Specialiștii prezic viață grea pentru Sheriff Tiraspol în duelul cu AS Roma

TVR Moldova, 18 septembrie 2023 22:30

Defensiva clubului Sheriff Tiraspol va avea mari probleme în partida cu AS Roma, care va conta pentru grupele din Liga Europei. Formația antrenată de Jose Mourinho este în mare formă, înainte de meciul de joi. Aseară, echipa italiană a oferit un recital de goluri și a obținut o victorie istorică.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
17:40
Inflația anuală a scăzut cu 1,1 puncte procentuale până la 9,7 la sută în luna august, fiind cu 0,2 puncte procentuale superioară valorii anticipate. Abaterea inflației efective de la cea prognozată a fost cauzată, în principal, de prețurile la combustibili, ca urmare a creșterii peste așteptări a prețurilor la petrol.
Acum 10 minute
17:30
„Oamenii sunt exact ca Universul, tind de la ordine spre haos, iar dirijorul este un fel de organizator” - asta crede tânărul dirijor Cristian Spătaru, cunoscut și apreciat nu doar acasă, ci și peste hotare.
Acum 30 minute
17:20
În timp ce poluarea aerului este în mare parte invizibilă pentru noi în viața noastră de zi cu zi, impactul asupra sănătății al respirării de particule mici de PM2,5 este din ce în ce mai bine cunoscut. The Guardian arată ce putem face în privința asta.
17:10
În luna august, leul moldovenesc s-a apreciat în valori medii cu 1,3% în raport cu dolarul, până la 17,7640 USD/MDL, transmite IPN.
Acum o oră
16:50
Proprietățile și-au pierdut semnificativ din valoare în orașele din apropierea liniilor de front, dar prețurile în vest au crescut cu până la 75%, scrie Al Jazeera.
Acum 2 ore
16:40
16:40
Astăzi marcăm Ziua Mondială fără Transport.
16:30
Activitățile relaxante sunt un remediu foarte bun pentru sănătatea noastră.
16:20
Muzică adevărată și invitați aleși de pe ambele maluri de Prut - așa a fost la concertul aniversar dedicat maestrului Nicolae Botgros. Colegul nostru Ion Railean a filmat atmosfera de la eveniment. Cum a fost, vedem chiar acum.
16:20
70 de școli din Republica Moldova au primit astăzi din partea Guvernului României, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, echipament digital pentru modernizarea sistemului de educație.
16:10
Are loc ședința Comisiei Electorale Centrale din 22 septembrie 2023.
16:10
O nouă producție cinematografică va apărea pe marile ecrane. Este vorba despre thriller-ul „Puterea Probabilității”, în regia lui Ivan Naniev.
15:50
Antreprenorii din turism sau domenii conexe vor putea accesa, de săptămâna viitoare, resurse financiare sub formă de grant în sumă de până la 500 de mii de lei pentru a-și dezvolta afacerile. Contribuția proprie va fi de 30%. Programul de sprijin pentru dezvoltarea IMM-urilor în domeniul turismului a fost lansat astăzi la o pensiune din Trebujeni, transmite IPN.
Acum 4 ore
15:40
Șefa statului vine astăzi cu un anunț către profesorii și managerii de școli, prin care îi invită să discute împreună despre educație la Forumul Național al Cadrelor Didactice, din 7 octombrie.
15:20
Serviciul de Informații și Securitate a publicat pe pagina sa de Facebook, o secvență audio, înregistrată în cadrul investigațiilor privind finanțarea ilegală a partidelor politice, care conține o parte din discuția purtată la 6 august 2023, de Ilan Șor și o altă persoană, pe nume Adrian, prin aplicația de comunicare BRIA.
15:10
Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică anunță prețurile plafon la benzină și motorină, valabile pentru 23.09.2023-25.09.2023.
14:50
Cel puțin o rachetă ucraineană a lovit vineri după-amiaza sediul flotei ruse de la Marea Neagră, aflat în orașul-port Sevastopol din Crimeea, potrivit guvernatorului instalat de ruși aici, citat de Reuters.
14:40
Rep. Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană de la începutul anului viitor. Este în interesul Guvernului să facă reforme și le va face, a declarat europarlamentara Corina Crețu în cadrul emisiunii Dialog European de Radio Chișinău. Ea a sugerat că autoritățile trebuie să se axeze pe reforma justiției, lupta anticorupție, precum și pe comunicarea cu cetățenii. Corina Crețu mai crede că regiunea transnistreană nu ar trebuie să oprească Rep. Moldova în procesul de aderare la UE, transmite Radio Chișinău.
14:30
Membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean a anunțat că ar putea depune cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului, instituție care l-a votat în această funcție. Anunțuș a fost făcut pe pagina sa de Facebook.
14:20
Zilele Filmului Românesc au loc şi în acest an la Chişinău şi în alte oraşe din Republica Moldova. Este o selecţie cu cele mai importante filme noi, proiectate cu participarea unor regizori şi producători, scurtmetraje studenţeşti de arhivă şi lansarea unor cărţi de cinema. Ediţia a IX-a a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău are loc în perioada 21-24 septembrie la Cinematograful Cineplex-Loteanu. Filmul românesc, fidelizarea publicului şi noutăţile acestei ediţii sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
14:10
Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina va lansa o producție comună de arme cu SUA, relatează Sky News.Măsura va permite Kievului să înceapă să producă sisteme de apărare antiaeriană ca parte a unui acord pe termen lung, scrie g4media.ro.
13:50
Blindate ucrainene operează dincolo de ultima linie a dispozitivului defensiv rusesc pe care forțele ucrainene din vestul regiunii Zaporojie îl străpung în prezent, scrie Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare, adăugând că totuși nu poate afirma încă faptul că trupele Kievului au străpuns complet acest strat de apărare al inamicului, scrie hotnews.ro.
Acum 6 ore
13:40
Cetățenii care călătoresc între Uniunea Europeană și Republica Moldova vor beneficia de tarife mai accesibile la roaming. Acest lucru va fi posibil după ce operatorii de telefonie au semnat astăzi anexa care stabilește plafoanele de preț pentru serviciile de roaming, transmite MOLDPRES.
13:40
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au venit astăzi cu o declarație în cazul lui Iulian Muntean, numit recent de Parlament în funcția de membru al CSM, care ar figura într-un dosar de corupție. Aceștia susțin că soluția optimă pentru Iulian Muntean ar fi depunerea cererii de demisie, transmite MOLDPRES.
13:20
Jurnalistei Elena Covalenco i-a fost interzis accesul în regiunea transnistreană pentru o perioadă de trei ani. Într-o reacție a Biroului politici de reintegrare se arată că decizia este una regretabilă și demonstrează că Tiraspolul urmărește o altă agendă decât cea declarată public.
13:10
Întreprinderile mici și mijlocii pot obține granturi de până la 500 mii de lei (25 mii de euro) pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul turistic. Dosarele de participare la program vor putea fi depuse online la Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), începând cu săptămâna viitoare, transmite MOLDPRES.
12:50
Ultima tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă, indemnizațiilor de maternitate, indemnizațiilor paternale și indemnizațiilor adresate familiilor cu copii au fost finanțate, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale. Valoarea totală a indemnizațiilor este de circa 35 de milioane lei, transmite IPN.
12:40
Evenimentul de testare a dronelor de monitorizare a liniilor electrice aeriene de înaltă tensiune, organizat în cadrul instruirilor personalului Î.S. „Moldelectrica”
12:40
Alexandr Slusari, membru al Consiliului Energocom, afirmă că acțiunile Moldovagaz și ale lui Vadim Ceban pot fi tratate ca niște diversiuni îndreptate împotriva Republicii Moldova. „Ieri, șeful Moldova Gaz a anunțat că pentru anul 2024 a solicitat de la Gazprom livrarea gazului pentru malul drept al Nistrului. Despre acest lucru nu au știut nici conducerea Ministerului Energiei, nici compania Energocom”, a scris Alexandr Slusari într-o postare pe Facebook.
12:30
Într-o conferință de presă susținută astăzi, 22 septembrie, Arina Spătaru, președintele ALDE, a declarat că a lucrat ca agent sub acoperire pentru a deconspira schemele ilegale de finanțare a partidelor politice puse la cale de fugarul Ilan Șor.
12:20
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îşi continuă turneul în America de Nord cu o vizită în Canada, ţară cu o importantă diasporă ucraineană şi care a susţinut Ucraina încă de la începutul invaziei ruse.
12:10
Circa 40 de medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat 72 de produse medicamentoase, dintre care 39 – primar și 33 – repetat, transmite MOLDPRES.
11:50
Situaţia politică din Republica Moldova în context regional, în discuţii la Punctul pe AZi. Invitata jurnalistului Vasile Munteanu este Ileana Racheru, cercetătoare în cadrul Institutului Diplomatic Român, doctor în ştiinţe politice.
Acum 8 ore
11:40
Analize economice cu Veaceslav Ioniță - 22 septembrie 2023. Subiectul „Fluxul ilicit de capital în Republica Moldova”.
11:20
Dolarul american se scumpește astăzi cu zece bani și are o cotație oficială de 18 lei și 14 bani, transmite MOLDPRES.
11:10
Campioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol a cedat aseară cu scorul 1-2, pe teren propriu, în fața echipei italiene AS Roma, în primul meci din faza grupelor Ligii Europa, ediția 2023/24, transmite MOLDPRES.
10:50
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 54 901 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 28 592 traversări persoane.
10:30
Casa Albă a anunţat joi că Statele Unite vor livra Ucrainei "importante" mijloace de apărare aeriană, dar preşedintele Joe Biden nu doreşte să furnizeze rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune solicitate de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Washington, relatează AFP.
10:20
În fiecare an, Ziua mondială fără maşini este marcată la data de 22 septembrie. Scopul acesteia este descurajarea, pe cât posibil, a circulaţiei cu automobilul personal sau de serviciu, în favoarea deplasării cu bicicleta, a mersului pe jos ori, în ultimă instanţă, a transportului în comun. Pe termen lung, se doreşte crearea comunităţilor în care atât magazinele, cât şi locurile de muncă să se afle în apropierea domiciliilor, la distanţe ce pot fi uşor parcurse în plimbare.
10:10
Evenimentul de lansare a Programului de sprijin pentru dezvoltarea IMM-urilor în domeniul turismului
09:50
Parlamentul Republicii Moldova s-a aliniat inițiativei Comisiei Europene în Săptămâna europeană a mobilității. Zeci de copii și tineri au marcat împreună cu autoritățile Ziua mondială fără mașini. Pe biciclete, role sau trotinete, copiii și tinerii, alături de reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului, au pledat în cadrul unui flashmob, organizat în scuarul Parlamentului, pentru un mod de viață sănătos.
Acum 12 ore
09:40
09:20
Trecerea în anotimpul toamnă din punct de vedere astronomic este marcată de echinocțiul de toamnă. Există două astfel de fenomene: echinocțiul de primăvară și echinocțiul de toamnă. În timpul echinocţiului, Soarele se află exact pe ecuatorul ceresc, iar ziua şi noaptea au o durată egală în orice loc al planetei, cu excepţia regiunilor polare. Anul acesta, echinocțiul de toamnă are loc pe data de 23 septembrie, la ora 09:50.
08:50
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Washington, s-a întâlnit cu omologul său american Joe Biden la Casa Albă. Acesta a spus că SUA continuă să ofere sprijin în Kievului pentru a se apăra împotriva invaziei ruse, relatează CNN, citat de Digi24.ro.
08:40
Cel mai probabil, negocierile de aderare cu Uniunea Europeană vor începe la pachet Republica Moldova – Ucraina. O spune ex-ministrul român, Răzvan Cotovelea, aflat la Chișinău în cadrul programului de formare profesională în domeniul afacerilor europene pentru funcționarii din Republica Moldova. Potrivit fostului ministru român, Republica Moldova are șansa începerii negocierilor de aderare în această iarnă sau în primăvara anului viitor, iar România este alături de autoritățile de Chișinău în procesul de aderare, notează IPN.
08:20
Regele Charles al Marii Britanii a sosit miercuri în Franța pentru o vizită de stat de trei zile, în timpul căreia el și președintele Emmanuel Macron încearcă să reconstruiască și să întoarcă pagina anilor de relații dificile dintre cele două națiuni, bazându-se pe simbolism și legături personale.
08:10
În marja celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu omologul său american, Joe Biden, și soția acestuia, Jill Biden.
07:50
Pentru România, Republica Moldova a fost întotdeauna o prioritate indiferent de cine a fost la guvernare la Chișinău sau București. Declarația a fost făcută de către eurodeputata Corina Crețu, în studioul la TVR Moldova de la Chișinău, unde a precizat că proiectele comune implementate în ultima perioadă demonstrează o dinamizare a relației Chișinău București.
07:40
Ziua de vineri nu aduce nici o schimbare a vremii. Continuăm cu vreme uscată și regim termic destul de ridicat.
Acum 24 ore
23:00
Inactivitatea economică afectează două treimi din tineretul Moldovei, devenind un fenomen mai acut decât șomajul. Lipsa experienței de muncă și condițiile de muncă precare sunt un obstacol pentru tinerii care vor să se angajeze în câmpul muncii. Mulți dintre tineri sunt dependenți de remitențele din străinătate și, în același timp, adolescenții au așteptări foarte mari față de salariile pe care le solicită când vor să se angajeze și condițiile de muncă pe care vor să le aibă, a menționat Felicia Bechtoldt, secretar de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în cadrul lansării unui studiu despre tineri.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.