Președinția se va transforma, pentru câteva ore, în „cinematograf”

Moldova.org, 26 mai 2023 15:50

Premiera lungmetrajului „VARVARA”, realizat de echipa de producție a filmului „Carbon”, va avea loc în clădirea Președinției Republicii […] The post Președinția se va transforma, pentru câteva ore, în „cinematograf” appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 4 ore
14:40
În perioada 16 – 18 iunie, Rezervația Cultural – Naturală „Orheiul Vechi” va fi din nou gazda festivalului […] The post Festivalul de Muzică Clasică în Aer Liber „DescOperă” revine la Orheiul Vechi cu a VI-a ediție appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
10:50
Hub-ul de învățare Orange Digital Center aduce lumea digitală și a antreprenoriatului mai aproape de femei, prin intermediul […] The post Orange Digital Center: Înscrie-te la cursul gratuit pentru femei – Women Digital Center appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
09:50
[Bucuria de a te spăla cu apă caldă]Casele din Tudora care găzduiesc refugiați au fost echipate cu băi […] The post [Bucuria de a te spăla cu apă caldă] Casele din Tudora care găzduiesc refugiați au fost echipate cu băi și veceuri appeared first on Moldova.org.
Ieri
18:00
Premierul Dorin Recean a anunțat că o echipă de salvatori se pregătește să plece la Nova Kahovka, Ucraina, […] The post Esențial: Vom avea o recoltă bogată de nuci, apar canalele pe WhatsApp și 8 femei din Polonia pierd la CEDO într-un caz legat de avort appeared first on Moldova.org.
11:20
„Moldova Digital Summit” – cel mai mare eveniment dedicat transformării digitale și inovațiilor tehnologice – vine într-o primă […] The post Moldova Digital Summit: evoluăm către un viitor fără frontiere! Notează-ți în calendar și află toate noutățile evenimentului din acest an appeared first on Moldova.org.
7 iunie 2023
19:30
Eugenia Timco are 39 de ani și este psihologă. Chiar în aceste zile își susține teza de master, […] The post Cum învață Moldova. „Atunci nu aveam să învăț cum învăț acum.” Studentă la 39 de ani appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
În timp ce Guvernul a aprobat astăzi peste 30 de proiecte, în mai multe localități ale țării au […] The post Esențial: Tarife mai mici la gaz, studentă la 39 de ani și contraceptivul inovator pentru pisici appeared first on Moldova.org.
13:30
Eugenia Timco are 39 de ani și este psihologă. Chiar în aceste zile își susține teza de master, […] The post Cum învață Moldova. „Atunci nu aveam să învăț cum învăț acum.” Studentă la 39 de ani appeared first on Moldova.org.
13:00
Summit-ul Comunității Politice Europene a arătat unei lumi întregi ospitalitatea oamenilor din Republica Moldova, dar și profesionalismul echipei […] The post Castel Mimi – echipa care a scris istorie appeared first on Moldova.org.
11:20
Schimbările climatice cauzate în mare parte de emisiile de gaze cu efect de seră rezultate din activitățile umane, […] The post Innovation Jam: Un hackathon de 48h dedicat inovației și sustenabilității appeared first on Moldova.org.
10:40
Jumătate dintre femeile trecute prin procesul nașterii s-au confruntat cu violență obstetrică în timpul travaliului, nașterii sau examinării […] The post Studiu: 50% din femeile care au născut au suferit din cauza violenței obstetrice appeared first on Moldova.org.
6 iunie 2023
18:00
Astăzi privirea tuturor se îndreaptă spre Ucraina, unde mii de oameni sunt evacuați după ce barajul hidrocentralei Kahovka […] The post Esențial: Câți judecători și procurori ar putea să demisioneze, Moldova va participa la campionatul de Teqball și „covorul roșu” de la Bubuieci appeared first on Moldova.org.
17:30
De Ziua Mondială a Mediului, a fost lansat Verde Play – un proiect pilot de educație pentru mediu […] The post A fost lansat Verde Play – un proiect de educație pentru mediu și inovații, care conectează elevi, profesori și companii sustenabile.  Înscrie școala ta în proiect appeared first on Moldova.org.
12:10
Un termen utilizat tot mai des în presă, statistici sau la cursuri motivaționale, antreprenoriatul feminin nu este doar […] The post Ești femeie și vrei să lansezi o afacere în Moldova? Iată tot ce trebuie să știi appeared first on Moldova.org.
11:40
Cu sufletul aprins, șorțurile la patru ace și instrumentele pregătite să facă magie, tinerii din 17 școli profesionale […] The post Savoare și talent în competiție: Tinerii bucătari au cucerit inimile la Campionatul Gastronomic pentru Juniori appeared first on Moldova.org.
11:10
Festivalul  Internațional  de  Film  Documentar și Schimbare Socială MOLDOX prezintă anul acesta la Cahul, în perioada 21-25 iunie, […] The post Militarism, discriminare, migrație: MOLDOX explorează teme contemporane prin film documentar appeared first on Moldova.org.
5 iunie 2023
18:10
După ce am ținut cap de afiș în presa internațională, am sărbătorit hramul în mai multe localități, revenim […] The post Esențial: A apărut platforma unde putem vedea ce face fiecare deputat, Revolut vine în Moldova și ce restricții impune Franța pentru influenceri appeared first on Moldova.org.
14:20
Cea de-a treia ediție a Campaniei Naționale ,,Implicare prin Reciclare’’, organizată de către AVI Moldova, cu suportul Kaufland […] The post 250 de candidați, 2 câștigători și peste 2000 de daruri. Cum a decurs campania „Implicare prin Reciclare” din 2023 appeared first on Moldova.org.
12:00
Voluntariat pentru Crucea Roșie, salubrizare în localitate, activism civic, exercițiu de simulare a alegerilor democratice în comunitate… Sună ca CV-ul […] The post Cum să organizezi alegeri democratice în școala ta și să ajungi în Parlament appeared first on Moldova.org.
11:50
Cu ocazia aniversării celor doi ani de activitate a magazinului Dekora.md, întreaga echipă a companiei le mulțumește clienților […] The post De ziua sa de naștere, magazinul Dekora.md oferă reduceri la pardoseli și jaluzele appeared first on Moldova.org.
2 iunie 2023
18:00
Summitul a luat sfârșit, dar ecoul acestuia încă se resimte puternic atât la noi, cât și în Europa. […] The post Esențial: Cum Putin nu a vrut asocierea Moldovei cu UE, moldovenii plătesc tot mai mult cu cardul și cum să te odihnești la „Porțile Raiului” appeared first on Moldova.org.
17:50
Ce nu s-a văzut la SummitulComunității Politice EuropeneSummitul Comunității Politice Europene a avut loc ieri, 1 iunie, la […] The post Ce nu s-a văzut la Summitul Comunității Politice Europene appeared first on Moldova.org.
16:30
Ce nu s-a văzut la SummitulComunității Politice EuropeneSummitul Comunității Politice Europene a avut loc ieri, 1 iunie, la […] The post 9 momente nevăzute ale Summitului Comunității Politice Europene appeared first on Moldova.org.
12:50
Summitul EPC de pe 1 iunie a fost, fără îndoială, un eveniment istoric. Nu-i de mirare că s-a […] The post „Summituim?” Glume și memes de la internauți cu ocazia Summitului EPC appeared first on Moldova.org.
1 iunie 2023
18:40
Și pentru că nu vrem să vorbim astăzi doar despre summit, am selectat știrile esențiale ale zilei care […] The post Esențial: Tot ce trebuie să știi despre Summitul EPC, cum a arătat azi Chișinăul și de ce a ajuns Pământul în „zona de pericol” appeared first on Moldova.org.
08:20
Astăzi, Republica Moldova a devenit centrul Europei pentru o zi. Circa 50 de șefi de state și înalți […] The post Bun-venit, Europa, la noi acasă! LIVE TEXT: La Bulboaca are loc Summitul Comunității Politice Europene appeared first on Moldova.org.
31 mai 2023
18:20
Ursula von der Leyen a anunțat astăzi despre un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova. Roaming mai […] The post Decizii înainte de Summit: roaming mai ieftin din 2024 și pachet de susținere pe 5 direcții appeared first on Moldova.org.
18:00
Au loc pregătirile pe ultima sută de metri pentru Summitul european din Moldova. Deja au început surprizele: potrivit […] The post Esențial: Roaming mai ieftin cu UE, 1 iunie va deveni zi liberă și „inovația” verde de pe bulevardul Dacia appeared first on Moldova.org.
17:20
Fundația Constantin Mimi – Castel Art prezintă expoziția de artă plastică românească „Art Safari” care are loc în […] The post O  nouă expoziție ART SAFARI se deschide la Bulboaca appeared first on Moldova.org.
15:41
Turist în MoldovaDescoperă Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” cu miros de leurdă și cerbul Cezar O duminică de mai, […] The post Turist în Moldova. Descoperă Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” cu miros de leurdă și cerbul Cezar appeared first on Moldova.org.
30 mai 2023
22:00
Castel Mimi a încheiat partea sa de pregătiri organizatorice pentru Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc […] The post Castel MIMI este pregătit să pună în valoarea potențialul turistic al Moldovei pentru oficialii care la 1 iunie ajung la Summitul Comunității Politice Europene appeared first on Moldova.org.
18:00
Centrul și sudul țării au rămas astăzi pentru câteva ore fără energie din cauza deconectării a două linii […] The post Esențial: UE ne oferă mai mulți bani, Tauber ajunge pe banca acuzaților și scandal cu lopeți pentru nămol appeared first on Moldova.org.
14:50
Pe 1 iunie Republica Moldova va deveni centru Europei pentru o zi, fiind gazda Summit-ului Comunității Politice Europene. […] The post Tot ce trebuie să știi despre Summitul de pe 1 iunie și impactul pentru Moldova. Explicăm appeared first on Moldova.org.
11:30
Un certificat ecologic arată că produsul tău este sigur pentru oameni, că nu ai folosit pesticide, OMG-uri. Chiar […] The post Cum obții un certificat ecologic pentru fructe și legume. Explicăm appeared first on Moldova.org.
29 mai 2023
18:10
Începem săptămâna cu un briefing susținut de Maia Sandu, dar și alte știri esențiale.   „Pentru că nu […] The post Esențial: Vom avea sistem anti-propagandă Patriot, cum se va circula în Chișinău în următoarele zile și rușilor li se propune să lucreze 6 zile pe săptămână appeared first on Moldova.org.
16:00
Castel Mimi a încheiat partea sa de pregătiri organizatorice pentru Summit-ul Comunității Politice Europene, care va avea loc […] The post Castel MIMI este pregătit să pună în valoarea potențialul turistic al Moldovei pentru oficialii care la 1 iunie ajung la Summit-ul Comunității Politice Europene appeared first on Moldova.org.
15:10
Compania de dezvoltare a jocurilor electronice (game development), Avantaj Prim din Chișinău, a câștigat un voucher în valoare […] The post Pentru prima dată în istorie, un joc creat în Moldova câștigă la Nordic Games Conference din Suedia appeared first on Moldova.org.
27 mai 2023
09:00
Teoriile economice nu mai fac față nevoilor societății de astăzi. Ceea ce poate face diferența sunt afacerile sociale, […] The post Sunt afacerile sociale viitorul Moldovei? Explicăm  appeared first on Moldova.org.
26 mai 2023
22:10
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia va transfera arme nucleare tactice în Belarus până sau imediat […] The post Moscova mută arme nucleare în Belarus. Tot ce trebuie să știi despre ele  appeared first on Moldova.org.
18:00
Un sfârșit de săptămână mai tumultos în Parlament, care s-a soldat cu ridicarea imunității Marinei Tauber. Hai cu […] The post Esențial: Marina Tauber a rămas fără imunitate, turbină eoliană la o școală din Tohatin și lămâile s-au copt în sudul Moldovei appeared first on Moldova.org.
15:50
Premiera lungmetrajului „VARVARA”, realizat de echipa de producție a filmului „Carbon”, va avea loc în clădirea Președinției Republicii […] The post Președinția se va transforma, pentru câteva ore, în „cinematograf” appeared first on Moldova.org.
15:00
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia va transfera arme nucleare tactice în Belarus până sau imediat […] The post Moscova mută arme nucleare în Belarus. Tot trebuie să știi despre ele  appeared first on Moldova.org.
25 mai 2023
18:10
Azi avem o grămadă de știri faine și esențiale pentru tine.    Deputații s-au întrunit în ședință. Iată principalele […] The post Esențial: Clase în aer liber la Florești, la Bulboaca armele au fost transformate în metal și rățușca NFT descoperită la vamă appeared first on Moldova.org.
14:40
MOLDOX, Festivalul Internațional de Film Documentar și Schimbare Socială se pregătește pentru cea de-a 8-a ediție în perioada […] The post Festivalul de Film MOLDOX dă start înscrierilor pentru voluntari! appeared first on Moldova.org.
14:40
La mijlocul lunii mai, presa internațională scrie despre moartea unui moldovean pe Everest. Acesta s-a îmbolnăvit și a […] The post În ce s-a transformat Everestul și de ce alpiniștii experimentați tind să-l ocolească. Explicăm appeared first on Moldova.org.
24 mai 2023
18:00
În timp ce președinta azi își sărbătorește ziua de naștere, la Guvern a avut loc o ședință cu […] The post Esențial: Cât a costat adunarea europeană, biserica Ucrainei trece la noul calendar și de ce se scufundă New York-ul appeared first on Moldova.org.
15:30
cum învață moldova Sunt elevi și primesc salariu pentru asta. De vorbă cu viitorii ingineri din Strășeni „Cum […] The post Sunt elevi și primesc salariu pentru asta. De vorbă cu viitorii ingineri din Strășeni appeared first on Moldova.org.
14:20
În perioada 2-5 iunie 2023 va avea loc cea de a patra ediție a Festivalului Industriilor Creative (FIC) […] The post Festivalul Industriilor Creative revine la început de iunie cu a patra ediție appeared first on Moldova.org.
11:40
De trei ani, Kaufland Moldova și Banca de Alimente colaborează pentru a reduce risipa alimentară. Începând cu luna […] The post Peste 51 tone de produse au ajuns la circa 3000 mii de beneficiari: totalurile parteneriatului Kaufland Moldova și Banca de Alimente în 2022 appeared first on Moldova.org.
10:40
Festivalul IA MANIA a ajuns la ediția 9! Iar Pasărea Măiastră – simbolul acestei ediții, te invită la […] The post De pe 1 iunie se scumpesc biletele la IA MANIA: grăbește-te să-ți iei și tu unul! appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.