Atenție, șoferi! Va fi suspendată circulația transportului pe podul din proximitatea orașului Cricova

#diez, 26 mai 2023 13:45

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunțat că, începând cu data de 29 mai 2023, circulația pe sectorul de drum M5 km 264,63-km 264,945, podul din proximitatea orașului Cricova, va fi suspendată în vederea executării lucrărilor de reparație a suprastructurii podului. Сообщение Atenție, șoferi! Va fi suspendată circulația transportului pe podul din proximitatea orașului Cricova появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
16:30
În dimineața zilei de marți, 6 iunie, barajul hidrocentralei Kahovka, amplasată de-a lungul Niprului în sudul Ucrainei, a fost aruncat în aer. Potrivit părții ucrainene, de acest accident ar fi responsabilă armata rusă. Consecințele distrugerii acestui baraj sunt deosebit de grave. Mai jos, vă povestim mai detaliat despre o posibilă epidemie de holeră, decese, ecocid* și minele aduse de apă. Сообщение (foto) O posibilă epidemie, ecocid și mine aduse de apă. Ce trebuie să cunoști despre distrugerea barajului Kahovka появились сначала на #diez.
16:30
Centrul Digital Educațional din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, localizat în incinta Facultății de Științe ale Educației, în blocul 3 de studii, a fost inaugurat astăzi, 9 iunie 2023. Сообщение La UPSC a fost deschis Centrul Digital Educațional care va facilita avansarea abilităților de utilizare a tehnologiilor moderne появились сначала на #diez.
16:30
Biroul Național de Statistică a publicat date cu privire la morbiditatea populației din municipiul Chișinău în perioada ianuarie-martie 2023. Potrivit lor, cei mai mulți chișinăuieni au suferit de infecții acute ale căilor respiratorii cu localizări multiple. De asemenea, au fost înregistrate 5 617 cazuri de Coronavirus de tip nou. Сообщение Care au fost cele mai întâlnite boli în rândul chișinăuienilor în perioada ianuarie-martie 2023 появились сначала на #diez.
16:30
Cristian în vârstă de 8 ani, din Bălți, va păși pe teren alături de jucătorii superstar ai două dintre cele mai puternice echipe ale Europei, Inter Milano și Manchester City, în principalul joc al sezonului de fotbal urmărit de un miliard de spectatori din întreaga lume. Сообщение Experiență unică pentru un băiat de opt ani din Moldova la finala Ligii Campionilor de mâine. появились сначала на #diez.
16:30
Organizația Națiunilor Unite caută șapte specialiști pentru participarea la o misiune a Voluntarilor ONU (UN Volunteers) în Moldova, pentru a susține refugiații ucraineni. Voluntarii urmează a fi implicați în proiect, pe o perioadă de minim 11 luni, la OHCHR Moldova (Office of the UN High Commissioner for Human Rights), unica organizație recunoscută la nivel mondial menită să promoveze și să protejeze drepturile omului. Voluntarii ONU primesc mai multe tipuri de beneficii și alocații pentru a le asigura securitatea și întreținerea, conform standardelor Națiunilor Unite. Сообщение Organizația Națiunilor Unite este în căutare de 7 voluntari specializați în acțiuni umanitare появились сначала на #diez.
16:30
La începutul lunii iunie, a luat sfârșit și cel de-al 4-lea sezon al proiectului „Puterea Dansului”, o emisiune unică la nivel naţional la care participă cei mai talentați copii şi adolescenți din toată Moldova. Сообщение FinComBank aduce sincere felicitări finaliștilor proiectului „Puterea Dansului” появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
15:30
Astăzi, în cadrul ședinței parlamentului, deputații au audiat raportul Guvernului privind executarea Bugetului de stat pentru anul 2022, precum și raportul auditului financiar al acestuia, realizat de Curtea de Conturi. Potrivit datelor prezentate, veniturile bugetului de stat în anul 2022 au fost realizate în sumă de 59,247 miliarde de lei, iar cheltuielile – în sumă de 68,573 miliarde de lei. Сообщение Veniturile bugetului de stat în anul 2022 au constituit 59,247 miliarde de lei. Care au fost cheltuielile появились сначала на #diez.
15:30
Primăria Municipiului Chișinău a informat că în acest weekend, 10-11 iunie, se vor desfășura târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon. Сообщение Lista sectoarelor din Capitală unde vor avea loc târguri cu produse autohtone în acest weekend появились сначала на #diez.
14:15
Toți elevii unei clase de a XII-a de la un liceu din capitală au obținut nota 10 din oficiu la examenul de bac la limba engleză. Este vorba despre elevii clasei a XII-a cu profil realistic de la Liceul de Creativitate si Inventică „Prometeu-Protalent” din Chișinău. Сообщение 18 note de 10 din oficiu! Toți elevii unei clase de a XII-a din capitală au fost scutiți de bacul la limba engleză появились сначала на #diez.
14:15
Având convingerea că spațiul este un mijloc de stimulare a creativității și că educația artistică are la bază nevoia de explorare și experimentare pentru dezvoltarea imaginației, a devenit o tradiție desfășurarea, la finalul anului academic, a unei tabere de vară pentru studenții Facultății de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Сообщение Studenții Facultății de Arte Plastice și Design a UPSC au petrecut o săptămână în tabăra de Arte Vizuale „Fotografie, Pictură, Grafică” din Drochia появились сначала на #diez.
14:15
Rogob, care a marcat recent 26 de ani de activitate, este nu doar unul din liderii pieței produselor din carne și mezeluri, ci și o mare familie, ce reunește profesioniști desăvârșiți. E vorba de oameni în abilitățile cărora s-a investit continuu, iar astăzi, prin munca asiduă pe care o depun zi de zi, fac ca produsele Rogob să fie printre cele mai căutate și apreciate. Сообщение (foto, video) Oamenii valoroși – succesul Rogob! Managementul companiei a premiat 25 de angajați fideli появились сначала на #diez.
14:15
Astăzi, 9 iunie 2023, în timpul ședinței Parlamentului Republicii Moldova, mai mulți deputați ai parlamentului au mers la Ambasada Federației Ruse de la Chișinău unde ar avea loc un eveniment dedicat zilei naționale a Federației Ruse. Сообщение În timpul orelor de serviciu, mai mulți deputați au vizitat un eveniment desfășurat la ambasada rusă появились сначала на #diez.
Acum 6 ore
13:00
Astăzi, 9 iunie, absolvenții claselor a XII-a au susținut examenul la limba străină. La examen au participat 17 020 de candidați. Dintre aceștia, 12 832 de elevi au scris examenul la limba engleză, 3 999 – la limba franceză, 94 – la limba germană, 31 – la limba spaniolă, 40 – la limba italiană și 24 – la limba turcă. În acest material vă prezentăm ce subiecte au avut de rezolvat elevii la limba engleză. Сообщение BAC 2023: ce subiecte au avut de rezolvat elevii la limba engleză появились сначала на #diez.
13:00
Astăzi, 9 iunie, elevii din întreaga țară au susținut proba de bacalaureat la limba străină. La examen au participat 17 020 de candidați, dintre care 3 999 au scris testul la limba franceză. Mai jos vă prezentăm ce subiecte au avut de rezolvat. Сообщение BAC 2023: ce subiecte au avut de rezolvat elevii la limba franceză появились сначала на #diez.
11:45
Universitățile din Republica Moldova oferă trei programe complexe care pregătesc studenții pentru o carieră de succes în industria jocurilor video, la specialitatea Game Design. Aceste programe sunt concepute pentru a oferi studenților cunoștințe teoretice și practice în domeniul gamingului, astfel încât aceștia să fie pregătiți să facă față provocărilor și să își construiască o carieră în această industrie în continuă creștere. Сообщение (video) Învață ceea ce îți place, alege Profesiile Viitorului. Tinerii pasionați de jocurile video pot să aibă o carieră de succes în Game Design появились сначала на #diez.
11:45
Acest an ar putea deveni cel mai periculos din istoria Canadei, din cauza incendiilor care au acoperit aproape toate provinciile și teritoriile canadiene, informează Reuters. Până la sfârșitul verii, se preconizează condiții climaterice calde și uscate. Сообщение Canada se confruntă cu cele mai mari și mai grave incendii de vegetații din ultimii ani появились сначала на #diez.
11:45
Hub-ul de învățare Orange Digital Center aduce lumea digitală și a antreprenoriatului mai aproape de femei, prin intermediul instruirilor Women Digital Center, ediția 2023. Сообщение Orange Digital Center. Înscrie-te la cursul gratuit pentru femei – Women Digital Center появились сначала на #diez.
11:45
În data de 8 iunie, la Chișinău, peste 200 de elevi din întreaga Republică Moldova, împărțiți în peste 20 de grupe, au participat la cea de-a doua ediție a concursului de creație „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”. Сообщение Peste 200 de elevi au participat la cea de-a doua ediție a concursului Săptămâna Eficienței Energetice în Școala Mea появились сначала на #diez.
11:45
De obicei, farmaciile se închid la ora 20.00, unele activând chiar și până la 23.00, însă și mai puține stau la dispoziția clienților nonstop. Niciodată nu putem prezice urgențele legate de sănătate, mai ales când ele se produc noaptea târziu. Pentru astfel de situații, unele rețele de farmacii din Chișinău sunt deschise 24 de ore din 24 pentru a oferi oamenilor acces la toată gama de medicamente. Сообщение Adresele farmaciilor din Chișinău care sunt deschise nonstop появились сначала на #diez.
11:45
Recent, la Academia de Studii Economice din Moldova, în incinta FinTech HUB a avut loc Simpozionul „Integrarea Europeană – Repere Bancare”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Liga Bancherilor din Moldova și a fost moderat de Sergiu BEZNIȚCHI, jurnalist. Сообщение La ASEM a avut loc Simpozionul „Integrarea Europeană – Repere Bancare”. Ce subiecte au fost discutate появились сначала на #diez.
11:45
Visul de a vizita unul dintre cele mai frumoase orașe europene - Istanbul - a devenit realitate pentru două câștigătoare ale promoției „UEFA Champions League 2023”. Cele două norocoase sunt Ana Agachi și Natalia Tihonova. Anume ele împreună cu partenerii lor vor merge la finala ținută pe 10 iunie la Istanbul, unde Man City va face spectacol alături de Inter. Va fi un meci care va scrie istorie și care promite a fi un show de neuitat pentru fanii fotbalului. Сообщение Maib și Mastercard au premiat câștigătorii care vor merge în Istanbul la finala „UEFA Champions League” появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
10:30
Avem deja inteligență artificială, conducem mașini în totalitate electrice, dar pierdem „o jumătate de zi” pentru obținerea asigurării RCA? Maib susține șoferii responsabili și le oferă soluții digitale optimizate. Сообщение Vești bune pentru șoferi! Maib oferă un nou serviciu: asigurare RCA – 100 % digitală появились сначала на #diez.
10:00
În perioada 16-18 iunie, la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” va fi organizată cea de-a șasea ediție a festivalului „DescOperă”. Acesta este unicul festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est. Сообщение Festivalul de muzică clasică în aer liber „DescOperă” revine la Orheiul Vechi cu o nouă ediție появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
09:30
Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 8 iunie – 7 iulie 2023, va fi suspendat traficul rutier pe str. Tighina, în perimetrul str. Alexei Mateevici și Alexandru Bernardazzi. Măsura a fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de reabilitare a străzii Tighina.   Сообщение Atenție, șoferi! Traficul rutier de pe o stradă din centrul capitalei va fi suspendat până în luna iulie появились сначала на #diez.
09:30
Acordeonistul moldovean Radu Rățoi a câștigat ieri, 8 iunie, cel mai importante premiu muzical din Danemarca. Este vorba despre Leonie Sonnings Musikpris Talent Prize. Сообщение Un acordeonist moldovean este unul dintre câștigătorii celui mai important premiu muzical din Danemarca появились сначала на #diez.
08:00
Astăzi, 9 iunie, elevii din întreaga țară susțin proba de bacalaureat la limba străină. La examen vor participa 17 020 de candidați. Сообщение BAC 2023: Circa 17 000 de elevi din Moldova susțin astăzi bacalaureatul la limba străină появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
21:45
Astăzi este a 470-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение În Ucraina se construiesc structuri pentru a proteja instalațiile energetice de rachetele rusești. Cele mai importante evenimente din a 470-a zi de război появились сначала на #diez.
19:30
Cum poate fi exodul intelectualilor invers, astfel încât o țară ca Moldova să convingă tânăra generație să rămână în țară? Acesta a fost subiectul unei discuții live care a avut loc la Chișinău în cadrul proiectului Echolocation. Сообщение (podcast) Am adunat tineri cu experiențe universitare diferite pentru a discuta trendul de a pleca peste hotare la studii, într-un nou episod Echolocation появились сначала на #diez.
19:30
Iaca și se sfârșește săptămâna de lucru, iar odată cu ea vine și weekendul! Și ce poate da start mai bine acestuia decât participarea la un eveniment care îți este pe plac și pe interes. Ca să îți ușurăm decizia, dar și să te anunțăm ce evenimente vor avea loc în această vineri, 9 iunie, la Chișinău, îți lăsam mai jos o listă. Сообщение #diez îți propune o listă de recomandări de evenimente la care să mergi vineri, 9 iunie появились сначала на #diez.
18:30
A început sezonul florilor de nufăr! Astfel, din luna mai și până la sfârșitul lunii septembrie, doritorii pot admira aceste mici comori acvatice ale naturii în diferite locații. În Moldova există spații unde cei interesați pot vizita florile de nufăr, iar #diez vă prezintă trei dintre ele. Dacă nu ai reușit să vizitezi niciuna dintre aceste locații, te ajutăm noi cu informațiile și coordonatele necesare. Сообщение (foto) Locații din Moldova unde poți admira frumusețea nuferilor, cât te va costa și cum poți ajunge la destinație появились сначала на #diez.
17:45
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a informat despre decizia de a reduce personalul diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în România prin limitarea numărului acestuia la un nivel apropiat de cel al reprezentării diplomatice și tehnico-administrative a României în Federația Rusă. Сообщение Ministerul Afacerilor Externe al României reduce personalul Ambasadei Federației Ruse în România cu 40 de persoane появились сначала на #diez.
17:45
Potrivit CNN, în data de 7 iunie, superstarul argentinian Lionel Messi a declarat că se va alătura clubului de fotbal Inter Miami din Major League Soccer. Сообщение Lionel Messi și-ar fi ales un nou club. Argentinianul va juca pentru o echipă din Statele Unite ale Americii появились сначала на #diez.
Ieri
16:45
Primăria Municipiului Chișinău a anunțat că în contextul desfășurării Festivalului „Cireșar” în această sâmbătă, 10 iunie, în comuna Trușeni, în scuarul Casei de Cultură, la ora 12.00, transportul public din și spre Capitală va fi suplinit. Сообщение Sâmbătă, ruta nr. 34 va fi suplinită cu unități de transport. Totul în contextul Festivalului „Cireșar” de la Trușeni появились сначала на #diez.
16:15
Populația cu reședință obișnuită a Republicii Moldova, la data 1 ianuarie 2023, a constituit 2 512 800 de persoane, în scădere cu 52 300 de persoane (2 %) față de aceeași perioadă a anului 2022. Potrivit raportului elaborat de Biroul Național de Statistică, aceste schimbări au fost influențate în mare parte de migrația netă, care rămâne în continuare negativă. Сообщение (grafic) Câți oameni avem în Moldova și cum arată piramida vârstelor în țara noastră pentru anul 2022 появились сначала на #diez.
16:00
Cea de-a patra ediție a Festivalului Industriilor Creative (FIC), organizat de Artcor, s-a încheiat. Evenimentul a adunat o comunitate de peste 30 de speakeri locali și internaționali, 50 de artiști, peste 1000 de profesioniști din design, muzică, film, industria dezvoltatoare de jocuri, fotografie, marketing și peste 1000 de vizitatori. Сообщение Cea de-a patra ediție a Festivalului Industriilor Creative, organizat de Artcor, s-a încheiat. Ce evenimente au avut loc появились сначала на #diez.
16:00
Studenții și studentele de la USM care învață Game Design și Producție Multimedia pot practica în noile laboratoare Profesiile Viitorului de la USM. Сообщение (foto) Cum studenții care studiază Game Design și Producție Multimedia de la USM învață în laboratoare performante появились сначала на #diez.
16:00
„Moldova Digital Summit” va avea în centrul discuțiilor formarea unui spațiu digital comun orientat către cetățeni, cu schimbări pozitive pentru întreaga societate. În invitația de participare la platforma oferită de Moldova Digital Summit, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a punctat că ediția curentă a forului vine să reconfirme vectorul european al Republicii Moldova. Mai mult, cel mai mare eveniment dedicat transformării digitale și inovațiilor tehnologice, este un exercițiu practic pentru armonizarea și integrarea, sub aspectul tehnologiilor informaționale, al Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Сообщение Premierul Dorin Recean: „Moldova Digital Summit vine să reconfirme vectorul european al Republicii Moldova” появились сначала на #diez.
16:00
La data de 6 și 7 iunie, în incinta Palatului Republicii, s-a desfășurat cea de-a a XI-a ediție a unui dintre cele mai ample evenimente culturale din Moldova - „Jazz’n Chișinău International Festival”. Сообщение (foto) Jazz, poezie și combinații artistice inedite! Cum s-a desfășurat a XI-a ediție a „Jazz’n Chișinău International Festival” появились сначала на #diez.
16:00
Parlamentul Republicii Moldova, cu votul a 68 de deputați, a adoptat un proiect de lege care prevede dreptul garantat la cetățenia Republicii Moldova pentru fiecare copil născut pe teritoriul țării noastre. Сообщение Fiecare copil născut în Republica Moldova va putea beneficia de dreptul garantat la cetățenia țării noastre появились сначала на #diez.
15:00
La ședința plenară de astăzi, au fost ratificate trei acorduri cu Guvernul României. Acordurile prevăd renovarea a trei poduri rutiere care fac legătura dintre Republica Moldova și România. Сообщение Parlamentul a votat în două lecturi renovarea a trei poduri rutiere care fac legătura dintre Moldova și România появились сначала на #diez.
15:00
În instituțiile de învățământ general din țară are loc cea de-a doua etapă a înscrierii copiilor în clasa I. Aceasta se va încheia pe 19 iunie. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Сообщение În instituțiile de învățământ general din țară are loc cea de-a doua etapă a înscrierii copiilor în clasa I появились сначала на #diez.
15:00
TEDxValeaTrandafirilor a anunțat următorii patru vorbitori ai celei de-a treia ediții, din data de 11 iunie. Află cine sunt aceștia și despre ce vor vorbi. Сообщение Lista speakerilor TEDxValeaTrandafirilor a fost definitivată! Află cine sunt cei patru oratori noi появились сначала на #diez.
14:00
Inspectoratul General al Poliției atenționează cetățenii Republicii Moldova că pe adresele electronice este distribuit un nou tip de mesaj cu conținut fals. Potrivit informațiilor, infractorii folosesc numele autorităţilor publice naționale și logo-ul acestora, pentru a spori credibilitatea escrocheriei. Сообщение Inspectoratul General al Poliției: „Pe adresele electronice este distribuit un nou tip de mesaj cu conținut fals” появились сначала на #diez.
13:45
Inovațiile și tehnologiile IT, integrate în domeniul educației, pentru dezvoltarea forței de muncă și a antreprenoriatului în domeniu vor constitui tematica din acest an a „Tekwill Expo Day”. Evenimentul este o platformă importantă pentru promovarea sectorului TIC în Moldova, încurajarea antreprenorialului și a inovației, care totodată, aduce în prim-plan, rezultatele proiectelor educative marca Tekwill. Сообщение Idei inovatoare în domeniile educației, financiar-bancar sau a inteligenței artificiale. Cu ce noutăți vine „Tekwill Expo Day”: появились сначала на #diez.
13:15
Pagina #NeamPornit de pe Facebook a povestit despre comoara care se regăsește în satul Mateuți, raionul Rezina. Vorbim despre defileul pitoresc al râului Ciorna din această zonă. Localitatea se află la 17 km distanță de centrul raional, la 14 km distanță de orașul Râbnița și la 120 km distanță de municipiului Chișinău. Сообщение Ce trebuie să cunoști despre defileul râului Ciorna din satul Mateuți, care se află la 120 km de Chișinău появились сначала на #diez.
13:15
Parlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură proiectul de lege privind amalgamarea voluntară a localităților. Proiectul de lege prevede principiile, criteriile, condițiile și procedura de amalgamare voluntară a unităților administrativ-teritoriale de nivelul întâi. Сообщение (doc) Localitățile ar putea să beneficieze de bugete suplimentare dacă vor decide să se unească între ele появились сначала на #diez.
13:15
Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat astăzi, 8 iunie 2023, un podcast de educație financiară cu titlul „Dă sens banilor”. Emisiunea video va fi moderată de jurnalista Liliana Barbăroșie. Сообщение Banca Națională a Moldovei a lansat un podcast de educație financiară cu titlul „Dă sens banilor” появились сначала на #diez.
13:15
Y-PEER Modova a lansat YouthPEERGame Junior, un joc de societate inovator dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, care are drept scop dezvoltarea unui comportament responsabil privind sănătatea emoțională și modul de viață sănătos al preadolescenților. Сообщение Y-PEER Modova a lansat un joc interactiv care promovează un comportament responsabil al preadolescenților появились сначала на #diez.
13:15
Astăzi completăm lista articolelor despre muzeele din Republica Moldova. Astfel, în cele ce urmează, vă vom relata câteva informații interesante despre Muzeul de Istorie și Etnografie din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca. Сообщение (foto) 6 000 de piese selecționate din varii domenii. Faceți cunoștință cu Muzeul de Istorie și Etnografie din Sadaclia появились сначала на #diez.
13:15
Micii producători de vinuri din Republica Moldova au reușit să obțină 19 medalii în cadrul concursului VINARIUM International Wine Contest, care a avut loc în România în perioada 25 – 28 mai. Noutatea a fost distribuită pe pagina de Facebook a Asociației Micilor Producători de Vinuri din Moldova. Сообщение Micii producători de vinuri din Moldova au reușit să obțină 19 medalii în cadrul unui concurs internațional появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.