Recidivează: Șase angajați ai ANSA au fost reținuți de CNA la pentru luare de mită

Politik, 18 septembrie 2023 13:30

Șase angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. Ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Nord a CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți au efectuat, în această dimineață, percheziții la postul de inspecție la ... Recidivează: Șase angajați ai ANSA au fost reținuți de CNA la pentru luare de mită The post Recidivează: Șase angajați ai ANSA au fost reținuți de CNA la pentru luare de mită appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 12 ore
23:10
Deputatul PAS, Olesea Stamate spune că după ce șeful statului a semnat decretul de eliberare din funcție a procurorului general Alexandr Stoianoglo, Consiliul Superior al Procurorilor urmează să organizeze un nou concurs. Stamate a dat de înțeles că va ține de competența noului CSP să selecteze candidatura noului procuror general, dar totul va depinde cum ... Deputat PAS: Noua componență a CSP, probabil, va selecta viitorul procuror general The post Deputat PAS: Noua componență a CSP, probabil, va selecta viitorul procuror general appeared first on Politik.
22:40
Liderul „Coaliției pentru Unitate și Bunăstare” (CUB), Igor Munteanu, a reacționat vehement la acuzațiile aduse de către fosta deputată Arina Spătaru. Acesta a calificat afirmațiile acesteia drept „aberante” și a anunțat că o va chema în instanță pentru a-i demonstra minciunile. Igor Munteanu a scris pe Facebook: „Aberațiile pretinsei “Victoria Bogatu” au bătut azi toate ... Mai ieri colegi de partid, iar astăzi la cuțite -Igor Munteanu o avertizează pe Arina Spătaru că o va acționa în instanță pentru…. The post Mai ieri colegi de partid, iar astăzi la cuțite -Igor Munteanu o avertizează pe Arina Spătaru că o va acționa în instanță pentru…. appeared first on Politik.
22:30
Asociațiile de agricultori atenționează autoritățile că Moldova se confruntă cu importuri masive de floarea-soarelui și acuză Guvernul că e mut la problema importurilor masive de ulei. „Ce zice Guvernul? Ați promis că veți interveni la primele semne de importuri masive! De ce tăcere? Oare vreți să deveniți complici la distrugerea acestei ramuri?”, a afirmat Alexandru ... Fermierii atenționează că Moldova se confruntă cu intrări masive de floarea-soarelui și acuză Guvernul că e mut la problema importului de materie primă The post Fermierii atenționează că Moldova se confruntă cu intrări masive de floarea-soarelui și acuză Guvernul că e mut la problema importului de materie primă appeared first on Politik.
Acum 24 ore
18:10
The post ULTIMA ORĂ: Actualul șef al Fiscului, Petru Rotaru propus pentru funcția de ministru al Finanțelor appeared first on Politik.
13:30
După ce a scris în spațiul public că renunță la participarea în alegeri din partea PNL Moldova în calitate de candidat la șefia capitalei, astăzi, Roman Mihăeș a depus actele pentru înregistrare la Consiliul electoral de circumscripție Chișinău. Ieri a avut loc ședința Biroului Permanent Central al Partidului Național Liberal În cadrul ședinței a fost ... Mai întâi nu, apoi da – Comentatorul politic, Roman Mihăeș candidatul PNL pentru șefia Capitalei The post Mai întâi nu, apoi da – Comentatorul politic, Roman Mihăeș candidatul PNL pentru șefia Capitalei appeared first on Politik.
13:20
Creștinii ortodocși de stil vechi din întreaga lume sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci sau Ziua Crucii, așa cum se mai numește sărbătoarea în popor. Crucea este simbolul principal al Creștinismului. Crucea este prezentă și pe stema Republicii Moldova, fiind un element care a determinat identitatea poporului și a statalității sale de la întemeierea Principatului Moldovei (1359) ... Astăzi sărbătorim Înălțarea Sfintei Cruci The post Astăzi sărbătorim Înălțarea Sfintei Cruci appeared first on Politik.
13:20
Inspectoratul Național de Securitate Publică anunță, începând de astăzi, mai multe filtre pe drumurile din țară. Poliţia informează că, pentru a diminua riscul de producere a accidentelor rutiere, mai multe echipaje ale INSP vor activa în regim sporit, intensificând măsurile de supraveghere și monitorizare a traficului rutier. Pe întreg teritoriul țării, începând de astăzi, vor ... Vigilență mare șoferi! – INSP organizează mai multe filtre de poliție pe traseele din țară The post Vigilență mare șoferi! – INSP organizează mai multe filtre de poliție pe traseele din țară appeared first on Politik.
13:20
Primii 10 candidați la funcția primar general al municipiului Chișinău au fost înregistrați de către Consiliul electoral de circumscripție Chișinău. Totodată, dosarul lui Mihail Bagas a fost retras de către Partidul Liga Orașelor și Comunelor, care îl desemnase. Președintele Consiliului, Viorica Gadîmba, a declarat că cei 10 candidați înregistrați sunt cei care au depus actele ... Primii candidați la funcția de primar al Chișinăului au fost înregistrați – Vor trebui să mai aștepte pentru a se lansa în campania electorală The post Primii candidați la funcția de primar al Chișinăului au fost înregistrați – Vor trebui să mai aștepte pentru a se lansa în campania electorală appeared first on Politik.
13:20
Agenția pentru Eficiență Energetică se va transforma în Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) și va gestiona un fond de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public, programe de înlocuire a electrocasnicelor și alte programe. Bugetul Fondului rezidențial de eficiență energetică estimat pentru anul 2024 va fi de 455 de milioane de lei, iar ... Agenția pentru Eficiență Energetică își fortifică potențialul și anunță noi priorități – Va gestiona un buget colosal The post Agenția pentru Eficiență Energetică își fortifică potențialul și anunță noi priorități – Va gestiona un buget colosal appeared first on Politik.
Ieri
22:40
Președintele Maia Sandu n-a luat încă o decizie cu privire la posibilitatea de a candida pentru un nou mandat de șef al statului, dar a fost întrebată dacă popularitatea ei destul de mare în străinătate este mare și în interiorul țării. Întrebată la TV8  dacă nu-şi face griji că, la fel ca primul președinte al ... Este foarte populară în străinătate, dar riscă să-și piardă încrederea în interiorul țării – Cum răspunde Maia Sandu acestei afirmații The post Este foarte populară în străinătate, dar riscă să-și piardă încrederea în interiorul țării – Cum răspunde Maia Sandu acestei afirmații appeared first on Politik.
22:10
Președintele Maia Sandu a lansat un avertisment tăios în ajunul campaniei electorale. Șeful statului spune că localitățile din R. Moldova conduse de exponenți ai penalilor fugari vor rămâne fără bani europeni pentru implementarea proiectelor de modernizare pentru că UE nu finanțează grupurile criminale. „Vreau să spun clar: acolo unde, din anumite motive, oamenii aleg reprezentanți ... Maia Sandu anunță verdictul la locale – Localitățile conduse de penalii fugari vor rămâne fără bani europeni The post Maia Sandu anunță verdictul la locale – Localitățile conduse de penalii fugari vor rămâne fără bani europeni appeared first on Politik.
21:40
Executivul a aprobat noile reglementări care facilitează interacțiunea cetățenilor cu sectorul public, prin utilizarea instrumentelor digitale. Documentul a fost elaborat de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu suportul Instituției publice „Agenția de Guvernare Electronică”. „Obiectivul noilor reglementări este de a revizui modul de interacțiune între beneficiarii și prestatorii de servicii publice, transformând interacțiunile tradiționale, ... Buletine de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare în versiune digitalizată – Inovația propusă de stat cetățenilor The post Buletine de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare în versiune digitalizată – Inovația propusă de stat cetățenilor appeared first on Politik.
21:30
Șeful de la Moldovagaz spune că nu există premise de micșorare a tarifelor la gaze naturale cel puțin până la 1 ianuarie 2024. Totodată, Vadim Ceban dă asigurări că tarifele nu vor crește în această iarnă. El spune că până la încheierea anului vom rămâne probabil cu acest tarif de 18 lei care acoperă atât ... Șeful Moldovagaz rezervat în privința micșorării tarifelor la gaz – Nu vom avea prețuri mai mici până la sfârșit de an The post Șeful Moldovagaz rezervat în privința micșorării tarifelor la gaz – Nu vom avea prețuri mai mici până la sfârșit de an appeared first on Politik.
20:20
După audierile parlamentare organizate de Comisia juridică, Procuratura Anticorupție (PA) a inițiat un proces penal pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale unor angajați ai Centrului Național Anticorupție (CNA), responsabili de acumularea, analiza și furnizarea informației către Comisia de Pre-vetting, în privința candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Iulian Muntean Instituția ... Procuratura Anticorupție la cuțite cu CNA – A inițiat un proces penal că ar fi primit informații incomplete în privința membrului CSM, Iulian Muntean – Cine ar fi persoanele care au denaturat datele The post Procuratura Anticorupție la cuțite cu CNA – A inițiat un proces penal că ar fi primit informații incomplete în privința membrului CSM, Iulian Muntean – Cine ar fi persoanele care au denaturat datele appeared first on Politik.
17:10
Iulian Muntean, membrul CSM cercetat penal intr-un dosar de corupție, a depus cererea de demisie. Solicitarea de eliberare din funcție a fost depusă la Secretariatul Parlamentului. Confform legislației CSM va lua act de cererea lui Muntean și va declara postul vacant. Totodată Parlamentul urmează să numească un alt membru CSM din rândul non judecătorilor dacă ... ULTIMA ORĂ: Iulian Muntean, membrul CSM cercetat penal pentru corupție, a depus cererea de demisie The post ULTIMA ORĂ: Iulian Muntean, membrul CSM cercetat penal pentru corupție, a depus cererea de demisie appeared first on Politik.
17:00
Dorin Recean se va afla mâine într-o vizită oficială în Germania. La Berlin, premierul Republicii Moldova va participa la forumul germano-român alături de omologul său de la București, Marcel Ciolacu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, premierul urmează să aibă întrevederi cu mai mulți oficiali germani, cu un grup de deputați și oameni ... Premierul Recean pleacă la Berlin – Va discuta despre oportunitățile investiționale și consolidarea securității energetice a Moldovei The post Premierul Recean pleacă la Berlin – Va discuta despre oportunitățile investiționale și consolidarea securității energetice a Moldovei appeared first on Politik.
16:50
Vasile Gafton unul din avocații lui Alexandr Stoianoglo a declarat că decretul prezidențial privind eliberarea din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo va fi contestat în instanța de judecată. „Împreună cu mai mulți colegi studiem, acum, textul acestui Decret și putem să vă spunem cu certitudine că sînt acolo mai multe încălcări de ... Decretul prezidențial privind eliberarea din funcția de procuror general a lui Stoianoglo va fi contestat în instanță – Ce spun avocații acestuia The post Decretul prezidențial privind eliberarea din funcția de procuror general a lui Stoianoglo va fi contestat în instanță – Ce spun avocații acestuia appeared first on Politik.
15:30
Cabinetul de miniștri a aprobat lista laureaților Premiului Național din anul curent. Câștigătorii au fost selectați prin vot secret de către membrii Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional, în cadrul ședinței din 21 septembrie 2023. În acest an, Premiul Național a fost obținut de următoarele persoane: – Ion Borș, producător, regizor, și Mariana Starciuc, scenaristă, decană ... Cine sunt laureații Premiului Național 2023 The post Cine sunt laureații Premiului Național 2023 appeared first on Politik.
15:00
Decretul privind includerea în componenţa guvernului a bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, nu va fi semnat până la finalizarea de către procuratură a anchetei privind încălcările din campania electorală din Găgăuzia. Declarația a fost făcută de Președintele Maia Sandu la TV8 Șeful Statului a dat de înțeles că nu se va grăbi cu semnarea decretului în ... Decretul privind includerea în Guvern a bașcanului Găgăuziei nu va fi semnat până la…. The post Decretul privind includerea în Guvern a bașcanului Găgăuziei nu va fi semnat până la…. appeared first on Politik.
14:40
Alexandr Stoianoglo a fost eliberat oficial din funcția de Procuror General. Un decret în acest sens a fost semnat, astăzi, de președintele Maia Sandu. Având în vedere că pronunțarea unei decizii de către instanțele judecătorești pe constatarea legalității eliberării din funcție a lui Alexandr Stoianoglo de către CSP este tergiversată, semnarea decretului vine în contextul ... ULTIMA ORĂ: Alexandr Stoianoglo a fost eliberat oficial din funcția de Procuror General – Președintele Maia Sandu a semnat decretul The post ULTIMA ORĂ: Alexandr Stoianoglo a fost eliberat oficial din funcția de Procuror General – Președintele Maia Sandu a semnat decretul appeared first on Politik.
13:50
Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) va cere demisia șefilor PA, SIS și CNA dacă nu va avea răspunsuri clare referitor la jocurile de-a spionii cu unii actori politici. CUB a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă o serie de întrebări de interes public către oficialii statului vizați în așa zisa operațiune sub ... CUB: Instituțiile statului apar într-o lumină extrem de proastă cu acest joc de-a spionii, numit „Arina Spătaru sub acoperire” – Campania electorală este transformată într-un balamuc unde suferă procesul politic The post CUB: Instituțiile statului apar într-o lumină extrem de proastă cu acest joc de-a spionii, numit „Arina Spătaru sub acoperire” – Campania electorală este transformată într-un balamuc unde suferă procesul politic appeared first on Politik.
13:30
După ce premierul Recean a anunțat într-un mod triumfalist despre majorarea sporurilor slariale în valoare de 1 miliard 300 de milioane de lei, în mai multe domenii, Federația Sindicală a Educației și Științei a venit cu câteva precizări. Sindicatele de profil constată că în domeniul educației salariile continuă să fie mici, iar acordarea unui spor ... Sindicatele din educație nemulțumite de salariile mici din sistem, iar sporul de 5000 de lei oferit de Guvern nu rezolvă problema The post Sindicatele din educație nemulțumite de salariile mici din sistem, iar sporul de 5000 de lei oferit de Guvern nu rezolvă problema appeared first on Politik.
13:10
The post LIVE: Ședința Guvernului Republicii Moldova din 26 septembrie 2023 – Executivul propune denunțarea mai multor acorduri în cadrul CSI appeared first on Politik.
12:30
Consiliul Superior al Magistraturii păstrează tăcere în cazul lui Iulian Muntean. După ce zece membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au disociat de colegul lor Iulian Muntean, vizat într-un dosar penal de corupție, nici astăzi în cadrul ședinței CSM subiectul privind demisia lui Muntean nu este examinat. Membrii CSM i-au cerut colegului lor, numit ... CSM în tăcere: Subiectul privind demisia lui Iulian Muntean nu este pe ordinea de zi The post CSM în tăcere: Subiectul privind demisia lui Iulian Muntean nu este pe ordinea de zi appeared first on Politik.
10:10
The post LIVE: Conferință de presă organizată de Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” cu genericul „Partidele nu sunt poligonul oligarhilor și nici al serviciilor speciale într-un stat cu aspirații de aderare” appeared first on Politik.
10:00
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi l-a primit, astăzi, la sediul instituției de apărare pe omologul său care se află în vizită oficială în Republica Moldova. Cu această ocazie, cei doi oficiali au susținut declarații de presă. În mesajul său, ministrul Nosatîi a menționat că vizita ministrului francez al forțelor armate Sébastien Lecornu reprezintă un mesaj puternic ... Franța va susține inițiativele de modernizare ale sectorului de apărare al Moldovei – Va furniza un sistem de supraveghere aeriană The post Franța va susține inițiativele de modernizare ale sectorului de apărare al Moldovei – Va furniza un sistem de supraveghere aeriană appeared first on Politik.
09:20
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţuri noi la carburanţi pentru mâine, 26 septembrie. Pentru un litru de benzina, șoferii din R. Moldova vor scoate din buzunar 26 de lei și 90 bani, cu 3 bani mai puțin, iar pentru un litru de motorină vor achita 24 de lei și 83 de bani, cu 5 bani ... ANRE anunță noi prețuri la benzină și motorină. Cât vor costa mâine carburanții The post ANRE anunță noi prețuri la benzină și motorină. Cât vor costa mâine carburanții appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:50
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Ion Sturza, cel care a contribuit la crearea companiei Moldovagaz la sfârșitul anilor 90 a făcut declarații tăioase în ceea ce privește viitorul acestei companiii. El a declarat la VoceaBasarabiei că operatorul de gaz a fost întotdeauna în centrul unor controverse, fiind folosit ca instrument de influență politică și pentru ... Ion Sturza despre Moldovagaz: S-ar putea de băgat în faliment pentru a lăsa Gazpromul cu buza umflată The post Ion Sturza despre Moldovagaz: S-ar putea de băgat în faliment pentru a lăsa Gazpromul cu buza umflată appeared first on Politik.
22:20
„UE nu mai condiționează integrarea europeană a RM cu reintegrarea țării și soluționarea conflictului transnistrean. Pe de altă parte, oamenii noștri de pe malul stâng vor vedea ce înseamnă integrarea în UE”, spune președintele Maia Sandu. Totodată, ea a declarat la TV8 că nu se renunță la regiunea transnistreană. „Desigur că ne-am dori să fie ... Maia Sandu: Reintegrarea celor două maluri ale Nistrului se poate realiza și după aderarea Moldovei la UE The post Maia Sandu: Reintegrarea celor două maluri ale Nistrului se poate realiza și după aderarea Moldovei la UE appeared first on Politik.
22:00
Comisia juridică, numiri și imunități a organizat audieri publice privind procedura de numire a lui Iulian Muntean în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Se întâmplă în condițiile în care în spațiul public a a apărut informația că Muntean ar avea un dosar de corupție nestins, datat din 2018. Audierile de astăzi s-au ... Discuții aprinse la Parlament, dar fără rezultat pe cazul membrului CSM, Iulian Muntean – CNA și Comisia Pre-Vetting de neatins, iar Procuratura Anticorupție a primit toate croșeurile – Ce au decis deputații The post Discuții aprinse la Parlament, dar fără rezultat pe cazul membrului CSM, Iulian Muntean – CNA și Comisia Pre-Vetting de neatins, iar Procuratura Anticorupție a primit toate croșeurile – Ce au decis deputații appeared first on Politik.
16:40
După un exercițiu amplu de evaluare a gradului de executare a bugetului, premierul Recean a declarat că guvernul a identificat resurse necesare pentru majorarea salariilor și acordarea unor plăți unice pentru 170 de mii de angajați din diverse categorii profesionale. Pachetul de măsuri salariale „Spor pentru Moldova” a fost  prezentat de prim-ministru în cadrul unui ... În timp ce premierul Recean anunță un pachet de majorări salariale, opoziția parlamentară inițiază o moțiune de cenzură împotriva Executivului The post În timp ce premierul Recean anunță un pachet de majorări salariale, opoziția parlamentară inițiază o moțiune de cenzură împotriva Executivului appeared first on Politik.
16:00
Partidul Liga Orașelor și Comunelor (LOC) a decis retragerea suportului politic oferit lui Mihail Bagas în calitate de candidat al formațiunii la funcția de primar al municipiului Chișinău „LOC va face toate demersurile către Consiliul electoral de circumscripție Chișinău în vederea retragerii lui Mihail Bagas din cursă”, a comunicat copreședintele LOC, Alexandru Bujorean. El a ... Partidul Liga Orașelor și Comunelor retrage suportul politic pentru Mihail Bagas, învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari în favoarea unui grup criminal organizat The post Partidul Liga Orașelor și Comunelor retrage suportul politic pentru Mihail Bagas, învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari în favoarea unui grup criminal organizat appeared first on Politik.
12:40
Portul Odesa a suferit pagube semnificative în urma loviturilor rusești din timpul nopții, au declarat luni oficialii militari ucraineni. Într-o postare pe Telegram, Forțele de Apărare din sudul Ucrainei au declarat că Rusia a lansat două rachete supersonice Oniks, 12 rachete de croazieră Kalibr și 19 drone Shahed asupra Odesa în cursul nopții. Apărarea antiaeriană ... VIDEO: Portul din Odesa grav afectat după un bombardament al rușilor – Un fragment al rachetei S-300 de producție rusească a căzut pe teritoriul regiunii transnistrene The post VIDEO: Portul din Odesa grav afectat după un bombardament al rușilor – Un fragment al rachetei S-300 de producție rusească a căzut pe teritoriul regiunii transnistrene appeared first on Politik.
11:30
Contractul de achiziție a energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan, care expiră pe 30 septembrie, ar putea fi prelungit pentru o perioadă mai lungă, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, la postul public de televiziune. Potrivit oficialului, în prezent, autoritățile de la Chișinău negociază cu regiunea transnistreană și prețul de achiziție. „Noi ducem ... Ministrul Parlicov: Chișinăul mizează, în continuare, pe un contract de achiziție a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan The post Ministrul Parlicov: Chișinăul mizează, în continuare, pe un contract de achiziție a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan appeared first on Politik.
11:30
The post LIVE: Premierul Recean susține un briefing de presă privind lansarea programului Spor pentru Moldova de 1 miliard 300 de milioane de lei appeared first on Politik.
11:10
The post LIVE: Audieri publice organizate de Comisia juridică, numiri și imunități, pe subiectul existenței unui dosar penal în privința membrului CSM, Iulian Muntean appeared first on Politik.
11:00
Fostul premier Ion Stuza consideră că reforma justiției a eșuat, iar guvernarea ar trebui să facă un pas în spate și să recunoască acest lucru. Sturza spune că reforma în justiție este parțial compromisă, dar și  blocată pentru că în forma care a fost gândită ea a eșuat. El spune că „a fost prea optimistă” ... Ion Sturza: Reforma justiției a eșuat, iar guvernarea ar trebui să facă un pas în spate și să recunoască acest lucru The post Ion Sturza: Reforma justiției a eșuat, iar guvernarea ar trebui să facă un pas în spate și să recunoască acest lucru appeared first on Politik.
23 septembrie 2023
15:50
Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, nu este de acord cu mustrarea aspră care i-a fost aplicată, în urma anchetei privind atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Vasiloi a contestat, vineri, decizia în privința sa. Conform surselor anticoruptie.md, dosarul a fost deja repartizat. Șeful Poliției de Frontieră, a anunțat recent ... Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a acționat Ministerul Afacerilor interne în judecată – Ce l-a nemulțumit The post Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a acționat Ministerul Afacerilor interne în judecată – Ce l-a nemulțumit appeared first on Politik.
15:30
Astazi a avut loc Conferinta Organizatiei municipale a Partidului Național Liberal din Moldova(PNL). Membrii organizației PNL Chișinău l-au desemnat in calitate de candidat PNL, la functia de Primar de Chisnau pe juristul, Roman Mihaes. L-am contactat pe domnul Mihaes, care nea declarat „că a acceptat propunerea PNL de a candida la Primaria Chisinau, iar luni ... Comentatorul politic, Roman Mihăeș este candidatul Partidului Național Liberal din Moldova pentru funcția de primar de Chișinău The post Comentatorul politic, Roman Mihăeș este candidatul Partidului Național Liberal din Moldova pentru funcția de primar de Chișinău appeared first on Politik.
22 septembrie 2023
14:10
The post LIVE: Clubul de presă organizat de Procuratura Anticorupție pe subiectul dosarul fraudei bancare appeared first on Politik.
13:00
Criză de angajați la Judecătoria Chișinău. Livia Mitrofan, președintele interimar al instanței, a adresat o scrisoare către CSM și Maia Sandu prin care anunță că situația este critică și că în prezent sunt aproape 100 de locuri vacante. „Onorați membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, Mult stimată doamnă Președinte a RM, D-nule Prim-Ministru, Stimată doamnă ... Apel disperat al Judecătoriei Chișinău către CSM și autorități – Criză de angajați și salarii derizorii The post Apel disperat al Judecătoriei Chișinău către CSM și autorități – Criză de angajați și salarii derizorii appeared first on Politik.
12:40
Șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban consideră că auditul efectuat de două companii străine, angajate de Guvern, care au verificat datoria față de Gazprom nu este decât „un raport de consultanță, cu opinii, inclusiv subiective, ale executanților acestui raport”. După realizarea auditului, Chișinăul a anunțat că Moldova nu are o datorie decât de 8,6 milioane ... Șeful Moldovagaz, rezervat după auditul internațional privind datoriile istorice – Mai multe ipoteze, fără impact juridic The post Șeful Moldovagaz, rezervat după auditul internațional privind datoriile istorice – Mai multe ipoteze, fără impact juridic appeared first on Politik.
12:20
Campioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol, a pierdut meciul cu AS Roma din prima etapă a fazei grupelor Ligii Europei Campioana Republicii Moldova a fost învinsă pe teren propriu cu 1-2 Oaspeții au deschis scorul în prelungirile primei reprize prin campionul mondial Leandro Paredes. Argentinianul a început meciul ca rezervă însă l-a înlocuit în minutul 28 ... Debut cu stângul pentru Sheriff în Europa League – Campioana Moldovei a fost învinsă de AS Roma The post Debut cu stângul pentru Sheriff în Europa League – Campioana Moldovei a fost învinsă de AS Roma appeared first on Politik.
12:10
În contextul interdicției de a se deplasa în stânga Nistrului, aplicate de către Tiraspol pentru Elena Covalenco, Biroul Politici de Reintegrare precizează că responsabilă pentru desfășurarea meciurilor de fotbal este Federația Moldovenească de Fotbal (FMF). Jurnalista a primit notificarea joi, în timp ce se deplasa la un meci de fotbal desfășujrat pe teritoriul controlat neconstituțional, ... După ce a condamnat interdicția aplicată jurnalistei Elena Covalenco pentru acces în regiunea transnistreană, Biroul politici de reintegrare va avea o discuție cu FMF The post După ce a condamnat interdicția aplicată jurnalistei Elena Covalenco pentru acces în regiunea transnistreană, Biroul politici de reintegrare va avea o discuție cu FMF appeared first on Politik.
11:50
Scandalul cu Iulian Munteanu se amplifică. Mai mulți politicieni din partidul de guvernământ au solicitat demisia membrului CSM, învinuit într-un dosar de corupție, iar astăzi a reacționat și ministrul Justiției. Veronica Mihailov-Moraru solicită demisia noului membru al CSM, Iulian Muntean, care nu a anunțat Comisia Pre-Vetting că este cercetat penal. Precizăm că Iulian Muntean a ... Pentru a nu discredita imaginea în reforma justiției, ministrul Veronica Mihailov-Moraru cere demisia membrului CSM Iulian Muntean The post Pentru a nu discredita imaginea în reforma justiției, ministrul Veronica Mihailov-Moraru cere demisia membrului CSM Iulian Muntean appeared first on Politik.
09:30
Eșec pentru Marina Tauber în nordul țării. Deputatul fostului Partid „ȘOR”, scos în afara legii, a vrut să candideze independent pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Cererea acesteia a fost însă respinsă de Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți. În decizia pronunțată, instituția a făcut referire la hotărârea Curții Constituționale din 19 iunie curent. Ulterior, ... Eșec pentru Marina Tauber la Bălți The post Eșec pentru Marina Tauber la Bălți appeared first on Politik.
20 septembrie 2023
23:40
Republica Moldova își propune să devină membră a UE până în anul 2030, chiar dacă nu se va reuși integrarea teritorială a țării, a declarat Maia Sandu la New York pentru presa străină. „Am discutat cu UE că trebuie să ne axăm pe reforme și desigur să încercăm să soluționăm conflictul. În cel mai bun ... Discuții la New York despre rezolvarea conflictului transnistrean și parcusul european al Moldovei – Care sunt accentele puse de președintele Maia Sandu The post Discuții la New York despre rezolvarea conflictului transnistrean și parcusul european al Moldovei – Care sunt accentele puse de președintele Maia Sandu appeared first on Politik.
23:10
The post LIVE: Intervenția națională susținută de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite appeared first on Politik.
22:50
Echipa AS Roma a ntrenată de faimosul antrenor portughez Jose Mourinho a aterizat pe Aeroportul Internațional Chșinău în această seară împreună cu toată delegația clubului AS Roma. Celebrul tehncian,  „The Special One” alături de elevii săi, printre care vedete ale fotbalului mondial precum Romelu Lukaku sau Pablo Dybala, au fost înâmpinați la ieșirea din aeroport ... FOTO: Tripla campioana a Italiei, AS Roma, cu legendarul Jose Nourinho, a ajuns în Moldova – Jucătorii din Cetatea eternă se duelează mâine cu Șeriff Tiraspol în grupele Europa League The post FOTO: Tripla campioana a Italiei, AS Roma, cu legendarul Jose Nourinho, a ajuns în Moldova – Jucătorii din Cetatea eternă se duelează mâine cu Șeriff Tiraspol în grupele Europa League appeared first on Politik.
22:30
Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Iulian Muntean, numit, recent, în funcție de către Parlament, ar figura într-un dosar de corupție din 2018. Opinia publică se întreabă cum a fost posibil ca Muntean să treacă de Comisia pre-vetting dar și de filtrul Parlamentului pentru funcția de membru CSM. Într-o postare pe Facebook, acesta a respins ... Un membru CSM, numit de Parlament și cu testul integrității la activ, figurează într-un dosar de corupție – Reacția acestuia The post Un membru CSM, numit de Parlament și cu testul integrității la activ, figurează într-un dosar de corupție – Reacția acestuia appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.