Expert: Banii lui Șor ajung cumva în Moldova și continuă să se distribuie

Realitatea.md, 19 septembrie 2023 08:40

Deși fostul partid Șor a fost scos în afara legii, sateliții acestuia, cum sunt partidele „Șansa”, „Renaștere” sunt foarte activi și deja s-au lansat în campania electorală în unele localități din RM. Cauza acestor nereguli e că instituțiile statului nu și-au dus munca la bun sfârșit și pe moment nu există finalitate în niciun dosar, […] Articolul Expert: Banii lui Șor ajung cumva în Moldova și continuă să se distribuie apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 12 ore
17:50
Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transmite, cu titlu gratuit, locuințele din blocul locativ situat în municipiul Chișinău, pe strada Alba Iulia, participanților la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E. Cernobîl. Un proiect în acest sens a fost aprobat de cabinetul de miniștri și urmează a fi transmis spre examinare Parlamentului. Proiectul are scopul să […] Articolul 80 de locuințe vor fi acordate cu titlu gratuit participanților la lichidarea avariei de la Cernobîl apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Sâmbătă, la împlinirea unui an de când Rusia a proclamat anexarea regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, preşedintele rus Vladimir Putin a promis reconstrucţia regiunilor afectate de război. Vor fi reconstruite „şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente”, a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de Kremlin. Toate regiunile din Rusia acordă […] Articolul La un an de la anexarea unor regiuni ucrainene, Vladimir Putin promite reconstrucţia teritoriilor ocupate în Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
17:00
În traficul transfrontalier au fost depistați doi bărbați care dețineau acte falsificate. Unul dintre ei și-a asumat rolul de curier, iar al doilea – personal și-a perfectat ilegal un certificat de înmatriculare auto. În primul incident este documentat un pasager cu dublă cetățenie (MDA/ROU), fiind identificat în punctul de trecere a frontierei Cahul. Conform analizei […] Articolul Doi bărbați, depistați cu acte falsificate la trecerea frontierei. Ce pedepse riscă apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Forţele aeriene ucrainene au distrus vineri noaptea 30 de drone Shahed produse în Iran, din cele 40 cu care Rusia a atacat sudul şi centrul Ucrainei, au anunţat sâmbătă oficiali civili din regiunile vizate şi surse militare. Totodată, soldaţii ruşi au anunţat că au doborât nouă rachete ucrainene în regiunea Belgorod, potrivit Agerpres. Comandamentul ucrainean de […] Articolul Ucrainenii au doborât 30 de drone iraniene Shahed lansate de Rusia, în sud apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Feteasca Neagră este unul dintre cele patru soiuri de struguri autohtoni din care se produc vinuri cu acelaşi nume – Fetească Neagră. Plantaţiile de viţă-de-vie din Republica Moldova, acoperite cu acest soi de struguri, se întind pe 388 de hectare, preponderent în UTA Găgăuzia. “Este un soi autohton, aflat de multă vreme în cultură pe […] Articolul Feteasca Neagră – ce buchet de fructe conţine vinul şi cu ce tipuri de carne poate fi consumat apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
În data de 29.09.2023, Asociația Patronală a Industriei Turismului din RM – APIT a avut o participare deosebită la cea de-a 30 jubiliară ediție a World Travel Awards care s-a desfășurat în Batumi, Republica Autonomă Adjaria, Georgia. Evenimentul a adunat împreună lideri și profesioniști din industria turismului de top din întreaga lume. În deschiderea evenimentului, […] Articolul APIT Moldova, prezentă la premiile „Oscar” din turism, la Batumi. Viitoare ediție WTA ar putea fi organizată la noi apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
În legătură cu decretarea de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a zilei de doliu național pe data de 2 octombrie în semn de profundă tristețe cauzată de decesul prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, Ministerul Culturii anunță programul funeraliilor elaborat în conformitate cu testamentul scriitorului, pentru a-i aduce un ultim omagiu. Program: 1. Ceremonia […] Articolul Programul funeraliilor scriitorului Ion Druță. Detaliile Ministerului Culturii apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Profesorii sunt puntea spre viitor a fiecărui elev, de ei depinde ce învață copiii, dar și cum se simt. Deși premiul „Pedagogul anului” se oferă numai pentru nouă lucrători din învățământ, recunoștința este pentru toți dascălii care au reușit să crească generații de copii solidari, rezistenți la provocările vieții și mereu curioși să descopere și […] Articolul „Pedagogul Anului 2023”. Au fost desemnați cei mai buni profesori din țară apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Peste 100.000 de refugiaţi din Nagorno-Karabah au ajuns în Armenia, a anunţat vineri seara şeful agenţiei ONU pentru refugiaţi (UNHCR), Filippo Grandi, citat de Digi24. Mulţi sunt flămânzi, epuizaţi şi au nevoie de ajutor imediat”, a afirmat Grandi. Refugiaţii armeni trebuie să treacă prin coridorul Lacin, singura rută care leagă Karabah de Armenia și care […] Articolul Peste 100.000 de refugiați din Nagorno-Karabah au ajuns în Armenia. „Mulți sunt flămânzi și epuizați” apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Primarul General, Ion Ceban efectuează o vizită de lucru în capitala Austriei, pentru a consolida relațiile cu administrația vieneză și a pune bazele unor noi inițiative comune. În cadrul vizitei, edilul capitalei va avea mai multe întrevederi, iar capitala Austriei, care este în topul orașelor la capitolul confort urban, poate oferi în continuare Chișinăului multe […] Articolul Edilul capitalei, Ion Ceban, pleacă într-o vizită la Viena, Austria apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că luni, 02 octombrie 2023, ora 07:30-16:00, va fi suspendat parțial traficul rutier pe str. Armenească, în perimetrul bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – str. Alexandru cel Bun şi pe str. Mitropolit Varlaam, tronsonul str. Bulgară-str. Armenească. Măsura este luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor silvotehnice de curățare, toaletare și egalaj al […] Articolul În atenția șoferilor! Trafic suspendat, pe unele străzi din capitală apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Președinta Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare pedagogilor în cadrul Galei laureaților concursului republican „Pedagogul Anului”. șefa statului le-a mulțumit cadrelor didactice pentru efortul îl depun pentru ca copiii să își descopere potențialul și să îl dezvolte. „Sunt onorată să celebrăm azi împreună, atât de mulți, educația și ziua dumneavoastră, Ziua profesorului, în […] Articolul VIDEO Mesajul președintei de la Gala „Pedagogul anului”: „Aveți o misiune atât de onorabilă” apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Carabinierii din Perugia, Italia, au denunțat pentru furt o moldoveancă de 26 de ani. Potrivit poliției, femeia, care lucra ca îngrijitoare pentru doi bătrâni, a furat din casa italienilor obiecte din aur și bijuterii în valoare de aproximativ 4 mii de euro, scrie presa din Italia. Femeia, angajată ca îngrijitoare pentru cei doi bătrâni, lucra […] Articolul O moldoveancă de 26 de ani a jefuit o bătrână din Italia, de care îngrijea apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
În semn de profundă tristețe cauzată de decesul prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, scriitor care a contribuit esențial la  dezvoltarea  literaturii,  artei  și  culturii  naționale, Președinta Maia Sandu a semnat un decret privind declararea zilei de 2 octombrie 2023 zi de doliu național. La ora 12.00, se va cinsti memoria scriitorului Ion Druță, prin […] Articolul Ziua de 2 octombrie – declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Domnule Nicolaescu, vă mulţumesc pentru acest interviu. Îl facem în preajma Zilei Naţionale a Vinului, iar dvs, în calitate de Doctor în viticultură sunteţi cel mai indicat să ne vorbiţi despre struguri, soiuri şi vinuri. Care sunt soiurile de struguri cultivate în ţara noastră? În catalogul soiurilor de plante a Republicii Moldova sunt înregistrate peste […] Articolul Totul despre soiurile autohtone de vinuri. Interviu cu Gheorghe Nicolaescu, Doctor în viticultură apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
În Republica Moldova a fost instituită Ziua națională a ambulanței. Ea va fi marcată anual pe 2 octombrie. Astfel, autoritățile vor să concentreze atenția societății asupra importanței măsurilor de salvare și a creșterii gradului de responsabilizare a cetățenilor atât pentru protejarea vieții proprii, cât și a celor din jur, transmite IPN. În octombrie 2023 se […] Articolul Vom mai avea o sărbătoare. Ziua Națională a Ambulanței va fi sărbătorită pe 2 octombrie apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Datoria externă brută a Republicii Moldova a crescut cu 6,8% comparativ cu finele anului 2022. La 30 iunie 2023 a totalizat 10 242,00 milioane de dolari. Conform datelor preliminare ale BNM, raportul datoriei externe brute la PIB a constituit 67,2%, fiind cu 1,1 puncte procentuale mai mare față de sfârșitul anului trecut, transmite IPN. Banca […] Articolul Datoria externă brută a crescut cu aproape 7% în prima jumătate a anului apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
În Slovacia au loc sâmbătă alegeri parlamentare, transmite AFP. Votarea a început la ora locală 07:00 şi se vor închide la orele 22:00, iar la scurt timp după aceea se vor publica cifrele primelor sondaje la ieşirea de la urne. Rezultatul va fi probabil strâns, însă cu siguranţă foarte important pentru politica externă a ţării, […] Articolul Alegeri în Slovacia. Unul dintre favoriți a promis că dacă va câștiga nu va mai livra Ucrainei arme şi muniţii apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekend-ul: 30 septembrie – 01 octombrie 2023, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Activitățile enunțate sunt organizate cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole proaspete și de sezon. În sectorul Botanica – Parcul „Valea […] Articolul Târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei, în weekend-ul 30 septembrie – 1 octombrie 2023 apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Testamentul lui Ion Druță va fi îndeplinit, trupul neînsuflețit al scriitorului urmează să fie adus luni la Soroca, pentru a fi înhumat lângă Lumânarea Recunoștinței, după cum i-a și fost dorința, transmite Observatorul de Nord. Mai întâi sicriul va fi depus la Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Chișinău, de la 10:00 la 12:00, ca de […] Articolul Ion Druță va fi adus luni la Soroca, pentru a fi înmormântat lângă Lumânarea Recunoștinței apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
23:10
BERBEC În momentul în care te afli izolat de lumea din jur de ceva timp, poate fi dificil să îți analizezi propriile sentimente și stări. Această introspecție nu este ușoară, mai ales acum. Cu trecerea anilor, ai devenit mai blând cu tine însuți, dar încă nu ai atins echilibrul dorit. Sănătatea ta, din păcate, nu […] Articolul Horoscopul pentru luna octombrie! Află tot ce îți rezervă astrele apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Îngrijorarea privind riscul unei erupții într-o zonă vulcanică extinsă în apropierea orașului Napoli crește, după cel mai puternic cutremur înregistrat în ultimii 40 de ani, scrie The Guardian. Campi Flegrei, o constelație de cratere vulcanice antice, a experimentat o intensificare semnificativă a activității seismice în ultimul an, cu peste 80 de evenimente, dintre care cel […] Articolul Autoritățile din Napoli fac planuri de evacuare a populației! Există riscul unei erupții într-o zonă vulcanică apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Norvegia îşi va închide frontiera pentru vehiculele înmatriculate în Rusia. Aceasta este o măsură suplimentară împotriva Moscovei ca urmare a războiului din Ucraina, relatează AFP. Interdicţia se aplică numai vehiculelor cu mai puţin de nouă locuri şi prevede unele excepţii, cum ar fi cazurile de urgenţă umanitară şi maşinile diplomatice sau maşinile aparţinând cetăţenilor europeni […] Articolul Norvegia îşi va închide frontiera pentru vehiculele înmatriculate în Rusia apare prima dată în Realitatea.md.
21:10
Franţa se confruntă cu cea mai călduroasă lună septembrie din istoria înregistrărilor sale meteorologice. Asta, după temperaturi excepţional de ridicate care au fost înregistrate şi pe timpul verii pe fundalul încălzirii climei globale în 2023, a anunţat vineri agenţia naţională de meteorologie din această ţară, relatează AFP. „Septembrie 2023 este cea mai călduroasă lună septembrie […] Articolul Franţa se confruntă cu cea mai călduroasă lună septembrie din istoria sa apare prima dată în Realitatea.md.
21:00
Autoritățile din orașul New York au declarat stare de urgență, după ce ploile extrem de abundente au inundat părți importante ale metropolei, au perturbat circulația transportului în comun și au inundat mii de subsoluri, scrie Digi24. În regiunea Brooklyn a plouat în trei ore cât într-o lună, iar ploile abundente au continuat și în alte […] Articolul New York a rămas paralizat de inundații! A plouat în trei ore cât într-o lună apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
În acest weekend în sectoarele Capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Aceste acțiuni sunt organizate cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole proaspete și de sezon, anunță primăria Municipiului Chișinău. În sectorul Botanica – Parcul „Valea Trandafirilor” – […] Articolul Fructe și legume proaspete! Lista locațiilor din Capitală unde vor fi organizate târguri cu produse autohtone apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
Deputata Marina Tauber, fosta membră a Partidului ȘOR declarat neconstituțional, a obținut vineri, 29 septembrie curent, legitimația de „candidat independent” care-i permite „să se bată” pentru șefia Primăriei Bălți la alegerile locale generale din toamnă. Anunțul a fost făcut de ea seara pe conturile de pe rețelele sociale. Mai devreme, președinta Consiliului electoral al circumscripției […] Articolul STOP CADRU Marian Tauber a obținut legitimația de „candidat independent” care-i permite „să se bată” pentru Bălți apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Consolidarea parteneriatului politic și economic moldo-german a fost discutată în cadrul întrevederilor prim-ministrului Dorin Recean cu Michael Roth, președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului, Johannes Schraps, președintele grupului de prietenie parlamentară moldo-germană, Anton Hofreiter, președintele Comisiei de relații cu Uniunea Europeană, și cu mai mulți membri ai Parlamentului german. Potrivit unui comunicat al Guvernului […] Articolul Recean, alături de deputați germani: „Contăm pe sprijinul politic pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE” apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Tot mai mulţi tineri, minori, sunt implicaţi în războiul bandelor care a zguduit Suedia în ultimele luni, a declarat vineri directorul poliţiei naţionale, după violenţele care au dus la moartea a trei persoane în 24 de ore şi au şocat ţara. Premierul suedez, Ulf Kristersson, a vorbit joi despre un sprijin din partea armatei pentru […] Articolul Bandele criminale din Suedia au scăpat de sub control. Angajează copii să ucidă! Premierul a convocat șeful armatei apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
Cel puţin 52 de persoane au fost ucise şi peste 50 rănite vineri, 29 septembrie curent, într-un atac sinucigaş asupra unei procesiuni religioase consacrată aniversării naşterii profetului Mahomed în provincia Balucistan, relatează presa internațională, citând oficiali din poliţie şi din sistemul sanitar. Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru explozie, care are loc în contextul […] Articolul VIDEO Cel puţin 52 de morți într-un atentat sinucigaş în timpul unei procesiuni religioase în Pakistan apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Senatoarea americană Dianne Feinstein, una dintre cele mai longevive politiciene din Statele Unite, a murit vineri, 29 septembrie curent, la vârsta de 90 ani. Feinstein a avut una dintre cele mai lungi cariere în politica americană, deținând funcția de senator pentru statul California din 1992. Democrata în vârstă de 90 de ani a murit în […] Articolul A murit cea mai longevivă femeie senator din istoria SUA apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
România își mută apărarea antiaeriană mai aproape de satele sale de pe Dunăre, la granița cu Ucraina, unde dronele rusești au atacat instalații de cereale. Totodată, au fost create mai multe posturi militare de observare și patrule în zonă, au declarat două surse de apărare de rang înalt, scrie Adevărul cu referire la Reuters. Măsurile, […] Articolul România își consolidează apărarea pentru a împiedica războiul din Ucraina să ajungă în spațiul NATO apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
Un troleibuz denumit generic – retro – este zărit periodic pe străzile din Chișinău. Vineri, 29 septembrie curent, pe rețelele sociale circulă un video de câteva secunde cu el. Cel mai des se întâmplă să-l prindeți înainte de Hramul Orașului. Secvența VIDEO poate fi văzută pe contul de TELEGRAM Realitatea.md. Reprezentanții de la Regia Transport […] Articolul FOTO, VIDEO Troleibuzul retro care este zărit periodic pe străzile din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și TVR Moldova organizează un spectacol extraordinar dedicat aniversării celor 20 de ani de la fondarea Institutului Cultural Român și celor 13 ani de la înființarea Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău. Omagiind unitatea culturii române, […] Articolul „Cei cu inima română!” Spectacol extraordinar, dedicat fondării Institutului Cultural Român, la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Rolul drepturilor omului și a egalității în promovarea coeziunii sociale și în responsabilizarea sectorului privat pentru a asigura respectarea drepturilor omului – subiecte ponderale discutate în cadrul conferinței internaționale „Protecția și promovarea drepturilor fundamentale ale omului în contextul noilor provocări și realități existente în societățile moderne”, care a avut loc la Chișinău timp de două […] Articolul FOTO, VIDEO Zeci de reprezentanți, adunați la Chișinău, pentru o conferință importantă despre drepturile omului apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
În fiecare an, la data de 29 septembrie, este marcată Ziua mondială a inimii. Campania din acest an, cu genericul „Folosește-ți inima, cunoaște-ți inima!”, potrivit organizatorilor, „se axează pe principiul esențial de a ne cunoaște, întâi de toate, inima”. Potrivit Ministerului Sănătății, la nivel mondial, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces. Anual peste 20 […] Articolul Statistici îngrijorătoare! Anual, peste 20 de milioane de oameni mor din cauza afecțiunilor inimii apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Oamenii legii anunță că au identificat șoferul teribilist, filmat aseară de un internaut, cum încalcă regulile de circulație rutieră în timp ce se deplasa pe străzile din Chișinău. În prezent, Poliția documentează cazul pentru a stabili toate circumstanțele. „La data de 29.09.2023, ora 00:20, în dispeceratul SST și CR a DP mun. Chișinău, a parvenit […] Articolul Ce știe Poliția despre șoferul care mergea haotic pe o stradă din Chișinău: „S-a tamponat într-o bordură” apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
În luna octombrie, Energocom va continua să achiziționeze energie electrică de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES). Acest lucru va fi posibil după ce astăzi a fost prelungit contractul ce prevede furnizarea energiei electrice. Potrivit Energocom, condițiile contractuale au rămas neschimbate ca și pe parcursul ultimelor luni. Astfel, prețul de achiziție, la fel, […] Articolul MGRES va livra energie electrică malului drept al Nistrului și în luna octombrie. Energocom a prelungit contractul apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Armenia nu a îndeplinit rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU din cauza lipsei de voință politică. Este clar că Armenia nu a dorit să soluționeze conflictul. A vrut doar să mențină status quo-ul, să îl lase neschimbat. Au vrut ca pământurile noastre să rămână pentru totdeauna sub controlul lor. Și au construit așezări ilegale, inclusiv […] Articolul Ilham Aliyev: Armenia nu a îndeplinit rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, vrând să păstreze status quo-ul apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Containerele de transport maritim din China se „îngrămădesc” în Rusia, pe fondul valului de bunuri chinezești care intră în această țară. Rusia are 150.000 de containere maritime în plus pe care importatorii se străduiesc să le returneze în China, potrivit platformei logistice Container xChange, se arată într-un raport publicat joi, citând informații furnizate de un client. […] Articolul Comerțul dintre Rusia și China a explodat. Aglomerație de containere de transport spre Federația Rusă apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Situație ieșită din comun pe o stradă din capitală. Pe rețelele de socializare a fost publicat un video care surprinde conflictul dintre două persoane. Mai exact, o femeie era băgată cu forța într-o mașină de un bărbat care susține că este soțul ei. S-au apropiat câțiva trecători care au spus că vor chema Poliția. „Dă-mi […] Articolul STOP CADRU „Sveta, liniștește-te!” O femeie, băgată cu forța într-o mașină. Poliția: Căutăm persoanele apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
În acest an, în premieră pentru cinematografia modernă a țării, la selecția națională au participat patru filme produse în Moldova.   Comitetul de selecție din Republica Moldova pentru premiile Oscar 2024 a înaintat filmul TUNETE la prestigiosul concurs internațional. Decizia a fost luată luni, 25 septembrie. În acest an, comitetul de selecție a fost format […] Articolul Filmul TUNETE, în regia lui Ioane Bobeica, a fost înaintat la premiile Oscar apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Un oraș din România, despre care foarte puțini britanici au auzit, a fost desemnat ca cea mai accesibilă alegere pentru cei care doresc să se relaxeze, potrivit presei române cu referire la publicația britanică The Sun, care-l descrie drept un „paradis”. Este vorba despre Timișoara, municipiu „încoronat” recent drept cea mai ieftină alternativă  de city […] Articolul Un oraș din România, desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break: „Un paradis” apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Chișinău, 29 septembrie – Victoriabank, una dintre băncile de top din Moldova și finanțator de referință al economiei, a semnat un important acord de finanțare cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est. Datorită acestui parteneriat, IMM-urile din Moldova, în special cele afectate de provocările economice, sociale și de securitate generate de război, vor avea acces […] Articolul Victoriabank și EFSE încheie un acord de 15 milioane de euro pentru IMM-uri apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Sute de oameni de afaceri, manageri de top ai companiilor din Republica Moldova, experți în domeniul HR și leadership au adus în discuție situația de pe piața muncii din țară, investițiile în personal, ca factor de succes pentru dezvoltarea afacerilor.Ei au fost reuniți la Forumul “Re-Designul uman din atreprenoriat și top management”, organizat de Moldindconbank […] Articolul Forum marca Moldindconbank – o platformă de conexiune între manageri de top și experți în domeniul HR și leadership apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au localizat și reținut doi moldoveni în Federația Rusă, anunțați în căutare internațională pentru omor. Bărbații, originari din raionul Ungheni, în anul 2018, având atunci vârsta de 20 ani, fiind în stare de ebrietate alcoolică avansată, în urma unui conflict apărut cu doi minori, au aplicat cu deosebită cruzime mai […] Articolul Doi tineri din Ungheni, reținuți și extrădați din Rusia. Au ucis cu cruzime doi minori și i-au îngropat în pădure apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
În ajun de Ziua Profesorilor, Fracțiunea PAS din Parlament a înregistrat un proiect de lege care vine să combată plățile informale în școli. Autoarea este deputata PAS, Larisa Novac, care a declarat înt-o conferință de presă că „proiectul vine să introducă un nou mecanism de acumulare și gestionare a banilor extrabugetari, într-un în mod predictibil, voluntar, […] Articolul In ajun de Ziua Profesorilor, PAS schimbă macazul: Cum își propun deputații să combată plățile informale în școli apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Premierul României, Marcel Ciolacu, a provocat un val de controverse anunțând că România intenționează să cumpere Portul Internațional Liber Giurgiulești din Republica Moldova. Această decizie survine în contextul unui scandal de proprietate și legalitate, în care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a preluat portul în urma unor acuzații de escrocherii la adresa fostului […] Articolul BANI.MD România și-a manifestat intenția de a cumpăra Portul Giugiulești, care este furat și pus sub sechestru apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că autoritățile administrației publice locale sunt obligate ca, în termen de 3 zile până la data începerii campaniei electorale, să stabilească și să asigure un minim de locuri speciale de afișaj electoral, un minim de localuri pentru desfășurarea întâlnirilor cu alegătorii. Deciziile/dispozițiile respective sunt afișate imediat la sediul acestor autorități […] Articolul „Rugămintea” CEC către APL-urile din țară: Să asigure un minim de locuri speciale de afișaj electoral apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Republica Moldova este una dintre țările cu cea mai mică rată din îndatorare din regiune. Creditele contractate de autorități sunt luate pe perioade îndelungate de timp și la dobânzi foarte mici. Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în timpul emisiunii Rezoomat de la RliveTV. Potrivit ministrului, Republica Moldova nu-și […] Articolul VIDEO Andrei Spînu: Moldova este una dintre țările cu cea mai mică rată de îndatorare din zonă apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.