(Video) Activist, în fața Parlamentului: Eurointegrarea nu înseamnă interdicții, nu înseamnă dictatură

StiriDinMoldova, 26 mai 2023 17:10

Autoritățile moldovenești încearcă să convingă populația că sunt pro-europene. Ele ne trâmbițează despre democrație și statul de drept, despre libertăți de tot felul. În realitate, ele merg pe calea autorităților din republicile bananiere clasice, instaurând dictatura și construind un stat polițienesc – aici avem interdicții de televiziune și persecuții ale opoziției, precum și anularea uneia […] Articolul (Video) Activist, în fața Parlamentului: Eurointegrarea nu înseamnă interdicții, nu înseamnă dictatură apare prima dată în Știri din Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StiriDinMoldova

Acum 12 ore
20:00
Portalul informațional-analitic eNnews.md și compania Intellect Group organizează conferința de dezbatere a totalurilor Summitului Comunității Politice Europene (CPE) organizat în Moldova în perioada 1-2 iunie. Subiectul conferinței: „Summitul CPE în Moldova: între politică și geopolitică. Așteptări, realități, implicaţii”. La conferință participă deputați și politicieni din Republica Moldova, deputați ai Parlamentului European, APCE, parlamentelor naționale ale […] Articolul Conferința internațională: „Summitul CPE în Moldova: între politică și geopolitică. Așteptări, realități, implicaţii” apare prima dată în Știri din Moldova.
Acum 24 ore
15:00
În perioada 16 – 18 iunie, Rezervația Cultural – Naturală „Orheiul Vechi” va fi din nou gazda festivalului „DescOperă” – unicul festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est. În premieră, „DescOperă” va fi în formatul Chișinău-Odesa-Iași, un triunghi al solidarității, un triumf al artei lirice! Evenimentul de deschidere a festivalului va […] Articolul Festivalul de Muzică Clasică în Aer Liber „DescOperă” revine la Orheiul Vechi cu cea de-a șasea ediție. Fii oaspetele nostru la „DescOperă”! apare prima dată în Știri din Moldova.
13:50
Conferința internațională: „Summitul CPE în Moldova: între politică și geopolitică. Așteptări, realități, implicaţii”. Articolul LIVE// Conferința internațională: „Summitul CPE în Moldova: între politică și geopolitică. Așteptări, realități, implicaţii” apare prima dată în Știri din Moldova.
13:30
Universitățile din Republica Moldova oferă trei programe complexe care pregătesc studenții pentru o carieră de succes în industria jocurilor video, la specialitatea Game Design. Aceste programe sunt concepute pentru a oferi studenților cunoștințe teoretice și practice în domeniul gamingului, astfel încât aceștia să fie pregătiți să facă față provocărilor și să își construiască o carieră […] Articolul Învață ceea ce îți place, alege Profesiile Viitorului. Tinerii pasionați de jocurile video pot să aibă o carieră de succes în Game Design – VIDEO apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Sute de oameni au urmărit filmul „VARVARA” în cadrul premierei naționale, care a avut loc în clădirea Președinției. Lungmetrajul, produs de Sergiu Cumatrenco Jr și regizat de Anatol Durbală, a fost proiectat în Sala Mare, acolo unde a fost votată Declarația de Independență a Republicii Moldova. La eveniment a fost prezentă șefa statului, Maia Sandu, […] Articolul Filmul „VARVARA”, lansat cu aplauze și ovații. Află cum a avut loc premiera lungmetrajului în Sala Mare a Președinției apare prima dată în Știri din Moldova.
6 iunie 2023
15:40
Premiera națională a lungmetrajului autohton „VARVARA”, realizat de echipa de producție a filmului „CARBON”, va avea loc astăzi, începând cu ora 18:30, în clădirea Președinției. Pentru prima dată în istorie, Sala Mare, unde a fost votată Declarația de Independență a Republicii Moldova, se va transforma pentru câteva ore într-o sală de cinema. Pentru a asigura […] Articolul Au rămas ore numărate până la premiera națională a filmului „VARVARA” apare prima dată în Știri din Moldova.
31 mai 2023
12:10
Jurnaliștii Viorica Tataru și Andrei Captarenco lansează un nou proiect documentar numit „Drumul Războiului”, în care au fost integrate povești de viață incredibile, fotografii și imagini video care-ți taie respirația. Aceștia au fost prinși în epicentrul teatrului de război chiar din prima zi, 24 februarie 2022, iar de atunci au cules sute de istorii ale […] Articolul Istorii cutremurătoare de pe front. Jurnaliștii Viorica Tataru și Andrei Captarenco lansează „Drumul Războiului” apare prima dată în Știri din Moldova.
30 mai 2023
12:30
Moldova Innovation Awards (MIA) anunță cu bucurie extinderea perioadei de depunere a aplicațiilor până pe 3 iunie. Această măsură vine în urma numeroaselor solicitări primite din partea companiilor care încă nu sunt rezidente ale Moldova Innovation Technology Park, iar orice companie din Moldova care activează în sectorul IT sau creativ este încurajată să participe. Moldova Innovation […] Articolul Moldova Innovation Awards: Oportunitate extinsă pentru companiile IT și Creative din Moldova apare prima dată în Știri din Moldova.
29 mai 2023
15:20
Industria IT & O de peste Prut și-a desemnat câștigătorii anului, în cadrul Galei PIN AWARDS 2023. În cadrul concursului peste 200 de proiecte din România, Republica Moldova și Ucraina au concurat la categoriile Companii, Proiecte și Oameni. Proiectul „Tekwill în Fiecare Școală” a fost distins ca fiind câștigător al categoriei “Cea mai bună inițiativă […] Articolul Proiectul „Tekwill în Fiecare Școală” a câștigat premiul pentru „Cea mai bună inițiativă ITO din Republica Moldova” apare prima dată în Știri din Moldova.
15:10
Pe data de 27 mai, în incinta ZIPHOUSE, a avut loc Ziua Ușilor Deschise, dedicată programului de masterat „Design Vestimentar și Textil”. Scopul acestui eveniment a fost de a prezenta noul concept de învățământ în domeniul modei, care pune accent pe obținerea abilităților și cunoștințelor în domenii precum moda etică și digitală, designul ecologic, standardele […] Articolul Învață ceea ce îți place. UTM și ZIPHOUSE au prezentat programul de masterat „Design Vestimentar și Textil”, în cadrul Zilei Ușilor Deschise apare prima dată în Știri din Moldova.
26 mai 2023
17:10
Autoritățile moldovenești încearcă să convingă populația că sunt pro-europene. Ele ne trâmbițează despre democrație și statul de drept, despre libertăți de tot felul. În realitate, ele merg pe calea autorităților din republicile bananiere clasice, instaurând dictatura și construind un stat polițienesc – aici avem interdicții de televiziune și persecuții ale opoziției, precum și anularea uneia […] Articolul (Video) Activist, în fața Parlamentului: Eurointegrarea nu înseamnă interdicții, nu înseamnă dictatură apare prima dată în Știri din Moldova.
12:50
Premiera lungmetrajului „VARVARA”, realizat de echipa de producție a filmului „Carbon”, va avea loc în clădirea Președinției Republicii Moldova. Pentru prima dată în istoria modernă a țării, aici va fi organizată o proiecție de film, la care sunt invitați oaspeți precum membrii echipei de filmare, actorii, partenerii proiectului, reprezentanții industriei cinematografice și cei care au […] Articolul Președinția se va transforma, pentru câteva ore, în „cinematograf” apare prima dată în Știri din Moldova.
10:40
Antreprenorii din industriile tech și creativă au șansa de a-și prezenta produsele și serviciile inovatoare în cadrul concursului Moldova Innovation Awards 2023 (MIA), organizat în premieră în țara noastră. Concursul, lansat de Moldova Innovation Technology Park, recunoaşte şi promovează produse, servicii şi iniţiative digitale remarcabile ale companiilor locale de tehnologie, fiind o rampă de lansare […] Articolul Rezidenții MITP, îndemnați să participe la Moldova Innovation Awards 2023. Au rămas zile numărate până la încheierea etapei de aplicare la concurs apare prima dată în Știri din Moldova.
19 mai 2023
16:10
Startup Moldova anunță lansarea celei de-a doua faze a programului Digital Impact 2022-2023, oferind companiilor, organizațiilor și instituțiilor publice din sudul țării oportunitatea de a accesa granturi valoroase pentru a susține transformarea digitală în regiune. „Digitalizarea și inovarea sunt două elemente cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a Republicii Moldova. Acest grant este o oportunitate excelentă pentru […] Articolul Transformă-ți afacerea digitală în sudul țării cu granturi de până la 780 de mii de lei, prin programul Digital Impact 2022-2023 apare prima dată în Știri din Moldova.
14:40
Prima proiecție a noului lungmetraj “VARVARA”, în regia lui Anatol Durbală, a avut loc pentru reprezentanții din industrie. Evenimentul s-a desfășurat într-un cinematograf din capitală, unde au fost prezenți regizori, jurnaliști, activiști și alți formatori de opinie, reacțiile cărora nu s-au lăsat mult așteptate. “Este un film cutremurător, asta cred că este cel mai bun […] Articolul VIDEO: Reacțiile primilor spectatori a filmului “VARVARA” – “Recomand filmul de la miniștri până la oamenii simpli” apare prima dată în Știri din Moldova.
12:40
Pe data de 17 mai a avut loc cea de-a doua ediție a Cahul Business Summit, un eveniment organizat în cadrul Zilelor Europei, având ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la numeroasele posibilități de dezvoltare și atragere a noilor investiții în sudul țării. „Sper că eforturile depuse de echipele proiectelor noastre de a […] Articolul Cahul Business Summit 2023 a adus împreună antreprenori, autorități publice, specialiști în agricultură și turism apare prima dată în Știri din Moldova.
18 mai 2023
13:50
În data de 17 mai, a avut loc lansarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC EU Innovation Center Cahul – Inotek, un centru de inovare care vine cu oportunități nenumărate pentru dezvoltarea și valorificarea capitalului uman din regiune, precum și sprijinirea IMM-urilor și startup-urilor locale. Acesta cuprinde 295 de metri patrați de spații renovate în […] Articolul Inovarea, educația și antreprenoriatul se întâlnesc la EU Innovation Center Cahul – Inotek, lansat în cadrul Zilelor Europei apare prima dată în Știri din Moldova.
17 mai 2023
14:50
Pe 16 mai, în cadrul Zilelor Europei, EU4Moldova:Startup City Cahul a inaugurat 6 laboratoare digitale în școlile din sudul țării. Spațiile vin să susțină educația digitală și să ajute elevii să-și dezvolte abilitățile utile într-o lume tot mai digitalizată. Unul dintre laboratoare este amplasat la Gimnaziul “Mihai Eminescu” din r. Cantemir, care a găzduit cea […] Articolul 6 laboratoare digitale au fost inaugurate de EU4Moldova:Startup City Cahul în școlile din sudul RM apare prima dată în Știri din Moldova.
14:40
În cadrul Zilelor Europei la Cahul, au avut loc un șir de evenimente în sudul țării, care au promovat inovația și dezvoltarea educațională în Cahul. Printre acestea s-au numărat Tech Career Expo Cahul și EdTech Moldova Forum ediția II. La EdTech Moldova Forum s-au descoperit oportunitățile noii ere tehnologice. În cadrul forumului a fost prezentată […] Articolul Liderii globali și comunitatea locală s-au conectat pentru transformarea digitală a educației și pentru crearea noilor oportunități în industria IT, în cadrul Zilelor Europei la Cahul apare prima dată în Știri din Moldova.
16 mai 2023
18:20
Partidul Popular din Republica Moldova îndeamnă susținătorii săi să participe la Adunarea „Moldova Europeană” din 21 mai, deoarece acest eveniment este o acțiune de susținere necondiționată a cursului european al țării noastre. Din această perspectivă Adunarea „Moldova Europeană” trebuie să devină o acțiune de consolidare și mobilizare a societății în procesul de aderare a țării […] Articolul Partidul Popular din Moldova îndeamnă cetățenii să participe la Adunarea „Moldova Europeană” apare prima dată în Știri din Moldova.
10 mai 2023
20:50
EU4Moldova:Startup City Cahul inaugurează 6 laboratoare digitale în școlile din sudul țării pentru a susține educația digitală. Unul dintre aceste laboratoare este amplasat la Gimnaziul “Mihai Eminescu” din r. Cantemir, care va fi gazda celei de-a doua ediții a proiectului “Laboratoare Digitale”. În cadrul evenimentului, elevii și profesorii beneficiari vor prezenta proiecte cu impact social, […] Articolul EU4Moldova: Startup City Cahul inaugurează 6 laboratoare digitale în școlile din sudul țării apare prima dată în Știri din Moldova.
14:50
EU4Moldova:Startup City Cahul inaugurează 6 laboratoare digitale în școlile din sudul țării pentru a susține educația digitală. Unul dintre aceste laboratoare este amplasat la Gimnaziul „Mihai Eminescu” din r. Cantemir, care va fi gazda celei de-a doua ediții a proiectului „Laboratoare Digitale”. În cadrul evenimentului, elevii și profesorii beneficiari vor prezenta proiecte cu impact social, […] Articolul EU4Moldova: Startup City Cahul inaugurează 6 laboratoare digitale în școlile din sudul țării apare prima dată în Știri din Moldova.
14:50
Echipa de producție a filmului „Carbon” au prezentat publicului trailer-ul noului proiect cinematografic „VARVARA”. Acesta a fost lansat oficial pe paginile de social media ale filmului, iar soundtrack-ul oficial al trailer-ului este renumita piesă a trupei Carlas Dreams „Ne bucurăm în ciuda lor”. Video-ul a fost distribuit și pe pagina oficială a trupei, fiind apreciat […] Articolul (VIDEO)  A fost prezentat trailer-ul noului film „VARVARA”, realizat de creatorii celebrei producții „Carbon” apare prima dată în Știri din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.