Eurostat: România, campioana UE la numărul de tineri care nu învață și nici nu lucrează

NewsMaker, 26 mai 2023 17:10

Mai mult de o zecime (11,7%) dintre tinerii (15-29 ani) din Uniunea Europeană nu erau ocupați – în educație sau formare, așa-numiții NEET – în anul 2022, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat. România este campioana UE la acest capitol, urmată de Italia și Grecia, în vreme Olanda are cei mai puțini tineri fără ocupație, […] The post Eurostat: România, campioana UE la numărul de tineri care nu învață și nici nu lucrează appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 6 ore
02:20
Un polițist de frontieră a decedat, după ce a pierdut controlul asupra volanului și s-a lovit cu mașina într-un copac. Accident s-a produs pe 9 iunie, în jurul orei 17:00, în apropiere de localitatea Soltănești.  Bărbatul de 42 ani, conducând un automobil de model Volkswagen Passat, a pierdut controlul și s-a tamponat într-un copac. În […] The post Nisporeni: Un polițist de frontieră a decedat, după ce a intrat cu mașina într-un copac appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
20:40
Ambasada Moscovei la Chișinău anunță că a invitat, pe 9 mai, mai mulți politicieni la un eveniment dedicat zilei naționale a Federației Ruse. Aceștia au avut parte de un concert, dar și de un discurs din partea șeful misiunii diplomatice ruse Oleg Vasnețov. Potrivit ambasadei, Vasnețov le-a vorbit politicienilor, organizațiilor internaționale, dar și clericilor despre […] The post Ambasada Rusiei la Chișinău a explicat de ce Voronin, Batrîncea, Bolea și Tkaciuk au fost în vizită appeared first on NewsMaker.
20:10
Un polițist de frontieră a decedat, după ce a pierdut controlul asupra volanului și s-a lovit cu mașina într-un copac. Accident s-a produs pe 9 iunie, în jurul orei 17:00, în apropiere de localitatea Soltănești.  Bărbatul de 42 ani, conducând un automobil de model Volkswagen Passat, a pierdut controlul și s-a tamponat într-un copac. În […] The post Nisporeni: Un polițist de frontieră a decedat, după ce a intrat cu mașina într-un copac appeared first on NewsMaker.
20:00
Cauza penală de învinuire a ex-șefului Inspectoratului Energetic de Stat a fost expediată în judecată. Potrivit Procuraturii Anticorupție, acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu. Potrivit PA, învinuitul, activând în calitate de șef al Inspectoratului Energetic de Stat, a semnat în situații de conflict de interese  21 acte administrative în […] The post Un ex-șef al Inspectoratului Energetic de Stat va ajunge pe banca acuzaților. Acesta riscâ până la 3 ani de închisoare appeared first on NewsMaker.
19:40
Curtea de Apel Chișinău a publicat vineri, 9 iunie, decizia motivată în cazul fostului deputat fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, pentru escrocherie și spălarea banilor, în dosarul „Frauda bancară”. Hotărârea motivată, care se întinde pe 228 de pagini, a fost pronunțată pe 30 mai, […] The post Curtea de Apel Chișinău i-a dedicat lui Ilan Șor 228 de pagini. A motivat de ce l-a condamnat la 15 ani de închisoare appeared first on NewsMaker.
19:40
NewsMaker a organizat în data de 8 iunie al doilea offline cu patronii săi. Vă povestim și vă arătăm cum a decurs întâlnirea. Așa deci, acum un an și jumătate, NM a început să adune în jurul său o comunitate de oameni activi, deștepți cărora le pasă ce se întâmplă în țara lor. Și suntem deja peste 100 de oameni! Cu această ocazie, am decis să ne întâlnim pentru a doua oară pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a comunica cu patronii noștri. Tradițional, ne-am întâlnit la cafeneaua […] The post (FOTO) A doua întâlnire a patronilor NewsMaker. Cum a fost? appeared first on NewsMaker.
18:50
Directorul interimar Energocom, Victor Bînzari, a recunoscut că este membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Acesta a menționat că „nu ascunde” acest lucru și că activitatea sa în cadrul Energocomului nu are nici o tangență cu partidul politic. Declarațiile au fost făcute, pe 9 iunie, în cadrul unui interviu pentru NM. „Eu am fost […] The post VIDEO Victor Bînzari este membru PAS: „Nu ascund, dar activitatea mea în cadrul Energocom nu are nici o tangență cu partidul” appeared first on NewsMaker.
18:40
Un lot de asistență internațională umanitară în valoare de 4,2 milioane de lei va fi acordat Ucrainei, pentru gestionarea consecințelor ecologice și umanitare, provocate de distrugerea barajului de la Nova Kakhovka. Decizia a fost aprobată la ședința din 9 iunie a Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean. Lotul de asistență include stații […] The post Moldova va trimite un lot de asistență umanitară Ucrainei pentru gestionarea catastrofei de la Nova Khakovka appeared first on NewsMaker.
18:20
Primăria municipiului Chișinău redeschide Teatrul Verde, după prima etapă de reparație. Informația a fost confirmată, pe 9 iunie, de către primarul Ion Ceban, care a precizat că mai urmează și alte lucrări, care sunt realizate paralel și urmează să fie finalizate în scurt timp. Ulterior va urma și a 2-a etapă de reabilitare. Pe 9 […] The post Teatrul Verde din Chișinău se redeschide cu două concerte, deși lucrările de reparație nu au fost finalizate appeared first on NewsMaker.
18:10
Directorul interimar Energocom, Victor Bînzari, nu consideră un conflict de interese faptul că Willem Coppoolse a consultat Guvernul Gavrilița la licitațiile pentru furnizarea gazelor naturale, iar ulterior el însuși le-a câștigat. Declarațiile au fost făcute, pe 9 iunie, în cadrul unui interviu pentru NM. „Dacă mâine acest Willem Coppoolse sau altcineva lucrează la o altă […] The post VIDEO Cine este Willem Coppoolse și de ce a câștigat majoritatea licitațiilor Energocom? Răspunsul lui Bînzari appeared first on NewsMaker.
18:10
Banii folosiți de fugarul Ilan Șor pentru a finanța protestele antiguvernamentale vin de la Kremlin. Declarația a fost făcut, pe 9 iunie, în plenul Parlamentului de către premierul Dorin Recean. Premierul Dorin Recean a venit la Parlament pentru a cere deputaților să aprobe proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2023. În […] The post VIDEO Care-i starea bugetului banditului de la Tel Aviv?” Premierul Recean și deputatul Șoimaru, discuție despre protestele plătite appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
17:50
Proiectul de lege privind accesul la informații de interes public a fost adoptat, în cadrul ședinței plenare din 9 iunie, cu votul a 53 de deputați. Potrivit autorilor, noua lege are ca scop asigurarea transparenței activităților din sectorul public. Documentul prevede că semnătura electronică sau olografă nu va mai fi obligatorie în cererile de acces la […] The post Mai multă transparență în instituțiile de stat? PAS a adoptat noua lege privind accesul la informații de interes public appeared first on NewsMaker.
17:40
După două zile de proteste în teritoriu, Consiliul Asociației Forța Fermierilor s-a convocat în ședință, la care au fost discutate acțiunile ce urmează să fie întreprinse în continuare. Potrivit reprezentanților agricultorilor, aceștia au decis să acorde guvernării 10 zile pentru a înregistra progrese în ceea ce privește negocierile. În caz contrar, pe 19 iunie, fermierii amenință că […] The post Fermierii pun pe pauză protestele. Guvernarea are la dispoziție 10 zile pentru a evita blocarea traseelor naționale appeared first on NewsMaker.
17:20
Grație perfecționării cadrului legislativ, în anul 2022 s-a reușit creșterea cu 20% a cheltuielilor pentru medicamente și dispozitive medicale compensate, cu 15% – pentru fiecare beneficiar în parte și cu 10,6% – per rețetă. Datele au fost prezentate în cadrul examinării în plenul legislativului a raportului privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) […] The post Raport: În 2022, s-au alocat mai mulți bani pentru medicamente compensate appeared first on NewsMaker.
17:20
Ce volum de gaze naturale și la ce preț a cumpărat Moldova toamna trecută? Ce fel de achiziții secrete au fost operate de companie în noiembrie 2022 și ianuarie 2023? La ce preț vinde acum Energocom gazele naturale companiei Moldovagaz? De ce Energocom nu a cumpărat un timp atât de îndelungat gaze naturale la prețuri […] The post LIVE Ale cui interese le reprezintă Energocom? Interviu cu directorul interimar Victor Bînzari appeared first on NewsMaker.
16:50
Islanda a anunțat că suspendă activitatea ambasadei sale la Moscova, începând cu luna august curent. Autoritățile islandeze au lăsat să se înțeleagă că măsura are legătură cu decizia regimului de la Kremlin privind invadarea Ucrainei.  Ministra islandeză de Extene, Thordis Gylfadottir, a anunțat că activitatea ambasadei Islandei la Moscova va fi suspendată de la 1 […] The post Islanda suspendă activitatea ambasadei la Moscova appeared first on NewsMaker.
16:50
Primăria municipiului Chișinău a lansat site-ul: transparenta.chisinau.md. Acest portal este un instrument care oferă cetățenilor acces la informații despre activitatea instituției, bugetul local, cheltuielile publice și alte informații relevante. Potrivit edilului Ion Ceban, platforma are scopul de a încuraja transparența și responsabilitatea administrației față de cetățeni și pentru a-i ajuta să ia decizii informate în […] The post VIDEO „Cea mai transparentă instituție din țară“. Ceban anunță lansarea unui portal despre banii din Primăria Chișinău appeared first on NewsMaker.
16:30
Deputații au audiat pe 9 iunie raportul Guvernului privind executarea Bugetului de stat pentru anul 2022, precum și raportul auditului financiar al acestuia, realizat de Curtea de Conturi. Veniturile bugetului de stat în anul 2022 au constituit 59,247 miliarde de lei, iar cheltuielile – 68,573 de miliarde de lei.  În raportul Guvernului se menționează că […] The post 68,573 de miliarde de lei, cheltuielile bugetului de stat în anul 2022. Ce venituri s-au înregistrat appeared first on NewsMaker.
16:10
Consiliul Audiovizualului (CA) a suspendat, pe 9 iunie, licența de emisie a postului MBC. Se întămplă după ce postul de televiziune și-a întrerupt nemotivat activitatea. „În ședința publică de azi, membrii Consiliului Audiovizualului au votat în unanimitate pentru suspendarea licenței de emisie a postului de televiziune MBC în legătură cu întreruperea nemotivată a activității pentru […] The post Încă un post de televiziune din Moldova a rămas fără licență de emisie. Motivul appeared first on NewsMaker.
16:10
Salariul minim pe economie în Moldova începe a-i proteja pe salariații care ani la rând au fost cel mai prost plătiți, care aveau un venit sub salariul mediu pe economie datorită majorărilor salariilor minime care au loc în ultimii ani, chiar fiind ani de criză. Concluzia se regăsește într-o analiză a Institutului pentru Dezvoltare și […] The post Analiză: Moldova plătește cel mai mic salariu minim pe economie din Europa appeared first on NewsMaker.
15:50
Pe 9 iunie, în sectorul Buiucani din municipiul Chișinău, au avut loc aplicații complexe la protecția civilă. A fost simulată lichidarea consecințelor unui cutremur de pământ, care conform scenariului s-a produs în această dimineață în munții Carpați. „În urma seismului, pe teritoriul municipiul Chișinău au fost înregistrate incendii și deteriorări esențiale la blocurile locative, accidente […] The post FOTO Incendii, blocuri deteriorate, accidente rutiere, focare de gripă. La Buiucani a fost simulat un cutremur appeared first on NewsMaker.
15:50
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) acuză opoziția parlamentară că ar face declarații „populiste” fără să propună soluții care ar aduce Republica Moldova pe cale prosperității. Parlamentarul a ținut un discurs în cadrul ședinței plenare a parlamentului din 9 iunie. La ședința din 9 iunie a Parlamentului, opoziția a criticat inițiativa Guvernului de mări salariile […] The post „De ce PAS nu adoptă o lege ca toate mizeriile corupte să fie date afară din Parlament?“. Dan Perciun, discurs înflăcărat către opoziție appeared first on NewsMaker.
15:40
Cristian în vârstă de 8 ani, din Bălți, va păși pe teren alături de jucătorii superstar ai două dintre cele mai puternice echipe ale Europei, Inter Milano și Manchester City, în principalul joc al sezonului de fotbal urmărit de un miliard de spectatori din întreaga lume. Finala UEFA Champions League are loc sâmbătă, 10 iunie 2023. Acest meci foarte așteptat promite a fi o experiență de neuitat, în timp ce giganții fotbalului, Manchester City și Inter Milano, […] The post Experiență unică pentru un băiat de 8 ani din Moldova la finala Ligii Campionilor de mâine. appeared first on NewsMaker.
15:10
Toți elevii unei clase de a XII-a de la un liceu din capitală au obținut nota 10 din oficiu la examenul de bac la limba engleză. Este vorba despre elevii clasei a XII-a cu profil realistic de la Liceul de Creativitate si Inventică „Prometeu-Protalent” din Chișinău, scrie diez.md.  Profesoara de limbă engleză din liceu, care […] The post Toți elevii unei clase din Chișinău au fost scutiți de bacul la limba engleză appeared first on NewsMaker.
14:40
Reuniune la Ambasada Rusiei de la Chișinău, cu ocazia zilei naționale a Federației Ruse, marcată pe 12 iunie. Instituția a chemat la un eveniment mai mulți politicieni moldoveni. TV8 a surprins la poarta Ambasadei pe deputatul comunist Vladimir Voronin, deputatul care și-a anunțat recent plecarea de la socialiști Vasile Bolea, parlamentarii socialiști Vlad Batrîncea, Adrian […] The post VIDEO Deputați socialiști și comuniști, la Ambasada Rusiei din Chișinău în timpul ședinței Parlamentului. Grosu: „Slugile poporului” appeared first on NewsMaker.
14:20
Un bărbat de 37 de ani a fost condamnat la 14 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru că a violat două minore, care nu împlinise vârsta de 14 ani. Sentința a fost pronunțată pe 8 mai de către Judecătoria Ungheni. Potrivit dosarului, în vara anului 2016, bărbatul a profitat […] The post Două fetițe, violate de o rudă care a venit în vizită. Ce pedeapsă a primit bărbatul? appeared first on NewsMaker.
14:10
Întreprinderea Premier Energy a anunțat despre un caz, soldat cu decesul unui bărbat, care s-a produs în orașul Ialoveni în zona de protecție a rețelelor electrice. Incidentul, potrivit întreprinderii, „s-a produs în circumstanțele încălcării grave a mai multor reguli de securitate” și este investigat de o comisie a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și […] The post Neglijența l-a costat viața. Un bărbat a murit, iar altul a suferit șoc electric, după ce au intrat cu camionul în zona de protecție a rețelelor electrice appeared first on NewsMaker.
13:40
Biroul Național de Statistică informează că prețurile medii de consum în 2023 comparativ cu luna decembrie 2022 au crescut cu 5,0%, inclusiv la produse alimentare – cu 4,5%, mărfuri nealimentare – cu 1,3% și servicii prestate populației – cu 11,8%. Iar prețurile medii de consum în luna mai 2023 comparativ cu luna mai 2022 au […] The post Rata inflației a crescut cu 5% în 2023. Cum s-au modificat prețurile la produsele alimentare appeared first on NewsMaker.
13:10
Parlamentul a aprobat proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2023. Inițiativa a fost adoptată, pe 9 iunie, în prima lectură. Proiectul a fost prezentat în plenul parlamentului de către prim-ministrul Dorin Recean. Acesta a menționat că obiectivul actualei rectificări și celei care va urma în toamnă este repornirea motoarelor economiei, creșterea investițiilor, […] The post Veniturile și cheltuielile bugetului de stat cresc cu 1,406 miliarde lei. Rectificările, aprobate în prima lectură appeared first on NewsMaker.
13:00
Orarul de zbor al Fly One pentru data de 9 iunie va fi afectat. Într-o notă informativă, operatorul aerian a declarat că situația se datorează unor defecțiuni tehnice la două dintre aeronavele companiei. „Vă rugăm să verificați informațiile referitoare la zbor prin intermediul notificărilor venite prin email, SMS, în itinerarul din aplicația mobilă FLYONE sau […] The post Două avioane Fly One s-au stricat. Programul de zbor pentru 9 iunie va fi afectat appeared first on NewsMaker.
12:40
Ministrul adjunct rus de Externe, Mihail Galuzin a declarat că statele occidentale ar încearca să transforme Republica Moldova într-o a doua Ucraină, iar autoritățile de la Chișinău le-ar face jocul. Declarațiile au fost făcute, pe 8 iunie, la postul de televiziune de stat Rossya 24. „Occidentul absolut iresponsabil, lipsit de viziune, vrea să facă din […] The post MAE-ul rus: Occidentul vrea să facă din Moldova o a doua Ucraina appeared first on NewsMaker.
12:30
GO Smart, GO Fun, GO Dubai este noua promoție grandioasă de la Moldindconbank și Mastercard pentru cei mai tineri clienți, deținători ai cardului Mastercard GO. Condițiile de participare sunt foarte simple și accesibile fiecărui copil și adolescent cu vârsta cuprinsă între 7 și 19 ani, iar premiile te vor uimi plăcut. Promoția se desfășoară în perioada 9 iunie-31 august 2023, iar la fiecare etapă a acesteia poți obține diverse cadouri, inclusiv premiul mare — o vacanță […] The post GO Smart, GO Fun, GO Dubai – o nouă promoție de la Moldindconbank pentru deținătorii cardurilor Mastercard GO appeared first on NewsMaker.
12:20
O dronă a lovit un bloc rezidențial din orașul rus Voronej, astfel provocând o explozie. Fotografiile clădirii avariate au apărut pe rețelele de socializare. Autoritățile locale au raportat doi răniți. „Conform datelor preliminare, după incidentul de pe stradă Belinski, două persoane din Voronej au for rănite. Aceștia au primit tot ajutorul medical necesar”, a scris […] The post VIDEO O dronă a lovit un bloc rezidențial din orașul rus Voronej. Sunt răniți appeared first on NewsMaker.
12:20
Schimb de replici la Parlament, după ce comunista Diana Caraman l-a întrebat pe Dorin Recean dacă nu îi este rușine să majoreze salariile miniștrilor atât de semnificativ. Premierul a spus că majorarea salarială se referă la administrația publică centrală, unde lucrează 1300 de persoane, nu doar la miniștri. Potrivit lui Recean, „Guvernul, și anterior, și […] The post „Nu vă este rușine?” Recean, luat la întrebări în Parlament pentru intenția de a majorare salariile miniștrilor appeared first on NewsMaker.
11:50
Un membru al organizației criminale „Patron” este cercetat penal pentru contrabandă cu pietre prețioase. Oamenii legii au depistat asupra bărbatului o piatră „Moissanite”, valoarea căreia se estimează la $12 000 000. Poliția a anunțat că urmare a măsurilor speciale de investigație, oamenii legii au stabilit că la sfârșitul anului trecut suspectul, în vârstă de 37 […] The post VIDEO A adus în Moldova o piatră în valoare de $12 mln și acum riscă până la 10 ani de închisoare appeared first on NewsMaker.
11:30
Visul de a vizita unul dintre cele mai frumoase orașe europene — Istanbul — a devenit realitate pentru două câștigătoare ale promoției «UEFA Champions League 2023». Cele două norocoase sunt Ana Agachi și Natalia Tihonova. Anume ele împreună cu partenerii lor vor merge la finala ținută pe 10 iunie la Istanbul, unde Man City va face spectacol alături de Inter. Va fi un meci care va scrie istorie și care promite a fi un show de neuitat […] The post Maib și Mastercard au premiat câștigătorii care vor merge în Istanbul la finala „UEFA Champions League” appeared first on NewsMaker.
11:20
Șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin susține că este „absolut normal ca doi șefi a două instituții, câteodată, să ajungă într-o situație unde este o neînțelegere”. Totuși, potrivit Veronicăi Dragalin, în PA și Centrul Național Anticorupție (CNA) sunt „persoane corupte care sunt interesate să creeze o percepție de haos”. În realitate, a comunicat șefa PA, […] The post Dragalin, despre tensiunile dintre CNA și PA: „E normal ca doi șefi să ajungă într-o situație de neînțelegere” appeared first on NewsMaker.
11:10
Directorul Energocom-ului, Victor Bânzari, a declarat că întreprinderea a finalizat o licitație privind achiziționarea de gaze pentru consumul plănuit pentru această vară. Câștigătoarele licitației au devenit 2 companii. Este vorba de Depa, o companie grecească și o altă întreprindere, numele căreia nu a fost făcut public din cauza clauzelor contractuale.  Pe 9 iunie, directorul Energocom, […] The post Energocom a finalizat licitația privind achiziționarea de gaz pentru consumul din această vară. Cine sunt companiile câștigătoare appeared first on NewsMaker.
10:40
Șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin a venit cu mai multe precizări după ce pe online au apărut informații despre o plângere colectivă a unor angajați CNA pe numele ei, dar și despre ședința la care i-ar fi invitat pe ofițerii CNA, nu însă și pe șeful instituției. Dragalin a confirmat că a invitat într-o […] The post „A fost o situație regretabilă”. Veronica Dragalin, despre ședința cu ofițerii CNA și apariția lui Iulian Rusu la întrunire  appeared first on NewsMaker.
10:40
În perioada 16 — 18 iunie, Rezervația Cultural — Naturală «Orheiul Vechi» va fi din nou gazda festivalului «DescOperă» — unicul festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est. În premieră, «DescOperă» va fi în formatul Chișinău-Odesa-Iași, un triunghi al solidarității, un triumf al artei lirice! Evenimentul de deschidere a festivalului va avea loc vineri, 16 iunie, începând cu ora 19:30. În scenă va răsuna opera «PAIAȚE» de Ruggero Leoncavallo, […] The post Festivalul de Muzică Clasică în Aer Liber „DescOperă” revine la Orheiul Vechi cu cea de-a șasea ediție. Fii oaspetele nostru la „DescOperă”! appeared first on NewsMaker.
10:10
«Moldova Digital Summit» va avea în centrul discuțiilor formarea unui spațiu digital comun orientat către cetățeni, cu schimbări pozitive pentru întreaga societate. În invitația de participare la platforma oferită de Moldova Digital Summit, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a punctat că ediția curentă a forului vine să reconfirme vectorul european al Republicii Moldova. Mai mult, cel mai mare eveniment dedicat transformării digitale și inovațiilor tehnologice, este un exercițiu practic […] The post Premierul Dorin Recean: „Moldova Digital Summit vine să reconfirme vectorul european al Republicii Moldova” appeared first on NewsMaker.
09:50
Hub-ul de învățare Orange Digital Center aduce lumea digitală și a antreprenoriatului mai aproape de femei, prin intermediul instruirilor Women Digital Center, ediția 2023. Women Digital Center este un program de educație digitală și antreprenorială pentru femeile și tinerele din Republica Moldova, care doresc să deprindă competențe utile în dezvoltarea sau inițierea unei afaceri, prin creșterea aptitudinilor profesionale și a abilităților de utilizare a instrumentelor digitale, necesare în lansarea sau […] The post Orange Digital Center: Înscrie-te la cursul gratuit pentru femei – Women Digital Center appeared first on NewsMaker.
09:40
Avem deja inteligență artificială, conducem mașini în totalitate electrice, dar pierdem «o jumătate de zi» pentru obținerea asigurării RCA? Maib susține șoferii responsabili și le oferă soluții digitale optimizate. Pe drivehub.md îți faci asigurarea RCA online și o primești direct pe mail. În 3 minute, fără taxe de livrare, de la un partener de încredere și fără nicio grijă la solicitările […] The post Vești bune pentru șoferi! Maib oferă un nou serviciu: asigurare RCA – 100% digitală appeared first on NewsMaker.
09:20
Acordeonistul moldovean Radu Rățoi a câștigat unul din cele mai importante premii muzicale din Danemarca, Léonie Sonnings Musikpris. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Culturii al Republicii Moldova.  Ministerul Culturii a precizat că Radu Rățoi are mai multe de 40 de trofee naționale și internaționale. „Vestea cea bună vine astăzi din Danemarca, unde celebrul […] The post FOTO Acordeonist moldovean, câștigătorul unui premiu muzical din Danemarca: Sunt al doilea străin din istorie care îl primește  appeared first on NewsMaker.
08:50
Bărbatul din Dondușeni, învinuit de șantajarea cu poze intime și violarea fostei nurori în Germania, a fost trimis pe banca acuzaților. Precizările au fost făcute, pe 9 iunie, de reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Bărbatul riscă până la 10 ani de închisoare și amendă de până la 117.500 lei. PCCOCS […] The post Moldoveanul, învinuit că și-a violat și șantajat fosta noră, riscă până la 10 ani de închisoare. A fost trimis pe banca acuzaților appeared first on NewsMaker.
08:40
Economia zonei euro a fost în recesiune tehnică în primul trimestru din 2023, arată datele revizuite publicate joi de Eurostat. PIB-ul zonei euro s-a contractat în primele trei luni ale acestui an, dar și în ultimul trimestru din 2022.  Inițial, Oficiul european de statistică anunțase că economia zonei euro a stagnat (0%) în ultimul trimestru […] The post Zona euro a intrat în recesiune tehnică la începutul anului 2023 appeared first on NewsMaker.
08:20
Concurență, proiecte de legi Președintele Consiliului Concurenței Alexei Gherțescu a prezentat în Parlament raportul pentru anul precedent. Oficialul și-a început prezentarea cu problemele cu privire la insuficiența de specialiști în cadrul instituției. Acesta a mai spus că instituția s-a concentrat în mare parte asupra luptei cu înțelegerile de cartel și cu abuzul de poziție dominantă […] The post NM Espresso: despre modificările la Codul Penal, protestele fermierilor și campionatul Europei de la Chișinău appeared first on NewsMaker.
08:10
Schimb de replici în direct, la postul de televiziune TV8. Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a intervenit, printr-un apel telefonic – la emisiunea Cutia Neagră, în timp ce în studiou se afla secretarul general al Președinției Andrei Spînu.  Usatîi l-a întrebat pe Spînu de ce nu acceptă dezbateri publice. „Domnul Usatîi nu am ce discuta […] The post „Ce înseamnă să vin în judecată Andrei?” Schimb de replici în direct între Usatîi și Spînu, ultimul participa la emisiune  appeared first on NewsMaker.
Ieri
01:00
Rusia își continuă atacurile asupra regiunii Herson, la două zile după ce a distrus unul dintre cele mai mari și mai importante baraje de pe fluviul Nipru. Atacurile rusești au loc chiar în timpul evacuării sinistraților, afectați de inundații, scrie Radio Svoboda. Potrivit sursei, bombardamentele au luat viața și au rănit mai mulți oameni, inclusiv […] The post FOTO Herson, bombardat în timpul evacuării sinistraților: Sunt morți și răniți, inclusiv în rândul medicilor, salvatorilor și a polițiștilor appeared first on NewsMaker.
8 iunie 2023
20:50
Poliția de Frontieră a informat despre întreruperea programului de lucru în PTF Otaci și PTF Unguri din motive de securitate. Autoritățile de competență ucrainene nu permit trecerea frontierei de stat în contextul riscurilor de atac aerian din partea Federației Ruse asupra Ucrainei. „Recomandăm participanților la trafic să aleagă, din timp, alte puncte de trecere din […] The post Două puncte de trecere a frontierei din Moldova, închise din motive de securitate: pericol de atac aerian asupra Ucrainei appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.