/VIDEO/ „Vrem să lucrăm acasă!” Absolvenții unei școli profesionale din Bălți au participat la un târg de cariere, organizat chiar în ultima zi de studii

TV Nord, 26 mai 2023 17:20

Au avut ocazia să-și identifice un loc de muncă chiar în ziua când au absolvit școala. Vorbim de discipolii Școlii Profesionale numărul 5 din Bălți care au participat la un târg de carieră în inginerie și tehnologie desfășurat pe teritoriul instituției, chiar în ultima zi de studii. LUCIA CARAIMAN, director Școala Profesională Nr. 5 Bălți: […] Acest articol /VIDEO/ „Vrem să lucrăm acasă!” Absolvenții unei școli profesionale din Bălți au participat la un târg de cariere, organizat chiar în ultima zi de studii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TV Nord

Acum 6 ore
17:40
Fermierii au ieșit la proteste și astăzi. Aceștia spun că sunt în prag de faliment și vor continua să protesteze până când guvernul nu le va revendica cererile. Potrivit agricultorilor, sute de angajați de mâine vor rămâne fără salarii, din cauza situației create. Fermierii din raioanele Ungheni și Fălești și-au adus tractoarele în preajma trecerii […] Acest articol /VIDEO/ Fermierii moldoveni, în prag de faliment. Vor protesta până când Guvernul le va accepta revendicările a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:20
Ambasadorul Yamada Yoichiro împreună cu directorul IMSP Centrul de Sănătate Rîscani, Gabriela Sandu au semnat contractul de grant în valoare de 45,901 dolari SUA, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului ”Kusanone”. Proiectul va contribui la fortificarea capacităților imagistice și de investigare a pacienților la IMSP Centrul de Sănătate Rîscani. Beneficiari ai proiectului vor […] Acest articol /FOTO/ Centrul de Sănătate din raionul Rîșcani va fi dotat cu echipament nou, cu suportul Japoniei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:10
Inițiativa legislativă care prevede dreptul garantat la cetățenia Republicii Moldova pentru fiecare copil născut pe teritoriul țării noastre a fost votată, în a doua lectură, de 68 de deputați.  DOCUMENTUL vizează modificarea Legii cetățeniei Republicii Moldova în vederea excluderii sintagmei ce prevede că copiii născuți pe teritoriul țării pot obține cetățenia Republicii Moldova doar dacă la […] Acest articol Copiii născuți pe teritoriul țării noastre vor beneficia de dreptul garantat la cetățenia Republicii Moldova a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 8 ore
15:40
Un bărbat din China a fost concediat pentru că a petrecut prea mult timp la toaletă în timpul programului. Mai exact, într-o perioadă de 10 zile, care a inclus și cel puțin o zi liberă, el a fost la toaletă de 22 de ori și a stat între 47 și 196 de minute, potrivit companiei, […] Acest articol Un bărbat a fost concediat după ce compania a numărat de câte ori a fost la toaletă în orele de program și cât timp a stat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:40
Un locuitor al municipiului Bălți a dat în judecată furnizorul de energie termică din oraș, pentru că instituția nu i-ar fi calculat corect factura pentru perioada sezonului rece din acest an. Iurie Serafimovici se plânge că, fiind debranșat de la sistemul central de încălzire, nu ar fi trebuit să plătească atât de mult.   IURIE […] Acest articol /VIDEO/ Un locuitor din Bălți a dat în judecată CET Nordul. Care este decizia judecătoriei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:40
Ora 15.05: Lupte violente în regiunea Zaporijia, potrivit unui oficial pro-rus citat de Washington Post. Oficiali susținuți de Moscova în teritoriile ocupate de Ucraina au declarat joi presei ruse că contraofensiva ucraineană este în desfășurare, potrivit g4media.ro. Vladimir Rogov, un oficial instalat de Rusia în regiunea de sud-est, a declarat pentru agenția rusă de stat RIA […] Acest articol Ucraina a lansat contraofensiva mult-așteptată împotriva forțelor ruse a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Un tânăr de 21 de ani s-a înecat în râul Nistru. Totul s-a întâmplat ieri seara, în jurul orei 19.00 în Rîbnița. Tânprul a decis să se răcorească după o zi de muncă. Colegul care a observat că acesta are nevoie de ajutor a încercat să îl salveze, dar nu a reușit. Salvatorii au încercat […] Acest articol Un tânăr de 21 de ani s-a înecat în Nistru a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
Șefa subdiviziunii teritoriale CTAS Edineţ Sitaru Aliona a murit. Colectivul Casei Naționale de Asigurări Sociale a postat un mesaj de condoleanțe familiei și prietenilor Alionei Sitaru. „Noi am pierdut un specialist remarcabil în domeniul asigurărilor sociale, care a consacrat cu abnegație mai bine de 10 ani acestui domeniu. Performanța sa profesională și dedicația au contribuit […] Acest articol Șefa subdiviziunii teritoriale CTAS Edineţ a murit. Mesajul colegilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:00
Numărul accidentelor rutiere, produse în primele cinci luni ale anului, este în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut. La Bălți, nu doar numărul accidentelor a scăzut, dar și a persoanelor decedate, așa cum din ianuarie 2023 până în iunie 2023 nu a fost înregistrat niciun deces în urma unui impact pe teritoriul municipiului […] Acest articol /VIDEO/ Câte accidente rutiere s-au produs de la începutul anului la Bălți și Soroca. Cele mai frecvente cauze a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 12 ore
13:20
Ofițerii Direcției investigații criminale a INI,  în comun cu angajații Inspectoratelor de Poliție Buiucani și  Hîncești, sub conducerea Procuraturii Hîncești și cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, au destructurat un grup infracțional specializat în comiterea furturilor din case și apartamente din municipiul Chișinău și zona centrală a țării. Suspecții, trei la număr, cu vârste de 19 și 22 […] Acest articol /VIDEO/ Forțau ferestrele din termopan.Trei hoți, reținuți de polițiști. Printre ei, și tânărul care a evadat din Judecătoria Florești a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:40
Locurile de parcare- o adevărată problemă a bălțenilor. Și dacă prin oraș mai reușesc să găsească un loc liber, atunci în curțile de bloc acest lucru este o adevărată loterie. Șoferii spun că sunt nevoiți să parcheze mașinile pe unde apucă, chiar și pe spațiile verzi. Pe lângă lipsa locurilor special amenajate, mai sunt și […] Acest articol /VIDEO/ Locurile de parcare în curțile din Bălți – o adevărată loterie. Cum se descurcă unii șoferi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:30
Bloggerița Katy Black și soțul ei Cristian Cebotari sunt în așteptarea celui de-al patrulea copil. Influencera a postat un clip video pe pagina sa de Instagram în care își anunță soțul despre sarcină. „Cristi eu am un cadou pentru tine. Tu iubești cadourile? -Da -Poftim. -Acesta este pricol! -Nu Cristi, aș vrea să fie pricol, […] Acest articol /VIDEO/ Katy Black, însărcinată pentru a patra oară. Cum a reacționat Cristian a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Pentru a avea salarii și pensii mari, trebuie să avem instituții puternice. Este răspunsul Maiei Sandu, întrebată de ce salariul unui ministru este egal cu pensia pentru un an de zile a unui bătrân. „Înțeleg. Este un cerc vicios aici. Pentru că dacă nu o să avem instituții puternice, ca să poată propune și implementa […] Acest articol De ce salariu unui ministru este echivalent cu valoarea pensiei anuale a unui bătrân. Răspunsul Maiei Sandu a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:40
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord, sub conducerea Procuraturii raionului  Briceni, au descins ieri, 7 iunie 2023, cu noi verificări în raionul Briceni. În rezultat a fost reținut al doilea membru al unui grup criminal organizat. De la domiciliul acestuia s-au ridicat mijloace financiare și alte obiecte care vor servi în calitate de […] Acest articol Un alt membru al unui grup criminal specializat în organizarea migrației ilegale, reținut pentru 72 de ore a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:40
La 1 iunie, țara noastră a devenit centrul Europei, fiind gazda Summitului Comunității Politice Europene. Evenimentul istoric omniprezent în discuțiile publice a adus comunitățile societății noastre mai aproape de valorile europene. Copii, tineri, adulți și vârstnici din toată țara au înțeles că parcursul european al țării noastre este un efort colectiv, al tuturor. Iată de […] Acest articol Summitul EPC Moldova: Tinerii din Moldova împărtășesc valorile europene  a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:40
Secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu a anunțat că îl va ataca în judecată pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi pentru distribuirea de falsuri și defăimare. „Împreună cu echipa Guvernul, am trecut cu bine prin cele mai complicate ierni din punct de vedere energetic. Prin negocieri am obținut gaz cu 25% mai ieftin decât […] Acest articol Spînu îl va ataca în judecată: „Ceea ce face acest clovn este o încercare de a decredibiliza Moldova” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:20
Documentul stabilește obiective și acțiuni pe termen mediu, care vor contribui la fortificarea cadrului instituțional al administrației publice centrale și locale, a sistemului de planificare strategică, precum și la dezvoltarea serviciilor publice de înaltă calitate, conform nevoilor și așteptărilor cetățenilor și mediului de afaceri. Programul include 10 capitole, care includ o analiză a problemelor și […] Acest articol Guvernul a aprobat Programul pentru implementarea Strategiei de Reformă a Administrației Publice 2023-2026 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:30
O zi a deciziilor. O să facem un bilanț ca să știm ce mai avem de făcut până la punctul terminus al unui proiect și să ne gândim ce vom face în continuare.   Horoscop 8 iunie 2023 – GEMENI O să luați niște bani și din surse știute, și din altele care o să […] Acest articol Horoscopul zilei de astăzi – 8 iunie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 24 ore
08:00
Republica Moldova va beneficia de asistență nerambursabilă în valoare de 40 de milioane de euro. Banii sunt oferiți în cadrul unui acord de finanțare cu Comisia Europeană, semnat pe 11 mai și ratificat astăzi de Guvern, transmite IPN. Ministrul finanțelor, Veronica Sirețeanu, a declarat că este vorba despre Programul „UE pentru reziliență și guvernanță”. „Scopul […] Acest articol Moldova va primi 40 de milioane de euro din partea Comisiei Europene a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
18:10
Parcul Central din municipiul Bălți s-a transformat într-o piață second hand. Pentru a câștiga câțiva bănuți, cu fiecare an tot mai mulți bălțeni aleg să vină acolo să-și vândă lucrurile de care nu mai au nevoie. În ultimele luni numărul lor practic s-a dublat. Deși problema există de mai bine de zece ani, autoritățile locale […] Acest articol /VIDEO/ Parcul central din Bălți – locul unde pensionarii își vând amintirile. De la an la an, numărul acestora crește a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:20
Locuitorii din nordul țării au păreri împărțite despre integrarea Europeană a țării noastre. Majoritatea locuitorilor din nordul țării consideră că integrarea europeană va oferi Republicii Moldova mai multă siguranță, în toate domeniile. Asta pentru că, aproape toate statele membre UE fac parte și din Alianța Nord Atlantică. Sunt totuși și din cei care cred că […] Acest articol /VIDEO/ „Unde-s mulți, puterea crește! Locuitorii din nordul țării, despre integrarea Europeană și securitatea Republicii Moldova a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:00
Doi polițiști din raionul Ocnița și din municipiul Bălți au fost agresați în timp ce-și îndeplineau atribuțiile de serviciu. Este vorba de un polițist, care a intervenit ieri seara, în jurul ore 22, într-un caz de violență în localitatea Gîrbova din raionul Ocnița. În timpul documentării cazului, un angajat al IP Ocnița a fost agresat […] Acest articol Doi bărbați din nordul țării, reținuți după ce au sărit la bătaie la angajații poliției. Cum s-a întâmplat totul a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:00
Militarii Armatei Naționale execută salturi cu parașuta de la diferite înălțimi, la Centrul de instruire militară al Brigăzii Infanterie Motorizată „Moldova” din municipiul Bălți. Antrenamentele fac parte din Cursul de calificare parașutări, care a demarat în luna mai, curent. Instruirea cuprinde ședințe teoretice, antrenamente la sol și executarea parașutărilor. La final, participanții la curs vor primi brevetul de parașutist. Activitatea face parte din Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul […] Acest articol /FOTO/ Salturi cu parașuta, la Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:00
Sute de agricultori din nordul  țării au ieșit din nou cu tehnica agricolă în stradă, în semn de protest. Oamenii cer reduceri la petrol, subvenții și susținere din partea statului la exportul de cereale. Fermierii sunt disperați și cer conducerii fapte concrete pentru rezolvarea situației în domeniul agriculturii. SERGHEI IVANOV, Președintele Asociației „Forța Fermierilor” din […] Acest articol /VIDEO/ Agricultorii sunt la limită. În mai multe raioane din țară, oamenii și-au scos tehnica agricolă în stradă în semn de protest a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
Un tânăr de 27 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru omor săvârșit cu deosebită cruzime și trecere ilegală a frontierei de stat, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.  În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la  12 […] Acest articol Moldovean, condamnat la ani grei de închisoare pentru un omor săvârșit în Ucraina și trecere ilegală a frontierei de stat în Republica Moldova a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:10
Tencuială de pe elementele de decor ale clădirii primăriei municipiului Bălți, a început să cadă. Autoritățile locale spun că acum sunt în proces de verificare și nu cunosc cât vor costa lucrările de reparație.   NICOLAI GRIGORIȘIN, primarul municipiului Bălți: „La primărie acum se execută cu ajutorul constructorilor și cu ajutorul Gospodăriei Locativ Comunale, dezbaterea […] Acest articol /NO COMMENT/ Tencuială de pe elementele de decor a primăriei Bălți, a început să cadă a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:00
Un tânăr de 26 de ani a decedat, iar pasagera acestuia a ajuns la spital, după ce motocicleta pe care o conducea s-a izbit într-un indicator rutier. Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 6 spre 7 iunie, în jurul orei 01:21, în apropierea satului Prepelița raionul Sîngerei Preliminar, polițiștii au stabilit că un tânăr de […] Acest articol Un tânăr de 26 de ani a decedat în urma unui accident de motocicletă, la Sângerei. Ce e cu pasagera acestuia a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:00
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord sub conducerea Procuraturii raionului Briceni au destructurat un grup infracțional specializat pe organizarea migrației ilegale. Echipa comună de investigații a stabilit că un grup de persoane compus din cetățeni ai Republicii Moldova, împărțind în prealabil rolurile, urmărind scopul obținerii unui folos material în urma organizării migrației ilegale […] Acest articol /FOTO/ 3500 de dolari pentru migrație ilegală. Membrul unui grup criminal specializat de la Briceni, reținut a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:50
Imagini distribuite pe rețelele sociale arată dezastrul lăsat în urmă de inundații, după prăbușirea barajului Nova Kahovka. Potrivit oficialilor ucraineni, imaginile sunt filmate în orașul Oleșki, ocupat de Rusia, în regiunea Herson, la o zi după ce barajul Kahovka, aflat sub controlul forțelor ruse, a fost distrus, scrie digi24.ro. Orașul este acoperit de ape, iar […] Acest articol /VIDEO/ Imagini din orașul ocupat Oleșki, acoperit de ape. Oamenii cer ajutor de pe acoperișul caselor, rușii spun că nu sunt inundații a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:40
Polițiștii și procurorii au terminat urmărirea penală în privința unui tânăr de 28 ani din Hâncești, învinuit de exploatarea sexuală a unei minore din Bălți la vârsta de 13 ani. Potrivit documentării efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, sub conducerea procurorilor PCCOCS, faptele au avut loc din  aprilie până în mai 2022. Bărbatul acționa […] Acest articol Adolescenta din Bălți, exploatată sexual de doi tineri a revenit acasă în grija bunicii. Ce riscă făptașii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:30
Doi șoferi din nordul țării au fost sancționați de polițiști după ce au depășit limita de viteză. Primul caz a avut loc în apropierea satului Bilicenii Vechi din raionul Sîngerei. Unșofer de 37 de ani, locuitor al municiului Bălți, fiind la volanul unui BMW se deplasa cu viteza de 176 km/h, depășind limita cu 86 […] Acest articol /FOTO/ Doi șoferi din nordul țării, sancționați pentru condus cu viteză excesivă. Un tânăr a depășit limita cu 86 km/h a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Comisia Pre-Vetting anunță că Gheorghe Borș nu a promovat evaluarea pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Informația detaliată despre rezultatul evaluării se conține în decizia transmisă candidatului și CSP-ului, instituția responsabilă de organizarea concursului în acest caz. Candidatul poate accepta sau refuza publicarea deciziei Comisiei […] Acest articol Decizia Comisiei Pre-Vetting: Gheorghe Borș nu a promovat evaluarea pentru funcția de membru în CSP a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
În perioada 19 iunie – 30 iunie, unii consumatori noncasnici din municipiul Bălți ar putea rămâne fără acces la gazele naturale. Totul din motiv că SRL „Bălți-gaz” vor efectua lucrări de reparație cu schimbarea segmentelor avariate și înlocuirea robinetului pe gazoductul magistral Ananiev-Cernăuți-Bogorodceni. Aceste lucrări prevăd transferul consumatorilor alimentați de la SP Bălți, la SP […] Acest articol /doc/ Unii consumatori noncasnici din Bălți vor rămâne fără gaz 11 zile. Care este motivul a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:40
Vrea să afle adevărul până la capăt. O mamă din satul Talmaza raionul Ștefan Vodă nu își poate găsi locul, după ce copilul de numai 8 luni a rămas cu grad de dizabilitate. S-a întâmplat acum trei ani după ce copilul ar fi făcut febră câteva zile la rând după ce i-ar fi administrat un […] Acest articol /VIDEO/ O mamă din raionul Ștefan Vodă nu își poate găsi locul, după ce copilul de numai 8 luni a rămas cu grad de dizabilitate a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:40
ANRE a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, noul tarif pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”,. Astfel, consumatorii casnici urmează să achite 18,06 de lei (cu TVA), pentru un metru cub de gaze naturale. Noile tarife au fost stabilite în baza solicitării S.A. „Moldovagaz” privind ajustarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor […] Acest articol /DECIS/ Gazul s-a ieftinit. Vezi cât costă un metru cub a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:50
Pentru data de 7 iunie, Banca Națională a Moldovei a stabilit următorul curs valutar: Un euro costă 19 lei și 07 bani, iar dolarul american 17 lei și 82 de bani. Valoarea leului românesc – 3 lei și 84 de bani. Hrivna ucraineană costă 48 de bani, iar rubla rusească 21 de bani. Fii mai […] Acest articol Cursul valutar pentru 7 iunie. Euro în creștere, dolarul în scădere a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Demisia conducerii ANRE, procurarea volumelor de gaz la preț de piață și reducerea tarifului pentru consumatorii casnici. Sunt solicitările liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, către guvernarea de la Chișinău. În caz contrar, politicianul cere oamenilor să iasă la proteste. Președintele Partidului Nostru spune că la protestele antiguvernamentale, pe care-și planifică să le organizeze, sunt binevenite toate […] Acest articol Renato Usatîi: Facem Marea Adunare Națională 2, dar nu mă asociez cu penali și fugari a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
O zi cu vești bune. Vor ieși la iveală rezultatele pasiunii noastre pentru responsabilități și vom acorda în continuare maximă atenție atât sarcinilor de serviciu, cât și celor personale. Horoscop 7 iunie 2023 – GEMENI Veți începe proiecte noi care vor atrage atenția lumii asupra voastră și veți obține un avans în carieră. Banii vor […] Acest articol Horoscopul zilei de astăzi – 7 iunie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Autorităţile din New York, Toronto şi Ottawa au avertizat, marţi, locuitorii cu privire la riscurile pentru sănătate generate de aerul poluat de fumul provenit de incendiile de vegetaţie fără precedent de la începutul verii din estul Canadei, scrie news.ro. Un început neobişnuit de timpuriu şi intens al sezonului incendiilor de vegetaţie determină în Canada cel […] Acest articol /FOTO/Fumul provocat de incendiile de vegetaţie din Canada declanşează alerte de sănătate în New York. 3,3 milioane de hectare au ars deja, de 13 ori mai mult decât media pe 10 ani a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:00
După ce discuțiile cu premierul Recean au ieșuat, Asociația „Forța Fermierilor” anunță că astăzi, 7 iunie, agricultorii din mai multe raioane ale țării vor participa la proteste și vor cere de la autorități mai multe măsuri de susținere a sectorului agricol. Agricultorii au aceleași cerințe, printre care suspendarea importurilor de cereale din Ucraina, rambursarea TVA […] Acest articol Fermierii din întreaga țară ies la protest. Unde vor staționa cei din nordul țării a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
Premierul Dorin Recean, condamnă distrugerea barajului peste Nipru de la Nova Kahovka din regiunea Herson. Într-o postare pe contul său de Twiter, acesta a scris că „Rusia trebuie să fie trasă la răspundere”. „Condamnăm cu fermitate distrugerea deliberată a barajului Nova Kahovka din regiunea Herson din Ucraina, care pune în pericol civilii și provoacă întreaga […] Acest articol Recean condamnă distrugerea barajului din regiunea Herson: „Suntem pregătiți să oferim asistența necesară” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:20
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a fost sesizată în legătură cu articolul privind garderoba scumpă a bașcanei în exercițiu a Găgăuziei Irina Vlah. Aceasta a publicat pe rețelele de socializare documentul prin care a fost informată despre efectuarea verificării prealabile a sesizării și i s-au solicitat informații despre bunurile pe care le deține, transmite zdg.md. […] Acest articol „Garderoba de elită” a bașcanei în exercițiu a Găgăuziei, în vizorul ANI. Irina Vlah: „Nicio surpriză pentru mine” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:40
Viceprim-ministrul Vladimir Bolea și directorul de Țară pentru Moldova a Băncii Mondiale Inguna Dobraja au semnat, astăzi, Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea Proiectului Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI). Programul de finanțare are o valoare totală de 55 milioane de dolari SUA […] Acest articol /FOTO/ MAIA și BIRD au semnat Acordul de împrumut în valoare de 55 milioane dolari SUA pentru dezvoltarea agriculturii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
Procurorii vor și ei salarii mai mari și se plâng că primesc mai puțin decât judecătorii. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a luat act de modificările adoptate de Guvern privind Legea bugetului de stat pentru anul 2023 și a remis Parlamentului un punct de vedere asupra proiectului normativ, potrivit bizlaw.md. CSP a subliniat importanța respectării […] Acest articol Procurorii cer să le fie majorate și lor salariile. CSP a expediat Parlamentului un punct de vedere asupra proiectului de lege a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a declarat marţi că rușii au atacat întotdeauna ținte civile, de la începutul invaziei în Ucraina, însă distrugerea barajului Kahovka face ca războiul să intre într-o „nouă dimensiune”, scrie digi24.ro. „Este ceva ce are o nouă dimensiune, dar care corespunde de asemenea modului în care Putin duce acest război”, a declarat […] Acest articol Olaf Scholz: Războiul început de Rusia în Ucraina a intrat într-o „nouă dimensiune” după distrugerea barajului Kahovka a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:30
Fructele și legumele sezoniere sunt la mare căutare în piața centrală din Bălți. Oamenii doresc să cumpere produse autohtone și proaspete, chiar dacă prețurile sunt pe alocuri mai mari decât la cele de import. Comercianții, însă dau asigurări că prețurile nu s-au schimbat radical, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. „Avem căpșuni la 25 […] Acest articol /VIDEO/ Cireși, căpșune, mazăre și cartofi noi. Cât costă fructele și legumele de sezon la piața din Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:50
După ce pe mai multe canale de telegram au apărut oferte de vânzare a testelor pentru examenele de absolvire din clasa a IX-a și a XII- a, Ministerul Educației s-a autosesizat. Potrivit MEC, în prezent cazul este examinat de Inspectoratul Național de Investigații al IGP. „Precizăm că testele pentru bacalaureat sunt păstrate în condiții de […] Acest articol Ministerul Educației s-a autosesizat privind presupusele cazuri de vânzare a testelor de examen a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:50
La Piața Centrală din Bălți legumele pot fi cumpărate la următoarele prețuri: Varza – 10 lei kg; Dovlecel – 12 lei kg; Un kg de sfeclă roșie – 13 lei; Un kg de morcovi – 20 lei; Un kg de ceapă – 25 de lei; Un kg de roșii –  33 de lei; Un kg […] Acest articol /FOTO/ Prețurile la legume la Piața Centrală din Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit Codul Galben de pericol de incendiu de clasa V, în nordul și preponderent în centrul țării. Avertizarea este valabilă până pe 13 iunie. Astfel, populația este îndemnată să respecte cu strictețe regulile antiincendiare. În condiții de vânt și umiditate redusă focarele de ardere se răspândesc cu repeziciune pe […] Acest articol Codul Galben de pericol de incendiu în nordul țării a fost prelungit a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:20
Instituțiile publice trebuie să devină model de eficiență energetică. Acest fapt derivă din angajamentul țării de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, în condițiile în care circa jumătate din consumul de energie în Republica Moldova revine clădirilor. De asemenea, performanța energetică a clădirilor nu este numai o directivă a Uniunii Europene ce […] Acest articol Parlicov: În RM se consumă de 2-3 ori mai multă energie pentru a încălzi un metru pătrat de spațiu față de țările dezvoltate a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.