LIVE: Ședință extinsă cu cei mai mari angajatori și contribuabili din segmentul agroindustrial privind situația din sector și examinarea politicii bugetar-fiscale

Politik, 14 septembrie 2023 10:10

The post LIVE: Ședință extinsă cu cei mai mari angajatori și contribuabili din segmentul agroindustrial privind situația din sector și examinarea politicii bugetar-fiscale appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 4 ore
17:00
Scandalul între compania „Rotalin Gaz Trading și Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a atins apogeul. Regulatorul a suspendat pentru un termen de 3 luni licența de furnizare a gazului pentru cei 21 de mii de clienți, iar deservirea pentru acețti consumatori o va face furnizorul de ultimă opțiune S.A. „Moldovagaz”. „Această decizie a fost ... O companie moldovenească, care livra gaz la preţ mai mic pe piață, a rămas temporar fără licență – Care este poziția ANRE-lui The post O companie moldovenească, care livra gaz la preţ mai mic pe piață, a rămas temporar fără licență – Care este poziția ANRE-lui appeared first on Politik.
Acum 8 ore
14:00
Membrii Parlamentului European se întrunesc, de luni până la joi, în cadrul unei sesiuni plenare la Strasbourg, prima din cele două programate în această lună, având pe agendă votarea unei rezoluții privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Înaintea votului asupra rezoluției, eurodeputații vor dezbate marți cu Comisia și Consiliul ultimele ... Săptămână decisivă pentru parcursul european al Moldovei – Parlamentul Euopean va lua o decizie importantă pentru țara noastră The post Săptămână decisivă pentru parcursul european al Moldovei – Parlamentul Euopean va lua o decizie importantă pentru țara noastră appeared first on Politik.
13:40
Noul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru, și-a luat astăzi angajamentul să majoreze veniturile la bugetul de stat, să sporească investițiile în domeniul public și să asigure un echilibru bugetar sustenabil. Declarația a fost făcută în fața angajaților Ministerului Finanțelor în cadrul prezentării noului ministru de către premierul Dorin Recean. „Avem în față mai multe obiective, ... Misiune complicată pentru noul ministru al Finanțelor – Petru Rotaru promite venituri mai mari la buget, investiții în domeniul public și un echilibru bugetar sustenabil The post Misiune complicată pentru noul ministru al Finanțelor – Petru Rotaru promite venituri mai mari la buget, investiții în domeniul public și un echilibru bugetar sustenabil appeared first on Politik.
13:30
Potrivit INSP, peste 2200 de şoferi au încălcat, în weekend, regulile de circulație rutieră: 811 au depășit limita de viteză, 20 au condus în stare de ebrietate, 14 fiind în stare avansată,  peste 380 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră, 253 au oprit în locuri interzise, 56 de conducători auto au încălcat regulile de ... Nesimțire! – 20 de șoferi au fost depistați în stare de ebrietate, iar 14 în stare avansată, în acest weekend The post Nesimțire! – 20 de șoferi au fost depistați în stare de ebrietate, iar 14 în stare avansată, în acest weekend appeared first on Politik.
13:30
Misiune importantă pentru medicii de familie din 1 octombrie . Aceștea vor putea examina șoferii și candidații, la solicitarea lor într-o procedură mai simplificată . Este vorba de procedura de examinare medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permiselor de conducere din grupa I, categoria AM, A1, A2, A, B1, B, șoferi ... Din 1 octombrie poți obține permisul de conducere mai ușor – Ce trebuie să cunoască șoferii The post Din 1 octombrie poți obține permisul de conducere mai ușor – Ce trebuie să cunoască șoferii appeared first on Politik.
13:20
Sute de persoane, printre care artiști și politicieni, și-au luat rămas bun de la scriitorul basarabean, Ion Druță. Trupul neînsuflețit al maestrului a fost expus câteva ore la Teatrul Național Mihai Eminescu. La ceremonia de luat rămas bun au venit foștii președinți ai RM, Petru Lucinschi, Igor Dodon și Vladimir Voronin, deputații Vlad Batrîncea, Mihai ... Moldova își ia rămas bun de la Ion Druță – Scriitorul va fi înmormântat la Soroca, lângă monumentul Lumânarea Recunoștinței The post Moldova își ia rămas bun de la Ion Druță – Scriitorul va fi înmormântat la Soroca, lângă monumentul Lumânarea Recunoștinței appeared first on Politik.
Acum 12 ore
12:10
Membrii Partidului Popular din Moldova au desfășurat Congresul al IV al formațiunii în cadrul căruia formațiunea și-a expus viziunea față de alegerile locale generale din Moldova, programate pentru 5 noiembrie curent. În luarea sa de cuvânt liderul formațiunii, Alexandru Oleinic a trecut în revistă situația politică, economică și socială din țară. El a menționat că ... La Chișinău s-a desfășurat Congresul al IV – lea al Partidului Popular din Moldova – Care este poziția formațiunii față de alegerile locale generale The post La Chișinău s-a desfășurat Congresul al IV – lea al Partidului Popular din Moldova – Care este poziția formațiunii față de alegerile locale generale appeared first on Politik.
12:10
Primarul Ion Ceban ar putea fi perchiziționat în următoarele zile într-un dosar de îmbogățire ilicită, pornit de un procuror detașat din raionul Hîncești, a anunțat edilul capitalei. El spune că o parte din organele de drept au refuzat să se implice în această acțiune, în schimb ar fi acceptat cei de la Ministerul de Interne. ... Primarul de Chișinău, Ion Ceban are o presimțire – Înainte de campania electorală ar putea fi perchiziționat într-un dosar de îmbogățire ilicită The post Primarul de Chișinău, Ion Ceban are o presimțire – Înainte de campania electorală ar putea fi perchiziționat într-un dosar de îmbogățire ilicită appeared first on Politik.
12:10
Șeful Partidului Nostru, Renato Usatîi, a prezentat, în cadrul unei întâlniri cu cetățenii din Bălți, candidatura lui Alexandr Petkov la funcția de primar al municipiului. Usatîi a spus că el însuși va conduce lista consilierilor municipali din Bălți și, în același timp, ”va depune eforturi pentru schimbări în toată țara”. Întrebat de ce nu și-a ... Un fost deputat comunist va fi candidatul „Partidului Nostru” la funcția de primar al municipiului Bălți The post Un fost deputat comunist va fi candidatul „Partidului Nostru” la funcția de primar al municipiului Bălți appeared first on Politik.
12:10
Gabriel García Márquez a scris în 1954 pentru revista El Espectador din Columbia un articol intitulat „Strania idolatrie din La Sierpe”. În acest articol, el a relatat povestea unei femei, care a crezut că descoperă puteri supranaturale într-o scândură de la o ladă de săpun. După ce una dintre scânduri s-a desprins de ladă, femeia ... Alexandru TĂNASE – Sfânta scândură și testamentul lui Druță The post Alexandru TĂNASE – Sfânta scândură și testamentul lui Druță appeared first on Politik.
Ieri
22:30
Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Politice și Politica de Securitate, Josep Borrell, s-a aflat la Chșinău într-o vizită fulger. Ministrul de externe al UE și ministrul de Interne din RM, Adrian Efros, au semnat Acordul între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind Statutul Misiunii de Parteneriat a UE în Moldova (EUPM Moldova). Evenimentul a ... Vizită fulger a șefului diplomației europene în Moldova – Ce document a semnat Josep Borrell cu autoritățile de la Chișinău The post Vizită fulger a șefului diplomației europene în Moldova – Ce document a semnat Josep Borrell cu autoritățile de la Chișinău appeared first on Politik.
22:20
La Chișinău s-a desfășurat Gala laureaților concursului republican „Pedagogul Anului”. Educatori, învățători, profesori, bibliotecari, directori, psihopedagogi, logopezi, angajați din sistemul educațional din toată Moldova, s-au reunit la Arena Chișinău pentru a consemna „Ziua profesorului”. La eveniment a fost prezentă și Președintele RM, Maia Sandu Șeful statului și-a exprimat recunoștința pentru munca enormă depusă zilnic de ... Profesorii din Moldova au făcut totalurile în cadrul Galei Pedagogul Anului, desfășurată la Arena Chișinău The post Profesorii din Moldova au făcut totalurile în cadrul Galei Pedagogul Anului, desfășurată la Arena Chișinău appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:00
Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost integrat în Programul guvernamental „Ajutor la contor”. Acesta se axează pe oferirea de compensații pentru costurile energetice, anunță Ministerul Muncii și Protecție Sociale. Astfel, potrivit autoritiăților, anul acesta va fi pus în aplicare un mecanism unificat de compensare, care va include compensații aplicate direct în facturi pentru ... Acordarea compensațiilor pentru perioada rece a anului 2023-24 – Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu explicații The post Acordarea compensațiilor pentru perioada rece a anului 2023-24 – Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu explicații appeared first on Politik.
11:50
În semn de profundă tristețe cauzată de decesul prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, scriitor care a contribuit esențial la dezvoltarea literaturii, artei și culturii naționale, Președintele Maia Sandu a semnat un decret privind declararea zilei de 2 octombrie 2023 zi de doliu național. La ora 12:00, se va cinsti memoria scriitorului Ion Druță, prin ... Zi de doliu pe 2 octombrie în Moldova în legătură cu ceremonia de înmormântare a scriitorului Ion Druță The post Zi de doliu pe 2 octombrie în Moldova în legătură cu ceremonia de înmormântare a scriitorului Ion Druță appeared first on Politik.
11:10
Cetățenii moldoveni din Moscova si-au luat rămas bun de la Ion Druță. Trupul neînsuflețit al scriitorului a fost expus la Ambasada RM la Moscova. Avionul cu sicriul sciitorului decolează la ora 13 din capitala rusă cu cuta spre Chișinău prin Erevan. Ion Druta urmează să fie adus luni la Soroca, pentru a fi înhumat lângă ... FOTO – VIDEO: Cetățenii moldoveni din Moscova si-au luat rămas bun de la Ion Druță – Avionul cu trupul neînsuflețit al scriitorului decolează la ora 13 din capitala rusă The post FOTO – VIDEO: Cetățenii moldoveni din Moscova si-au luat rămas bun de la Ion Druță – Avionul cu trupul neînsuflețit al scriitorului decolează la ora 13 din capitala rusă appeared first on Politik.
29 septembrie 2023
23:20
După ce Curtea Constituțională a suspendat până la examinarea în fond prevederile Codului electoral privind interdicția aplicată unor persoane asociate partidelor politice declarate neconstituționale să candideze la alegeri, mai mulți reprezentanți ai acestei formațiuni s-au prezentat la Consiliile electorale de circumscripție pentru a depune actele în vederea înregistrării la alegerile locale. A făcut-o și deputatul ... Membrii partidului Șor, declarat în afara legii, vor afla săptămâna viitoare dacă pot candida sau nu la alegerile locale generale The post Membrii partidului Șor, declarat în afara legii, vor afla săptămâna viitoare dacă pot candida sau nu la alegerile locale generale appeared first on Politik.
23:00
Întreprinderea de stat ”Energocom” anunță că va achiziționa și luna octombrie energia electrică de la MGRES. Compania anunță că azi a fost prelungit contractul ce prevede furnizarea energiei electrice. Condițiile contractuale au rămas neschimbate ca și pe parcursul ultimelor luni. Prețul de achiziție, la fel, a rămas același și va fi de 66 dolari/MWh. În ... Vom avea același contract cu stânga Nistrului – Chișinăul va cumpăra energie electrică de la MGRES și în octombrie The post Vom avea același contract cu stânga Nistrului – Chișinăul va cumpăra energie electrică de la MGRES și în octombrie appeared first on Politik.
23:00
Contribuabilii persoane fizice vor putea transfera 2% din impozitul anual pe venit direct către instituțiile de învățământ general și profesional-tehnic, așa cum o fac acum pentru organizațiile ne-guvernamentale și cultele religioase. Prevederile în cauză, care se conțin într-un proiect de lege, urmează să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2024. Totodată, până pe 1 septembrie ... Statul vrea să combată plățile informale în instituțiile de învățământ și propune desființarea asociațiilor de părinți din grădinițe și școli The post Statul vrea să combată plățile informale în instituțiile de învățământ și propune desființarea asociațiilor de părinți din grădinițe și școli appeared first on Politik.
23:00
Victor Chironda, candidatul Partidului Demnitate şi Adevăr la funcţia de primar al Chişinăului și fost viceprimar al Capitalei îl acuză pe actualul edil că ar recurge la şantaj pentru a atrage în partidul său funcţionari municipali. În replică, serviciul de presă al primarului Ion Ceban spune că aceste declaraţii nu sunt, decât, elemente ale luptei ... Un fost subaltern al primarului Ion Ceban îl acuză pe edil că ar recurge la şantaj pentru a atrage în partidul său funcţionari municipali The post Un fost subaltern al primarului Ion Ceban îl acuză pe edil că ar recurge la şantaj pentru a atrage în partidul său funcţionari municipali appeared first on Politik.
09:10
Energocom își extinde aria de activitate pe piața energetică europeană. Potrivit unui comunicat, compania a finalizat procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia – EUSTREAM, dar și din Austria – Gas Connect Austria GmbH. Acest lucru permite accesul la punctele virtuale de tranzacționare (PVT) ale Slovaciei și Austriei oferind ... Energocom mai aproape de huburile europene de gaz – Compania a încheiat procedura de înregistrare cu doi operatori de transport al gazelor naturale The post Energocom mai aproape de huburile europene de gaz – Compania a încheiat procedura de înregistrare cu doi operatori de transport al gazelor naturale appeared first on Politik.
28 septembrie 2023
22:20
Autoritățile de la Chișinău au prezentat astăzi proiectul de dezvoltare a portului de stat Giurgiulești „Portul are nevoie de investiții și de un plan serios de dezvoltare pe termen mediu și lung. Tot ce facem acum, în următorii ani, va schimba radical logistica, capacitățile de transportare, modul în care se transportă. În anii 2021 și ... În timp ce Chișinăul a prezentat un concept de dezvoltare a Portului Giurgiulești, România vrea să cumpere acest activ – Marcel Ciolacu: „Așteptăm un răspuns de la BERD” The post În timp ce Chișinăul a prezentat un concept de dezvoltare a Portului Giurgiulești, România vrea să cumpere acest activ – Marcel Ciolacu: „Așteptăm un răspuns de la BERD” appeared first on Politik.
22:00
O companie din R. Moldova vrea să achiziționeze gaze naturale din Turcia, scrie presa din România. Un anunț în acest sens a fost făcut joi, 28 septembrie, de compania de stat turcească Petroleum Pipeline Corporation (BOTAŞ), fără a oferi informații despre prețul gazelor, notează zdg.md Astfel, Turcia va exporta 2 milioane de metri cubi de gaze ... O companie din Moldova concurează cu Energocom și Moldovagaz – Vrea să importe gaze naturale din Turcia The post O companie din Moldova concurează cu Energocom și Moldovagaz – Vrea să importe gaze naturale din Turcia appeared first on Politik.
20:30
Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a subliniat într-un mesaj că autoritățile sunt în contact permanent cu rudele îndoliate, iar în cazul în care familia va decide ca Ion Druță să fie înhumat acasă, în Republica Moldova, i se va acorda tot sprijinul. În testamentul său, publicat de editura Cartier, Ion Druță a menționat că vrea să ... Autoritățile sunt gata să ofere tot sprijinul în cazul în care familia scriitorului va decide ca Ion Druță să fie înhumat în Republica Moldova The post Autoritățile sunt gata să ofere tot sprijinul în cazul în care familia scriitorului va decide ca Ion Druță să fie înhumat în Republica Moldova appeared first on Politik.
20:10
Curtea Constituțională a suspendat până la examinarea în fond a prevederillor Codului electoral privind interdicția aplicată unor persoane asociate partidelor politice declarate neconstituționale să candideze la alegeri. Sesizarea, depusă de deputații Partidului Șor, scos în afara legii, va fi examinată joi, 3 octombrie. Recent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins sesizarea deputatului Marina Tauber, care ... Curtea Constituțională suspendă până la examinarea în fond interdicția unor persoane de a candida la alegeri din partea unor partide declarate neconstituționale The post Curtea Constituțională suspendă până la examinarea în fond interdicția unor persoane de a candida la alegeri din partea unor partide declarate neconstituționale appeared first on Politik.
15:10
The post LIVE: Depunerea jurământului de învestire în funcție a ministrului Finanțelor desemnat, Petru Rotaru appeared first on Politik.
13:40
Fostul premier Vlad Filat consideră că R. Moldova nu este pregătită pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru că nu au fost respectate precondițiile, iar decizia Bruxelles-lului va fi una politică Vorbind de prezent, sigur că decizia urmează să fie preponderent politică(…) însă noi sub aspectul îndeplinirii condiționalităților pentru a deschide negocierile nu suntem ... Vlad Filat: Moldova nu este pregătită pentru deschiderea negocierilor de aderare – Nu au fost respectate precondițiile, iar decizia UE va fi una politică The post Vlad Filat: Moldova nu este pregătită pentru deschiderea negocierilor de aderare – Nu au fost respectate precondițiile, iar decizia UE va fi una politică appeared first on Politik.
13:00
Primarul de Chișinău, Ion Ceban mai vrea un mandat. El a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău pentru înregistrarea în cursa pentru primăria Capitalei. Tot astăzi au fost depuse documentele pentru candidații la funcția de consilieri municipali din partea partidului MAN, condus de Ion Ceban. „În listă sunt 51 de candidați și 5 ... Primarul de Chișinău, Ion Ceban mai vrea un mandat – A depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău pentru înregistrarea în cursa pentru primăria Capitalei The post Primarul de Chișinău, Ion Ceban mai vrea un mandat – A depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău pentru înregistrarea în cursa pentru primăria Capitalei appeared first on Politik.
12:40
The post LIVE:Conferință de presă organizată de Compania sociologică IMAS pe subiectul  „Realitatea socio-politică și percepția mass media – Septembrie 2023” appeared first on Politik.
12:30
Azi dimineață, la ora 10, la Moscova, s-a stins din viață marele scriitor Ion Druță, la vârsta de 95 de ani. Despre acest fapt a anunțat Editura Cartier pe rețelele de socializare. Ion Druță este considerat unul din cei mai prolifici scriitori din Basarabia, iar opera sa a cuprins mai multe generații de scriitori și ... Marele scriitor și dramaturg basarabean, Ion Druță, s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani The post Marele scriitor și dramaturg basarabean, Ion Druță, s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani appeared first on Politik.
12:20
Eliminarea taxei aeroportuare pentru călători se amână până în 2024, iar statul nu vede necesitatea atragerii unui investitor străin care să gestioneze Aeroportul,este de părere ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Potrivit oficialului, taxa de 9 euro a fost redusă la jumătate, iar începând cu anul viitor va fi exclusă complet. Totodată, ministrul Spînu, ... Eliminarea taxei aeroportuare pentru călători se amână până în 2024, iar statul nu vede necesitatea atragerii unui investitor străin care să gestioneze Aeroportul The post Eliminarea taxei aeroportuare pentru călători se amână până în 2024, iar statul nu vede necesitatea atragerii unui investitor străin care să gestioneze Aeroportul appeared first on Politik.
12:00
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru, a declarat recent că este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. „În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în curusl acestui an. Cred că 1 decembrie ... S-e cunoaște data de la care cetățenii români ar putea scăpa de vizele pentru intrarea în SUA The post S-e cunoaște data de la care cetățenii români ar putea scăpa de vizele pentru intrarea în SUA appeared first on Politik.
11:50
Forța Fermierilor acuză ministrul Agriculturii că ar face lobi pentru compania Trans Oil. „Din păcate Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a acționat mai mult ca avocatul acestui holding și a emis un comunicat steril precum că totul e bine în țară și nu se importă nimic”, menționează Asociația. „Recent Asociația Forța Fermierilor a avertizat că ... Îngrijorați de importul masiv de floarea-soarelui din Ucraina, fermierii î-l acuză pe ministrul Agriculturii că lobează interesele unui monopolist The post Îngrijorați de importul masiv de floarea-soarelui din Ucraina, fermierii î-l acuză pe ministrul Agriculturii că lobează interesele unui monopolist appeared first on Politik.
10:10
The post LIVE: Conferință de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, privind lansarea Programului Național de formare profesională continuă a cadrelor didactice appeared first on Politik.
10:00
Fostul ministru al Finanțelor, Veronica Sirețeanu a adresat un mesaj de mulțumire colegilor de la minister și a spus că următorului ministru îi va reveni o sarcină complicată de gestionare a întregului portofoliu de finanțe publice, dar și de valorificare și continuare a proiectelor și inițiativelor începute, printre care. Sirețeanu s-a referit la câteva obiective ... Noul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru va avea o misiune deloc ușoară în gestionarea portofoliului de finanțe The post Noul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru va avea o misiune deloc ușoară în gestionarea portofoliului de finanțe appeared first on Politik.
09:20
Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video cu momentul în care un avion de transport de tip Iliuşin 76 (Il-76), aparţinând armatei din Mali, la bordul căruia se aflau mercenari din cadrul grupării paramilitare Wagner, se prăbușește după ce a ratat aterizarea, relatează AFP, potrivit Agerpres. În imagini se observă un avion de transport ... VIDEO:Momentul în care un avion cu trupe Wagner la bord se prăbușește în Mali după ce a ratat aterizarea The post VIDEO:Momentul în care un avion cu trupe Wagner la bord se prăbușește în Mali după ce a ratat aterizarea appeared first on Politik.
27 septembrie 2023
23:10
Deputatul PAS, Olesea Stamate spune că după ce șeful statului a semnat decretul de eliberare din funcție a procurorului general Alexandr Stoianoglo, Consiliul Superior al Procurorilor urmează să organizeze un nou concurs. Stamate a dat de înțeles că va ține de competența noului CSP să selecteze candidatura noului procuror general, dar totul va depinde cum ... Deputat PAS: Noua componență a CSP, probabil, va selecta viitorul procuror general The post Deputat PAS: Noua componență a CSP, probabil, va selecta viitorul procuror general appeared first on Politik.
22:40
Liderul „Coaliției pentru Unitate și Bunăstare” (CUB), Igor Munteanu, a reacționat vehement la acuzațiile aduse de către fosta deputată Arina Spătaru. Acesta a calificat afirmațiile acesteia drept „aberante” și a anunțat că o va chema în instanță pentru a-i demonstra minciunile. Igor Munteanu a scris pe Facebook: „Aberațiile pretinsei “Victoria Bogatu” au bătut azi toate ... Mai ieri colegi de partid, iar astăzi la cuțite -Igor Munteanu o avertizează pe Arina Spătaru că o va acționa în instanță pentru…. The post Mai ieri colegi de partid, iar astăzi la cuțite -Igor Munteanu o avertizează pe Arina Spătaru că o va acționa în instanță pentru…. appeared first on Politik.
22:30
Asociațiile de agricultori atenționează autoritățile că Moldova se confruntă cu importuri masive de floarea-soarelui și acuză Guvernul că e mut la problema importurilor masive de ulei. „Ce zice Guvernul? Ați promis că veți interveni la primele semne de importuri masive! De ce tăcere? Oare vreți să deveniți complici la distrugerea acestei ramuri?”, a afirmat Alexandru ... Fermierii atenționează că Moldova se confruntă cu intrări masive de floarea-soarelui și acuză Guvernul că e mut la problema importului de materie primă The post Fermierii atenționează că Moldova se confruntă cu intrări masive de floarea-soarelui și acuză Guvernul că e mut la problema importului de materie primă appeared first on Politik.
18:10
The post ULTIMA ORĂ: Actualul șef al Fiscului, Petru Rotaru propus pentru funcția de ministru al Finanțelor appeared first on Politik.
13:30
După ce a scris în spațiul public că renunță la participarea în alegeri din partea PNL Moldova în calitate de candidat la șefia capitalei, astăzi, Roman Mihăeș a depus actele pentru înregistrare la Consiliul electoral de circumscripție Chișinău. Ieri a avut loc ședința Biroului Permanent Central al Partidului Național Liberal În cadrul ședinței a fost ... Mai întâi nu, apoi da – Comentatorul politic, Roman Mihăeș candidatul PNL pentru șefia Capitalei The post Mai întâi nu, apoi da – Comentatorul politic, Roman Mihăeș candidatul PNL pentru șefia Capitalei appeared first on Politik.
13:20
Creștinii ortodocși de stil vechi din întreaga lume sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci sau Ziua Crucii, așa cum se mai numește sărbătoarea în popor. Crucea este simbolul principal al Creștinismului. Crucea este prezentă și pe stema Republicii Moldova, fiind un element care a determinat identitatea poporului și a statalității sale de la întemeierea Principatului Moldovei (1359) ... Astăzi sărbătorim Înălțarea Sfintei Cruci The post Astăzi sărbătorim Înălțarea Sfintei Cruci appeared first on Politik.
13:20
Inspectoratul Național de Securitate Publică anunță, începând de astăzi, mai multe filtre pe drumurile din țară. Poliţia informează că, pentru a diminua riscul de producere a accidentelor rutiere, mai multe echipaje ale INSP vor activa în regim sporit, intensificând măsurile de supraveghere și monitorizare a traficului rutier. Pe întreg teritoriul țării, începând de astăzi, vor ... Vigilență mare șoferi! – INSP organizează mai multe filtre de poliție pe traseele din țară The post Vigilență mare șoferi! – INSP organizează mai multe filtre de poliție pe traseele din țară appeared first on Politik.
13:20
Primii 10 candidați la funcția primar general al municipiului Chișinău au fost înregistrați de către Consiliul electoral de circumscripție Chișinău. Totodată, dosarul lui Mihail Bagas a fost retras de către Partidul Liga Orașelor și Comunelor, care îl desemnase. Președintele Consiliului, Viorica Gadîmba, a declarat că cei 10 candidați înregistrați sunt cei care au depus actele ... Primii candidați la funcția de primar al Chișinăului au fost înregistrați – Vor trebui să mai aștepte pentru a se lansa în campania electorală The post Primii candidați la funcția de primar al Chișinăului au fost înregistrați – Vor trebui să mai aștepte pentru a se lansa în campania electorală appeared first on Politik.
13:20
Agenția pentru Eficiență Energetică se va transforma în Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) și va gestiona un fond de eficiență energetică în sectorul rezidențial și cel public, programe de înlocuire a electrocasnicelor și alte programe. Bugetul Fondului rezidențial de eficiență energetică estimat pentru anul 2024 va fi de 455 de milioane de lei, iar ... Agenția pentru Eficiență Energetică își fortifică potențialul și anunță noi priorități – Va gestiona un buget colosal The post Agenția pentru Eficiență Energetică își fortifică potențialul și anunță noi priorități – Va gestiona un buget colosal appeared first on Politik.
26 septembrie 2023
22:40
Președintele Maia Sandu n-a luat încă o decizie cu privire la posibilitatea de a candida pentru un nou mandat de șef al statului, dar a fost întrebată dacă popularitatea ei destul de mare în străinătate este mare și în interiorul țării. Întrebată la TV8  dacă nu-şi face griji că, la fel ca primul președinte al ... Este foarte populară în străinătate, dar riscă să-și piardă încrederea în interiorul țării – Cum răspunde Maia Sandu acestei afirmații The post Este foarte populară în străinătate, dar riscă să-și piardă încrederea în interiorul țării – Cum răspunde Maia Sandu acestei afirmații appeared first on Politik.
22:10
Președintele Maia Sandu a lansat un avertisment tăios în ajunul campaniei electorale. Șeful statului spune că localitățile din R. Moldova conduse de exponenți ai penalilor fugari vor rămâne fără bani europeni pentru implementarea proiectelor de modernizare pentru că UE nu finanțează grupurile criminale. „Vreau să spun clar: acolo unde, din anumite motive, oamenii aleg reprezentanți ... Maia Sandu anunță verdictul la locale – Localitățile conduse de penalii fugari vor rămâne fără bani europeni The post Maia Sandu anunță verdictul la locale – Localitățile conduse de penalii fugari vor rămâne fără bani europeni appeared first on Politik.
21:40
Executivul a aprobat noile reglementări care facilitează interacțiunea cetățenilor cu sectorul public, prin utilizarea instrumentelor digitale. Documentul a fost elaborat de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu suportul Instituției publice „Agenția de Guvernare Electronică”. „Obiectivul noilor reglementări este de a revizui modul de interacțiune între beneficiarii și prestatorii de servicii publice, transformând interacțiunile tradiționale, ... Buletine de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare în versiune digitalizată – Inovația propusă de stat cetățenilor The post Buletine de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare în versiune digitalizată – Inovația propusă de stat cetățenilor appeared first on Politik.
21:30
Șeful de la Moldovagaz spune că nu există premise de micșorare a tarifelor la gaze naturale cel puțin până la 1 ianuarie 2024. Totodată, Vadim Ceban dă asigurări că tarifele nu vor crește în această iarnă. El spune că până la încheierea anului vom rămâne probabil cu acest tarif de 18 lei care acoperă atât ... Șeful Moldovagaz rezervat în privința micșorării tarifelor la gaz – Nu vom avea prețuri mai mici până la sfârșit de an The post Șeful Moldovagaz rezervat în privința micșorării tarifelor la gaz – Nu vom avea prețuri mai mici până la sfârșit de an appeared first on Politik.
20:20
După audierile parlamentare organizate de Comisia juridică, Procuratura Anticorupție (PA) a inițiat un proces penal pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale unor angajați ai Centrului Național Anticorupție (CNA), responsabili de acumularea, analiza și furnizarea informației către Comisia de Pre-vetting, în privința candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Iulian Muntean Instituția ... Procuratura Anticorupție la cuțite cu CNA – A inițiat un proces penal că ar fi primit informații incomplete în privința membrului CSM, Iulian Muntean – Cine ar fi persoanele care au denaturat datele The post Procuratura Anticorupție la cuțite cu CNA – A inițiat un proces penal că ar fi primit informații incomplete în privința membrului CSM, Iulian Muntean – Cine ar fi persoanele care au denaturat datele appeared first on Politik.
17:10
Iulian Muntean, membrul CSM cercetat penal intr-un dosar de corupție, a depus cererea de demisie. Solicitarea de eliberare din funcție a fost depusă la Secretariatul Parlamentului. Confform legislației CSM va lua act de cererea lui Muntean și va declara postul vacant. Totodată Parlamentul urmează să numească un alt membru CSM din rândul non judecătorilor dacă ... ULTIMA ORĂ: Iulian Muntean, membrul CSM cercetat penal pentru corupție, a depus cererea de demisie The post ULTIMA ORĂ: Iulian Muntean, membrul CSM cercetat penal pentru corupție, a depus cererea de demisie appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.