Natalia Chiforișin și-a amenajat grădina cu decorațiuni făcute de ea

TVR Moldova, 26 mai 2023 15:20

Dacă majoritatea oamenilor de la țară cultivă în grădină legume și verdețuri, sunt și din cei care preferă florile multianuale.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 2 ore
23:10
Timp de o lună, în Republica Moldova se va desfăşura Campania socială cu sloganul "Just Test: Pentru sănătatea ta și a celor din jur". Vor fi activităţi de informare despre importanţa testării HIV, cunoaşterea propriului statut medical, prevenirea răspândirii virusului, dar şi promovarea beneficiului tratamentului. TVR MOLDOVA s-a alăturat campaniei.
Acum 4 ore
22:50
Crearea Centrului Naţional de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei este un pas înainte spre a combate fake news-urile, dar și o inițiativă tardivă, iar un prim care trebuie făcut estre demantelarea oricărui trecut al URSS pe teritoriul R. Moldova. La acestă concluzie au ajuns invitații emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
22:50
Cancelarul federal german a anunţat luni că l-a invitat la Berlin pe preşedintele reales al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în timpul unei convorbiri telefonice, cu obiectivul de a conferi „un nou elan” cooperării între cele două ţări, informează Agerpres.
22:30
Astăzi a fost una dintre „cele mai severe zile” pentru Ucraina în timpul războiului, după ce Rusia a lansat un nou val de lovituri aeriene asupra țării, a declarat un consilier de politică externă, scrie Hotnews.ro
22:10
O fetiță de doar cinci ani și-a pierdut viața după ce a căzut din scrânciob, în timpul unei petreceri. Tragedia a avut loc la Bălți, în curtea unui restaurant, anunță NewsMaker.md
21:50
Crearea Centrului Naţional de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei este un pas înainte spre a combate fake news-urile, dar și o inițiativă tardivă. La acestă concluzie au ajuns invitații emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
21:30
Astăzi a fost Ziua Uşilor Deschise la Parlamentul Republicii Moldova. Zeci de oameni au profitat de ocazie și au mers în vizită pentru a afla mai multe despre istoria instituției sau pentru a întâlni pe cei ce fac legile țării.
21:10
Instituțiile de învățământ profesional tehnic din nordul Republicii Moldova şi-au prezentat ofertele educaţionale la Ziua Învățământului Dual de la Soroca şi au încercat să-i atragă pe absolvenţii de gimnaziu. Bucătar, croitor, sudor, electrician sau brutar, sunt profesii bine plătite şi căutate de angajatori pentru care tinerii se pot pregăti.
Acum 6 ore
20:50
Timp de o lună, mai multe școli de pe ambele maluri ale Prutului au lucrat în echipă pentru a-și împărtăși experiența în domeniul educațional. În cadrul proiectului intitulat generic "Interculturalitate – valoarea europeană" au fost încheiate o sută de acorduri de parteneriat.
20:30
După ce a triumfat în Super Liga, FC Sheriff și-a adjudecat și Cupa Republicii Moldova. Echipa tiraspoleană a învins-o la penalty pe FC Bălți și a cucerit, pentru al doilea an la rând, trofeul.
20:10
Ce mai freamăt, ce mai zbucium este printre sătenii din Bulboaca. Se fac pregătiri pentru Summit-ul European iar unii speră să-i salute pe liderii de la Paris, București sau pe președintele Parlamentului European. Se face și curățenie prin gospodării, pentru că unii speră să poată invita oaspeţii la o masă de sărbătoare. Localnicii din Bulboaca îi aşteaptă cu entuziasm pe liderii europeni dar îşi doresc să vadă și rezultate concrete pentru viața lor.
19:50
Mai e puțin până la summitul European iar serviciile municipale din Chișinău s-au pus pe treabă. Până miercuri, autorităţile promit să închidă sau să securizeze o parte dintre şantierele din oraş. Prioritate au sectorul Botanica şi drumurile care duc spre Bulboaca.
19:30
Deputatul Vasile Șoimaru, semnatar al Declaraţiei de Independenţă, a ajuns pentru prima dată în Uniunea Europeană în urmă cu vreo 50 de ani. L-a impresionat atât de tare lumea civilizată, diferită de cea din URSS, încât, de atunci, trăieşte cu visul integrării Republicii Moldova în rândul statelor dezvoltate. Urmăriţi un nou episod al campaniei TVR Moldova, De ce să fiu european?
19:10
Armata Naţională a Republicii Moldova este printre cele mai slab dotate din lume conform unui raport pentru anul 2023, care include 145 de state ale lumii, și realizat de publicaţia online specializată - Global Firepower. Colegul meu Nicolae Boico a studiat raportul şi are detalii. Nicolae bună ziua. Pe ce loc se situează armata naţională în clasamentul mondial?
Acum 8 ore
18:50
Armata ucraineană a anunţat că apărarea sa anti-aeriană a doborât toate rachetele lansate azi de armata rusă asupra Kievului. Atacurile au avut loc în prima parte a zilei, după un nou raid aerian nocturn asupra capitalei ucrainene şi a altor localităţi ale ţării. Potrivit administraţiei militare de la Kiev, sistemele de apărare anti-aeriană au doborât în timpul nopţii 66 din cele 75 de rachete şi drone ruseşti.
18:30
În Republica Moldova va fi creat Centrul Naţional de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei. Anunțul a fost făcut de preşedintele Maia Sandu, care a declarat că va depune o inițiativă legislativă în acest sens. Noua instituţie se va numi simbolic "Patriot".
18:10
Aproximativ 10.000 de militari din România și din 13 națiuni aliate și partenere – Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia și SUA participă, în perioada 29 mai – 9 iunie, la exercițiul Saber Guardian 23.
17:50
Mai mulți agenți economici, care au încheiat cu instituțiile penitenciare contracte de prestare a serviciilor cu implicarea deținuților au acumulat datorii de 7,4 milioane de lei pentru remunerarea muncii acestora, datorii care ar putea în final ajunge datorii ale bugetului de stat. Constatarea a fost făcută de Curtea de Conturi, care a emis la sfârșitul săptămânii trecute o opinie cu rezerve asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției, încheiate la 31 decembrie 2022.
17:40
În ultima perioadă, Azerbaidjanul a devenit una dintre principalele țări prin care se realizează înlocuirea resurselor energetice rusești pe piața europeană. Despre aceasta scrie astăzi publicația din Newsweek România, care analizează cum ar putea Azerbaidjanul să înlocuiască Rusia pe piața energetică a UE după Summitul Comunității Politice Europene /CPE/, care urmează să fie organizat la sfârșitul acestei săptămâni la Chișinău, citată de MOLDPRES.
17:40
Candidații din municipiul Chișinău care vor susține pe data de 2 iunie primul examen de bacalaureat din sesiunea curentă urmează să se prezinte la centrele de desfășurare a probelor până la ora 08.00. Recomandarea vine din partea Ministerului Educației și Cercetării, în contextul organizării în țara noastră a Summitului Comunității Politice Europene, transmite MOLDPRES.
17:20
În contextul multiplelor întrebări din partea persoanelor fizice referitor la programul de lucru al posturilor vamale de frontieră terestre în perioada desfășurării „SUMMITULUI COMUNITĂȚII POLITICE EUROPENE”, Serviciul Vamal informează că toate posturile vamale de frontieră terestre vor activa în regim ordinar.
17:10
Astăzi, 29 mai, este celebrată Ziua Internațională a Forțelor ONU de Menținere a Păcii, cunoscută și sub numele de „Ziua Căștilor Albastre”. Această zi are ca scop evidențierea rolului important pe care aceste forțe îl au în promovarea stabilității, securității, a proceselor democratice și a protecției oamenilor și a bunurilor, contribuind astfel la menținerea unei păci durabile.
Acum 12 ore
16:50
Peste 150 de reprezentanți ai autorităților publice, organizațiilor societății civile, instituții publice și private din Republica Moldova și România și-au dat întâlnire la 23 mai în cadrul Forumului „Granițe comune, beneficii comune”, desfășurat la Chișinău. Evenimentul a fost organizat de către Oficiul Antenă al Secretariatului Tehnic Comun al Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, găzduit de I.P „Oficiul pentru Gestionarea Programelor de Asistență Externă”, se arată într-un comunicat al Interreg NEXT România-Republica Moldova.
16:40
Universitățile din România oferă beneficii pentru etnicii români ( români de pretutindeni) care decid să își continuie studiile peste Prut, dar există și o serie de dezavantaje. La fel se întâmplă cu stattutul de cetățean român, atunci când vreți să mergeți să studiați în România.
16:40
Ovidiu Năftănăilă, prim-colaborator al Ambasadorului României la Chișinău, a participat la 28 mai, la inaugurarea sălii de concerte a Casei de Cultură din satuli Puhoi, raionul Ialoveni,
16:30
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a directorului general și vicedirectorului Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu (art. 328 alin. (1) din Codul penal).
16:20
Agenția Servicii Publice a venit cu o serie de recomandări pentru proprietarii autovehiculelor care au rămas fără plăcile de înmatriculare destinate automobilului din varii motive.
16:00
Localitatea Sadova este printre cele mai vechi sate din R. Moldova. Este cunoscută nu doar datorită căpșunilor crescute acolo și mierii, dar și după tradițiile care nu sunt uitate. Pentru ca viitoarele generații să vadă cum a fost viața pe vremuri, în incinta Casei de Cultură urmează să fie înființat un muzeu, cu exponate adunate de la oamenii din sat.
15:40
Nelea Ceban este o meșteriță care și-a dorit dintotdeauna să confecționeze păpuși, dar nu dintre cele oarecare, ci în stil tradițional românesc. Cum arată acestea, dar și cine sunt cumpărătorii, aflați din reportajul realizat de colegul nostru Alexandru Leahu.
15:40
Ziua internațională a ocrotirii copilului va fi organizată în acest an în Chișinău vineri, 2 iunie, a anunțat Primăria capitalei.
15:20
După miniştrii a venit rândul negociatorilor, o sesiune de cinci zile de discuţii începe luni la Paris în încercarea de a face progrese spre un tratat care să pună capăt poluării cu plastic, informează AFP, preluată de Agerpres.
15:00
În perioada 1 iunie (ora locala 00:01) – 2 iunie (ora locala 07:00) Aeroportului Internațional Chișinău este declarat zonă temporar restricționată. Publicul larg nu va avea acces în zona Aeroportului.
15:00
Actorii Naționalului „Mihai Eminescu” din Chișinău, împreună cu reprezentanţii Centrului Naţional Anticorupţie şi ai Asociaţiei Obşteşti „Centrul naţional de Teatru”, au lansat a doua etapă a Proiectului „Arta de a rămâne integru”. Astfel, pe scena Casei de Cultură din Cimișlia, actorii din Chișinău au prezentat spectacolul „Alegerea domnului Macabeț”, o comedie despre corupție și integritate. Cum a fost la eveniment, vedem din reportajul realizat de colegul nostru Ion Railean.
14:50
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a sosit luni în Kenya într-o vizită surpriză înaintea participării la o reuniune a şefilor diplomaţiilor din grupul economiilor emergente BRICS, care va avea loc săptămâna aceasta în Africa de Sud, transmite EFE.
14:40
În această vară, în capitală vor activa 14 tabere de odihnă pentru copii. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.
14:30
Chişinăul se pregăteşte pentru summitul din 1 iunie. Serviciile municipale se ocupă de salubrizarea şi amenajarea oraşului. Iar de mâine, mai multe troleibuze şi microbuze îşi vor modifica itinerarul.
14:20
În perioada 29 mai–2 iunie, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe localități din raionul Cimișlia.
14:10
Parlamentul Republicii Moldova şi-a deschis astăzi uşile pentru vizitatori. Doritorii vor putea vizita legislativul, iar pe post de ghizi vor fi chiar deputaţii.
13:50
În weekend, 49 de conducători auto au fost depistați în trafic sub influența băuturilor alcoolice, precizează Poliția Republicii Moldova.
13:40
Careurile dedicate „Ultimului sunet” vor începe mâine la ora 08.30 și vor avea o durată de până la 40 de minute. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.
13:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va propune Parlamentului spre adoptare crearea Centrul Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit simbolouic „Patriot”.Centrul Patriot va avea misiunea de a coordona și implementa politica statului în domeniul securității informaționale și de a asigura comunicarea strategică în vederea identificării, prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național.
13:20
Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat, luni, că va dizolva parlamentul și că țara va organiza alegeri generale anticipate pe data de 23 iulie, în urma rezultatelor alegerilor locale de duminică, transmite Reuters, scrie G4Media.ro
13:00
Ofițerii Direcției investigații complexe a INI, Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii PCCOCS, investighează un dosar de defrișare ilegală a peste 1.400 arbori din Hîncești, cu un prejudiciu de peste 680.000 lei.
13:00
SA Energocom a prelungit contractul cu MGRES, pentru luna iunie urmând să achiziționeze circa 303 mii MWh.
12:50
Compania Națională de Asigurări în Medicină a transferat farmaciilor contractate 67,6 milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna aprilie 2023. De aceste preparate farmaceutice au beneficiat peste 163 de mii de persoane.
12:40
Un bărbat de 33 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea unui furt din apartament, stabilindu-i-se o pedeapsă de șase ani de închisoare
12:40
Balconul unui apartament de la etajul 9 din Chișinău a luat foc astăzi. O persoană a fost evacuată, fiind la un pas de a se intoxica cu fum.
12:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru marți, 30 mai.
12:30
Circa 50 de de șefi de state și guverne și oficiali europeni vin înRepublica Moldova la ediţia a doua a Summitului Comunității Politice Europene. Evenimentul reprezintă un sprijin diplomatic important pentru țara noastră într-o perioadă dificilă, fiind un mesaj clar că Republica Moldova nu este singură. De asemenea, acest eveniment reconfirmă susținerea Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, dar și expresia angajamentului de a contribui la o Europă pașnică, stabilă și prosperă.
12:20
Începînd cu 24 mai 2023, Ministerul Finanţelor inițiază plata sumelor indexate pentru deponenții ”Băncii de Economii”, care au depus cereri de înregistrare până la 30 aprilie 2023.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.