Forța Fermierilor amenință din nou cu proteste. „Cerem URGENT să fie interzis importul de floarea-soarelui”

TV Nord, 19 septembrie 2023 09:30

În prezent fermierii sunt impuși să comercializeze floarea soarelui mult sub prețul de cost. Se repetă scenariu cu grău și orz, agravat prin faptul că la sudul țării din cauza secetei de vară recolta culturilor de grupa a doua s-a diminuat semnificativ. Subiectul discuțiilor au fost prețuri la floarea soarelui, care în ultima săptămâna s-au […] Acest articol Forța Fermierilor amenință din nou cu proteste. „Cerem URGENT să fie interzis importul de floarea-soarelui” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TV Nord

Acum 2 ore
21:10
Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru postul public de televiziune de procurorul general interimar, Ion Munteanu. Precizăm că deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au rămas fără imunitate parlamentară astăzi, 21 septembrie, după ce Parlamentul a votat ridicarea imunității acestora la solicitarea Procurorului general interimar. […] Acest articol Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți pentru 72 de ore a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 4 ore
20:10
Panouri fotovoltaice, bucătărie dotată cu tehnică eficientă energetic și clase luminoase. La Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir din Bălți, au fost finalizate lucrările de renovare și eficiență energetică. Atât elevii, cât și profesorii spun că aspectul școlii s-a schimbat radical, iar noile condiții îi vor ajuta să învețe mai bine. „Clasele au devenit mult mai luminate, […] Acest articol VIDEO/ Liceul Dimitrie Cantemir din Bălți, eficientizat energetic pe bani europeni. Peste 900 de elevi vor învăța în condiții mai bune a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
19:50
„Din declarațiile spuse au fost efectuate indicații de Comisia Electorală Centrală” „În situația dată vă rog frumos, probabil că această doamnă, ea are anumite probleme cu nervii și ea este agresivă și eu chiar acum în prezența avocaților, o să scriu o cerere ca să vă implicați, vă rog reprezentanții poliției, pentru că ea strigă […] Acest articol /VIDEO/ Foc și pară! Tauber le-a cerut socoteală membrilor Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți după ce i-au refuzat cererea a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
19:30
Pe parcursul zilei de astăzi, au fost efectuate peste 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, la sediile și membrii Partidului Politic Renaștere. Ofițerii de la Serviciul de Informații și Securitate în comun cu Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au depistat şi ridicat documente şi bunuri care prezintă […] Acest articol Ce a găsit SIS în urma perchezițiilor la membrii Partidului Renaștere din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
18:40
Forumul Digital Innovation Hub of Moldova perfect recipe for Digital Tranformation in regions s-a desfășurat astăzi în clădirea la Bălți. La eveniment au participat mai mulți oficiali, dar și agenți economici care au discutat despre posibilitățile transformării digitale pentru afacerea lor. Președintele ACETI, Ion Bodrug, susține că prin intermediul programelor de stat, agenții economici pot […] Acest articol /VIDEO/ Forumul „Digital Innovation Hub of Moldova perfect recipe for Digital Transformation in Region” s-a desfășurat la Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 6 ore
17:50
Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au rămas fără imunitate parlamentară. După ce parlamentul a votat ridicarea imunității acestora la solicitarea Procurorului general interimar, Ion Munteanu. Două dintre cererile aprobate de parlament se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatei […] Acest articol /VIDEO/ Deputații Nesterovschi și Lozovan au rămas fără imunitate parlamentară.  Reacția lui Nesterovschi referitor la perchizițiile la liderii OT Renaștere a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 8 ore
15:20
Un grav accident rutier s-a produs în apropiere de localitatea Țînțăreni din raionul Anenii Noi. Un copil de 4 luni a murit în drum spre spital după ce mașina în care se afla a fost tamponată de un alt automobil. La fața locului, oamenii legii au stabilit că un bărbat de 81 de ani, în […] Acest articol /VIDEO/ Un copil de 4 luni a murit în urma unui grav accident rutier, produs la Anenii Noi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
Marina Tauber nu a fost admisă în cursa electorală pentru alegerile locale noi din 5 noiembrie curent. Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți i-a trimis răspunsul negativ candidatei. Conform unui proiect de lege, votat în două lecturi de deputați, persoanele care au fost membri ai partidului Șor, scos în afara legii, nu vor putea participa la […] Acest articol Fără Tauber la alegerile din Bălți. Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți i-a respins cererea a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:00
Un bărbat de 38 de ani din muncipiul Bălți a murit după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuit. Tragicul incident s-a întâmplat aseară. Potrivit poliției, aceștia au fost alertați în jurul orei 19:10, de către o persoană care a comunicat că a depistat cadavrul unui bărbat la sol, posibil […] Acest articol /FOTO/ Un cunosc Dj din Bălți a murit, după ce a căzut de la etajul 4 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 12 ore
14:10
Măsurile de pregătire pentru sezonul de încălzire 2023 – 2024 și planul de contingență în cazul limitării furnizării gazelor naturale sau a resurselor energetice au fost discutate, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei guvernamentale de coordonare, coprezidată de prim-ministrul Dorin Recean și ministrul energiei, Victor Parlicov.  În cadrul ședinței, ministrul Victor Parlicov a prezentat un raport […] Acest articol Prim-ministrul Dorin Recean a dispus măsurile de pregătire pentru sezonul de încălzire a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:50
S-au rugat pentru sănătatea copiilor, a rudelor și a prietenilor. Zeci de enoriași au venit în această dimineață la slujba bisericească pentru a aprinde o lumânare de Nașterea Maicii Domnului. Oamenii spun că de astăzi s-a schimbat vremea afară, s-a răcit simțitor și s-a lăsat prima brumă din această toamnă, exact cum spune tradiția. „Într-adevăr […] Acest articol /VIDEO/ Creștinii ortodocși o prăznuiesc pe SF. Maria. De astăzi se schimbă vremea afară a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:40
Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, susține că în sezonul 2023-2024, Republica Moldova va fi asigurată cu gaze naturale. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă. Anul acesta, volumele de gaze naturale destinate necesităților consumatorilor SA „Moldovagaz” vor fi acoperite de SA Energocom și anume, pentru octombrie-decembrie 2023 – volumele […] Acest articol /VIDEO/ În ce condiții ar putea fi ajustat tariful la gaz. Vadim Ceban vine cu explicații a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:30
Trei persoane au fost depistate la trecerea frontierei de stat cu acte falsificate. Cazurile au fost notificate în punctele de trecere a frontierei Leușeni-Albița și Palanca-Maiaki-Udobnoe, fiind cercetați un conațional și doi cetățeni străini. Primul documentat, un tânăr din Ucraina, s-a prezentat la PTF Leușeni pe direcția ieșire din țară, având drept scop de a […] Acest articol Trei permise de conducere falsificate și alte ilegalități, notificate la trecerea frontierei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
În contextul informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la Iulian Muntean, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a promovat evaluarea extraordinară pe 14 august 2023, și a fost numit de Parlament în Consiliul Superior al Magistraturii pe 7 septembrie 2023, în sensul în care ar fi învinuit într-un  proces […] Acest articol Comisia pre-vetting, despre cazul lui Iulian Muntean: Până la data de 21 septembrie 2023, Procuratura Anticorupție nu a furnizat nicio informație” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:30
Procurorii cer ridicarea imunității parlamentare deputaților Irinei Lozovan și Alexandr Nesterovschi, membri ai Partidului „Renaștere”. În caz de ridicare a imunității, aceștia ar putea fi reținuți astăzi, la cererea Procurorului General interimar. Procurorul interimar Ion Munteanu a solicitat deputaților să voteze ridicarea imunității ca ulterior aceștia să fie arestați, reținuți și percheziționați în cadrul mai […] Acest articol Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi de la Partidul Renaștere riscă să răsamână fără imunitate parlamentară a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:10
Întâlniri duminicale cu cetățenii, dezbateri și consultări publice, dar și instrumentele online care facilitează implicarea populației în procesul decizional la nivel local și-au demonstrat eficiența spun autoritățile din Județul Sibiu, România. Mai mulți primari, dar și funcționari ai Consiliului Județean și-au împărtășit experiența, privind practicele ce țin de buna guvernare, cu reprezentanții mai multor asociații […] Acest articol /VIDEO/ Bune practici în domeniul asigurării transparenței acutului decizional local. Ce succese a obținut România la acest capitol  a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:10
Peste 30 de state, dar și zeci de organizații internaționale și financiare se vor reuni, pe 17 octombrie, la Chișinău, în cadrul celei de-a patra ediții a Platformei de sprijin pentru Moldova, inițiată de România, Germania și Franța. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unui briefing  de presă. Potrivit premierului, reprezentanții […] Acest articol Țara noastră va găzdui cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:10
Luptătoarea Anastasia Nichita a obținut medalia de argint la  Campionatul Mondial de lupte, rezervat senioarelor. La ediția din acest an, găzduită de capitala Serbiei, orașul Belgrad, sportiva a trecut pe rând de Evelina Georgieva Nikolova (Bulgaria), Laylokhon Sobirova (Uzbekistan), Odunayo Folasade Adekuoroye (Nigeria), Elvira Kamaloglu (Turcia) și a cedat doar în fața viitoarei campioane Tsugumi […]
09:50
Strada Tudor Vladimirescu din regiunea cartierelor 5 și 8 din municipiul Bălți este mai mult gropi decât drum. Oamenii din regiune spun că strada nu a fost reparată încă de pe timpul Uniunii Sovietice, iar autoritățile locale îi ignoră. Conducătorii auto sunt și mai supărați deoarece sunt nevoiți să își ducă mașinile la reparație foarte […]
09:50
PSG nu a avut emoții cu Dortmund și a scris o nouă pagină de istorie în cea mai importantă competiție intercluburi, grație reușitelor lui Kylian Mbappe (24 ani) și Achraf Hakimi (24 ani), scrie jurnal.md După victoria cu 2-0 în fața germanilor, gruparea de pe Parc des Princes a ajuns la 45 de meciuri consecutive […]
09:50
Marina Tauber spune candidează independent pentru funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale din 5 noiembrie. Acesta a depus actele la Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți, acum câteva minute. Acest lucru se întâmplă după ce ieri Curtea Constituțională a lăsat în vigoare decizia privind interzicerea membrilor Partidului Șor să participe în calitate de […]
09:50
Zilele Transformării Digitale se desfășoară în Regiunea de Dezvoltare Nord. Pe 21 septembrie, ACETI vă invită la Forumul „Digital Innovation Hub of Moldova perfect recipe for Digital Transformation in regions” – un eveniment care va reuni mai mulți experți din țară și de peste hotare, antreprenori, dar și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale. […]
09:50
Au încălcat, și nici nu vor să recunoască. Conducătorii auto, care nu au respectat limita de viteză în satul Prepelița din raionul Sîngerei au fost amendați de poliție. Un tânăr care a urcat la volan fără a avea un permis de conducere a încercat să mituiască polițiștii pentru a scăpa nepedepsit. „Direcția patrulare Nord, inspector […]
09:50
Alpinistul japonez Yuichiro Miura, în vârstă de 90 de ani, a ajuns joi pe vârful Muntelui Fuji, alături de un grup de prieteni şi de membri ai familiei, după o ascensiune de trei zile cu ajutorul unui scaun cu rotile, transmite agenţia Kyodo, citată de hotnews.ro. Yuichiro Miura a atins vârful Muntelui Fuji în jurul orei […]
Acum 24 ore
07:50
După calendarul bisericesc pe stil vechi, pe 21 septembrie este sărbătorită Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică.  Fecioara Maria s-a născut într-o familie cu părinți în vârstă. Tatăl ei, Ioachim, era din seminția lui David, iar mama ei, Ana, din cea a lui Aaron. Venirea pe lume a Fecioarei Maria a fost răspunsul la […] Acest articol Creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:30
Ministerul de Externe polonez l-a convocat miercuri pe ambasadorul Ucrainei la Varşovia în legătură cu declarațiile făcute de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la sesiunea anuală a Adunării Generală a ONU, relatează Reuters, citat de Digi24.ro.  În discursul său, Zelenski a spus că Ucraina „lucrează din greu pentru a păstra rutele terestre pentru exporturile de cereale” […] Acest articol Polonia l-a convocat pe ambasadorul ucrainean, după ce Zelenski a acuzat mai multe țări că mimează solidaritatea, dar sprijină Rusia a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:10
Dorin Recean este un prim-ministru foarte bun și își va continua activitatea în calitate de șef al Executivului. O spune ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Declarațiile au loc după ce în spațiul public mai mulți politicieni au lansat ipoteza demisiei premierului Recean și învestirii unui Cabinet de Miniștri condus de Andrei Spînu. Ministrul […] Acest articol Andrei Spînu: Zvonurile despre demisia lui Dorin Recean sunt niște falsuri a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:00
O zi destinsă. O s-avem o intuiţie a lucrurilor care contează şi-o să ştim cum anume să abordăm nişte situaţii ca să le putem rezolva. Vibraţia zilei este 3 şi să spunem clar şi răspicat ce simţim, ce gândim. Horoscop 21 septembrie 2023 – FECIOARĂ Se reglează o situaţie, vă recuperaţi bani, bunuri, şi o […] Acest articol Horoscopul zilei de astăzi – 21 septembrie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
17:10
Alpinistul japonez Yuichiro Miura, în vârstă de 90 de ani, a ajuns joi pe vârful Muntelui Fuji, alături de un grup de prieteni şi de membri ai familiei, după o ascensiune de trei zile cu ajutorul unui scaun cu rotile, transmite agenţia Kyodo, citată de hotnews.ro. Yuichiro Miura a atins vârful Muntelui Fuji în jurul orei […] Acest articol Un alpinist japonez de 90 de ani a ajuns în vârful Muntelui Fuji în scaunul cu rotile a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:00
Au încălcat, și nici nu vor să recunoască. Conducătorii auto, care nu au respectat limita de viteză în satul Prepelița din raionul Sîngerei au fost amendați de poliție. Un tânăr care a urcat la volan fără a avea un permis de conducere a încercat să mituiască polițiștii pentru a scăpa nepedepsit. „Direcția patrulare Nord, inspector […] Acest articol /VIDEO/ „Eu nu recunosc că le-am dat mită.” Zeci de șoferi au fost trași pe dreapta după ce au încălcat limita de viteză a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:40
Zilele Transformării Digitale se desfășoară în Regiunea de Dezvoltare Nord. Pe 21 septembrie, ACETI vă invită la Forumul „Digital Innovation Hub of Moldova perfect recipe for Digital Transformation in regions” – un eveniment care va reuni mai mulți experți din țară și de peste hotare, antreprenori, dar și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale. […] Acest articol Zilele Transformării Digitale la Bălți. ACETI te invită la un forum IT   a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:20
Marina Tauber spune candidează independent pentru funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale din 5 noiembrie. Acesta a depus actele la Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți, acum câteva minute. Acest lucru se întâmplă după ce ieri Curtea Constituțională a lăsat în vigoare decizia privind interzicerea membrilor Partidului Șor să participe în calitate de […] Acest articol /VIDEO/FOTO/ Marina Tauber se vrea primar de Bălți. A depus actele ca și candidat independent a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:10
PSG nu a avut emoții cu Dortmund și a scris o nouă pagină de istorie în cea mai importantă competiție intercluburi, grație reușitelor lui Kylian Mbappe (24 ani) și Achraf Hakimi (24 ani), scrie jurnal.md După victoria cu 2-0 în fața germanilor, gruparea de pe Parc des Princes a ajuns la 45 de meciuri consecutive […] Acest articol PSG a scris istorie în UEFA Champions League, după victoria cu Dortmund a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
Din 1 ianuarie 2024, va fi aplicat un  nou mecanism de facturare a energiei regenerabile. În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat, la propunerea Ministerului Energiei, modificări la Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Una dintre noutățile inițiativei legislative este tranziția de la contorizarea netă la facturarea netă, pas necesar pentru a […] Acest articol /INFORGRAFIC/ Reguli noi și mai multă ordine pe piața energiei regenerabile a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
Strada Tudor Vladimirescu din regiunea cartierelor 5 și 8 din municipiul Bălți este mai mult gropi decât drum. Oamenii din regiune spun că strada nu a fost reparată încă de pe timpul Uniunii Sovietice, iar autoritățile locale îi ignoră. Conducătorii auto sunt și mai supărați deoarece sunt nevoiți să își ducă mașinile la reparație foarte […] Acest articol /VIDEO/ Mai mult gropi decât drum. O stradă din Bălți, nereparată încă de pe timpul Uniunii Sovietice a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:00
După cinci tentative eșuate, Comratul are Executiv local. La cea de a șasea întâlnire, deputații Adunării Populare au votat noua componență propusă de Evghenia Guțul. Pentru noua componență au votat 20 de deputați locali. Șapte au fost împotrivă, iar patru s-au abținut. După ce a fost învestită în funcție, Evghenia Guțul a schimbat de două […] Acest articol După cinci tentative eșuate, Adunarea Populară a Găgăuziei a aprobat Comitetul Executiv propus de Guțul a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:20
USAID transferă $76,8 de milioane către Guvernul Republicii Moldova pentru rambursarea costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023. În cadrul angajamentului USAID de a oferi o asistență de $300 de milioane pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, recent a fost încheiată procedura de transfer a $76,8 de milioane în calitate de suport […] Acest articol USAID oferă 76,8 milioane de dolari R.Moldova a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:20
Ministerul Sănătății a găsit bani pentru a majora cu 15%, începând cu 1 octombrie, salariile cadrelor medicale din instituțiile sanitare publice. Asta datorită faptului că veniturile în fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FOAM) au depășit așteptările pentru acest an, scrie moldova.europaliberă.org. Ministerul Sănătății a propus spre consultări publice un proiect de lege care presupune modificarea Legii […] Acest articol Salariile cadrelor medicale vor fi majorate de la 1 octombrie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:30
Șeful serviciului patrulă din cadrul Inspectoratului de poliție Criuleni și un subaltern al acestuia au fost reținuți în flagrant de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer de motoreta (scuter) pentru a nu documenta un pretins caz de conducere […] Acest articol Doi polițiști de patrulare din Criuleni, cercetați pentru corupere pasivă a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:10
Un bărbat de 44 de ani a ajuns, ieri 19 septembrie, la spital cu arsuri de gradul II pe suprafața corpului, după ce aproximativ 10 metri pătrați de iarbă uscată au luat foc. Bărbatul a fost evacuat din flăcări de pompieri. Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului a fost trimis un echipaj de salvatori și […] Acest articol Un bărbat din Ungheni a ajuns la spital cu arsuri de gradul II. Iarba uscată a luat foc a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:50
Până la sfârșitul anului curent, 32 de școli vor avea blocuri sanitare moderne. Alte 118 instituții vor fi dotate cu astfel de facilități până la finele anului 2024. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun, în cadrul unei conferințe de presă.  Valoarea totală a alocațiilor pentru anul curent se […] Acest articol 150 de instituții din învățământul general vor avea blocuri sanitare noi până la finele anului 2024 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:50
Ofițerii Direcției „Nord” a INI, cei ai INSP și IP Drochia, sub conducerea procurorilor PCCOCS, Oficiul „Nord,” anunță o captură de plante de cânepă de circa 1.500.000 lei cultivate în  proximitatea satului Pelinia, Drochia Acesta ar fi prețul pe piața neagră a celor circa 400 plante de cânepă, care urmau să fie comercializate, după procesare, atât în […] Acest articol /VIDEO/ Cânepă în valoare de 1.500.000 de lei, cultivată în proximitatea satului Pelinia din Drochia a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:00
Republica Moldova a recepționat un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal, procurat din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Vaccinarea contra gripei contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a formelor severe de boală, prevenirea complicațiilor, spitalizării și deceselor cauzate de gripă. Potrivit Ministerului Sănătății, lotul de […] Acest articol Republica Moldova a recepționat 200 mii de doze de vaccin antigripal a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:40
IMSP Spitalul Clinic Bălți informează cetățenii despre rândul de așteptare privind programarea pentru consultații la unii specialiști din cadrul Centrului Consultativ. Totodată, reprezentanții instituției medicale precizează că, în baza Ordinului Ministerului Sănătății și CNAM Nr. 605/133-A din 21.06.2022, începând cu 1 iulie 2022, prescrierea medicamentelor injectabile (insulina) se efectuează exclusiv de medicul endocrinolog. Prin urmare, […] Acest articol Câte zile trebuie să aștepți ca să ajungi la o consultație la medicii de la Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Nichita Anastasia a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. „Este o performanță uimitoare și suntem extrem de mândri!Felicitări, Anastasia! Ești o adevărată campioană”, a transmis Comitetul Național Olimpic și Sportiv Anastasia Nichita a acces în finala Campionatului Mondial de la Belgrad, unde o va întâlni pe japoneza Tsugumi Sakurai. Fii […] Acest articol Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2024 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:20
Reprezentanții Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, nu vor putea participa la alegeri pentru o perioadă de cinci ani. Curtea Constituțională nu a putut lua o decizie când a analizat sesizarea deputaților partidului declarat neconstituțional. Voturile a patru judecători s-au împărțit în jumătate. În conformitate cu legea Curții Constituționale, în acest caz examinarea recursului se încetează, iar […] Acest articol Reprezentanții Partidului „ȘOR” nu vor putea participa la alegerile locale a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:30
Christina Macmillan nu a fost deloc încântată când fiul ei, Austen, de 12 ani, a început să urmărească Stranger Things, serialul de ficțiune de pe Netflix, care spune povestea unui grup de copii care se luptă cu demoni înfricoșători. Dar și-a schimbat total părerea după ce fiul ei a folosit o tehnică de prim ajutor […] Acest articol Un băiat de 12 ani i-a salvat viața unui bărbat care se înecase aplicând o manevră de CPR pe care a văzut-o într-un serial a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:20
Salariile judecătorilor și procurorilor care trec exercițiul evaluării externe vor fi dublate. O spune ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, potrivit căreia la următoarea rectificare bugetară vor fi alocate fonduri în acest scop. Ministra Justiției spune că de majorări de salarii vor beneficia și angajații organelor de autoadministrare, dar și personalul instanțelor judecătorești, notează IPN. Ministra Justiției […] Acest articol Veronica Mihailov-Moraru: Salariile vor fi dublate pentru toți cei care trec de pre-vetting și vetting a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:00
Cer noros în toată țara, prognozează pentru ziua de astăzi, 20 septembrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat. La nord, ziua termometrele vor arăta 26°C, iar noaptea 11°C. În regiunile centrale, noaptea se prognozează 13 °C, iar maxima zilei va fi de 28 °C. Iar la sud, noaptea se așteaptă 15 °C, iar ziua termometrele vor arăta […] Acest articol /METEO/ Cum va fi vremea astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
06:50
 O zi a schimbărilor. E momentul să luaţi nişte decizii! Tragem linie şi adunăm. O să ţinem cont şi de ai noştri, să ne punem cu toţii de acord ca să păstrăm armonia în familie.   Vibraţia zilei este 2 şi o să ne bucurăm de sprijinul cuiva apropiat. Horoscop 20 septembrie 2023 – FECIOARĂ Se […] Acest articol Horoscopul zilei de astăzi – 20 septembrie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.