Moldova și-a luat rămas bun de la Mircea Snegur – Primul președinte al țării a fost condus pe ultimul drum și înmormântat la Cimitirul de pe strada Armenească

Politik, 16 septembrie 2023 20:30

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a fost condus pe ultimul drum. El a fost înmormântat la Cimitirul Central din strada Armenească, notează IPN. Dimineață, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, unde a fost depus corpul neînsuflețit al primului președinte, a fost oficiată Sfânta Liturghie și Prohodul. Cortegiul funerar s-a deplasat ulterior la Palatul Republicii, ... Moldova și-a luat rămas bun de la Mircea Snegur – Primul președinte al țării a fost condus pe ultimul drum și înmormântat la Cimitirul de pe strada Armenească The post Moldova și-a luat rămas bun de la Mircea Snegur – Primul președinte al țării a fost condus pe ultimul drum și înmormântat la Cimitirul de pe strada Armenească appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 2 ore
09:10
Energocom își extinde aria de activitate pe piața energetică europeană. Potrivit unui comunicat, compania a finalizat procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia – EUSTREAM, dar și din Austria – Gas Connect Austria GmbH. Acest lucru permite accesul la punctele virtuale de tranzacționare (PVT) ale Slovaciei și Austriei oferind ... Energocom mai aproape de huburile europene de gaz – Compania a încheiat procedura de înregistrare cu doi operatori de transport al gazelor naturale The post Energocom mai aproape de huburile europene de gaz – Compania a încheiat procedura de înregistrare cu doi operatori de transport al gazelor naturale appeared first on Politik.
Acum 12 ore
22:20
Autoritățile de la Chișinău au prezentat astăzi proiectul de dezvoltare a portului de stat Giurgiulești „Portul are nevoie de investiții și de un plan serios de dezvoltare pe termen mediu și lung. Tot ce facem acum, în următorii ani, va schimba radical logistica, capacitățile de transportare, modul în care se transportă. În anii 2021 și ... În timp ce Chișinăul a prezentat un concept de dezvoltare a Portului Giurgiulești, România vrea să cumpere acest activ – Marcel Ciolacu: „Așteptăm un răspuns de la BERD” The post În timp ce Chișinăul a prezentat un concept de dezvoltare a Portului Giurgiulești, România vrea să cumpere acest activ – Marcel Ciolacu: „Așteptăm un răspuns de la BERD” appeared first on Politik.
22:00
O companie din R. Moldova vrea să achiziționeze gaze naturale din Turcia, scrie presa din România. Un anunț în acest sens a fost făcut joi, 28 septembrie, de compania de stat turcească Petroleum Pipeline Corporation (BOTAŞ), fără a oferi informații despre prețul gazelor, notează zdg.md Astfel, Turcia va exporta 2 milioane de metri cubi de gaze ... O companie din Moldova concurează cu Energocom și Moldovagaz – Vrea să importe gaze naturale din Turcia The post O companie din Moldova concurează cu Energocom și Moldovagaz – Vrea să importe gaze naturale din Turcia appeared first on Politik.
Acum 24 ore
20:30
Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a subliniat într-un mesaj că autoritățile sunt în contact permanent cu rudele îndoliate, iar în cazul în care familia va decide ca Ion Druță să fie înhumat acasă, în Republica Moldova, i se va acorda tot sprijinul. În testamentul său, publicat de editura Cartier, Ion Druță a menționat că vrea să ... Autoritățile sunt gata să ofere tot sprijinul în cazul în care familia scriitorului va decide ca Ion Druță să fie înhumat în Republica Moldova The post Autoritățile sunt gata să ofere tot sprijinul în cazul în care familia scriitorului va decide ca Ion Druță să fie înhumat în Republica Moldova appeared first on Politik.
20:10
Curtea Constituțională a suspendat până la examinarea în fond a prevederillor Codului electoral privind interdicția aplicată unor persoane asociate partidelor politice declarate neconstituționale să candideze la alegeri. Sesizarea, depusă de deputații Partidului Șor, scos în afara legii, va fi examinată joi, 3 octombrie. Recent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins sesizarea deputatului Marina Tauber, care ... Curtea Constituțională suspendă până la examinarea în fond interdicția unor persoane de a candida la alegeri din partea unor partide declarate neconstituționale The post Curtea Constituțională suspendă până la examinarea în fond interdicția unor persoane de a candida la alegeri din partea unor partide declarate neconstituționale appeared first on Politik.
15:10
The post LIVE: Depunerea jurământului de învestire în funcție a ministrului Finanțelor desemnat, Petru Rotaru appeared first on Politik.
13:40
Fostul premier Vlad Filat consideră că R. Moldova nu este pregătită pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru că nu au fost respectate precondițiile, iar decizia Bruxelles-lului va fi una politică Vorbind de prezent, sigur că decizia urmează să fie preponderent politică(…) însă noi sub aspectul îndeplinirii condiționalităților pentru a deschide negocierile nu suntem ... Vlad Filat: Moldova nu este pregătită pentru deschiderea negocierilor de aderare – Nu au fost respectate precondițiile, iar decizia UE va fi una politică The post Vlad Filat: Moldova nu este pregătită pentru deschiderea negocierilor de aderare – Nu au fost respectate precondițiile, iar decizia UE va fi una politică appeared first on Politik.
13:00
Primarul de Chișinău, Ion Ceban mai vrea un mandat. El a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău pentru înregistrarea în cursa pentru primăria Capitalei. Tot astăzi au fost depuse documentele pentru candidații la funcția de consilieri municipali din partea partidului MAN, condus de Ion Ceban. „În listă sunt 51 de candidați și 5 ... Primarul de Chișinău, Ion Ceban mai vrea un mandat – A depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău pentru înregistrarea în cursa pentru primăria Capitalei The post Primarul de Chișinău, Ion Ceban mai vrea un mandat – A depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău pentru înregistrarea în cursa pentru primăria Capitalei appeared first on Politik.
12:40
The post LIVE:Conferință de presă organizată de Compania sociologică IMAS pe subiectul  „Realitatea socio-politică și percepția mass media – Septembrie 2023” appeared first on Politik.
12:30
Azi dimineață, la ora 10, la Moscova, s-a stins din viață marele scriitor Ion Druță, la vârsta de 95 de ani. Despre acest fapt a anunțat Editura Cartier pe rețelele de socializare. Ion Druță este considerat unul din cei mai prolifici scriitori din Basarabia, iar opera sa a cuprins mai multe generații de scriitori și ... Marele scriitor și dramaturg basarabean, Ion Druță, s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani The post Marele scriitor și dramaturg basarabean, Ion Druță, s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani appeared first on Politik.
12:20
Eliminarea taxei aeroportuare pentru călători se amână până în 2024, iar statul nu vede necesitatea atragerii unui investitor străin care să gestioneze Aeroportul,este de părere ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Potrivit oficialului, taxa de 9 euro a fost redusă la jumătate, iar începând cu anul viitor va fi exclusă complet. Totodată, ministrul Spînu, ... Eliminarea taxei aeroportuare pentru călători se amână până în 2024, iar statul nu vede necesitatea atragerii unui investitor străin care să gestioneze Aeroportul The post Eliminarea taxei aeroportuare pentru călători se amână până în 2024, iar statul nu vede necesitatea atragerii unui investitor străin care să gestioneze Aeroportul appeared first on Politik.
12:00
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru, a declarat recent că este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. „În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în curusl acestui an. Cred că 1 decembrie ... S-e cunoaște data de la care cetățenii români ar putea scăpa de vizele pentru intrarea în SUA The post S-e cunoaște data de la care cetățenii români ar putea scăpa de vizele pentru intrarea în SUA appeared first on Politik.
11:50
Forța Fermierilor acuză ministrul Agriculturii că ar face lobi pentru compania Trans Oil. „Din păcate Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a acționat mai mult ca avocatul acestui holding și a emis un comunicat steril precum că totul e bine în țară și nu se importă nimic”, menționează Asociația. „Recent Asociația Forța Fermierilor a avertizat că ... Îngrijorați de importul masiv de floarea-soarelui din Ucraina, fermierii î-l acuză pe ministrul Agriculturii că lobează interesele unui monopolist The post Îngrijorați de importul masiv de floarea-soarelui din Ucraina, fermierii î-l acuză pe ministrul Agriculturii că lobează interesele unui monopolist appeared first on Politik.
Ieri
10:10
The post LIVE: Conferință de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, privind lansarea Programului Național de formare profesională continuă a cadrelor didactice appeared first on Politik.
10:00
Fostul ministru al Finanțelor, Veronica Sirețeanu a adresat un mesaj de mulțumire colegilor de la minister și a spus că următorului ministru îi va reveni o sarcină complicată de gestionare a întregului portofoliu de finanțe publice, dar și de valorificare și continuare a proiectelor și inițiativelor începute, printre care. Sirețeanu s-a referit la câteva obiective ... Noul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru va avea o misiune deloc ușoară în gestionarea portofoliului de finanțe The post Noul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru va avea o misiune deloc ușoară în gestionarea portofoliului de finanțe appeared first on Politik.
09:20
Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video cu momentul în care un avion de transport de tip Iliuşin 76 (Il-76), aparţinând armatei din Mali, la bordul căruia se aflau mercenari din cadrul grupării paramilitare Wagner, se prăbușește după ce a ratat aterizarea, relatează AFP, potrivit Agerpres. În imagini se observă un avion de transport ... VIDEO:Momentul în care un avion cu trupe Wagner la bord se prăbușește în Mali după ce a ratat aterizarea The post VIDEO:Momentul în care un avion cu trupe Wagner la bord se prăbușește în Mali după ce a ratat aterizarea appeared first on Politik.
27 septembrie 2023
23:10
Deputatul PAS, Olesea Stamate spune că după ce șeful statului a semnat decretul de eliberare din funcție a procurorului general Alexandr Stoianoglo, Consiliul Superior al Procurorilor urmează să organizeze un nou concurs. Stamate a dat de înțeles că va ține de competența noului CSP să selecteze candidatura noului procuror general, dar totul va depinde cum ... Deputat PAS: Noua componență a CSP, probabil, va selecta viitorul procuror general The post Deputat PAS: Noua componență a CSP, probabil, va selecta viitorul procuror general appeared first on Politik.
22:40
Liderul „Coaliției pentru Unitate și Bunăstare” (CUB), Igor Munteanu, a reacționat vehement la acuzațiile aduse de către fosta deputată Arina Spătaru. Acesta a calificat afirmațiile acesteia drept „aberante” și a anunțat că o va chema în instanță pentru a-i demonstra minciunile. Igor Munteanu a scris pe Facebook: „Aberațiile pretinsei “Victoria Bogatu” au bătut azi toate ... Mai ieri colegi de partid, iar astăzi la cuțite -Igor Munteanu o avertizează pe Arina Spătaru că o va acționa în instanță pentru…. The post Mai ieri colegi de partid, iar astăzi la cuțite -Igor Munteanu o avertizează pe Arina Spătaru că o va acționa în instanță pentru…. appeared first on Politik.
22:30
Asociațiile de agricultori atenționează autoritățile că Moldova se confruntă cu importuri masive de floarea-soarelui și acuză Guvernul că e mut la problema importurilor masive de ulei. „Ce zice Guvernul? Ați promis că veți interveni la primele semne de importuri masive! De ce tăcere? Oare vreți să deveniți complici la distrugerea acestei ramuri?”, a afirmat Alexandru ... Fermierii atenționează că Moldova se confruntă cu intrări masive de floarea-soarelui și acuză Guvernul că e mut la problema importului de materie primă The post Fermierii atenționează că Moldova se confruntă cu intrări masive de floarea-soarelui și acuză Guvernul că e mut la problema importului de materie primă appeared first on Politik.
18:10
The post ULTIMA ORĂ: Actualul șef al Fiscului, Petru Rotaru propus pentru funcția de ministru al Finanțelor appeared first on Politik.
13:30
După ce a scris în spațiul public că renunță la participarea în alegeri din partea PNL Moldova în calitate de candidat la șefia capitalei, astăzi, Roman Mihăeș a depus actele pentru înregistrare la Consiliul electoral de circumscripție Chișinău. Ieri a avut loc ședința Biroului Permanent Central al Partidului Național Liberal În cadrul ședinței a fost ... Mai întâi nu, apoi da – Comentatorul politic, Roman Mihăeș candidatul PNL pentru șefia Capitalei The post Mai întâi nu, apoi da – Comentatorul politic, Roman Mihăeș candidatul PNL pentru șefia Capitalei appeared first on Politik.
13:20
Creștinii ortodocși de stil vechi din întreaga lume sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci sau Ziua Crucii, așa cum se mai numește sărbătoarea în popor. Crucea este simbolul principal al Creștinismului. Crucea este prezentă și pe stema Republicii Moldova, fiind un element care a determinat identitatea poporului și a statalității sale de la întemeierea Principatului Moldovei (1359) ... Astăzi sărbătorim Înălțarea Sfintei Cruci The post Astăzi sărbătorim Înălțarea Sfintei Cruci appeared first on Politik.
13:20
Inspectoratul Național de Securitate Publică anunță, începând de astăzi, mai multe filtre pe drumurile din țară. Poliţia informează că, pentru a diminua riscul de producere a accidentelor rutiere, mai multe echipaje ale INSP vor activa în regim sporit, intensificând măsurile de supraveghere și monitorizare a traficului rutier. Pe întreg teritoriul țării, începând de astăzi, vor ... Vigilență mare șoferi! – INSP organizează mai multe filtre de poliție pe traseele din țară The post Vigilență mare șoferi! – INSP organizează mai multe filtre de poliție pe traseele din țară appeared first on Politik.
13:20
Primii 10 candidați la funcția primar general al municipiului Chișinău au fost înregistrați de către Consiliul electoral de circumscripție Chișinău. Totodată, dosarul lui Mihail Bagas a fost retras de către Partidul Liga Orașelor și Comunelor, care îl desemnase. Președintele Consiliului, Viorica Gadîmba, a declarat că cei 10 candidați înregistrați sunt cei care au depus actele ... Primii candidați la funcția de primar al Chișinăului au fost înregistrați – Vor trebui să mai aștepte pentru a se lansa în campania electorală The post Primii candidați la funcția de primar al Chișinăului au fost înregistrați – Vor trebui să mai aștepte pentru a se lansa în campania electorală appeared first on Politik.
13:20
Agenția pentru Eficiență Energetică se va transforma în Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) și va gestiona un fond de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public, programe de înlocuire a electrocasnicelor și alte programe. Bugetul Fondului rezidențial de eficiență energetică estimat pentru anul 2024 va fi de 455 de milioane de lei, iar ... Agenția pentru Eficiență Energetică își fortifică potențialul și anunță noi priorități – Va gestiona un buget colosal The post Agenția pentru Eficiență Energetică își fortifică potențialul și anunță noi priorități – Va gestiona un buget colosal appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:40
Președintele Maia Sandu n-a luat încă o decizie cu privire la posibilitatea de a candida pentru un nou mandat de șef al statului, dar a fost întrebată dacă popularitatea ei destul de mare în străinătate este mare și în interiorul țării. Întrebată la TV8  dacă nu-şi face griji că, la fel ca primul președinte al ... Este foarte populară în străinătate, dar riscă să-și piardă încrederea în interiorul țării – Cum răspunde Maia Sandu acestei afirmații The post Este foarte populară în străinătate, dar riscă să-și piardă încrederea în interiorul țării – Cum răspunde Maia Sandu acestei afirmații appeared first on Politik.
22:10
Președintele Maia Sandu a lansat un avertisment tăios în ajunul campaniei electorale. Șeful statului spune că localitățile din R. Moldova conduse de exponenți ai penalilor fugari vor rămâne fără bani europeni pentru implementarea proiectelor de modernizare pentru că UE nu finanțează grupurile criminale. „Vreau să spun clar: acolo unde, din anumite motive, oamenii aleg reprezentanți ... Maia Sandu anunță verdictul la locale – Localitățile conduse de penalii fugari vor rămâne fără bani europeni The post Maia Sandu anunță verdictul la locale – Localitățile conduse de penalii fugari vor rămâne fără bani europeni appeared first on Politik.
21:40
Executivul a aprobat noile reglementări care facilitează interacțiunea cetățenilor cu sectorul public, prin utilizarea instrumentelor digitale. Documentul a fost elaborat de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu suportul Instituției publice „Agenția de Guvernare Electronică”. „Obiectivul noilor reglementări este de a revizui modul de interacțiune între beneficiarii și prestatorii de servicii publice, transformând interacțiunile tradiționale, ... Buletine de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare în versiune digitalizată – Inovația propusă de stat cetățenilor The post Buletine de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare în versiune digitalizată – Inovația propusă de stat cetățenilor appeared first on Politik.
21:30
Șeful de la Moldovagaz spune că nu există premise de micșorare a tarifelor la gaze naturale cel puțin până la 1 ianuarie 2024. Totodată, Vadim Ceban dă asigurări că tarifele nu vor crește în această iarnă. El spune că până la încheierea anului vom rămâne probabil cu acest tarif de 18 lei care acoperă atât ... Șeful Moldovagaz rezervat în privința micșorării tarifelor la gaz – Nu vom avea prețuri mai mici până la sfârșit de an The post Șeful Moldovagaz rezervat în privința micșorării tarifelor la gaz – Nu vom avea prețuri mai mici până la sfârșit de an appeared first on Politik.
20:20
După audierile parlamentare organizate de Comisia juridică, Procuratura Anticorupție (PA) a inițiat un proces penal pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale unor angajați ai Centrului Național Anticorupție (CNA), responsabili de acumularea, analiza și furnizarea informației către Comisia de Pre-vetting, în privința candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Iulian Muntean Instituția ... Procuratura Anticorupție la cuțite cu CNA – A inițiat un proces penal că ar fi primit informații incomplete în privința membrului CSM, Iulian Muntean – Cine ar fi persoanele care au denaturat datele The post Procuratura Anticorupție la cuțite cu CNA – A inițiat un proces penal că ar fi primit informații incomplete în privința membrului CSM, Iulian Muntean – Cine ar fi persoanele care au denaturat datele appeared first on Politik.
17:10
Iulian Muntean, membrul CSM cercetat penal intr-un dosar de corupție, a depus cererea de demisie. Solicitarea de eliberare din funcție a fost depusă la Secretariatul Parlamentului. Confform legislației CSM va lua act de cererea lui Muntean și va declara postul vacant. Totodată Parlamentul urmează să numească un alt membru CSM din rândul non judecătorilor dacă ... ULTIMA ORĂ: Iulian Muntean, membrul CSM cercetat penal pentru corupție, a depus cererea de demisie The post ULTIMA ORĂ: Iulian Muntean, membrul CSM cercetat penal pentru corupție, a depus cererea de demisie appeared first on Politik.
17:00
Dorin Recean se va afla mâine într-o vizită oficială în Germania. La Berlin, premierul Republicii Moldova va participa la forumul germano-român alături de omologul său de la București, Marcel Ciolacu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, premierul urmează să aibă întrevederi cu mai mulți oficiali germani, cu un grup de deputați și oameni ... Premierul Recean pleacă la Berlin – Va discuta despre oportunitățile investiționale și consolidarea securității energetice a Moldovei The post Premierul Recean pleacă la Berlin – Va discuta despre oportunitățile investiționale și consolidarea securității energetice a Moldovei appeared first on Politik.
16:50
Vasile Gafton unul din avocații lui Alexandr Stoianoglo a declarat că decretul prezidențial privind eliberarea din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo va fi contestat în instanța de judecată. „Împreună cu mai mulți colegi studiem, acum, textul acestui Decret și putem să vă spunem cu certitudine că sînt acolo mai multe încălcări de ... Decretul prezidențial privind eliberarea din funcția de procuror general a lui Stoianoglo va fi contestat în instanță – Ce spun avocații acestuia The post Decretul prezidențial privind eliberarea din funcția de procuror general a lui Stoianoglo va fi contestat în instanță – Ce spun avocații acestuia appeared first on Politik.
15:30
Cabinetul de miniștri a aprobat lista laureaților Premiului Național din anul curent. Câștigătorii au fost selectați prin vot secret de către membrii Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional, în cadrul ședinței din 21 septembrie 2023. În acest an, Premiul Național a fost obținut de următoarele persoane: – Ion Borș, producător, regizor, și Mariana Starciuc, scenaristă, decană ... Cine sunt laureații Premiului Național 2023 The post Cine sunt laureații Premiului Național 2023 appeared first on Politik.
15:00
Decretul privind includerea în componenţa guvernului a bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, nu va fi semnat până la finalizarea de către procuratură a anchetei privind încălcările din campania electorală din Găgăuzia. Declarația a fost făcută de Președintele Maia Sandu la TV8 Șeful Statului a dat de înțeles că nu se va grăbi cu semnarea decretului în ... Decretul privind includerea în Guvern a bașcanului Găgăuziei nu va fi semnat până la…. The post Decretul privind includerea în Guvern a bașcanului Găgăuziei nu va fi semnat până la…. appeared first on Politik.
14:40
Alexandr Stoianoglo a fost eliberat oficial din funcția de Procuror General. Un decret în acest sens a fost semnat, astăzi, de președintele Maia Sandu. Având în vedere că pronunțarea unei decizii de către instanțele judecătorești pe constatarea legalității eliberării din funcție a lui Alexandr Stoianoglo de către CSP este tergiversată, semnarea decretului vine în contextul ... ULTIMA ORĂ: Alexandr Stoianoglo a fost eliberat oficial din funcția de Procuror General – Președintele Maia Sandu a semnat decretul The post ULTIMA ORĂ: Alexandr Stoianoglo a fost eliberat oficial din funcția de Procuror General – Președintele Maia Sandu a semnat decretul appeared first on Politik.
13:50
Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) va cere demisia șefilor PA, SIS și CNA dacă nu va avea răspunsuri clare referitor la jocurile de-a spionii cu unii actori politici. CUB a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă o serie de întrebări de interes public către oficialii statului vizați în așa zisa operațiune sub ... CUB: Instituțiile statului apar într-o lumină extrem de proastă cu acest joc de-a spionii, numit „Arina Spătaru sub acoperire” – Campania electorală este transformată într-un balamuc unde suferă procesul politic The post CUB: Instituțiile statului apar într-o lumină extrem de proastă cu acest joc de-a spionii, numit „Arina Spătaru sub acoperire” – Campania electorală este transformată într-un balamuc unde suferă procesul politic appeared first on Politik.
13:30
După ce premierul Recean a anunțat într-un mod triumfalist despre majorarea sporurilor slariale în valoare de 1 miliard 300 de milioane de lei, în mai multe domenii, Federația Sindicală a Educației și Științei a venit cu câteva precizări. Sindicatele de profil constată că în domeniul educației salariile continuă să fie mici, iar acordarea unui spor ... Sindicatele din educație nemulțumite de salariile mici din sistem, iar sporul de 5000 de lei oferit de Guvern nu rezolvă problema The post Sindicatele din educație nemulțumite de salariile mici din sistem, iar sporul de 5000 de lei oferit de Guvern nu rezolvă problema appeared first on Politik.
13:10
The post LIVE: Ședința Guvernului Republicii Moldova din 26 septembrie 2023 – Executivul propune denunțarea mai multor acorduri în cadrul CSI appeared first on Politik.
12:30
Consiliul Superior al Magistraturii păstrează tăcere în cazul lui Iulian Muntean. După ce zece membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au disociat de colegul lor Iulian Muntean, vizat într-un dosar penal de corupție, nici astăzi în cadrul ședinței CSM subiectul privind demisia lui Muntean nu este examinat. Membrii CSM i-au cerut colegului lor, numit ... CSM în tăcere: Subiectul privind demisia lui Iulian Muntean nu este pe ordinea de zi The post CSM în tăcere: Subiectul privind demisia lui Iulian Muntean nu este pe ordinea de zi appeared first on Politik.
10:10
The post LIVE: Conferință de presă organizată de Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” cu genericul „Partidele nu sunt poligonul oligarhilor și nici al serviciilor speciale într-un stat cu aspirații de aderare” appeared first on Politik.
10:00
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi l-a primit, astăzi, la sediul instituției de apărare pe omologul său care se află în vizită oficială în Republica Moldova. Cu această ocazie, cei doi oficiali au susținut declarații de presă. În mesajul său, ministrul Nosatîi a menționat că vizita ministrului francez al forțelor armate Sébastien Lecornu reprezintă un mesaj puternic ... Franța va susține inițiativele de modernizare ale sectorului de apărare al Moldovei – Va furniza un sistem de supraveghere aeriană The post Franța va susține inițiativele de modernizare ale sectorului de apărare al Moldovei – Va furniza un sistem de supraveghere aeriană appeared first on Politik.
09:20
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţuri noi la carburanţi pentru mâine, 26 septembrie. Pentru un litru de benzina, șoferii din R. Moldova vor scoate din buzunar 26 de lei și 90 bani, cu 3 bani mai puțin, iar pentru un litru de motorină vor achita 24 de lei și 83 de bani, cu 5 bani ... ANRE anunță noi prețuri la benzină și motorină. Cât vor costa mâine carburanții The post ANRE anunță noi prețuri la benzină și motorină. Cât vor costa mâine carburanții appeared first on Politik.
25 septembrie 2023
22:50
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Ion Sturza, cel care a contribuit la crearea companiei Moldovagaz la sfârșitul anilor 90 a făcut declarații tăioase în ceea ce privește viitorul acestei companiii. El a declarat la VoceaBasarabiei că operatorul de gaz a fost întotdeauna în centrul unor controverse, fiind folosit ca instrument de influență politică și pentru ... Ion Sturza despre Moldovagaz: S-ar putea de băgat în faliment pentru a lăsa Gazpromul cu buza umflată The post Ion Sturza despre Moldovagaz: S-ar putea de băgat în faliment pentru a lăsa Gazpromul cu buza umflată appeared first on Politik.
22:20
„UE nu mai condiționează integrarea europeană a RM cu reintegrarea țării și soluționarea conflictului transnistrean. Pe de altă parte, oamenii noștri de pe malul stâng vor vedea ce înseamnă integrarea în UE”, spune președintele Maia Sandu. Totodată, ea a declarat la TV8 că nu se renunță la regiunea transnistreană. „Desigur că ne-am dori să fie ... Maia Sandu: Reintegrarea celor două maluri ale Nistrului se poate realiza și după aderarea Moldovei la UE The post Maia Sandu: Reintegrarea celor două maluri ale Nistrului se poate realiza și după aderarea Moldovei la UE appeared first on Politik.
22:00
Comisia juridică, numiri și imunități a organizat audieri publice privind procedura de numire a lui Iulian Muntean în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Se întâmplă în condițiile în care în spațiul public a a apărut informația că Muntean ar avea un dosar de corupție nestins, datat din 2018. Audierile de astăzi s-au ... Discuții aprinse la Parlament, dar fără rezultat pe cazul membrului CSM, Iulian Muntean – CNA și Comisia Pre-Vetting de neatins, iar Procuratura Anticorupție a primit toate croșeurile – Ce au decis deputații The post Discuții aprinse la Parlament, dar fără rezultat pe cazul membrului CSM, Iulian Muntean – CNA și Comisia Pre-Vetting de neatins, iar Procuratura Anticorupție a primit toate croșeurile – Ce au decis deputații appeared first on Politik.
16:40
După un exercițiu amplu de evaluare a gradului de executare a bugetului, premierul Recean a declarat că guvernul a identificat resurse necesare pentru majorarea salariilor și acordarea unor plăți unice pentru 170 de mii de angajați din diverse categorii profesionale. Pachetul de măsuri salariale „Spor pentru Moldova” a fost  prezentat de prim-ministru în cadrul unui ... În timp ce premierul Recean anunță un pachet de majorări salariale, opoziția parlamentară inițiază o moțiune de cenzură împotriva Executivului The post În timp ce premierul Recean anunță un pachet de majorări salariale, opoziția parlamentară inițiază o moțiune de cenzură împotriva Executivului appeared first on Politik.
16:00
Partidul Liga Orașelor și Comunelor (LOC) a decis retragerea suportului politic oferit lui Mihail Bagas în calitate de candidat al formațiunii la funcția de primar al municipiului Chișinău „LOC va face toate demersurile către Consiliul electoral de circumscripție Chișinău în vederea retragerii lui Mihail Bagas din cursă”, a comunicat copreședintele LOC, Alexandru Bujorean. El a ... Partidul Liga Orașelor și Comunelor retrage suportul politic pentru Mihail Bagas, învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari în favoarea unui grup criminal organizat The post Partidul Liga Orașelor și Comunelor retrage suportul politic pentru Mihail Bagas, învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari în favoarea unui grup criminal organizat appeared first on Politik.
12:40
Portul Odesa a suferit pagube semnificative în urma loviturilor rusești din timpul nopții, au declarat luni oficialii militari ucraineni. Într-o postare pe Telegram, Forțele de Apărare din sudul Ucrainei au declarat că Rusia a lansat două rachete supersonice Oniks, 12 rachete de croazieră Kalibr și 19 drone Shahed asupra Odesa în cursul nopții. Apărarea antiaeriană ... VIDEO: Portul din Odesa grav afectat după un bombardament al rușilor – Un fragment al rachetei S-300 de producție rusească a căzut pe teritoriul regiunii transnistrene The post VIDEO: Portul din Odesa grav afectat după un bombardament al rușilor – Un fragment al rachetei S-300 de producție rusească a căzut pe teritoriul regiunii transnistrene appeared first on Politik.
11:30
Contractul de achiziție a energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan, care expiră pe 30 septembrie, ar putea fi prelungit pentru o perioadă mai lungă, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, la postul public de televiziune. Potrivit oficialului, în prezent, autoritățile de la Chișinău negociază cu regiunea transnistreană și prețul de achiziție. „Noi ducem ... Ministrul Parlicov: Chișinăul mizează, în continuare, pe un contract de achiziție a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan The post Ministrul Parlicov: Chișinăul mizează, în continuare, pe un contract de achiziție a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.