Fermierii bulgari protestează și au blocat vămile din cauza importurilor din Ucraina

Omniapres, 18 septembrie 2023 12:30

Fermierii din Bulgaria protestează față de ridicarea restricțiilor pentru cerealele ucrainene, iar traficul este blocat între România și Bulgaria, pe podurile peste Dunăre Giurgiu-Ruse și Calafat-Vidin. Producătorii bulgari cer Guvernului de la Sofia să prelungească restricțiile pentru importul cerealelor din Ucraina. Fermierii au început protestele azi la ora 10.00 și au anunțat că acțiuni similare […] The post Fermierii bulgari protestează și au blocat vămile din cauza importurilor din Ucraina appeared first on Omniapres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Omniapres

Acum 10 minute
12:11
Partidul “Șansa” și liderul acestuia, Alexei Lungu, transmit sincere felicitări persoanelor în vârstă, dragi nouă, cu ocazia acestei sărbători! Le dorim tuturor sănătate și viață lungă, dragoste și respect din partea rudelor și apropiaților. Președintele Partidului ”Șansă”, Alexei Lungu, declară că înțeleapta și puternica noastră generație vârstnică a muncit din greu pentru a ne oferi […] The post Alexei Lungu: Fiecare vârstnic trebuie să aibă un pachet complet de ajutor social, alocații, subvenții și alte facilități appeared first on Omniapres.
12:11
Construim o societate trainică atunci când avem o legătură strânsă și bazată pe respect între toate generațiile, susține Maia Sandu. De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, îmi doresc să conștientizăm cu toții bogăția experiențelor de viață a oamenilor în etate – ea reprezintă o rezervă de lecții învățate, istorie trăită și înțelepciune adunată de-a lungul […] The post Maia Sandu: Să ne vizităm rudele, părinții și bunicii care ne așteaptă mereu, cu răbdare și dor appeared first on Omniapres.
12:11
Ion Ceban ar putea fi perchiziționat în următoarele zile într-un dosar de îmbogățire ilicită, pornit de un procuror detașat din raionul Hîncești, a anunțat chiar edilul capitalei. El spune că procurorii și cei ofițerii SIS au refuzat să se implice în această acțiune, în schimb ar fi acceptat cei de la Ministerul de Interne, anunță […] The post BREAKING NEWS VIDEO! Ion Ceban ar putea fi perchiziționat în următoarele zile appeared first on Omniapres.
12:11
Podul de la Leova-Bumbăta, peste râul Prut, construit cu mare entuziasm să reducă aglomerația de la Vama Albița, nu își dovedește eficiența, iar una dintre explicații este că vameșii de la noul punct de frontieră nu au infrastructura necesară pentru a face controale corespunzătoare, transmite Radio România Actualități. Șoferii însă susțin că ocolesc acest punct […] The post Podul de la Leova-Bumbăta, peste râul Prut, nu își dovedește eficiența appeared first on Omniapres.
12:11
Avem o clasă politică neexperimentată, puțin romantică, puțin ideologică, fixată pe anumite crezuri, nu pe anumite adevăruri politice și, care, nu este capabilă să se impună nici în societate, nici în interiorul guvernării. De aici și lipsa de eficiență a actualei guvernări, spune Ion Sturza. Nu poți să te impui dacă nu știi, dacă nu […] The post Ion Sturza: Lipsa de capacitate este cea mai mare problemă a actualei guvernări appeared first on Omniapres.
12:11
Natalia Morari face o radiografie și-i amintește domnului Ion Guzun de la CSM, care se prezintă drept mare luptător pentru drepturile omului și stat de drept, cum au stat de fapt lucrurile în cazul lui Stoianoglo. După aproape doi ani de când l-au luat pe sus pe procurorul general al țării, Alexandr Stoianoglo, președinta Maia […] The post Natalia Morari: Cine va fi groparul Procuraturii Generale? Sigur, vorbim de Sergiu Litvinenco! appeared first on Omniapres.
12:11
Adrian Albu, candidatul PSRM la funcția de primar al Capitalei, astăzi l-am vizitat pe Mihail Gheorghevici Todoseiciuc, purtătorul de drapel al RSS Moldovenești la prima Spartachiadă a Popoarelor din URSS. Mihail Gheorghevici Todoseiciuc, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, a fost purtătorul de drapel al RSS Moldovenești la prima Spartachiadă a Popoarelor din URSS. […] The post Adrian Albu: Persoanele în etate sunt purtătorii de glorii a statului Republica Moldova appeared first on Omniapres.
12:10
NEWS ALERT: Decizia CEDO în privința lui Alexandr Stoianoglo se tergiversează intenționat, declară Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru. The post NEWS ALERT: Decizia CEDO în privința lui Alexandr Stoianoglo se tergiversează intenționat appeared first on Omniapres.
12:10
Ilan Șor anunță că începând cu luna octombrie, toți pensionarii din Găgăuzia, raionul Orhei și Taraclia vor primi lunar un adaos la pensia lor, în valoare de 1000 de lei. Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, aș dori să vă anunț o nouă inițiativă de susținere a pensionarilor noștri. Mă doare să văd cum […] The post Ilan Șor: Toți pensionarii din Găgăuzia, raionul Orhei și Taraclia vor primi lunar 1000 de lei adaos la pensie appeared first on Omniapres.
12:10
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis, duminică, la Kiev sporirea ajutorului militar al UE pentru a susţine Ucraina în războiul cu Rusia. Asta vine după ce Congresul SUA a votat o măsură care evită paralizia financiară a administraţiei federale americane dar în acelaşi timp elimină un ajutor financiar de şase miliarde de dolari pe […] The post Uniunea Europeană va spori ajutorul militar pentru Ucraina, anunţă Borrell la Kiev appeared first on Omniapres.
12:10
Alexandr Petcov este candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Acesta a fost prezentat oficial astăzi bălțenilor, alături de liderul formațiunii Renato Usatîi. Ex-primarul de Bălți va fi primul candidat în lista consilierilor municipali, transmite TVN.md. Alexandr Petcov este un istoric, politolog și politician moldovean, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova de […] The post Partidul Nostru și-a prezentat candidatul pentru șefia Primăria Bălți. Usatîi – primul pe lista consilierilor appeared first on Omniapres.
12:10
Peste un milion de oameni, potrivit organizatorilor, s-au adunat duminică la un mare marş antiguvernamental, în centrul Varşoviei, la apelul opoziţiei, o adevărată demonstraţie de forţă cu 15 zile înainte de alegerile legislative, relatează AFP. ”Când văd aceste sute de mii de feţe zâmbind simt că vine un moment decisiv în istoria ţării noastre”, a […] The post ”Un milion” de oameni manifestează la Varşovia împotriva Guvernului, cu două săptămâni înainte de alegerile parlamentare appeared first on Omniapres.
12:10
Horoscop 2 octombrie – o să ne bucurăm de o rezolvare că prin minune şi totul se va simplifica, o să ne eliberăm de nişte poveri. BALANŢA O să faceţi rost de bani, poate vă suplimentaţi veniturile că o să daţi curs unor colaborări şi o să staţi mult mai bine din punct de vedere […] The post Horoscop 2 octombrie – BALANŢA – O să faceţi rost de bani appeared first on Omniapres.
12:10
Republica Moldova, datorită partenerilor euroatlantici, reușește să-și sporească reziliența în domeniul energetic, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, într-un mesaj video la Forumul Euro-Atlantic de Reziliență, desfășurat astăzi la București. Totodată, acesta a precizat că Republica Moldova nu mai este dependentă în totalitate de gazele rusești, așa cum a fost până în anul 2021. „Din […] The post Victor Parlicov: Moldova nu va mai cumpăra gaze naturale de la compania rusească Gazprom appeared first on Omniapres.
12:10
Constatăm cu toții spectacolul pre-electoral între umbrele și câini a Maiei Sandu. Natalia Morari observă în ultima perioadă, doamna președintă ne bucură cu o gamă variată de imagini: când cu umbrela prin New York, când c-un câine schilodit, în încercări evident regizate de-a ne demonstra cât de mult îi pasă de animale și că de […] The post Natalia Morari despre „Doamna cu cățelul” și măiastra noastră printre sate, într-un tur al compasiunii appeared first on Omniapres.
12:10
Petru Rotaru, noul ministru al finanțelor, a fost, astăzi, prezentat echipei ministerului, în prezența prim-ministrului Dorin Recean și a fostei conducătoare a instituției, Veronica Sirețeanu. Șeful Executivului i-a mulțumit Veronicăi Sirețeanu pentru faptul că și-a asumat conducerea unei instituții publice care stă la fundamentul structurii guvernamentale și i-a urat succes în activitate noului ministru. „Am […] The post Dorin Recean: Am toată încrederea că vom asigura continuitatea la Ministerul Finanțelor appeared first on Omniapres.
12:10
Unii dintre miniştrii de Externe din Uniunea Europeană nu se află la Kiev, în pofida convocării tuturor celor 27 de către şeful diplomaţiei europene la o reuniune ”istorică” în capitala Ucrainei, relatează CNN. Postul american scrie că face verificări cu privire la câţi miniştri de Externe din UE participă la reuniune. Mai mulţi şefi ai […] The post Unii dintre miniştrii de Externe din UE nu participă la reuniunea ”istorică” de la Kiev appeared first on Omniapres.
12:10
Cristina Vulpe, candidatul la funcția de Primar General al Municipiului Chișinăudin partea partidului „Șansă” s-a înregistrat oficial în cursa electorală pentru conducerea Primăriei Municipiului. Am depus cererea de participare la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Mă consider un cetățean îngrijorat și sunt pregătită să rezolv activ problemele orașului, declară Cristina Vulpe. Potrivit […] The post Cristina Vulpe: Trebuie să dăm orașului șanse să se dezvolte AICI și ACUM, și nu într-o perspectivă îndepărtată appeared first on Omniapres.
Ieri
10:40
Arina Spătaru declară că “a coborât în analele politice” pentru a “arată cetățenilor toată informația și să spun: oamenilor, opriți-vă!” The post VIDEO: Arina Spătaru “a coborât în analele politice” appeared first on Omniapres.
10:40
Fostul șef al Căii Ferate, Iurie Topală, învinuit de abuz în serviciu în interesul unui grup criminal organizat, poate pleca peste hotare. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis cererea apărătorilor săi, care au solicitat permisiunea de părăsire temporară a Republicii Moldova, în scop de tratament. Informația a fost confirmată pentru Anticoruptie.md de comunicatorul Procuraturii pentru […] The post Anticoruptie.md: Iurie Topală a fost lăsat să plece peste hotare appeared first on Omniapres.
10:00
Profesorul universitar Constantin Șchiopu s-a declarat gata să renunțe la sporul unic de 5 000 de lei pentru cadrele didactice, anunțat recent de premierul Dorin Recean. Într-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului, doctorul habilitat în pedagogie a declarat că plata unică de 5 000 de lei, destinată pentru cadrele didactice de toate rangurile, este „umilitoare”, dat […] The post E umilitor! Un profesor universitar vrea să renunțe la sporul de 5000 de lei oferit de Guvern appeared first on Omniapres.
09:10
În trimestrul II al acestui an, persoanelor fizice din Republica Moldova le-au fost transferate din străinătate, prin intermediul băncilor licențiate, mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane dolari, în scădere cu 3,9 la sută comparativ cu trimestrul II 2022. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, din volumul total, circa 357,7 milioane dolari (în bază brută), adică […] The post Israelul a devenit principala sursă de transferuri de bani în Republica Moldova appeared first on Omniapres.
07:50
Horoscop 1 octombrie – o zi frumoasă. O să ne bucurăm de prezenţa celor dragi, de o gustare bună, de un peisaj, de lucrurile mărunte, dar care ne fac viaţa frumoasă. BALANŢA Aveţi chef de plimbare, vă duceţi într-o drumeţie şi vă rupeţi de zgomotul oraşului, sau de monotonia vieţii din ultima vreme şi o […] The post Horoscop 1 octombrie – o zodie se îndreaptă spre căsătorie și ar putea să-și ia casă appeared first on Omniapres.
30 septembrie 2023
20:50
Elon Musk i-a înfuriat pe guvernanții nemți după ce a susținut public un partid politic de extremă-dreapta din Germania, sugerând că actualul guvern nu ar trebui reales din cauza poziției sale față de actuala criză a migranților din Europa. Miliardarul a făcut acest comentariu într-o postare pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele […] The post Elon Musk înfurie guvernul german după ce și-a afirmat sprijinul pentru un partid appeared first on Omniapres.
16:30
Autoritățile de la Bălți desfășoară lucrări inopinante exact în scuarul unde Renato Usatîi planifică o întâlnire cu bălțenii. Președintele Partidului Nostru a transmit salutări foștilor colegi de la Primăria Bălți. Renato Usatîi invită toți bălțenii duminică, 1 octombrie, ora 13.00, în scuarul Vladimir Vîsoțki pentru o discuție deschisă și constructivă. Împreună cu locuitorii municipiului se […] The post Autoritățile de la Bălți desfășoară lucrări inopinante exact în scuarul unde Renato Usatîi planifică o întâlnire cu bălțenii appeared first on Omniapres.
15:50
Premierul Dorin Recean a purtat discuții la Berlin cu ministrul federal pentru cooperare economică și dezvoltare, Svenja Schulze. Oficialii s-au înțeles să extindă parteneriatul comercial și economic, transmit responsabilii de comunicare de la guvern. Oficialii moldoveni au fost invitați la forumul economic româno-german. Deutsche Welle scrie că premierul moldovean pune accentul pe investiții. Republica Moldova […] The post Dorin Recean a spus investitorilor germani că Moldova nu este în război appeared first on Omniapres.
15:50
Candidatul PSRM la funcția de primar al Capitalei, Adrian Albu, declară că ”niciun vot să nu fie dat hoților și incompetenților din PAS”. Oamenii din Chișinău cer și așteaptă schimbarea guvernării și ne îndeamnă să revenim la conducerea țării pentru căau obosit de sărăcia și dezastrul provocat de PAS, spune Adrian Albu. Astfel de mesaje […] The post Adrian Albu: Schimbarea în bine începe odată cu alegerile locale generale appeared first on Omniapres.
15:40
Norvegia a anunţat că îşi închide frontiera, cu anumite excepţii, vehiculelor înmatriculate în Rusia, o înăsprire suplimentară din cauza Războiului din Ucraina, relatează AFP. Norvegia şi Rusia au o frontieră terestră comună de 198 de kilometri în Marele Nord şi un post de frontieră, Storskog-Boris Gleb, care este ultimul punct de trecere încă deschis ruşilor […] The post Norvegia îşi închide frontiera vehiculelor înregistrate în Rusia appeared first on Omniapres.
15:30
Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a venit cu un comentariu, după ce Guvernul a anunțat majorarea salariilor și acordarea unor plăți unice pentru 170 de mii de angajați din diverse categorii profesionale. „Pe scurt, hai la pomene electorale”, a declarat politiciana, transmite Unimedia „Guvernarea PAS și-a amintit de medici și de profesori, după ce […] The post Irina Vlah: „Guvernarea PAS și-a amintit de medici și de profesori, după ce a picat dramatic în sondaje și a pierdut jumătate din electorat appeared first on Omniapres.
15:20
Partidul „Șansa” și-a prezentat candidații la funcția de primari ai orașului Orhei și ai satelor din raionul Orhei. Alexei Lungu, liderul partidului, a fost desemnat drept candidat la funcția de Orhei. Fiind primarul interimar al localității, el este deja implicat pe deplin în toate lucrările și are o idee clară despre cum să construiască în […] The post Alexei Lungu a fost desemnat drept candidat la funcția de primar al municipiului Orhei appeared first on Omniapres.
14:50
Maia Sandu spune că a fost onorată să celebrez azi „Ziua profesorului”, alături de mii de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, directori, psihopedagogi, logopezi, angajați din sistemul educațional din toată Moldova. ”Mi-am exprimat recunoștința pentru munca enormă depusă zilnic de un dascăl. Domniile voastre cresc oameni, nu doar discipoli, și vă mulțumesc când oamenii pe care-i […] The post Maia Sandu: Calitatea clasei politice depind de calitatea educației, iar profesorii sunt în prima linie a acestui efort appeared first on Omniapres.
14:40
Acordul între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind Statutul Misiunii de Parteneriat a UE în Moldova (EUPM Moldova) a fost semnat vineri, 29 septembrie 2023, la Chișinău, de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Politice și Politica de Securitate, Josep Borrell, și de Ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, în prezența Președintei Republicii […] The post ULTIMA ORĂ: Josep Borrell s-a întâlnit cu Maia Sandu la Chișinău appeared first on Omniapres.
14:30
Cristina Vulpe, candidata Partidului „Șansă” pentru funcția de primar al Capitalei declară că orațul Chișinăul este casa noastră și ordinea trebuie menținută nu numai atunci când sosesc oaspeții și delegațiile importante și nu doar pe arterele principale ale orașului. Da, avem parcuri frumoase, dar nu toți locuitorii urbei au timp să se plimbe toată ziua, […] The post Cristina Vulpe: Ordinea în orașul Chișinăul trebuie menținută nu numai atunci când sosesc oaspeții appeared first on Omniapres.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:00
Candidatul PSRM la funcția de primar al Capitalei, Adrian Albu, declară că soluția pentru a salva Chișinăul de gunoi este construcția unei uzine de incinerare, cu filtre performante, la fel ca și cea din centrul orașului Viena, la care emisiile de C02 sunt aproape egale cu zero. Deci, această uzină este ecologică și ne mai […] The post Adrian Albu: Soluția pentru a salva Chișinăul de gunoi este construcția unei uzine de incinerare, cu filtre performante appeared first on Omniapres.
11:50
Ziua de 2 octombrie a fost declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu. „În semn de profundă tristețe cauzată de decesul prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, scriitor care a contribuit esențial la dezvoltarea literaturii, artei și culturii […] The post 2 octombrie, zi de doliu național, în legătură cu funeraliile lui Ion Druță appeared first on Omniapres.
10:10
Datoria externă brută a Republicii Moldova a crescut cu 6,8% comparativ cu finele anului 2022. La 30 iunie 2023 a totalizat 10 242,00 milioane de dolari. Conform datelor preliminare ale Băncii Naționale a Moldovei (BNM), raportul datoriei externe brute la Produsul Intern Brut (PIB) a constituit 67,2%, fiind cu 1,1 puncte procentuale mai mare față […] The post Datoria externă brută a R. Moldova crescut cu aproximativ 7% în prima jumătate a anului appeared first on Omniapres.
09:50
Decizia Curții Constituționale privind suspendarea legii care-i priva de dreptul de a candida pe unii membri ai partidului Șor, declarat neconstituțional, este absolut corectă. O spune fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, potrivit căruia autoritățile au ignorat recomandările Consiliului Europei când au modificat legislația electorală cu puțin timp înainte de scrutinul local. În același […] The post Alexandru Tănase, despre decizia Curții Constituționale privind PP Șor: E absolut corectă appeared first on Omniapres.
09:50
Neîncrederea oamenilor a crescut mult și se produce o erodare a imaginii guvernării. O spune comentatorul politic, Anatol Țăranu, potrivit căruia partidul de guvernare este în declin, iar pe segmentul de dreapta nu se regăsesc formațiuni proeuropene solide care să asigure continuitatea vectorului european. În același context, directorul Institutului pentru Inițiative Strategice, Vlad Kulminski, spune […] The post Anatol Țăranu: Prețurile au crescut, dar mai mult a crescut neîncrederea în guvernare appeared first on Omniapres.
09:30
Testamentul lui Ion Druță va fi îndeplinit, trupul neînsuflețit al scriitorului urmează să fie adus luni la Soroca, pentru a fi înhumat lângă Lumânarea Recunoștinței, după cum i-a și fost dorința, transmite Observatorul de Nord. Mai întâi sicriul va fi depus la Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Chișinău, de la 10:00 la 12:00, ca de […] The post Ion Druță va fi adus luni la Soroca. Renato Usatîi propune să fie decretat zi de doliu național appeared first on Omniapres.
07:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene prezintă spre consultări publice Planul Național de Acțiuni pentru Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Instituția precizează că documentul reprezintă o etapă esențială pentru parcursul european al țării, înlocuind toate demersurile anterioare și care reflectă cu claritate obiectivul național privind aderarea la UE către anul 2030. Potrivit Ministrului Afacerilor Externe […] The post Nicu Popescu: „Un pas crucial către consolidarea legăturilor noastre cu familia europeană” appeared first on Omniapres.
07:10
“Dacă intrăm în Uniunea Europeană, atunci doar împreună cu Transnistria. Altfel vom pierde și Găgăuzia”, susține fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin. “Este mai probabil ca Uniunea Europeană să se prăbușească decât să adere Moldova la UE. Dar chiar dacă va adera din cauza factorului geopolitic, Moldova ar trebui să intre doar cu Transnistria. […] The post Vladimir Voronin: Este mai probabil ca Uniunea Europeană să se prăbușească decât să adere Moldova la UE appeared first on Omniapres.
06:50
Casa Albă a declarat că există o acumulare „fără precedent” de trupe şi vehicule blindate sârbe de-a lungul graniţei cu provincia Kosovo şi a cerut Belgradului să le retragă imediat, conform The Guardian. Forţa de menţinere a păcii NATO din Kosovo, KFOR a fost întărită cu trupe britanice, iar administraţia Biden a declarat că se […] The post ULTIMA ORĂ: Acumulare masivă de trupe şi blindate sârbe la graniţa cu Kosovo appeared first on Omniapres.
06:40
Horoscop 30 septembrie – o să ne bucurăm de o nouă şansă de a face o relaţie să meargă mult mai bine şi să ne împăcăm cu… noi înşine. BALANŢA O să vă daţi întâlnire cu prieteni, rude, ca să-l sărbătoriţi pe unul dintre ai voştri, poate e chiar ziua voastră de naştere, sau alt […] The post Horoscop 30 septembrie – zodia care dispune de niște bani pentru mișcare appeared first on Omniapres.
06:30
Un nou mesaj Ro-Alert a fost emis, vineri seară, pentru localităţile din toată zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de graniţă a judeţului Galaţi, prin care oamenii sunt avertizaţi că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian şi sunt sfătuiţi să se adăpostească. ”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul. […] The post NEWS ALERT Locuitorii din Galați, Tulcea și Brăila avertizați prin Ro-ALERT că există posibilitatea „căderii unor obiecte din spațiul aerian” appeared first on Omniapres.
29 septembrie 2023
17:30
Alexandr Stoianoglo a fost demis ilegal. De ce a trebuit să treacă doi ani ca să fie semnat decretul de demitere al lui Stoianoglo? Care a fost raționamentul, or, în doi ani avem procurori generali intermiari, viceprocurori interimari, procuror PCCOCS intermiar. Cum activează acești oameni cu statut de intermar? Vă spun eu, într-o stare foarte […] The post Vlad Filat consideră că Alexandr Stoianoglo a fost demis ilegal appeared first on Omniapres.
17:30
Președintele Partidului Nostru declară că nu are astăzi parteneri în politică, ”dar am văzut că cetățenii apreciază intervențiile mele care au influențat să scadă tariful la gaze, iar cetățenii consideră că anume din acest motiv guvernarea a cedat. Pentru mine, în exclusivitate, au fost, sunt și vor fi parteneri cetățenii Republicii Moldova pentru distrugerea guvernării […] The post Renato Usatîi: Nu am parteneri în politică, dar unicul aliat este poporul Republicii Moldova appeared first on Omniapres.
17:00
Adrian Albu consideră că Primarul municipiului Chișinău trebuie să fie un bun manager, un gospodar, cum spun moldovenii, nu politician. Orice politizare a acestei funcții duce la confruntare și au de suferit cetățenii capitalei. Bineînțeles că este necesar suportul politic pentru primarul general, dar asta nu înseamnă politizarea funcției. Interesul locuitorilor Chișinăului trebuie să fie […] The post Adrian Albu: Primarul municipiului Chișinău trebuie să fie un bun manager appeared first on Omniapres.
17:00
În universitățile din Moldova ar putea fi introdus un curs nou, cel de terapie ocupațională. Subiectul a fost abordat de deputați, reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării, ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, medici, psihologi și membri ai organizațiilor neguvernamentale care prestează servicii de terapie ocupațională. „Terapia ocupațională ajută persoanele să dezvolte sau să recupereze […] The post Studenții moldoveni ar putea fi instruiți în terapia ocupațională appeared first on Omniapres.
16:50
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat la Dublin pentru a participa la Conferința Europeană a Președinților de Parlament, a discutat cu omologii săi din diferite țări despre parcursul european al țării noastre. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a participat, în perioada 28-29 septembrie, la Conferința Europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului […] The post Igor Grosu a participat la Conferința Europeană a Președinților de Parlament appeared first on Omniapres.
16:30
Franţa se confruntă cu cea mai călduroasă lună septembrie din istoria înregistrărilor sale meteorologice, după temperaturi excepţional de ridicate care au fost înregistrate şi pe timpul verii pe fundalul încălzirii climei globale în 2023. Anunțul a fost făcut de agenţia naţională de meteorologie din această ţară, relatează AFP, citează Agerpres. “Septembrie 2023 este cea mai […] The post Franţa se confruntă cu cea mai călduroasă lună septembrie din istoria înregistrărilor sale meteorologice appeared first on Omniapres.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.