Servicii mai bune de aprovizionare cu apă și canalizare pentru locuitorii din Cahul grație Germaniei

InfoPrut, 26 mai 2023 17:10

Locuitorii din Cahul vor avea acces la servicii calitative de aprovizionare cu apă și canalizare. Un acord în acest sens a fost semnat între Primăria municipiului Cahul, Agenția de Dezvoltare Regională Sud și Banca de Dezvoltare Germană KfW.  Astfel, va fi oferit un sprijin de 10 milioane de euro pentru implementarea subproiectului „Inițiativa pentru canalizare […] Articolul Servicii mai bune de aprovizionare cu apă și canalizare pentru locuitorii din Cahul grație Germaniei apare prima dată în InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 12 ore
23:00
Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională va susține financiar industria turismului din Republica Moldova. În acest sens, au fost alocate 25 de milioane de lei pentru programul de granturi „Moldova turistică”. Programul de granturi este deschis până pe 23 octombrie 2023. „Acest program se orientează, în special, pe oferirea sprijinului întreprinderilor mici și mijlocii din […] Articolul SUA, granturi pentru promovarea turismului din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
21:00
O expoziție cu genericul „,Mythos – artă și mitologie”, care cuprinde lucrări semnate de elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău, inspirate din mitologia greacă, a fost inaugurată astăzi, 9 iunie, la galeria „Arbor.art.room” din București.  Asociația pentru cultură și arte Arbor a demarat la sfârșitul anului 2022 proiectul „Mythos – artă […] Articolul Tineri artiști plastici din Chișinău, expoziție la București apare prima dată în InfoPrut.
20:20
Republica Moldova va transmite Ucrainei un lot de asistență umanitară pentru gestionarea consecințelor ecologice și umanitare provocate de distrugerea barajului de la Nova Kakhovka. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de premierul Dorin Recean. Lotul de asistență include stații de pompare a apei, […] Articolul Republica Moldova, asistență umanitară pentru Ucraina apare prima dată în InfoPrut.
Acum 24 ore
18:50
Islanda a anunțat vineri, 9 iunie, închiderea sine die a ambasadei sale de la Moscova, începând cu 1 august, din cauza situației legate de conflictul în Ucraina, devenind astfel prima țară care ia o astfel de decizie, transmite Agerpres. „Situația actuală nu permite pur și simplu ca mica reprezentare diplomatică a țării noastre să funcționeze […] Articolul Islanda își închide ambasada de la Moscova apare prima dată în InfoPrut.
17:20
Suedia va permite NATO să poziţioneze trupe pe teritoriul său încă dinainte să adere oficial la alianţa militară, au afirmat vineri premierul şi ministrul apărării suedezi, transmite Agerpres. „Guvernul a decis că forţele armate suedeze îşi pot asuma pregătiri cu NATO şi ţări ale NATO pentru a permite viitoare operaţiuni comune”, au afirmat premierul Ulf […] Articolul Suedia va găzdui trupe NATO înainte de a se alătura oficial Alianței apare prima dată în InfoPrut.
17:10
Edilii comunei Hodac din județul Mureș și comunei Făleștii Noi din raionul Fălești au semnat un Acord de cooperare. Evenimentul a avut loc pe 5 iunie, la inițiativa consulului general al României la Bălți Petrișor Dumitrescu. Documentul care a fost semnat de Valentin Marin Iacob, primarul comunei Hodac, și Vladimir Bejenari, primarul comunei Făleștii Noi, […] Articolul Înfrățire între două comune din județul Mureș și raionul Făleștii Noi apare prima dată în InfoPrut.
16:50
România a fost aleasă membru în Comitetul Interguvernamental al Convenției UNESCO din 2005 privind protecția și promovarea diversității expresiilor culturale, transmite agerpres.ro. „Acest moment istoric reprezintă prima participare a României în calitate de membru al Comitetului de la ratificarea Convenției și marchează începutul unui mandat de patru ani (2023-2027) pentru a reprezenta grupul electoral est-european”, […] Articolul România va reprezenta grupul electoral est-european ca membru în Comitetul Interguvernamental al Convenției UNESCO apare prima dată în InfoPrut.
15:40
Nouă producători de vinuri din Republica Moldova își prezintă în aceste zile produsele în China.  Astfel, în cadrul unui eveniment de anvergură din domeniul vinificație, publicul din China poate cunoaște o gamă variată de vinuri din Republica Moldova. De asemenea, o delegație guvernamentală din Republica Moldova, condusă de vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și […] Articolul Vinurile din Republica Moldova, prezentate în China apare prima dată în InfoPrut.
15:30
Târgul Universităților din România se va desfășura anul acesta, în perioada 3-6 iulie, în mai multe orașe din Republica Moldova.  Federația Tinerilor  Basarabeni, unul dintre organizatorii evenimentului, informează că târgul va avea loc în patru orașe-cheie din Republica Moldova. Programul Târgului Universităților din România, ediția a XII-a: 3 iulie – Chișinău, Aleea Clasicilor, interval orar […] Articolul Târgul Universităților din România, în mai multe orașe din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
14:20
Ministerul Afacerilor Externe din Rusia s-a arătat nemulțumit de solicitarea României de a reduce personalul diplomatic care lucrează în Ambasada Rusiei la Bucureşti.  Diplomația rusă consideră decizia autorităților române drept „încă un atac ostil ce duce la degradarea relațiilor bilaterale”, care și așa, în opinia rușilor, nu ar fi prea bune din cauza Bucureștiului. „Încercarea […] Articolul Reacția Rusiei după ce România i-a cerut să își reducă personalul diplomatic de la București apare prima dată în InfoPrut.
Ieri
23:10
Iurie Reniță, fost ambasador al Republicii Moldova în România, a îndemnat autoritățile să reducă numărul așa-zișilor diplomați de la Ambasada Rusiei la Chișinău.  „Nu o singură dată în ultimii ani am insistat ca ministerul de externe și integrării europene, condus de absolventul MGIMO, Nicu Popescu, să pună în aplicare principiul parității diplomaților conform Convenției de […] Articolul Fost ambasador al R. Moldova în România: Numărul așa-zișilor diplomați de la Ambasada Rusiei la Chișinău trebuie redus apare prima dată în InfoPrut.
22:10
Grădinița „Guguță” din Gura Galbenei a fost reabilitată cu sprijinul financiar al Statelor Unite. Astfel, peste 130 de copii se vor bucura de condiții mai bune în procesul de educație, notează TVR Moldova. Lucrările de reabilitare a grădiniței au început în iulie 2022 și au fost implementate de primăria satului Gura Galbenei, cu sprijinul asistenței […] Articolul Încă o grădiniţă din Republica Moldova, renovată cu sprijinul financiar al Statelor Unite ale Americii apare prima dată în InfoPrut.
22:00
Conflictul transnistrean nu va face parcursul Republicii Moldova mai ușor, dar acest subiect face parte din integrarea europeană. Declarații în acest sens au fost făcute de Jānis Mažeiks, ambasadorul UE la Chișinău.  Asfel, fiind întrebat în cadrul unui interviu dacă ar putea fi un impediment conflictul transnistrean pentru cursul european al R. Moldova, șeful delegației […] Articolul Șeful delegației UE la Chișinău, precizări privind rolul regiunii transinistrene în integrarea R. Moldova în UE apare prima dată în InfoPrut.
18:30
Unul dintre obiectivele președinției poloneze a Uniunii Europene în 2025 va fi aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova, a declarat președintele Poloniei, Andrzej Duda. Potrivit presei poloneze, citate de Rador, el a punctat trei obiective principale ale președinției Poloniei. „Prima este aprofundarea cooperării transatlantice și consolidarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Statele Unite. Al doilea obiectiv […] Articolul Aderarea Ucrainei și a R. Moldova, obiectiv al președinției poloneze a UE în 2025 apare prima dată în InfoPrut.
17:40
Autoritățile de la București au decis să reducă personalul Ambasadei Federației Ruse în România,  prin limitarea numărului acestuia la un nivel apropiat de cel al reprezentării diplomatice și tehnico-administrative a României în Rusia.  Astfel, Rusia trebuie să-și reducă posturile de la Ambasada din București cu 51 de poziții de diplomați și personal tehnico-administrativ, dintre care […] Articolul România reduce personalul diplomatic al Rusiei la București apare prima dată în InfoPrut.
17:30
Fiecare copil născut pe teritoriul Republicii Moldova va avea dreptul garantat la cetățenie. Acest lucru este posibil după ce parlamentarii au votat astăzi o inițiativă legislativă în acest sens. Documentul vizează modificarea Legii cetățeniei Republicii Moldova în vederea excluderii sintagmei ce prevede că copiii născuți pe teritoriul țării pot obține cetățenia Republicii Moldova doar dacă […] Articolul Copiii născuți pe teritoriul R. Moldova vor beneficia de dreptul garantat la cetățenie apare prima dată în InfoPrut.
16:50
Șase birouri mobile, dotate cu mobilier și echipament tehnic, au fost donate joi, 8 iunie, postului vamal de frontieră Leova cu sprijinul financiar al USAID. La eveniment au participat prim-ministrul R. Moldova, șefa adjunct a Misiunii Ambasadei SUA la Chișinău, directorul Serviciului Vamal și locuitorii comunității Leova. „Guvernul Statelor Unite susține ferm aspirațiile europene ale […] Articolul SUA donează birouri mobile pentru frontiera comună Leova-Bumbăta apare prima dată în InfoPrut.
16:50
Biblioteca interactivă pe patru roţi a Misiunii Sociale „Diaconia” a pornit prin satele R. Moldova, primul popas făcându-l în satul Săseni din raionul Călăraşi. Alături de volunari, cei mici s-au distrat şi au şi învăţat regulile de securitate electrică pentru a-şi petrece vara în siguranţă. Zeci de copii, beneficiari ai Centrului Comunitar din Săseni, au […] Articolul Biblioteca pe patru roţi a Mitropoliei Basarabiei a pornit prin satele R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
16:10
Elevii din Republica Moldova care își dorescă să-și continue studiile la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași au mai multe șanse de admitere, după ce Ministerul Educației a acordat cu 30% mai multe locuri pentru românii de pretutindeni față de anul trecut.  Admiterea din această vară va avea loc în perioada 3 – 21 iulie […] Articolul Universitatea Tehnică din Iași, mai multe locuri la admitere pentru elevii din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
14:00
Maia Sandu a declarat că, în prezent, se concentrează pe actualul mandat de președinte și, deocamdată, nu a luat o decizie privind participarea la următoarele alegeri prezidențiale din Republica Moldova.  Astfel, șefa statul a precizat că nu și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou în cadrul unui interviu pe care l-a acordat anterior […] Articolul Maia Sandu, despre o neînțelegere legată de candidatura pentru un nou mandat de președinte al R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:20
Rusia acuză din nou autoritățile Republicii Moldova că ar reprezenta interese străine și se arată nemulțumită de intenția Chișinăului de a marca „Ziua Victoriei asupra Nazismului și a Comemorării celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial” pe 8 mai. Astfel, Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a insinuat că Moscova […] Articolul Ce spune Moscova depre decizia autorităților de la Chișinău privind Ziua Victoriei apare prima dată în InfoPrut.
7 iunie 2023
22:30
Zeci de câștigători ai olimpiadelor republicane la Limba și literatura română și Istoria românilor și universală au fost premiați de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României. Ceremonia a avut loc în incinta Guvernului R. Moldova, în prezența unor oficiali de pe ambele maluri ale Prutului. Olimpicii din R. Moldova sunt premiați […] Articolul Elevii din R. Moldova olimpici la limba și literatura română, dar și la istoria românilor, premiați de Guvernul României apare prima dată în InfoPrut.
22:10
Republica Moldova plătește în prezent gazul mai scump decât media europeană. Este opinia lui Veaceslav Ioniță, expert economic de la Chișinău, care a făcut o analiză în acest sens.    Potrivit sursei citate, în prima jumătate a anului 2023 estimăm că prețul mediu de import al gazelor naturale în Republica Moldova va constitui 805 dolari […] Articolul Expert economic: R. Moldova plătește în prezent gazul mai scump decât media europeană apare prima dată în InfoPrut.
21:30
Rusia arată în continuare lipsă de respect față de cetățenii Republicii Moldova, dar guvernarea de la Chișinău nu se mai umilește în fața Kremlinului, așa cum s-a întâmplat în trecut. Declarația aparține președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Potrivit șefei statului, autoritățile din Republica Moldova apără interesele cetățenilor și spun lucrurilor pe nume. „Federația Rusă arată […] Articolul Maia Sandu: Rusia arată lipsă de respect față de cetățenii R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:50
Monumentul eroilor români din localitatea Văsieni va fi restabilit cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM). În acest sens, Asociația Obștească „Monumentum” de la Chișinău și DRRM au semnat marți, 6 iunie 2023, un contract de finanțare nerabursabilă.  Astfel, prin efort comun, va fi restabilit un alt monument care mărturisește despre eroismul soldaților […] Articolul Monumentul eroilor români din Văsieni va fi restabilit cu ajutorul Departamentului pentru Relația cu R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
16:00
Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova un grant de 40 de milioane euro pentru „consolidarea rezilienței statului și a societății”. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare, semnat pe 11 mai 2023. „Asistență nerambursabilă în valoare de 40 de milioane de euro va fi oferită pentru consolidarea rezilienței statului și […] Articolul Uniunea Europeană, grant de 40 de milioane euro pentru redresarea economică a R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
15:40
Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană din Parlamentul de la Chișinău au aprobat astăzi avizele consultative privind denunțarea a două acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Astfel, va fi denunțat Acordul privind interacțiunea în domeniul preîntâmpinării și lichidării consecințelor situațiilor excepționale cu caracter natural și tehnogen, întocmit la Minsk, la 22 ianuarie […] Articolul R. Moldova continuă procesul separării de CSI apare prima dată în InfoPrut.
15:30
Autoritățile din municipiul Chișinău, în colaborare cu Consiliul Județean Buzău, au demarat lucrările de reabilitare a Complexului memorial „Cimitirul Eroilor” din Chișinău. Costul de implementare a proiectului se ridică la circa 5 milioane de lei. Potrivit Primăriei Chișinău, proiectul prevede reabilitarea trotuarelor existente; amenajarea scuarului în formă semicerc, cu montarea scaunelor și coșurilor de gunoi; […] Articolul Cimitirul Eroilor Români din Chișinău, reabilitat cu sprijinul autorităților buzoiene apare prima dată în InfoPrut.
15:20
Societatea Bibliotecarilor Bucovineni și Societatea culturală „Valea Prutului” au comemorat împlinirea a 140 de ani de la trecerea în eternitate a cunoscutului compozitor Ciprian Porumbescu. Evenimentul a avut loc în Cimitirul central al orașului de pe strada Zelena, la Monumentul „Detrunchiatul” de la mormântul lui Zaharia Voronca, notează Valea Prutului. În cadrul acțiunii a fost […] Articolul Compozitorul român Ciprian Porumbescu, comemorat la Cernăuți la 140 de ani de la trecerea la cele veșnice apare prima dată în InfoPrut.
13:10
Administraţia Finlandei a anunţat, marţi, expulzarea a nouă diplomaţi din cadrul Ambasadei Rusiei din Helsinki suspectaţi de activităţi de spionaj, pe fondul tensiunilor bilaterale, informează agenţia Reuters şi cotidianul Le Monde. Decizia a fost luată de preşedintele Sauli Niinisto cu ocazia unei reuniuni a Comitetului guvernamental finlandez pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate. „Vor […] Articolul Finlanda expulzează diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj apare prima dată în InfoPrut.
12:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică de la Chișinău a aprobat astăzi, 7 iunie 2023, micșorarea tarifului la gazele naturale pentru cetățenii Republicii Moldova. Astfel, consumatorii casnici urmează să achite 16,73 de lei moldovești (fără TVA) sau, mai exact, 18,06 (cu TVA) pentru un metru cub de gaze naturale. Noul tarif va intra în vigoare […] Articolul Veste bună privind prețul la gazele naturale pentru cetățenii R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
11:50
Orchestra Operei Naționale București a susținut marți, 6 iunie, un concert extraordinar la Sala cu Orgă din Chișinău.  Astfel, publicul din Republica Moldova a asistat la interpretarea, în premieră la Chișinău, a trei lucări emblematice ale marelui compozitor român Ciprian Porumbescu: opereta „Crai Nou”, „Balada pentru vioară și orchestră” și „Rapsodia Română”. Evenimentul susținut de […] Articolul Orchestra Operei Naționale București, concert extraordinar la Sala cu Orgă din Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
10:50
În primul trimestru al acestui an în Republica Moldova au fost importate 205.289,3 tone de produse petroliere (benzină, motorină și gaz petrolier lichefiat), în scădere cu 3% (6.405 tone) față de aceeași perioadă din 2022, arată datele Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Cel mai mult s-a redus importul de motorină – cu circa […] Articolul România, principalul furnizor de produse petroliere pentru R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
6 iunie 2023
23:10
Felicităm Republica Moldova pentru eforturile depuse de a menține stabilitatea și de a avansa reformele pe calea europeană, este concluzia liderilor participanți la Summitul Formatului B9 București. Șefii de stat și de guvern din Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Republica Slovacă și Ungaria s-au întâlnit marți la Bratislava, unde a participat și […] Articolul Liderii Formatului București 9, mesaj pentru autoritățile R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
21:50
Ministerul Finanțelor din Republica Moldova și cel din Polonia vor semna un memorandul de înțelegere în domeniul finanțelor publice. Despre acest lucru au discutat ministrul Veronica Sirețeanu și reprezentantul Ambasadei Poloniei în Kiev, consilier pe chestiuni vamale și fiscale, Bartosz Gruszecki. Oficialii au discutat subiecte ce țin de relațiile bilaterale în domeniul finanțelor publice, în special […] Articolul Ministerul Finanțelor din R. Moldova și Polonia, pași spre cooperare apare prima dată în InfoPrut.
21:10
În a doua zi după Praznicul Cincizecimii, de Sfânta Treime, Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfânta Treime” din satul Cerbu, comuna Copălău, Botoșani. După Sfânta Liturghie, Episcopul a oficiat un […] Articolul O candelă pentru unitatea neamului românesc va arde și la Cerbu, Botoșani apare prima dată în InfoPrut.
20:30
Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României va finanța în acest an zeci de proiecte ale instituțiilor și asociațiilor din Republica Moldova. Suma totată acordată este de circa 60 de milioane de MDL și acoperă domenii precum cultură, educație, mass-media, spiritualitate și societate civilă. Astăzi au fost semnate contractele de finanțare. Ceremonia […] Articolul România, finanțare record pentru proiectele instituțiilor și asociațiilor din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
19:20
Țările-membre NATO susțin integrarea europeană a R. Moldova, iar blocul militar își va mări sprijinul politic și practic pentru R. Moldova, a anunțat marți, 6 iunie, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul unui briefing cu ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu. „Viitorul Republicii Moldova este în familia democrațiilor europene”, a […] Articolul Mircea Geoană: NATO își va mări sprijinul politic și practic pentru R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
19:00
Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău organizează, în perioada 7 iunie – 6 iulie 2023, Turneul memoriei cu spectacolul-document „Dosarele Siberiei”.  Astfel, în mai multe orașe din Republica Moldova va fi prezentat acest spectacol de reamintire a ororilor comise de sovietici în Basarabia, în anii 1940 și 1944-1991, prin foamete organizată și deportări sistematice. Turneul […] Articolul Spectacolul-document „Dosarele Siberiei”, pe toate scenele din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:50
Opera Națională Română din Iași va participa în această lună la DescOperă, festivalul internațional de muzică clasică în aer liber organizat la Butuceni, Republica Moldova. La ediția din acest an vor fi prezente teatre lirice din Chișinău, Odesa și Iași. „Suntem extrem de onorați că am fost invitați la o manifestare de înaltă ținută, sprijinită […] Articolul Opera Națională Română din Iași, la Festivalul de Muzică Clasică „DescOperă” de la Butuceni apare prima dată în InfoPrut.
18:40
Data de 8 mai ar putea fi declarată în Republica Moldova drept „Ziua Victoriei asupra Nazismului și a Comemorării celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”. Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Eugen Sinchevici și Natalia Davidovici, au înregistrat un amendament în acest sens la proiectul de lege care prevedea renunțarea la așa-zisa „Zi a Victoriei […] Articolul Ca în Occident: Ziua Victoriei va fi marcată pe 8 mai în R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
13:40
Specialiști din cadrul Batalionului de Geniu „Codru” îi vor instrui pe colegii lor din Forțele Armate ale Ucrainei în domeniul identificării și nimicirii obiectelor explozive, în cadrul unui training care se va desfășura la Centrul de excelenţă EOD (geniu) al Armatei Naționale din Republica Moldova Potrivit Ministerului Apărării de la Chișinău, cursul de instruire este […] Articolul Geniști din Ucraina, instruiți de specialiști din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
13:00
Republica Moldova condamnă distrugerea barajului Kahovka din Ucraina. Declarații în acest sens au fost făcute de Nicu Popescu, ministrul Afaceriilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău și Dorin Recean, premierul Republicii Moldova Astfel, într-o reacție publicată pe Twitter, Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău, a afirmat că Rusia trebuie trasă la răspundere pentru toate […] Articolul Oficialii de la Chișinău, reacții după aruncarea în aer a barajului din Ucraina apare prima dată în InfoPrut.
12:00
Republica Moldova va avansa pe calea integrării europene și nu va renunța la regiunea transnistreană. Declarații în acest sens au fost făcute de Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău.  El a remarcat că declarațiile făcute recent de Josep Borrell, înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, potrivit cărora Republica Moldova […] Articolul Ministrul de Externe al R. Moldova: Nu renunțăm la regiunea transnistreană apare prima dată în InfoPrut.
11:00
Comisia Europeană (CE) a anunţat luni că a decis să nu prelungească măsurile de sprijin pentru energie, introduse anul trecut, destinate să contracareze impactul preţurilor crescute, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la explozia preţurilor la petrol şi gaze, transmite Agerpres. Măsurile au contribuit la calmarea pieţelor de energie din Europa, a […] Articolul Facturile la energie vor da din nou bătăi de cap în urma acestei decizii apare prima dată în InfoPrut.
5 iunie 2023
22:30
Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău, a venit cu un mesaj după ce Departamentul Trezoreriei SUA a sancționat astăzi șapte agenți ruși care au încercat să destabilizeze situația din Republica Moldova. „Salutăm decizia de astăzi a Departamentul Trezoreriei Statelor Unite de a sancționa alți șapte indivizi cu cetățenie străină care au încercat să destabilizeze situația […] Articolul Reacția Chișinăului după ce SUA a sancționat șapte agenți ruși care ar fi încercat o lovitură de stat în R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
21:30
Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare a acordat R. Moldova un împrumut în valoare de 55 de milioane de dolari pentru dezvoltarea sectorului agricol. „Este un program de finanțare foarte important și mult așteptat de fermierii noștri. Documentul integrează domeniile și direcțiile prioritare de intervenție pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii. Vorbim despre procesele de fortificare […] Articolul Banca Internațională, sprijin pentru dezvoltarea sectorului agricol din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
21:00
Departamentul Trezoreriei SUA (Ministerul american de Finanțe) a sancționat luni șapte membri importanți ai unui grup de influență legat de serviciile secrete rusești pentru rolul lor în campania rusă de destabilizare a Republicii Moldova.  Potrivit sursei citate, actorii de influență legați de Rusia sancționați făceau parte dintr-un complot menit să profite de protestele organizate de […] Articolul SUA, sancțiuni pentru șapte agenți ruși care ar fi încercat să răstoarne puterea din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
19:00
Serviciile companiei britanice Revolut vor fi disponibile în scurt timp și pentru utilizatorii din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării de la Chișinău, Dumitru Alaiba.  Potrivit oficialului, după un an de negocieri, în curând, și utilizatorii din Republica Moldova se vor alătura celor 30 de milioane de utilizatori Revolut […] Articolul Revolut ajunge și în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
18:40
Tablourile care au creat istoria artei în România au fost prezentate astăzi în cadrul vernisajului Expoziției de artă plastică românească „Art Safari”, eveniment găzduit de Castel Mimi din Bulboaca. În perioada 6-15 iunie, toți iubitorii de artă vor putea admira lucrările artistelor care au pus România pe harta culturală europeană în epoca interbelică. Lucrările completează […] Articolul Tablourile care au creat istoria artei în România, expuse în R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.