora 13:00 : Organizarea primei ediții a turneului […] Post-ul Satul Revaca sărbătorește Hramul Bisericii și Hramul localității apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:10
Primăria municipiului Bălți continuă să dezvolte infrastructura sportivă și să susțină tinerii sportivi. Recent, a fost inaugurată o nouă Secție de judo a Școlii Sportive Specializate nr. 1 din Bălți, un pas semnificativ către promovarea sportului în comunitatea noastră. Secția de judo își are locația în Palatul Municipal de Cultură (etajul 2). Având o colaborare […] Post-ul O nouă Secție de judo a Școlii Sportive Specializate nr. 1 din Bălți – inaugurată! apare prima dată în Provincial.
16:50
În anul de studii 2023-2024, vor fi acordate 77 de burse de merit elevilor și studenților, în scopul susținerii și promovării performanțelor academice în rândul tinerilor și implicării active a lor în activități extra curriculare sociale și de cercetare științifică, conferințe, concursuri, expoziții. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv. Astfel, […] Post-ul 77 de elevi și studenți vor primi burse de merit în anul de studii 2023-2024 apare prima dată în Provincial.
16:40
Un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal a sosit în Republica Moldova. Acesta a fost recepționat luni, 18 septembrie, la depozitul național de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică. Vaccinul respectiv este produs în Olanda și are o valoare de peste 20,5 milioane de lei. Banii vor fi alocați […] Post-ul CNAM va aloca peste 20 de milioane de lei pentru vaccinul antigripal apare prima dată în Provincial.
16:10
Bașcanul Evghenia Guțul a discutat cu investitorii turci despre construcția Aeroportului în Găgăuzia, în cadrul unei vizite oficiale în Turcia. Despre aceasta a anunțat șefa autonomiei găgăuze pe pagina oficială de Facebook. „Am reușit să mă întâlnesc cu unul dintre cei mai mari investitori turci din domeniul infrastructurii. Am discutat despre pregătirea lucrărilor pentru construcția […] Post-ul Bașcanul Evghenia Guțul: Un investitor din Turcia este gata să facă investiții în construcția Aeroportului din Găgăuzia apare prima dată în Provincial.
16:10
Echipa Platforma DA în frunte cu președintele Dinu Plîngău și candidatul partidului Platforma DA la funcția de primar al Capitalei, Victor Chironda au depus actele pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023, informează PROVINCIAL. “Împreună, pentru oraș european!,” spune formațiunea. Post-ul Platforma DA a depus actele pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale apare prima dată în Provincial.
16:00
Mihail Poleanschi, candidatul Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic la funcția de primar al municipiului Chișinău, a depus astăzi actele pentru înregistrare în cursa electorală. De asemenea, a fost depusă și lista pentru Consiliul Municipal Chișinău. „Mergem la primărie nu pentru a face show politic continuu, dar pentru a întoarce chișinăuielor dreptul asupra orașului și […] Post-ul Candidatul Congresului Civic la Primăria Chșinău, a depus actele pentru înregistrare în cursa electorală apare prima dată în Provincial.
15:50
Un nou sit arheologic identificat la Grigorești, raionul Sângerei de specialiștii Muzeului de Istorie și Etnografie Sângerei, informează PROVINCIAL. Potrivit Agenției Nașionale Arheologice, obiectivul arheologic reprezintă o așezare neolitică atribuită culturii Starcevo-Criș din mil. VII-VI î. Hr. “Întrucât situl a fost afectat de o lutărie, se impun cercetări arheologice pentru salvgardarea unor complexe arheologice observate […] Post-ul (FOTO) Un nou sit arheologic identificat la Grigorești, raionul Sângerei apare prima dată în Provincial.
15:30
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a efectuat o vizită de lucru la șantierul proiectului regional “Crearea unei zone de agrement pentru sporirea calității vieții locuitorilor din orașul Ialoveni” susținut financiar din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală și contribuția beneficiarului. Proiectul, în valoare totală de 10,655,255.76 MDL, reprezintă o inițiativă semnificativă pentru revitalizarea […] Post-ul ADR Centru a inspectat progresul construcției Teatrului Verde din orașul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
14:50
S-au disputat noi meciuri din cadrul Cupei Republicii Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2023/24. La competiția din acest an s-au înregistrat 20 echipe. În etapa preliminară, acestea au fost repartizate în grupe, conform zonelor geografice. Etapa 2 Grupa A FRF EDINEȚ – ARF SOROCA 2:8 Grupa C ARF ȘOLDĂNEȘTI – […] Post-ul Cupa Moldovei la fotbal amator. Rezultatele etapei 2 apare prima dată în Provincial.
14:30
Ieri, în sala Consiliului raional Strășeni a avut loc prezentarea rezultatelor preliminare a cartografierii serviciilor sociale și lansarea Hărții digitale a serviciilor sociale din raion. Raionul Strășeni, va dispune de un instrument nou și util – Harta digitală a serviciilor sociale – care poate fi accesată atât de către cetățeni, cât și de către autoritățile […] Post-ul Prima Hartă digitală a serviciilor sociale în raionul Strășeni apare prima dată în Provincial.
13:40
Gradul de siguranță a circulației pe drumurile publice va crește, iar gravitatea accidentelor rutiere va diminua. În acest sens, Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege privind gestionarea siguranței infrastructurii rutiere. Proiectul vine să armonizeze legislația națională din domeniu cu cea europeană și să stabilească mecanisme eficiente de gestionare a siguranței circulației pe drumurile publice. […] Post-ul Gradul de siguranță a circulației pe drumurile publice va crește apare prima dată în Provincial.
13:20
Din 1 ianuarie 2024, va fi aplicat un  nou mecanism de facturare a energiei regenerabile. În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat, la propunerea Ministerului Energiei, modificări la Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Una dintre noutățile inițiativei legislative este tranziția de la contorizarea netă la facturarea netă, pas necesar pentru a […] Post-ul Din 1 ianuarie 2024, va fi aplicat un nou mecanism de facturare a energiei regenerabile apare prima dată în Provincial.
13:00
Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) a votat, astăzi, în ședință, componența Comitetului executiv propus de Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, informează PROVINCIAL.  20 de deputați au votat „pentru” componența propusă în Comitet. Socialiștii din APG nu au votat, ei au părăsit ședința. E de menționat că, aceasta a fost a noua oară când deputații de la […] Post-ul APG a votat componența Comitetului executiv propus de Bașcanul Găgăuziei apare prima dată în Provincial.
12:40
Ansamblurile folclorice de pe lângă Casa de Cultură a orașului Cimișlia au fost în vizită la Câmpina, România – oraș înfrățit cu Cimișlia din martie 2015. Astfel, în data de 16 septembrie, în Municipiul Câmpina, a avut loc “Seara Cimișlia”, un spectacol extraordinar unde au evoluat ansamblurile folclorice ,,Cimișarii”,  “Legenda”, conducator Leonid Nenescu, ansamblul de […] Post-ul Ansamblurile folclorice din Cimișlia – vizită la Câmpina, România apare prima dată în Provincial.
12:10
Tradiţional deja, portalul nostru realizează o dată pe an topul companiilor producătoare de carne şi mezeluri după volumul vânzărilor, luând drept bază datele site-ului specializat www.data2b.md, care an de an publică inclusiv informaţii despre venitul din vânzări al companiilor din Moldova. La baza clasamentului de mai jos stau datele pentru anul 2022.    1. Rogob SRL Ca […] Post-ul TOP-5 companii producătoare de carne şi mezeluri după volumul vânzărilor apare prima dată în Provincial.
12:10
Starea de urgență în țara noastră ar putea fi prelungită pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 2 octombrie 2023. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean. Documentul urmează a fi prezentat spre […] Post-ul Starea de urgență în țara noastră ar putea fi prelungită pentru o perioadă de 60 de zile apare prima dată în Provincial.
11:50
Va fi extins termenul de realizare a lucrărilor privind dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova, finanțate de Uniunea Europeană. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea Addendumului nr. 2, semnat la 14 august 2023, la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și UE privind dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova din […] Post-ul Va fi extins termenul de realizare a lucrărilor privind dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova apare prima dată în Provincial.
11:30
Chișinăul va găzdui, la 17 octombrie curent, reuniunea a patra a „Platformei de sprijin pentru Republica Moldova” – o platformă inițiată de România, Franța si Germania pentru a ajuta țara noastră. Despre aceasta a anunțat Prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unui briefing de presă. Prim-ministrul a subliniat că evenimentul acesta „este important pentru fiecare cetățean […] Post-ul La Chișinău se va desfășura reuniunea a patra a „Platformei de sprijin pentru Republica Moldova” apare prima dată în Provincial.
11:20
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat, alături de locuitorii satului Vărzăreștii Noi din raionul Călărași, la evenimentele organizate cu ocazia hramului localității. Șeful legislativului a adresat felicitări locuitorilor satului Vărzăreștii Noi, care au sărbătorit, astăzi, 498 de ani de la prima atestare documentară a localității. „Vă doresc pace, fiindcă atunci când este pace, poți realiza […] Post-ul Igor Grosu, alături de locuitorii satului Vărzăreștii Noi din raionul Călărași, la evenimentele dedicate hramului localității apare prima dată în Provincial.
11:10
Proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public din satul Calfa, raionul Anenii Noi, a fost finalizat cu succes, aducând lumină și siguranță în viața celor 1700 de locuitori ai satului. Valoarea proiectului se ridică la circa 900 de mii de lei  din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală (FNDRL) Potrivit ONDRL, una dintre caracteristicile principale […] Post-ul Satul Calfa din raionul Anenii Noi, are sistem de iluminat public apare prima dată în Provincial.
11:00
La un an după ședința Cabinetului de miniștri la Bălți, Sergiu Prodan a revenit, ieri, 19 septembrie, în capitala de nord a țării, unde a vorbit cu profesorii și studenții Universității de Stat „Alecu  Russo” din municipiu, a prezentat colectivului  naționalului „Vasile Alecsandri” managerul pentru următorii cinci ani  și a oferit credit de încredere noii […] Post-ul Ministrul Culturii – în vizită de lucru la Bălți! Iată care a fost scopul apare prima dată în Provincial.
10:50
Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), condamnă cu fermitate „acțiunile procuraturii în raport cu primarul de Nisporeni, Grigore Robu”, informează PROVINCIAL.  „Aceste „coincidențe întâmplătoare”, care se produc exact în preajma alegerilor locale generale, sunt egal cu atac asupra democrației și justiție politică”, a declarat el. Vlad Filat a amintit că, Republica Moldova a […] Post-ul Vlad Filat condamnă acțiunile procuraturii în raport cu primarul de Nisporeni: Aceste „coincidențe întîmplătoare”… apare prima dată în Provincial.
10:50
La un an după ședința Cabinetului de miniștri la Bălți, Sergiu Prodan a revenit, ieri, 19 septembrie, în capitala de nord a țării, unde a vorbit cu profesorii și studenții Universității de Stat „Alecu  Russo” din municipiu, a prezentat colectivului  naționalului „Vasile Alecsandri” managerul pentru următorii cinci ani  și a oferit credit de încredere noii […] Post-ul Ministerul Culturii – în vizită de lucru la Bălți! Iată care a fost scopul apare prima dată în Provincial.
10:40
Sergiu Burlacu, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la funcția de primar al municipiului Bălți, a depus ieri actele pentru înregistrare în cursa electorală. „Intru în această campanie pentru a determina trecerea municipiului Bălți de la degradare spre dezvoltare! În curând, voi prezenta bălțenilor echipa noastră – echipă care vine să aducă Marea Schimbare […] Post-ul Sergiu Burlacu, candidatul PLDM: Schimbăm primarul și dezvoltăm Municipiul Bălți! apare prima dată în Provincial.
10:40
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în contextul alegerilor locale, a venit cu o declarație în care a constatat că „din cauza politicii dezastruoase a regimului actual de la guvernare, Republica Moldova se confruntă cu cea mai profundă criză social-economică din ultimele decenii”, informează PROVINCIAL.  „Criza energetică, o explozie fără precedent a prețurilor, promovarea unei […] Post-ul PSRM – declarație cu privire la alegerile locale: Propunem implementarea proiectului de dezvoltare „Baștina” apare prima dată în Provincial.
10:40
Șeful serviciului patrulă din cadrul Inspectoratului de poliție Criuleni și un subaltern al acestuia au fost reținuți în flagrant de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer de motoreta (scuter) pentru a nu documenta un pretins caz de conducere […] Post-ul Doi polițiști de patrulare din Criuleni – cercetați pentru corupere pasivă apare prima dată în Provincial.
10:30
Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a depus actele pentru înregistrare candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent. A fost prezentată lista de pretendenți la funcția de consilieri municipali, iar candidatul CUB pentru șefia primăriei Chișinău, Ion Bulgac, a fost înregistrat oficial la autoritatea electorală. Ulterior, urmare a tragerii la sorți, listei CUB a […] Post-ul CUB a depus actele pentru înregistrare candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent apare prima dată în Provincial.
10:30
Partidul Politic „Forţa Diasporei” a decis să înainteze candidatura lui Oleg Cociug la funcţia de primar al oraşului Criuleni. „Oleg Cociug este originar din Criuleni. 21 de ani a lucrat în oraş în cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni, fiind în contact permanent cu oamenii. Cunoaşte nu din auzite despre problemele cu care se confruntă locuitorii […] Post-ul Oleg Cociug – candidatul Partidului Politic „Forţa Diasporei” la funcţia de primar al oraşului Criuleni apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.