Trafic redirecționat pe podul din proximitatea orășelului Cricova

Accent TV, 26 mai 2023 15:50

Începând cu data de 29 mai 2023, circulația pe sectorul de drum M5 km 264,63-km 264,945 (podul din proximitatea or. Cricova) va fi suspendată, anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). Măsura va fi luată în vederea executării lucrărilor de reparație a suprastructurii podului. În intervalul orar 0800 – 1730, va fi restricționată circulația transportului […] Сообщение Trafic redirecționat pe podul din proximitatea orășelului Cricova появились сначала на Accent.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Accent TV

Ieri
18:50
Consilierii municipali din Bălți Veaceslav Babinețchi și Ludmila Vitneanskaia și primarul comunei Hăsnășenii-Noi, Roman Caraseni, au părăsit Partidul Socialiștilor și au aderat la Partidul “Renaștere”. „Nimeni nu poate rămâne indiferent față de evenimentele din ultimii ani și criza socială-economică profundă prin care trece Republica Moldova. Cu regret, acțiunile timide din partea PSRM pentru protejarea intereselor […] Сообщение PSRM continuă să piardă oameni. Alți membri activi au aderat la Partidul „Renaștere” появились сначала на Accent.
18:00
Președintele partidului „ȘOR”, Ilan Șor, s-a adresat producătorilor agricoli, care protestează acum împotriva politicilor promovate de autorități în domeniul agroindustrial. „Nu vă așteptați la ajutor de la prim-ministru și de la Sandu. Nu vă vor ajuta. Și foarte curând, dragi producători agricoli, veți fi etichetați ca agenți ai Kremlinului, pentru că așa sunt etichetați oamenii […] Сообщение Ilan Șor a lansat fermierilor care protestează o invitație la discuții: Nu vă așteptați la ajutor de la Recean și Sandu появились сначала на Accent.
17:10
Serviciul Vamal a anunțat astăzi că la data de 13 iunie 2023, în intervalul orelor 7:00 – 10:00, în postul vamal Sculeni vor fi desfășurate lucrări de trasare a cablurilor 10kV. În această perioadă, activitatea postului vamal va fi sistată, comunică MOLDPRES. Potrivit sursei citate, lucrările sunt realizate în contextul implementării proiectului de reabilitare și […] Сообщение Atenție călători: pe 13 iunie, timp de trei ore, postul vamal Sculeni își va sista activitatea появились сначала на Accent.
17:00
Prețurile medii de consum în luna mai 2023 comparativ cu luna mai 2022 au crescut cu 16,3%, inclusiv la produse alimentare cu 14%, mărfuri nealimentare cu 8,2% și servicii prestate populației cu 33,3%, arată datele Biroului Național de Statistică. Preţurile medii de consum în luna mai 2023 faţă de luna aprilie 2023 au crescut cu […] Сообщение BNS: Inflația anuală a fost de 16,3% în luna mai появились сначала на Accent.
16:10
În România, 12.305 de copii aveau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate la finele lunii septembrie 2022, conform datelor centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA). Potrivit aceloraşi statistici, 52.592 de copii aveau un părinte plecat să muncească în altă ţară. Astfel, în total, numărul copiilor cu părinţi plecaţi la […] Сообщение Peste 70.000 de copii în România aveau cel puţin un părinte plecat în străinătate la finele lunii septembrie 2022, potrivit autorităților появились сначала на Accent.
15:30
În Moldova se plătește cel mai mic salariu minim pe economie din Europa, potrivit expertului în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, Veaceslav Ioniță. Potrivit expertului, deși din 2018 și până în prezent, salariul minim în țară a crescut semnificativ, totuși în primul trimestru al anului curent Republica Moldova asigură și […] Сообщение Ioniță: În Moldova se plătește cel mai mic salariu minim pe economie din Europa появились сначала на Accent.
15:00
OrheiLand – cel mai mare parc din țară și din regiune, construit la inițiativa lui Ilan Șor și unde totul este gratuit, este locul familiei și copilăriei fericite. De la deschiderea sezonului estival, din 1 iunie, parcul continuă să fie plin de copii și părinți care se distrează de minune. Zilnic, parcul este vizitat de […] Сообщение Zilnic, OrheiLand este vizitat de aproximativ 5.000 de oameni появились сначала на Accent.
14:40
Deputatul PAS, Dan Perciun, a oferit explicații de ce guvernarea nu majorează salariile la toate categoriile, ci doar pentru angajații administrației publice centrale, printre care și miniștrii. „Din păcate, nu trăim într-o poveste”, a explicat deputatul. „Se discută azi mult despre salarii, este evident că ar fi minunat să putem să majorăm la medici, la […] Сообщение Explicația lui Perciun de ce nu se majorează salariile pentru toți: Nu trăim într-o poveste появились сначала на Accent.
14:10
Numărul provizoriu al populației cu reședință obișnuită la 1 ianuarie 2023 a constituit 2512,8 mii persoane, în scădere cu 52,3 mii persoane (cu 2,0%) față de începutul anului precedent, comunică Biroul Național de Statistică (BNS). Populația feminină la fel ca și în anii precedenți este dominantă. Conform estimărilor, la începutul anului 2023 populația feminină a […] Сообщение BNS: Într-un singur an, numărul populației cu reședință obișnuită a scăzut cu 2% появились сначала на Accent.
13:20
În perioada 10.06.2023 – 09.07.2023, va fi redirecționat temporar traficul rutier pe strada Albișoara din capitală, direcția spre bd. Grigore Vieru, în contextul desfășurării lucrărilor de reparație a podului din strada Mihai Viteazul. La fel, din data de 08 iunie și pînă pe 07 iulie, curent, va fi suspendat traficul rutier pe str. Tighina, în […] Сообщение Traficul rutier pe unele străzi din capitală va fi redirecționat temporar появились сначала на Accent.
12:40
Normele concurențiale sunt cel mai frecvent încălcate în procesul de achiziții publice. În acest sens, Consiliul Concurenței a depistat pe parcursul anului 2022 multiple scheme de înțelegeri, care au dus la evitarea achitărilor de mai multe milioane de lei în bugetul de stat, a declarat în timpul prezentări în Parlament a Raportului pentru anul trecut […] Сообщение Consiliul Concurenței: Normele concurențiale sunt cel mai frecvent încălcate în procesul de achiziții publice появились сначала на Accent.
12:20
Inflaţia rămâne ridicată în Elveţia, iar majorările de dobânzi sunt necesare pentru a ţine sub control creşterea preţurilor, a afirmat Thomas Jordan, preşedintele Băncii Naţionale a Elveţiei (SNB), la o conferinţă pe teme economice care se desfăşoară la Interlaken, transmit Bloomberg şi Reuters. „Inflaţia este peste pragul nostru privind stabilitatea financiară. Ne confruntăm cu efecte […] Сообщение Banca Centrală a Elveției: Inflaţia rămâne ridicată, majorările de dobânzi sunt necesare pentru a ţine sub control creşterea preţurilor появились сначала на Accent.
12:00
Cheltuielile pentru majorarea salariilor celor 1300 de angajați ai structurilor guvernamentale vor constitui 86 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean în cadrul prezentării proiectului de lege pentru modificarea bugetului de stat pentru anul curent. „Am să repet: această majorare îi privește pe 1300 de persoane din administrația publică centrală […] Сообщение Pentru majorarea salariilor celor 1300 de angajați ai structurilor guvernamentale vor fi cheltuiți 86 de milioane de lei появились сначала на Accent.
11:00
Mișcarea socio-politică Liga orașelor și comunelor (LOC) le-a solicitat Guvernului și Parlamentului să găsească fonduri pentru majorarea salariilor autorităților locale. Potrivit „INFOTAG”, acest lucru se arată într-o declarație a organizaţiei, autorii căreia au atras atenția asupra „situației critice în domeniul salarizării angajaților din administrația publică locală”. „Suntem conștienți de amploarea crizelor succesive care au afectat […] Сообщение Autoritățile locale solicită Guvernului și Parlamentului să identifice fonduri pentru majorarea salariilor появились сначала на Accent.
10:30
Mai multe spectacole vor avea loc la Circul din Chișinău în cadrul stagiunii de vară cu genericul ”Timpul aventurilor,” care se va desfășura în perioada 10 iunie -16 iulie, informează MOLDPRES. Potrivit organizatorilor, pentru această stagiune a fost pregătit un program spectaculos. Astfel, pentru prima dată la Circul din Chișinău vor evolua funambuliștii din Uzbekistan […] Сообщение Circul din Chișinău își deschide stagiunea de vară появились сначала на Accent.
10:10
În perioada estivală, numărul troleibuzelor care circulă pe străzile municipiului Chișinău a fost redus, transmite MOLDPRES. Solicitat de agenție, directorul Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Dorin Ciornîi, a specificat că emiterea pe timp de vară a scăzut de la 332 la 297 de unități de transport, ca urmare a fluxul scăzut de pasageri în această […] Сообщение Numărul troleibuzelor care circulă în capitală a fost redus появились сначала на Accent.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:20
Ex-ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a comunicat că operatorii independenți pe piața gazelor naturale au putut oferi un preț mai mic pe piața internă, dar nu au putut să o facă „din cauza incompetenței celor care sunt implicați”.  Iar din acest motiv a fost inițiat un litigiu cu autoritățile statului, dar există și un proces internațional. […] Сообщение Calmîc: Prin deciziile lor, autoritățile au pedepsit pe cei care au oferit preț competitiv la gaze: Este o încălcare a cadrului juridic european появились сначала на Accent.
21:10
Octavian Calmîc, ex-ministru al Economiei, avertizează că Republica Moldova se apropie de „liniile roșii” în datoria externă, care, începând cu anul trecut, a crescut cu ritmuri care nu au mai fost din anii 90. În cadrul emisiunii „TEMA” de la „Primul în Moldova” el a subliniat faptul că ponderea granturilor scade considerabil, iar cea a […] Сообщение Ex-ministru al Economiei avertizează asupra „liniilor roșii” în datoria externă: A crescut cu ritmuri care nu au mai fost din anii 90 появились сначала на Accent.
20:30
Fostul ministru al Economiei, Octavian Calmîc, admite că tergiversarea achitărilor subvențiilor agricultorilor care le-a făcut să iasă la proteste ar putea avea două motive: insuficiența de bani în buget sau problema legată de capacitatea instituțională, inclusiv din cauza că personalul responsabil ar fi fost speriat de dosar și rețineri. „Avem un miliard de restanțe la […] Сообщение Calmîc, despre tergiversarea achitării subvențiilor în agricultură: Oamenii sunt speriați de dosare, rețineri появились сначала на Accent.
20:10
Ex-ministrul economiei, Octavian Calmîc, a relatat că, începând cu anul 2021, Republica Moldova pentru prima dată în istoria sa procură gazele naturale mai scump decât țările în regiune care au reușit să obțină prețuri mai atractive. Totodată, el a reiterat ideea anunțară anterior că gazele naturale pe care le consumă Moldova tot din Federația Rusă […] Сообщение Calmîc: Facturile noastre plătite pentru gaz tot la Gazprom au ajuns появились сначала на Accent.
17:40
Dorin Recean a comentat una dintre revendicările agricultorilor care protestează de câteva zile pe drumurile naționale din raioanele republicii. În opinia premierului, exportatorii din Republica Moldova ar fi cei care ar pierde, dacă autoritățile de la Chișinău ar interzice exportul de cereale din Ucraina. Totodată, șeful Executivului a spus că interzicerea exportului de cereale din […] Сообщение Recean, despre revendicarea fermierilor: Ar fi un gest neprietenos față de ucraineni появились сначала на Accent.
17:20
Președintele Maia Sandu spune că înțelege că fermierii au anumite probleme, dar în același timp autoritățile nu pot să închidă țara pentru Ucraina. „Înțeleg că fermierii au anumite probleme și înțeleg și contextul, în același timp noi nu putem să închidem țara pentru Ucraina”, a spus Sadu, subliniind că „noi suntem obligați să facem ce […] Сообщение Sandu, despre protestul fermierilor: Nu putem să închidem țara pentru Ucraina появились сначала на Accent.
17:10
Obiectivul principal pentru 2023, în opinia guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, este „ieșirea economiei din recesiune”. În podcastul „Dă sens banilor”, el a spus că BNM, cu ajutorul instrumentelor monetare, încearcă să ajute economia să iasă cât mai repede din recesiune. „Dacă în 2022 ne-am luptat cu inflația, cu consecințele războiului, atunci […] Сообщение Guvernatorul BNM: Cea mai mare problemă a anului 2023 este declinul economic появились сначала на Accent.
16:40
Inspectoratul General al Poliției anunță cetățenii că pe adresele electronice este distribuit un nou tip de mesaj cu conținut fals, infractorii folosind numele autorităţilor publice naționale și logo-ul acestora, pentru a spori credibilitatea escrocheriei. Infractorii cibernetici expediază citaţii false și sub pretextul că autoritățile respective dețin informații cu privire la o presupusă anchetă penală, solicită […] Сообщение Poliția atenționează în privința unui nou tip de fraudă – citații false появились сначала на Accent.
16:20
Numărul angajaţilor a crescut cu 0,6% în zona euro şi cu 0,5% în UE, în primul trimestru din 2023, comparativ cu precedentele trei luni, însă un declin semnificativ s-a înregistrat în Lituania, România şi Grecia, arată datele publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), conform Agerpres. În rândul statelor membre UE, cel mai semnificativ […] Сообщение Eurostat: Lituania, România şi Grecia, cel mai semnificativ declin al numărului de angajaţi появились сначала на Accent.
15:50
Deputații au votat astăzi, în a doua lectură, proiectul de lege privind Serviciul de Informații și Securitate /SIS/. Documentul are scopul de a asigura independența activității SIS, de a revizui mandatul conducerii instituției, de a concretiza atribuțiile, comunică MOLDPRES. Aleșii poporului au anunțat că la acest proiect a fost solicitată opinia Comisiei de la Veneția. […] Сообщение Atribuțiile directorului SIS vor fi revizuite появились сначала на Accent.
15:20
Micii producători de vinuri din Republica Moldova au reușit să obțină 19 medalii în cadrul concursului VINARIUM International Wine Contest, care a avut loc în România în perioada 25 – 28 mai. Noutatea a fost distribuită pe pagina de Facebook a Asociației Micilor Producători de Vinuri din Moldova. Potrivit informațiilor, concursul reprezintă cea mai mare […] Сообщение Producători de vinuri din Republica Moldova au obținut 19 medalii la un concurs internațional появились сначала на Accent.
15:00
Deputatul partidului de guvernământ, Dan Perciun, și-a exprimat încrederea că „fără fonduri europene, Moldova nu are nicio șansă”. Această declarație a fost făcută de la tribuna centrală a Parlamentului, în cadrul discursului său de susținere a proiectului privind „amalgamarea voluntară” localităților. „Dacă e să ne uităm la lucruri realist, cred că niciun om sănătos nu […] Сообщение Perciun a recunoscut că nu sunt bani în buget pentru a crea condiții mai bune cetățenilor. Sprijinul poate veni dintr-un singur loc – din partea UE появились сначала на Accent.
14:50
Telegraph, precum şi ediţia sa de duminică The Sunday Telegraph şi revista The Spectator vor fi scoase la vânzare, ca urmare a datoriilor neplătite de compania-mamă, a anunţat, miercuri, Bank of Scotland, scrie AFP, potrivit News.ro. Bank of Scotland, față de care cotidianul are datorii, a fost nevoită să treacă firma-mamă a The Telegraph, B. […] Сообщение Cotidianul britanic The Telegraph, scos la vânzare din cauza datoriilor появились сначала на Accent.
14:30
Proiectul legii „cu privire la amalgamarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale” a fost supus criticilor dure de reprezentații opoziției. În opinia deputatului BCS, Diana Caraman, proiectul nu ține cont de doleanțele cetățenilor, iar deputatul Oleg Reidman este sigur că scopul este unul electoral. „Atât domnul secretar de stat, cât și autorii proiectului, cât și cei care […] Сообщение Proiectul „amalgamării voluntare” a localităților, criticat dur de opoziție: Nu a fost consultată opinia oamenilor появились сначала на Accent.
14:10
Cetățenii moldoveni sunt în drept să cunoască suma indicată în nota de plată pe care au achitat-o pentru organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene, din 1 iunie 2023, la inițiativa Maiei Sandu și PAS. Din acest motiv, deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, solicită Guvernului, ca în termen de o săptămână, să prezinte informații […] Сообщение Deputatul Vadim Fotescu: Cetățenii sunt în drept să știe ce notă de plată au achitat pentru organizarea summitului european появились сначала на Accent.
13:20
Circa 30 mii de elevi susțin astăzi examenul național de absolvire a gimnaziului la matematică. Proba se desfășoară în cadrul a 1 073 de instituții de învățământ, transmite MOLDPRES. Luni, 12 iunie, elevii vor susține examenul la limba de instruire. La examenul la limba și literatura română vor participa 24 007 elevi, iar examenul la […] Сообщение Circa 30 mii de elevi susțin examenul de absolvire a gimnaziului la matematică появились сначала на Accent.
13:00
Decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind micșorarea prețului pentru furnizarea gazelor naturale a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES. Astfel, de azi, consumatorii casnici vor achita un tarif de 18 lei și 06 bani pentru un metru cub de gaze. Prețul este cu 38% mai mic decât cel actual. În […] Сообщение Noile tarife la gaze naturale au intrat în vigoare появились сначала на Accent.
12:20
Președintele Maia Sandu și-ar dori ca în echipa ei să lucreze oameni cum sunt cei din echipele președintelui Franței sau a cancelarului Germaniei, însă candidații care aplică în administrația sa „nu sunt suficient de buni”.  Sandu a făcut declarații în acest sens la emisiunea „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. „Eu știu din experiența […] Сообщение Sandu are nevoie în echipă de oameni ca la Macron și la Scholz, dar cei care candidează „nu sunt suficient de buni” появились сначала на Accent.
12:00
Maia Sandu admite că Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) ar putea fi comasate. Ideea a fost exprimată în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. „Trebuie să capacităm activitatea instituțiilor de luptă împotriva corupției și, mai ales, să ne clarificăm cu rolurile acestor instituții, pentru că ceea ce am văzut […] Сообщение Sandu admite comasarea CNA cu Procuratura Anticorupție: Trebuie să ne clarificăm cu rolurile acestor instituții появились сначала на Accent.
11:30
Membru al Prezidiului Consiliului Republican al Veteranilor, președintele Consiliului Veteranilor municipiului Chișinău, Iuri Eriomin, a pledat categoric împotriva proiectului de lege de amânare a sărbătoririi Zilei Victoriei de la 9 la 8 mai. „Parlamentul, ca și președintele, ca și guvernul, sunt pentru întregul popor, și nu pentru o parte a populației poporului. Prin urmare, suntem […] Сообщение Președintele Consiliului Veteranilor din Chișinău: 9 mai – Ziua Victoriei – vom sărbători oricum появились сначала на Accent.
11:20
Ofițerii Centrului Național Anticorupție au depus o plângere colectivă pe numele șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, pe care o acuză de intimidare. Informațiile dar și documentul care ar confirma acest caz au fost expediate pe adresa redacției Realitatea.md. Rapoartele ofițerilor CNA au fost expediate către conducerea Direcției securitate internă a CNA. Miercuri, în presă au […] Сообщение Angajații CNA au depus plângere colectivă împotriva șefului PA. Dragalin a spus că nu are de gând să plece появились сначала на Accent.
10:50
Agricultorii continuă să protesteze. Asociația „Forța Fermierilor” susține că vor fi blocate vămile Leușeni și Sculeni, dar și drumurile naționale Hîncești-Leova, Orhei-Rezina și Bălți – Chișinău. „Dacă acțiunile de azi și mâine nu vor avea efect în privința îndeplinirii revendicărilor noastre, atunci luni, la prima oră mai mulți fermieri se pornesc cu tehnica agricolă, camioanele […] Сообщение Fermierii continuă să protesteze. Promit să blocheze vama și să aducă tehnica agricolă la Chișinău появились сначала на Accent.
10:30
Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” vor boicota ședințele Parlamentului din această săptămână, planificate pentru 8 și 9 iunie, în semn de protest față de persecutarea politică a deputatului Marina Tauber de către guvernarea PAS, comunică serviciul de presă al formațiunii politice. „Actuala guvernare exercită presiuni politice fără de precedent în raport cu Marina Tauber. […] Сообщение Fracțiunea Partidului „ȘOR” va boicota ședințele Parlamentului din această săptămână появились сначала на Accent.
7 iunie 2023
17:20
În prima jumătate a anului 2023 estimăm că prețul mediu de import al gazelor naturale în Moldova va constitui 805 USD/1000m3, cea ce este cu 45% sau 255 USD/1000m3 mai scump decât media europeană estimată, constată economistul Veaceslav Ioniță, scrie bani.md Potrivit lui, începând cu anul 2010 Moldova a plătit un preț mai mult sau […] Сообщение Ioniță: Republica Moldova plătește cu 45% mai scump pentru gazele naturale decât media UE появились сначала на Accent.
16:20
Guvernul a venit cu o reacție la protestele  lansate de fermieri în mai multe zone ale țării. Astfel, Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt prim-ministrului,  a precizat că Executivul așteaptă de la fermieri cerințe clar formulate. „Evident că fermierii vor mai multe subvenții și prețuri mai mari, dar Guvernul reprezintă întreaga societate, inclusiv consumatorii care vor […] Сообщение În opinia Guvernului, cererile fermierilor nu sunt suficient de clare? появились сначала на Accent.
16:10
Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale (DCITL) a capitalei a anunțat că termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare este 30 iunie curent, transmite MOLDPRES. Astfel, DCITL a expediat deja în adresa cetățenilor, prin intermediul serviciilor poștale, avizele de plată la impozitul pe bunurile imobiliare. Totodată, deținătorii semnăturii electronice sau mobile […] Сообщение Cetățenii urmează să achite impozitul pe bunurile imobiliare până pe 30 iunie появились сначала на Accent.
16:00
Reprezentanții și sute de susținători ai partidelor „ȘOR” și „Renaștere” au protestat miercuri, 7 iunie, în fața sediului ANRE, cerând ieftinirea gazelor naturale pentru consumatori până la aproximativ 6 lei, pentru un metru cub. De asemenea, zeci de cetățeni de rând s-au alăturat flashmob-lui pentru a-și manifesta nemulțumirea față de costurile exagerate pentru serviciile de […] Сообщение Partidele „ȘOR” și „Renaștere” au cerut micșorarea tarifului pentru gaze naturale până la 6 lei появились сначала на Accent.
15:10
Economistul Oleg Reidman, deputat al fracțiunii de opoziție BCS, a criticat executarea bugetului de stat în 2022, denumind raportul respectiv al Ministerului Finanțelor „contabilitate ordinară”. „Raportul care ne-a fost prezentat este o contabilitate ordinară și există foarte puțină analiză, în ciuda faptului că acesta este un raport privind executarea bugetului de stat”, a subliniat Reidman […] Сообщение Reidman, despre executarea bugetului de stat: Demonstrarea unui tablou macroeconomic frumos. Dar nu poți pune indicatorii macroeconomici în buzunar, nu îi poți pune pe farfurie появились сначала на Accent.
14:40
Guvernul nu va prezenta raportul de 100 de zile de activitate. Precizarea a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă. El a precizat că miniștrii lucrează pentru a soluționa problemele cetățenilor. Totodată, potrivit lui Vodă, Executivul va raporta activitatea la un an de activitate, conform prevederilor legale. Guvernul Recean a fost investit […] Сообщение Preocupați de soluționarea problemelor cetățenilor. Guvernul nu va prezenta raportul de 100 de zile появились сначала на Accent.
13:40
Fermierii moldoveni au ieșit la protest. Agricultorii sunt nemulțumiți de activitatea guvernului Recean și spun că la întrevederea pe care au avut-o marți, 6 iunie, cu premierul, au auzit „doar promisiuni generale”. În aceste condiții, majoritatea agricultorilor mici și mijlocii riscă să falimenteze în câteva luni. Agricultorii și-au scos tractoarele pe marginea traseelor din mai […] Сообщение Fermierii protestează: „O situație foarte tragică în agricultură!” появились сначала на Accent.
13:10
Potrivit lui Eugeniu Sinchevici, deputat din cadrul partidului de guvernământ, nici Moldova, nici Ucraina nu au șanse să adere la Uniunea Europeană atâta timp cât acțiunile militare vor continua în Ucraina. Parlamentarul a subliniat că aceasta este opinia sa personală. Sinchevici și-a exprimat această părere la emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8, răspunzând la întrebarea […] Сообщение Deputat PAS: Cât timp va fi război în Ucraina, nici Moldova, nici Ucraina nu vor adera la UE появились сначала на Accent.
12:40
Creștere spectaculoasă în sondaje a Partidului „ȘOR”. Formațiunea condusă de Ilan Șor se află pe locul doi în preferințele alegătorilor și poate fi considerată ca fiind singura forță de opoziție din Republica Moldova. Sunt datele unui nou studiu, realizat de compania iData și prezentat astăzi, 7 iunie. Astfel, în cazul unor alegeri parlamentare, doar trei […] Сообщение Sondaj: Partidul „ȘOR”, pe locul doi în preferințele alegătorilor появились сначала на Accent.
12:20
Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, reiterează faptul că dezvoltarea localităților în care oamenii au acordat vot de încredere lui și echipei formațiunii sale continuă să fie o prioritate. Prin urmare, municipiul și raionul Orhei, care se dezvoltă din 2015 încoace, va fi modernizat în continuare. În următoarea perioadă, în acest scop, au fost prevăzute 350 […] Сообщение Ilan Șor: Pentru următoarea perioadă, 350 de milioane de lei sunt prevăzuți pentru dezvoltarea municipiului Orhei și a localităților din raion появились сначала на Accent.
10:50
Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a acumulat, în lunile ianuarie-mai 2023, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri de peste 4 miliarde 219 milioane de lei, comunică MOLDPRES. Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de […] Сообщение CNAM a acumulat de la începutul anului venituri de peste 4 miliarde de lei появились сначала на Accent.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.