În raioanele Nisporeni, Ungheni și Călărași vor fi implementate proiecte de management al deșeurilor solide

Albasat, 26 mai 2023 23:00

Raionul Nisporeni, alături de alte două raioane – Ungheni și Călărași, va beneficia de echipamente și utilaje pentru transportarea, sortarea, reciclarea și compostarea deșeurilor. Asta datorită unui grant pe care-l va primi Republica Moldova din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în valoare de 5,6 milioane de euro,... The post În raioanele Nisporeni, Ungheni și Călărași vor fi implementate proiecte de management al deșeurilor solide appeared first on ALBASAT.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Albasat

Acum 4 ore
14:30
La Nisporeni a avut loc Ediția I-i a Campionatului deschis la haltere în memoria Antrenorului Emerit al Republicii Moldova, Grigore Brașoveanu. Evenimentul, organizat de Școala de Sport în colaborare cu Administrația Publică Locală, a întrunit elevi și antrenori ai școlii, participanți din mai multe localități ale țării, nisporeneni, persoane oficiale... The post Primul Campionat de haltere în onoarea Antrenorului Emerit Grigore Brașoveanu appeared first on ALBASAT.
14:30
Odată cu izbucnirea războiului în Ucraina și odată cu impunerea sancțiunilor pentru Federația Rusă, s-au diminuat semnificativ și relațiile comerciale. Respectiv, s-au diminuat și transferurile în scopuri de afaceri. Însă se atestă o creștere a transferurilor persoanelor fizice din Federația Rusă în Republica Moldova. Constatările aparțin guvernatorului Băncii Naționale a... The post Transferurile din Rusia în scopuri de afaceri s-au diminuat semnificativ. Nu și cele de la persoanele fizice appeared first on ALBASAT.
Acum 6 ore
13:20
În ultimii 21 de ani în râurile și bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața peste 4 mii de oameni. De la începutul acestui an, au fost înregistrate 34 de cazuri de înec, în trei dintre ele fiind vizați copii. Salvatorii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de siguranță... The post În ultimii 21 de ani în râurile și bazinele acvatice din țară s-au înecat peste 4 mii de oameni appeared first on ALBASAT.
13:10
Societatea pe acțiuni SA „Energocom” a finalizat una din primele licitații din acest an de achiziție a gazelor naturale pentru consumul din această vară. Au fost contractate două companii, una dintre care este din Grecia, iar cealaltă deocamdată nu poate fi divulgată. Despre aceasta a anunțat vineri directorul „Energocom”, Victor... The post Energocom a selectat două companii de la care să cumpere gaze pentru din această vară appeared first on ALBASAT.
Acum 12 ore
08:50
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.8109 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5707 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2792 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6272 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6435 D.S.T. 960 XDR 1 23.7391 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1122 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 09.06.2023 appeared first on ALBASAT.
Acum 24 ore
22:20
Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, împreună cu un grup de pelerini, se află într-un pelerinaj în Israel. Un anunț în acest sens a fost făcut de Episcopia de Ungheni și Nisporeni. Potrivit Episcopiei, miercuri, 7 iunie, 2023, în a treia zi de pelerinaj în Țara Sfântă, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop,... The post Arhiepiscopul de Ungheni și Nisporeni, împreună cu un grup de pelerini, se află într-un pelerinaj în Israel appeared first on ALBASAT.
22:10
În data de 5 iunie curent, la Nisporeni au fost inițiate activitățile de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a orașului pentru următorii 5 ani, cu implicarea comunității, într-un proces participativ. În cadrul ședinței de inițiere a fost agreat planul de lucru ce vizează actualizarea strategiei și discutate cerințele față... The post La Nisporeni au fost inițiate activitățile de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a orașului appeared first on ALBASAT.
22:00
Două cazuri de aruncare a deșeurilor în preajma pădurilor din Nisporeni urmează a fi examinate de oamenii legii și responsabilii de instituțiile de mediu, în vederea identificării și atragerii la răspundere a persoanelor ce se fac vinovate. Un anunț în acest sens a fost făcut de Dan Negel, șef adjunct... The post Două cazuri de aruncare a deșeurilor în preajma pădurilor din Nisporeni, în atenția Poliției appeared first on ALBASAT.
21:50
În perioada 5 – 16 iunie 2023, în Instituția Publică Gimnaziul Bălăurești se desfășoară activitatea taberei cu sejur de zi. Tabăra a fost organizată la inițiativa Consiliului Raional și Direcția Învățământ Tineret și Sport Nisporeni. Potrivit instituției de învățământ, sursele financiare necesare au fost alocate de către Consiliul Raional Nisporeni.... The post O tabără cu sejur de zi este organizată la Gimnaziul Bălăurești appeared first on ALBASAT.
21:40
În contextul vacanței de vară, Inspectoratul de Poliție Nisporeni readuce aminte un șir de reguli ce trebuie respectate pentru ca copiii să-și petreacă vacanța în siguranță. În special IP Nisporeni atenționează asupra regulilor generale de comportare în timpul scăldatului, recomandărilor de securitate electrică și recomandărilor cu privire la necesitatea respectării... The post În siguranță în vacanță: Inspectoratul de Poliție Nisporeni readuce aminte regulile pentru copii pe timpul vacanței de vară appeared first on ALBASAT.
21:20
Circa două milioane de lei au fost investite în rețelele electrice din două sate din raionul Nisporeni. 1,2 km LEA 10 kV au fost renovate capital în comuna Boldurești. În satul Băcșeni au fost modernizate două fidere de LEA 0,4 kV cu o lungime totală de 2,5 km și un... The post Rețelele electrice din două sate din raionul Nisporeni au fost modernizate appeared first on ALBASAT.
21:10
Numărul beneficiarilor Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli va crește. O inițiativă legislativă în acest sens a fost adoptată de Parlament în primă lectură, transmite IPN. Potrivit autorilor, deputați PAS, numărul beneficiarilor va crește după substituirea anului 2021 cu 2022 în ceea ce privește cuantumul taxei pe valoarea... The post Programul de rambursare a TVA va avea mai mulți beneficiari appeared first on ALBASAT.
21:00
Tarifele micșorate la gazele naturale intră în vigoare de astăzi. Hotărârea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a fost publicată în Monitorul Oficial. Consumatorii casnici vor achita un tarif de 16 730 de lei pentru o mie de metri cubi, la care se adaugă 8% TVA, transmite IPN. Tarifele stabilite... The post Tarifele micșorate la gaz intră în vigoare de astăzi appeared first on ALBASAT.
Ieri
17:10
Primăria Orașului Nisporeni a anunțat recent începerea lucrărilor pentru instalarea unui nou teren de joacă și sport în parcul din oraș. Acest proiect, așteptat cu nerăbdare de locuitorii orașului, va oferi un spațiu modern și sigur pentru activități recreative și sportive, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pe rețelele... The post Un nou teren de joacă și sport în curs de amenajare în parcul orașului Nisporeni: Primăria dă startul lucrărilor appeared first on ALBASAT.
17:00
Direcția Învățământ, Tineret și Sport Nisporeni a anunțat recent pe rețelele de socializare că etapa a doua de admitere în clasa I-a pentru anul școlar 2023-2024 se va desfășura în perioada 2 – 16 iunie 2023. “Stimați părinți, vă puteți înscrie copiii în instituțiile de învățământ conform adresei de domiciliu”.... The post Anunț important pentru părinți: Etapa a doua de admitere în clasa I-a în Nisporeni între 2 și 16 iunie 2023 appeared first on ALBASAT.
16:30
Maria Magher este o figură emblematică a orașului Nisporeni și un exemplu demn de urmat pentru toți cei care iubesc sportul. Ea a fost profesoară de sport la Liceul Teoretic Mircea Eliade din Nisporeni timp de 40 de ani și a avut un impact semnificativ asupra numeroșilor ei elevi. Maria... The post Maria Magher, profesoara de sport care a dedicat 40 de ani învățământului și sportului în Nisporeni appeared first on ALBASAT.
10:20
Șapte organizații ale societății civile au fost premiate pentru inițiativele lor cu impact la Gala Societății Civile 2023, organizată cu sprijinul Uniunii Europene. Este vorba despre asociații care pe parcursul ultimului an au contribuit la consolidarea democrației, conectivității și încrederii, la promovarea egalității de gen și a inovației, și la... The post Au fost premiate șapte inițiative ale societății civile cu impact appeared first on ALBASAT.
10:20
Banca Națională a Moldovei lansează de astăzi un podcast de educație financiară care se intitulează „Dă sens banilor”. În prima ediție, invitat este guvernatorul BNM, Octavian Armașu. El va răspunde, în mod special la întrebările instituțiilor mass-media în cadrul interviului cumulativ cu guvernatorul BNM prilejuit de ziua profesională a lucrătorilor... The post BNM lansează un podcast de educație financiară appeared first on ALBASAT.
09:00
Regimul Putin este în agonie, iar detonarea barajului de la Nova Kahovka confirmă acest lucru. O spune deputatul PAS, Oazu Nantoi, potrivit căruia în Rusia ar avea loc conflicte interne care generează acțiuni iraționale. Fostul ministrul al Apărării, Anatol Șalaru, spune că prin detonarea barajului Rusia și-ar dori să împiedice... The post Detonarea barajului de la Nova Kahovka este o catastrofă ecologică și umanitară, opinii appeared first on ALBASAT.
08:40
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.8085 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5645 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2693 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6180 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6414 D.S.T. 960 XDR 1 23.7161 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1015 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 08.06.2023 appeared first on ALBASAT.
7 iunie 2023
19:20
Compania aeriană Air Moldova sistează temporar activitatea oficiului din bd. Negruzzi, 10 din Chișinău. Personalul din incinta agenției va fi concentrat pe asistența pasagerilor în regim online, pe adresa electronică helpdesk@airmoldova.md. Zborurile sunt sistate până la data de 30 iunie inclusiv. Pasagerii vor primi notificare la adresele de email cu... The post Air Moldova anunță că sistează temporar activitatea oficiului din bd. Negruzzi, 10 appeared first on ALBASAT.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:50
Summitul Comunității Politice Europene care a avut loc la începutul lunii iunie în Republica Moldova a fost un semnal clar de susținere a țării noastre pe calea integrării europene. De această părere este Ion Sula, președintele Partidului Social Democrat European din Moldova și a fost exprimată în cadrul unei dezbateri... The post Ion Sula, despre rezultatele Summitului CPE: Avem deschidere din partea UE, dar și foarte mult de lucru pe intern appeared first on ALBASAT.
15:00
Fermierii din țară au ieșit la protest cu tehnica din dotare. Potrivit reprezentanților asociației „Forța Fermierilor”, pe unele trasee naționale agricultorii au blocat circulația pentru perioade scurte. „Au ieșit agricultorii din toate raioanele, cu mici excepții. Ei au venit cu circa 530 de unități de tehnică agricolă. După circa două... The post Fermierii au ieșit la protest cu tractoarele. În unele raioane au fost blocate trasee appeared first on ALBASAT.
14:20
Direcția de colectare a impozitelor şi taxelor locale (DCITL) anunță că termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare este 30 iunie 2023. DCITL a expediat deja în adresa cetățenilor, prin intermediul serviciilor poștale, avizele de plată la impozitul pe bunurile imobiliare, anunță Primăria Chișinău într-un comunicat de presă... The post 30 iunie – termenul limită de plată a impozitului pe bunurile imobiliare appeared first on ALBASAT.
14:10
Majoritatea populației sau 54% din respondenți susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în timp ce 37% se opun, iar 9% nu au oferit un răspuns la această întrebare, potrivit unui sondaj realizat de Compania Date Inteligente SRL (iData). Într-o conferință de presă la IPN, Mihai Bologan, directorul executiv iData,... The post 54% din respondenți susțin aderarea Republicii Moldova la UE, sondaj appeared first on ALBASAT.
13:10
Angajații din sfera serviciilor publice vor avea dreptul de a beneficia de locuințe sociale. Guvernul a aprobat un proiect prin care se extinde criteriul financiar de eligibilitate, transmite IPN. Modificarea Legii cu privire la locuințe, înaintată de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, prevede că autoritățile publice locale vor putea monitoriza... The post Angajații din sfera serviciilor publice vor putea beneficia de locuințe sociale appeared first on ALBASAT.
12:50
Republica Moldova va beneficia de asistență nerambursabilă în valoare de 40 de milioane de euro. Banii sunt oferiți în cadrul unui acord de finanțare cu Comisia Europeană, semnat pe 11 mai și ratificat astăzi de Guvern, transmite IPN. Ministrul finanțelor, Veronica Sirețeanu, a declarat că este vorba despre Programul „UE... The post Moldova va primi 40 de milioane de euro din partea Comisiei Europene appeared first on ALBASAT.
12:50
Guvernul a aprobat Programul pentru susținerea antreprenorilor „373”. Acesta reprezintă un instrument de finanțare prin care statul va subvenționa dobânzile la creditele pentru nevoile investiționale ale întreprinderilor, transmite IPN. Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, a declarat că „373” reprezintă și prefixul telefonic al țării, iar fiecare... The post A fost aprobat Programul pentru susținerea antreprenorilor „373” appeared first on ALBASAT.
12:20
Gazele naturale se ieftinesc. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat miercuri un tarif de 16 730 de lei pentru o mie de metri cubi pentru consumatorii casnici. La acest tarif se adaugă 8% TVA. Noile tarife intră în vigoare la data publicării hotărârii ANRE în Monitorul Oficial, transmite... The post S-a ieftinit gazul appeared first on ALBASAT.
11:40
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.8106 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5601 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2637 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6088 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6436 D.S.T. 960 XDR 1 23.6909 Denar macedonian 807 MKD 10 3.0957 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 07.06.2023 appeared first on ALBASAT.
6 iunie 2023
18:10
Astăzi, cei 158 de candidați din raionul Nisporeni, provenind din cele trei instituții de învățământ liceal (IP Liceul Teoretic ”Boris Cazacu”, Nisporeni, IP Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”, Nisporeni și IP Liceul Teoretic ”Prometeu”, Grozești), au susținut primul examen de Bacalaureat. Rodica Marian, șefa Direcției de Învățământ, Tineret și Sport Nisporeni,... The post Bacalaureat 2023 în Nisporeni: Primul examen s-a desfășurat fără probleme, conform declarațiilor șefei Direcției de Învățământ appeared first on ALBASAT.
17:40
Peste 6000 de persoane mor în fiecare an din cauza consumului de tutun, al doilea cel mai răspândit factor de risc determinant pentru bolile netransmisibile (BNT). Despre aceasta  a vorbit Svetlana Nicolaescu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, în cadrul evenimentului dedicat Zilei mondiale fără tutun: „Avem nevoie de alimente,... The post Peste 6000 de persoane mor în fiecare an din cauza consumului de tutun appeared first on ALBASAT.
17:30
Polițiștii de frontieră au identificat pe Aeroportul Internațional Chișinău, în fluxul de pasageri, doi conaționali care dețineau documente cu semne de falsificare. Persoanele s-au prezentat pe 2 iunie 2023 pentru ieșirea din R. Moldova la cursa „Chișinău-Paris”. În cadrul controlului de specialitate a fost stabilit că sunt doi frați, 20... The post Doi frați din Nisporeni intenționau să ajungă la Paris cu acte falsificate appeared first on ALBASAT.
17:20
Grădinița numărul 2 „Andrieș” din orașul Nisporeni își suspendă temporar activitatea. Un anunț în acest sens a fost făcut de Primăria Nisporeni. Potrivit Primăriei, activitatea instituției preșcolare va fi sistată în perioada 03 iulie 2023 – 20 august 2023. Măsura a fost luată în contextul efectuării lucrărilor de reparație curentă... The post Grădinița „Andrieș” din orașul Nisporeni își suspendă temporar activitatea appeared first on ALBASAT.
15:30
Începând cu 5 iunie 2023, Direcția Învățământ, Tineret și Sport Nisporeni organizează desfășurarea activității taberelor cu sejur de zi în 11 instituții de învățământ primar și secundar general, ciclul I și II. Astfel, 165 de copii din treapta primară și gimnazială vor avea posibilitatea să se bucure de odihna de... The post Taberele de vară cu sejur de zi pentru copiii din Nisporeni: O oportunitate de dezvoltare și distracție în vacanța de vară appeared first on ALBASAT.
14:20
Violența obstetrică și ginecologică este o noțiune relativ nouă pentru Republica Moldova. Datele unui sondaj realizat de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare arată că 60% dintre femeile chestionate nu cunosc termenul în cauză. Totuși, fenomenul este unul des întâlnit în Republica Moldova, întrucât același sondaj arată că jumătate dintre femeile care... The post Sondaj: Jumătate dintre femeile care au născut s-au confruntat cu violența obstetrică și ginecologică appeared first on ALBASAT.
14:10
Doi bărbați au fost condamnați la închisoare pentru infracțiuni sexuale comise în privința minorilor. În primul caz este vorba de un bărbat de 40 de ani recunoscut vinovat de violul unei fete care nu a împlinit vârsta de 14 ani. Acesta a fost condamnat la 13 ani și 4 luni... The post Doi bărbați, condamnați pentru infracțiuni sexuale față de minori appeared first on ALBASAT.
14:00
Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare s-au autosesizat pe marginea informațiilor apărute în spațiul online cu referire la presupusele servicii de vânzare a testelor de la examenele naționale de absolvire și condamnă orice practici care încalcă principiile de integritate în procesul de evaluare a elevilor.... The post Presupuse cazuri de vânzare a testelor de la examene. Ministerul a sesizat poliția appeared first on ALBASAT.
13:30
Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, efectuează în perioada 6-8 iunie vizite de lucru la Bruxelles și la Stockhom, scopul cărora este de a promova și de a accelera procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite IPN. Marți, la Bruxelles, Nicu Popescu va... The post Vicepremierul Popescu, în vizite de lucru la Bruxelles și la Stockhom appeared first on ALBASAT.
08:50
Republica Moldova nu are nevoie astăzi de proteste în domeniul agriculturii, ci de cooperare și platforme de dialog. O spune fostul președinte al Asociației „Agrocereale”, Igor Grigoriev, după ce reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor” au anunțat un protest non-stop începând cu data de 7 iunie. Potrivit lui Igor Grigoriev, Republica Moldova... The post Igor Grigoriev: În agricultură e nevoie de cooperare, nu de proteste appeared first on ALBASAT.
08:40
Demararea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană este un proces care depinde de raportul Comisiei Europene asupra situației din Republica Moldova și de opinia liderilor UE. O spune șeful Delegației UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks. Potrivit diplomatului, Republica Moldova înregistrează progrese în implementarea celor nouă recomandări formulate de Comisia... The post Janis Mazeiks: Demararea negocierilor de aderare depinde de implementarea recomandărilor Comisiei Europene appeared first on ALBASAT.
08:40
În acest an, cu sprijinul Uniunii Europene, Republica Moldova își propune achiziționarea unui radar, grație căruia vor putea fi detectate eventualele pericole la adresa securității țării. O spune ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, potrivit căruia din cauza bombardamentelor barbare ale Rusiei asupra Ucrainei achiziționarea unui radar care... The post Nicu Popescu: Prioritatea pentru acest an este achiziția unui radar appeared first on ALBASAT.
08:20
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.8088 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5597 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2634 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6099 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6386 D.S.T. 960 XDR 1 23.6801 Denar macedonian 807 MKD 10 3.0988 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 06.06.2023 appeared first on ALBASAT.
5 iunie 2023
19:30
La Summitul Formatului București 9 , care se va desfășura pe 6 iunie la Bratislava, o atenție specială va fi acordată și partenerilor vulnerabili din regiune, precum Republica Moldova, care se confruntă cu provocări crescute de securitate. Despre aceasta anunță președintele României, Klaus Iohannis, transmite IPN. Klaus Iohannis va co-prezida... The post La Summitul Formatului București 9 se va discuta și despre Republica Moldova appeared first on ALBASAT.
19:10
Beneficiile de care se bucură Republica Moldova după Summitul Comunității Politice Europene sunt net superioare cheltuielilor. Numeroși lideri europeni au anunțat suport substanțial de ordinul zecilor de milioane de euro, așa că efortul făcut de autoritățile și cetățenii Republicii Moldova, dar și cheltuielile de organizare au meritat pe deplin. Spune... The post Igor Boțan: Beneficiile de care se bucură Moldova după Summitul CPE sunt incomensurabile appeared first on ALBASAT.
19:10
Președinta Maia Sandu spune că Summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Republica Moldova pe 1 iunie, a demonstrat că aderarea țării la Uniunea Europeană este tot mai aproape și aduce beneficii concrete oamenilor. „Doar în familia europeană putem fi siguri de stabilitatea și pacea din țara noastră. Vocea noastră contează... The post Maia Sandu: Summitul CPE a demonstrat că aderarea Moldovei la Uniunea Europeană este tot mai aproape appeared first on ALBASAT.
19:00
Statul va împrumuta de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare 55 de milioane de dolari pentru a-i investi în dezvoltarea agriculturii. Viceprim-ministrul Vladimir Bolea și directorul de țară pentru Moldova a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja, au semnat acordul de împrumut. Investițiile vor fi direcționate pentru creșterea veniturilor agricultorilor, pentru... The post Statul va împrumuta 55 mln dolari pentru dezvoltarea agriculturii appeared first on ALBASAT.
18:50
Numărul de copii plasați în instituțiile rezidențiale din țară scade, iar numărul copiilor cu cerințe educaționale speciale încadrați în instituțiile de învățământ general crește. Numărul total de copii din instituțiile de tip rezidențial s-a micșorat anul trecut de la circa 800 la peste 600, iar numărul copiilor care se află... The post Numărul de copii plasați în instituțiile rezidențiale scade appeared first on ALBASAT.
18:50
A fost lansat concursul pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului pentru drepturile copilului. Dosarele pot fi depuse până pe data de 30 iunie, transmite IPN. Concursul se va desfășura în două etape – depunerea și admisibilitatea dosarelor și interviul. Toți candidații care vor obține votul majorității membrilor... The post De azi pot fi depuse dosarele pentru funcția de avocat al poporului pentru drepturile copilului appeared first on ALBASAT.
18:40
Un copil de 4 ani s-a înecat în râul Cubolta. S-a întâmplat în satul Baroncea, raionul Drochia, gospodăria familiei fiind situată nu departe de râu. Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Drochia, Svetlana Talpă, a declarat că oamenii legii au fost alertați de o tânără de... The post Un copil de 4 ani s-a înecat în raionul Drochia appeared first on ALBASAT.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.