Alexei Lungu a participat la aniversarea a 30 de ani de la inaugurarea Liceului „Onisifor Ghibu”.

Omniapres, 18 septembrie 2023 23:20

El a felicitat colectivul de profesori și elevi cu aniversarea liceului și a menționat că în cinstea acestui eveniment primăria va ajuta liceul cu achiziționarea echipamentelor multimedia moderne. Potrivit lui Alexei Lungu, aceasta e o contribuție la dezvoltarea copiilor, care sunt viitorul țării. „Astfel vom ridica calitatea educației la un nou nivel: elevii vor putea […] The post Alexei Lungu a participat la aniversarea a 30 de ani de la inaugurarea Liceului „Onisifor Ghibu”. appeared first on Omniapres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Omniapres

Acum 6 ore
14:20
Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei cere demisia Ministrului Justiției, demisia Președintelui Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunității, demisia în corpore a Comisiei Pre-Vetting. PDCM cere revenirea la implementarea Strategiei sectorului justiției și Planului de acțiuni, și Reformei constituționale ce se referă la sistemul judecătoresc și Consiliul Superior al Magistraturii, documente aprobate prin consens larg intern […] The post PDCM cere demisia Ministrului Justiției și a mai multor persoane responsabile appeared first on Omniapres.
13:30
1) Pentru a participa la concurs am depus cazierul judiciar curat, alte declarații nu am depus. CHESTIONARUL PRIVIND INTEGRITATEA ETICĂ A FI COMPLETAT VOLUNTAR DE CANDIDAȚI și transmis Comisiei până la sfârșitul zilei de 1 iunie 2023 prin e-mail la adresa: secretariat@vettingmd.com – este un chestionar ce poate/sau nu fi completat (unii candidați au refuzat […] The post Iulian Muntean: Pentru a nu compromite activitatea CSM, cred că îmi voi depune Cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului appeared first on Omniapres.
13:10
CSM cere demisia lui Iulian Muntean. ”În condiția în care în fața întregului corp judecătoresc se impun înalte standarde etice și de conduită, nu putem admite ca integritatea acestora să fie evaluată de persoane care nu au avut un comportament sincer și onest în cadrul procedurii de evaluare extraordinară”. Declarațiile membrilor Consiliului Superior al Magistraturii […] The post CSM: Considerăm că soluția optimă pentru Iulian Muntean ar fi depunerea cererii de demisie appeared first on Omniapres.
Acum 8 ore
13:00
Chişinăul poate fi transformat într-un oraș verde şi curat, spune candidatul PSRM la funcția de primar al Capitalei, Adrian Albu. În cadrul unui interviu pentru Curentul.md, Albu a prezentat un set de acțiuni pentru a realiza acest obiectiv. ”Chișinăul nu poate fi construit pe baza distrugerii spațiilor verzi, a parcurilor, grădinițelor din fața blocurilor, curților […] The post Adrian Albu: Ne propunem să construim 50 km de piste pentru biciclete appeared first on Omniapres.
12:10
Analistul politic din România, Cristian Hrițiuc, se crede că ceea este important în aceste moment este unde se va duce electoratul lui Șor – va migra către PSRM și va întări partidul lui Dodon sau se vor dispersa? Partidul Șor a fost scos în afara legii. Lovitura de grație a venit însă, după ce Curtea […] The post Cristian Hrituc: Acesta este obiectivul strategilor PAS – să țină toată opoziția pro europeană sub pragul parlamentar appeared first on Omniapres.
11:10
Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, susține că pentru a nu discredita imaginea și eforturile depuse în reforma justiției per ansamblu, retragerea sau demisia sa se impune. Am urmărit cu atenție declarațiile instituțiilor vizate referitor la informația precum că unul dintre membri CSM, numiți recent de Parlament, ar fi învinuit într-un dosar de corupție. Veronica Mihailov-Moraru crede […] The post BREAKINGNEWS. Ministrul Justiției cere demisia membrului CSM, Iulian Muntean, care este cercetat penal appeared first on Omniapres.
Acum 12 ore
10:50
Ion Chicu susține că experții și consultanții care o laudă pe Maia Sandu primesc salarii mari din creditele oferite pentru dezvoltarea Republicii Moldova Potrivit fostului Prim-ministru, dacă exponenții și partenerii consideră că Republica Moldova avansează pe calea reformelor, eu le recomand să vină să trăiască aici alături de cetățenii noștri și cu salariul moldoveanului, dar […] The post Ion Chicu: Există o castă de experți străini care o laudă pe Maia Sandu pe banii din creditele Republicii Moldova appeared first on Omniapres.
09:20
Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că nu este de acord cu abordarea negativă pe care alți lideri o manifestă față de omologul rus Vladimir Putin, potrivit posturilor de televiziune turcești. „Liderii și prim-miniștrii au abordări negative față de Putin”, ar fi spus el. „Bineînțeles, noi nu purtăm sau reflectăm această atitudine. De asemenea, nu […] The post Erdogan: Nu sunt de acord cu abordarea negativă față de Putin appeared first on Omniapres.
09:10
Procurorul anticorupție Octavian Iachimovschi susține că nu a existat solicitare de la Comisia Pre-Vetting cu privire la candidatul pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean. Comisia pre-vetting deocamdată nu a explicat lipsa acestei solicitări, deși astfel de informații au fost cerute în raport cu ceilalți candidați. The post Iachimovschi: Nu a existat solicitare de la Comisia Pre-Vetting appeared first on Omniapres.
08:40
Horoscop 22 septembrie – o zi cu sare şi piper. Avem energie, chef de treabă, dar o să dăm de oameni care lenevesc şi care ne pun beţe-n roate. FECIOARĂ Se pare c-o s-aveţi cam multe cheltuieli, dar se apropie şi câştigurile şi o să vă echilibraţi din punct de vedere financiar că vor intra […] The post Horoscop 22 septembrie – zodia pentru care apar oportunități de afaceri unice în viață appeared first on Omniapres.
Acum 24 ore
21:50
India a suspendat joi acordarea de noi vize pentru cetăţenii canadieni şi a cerut guvernului de la Ottawa să îşi reducă prezenţa diplomatică în ţară, intensificând brusc o dispută declanşată de acuzaţiile premierului Justin Trudeau că serviciile de la New Delhi ar fi implicate în uciderea unui separatist sikh din Canada, relatează Reuters. Ministerul indian […] The post CONFLICT: India cere Canadei să-şi reducă numărul diplomaţilor din ţară appeared first on Omniapres.
20:00
Rusia a interzis temporar exporturile de benzină şi motorină către toate ţările din afara unui cerc de patru state ex-sovietice, cu efect imediat, pentru a stabiliza piaţa internă, a anunţat joi guvernul, transmite Reuters. Acesta a spus că interdicţia nu se aplică combustibilului furnizat în baza acordurilor interguvernamentale membrilor Uniunii Economice Eurasiatice, conduse de Moscova, […] The post ULTIMA ORĂ: Rusia a interzis exporturile de carburanţi în majoritatea ţărilor appeared first on Omniapres.
Ieri
17:20
  Procuratura Anticorupțievine cu unele precizări referitor la rolul Procuraturii Anticorupție în procedura de ,,pre-vetting” Potrivit atribuțiilor stabilite de Legea cu privire la Procuratură, Legea cu privire la procuraturile specializate și Codul de procedură penală, Procuratura Anticorupție este responsabilă, primordial, de conducerea, exercitarea urmăririi penale și reprezentarea acuzării în instanța de judecată, neavând atribuții de […] The post Procuratura Anticorupție nu a fost interpelată de către Comisia de Pre-vetting așa cum a procedat în cazul altor candidați appeared first on Omniapres.
16:40
Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi consideră că mai degrabă ”este vorba despre niște înțelegeri obscure și au cunoscut toți foarte bine despre situația juridică a lui Iulian Munteanu, dar s-a ascuns informația, pe motiv că acesta este din categoria ,,oamenilor buni”? Fadei Nagacevschi se întreabă dacă Noi avem ministră a justiției ori au deconectat-o […] The post Fadei Nagacevschi: Totuși, este vorba despre niște înțelegeri obscure de care au cunoscut toți din PAS, dar s-a ascuns informația appeared first on Omniapres.
16:30
Ministerul Sănătății a găsit bani pentru a majora cu 15%, începând cu 1 octombrie, salariile cadrelor medicale din instituțiile sanitare publice. Asta datorită faptului că veniturile în fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FOAM) au depășit așteptările pentru acest an. Ministerul Sănătății a propus spre consultări publice un proiect de lege care presupune modificarea Legii […] The post Salariile cadrelor medicale vor fi majorate de la 1 octombrie appeared first on Omniapres.
16:00
Rusia a efectuat cel mai mare atac cu rachete din ultimele săptămâni pe teritoriul Ucrainei, lovind instalaţii energetice în ceea ce oficialii au declarat că pare a fi prima salvă a unei noi campanii aeriene împotriva reţelei electrice ucrainene, relatează Reuters. Oficialii au declarat că cel puţin 18 persoane au fost rănite în atacurile aeriene, […] The post Rusia a lovit din nou instalaţii energetice ucrainene în cel mai mare atac din ultimele săptămâni appeared first on Omniapres.
15:20
Avocatul și profesorul universitar, Iurie Mărgineanu, consideră că tot acest spectacol bine dirijat, cu “reformarea justiției”, cu această comisie chipurile de prevetting, cu vettindul care urmează, sunt doar unele elementele, dintr-un plan general, bine organizat, de capturare a justiției”, scrie avocatul Iurie Mărgineanu. “Spuneam anterior, că din informațiile, printre specialiștii din domeniu, se vehiculează că, […] The post Iurie Mărgineanu: Tot spectacol cu “reformarea justiției” este un plan general, bine organizat, de capturare a justiției appeared first on Omniapres.
14:40
Mihail Bagas, candidatul la funcția de primar al mun. Chișinău, a fost reținut de CNA Procuratura Anticorupție anunță motivul reținerii lui Mihail Bagas. „Confirmăm informația, Mihail Bagas este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali săvârșită în proporții mari și complicitatea și instigare la […] The post Activistul Mihail Bagas a fost reținut appeared first on Omniapres.
13:10
Candidatul PSRM la funcția de primar al Capitalei, Adrian Albu constată că prețul foarte mare pe care-l plătim în continuare pentru gazele naturale, se datorează Stării de Urgență, care acoperă schemele unor “șmecherași” de la PAS. Potrivit lui Adrian Albu, tot mai multe afaceri din Moldova falimentează, tot din cauza schemelor acoperite sub paravanul Stării […] The post Adrian Albu: Regimul Stării de Urgență acoperă schemele unor “șmecherași” din PAS appeared first on Omniapres.
13:00
„În rezultatul verificării suplimentare a candidaților non-judecători la funcția de membri în Consiliul Superior al Magistraturii, Centrul Național Anticorupție a informat imediat Comisia Pre-vetting acele date suplimentare care au devenit cunoscute în data de 19.09.2023. În acest context, CNA a confirmat Comisiei Pre-Vetting calitatea de învinuit al membrului CSM, Iulian Muntean, pe cauza penală, inclusiv […] The post CNA spune că reprezentanții Comisiei Pre-Vetting știau despre „calitatea de învinuit al membrului CSM, Iulian Muntean, pe cauza penală”. appeared first on Omniapres.
12:20
„Situația este gravă, în special reieșind din faptul că Iulian Muntean în calitatea lui de candidat (n.r. candidat la funcția de membru al CSM) era obligat să prezinte Comisiei (n.r. Comisiei Pre-Vetting) această informație”. Aceasta este reacția președintelui interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Sergiu Caraman, la scandalul izbucnit în jurul lui Iulian Muntean, […] The post Președintele interimar al CSM declară că situația este gravă în cazul lui Iulian Muntean appeared first on Omniapres.
11:20
Adrian Albu constată o lipsă totală de respect față de cetățenii Republicii Moldova din partea deputaților PAS. Pe acești aroganți, lipsiți de profesionalism, nu-i interesează deloc problemele societății. Candidatul socialiștilor la funcția de primar al Capitalei, Adrian Albu, declară că gruparea PAS din Parlament s-a opus astăzi solicitării mele, în calitate de deputat, de a […] The post Adrian Albu: În spatele la mai multe alarme false cu bombă ar sta minori dintr-un grup internațional numit “Cronos” appeared first on Omniapres.
11:00
În contextul informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la Iulian Muntean, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a promovat evaluarea extraordinară pe 14 august 2023, și a fost numit de Parlament în Consiliul Superior al Magistraturii pe 7 septembrie 2023, în sensul în care ar fi învinuit într-un proces […] The post Comisia nu a fost informată despre investigații sau proceduri penale în care ar fi fost vizat Iulian Muntean appeared first on Omniapres.
10:50
Horoscop 21 septembrie – o s-avem o intuiţie a lucrurilor care contează şi-o să ştim cum anume să abordăm nişte situaţii ca să le putem rezolva. FECIOARĂ Se reglează o situaţie, vă recuperaţi bani, bunuri, şi o să puteţi da drumul proiectelor noi că intraţi într-o nouă etapă de viaţă şi o să păşiţi cu […] The post Horoscop 21 septembrie – o zodie își face planuri de căsătorie appeared first on Omniapres.
10:40
Polonia a anunţat miercuri seară că nu mai aprovizionează Kievul cu arme, declaraţie care ilustrează tensiunile tot mai mari dintre cei doi aliaţi, într-un moment cheie al ripostei Kievului la invazia rusă. “Nu mai transferăm niciun fel de arme în Ucraina”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki la postul privat de televiziune Polsat News. “Ne […] The post Polonia nu mai vrea să livreze arme Ucrainei appeared first on Omniapres.
10:30
Ex Prim-ministru, Ion Chicu declară că puțini din noi mai atragem atenție la indicatorii macro-economici, puțini din noi mai urmărim evoluțiile în domenii fundamentale și chiar existențiale pentru noi. Maia Sandu de 3 ani ne vorbește de reforma justiției, ca la final să numească un individ corupt în Consiliul Suprem al Magistraturii. Recean tot aiurește […] The post Ion Chicu: Haideți la 5 noiembrue să le arătăm acestor analfabeți corupți, că niciun Soros nu poate minți moldovenii la nesfârșit appeared first on Omniapres.
10:10
Continuă criticile legate de numirea unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii, figurant al unui dosar de corupție. Cristina Ciubotaru, expert anticorupție: “Iulian Munteanu, profesor ASEM, propus de majoritatea parlamentară pentru funcția de membru CSM, duce azi făclia integrității în întunericul justiției corupte, dar și greul unei învinuiri care i-a fost înaintată pentru acte de […] The post Cristina Ciubotaru: Însăși membrul CSM vizat declară că ar fi fost persecutat – probabil dădea note mici neamurilor răsfățate ale lui Plahotniuc appeared first on Omniapres.
06:30
Cafeaua cu lămâie are un efect similar asupra durerilor de cap ca și analgezicele, arată studiile publicate de o prestigioasă revistă. Cafeaua cu lămâie ameliorează durerile de cap. O cafea cu lămâie are un efect similar asupra durerilor de cap ca și analgezicele. Cu toate acestea, dacă suferiți de dureri de cap severe sau aveți […] The post Efectul nebănuit al cafelei. Combinația care ar putea ameliora durerile de cap appeared first on Omniapres.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
„Prima dată am aflat despre statutul de învinuit al dlui Muntean din comunicarea cu Dvs.”. Astfel a reacționat membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ion Guzun, la informația că Iulian Muntean, membrul proaspăt numit la CSM, este învinuit într-un dosar de corupție. Ion Guzun, într-un comentariu pentru Realitatea.md, susține că va pune acest subiect în […] The post Membru CSM: Prima dată am aflat despre statutul de învinuit al dlui Muntean appeared first on Omniapres.
16:40
Iulian Muntean, membrul proaspăt numit la Consiliul Suprem al Magistraturii, fiind delegat de Parlament, este învinuit într-un dosar de corupție. Cazul este unul răsunător, din anul 2018, când mai mulți angajați ai Academiei de Studii Economice (ASEM) au fost reținut pentru că ar fi luat mită. Într-un răspuns remis redacției Realitatea, Procuratura Anticorupție informează că […] The post REALITATEA: Membru proaspăt-numit la CSM și trecut de pre-vetting, învinuit într-un dosar de corupție appeared first on Omniapres.
15:30
Anul trecut, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat serioase avertismente comunității internaționale la începutul Adunării Generale a organizației internaționale: “Lumea noastră este în mare pericol”, “diviziunile se adâncesc, inegalitățile se măresc, provocările se răspândesc”, “o iarnă de nemulțumire globală este la orizont”, “încrederea este spulberată”, “planeta arde”, “oamenii suferă”, “suntem blocați într-o disfuncție […] The post Semn rău – ONU a fost ocolit de marii lideri ai lumii appeared first on Omniapres.
15:10
Polonia ar putea aplica interdicţii de import şi la alte produse alimentare din Ucraina, a declarat miercuri prim-ministrul Mateusz Morawiecki, avertizând Kievul să nu escaladeze disputa legată de importul de cereale, transmite Reuters. Varşovia a fost unul dintre aliaţii cei mai fermi ai Kievului după invazia rusă în 2022, însă cele două ţări vecine sunt […] The post Polonia ar putea interzice şi alte produse alimentare ucrainene dacă disputa va escalada appeared first on Omniapres.
14:30
Situația de Urgență va fi menținută în Moldova atâta timp, cât la conducere va fi PAS, spune Adrian Albu. Candidatul PSRM la funcția de primar al Capitalei, Adrian Albu, condamnă decizia Guvernului PAS de a cere prelungirea stării de urgență. Într-o postare publicată pe telegram, Albu a scris că singura soluție de a scăpa de […] The post DECLARAȚIE: Situația de Urgență e singura modalitate să fure miliarde și să închidă gura celor care dezvăluie hoțiile appeared first on Omniapres.
13:10
Gradul de siguranță a circulației pe drumurile publice va crește, iar gravitatea accidentelor rutiere va diminua. În acest sens, Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege privind gestionarea siguranței infrastructurii rutiere. Proiectul vine să armonizeze legislația națională din domeniu cu cea europeană și să stabilească mecanisme eficiente de gestionare a siguranței circulației pe drumurile publice. […] The post Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege privind gestionarea siguranței infrastructurii rutiere appeared first on Omniapres.
12:10
Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, este de părerea că guvernarea PAS nu a procedat onest față de Comisia de la Veneția, în cazul legii ce ii interzice foștilor membri PP Șor să participe la alegeri. Fadei Nagacevschi se întreabă dacă decizia Curții Constituționale este o ”tentativă obraznică de fentare a Comisiei de la Veneția […] The post Fadei Nagacevschi: Mă întreb, dacă modul în care a acționat PAS este onest în raport cu Comisia de la Veneția? appeared first on Omniapres.
11:50
Candidatul socialiștilor la funcția de primar al Capitalei, Adrian Albu, se declară împotriva propagandei homosexualismului. În cadrul ceremoniei oficiale de lansare a PSRM în campania electorală, Albu a declarat că ”democrația prevede să se țină cont de părerea majorității, iar în cazul LGBT, o minoritate impune acum poziția lor majorității”. Valorile noastre sociale, morale și […] The post Adrian Albu: Chișinău, zonă liberă de propaganda homosexualismului! appeared first on Omniapres.
11:30
Peste 30 de miniștri de Externe vin pe 17 octombrie la Chișinău. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, în cadrul unui briefing. „Vreau să fac un anunț, este important pentru Republica Moldova, pentru fiecare cetățean. Această Platformă a fost inițiată pentru prietenii noștri, pentru a aduna toate țările din UE care sunt prietene […] The post Dorin Recean: Peste 30 de miniștri de Externe vin pe 17 octombrie la Chișinău appeared first on Omniapres.
11:10
Preşedintele iranian Ebrahim Raissi a acuzat marţi Statele Unite, în cadrul Adunării Generale a ONU, că “pun paie pe foc” în conflictul din Ucraina, ţară pe care Rusia, un aliat al Teheranului, a invadat-o în februarie 2022, informează AFP. Aţâţarea “tensiunii şi a violenţei din Ucraina este opera Statelor Unite ale Americii cu scopul de […] The post VIDEO: Preşedintele iranian acuză Washingtonul că pune paie pe foc în conflictul din Ucraina appeared first on Omniapres.
11:00
Evghenia Guțul, bașcanul Găgăuziei, declară că schimbări mult așteptate au venit și în satul Kiriyet-Lunga. Aici s-a asfaltat strada Gagarin. Proiectul a fost implementat ca o prioritate la cererea autorităților locale, deoarece era imposibil să se circule pe strada Gagarin pe timp de ploi, iar copiii și profesorii trebuiau să meargă prin noroi pentru a […] The post Evghenia Guțul: Acest proiectul a fost implementat în mod prioritar, în special, pentru copii și profesori appeared first on Omniapres.
09:20
Șeful serviciului patrulă din cadrul Inspectoratului de poliție Criuleni și un subaltern al acestuia au fost reținuți în flagrant de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer de motoreta (scuter) pentru a nu documenta un pretins caz de conducere […] The post Doi polițiști sunt cercetați pentru corupere pasivă. Ar fi pretins și primit 5000 de lei de la un șofer de motoreta appeared first on Omniapres.
09:00
Adrian Albu, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), declară că Chișinău și Moldova trebuie să rămână un teritoriu pașnic, unde toți cetățenii, indiferent de etnie și limba vorbită, se simt în liniște și protejați. Noi nu avem nevoie de experimente sociale și provocări armate, inspirate și organizate de peste hotare, pentru a transforma poporul […] The post Adrian Albu: Mă voi opune oricărei idei de a crea laboratoare militare secrete în raza Capitalei appeared first on Omniapres.
08:50
Uniunea Europeană trebuie să-şi revizuiască radical procesul decizional şi finanţarea înainte de a putea accepta până în 2030 mai multe ţări care să adere la blocul format în prezent din 27 de state, se arată într-un document comandat experţilor de guvernele francez şi german, o cerinţă de natură să polarizeze UE, relatează Reuters. Opt ţări […] The post Experţi francezi şi germani: UE trebuie să-şi revizuiască procesul decizional înainte de o nouă extindere appeared first on Omniapres.
08:40
În anii în care a fost director executiv al uneia dintre cele mai mari firme de construcţii din Ucraina, Oleh Maiboroda a păstrat role de bancnote de dolari într-un seif în spatele biroului său. Banii, a declarat Maiboroda pentru Reuters, erau destinaţi să mituiască funcţionari publici pentru a aproba proiecte de construcţii, citează news.ro. Sarcina […] The post Zelenski este înconjurat de colaboratori suspectaţi de corupţie. Cine este „cardinalul verde” appeared first on Omniapres.
06:40
Horoscop 20 septembrie – o zi a schimbărilor. E momentul să luaţi nişte decizii! Tragem linie şi adunăm. O să ţinem cont şi de ai noştri, să ne punem cu toţii de acord ca să păstrăm armonia în familie. FECIOARĂ Se proiectează un contract, poate vă înscrieţi la nişte cursuri, ori vă cumpăraţi o casă […] The post Horoscop 20 septembrie – CAPRICORN – un interes de afaceri vă poate purta pe drumuri appeared first on Omniapres.
19 septembrie 2023
22:20
Ucraina ar trebui să îşi amintească de faptul că primeşte ajutor din partea Poloniei, a declarat marţi preşedintele polonez, pe fondul unei dispute tot mai acute între cele două ţări în legătură cu importurile agricole, relatează Reuters. În timp ce Polonia rămâne un susţinător ferm al Ucrainei în faţa invaziei ruseşti, cele două ţări au […] The post Preşedintele Poloniei: “Ar fi bine ca Ucraina să îşi amintească că suntem şi noi o ţară de tranzit către Ucraina” appeared first on Omniapres.
18:20
Viorel Furdui, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), declară că acțiunile în cazul primarului orașului Nisporeni, Grigore Robu, aduc a vremurile…..teroarea guvernării palhotniuciste Potrivit lui Viorel Furdui, cazul primarului de Nisporeni: Deja vue, din nou mascați, primari arestați, justiția ”reformată” și tot aceasta în perioada alegerilor?!  Sperăm că în cazul primarului orașului […] The post Viorel Furdui: Acțiunile în cazul primarului orașului Nisporeni, Grigore Robu, aduc a vremurile…..teroarea guvernării palhotniuciste appeared first on Omniapres.
17:00
Ministrul moldovean de externe Nicu Popescu a insistat într-un interviu pentru Politico că aspirațiile Republicii Moldova de a adera la UE nu ar trebui lăsate la mila Moscovei, care continuă să sprijine regiunea separatistă Transnistria. „Totul ar fi mai ușor dacă o țară ca a noastră nu ar avea un conflict separatist – ne afectează […] The post Nicu Popescu, interviu pentru Politico: Aspirațiile R. Moldova de aderare la UE nu trebuie lăsate la mila Moscovei appeared first on Omniapres.
17:00
Republica Moldova a reușit să urce în topul mondial al dezvoltării durabile, indiferent de crizele ciclice: pandemia și războiul, a declarat președinta Sandu la Summitul ONU de la New York. Acum suntem pe locul 25 din 166 cu 50 la sută din obiectivele asumate realizate. Maia Sandu a spus pentru France 24 că neutralitatea nu […] The post Maia Sandu: Neutralitatea nu garantează siguranța appeared first on Omniapres.
16:20
Potrivit surselor noastre, primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, este suspectat de fals în acte și depășirea atribuțiilor de serviciu. Solicitat telefonic, Iancu Zaporojan, șeful Procuraturii Nisporeni, a confirmat informația pentru PulsMedia.MD și susține că împreună cu primarul au fost reținuți alți doi angajați ai primăriei, arhitectorul șef al orașului, dar și șeful de la cadastru. […] The post NEWS ALERT // Percheziții SIS, la Nisporeni. Primarul orașului a fost reținut appeared first on Omniapres.
14:20
Ministerul Apărării al Republicii Moldova anunță că militarii moldoveni, români și americani continuă deplasarea cu unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale pe traseele din țară și executarea misiunilor în conformitate cu scenariul exercițiului. În ultimele zile, aceștia au putut fi văzuți prin zonele adiacente localităţilor din raioanele Hîncești, Cimișlia, Ialoveni, Anenii Noi, Criuleni și […] The post Ministerul Apărării: Vă rugăm să vă abțineți de la distribuirea imaginilor în spațiul online appeared first on Omniapres.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.