Te-ai întrebat vreodată cât costă viața ta? Suma mitei cerute de doi polițiști de patrulare de la un șofer prins beat

Realitatea.md, 18 septembrie 2023 18:30

Doi agenți de patrulare din Chișinău din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) sunt reținuți de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate alcoolică, scrie […] Articolul Te-ai întrebat vreodată cât costă viața ta? Suma mitei cerute de doi polițiști de patrulare de la un șofer prins beat apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 5 minute
12:30
O asistentă medicală de la un cabinet de stomatologie din Londra, a ieșit câștigătoare la un concurs de frumusețe, unde concurentele nu au avut voie să poarte machiaj. Natasha Beresford, în vârstă de 26 de ani, a fost cea încoronată. Aproape 20 de tinere au participat la Miss London 2023, fără să aibă produse cosmetice […] Articolul FOTO 20 de tinere, fără gram de machiaj, au participant la un concurs de frumusețe. Iată cum arată câştigătoarea apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 30 minute
12:10
Data de 3 octombrie este cunoscută, la nivel mondial, ca Ziua Unității Germane, aceasta fiind sărbătoarea națională a Republicii Federale Germania, care a fost adoptată după reunificarea politică, legislativă, teritorială și administrativă a Germaniei. Prima dată această zi a fost sărbătorită imediat după unirea celor două republici, la 3 octombrie 1990. O altă posibilitate de […] Articolul Republica Federală Germania sărbătorește Ziua Unității Germane apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că din 1 octombrie 2023 a fost modificată rută municipală de microbuz nr. 169 „str. Pietrarilor – str. Maria Drăgan”. O dispoziție în acest sens a fost emisă de Primărie. Măsura are drept scop eficientizarea serviciilor de transportare a călătorilor și deservirea calitativă a populației care se deplasează din cartierul Telecentru […] Articolul Ruta municipală de microbuz nr. 169 și-a modificat itinerarul. Cum va circula apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
12:00
Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Rosian Vasiloi, se va întâlni vineri, 1 februarie 2024, în instanța de judecată cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI), după ce i-a fost aplicată mustrarea aspră în urma anchetei privind incidentul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Dosarul a fost repartizat judecătorului Vitali Ciumac, iar potrivit informației […] Articolul Ultima oră! A fost stabilită data ședinței de judecată „Rosian Vasiloi vs MAI”. Tocmai peste … luni apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
La 28 septembrie Curtea Constituțională a suspendat efectele legii potrivit căreia membrii organului executiv și cei cu funcții elective ai partidului declarat neconstituțional au interdicție de a participa la alegeri. Dacă Înalta Curte menține în vigoare această prevedere, peste 600 de membri ai ex-partidului Șor nu vor putea participa la alegerile locale din noiembrie. Reprezentanții […] Articolul Miza alegerilor locale – în dezbateri la RliveTV! Mihai Popșoi și Iurie Ciocan – invitații emisiunii Rezoomat! apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Noutate bună pentru șoferii de taxi. Acești ar putea să circule pe benzile destinate transportului public. Declarația a fost făcută de primarul Capitalei, Ion Ceban, care a menționat totodată că este preconizată și perspectiva ca să fie permisă circulația pe benzile destinate transportului public, în afara orelor de vârf, și șoferilor cu mașini personale. „Ne […] Articolul VIDEO Taxiurile ar putea circula pe banda pentru transportul public. Ce spune Ceban despre șoferii cu mașini personale apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Agenția de Reglementare în Energetică a afișat prețurile la carburanți, motorină și benzină, pentru astăzi 03 septembrie. Astfel un litru de benzină poate fi cumpărat cu 26 de lei și 20 de bani, cu 18 bani mai puțin, comparativ cu ziua de ieri, 02 septembrie. Motorina valorează 24 de lei și 69 de bani, scumpindu-se […] Articolul Atenție, șoferi. Benzina se ieftinește cu 18 bani. Cât costă motorina apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
11:30
Polițiștii au deconspirat activitatea mai multor agenți economici și persoane fizice care se ocupau cu contrafacerea și comercializarea produselor alcoolice și de tutungerie pe teritoriul raionului Drochia. Totul s-a întâmplat după ce, pe data de 28 septembrie, 0amenii legii au descins cu verificări la mai multe magazine din satele Chetrosu și Maramonovca. În urma descinderilor […] Articolul VIDEO Percheziții în mai multe localități din Drochia. Oamenii legii au ridicat alcool și țigări fără acte apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Judecătoria Chișinău, sediul Centru, l-a obligat pe Cristian Rizea, extrădat autorităților din România în aprilie curent, să-i achite prejudicii morale de 25 de mii de lei jurnalistei de investigație din România, Emilia Șercan, cunoscută pentru deconspirarea plagiatelor tezelor de doctorat ale unor politicieni români de rang înalt, scrie anticoruptie.md. În iulie 2022, Rizea declara că […] Articolul DOC Controversatul politician Rizea, impus să plătească prejudicii morale unei jurnaliste din România apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Deputații neafiliați și membri ai Partidului „Renaștere” Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi sunt așteptați astăzi în fața instanței. Precizarea a fost făcută de Procuratura Anticorupție pentru IPN. Cei doi au fost plasați în arest preventiv pe data de 23 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. […] Articolul Lozovan și Nesterovschi – așteptați în fața instanței. Precizarea Procuraturii Anticorupție apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Astăzi, 3 octombrie 2023, Alla Sorocean a fost numită în funcția de director adjunct interimar al Inspectoratului Național de Probațiune. Această promovare a fost oficializată prin Ordinul ministrei Justiției și a fost prezentat de către secretara de stat al Ministerului Justiției, Nadejda Burciu. În discursul său, secretara de stat, Nadejda Burciu, a transmis un mesaj […] Articolul Alla Sorocean a fost numită director adjunct interimar al Inspectoratului Național de Probațiune apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
10:30
Judecătorii Înaltei Curți examinează astăzi, 3 octombrie 2023, prevederile art. 16 alin. (2) lit. (e) al Codului electoral, care interzic foștilor membri ai Partidului „ȘOR” să candideze în alegeri. Anterior, Curtea Constituțională a suspendat aceste prevederi. Între timp, în fața sediului CC au venit mai mulți susținători ai formațiunii scoase în afara legii. Ședința Curții […] Articolul VIDEO Judecătorii CC, în ședință: Se decide dacă aleșii Partidului „ȘOR”, scos în afara legii, pot candida la alegeri apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
În cadrul vizitei la Lisabona, Președinta Maia Sandu a avut un dialog constructiv cu reprezentanții comunității moldovenești din Republica Portugheză. „Am cunoscut oameni de afaceri afectați de corupția de acasă, dar și pe cei dornici să investească și să susțină dezvoltarea economiei noastre. Am văzut tinerii care s-au format în Portugalia și care sunt interesați […] Articolul Maia Sandu, întânire cu diaspora din Portugalia: „I-am asigurat că muncim zi de zi” apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Activistul Mihail Bagas, candidat la fotoliul de primar al Capitalei, pledează nevinovat. Potrivit avocatului lui Mihail Bagas, Aureliu Colenco, clientul său numește nefondate acuzațiile aduse. Avocatul a cerut anularea măsurii preventive și înlocuirea acesteia cu o măsură non-privativă de libertate. „Am demonstrat că anchetele speciale nu pot fi bazate pe suspiciuni rezonabile fără a furniza vreo […] Articolul Mihail Bagas: Pledez nevinovat. Declarațiile avocatului activistului apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Acum o lună, Moldindconbank a anunțat despre lansarea unui amplu program de transformare a sistemului IT al băncii – MICB4YOU. Într-o perioadă scurtă de timp, una dintre băncile sistemice din Republica Moldova a reușit un upgrade profund, care a decurs impecabil. Deși MICB4YOU este încă în derulare, toate procesele se desfășoară conform planului de acțiuni […] Articolul MICB4YOU – încredere prin transformare apare prima dată în Realitatea.md.
10:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) informează concurenții electorali că schimbările în listele de candidați pot fi făcute până pe 6 octombrie curent. „În conformitate cu prevederile legale, până la începerea campaniei electorale, adică cu cel târziu 30 de zile înainte de ziua alegerilor, partidele politice și blocurile electorale au dreptul să solicite înlocuirea unui candidat din […] Articolul CEC oferă o șansă concurenților electorali: Data limită până când pot efectua modificări în liste apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
123,1 mii de lei din Fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocate Consiliului orășenesc Bucovăț, raionul Strășeni, pentru înlăturarea consecințelor ploilor abundente de la începutul lunii aprilie, care au provocat alunecări de teren pe o porțiune de drum local. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin […] Articolul Peste 350.000 de lei vor fi alocați de către CSE pentru înlăturarea consecințelor calamnităților naturale apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Inspectoratul de Poliție Bălți solicită suportul cetățenilor pentru stabilirea locului aflării bărbatului din imagine, locuitor al municipiului Bălți. Bărbatul de 51 de ani a plecat de acasă la începutul lunii iulie, deplasându-se într-o direcție necunoscută. Semnalmente: corpolență medie, înălțimea aproximativ 185 – 190 cm, păr șaten cu fire cărunte, ochi căprui. În ziua dispariției era […] Articolul FOTO A plecat și nu s-a mai întors. Un bărbat din Bălți, dispărut din luna iulie, este căutat cu disperare apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Astăzi, 3 octombrie 2023, are loc lansarea proiectului „Dezvoltare Mai Bună Prin Antreprenoriat Social”, o inițiativă ambițioasă a Uniunii Europene, în colaborare cu Junior Achievement, adresată tinerilor din Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Evenimentul a început la ora 09:00 și se desfășoară în incinta Universității de Studii Economice din Moldova (ASEM). Circa 150 de participanți […] Articolul VIDEO În Moldova se lansează o nouă etapă a proiectului EU4Youth: „Dezvoltare mai bună prin antreprenoriat social” apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Trei adolescenți de 12, 15 și 18 ani din Soroca sunt cercetați penal pentru atac tâlhăresc. Potrivit informațiilor, acesta ar fi agresat fizic un bărbat de 39 ani, aplicându-i lovituri puternice pe întreaga suprafață a corpului. Totul s-a întâmplat în curtea blocului în care locuiește victima. Mai mult de atât, cei trei i-au sustras telefonul […] Articolul Doi minori au bătut un bărbat din Soroca. L-au lăsat fără telefon și bani apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, va participa la cea de-a 136-a sesiune plenară a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția). Reuniunea va avea loc în perioada5-8 octombrie, la Strasbourg. În cadrul sesiunii, Comisia de la Veneția se va expune pe marginea a patru inițiative legislative, elaborate de autoritățile […] Articolul Olesea Stamate va participa la cea de-a 136-a sesiune plenară a Comisiei de la Veneția, la Strasbourg apare prima dată în Realitatea.md.
09:10
Primăria municipiului Chișinău a lansat începând de astăzi, 3 octombrie, o nouă rută municipală de autobuz – nr. 14 către orașul Codru, după ce recent către această suburbie a fost instituită ruta de autobuz nr.15. Astfel, ruta nr. 14 „or. Chișinău (str. Miorița) – or. Codru (str. Schinoasa Deal)”, va avea următorul itinerar: Tur – în […] Articolul FOTO O nouă rută de autobuz – lansată către orașul Codru. Ce itinerar va avea apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
În școala subterană elevii vor putea să își continue studiile în ciuda amenințării atacurilor aeriene, a declarat primarul din Harkov, Ihor Terejov, citat News.ro. „Plănuim să construim prima școală subterană din Ucraina, care va îndeplini cele mai moderne cerințe de reglementare pentru structurile de protecție. Un astfel de adăpost va permite miilor de copii din […] Articolul Ucraina va construi prima școală subterană în orașul Harkov apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Avionul în care se afla senatorul Doug Larsen și familia sa s-a prăbușit duminică seară, la scurt timp după ce a decolat de pe aerodromul Canyonlands, la aproximativ 24 de kilometri nord de Moab, statul american Utah, informează AP. Potrivit unui comunicat al șefului din Grand County, toate cele patru persoane aflate la bordul avionului […] Articolul Un senator american a murit împreună cu soția și cei doi copii ai săi într-un accident de avion, în Utah apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
08:00
Autoritățile Republicii Moldova așteaptă decizia Curții Constituționale privind admiterea sau neadmiterea reprezentanților fostului partid Șor la alegeri și ulterior vor veni cu soluții pentru a securiza spațiul electoral. O spune președintele Parlamentului, Igor Grosu, în contextul în care astăzi Curtea Constituțională analizează constituționalitatea prevederii din Codul Electoral, potrivit căreia pentru unii membri ai fostei formațiuni […] Articolul Igor Grosu: Oricare va fi decizia Curții, va avea impact asupra alegerilor locale apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
Un băieţel a venit pe lume, sâmbătă seară, la bordul unui avion care a decolat de la Dubai, Emiratele Arabe Unite, cu destinaţia Milano, Italia. Copilul a fost preluat de un echipaj de urgenţă de la Spitalul Filippo Del Ponte din Varese de îndată ce avionul a aterizat pe Aeroportul Internaţional Milano-Malpensa. Ambulanţa a adus […] Articolul Un bebeluş a venit pe lume la 10.000 de metri altitudine. Mama lui i-a dat naştere la bordul unui avion apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:00
Meteorologii anunță că temperatura aerului ar putea să scadă în această noapte până la 5 grade Celsius. Totodată, schimbări esențiale a vremii nu se așteaptă. „Ploile rămân absente, iar vântul va sufla din direcția sud-vest, cu o intensitate slabă până la moderată. Pe timpul nopții care urmează, temperaturile vor scădea, așa că vă recomandăm să […] Articolul Toamna își intră în drepturi! Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea semnificativ în această noapte apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Peste 29 de mii de copii au fost strămutați din Nagorno-Karabah în Armenia, a anunțat luni Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), care a înfiinţat un spaţiu sigur pentru familiile cu copii în oraşul Goris din sud-vestul ţării, scrie Agerpres. Guvernul armean a anunţat cu o zi în urmă ca aproape încheiat exodul armenilor din […] Articolul UNICEF: Peste 29 de mii de copii au fost strămutați din Nagorno-Karabah în Armenia apare prima dată în Realitatea.md.
21:00
Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al […] Articolul BANI.MD Topul țărilor în care moldovenii preferă să meargă la muncă apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
20 de persoane au fost arestate de forțele de securitate turce pentru presupuse legături cu gruparea de militanţi kurzi ce a revendicat atentatul sinucigaş cu bombă comis la finalul săptămânii trecute la Ankara, scrie Agerpres. Ministerul de Interne turc a declarat că suspecţii au fost plasaţi în detenţie la Istanbul şi în provincia Kirikkale, aflată […] Articolul 20 de persoane au fost arestate în Turcia pentru presupuse legături cu atacul comis duminică la Ankara apare prima dată în Realitatea.md.
20:10
Moldovagaz depune zilnic cereri către Gazprom pentru aprovizionarea cu gaz, a informat serviciul de presă al companiei pe contul oficial de Telegram luni, 2 octombrie curent, după declarațiile ministrului Energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov. Declarația lui Parlicov că Republica Moldova nu va mai cumpăra gaze de la Gazprom duduie în presa internațională „Gazprom primește […] Articolul Gazprom, după declarațiile lui Parlicov: Moldova trimite zilnic cereri de aprovizionare cu gaze apare prima dată în Realitatea.md.
20:00
Deparazitarea instituției de corupți ar fi una din primele acțiuni ale fostului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, Daniel Morar, dacă ar prelua conducerea Procuraturii Anticorupție (PA) din Republica Moldova. Într-un interviu exclusiv pentru „Cutia Neagră PLUS” de la TV8, acesta a mai menționat că una dintre priorități ar fi și adoptarea unei […] Articolul Sugestiile fostului șef DNA din România. Ce ar face în primul rând, dacă ar conduce Procuratura Anticorupție de la noi? apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
Constantin Șchiopu, doctor habilitat, profesor universitar, a publicat pe contul personal de pe o rețea socială o scrisoare deschisă adresată lui Dorin Recean, după ce prim-ministrul a prezentat programul „Spor pentru Moldova” „menit să susțină economia și cetățenii”. Potrivit acestuia, pentru toți profesorii din toate instituțiile de învățământ, Guvernul va oferi o plată unică de […] Articolul Scrisoarea dureroasă a unui profesor universitar către Recean: Ani în șir, am fost umiliți în ceea ce privește salariul apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Începând cu 2 octombrie 2023, Franța devine prima țară europeană care demarează o amplă campanie de vaccinare a rațelor. Asta pentru a preveni un dezastru provocat de gripa aviară care a făcut deja ravagii în mai toată lumea. Conform autorităților franceze, vaccinarea rațelor este obligatorie în orice fermă care depășește 250 de capete, și pentru orice […] Articolul Franța va vaccina zeci de milioane de rațe apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
Mai multe țări Schengen au început să înăsprească acțiunile de control la frontieră, iar reprezentanții acestora insistă că măsurile sunt necesare, având în vedere criza migrației cu care se confruntă în acest moment Uniunea Europeană. România și Bulgaria se uită atent la toată această dinamică pentru că sunt țări care așteaptă de 15 ani să […] Articolul Revin controalele la granițe în Schengen! Ce înseamnă pentru Bulgaria și România care așteaptă la rând de 15 ani? apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
Fiul lui Evgheni Prigojin, Pavel Prigojin, în vârstă de 25 de ani, a făcut demersuri pentru a prelua conducerea Grupului Wagner. El negociază cu Garda Națională a Rusiei pentru ca mercenarii să lupte din nou pe frontul din Ucraina, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului. Pavel Prigojin negociază cu Garda Națională rusă, Rosgvardia, pentru ca organizația […] Articolul Fiul lui Prigojin ar putea fi noul șef al Wagner. Negociază cu Rusia, ca mercenarii să revină pe frontul din Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Republica Moldova, dreapta Nistrului, nu va mai cumpăra gaze de la gigantul energetic rus Gazprom, a declarat luni, 2 octombrie curent, ministrul moldovean al Energiei, Victor Parlicov, referindu-se la zonele din ţară controlate de capitala Chişinău, şi nu la regiunea separatistă Transnistria. Declarațiile acestuia au fost preluate și duduie în presa internațională. Ba mai mult, […] Articolul Declarația lui Parlicov că Republica Moldova nu va mai cumpăra gaze de la Gazprom duduie în presa internațională apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Fostul șef al Căii Ferate (CFM), Iurie Topală, învinuit de abuz în serviciu în interesul unui grup criminal organizat, poate pleca peste hotare. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis cererea apărătorilor săi, care au solicitat permisiunea de părăsire temporară a Republicii Moldova, în scop de tratament, scrie Anticorupție.md având confirmarea comunicatorul Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate […] Articolul Iurie Topală, fostul șef al CFM învinuit într-un dosar penal, are voie să iasă din țară, ca „să se trateze” apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Consiliul de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) a suspendat luni, 2 octombrie curent, licența de furnizare eliberată SRL „Rotalin Gaz Trading” pentru un termen de 3 luni. S-a întâmplat în cadrul unei ședințe extraordinare. Concomitent, obligația temporară de a asigura consumatorii finali cu gaze naturale a fost impusă furnizorului de ultimă […] Articolul ANRE a suspendat licența furnizorului Rotalin Gaz Trading, obligând Molodvagaz să asigure consumatorii acestuia apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Peste 90 de vinării reunite sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” vor fi prezente la Ziua Națională a Vinului care se va desfășura în acest an cu genericul: „Vinul nostru cucerește lumea”. În perioada 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale vor fi organizate ateliere cu degustări de vin și divin. Pe vizitatori […] Articolul VIDEO Ziua Națională a Vinului: Peste 90 de vinificatori vor participa în acest an apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Parlamentul ucrainean și președintele său l-au ironizat luni, 2 octombrie curent, pe miliardarul sud-african Elon Musk, după ce acesta a publicat un meme batjocoritor la adresa solicitărilor de asistență militară făcute de președintele Vladimir Zelenski. Musk deține compania aerospațială SpaceX, care furnizează internet prin satelit Ucrainei, serviciu vital pentru eforturile de război ale Kievului. Însă comentarii și acțiuni ale miliardarului au […] Articolul FOTO Parlamentul ucrainean i-a răspuns lui Musk, după ce miliardarul a făcut o postare jignitoare față de Zelenski apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
 Castel Mimi a prezentat un nou vin, lansat cu ocazia celor 130 de ani de la fondarea castelului. Negru de Bulboaca Grand Reserve este un vin cupajat, creat din strugurii de Cabernet Sauvignon, Saperavi și Rara Neagră. La evenimentul de lansare, care a avut loc în incinta Castel Mimi, a fost invitat un grup select […] Articolul Exclusiv FOTO. Castel Mimi a lansat cel mai aşteptat vin al anului, Negru de Bulboaca. Cine a fost prezent la eveniment apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
În contextul Zilei Internaționale a Vârstnicilor, în Republica Moldova a fost lansată în premieră „Universitatea pentru vârsta a treia” (UV3), o inițiativă pilot lansată de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării, Universitatea de Stat din Moldova și Fundația Moldcell. Scopul UV3 este […] Articolul VIDEO Premieră în Moldova! A fost lansată Universitatea Vârstei a 3-a, implementată la USM apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Comunicarea Gazprom cu Moldova în ceea ce privește gazele continuă, întrucât Chișinăul are datorii care trebuie achitate. Acest lucru a fost declarat de Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, Vladimir Putin. Precizarea a fost făcută pentru presa rusă luni, 2 octombrie curent, după ce, mai devreme, ministrul moldovean al Energiei, Victor Parlicov, a […] Articolul Peskov l-a avertizat pe Parlicov cu privire la gaze și i-a amintit Republicii Moldova de datoriile față de Gazprom apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
În luna octombrie, cel mai mare mall din Moldova, PART MALL, își pregăteste lansarea, cu un private opening, despre care va vorbi o țară întreagă. PART MALL, va da start unei experiențe unice prin organizarea unei deschideri private, care va fi însoțită de showuri selecte și un concert irepetabil, ce promite a fi o adevărată […] Articolul PORT MALL- private opening în luna octombrie. Concert unic și alte surprize din partea organizatorilor apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
În atenția tuturor celor care în următoarele zile intenționează să plece în Bulgaria. Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria anunță că în perioada 3-5 octombrie vor fi restricții de circulație. „În perioada 3-5 octombrie 2023, traficul pe Podul peste Dunăre de la Ruse va fi oprit pe ambele sensuri între orele 22:00 și 01:00 din cauza […] Articolul Planifici o călătorie în Bulgaria? Iată când vor fi restricții de circulație apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
​Brian Chesky, CEO-ul platformei de rezervări online Airbnb, a dezvăluit că aceasta folosește inteligența artificială (A.I.) pentru a identifica în avans clienții care vor da probabil o petrecere în locuința rezervată. „Folosim tehnici de învățare automată (‘machine learning’) pentru a ne uita la ultimul miliard și jumătate de sosiri ale oaspeților pentru a vedea care […] Articolul Airbnb a început să folosească inteligența artificială pentru a identifica dinainte clienții problematici apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Maria Șarapova, mamă a unui băiețel de un an și jumătate și retrasă din circuitul WTA, a făcut o dezvăluire savuroasă despre relația ei cu Novak Djokovici, din vremea când sârbul se chinuia să se impună la cel mai înalt nivel. Fosta mare campioană din Rusia a fost invitată la podcastul lui Renee Stubbs și […] Articolul Maria Șarapova are o poveste nebună cu Djokovici. Cum a câștigat sârbul o cină cu rusoaica? apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Se consideră că locul de baștină al acestui soi tradițional românesc, Rara Neagră, descendent direct din via sălbatică, sunt podgoriile Nicoreşti, judeţul Galaţi. Din această regiune, soiul a migrat către cele patru puncte cardinale, stabilindu-se în plantaţie în sudul Moldovei şi în Vrancea. Rara Neagră mai este întâlnită sub denumirea de Poama Rară, Băbească Neagră […] Articolul Rara Neagră – soi de struguri autohton cunoscut sub 80 de denumiri. În anii buni produce până la 15 tone la hectar apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Un copil în vârstă de 12 ani a fost transportat la spital în urma accidentului produs astăzi între un microbuz de rută, dar și un camion, pe strada Milescu Spătaru din Capitală. Minorul se afla în calitate de pasager în microbuz. În urma impactului, adolescentul a fost preluat de medici și dus la spital pentru […] Articolul Detalii despre accidentul cu implicarea unui microbuz de rută: Un minor a fost transportat la spital apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.