Șase pensionari ai MAI și ai sistemului penitenciar – recunoscuți vinovați pentru filarea a doi procurori, în timp ce activau în „securitatea internă” a Partidului „ȘOR”

Punctul, 26 mai 2023 12:10

Urmare a unui dosar penal trimis în judecată de procurorul PCCOCS, șase pensionari ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost recunoscuți vinovați pentru filarea a doi procurori anticorupție, înaintea prezidențialelor din noiembrie 2020. Faptele au avut loc în Chișinău, pe parcursul a opt zile. Majoritatea celor șase bărbați erau atunci … Articolul Șase pensionari ai MAI și ai sistemului penitenciar – recunoscuți vinovați pentru filarea a doi procurori, în timp ce activau în „securitatea internă” a Partidului „ȘOR” apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 2 ore
16:10
Un ofițer de investigații a fost mușcat de mână și lovit cu piciorul în timp ce efectua percheziții la domiciliul unui individ. Incidentul a avut loc ieri-dimineață, în jurul orei 09:30, în localitatea Bubuieci, din municipiul Chișinău, susțin sursele PulsMedia.MD. Este vorba despre un angajat al IP Botanica, din cadrul Direcției de Poliție a municipiului … Articolul Ofițer de investigații mușcat și lovit cu piciorul, în timpul unor percheziții, la Bubuieci apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Țării de Jos, Fred Duijn. Discuțiile s-au axat pe oportunitățile de intensificare a cooperării atât la nivel bilateral, cât și în domeniul economic. În cadrul întrevederii, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a mulțumit diplomatului olandez pentru suportul oferit țării noastre, făcând referire la implementarea reformei … Articolul Oportunitățile de intensificare a cooperării moldo-olandeze, discutate la întrevederea lui Vlad Batrîncea cu ambasadorul Regatului Țării de Jos în R.Moldova, Fred Duijn apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Procuratura Anticorupție oficiul Sud anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a persoanelor publice din cadrul Consiliului raional Cahul și a administratorilor unor companii, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de depășirea atribuțiilor de serviciu (art. 327 alin. (2) lit. b), b1) din Codul penal). Urmărirea penală a fost … Articolul Persoane publice din cadrul Consiliului raional Cahul și administratorii unor companii deferiți justiției pentru depășirea atribuțiilor de serviciu apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui șef de secție din cadrul SRL „Chișinău-Gaz”, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de luare de mită (art. 333 alin. (1) din Codul penal). Urmărirea penală a fost pornită în luna mai 2023, … Articolul Șef de secție din cadrul SRL „Chișinău-Gaz” deferit justiției pentru luare de mită apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 6 ore
12:40
Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI în comun cu procurorii PCCOCS, cu suportul mascaților de la  BPDS „Fulger”, au desfășurat alte cinci percheziții pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți, în dosarul ce vizează crearea și conducerea unei organizații criminale. În rezultatul perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat  înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, dispozitive electronice de … Articolul VIDEO // Alte cinci percheziții desfășurate în municipiul Chișinău și Bălți, în dosarul creării și conducerii unei organizații criminale apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Inițiativa legislativă care prevede dreptul garantat la cetățenia Republicii Moldova pentru fiecare copil născut pe teritoriul țării noastre a fost votată, în a doua lectură, de 68 de deputați.   DOCUMENTUL vizează modificarea Legii cetățeniei Republicii Moldova în vederea excluderii sintagmei ce prevede că copiii născuți pe teritoriul țării pot obține cetățenia Republicii Moldova doar dacă … Articolul Copiii născuți pe teritoriul țării noastre vor beneficia de dreptul garantat la cetățenia Republicii Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Vrem nu vrem, dar gazele naturale scumpe, procurate iarna trecută, va trebui să le consumăm, a declarat actualul secretar de la Președinție, Andrei Spînu la emisiunea „Cutia neagră”. Potrivit lui, prețul gazului scump se va regăsi în tariful plătit de cetățeni, transmite bani.md. Republica Moldova a achiziționat în perioada 2022-2023 gaz de pe pe bursele internaționale … Articolul Verdictul lui Spînu: Vrem nu vrem, dar costul gazului scump se va regăsi în tarif apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
În urma ,,scandalului monstru” dintre Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție, au fost scurse mai multe informații despre unele directive venite din partea PA în adresa CNA, ce ține de unii aleși locali. Astfel, potrivit informațiilor, CNA ar fi primit ordin ca ,,până la alegeri trebuie reținuți, percheziționați și arestați cu mascați 18 primari, funcționari … Articolul Directiva PA pe care ofițerii CNA au refuzat să îndeplinească: Perchiziționați și reținuți primarii ce au susținerea masivă a societății, dar sunt din alte partide apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Republica Moldova va achiziționa gaz de la două companii, una din Grecia – DEPA, iar numele celei de-a doua este secret, potrivit anunțului directorului Energocom, Victor Bînzari. „Până în prezent au fost selectate două companii pentru livrarea gazului. Putem divulga doar câteva informații. Una dintre companii este DEPA din Grecia, pe care am reușit să … Articolul Enigma achiziției gazelor // Moldova va achiziționa metan de la două companii: Numele uneia e secret apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 8 ore
10:30
Societatea Comercială Turboenergy Power a acționat în judecată Termoelectrica, de data aceasta pentru a-și recupera datoriile. Conform plângerii adresată Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, ar fi vorba de peste 4 milioane de lei, bani care nu au fost deocamdată achitați pentru serviciile prestate și bunurile transmise. Pe rolul instanței se află și cauza în care Turboenergy … Articolul Societatea Comercială Turboenergy Power a acționat în judecată Termoelectrica apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu ministra pentru afaceri europene a Regatului Suediei, Jessika Roswall. Discuțiile oficialilor s-au concentrat asupra procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și importanța accelerării acestui proces, inclusiv prin deschiderea negocierilor de aderare pâna la sfârșitul acestui an. „Am adresat mulțumiri … Articolul Nicu Popescu la Stockholm: „Am adresat mulțumiri doamnei ministru pentru sprijinul constant oferit de Suedia pe parcursul Președinției sale la Consiliul UE” apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a participat astăzi la Conferința Internațională „Situația drepturilor omului în teritoriile ocupate ale țărilor candidate sau potențial candidate la aderarea la Uniunea Europeană: Moldova, Ucraina și Georgia”, eveniment organizat de Asociația Promo-LEX cu sprijinul financiar al Fundației Soros-Moldova și National Endowment for Democracy în parteneriat cu Biroul politici de reintegrare. În cadrul conferinței, participanții, experți … Articolul Situația drepturilor omului din regiunea transnistreană discutată în cadrul unei conferințe internaționale apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
12:40
Zona Pipera din Nordul Bucureștiului reprezintă una dintre cele mai mari atracții pentru tinerele familii și pentru cei care vor să facă o investiție imobiliară, care să le asigure câștiguri generoase din chirii sau revânzare – este concluzia Raportului North Bucharest Investments despre zona Pipera, potrivit unui comunicat. Pipera este alegerea perfectă pentru toți cei care sunt în … Articolul Companie din R.Moldova, de succes și în România. Raport North Bucharest Investments: Pipera, cartierul cu cele mai multe ansambluri rezidențiale premium și luxury apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Angajații Poliției de Frontieră efectuează cercetări în privința a două persoane care dețineau permise de conducere cu semne vădite de falsificare. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate cazurile, la trecerea frontierei prin PTF Tudora și PTF Costești. În primul caz, în punctul de trecere a frontierei Tudora, pe direcția intrare în R. Moldova … Articolul Angajații Poliției de Frontieră efectuează cercetări în privința a două persoane care dețineau permise de conducere cu semne vădite de falsificare apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, au reținut doi bărbați pentru trafic de droguri, unul dintre aceștia fiind un colonel al structurilor de forță (din afara sistemului MAI). Cei doi au vârste de 40 și, respectiv, 43 de ani. Urmare a perchezițiilor din Chișinău, au fost depistate droguri de … Articolul Un colonel al structurilor de forță, reținut pentru trafic de droguri apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:10
Numărul beneficiarilor Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli se va majora. Raportul la proiectul de lege care prevede acest lucru a fost aprobat, astăzi, de membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară. Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Alexandr Trubca și Viorel Barda. Aceasta prevede majorarea numărului beneficiarilor Programului de rambursare … Articolul Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli va avea mai mulți beneficiari apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, reiterează faptul că dezvoltarea localităților în care oamenii au acordat vot de încredere lui și echipei formațiunii sale continuă să fie o prioritate. Prin urmare, municipiul și raionul Orhei, care se dezvoltă din 2015 încoace, va fi modernizat în continuare. În următoarea perioadă, în acest scop, au fost prevăzute 350 … Articolul Ilan Șor: Pentru următoarea perioadă, 350 de milioane de lei sunt prevăzuți pentru dezvoltarea municipiului Orhei și a localităților din raion apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut întrevederi cu Președintele Senatului, Ignazio la Russa, și Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul Republicii Italiene, Lorenzo Fontana. Discuțiile s-au axat pe prioritățile cetățenilor moldoveni care locuiesc în Italia, precum și pe agenda parlamentară a Republicii Moldova. „Legăturile strânse, care există între țările noastre, se datorează inclusiv comunității de cetățeni … Articolul Prioritățile cetățenilor moldoveni care locuiesc în Italia, discutate la întrevederile lui, Igor Grosu, cu președintele Senatului și al Camerei Deputaților din Parlamentul Italiei apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Procurorii PCCOCS anunță terminarea urmăririi penale în privința unui tânăr de 28 ani din Hâncești, învinuit de exploatarea sexuală a unei minore din Bălți la vârsta de 13 ani. Potrivit documentării efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, sub conducerea procurorilor PCCOCS, faptele au avut loc din  aprilie până în mai 2022. Bărbatul … Articolul Urmărire penală terminată în privința unui bărbat din Hâncești, care a exploatat sexual o adolescentă din Bălți apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Republica Moldova va beneficia de asistență nerambursabilă în valoare de 40 de milioane de euro. Banii sunt oferiți în cadrul unui acord de finanțare cu Comisia Europeană, semnat pe 11 mai și ratificat astăzi de Guvern, transmite IPN. Ministrul finanțelor, Veronica Sirețeanu, a declarat că este vorba despre Programul „UE pentru reziliență și guvernanță”. „Scopul … Articolul Moldova va primi 40 de milioane de euro din partea Comisiei Europene apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Partidului „ȘOR” crește în sondajele noi prezentate. Formațiunea condusă de Ilan Șor se află pe locul doi în preferințele alegătorilor și poate fi considerată ca fiind singura forță de opoziție din Republica Moldova. Sunt datele unui nou studiu, realizat de compania iData și prezentat astăzi, 7 iunie.  Astfel, în cazul unor alegeri parlamentare, doar trei … Articolul Sondaj: Partidul „ȘOR”, pe locul doi în preferințele alegătorilor apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
La 06 iunie 2023, a fost pronunțată încă o sentința de Judecătoria Ungheni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Ungheni.  Potrivit sentinței, un medic obstetrician ginecolog din secția maternitate a IMSP SR Ungheni, a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor și metodelor de … Articolul Încă un medic din Ungheni, condamnat pentru malpraxis apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
La 29 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.    Astfel, potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății care a dus … Articolul Bărbat condamnat la 9 ani de închisoare pentru că și-a înjunghiat amicul de pahar apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că din 1 iunie, a.c., în instituțiile de educație timpurie din capitală este implementat Meniul model unic, sezon vară – toamnă, elaborat în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătăţii. Meniul model unic, sezon vară – toamnă, include 3 mese principale şi o gustare.  Masa copiilor va conține în fiecare zi cel puțin o … Articolul Meniu nou în grădinițele din capitală pentru sezonul vară-toamnă apare prima dată în Punctul pe i.
08:20
Demisia conducerii ANRE, procurarea volumelor de gaz la preț de piață și reducerea tarifului pentru consumatorii casnici. Sunt solicitările liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, către guvernarea de la Chișinău. În caz contrar, politicianul cere oamenilor să iasă la proteste. Președintele Partidului Nostru spune că la protestele antiguvernamentale, pe care-și planifică să le organizeze, sunt binevenite toate formațiunile … Articolul Renato Usatîi: Facem Marea Adunare Națională 2, dar nu mă asociez cu penali și fugari apare prima dată în Punctul pe i.
6 iunie 2023
16:10
În Republica Moldova, partidele și politicienii care cumpără direct voturile alegătorilor, au succes. Și nu doar din motiv că populația își vinde votul din cauza sărăciei, dar pentru că în linii generale, poporului nostru îi lipsește capacitatea de a gândi pe termen lung. Moldovenii vor beneficii imediate de la orice mișcare făcută. Probabil tot din … Articolul VIDEO // Summitul CPE pe înțelesul tuturor și bilele negre date de rapoartele GRECO și Freedom House apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
La 30 mai 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.        Astfel, potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății care … Articolul Pedeapsă de 13 ani de închisoare, pentru vătămare intenționată gravă a integrității corporale, care a dus la decesul victimei apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Prim-ministrul Dorin Recean a condamnat distrugerea barajului de la Nova Kahovka. Ucraina a acuzat Federația Rusă că a aruncat în aer un baraj important de pe fluviul Nipru, într-o zonă ocupată de Moscova în sudul țării, trimițând un torent de zeci de mii de metri cubi de apă peste regiune.  Și președinta Maia Sandu a … Articolul Autoritățile de la Chișinău condamnă distrugerea barajului de la Nova Kahovka apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Doi bărbați de 38 și 43 de ani, originari din Durlești și Slobozia, au fost arestați pentru 30 de zile, fiind suspectați de comiterea unui furt dintr-un Lexus. Polițiștii au stabilit că unei femei i s-ar fi făcut rău în timp ce conducea automobilul. Aceasta a oprit pe o stradă din capitală, a ieșit din … Articolul VIDEO // Doi bărbați, arestați pentru 30 de zile, fiind suspectați de comiterea unui furt dintr-un Lexus apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
În acest an, cu sprijinul Uniunii Europene, Republica Moldova își propune achiziționarea unui radar, grație căruia vor putea fi detectate eventualele pericole la adresa securității țării. O spune ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, potrivit căruia din cauza bombardamentelor barbare ale Rusiei asupra Ucrainei achiziționarea unui radar care va monitoriza spațiul aerian a … Articolul Nicu Popescu: Prioritatea pentru acest an este achiziția unui radar apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Republica Moldova nu are nevoie astăzi de proteste în domeniul agriculturii, ci de cooperare și platforme de dialog. O spune fostul președinte al Asociației „Agrocereale”, Igor Grigoriev, după ce reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor” au anunțat un protest non-stop începând cu data de 7 iunie. Potrivit lui Igor Grigoriev, Republica Moldova nu ar trebui să se alăture … Articolul Igor Grigoriev: În agricultură e nevoie de cooperare, nu de proteste apare prima dată în Punctul pe i.
5 iunie 2023
21:00
Ucraina confirmă luni faptul că desfăşoară ”acţiuni ofensive” în anumite sectoare ale frontului şi revendică câşriguri teritoriale în apropiere de oraşul devastat Bahmut, în est, însă minimalizează scara acestor atacuri despre care Moscova spune că le-a respins, relatează AFP. ”Sectorul Bahmut rămâne epicentrul ostilităţilor”, anunţă într-o postare pe Telegram adjuncta ministrului ucrainean al Apărării Ganna Maliar. … Articolul Ucraina confirmă că desfăşoară ”acţiuni ofensive” şi revendică ”succese” în apropiere de Bahmut apare prima dată în Punctul pe i.
15:10
Președintele Maia Sandu conștientizează că principalul său concurent este Partidul „ȘOR” și este în panică, motiv pentru care va împiedica formațiunea să participe la următoarele alegeri, care ar putea fi amânate, pentru a se menține la putere. Este concluzia la care a ajuns președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care dă asigurări că va găsi diverse … Articolul Ilan Șor: Vom găsi diverse modalități pentru ca Partidul „ȘOR” să-și desfășoare activitatea, ca să ajungă la putere și să îmbunătățească viața cetățenilor R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) și un grup de deputați din Rada Supremă a Ucrainei reprezentând partidul „Sluga Naroda” au anunțat despre inițierea unui parteneriat politic. Ambele partide fac parte din grupul liberalilor europeni ALDE, iar vizita la Chișinău a deputaților ucraineni are loc la o săptămână … Articolul Partidul CUB lansează un parteneriat politic cu partidul de guvernământ din Ucraina „Sluga Naroda” apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Arhitectul-șef al raionului Hîncești a fost reținut, în această dimineață, de către ofițerii CNA în cadrul unor dosare de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu, aflate în exercitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Funcționarul este bănuit de perceperea mijloacelor financiare ilicite pentru perfectarea actelor permisive de recepție finală a unor … Articolul Arhitectul-șef al raionului Hîncești a fost reținut de CNA în cadrul unor cauze pornite pe fapte de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Comisia Pre-Vetting a încheiat evaluarea în privința procurorilor Vitalie Codreanu și Cristina Gladcov și anunță că cei doi candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) nu au promovat evaluarea integrității. Deciziile emise de Comisie au fost transmise candidaților și instituției responsabile de organizarea concursului, în cazul dat CSP. La această etapă, … Articolul Procurorii Vitalie Codreanu și Cristina Gladcov candidați la funcția de membri al CSP, nu au promovat evaluarea integrității apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Doi polițiști au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost luația la pumni de un șofer și pasagerul său care s-ar fi aflat în stare de ebrietate. Incidentul ar fi avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 4 iunie, în jurul orei 16:00, în localitatea Speia, din raionul Anenii Noi, susțin sursele PulsMedia.MD. … Articolul NEWS ALERT // Doi polițiști au fost bătuți de un șofer și pasagerul său, la Anenii Noi apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Pe data de 27 mai, la Comrat, a avut loc un așa-numit congres cu toți aleșii locali din autonomia găgăuză. S-au ținut multe discursuri înflăcărate, majoritatea cu tentă separatistă. Chiar dacă a fost o adunare a găgăuzilor și pentru găgăuzi, discursurile s-au ținut nu în limba găgăuză, cum ar fi fost firesc, dar exclusiv în … Articolul (VIDEO) Radar Politic: Congresul din Comrat – oază de separatism pro-rusesc? Istoria UTA Găgăuzia și cum păstrăm țara unită apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Sute de delegați, prezenți la adunarea cetățenilor, au votat pentru inițierea procedurilor de organizare a unui referendum republican consultativ cu privire la vectorul politic extern și păstrării statutului de neutralitate. Evenimentul a avut loc duminică, 4 iunie, la Orhei, și a întrunit cetățeni și activiști civici din toată țara, reprezentanți ai partidelor politice „ȘOR” și … Articolul Adunarea cetățenilor a decis: Guvernarea trebuie să consulte poporul cu privire la statutul de neutralitate și vectorul extern al R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
SA „Moldovagaz” anunță că a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o cerere privind micșorarea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2023, transmite IPN. Conform proiectul calculelor prezentate, tariful mediu la gazele naturale furnizate se propune să fie diminuat până la 16 492 de lei pentru o … Articolul Moldovagaz a solicitat ANRE micșorarea tarifelor la gaze pentru consumatorii finali apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău, Oficiul Principal, cu suportul Ofițerilor de investigații a Serviciului Investigare Infracțiuni Contra Vieții și Sănătății Persoanei al Secției Investigație Infracțiuni al DP Chișinău, au investigat o infracțiune de tâlhărie, prevăzută de art.188 alin.(2) lit.b) și f) din Codul penal, iar la data de 26 mai 2023 urmărirea penală în privința a trei … Articolul Trei învinuiți, cercetați penal pentru tâlhărie, deferiți justiției apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
La data de 04.06.2023 o patrulă de carabinieri a Direcției regionale Centru a IGC, fiind implicată în serviciul de menținere a ordinii publice în Grădina Publică Ștefan cel Mare din mun. Chișinău, a observat un copil minor care plângea. Lângă acesta erau două persoane, care la apropierea oamenilor legii au solicitat ajutor. Carabinierii s-au apropiat … Articolul Un minor de 6 ani rătăcit în Capitală, a fost reîntors părinților datorită unei patrule de carabinieri apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
La 29 mai, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Hâncești.  Astfel, potrivit sentinței, un tânăr în vârstă de 29 de ani, originar din raionul Rezina, a fost recunoscut vinovat de omor premeditat al unui membru de familie, săvârșit cu deosebită cruzime (art.145 alin.(2) … Articolul Pedeapsă de 13 ani și 4 luni de închisoare, pentru tânărul care și-a incendiat sora, fapt care a dus la decesul ei apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Dorin Damir, președinte al Federației FEA (Fighting & Entertainment Association), a rămas păgubaș în litigiul de apărare a cinstei și demnității împotriva fostului șef de la MoldAtsa, Sorin Stati. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a menținut decizia instanței de apel, care i-a respins cererea ca fiind una neîntemeiată. Astfel, finul de cununie al fostului lider … Articolul Finul lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, fără 30 de mii: Damir mai este acuzat de abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice. apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, într-un discurs, că va veni vremea când copiii din lume vor fi protejaţi de “un asemenea rău precum răul rusesc” şi de agresiuni.  “Operaţiunea de salvare din oraşul Pidhorodne, regiunea Dnipro, unde o rachetă rusă a distrus case, a fost deja finalizată. 25 de persoane au fost rănite, … Articolul Zelenski: Va veni vremea când copiii de pe Pământ vor fi protejaţi de un asemenea rău precum răul rusesc şi de astfel de agresiuni apare prima dată în Punctul pe i.
2 iunie 2023
17:20
Președinta Maia Sandu și-a încheiat discuțiile în marja summit-ului Comunității Politice Europene cu o întâlnire cu Prim-ministrul Cehiei, Petr Fiala. „Am mulțumit Premierului Fiala pentru relațiile excelente pe care le avem cu țara sa și pentru susținerea consecventă a parcursului nostru european”, a spus șefa statului. Totodată, Președinta a menționat că Republica Moldova este ţară … Articolul Șefa statului i-a mulțumit Prim-ministrul Cehiei, Petr Fiala, pentru participarea la summitul CPE și susținerea consecventă a Moldovei apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Zeci de tineri protestează în tăcere în fața hotelurilor din Capitală, unde sunt cazați liderii europeni și jurnaliștii care au participat la summitul Comunității Politice Europene. Manifestanții poartă tricouri pe care sunt imprimate mesaje în limba engleză, în care o acuză pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, de dictatură: „Europa, o susții pe Maia Sandu. … Articolul Protestele continuă, de data aceasta – în fața hotelurilor unde sunt cazate delegațiile europene și jurnaliști străini: „Împotriva dictaturii instituite de Maia Sandu” apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Canada îi sancționează pe oligarhii și politicieni din Moldova care sunt legați cu Federația Rusă. Măsura este luată pentru a preveni eventualele destabilizări în regiune din partea Rusiei. Despre aceasta a anunțat Ministerul Afacerilor Externe al Canadei, scrie Reuters, citat de IPN. Sancțiunile vizează inclusiv șapte persoane și Partidul „Șor”, a declarat ministerul canadian într-un comunicat de … Articolul Canada impune sancțiuni oligarhilor din Moldova care sunt legați cu Rusia apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Propunerile de a impune o încetare a focului sau de a face concesii teritoriale pentru a opri războiul din Ucraina nu ar servi decât la legitimarea agresiunii lui Vladimir Putin şi ar încuraja viitoare atacuri, a avertizat vineri secretarul american de stat Antony Blinken, care a prezentat strategia SUA pentru creşterea rezistenţei Ucrainei la ameninţările … Articolul SUA resping apelurile pentru o pace de tip „Potemkin” în Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
Surpriză mare pentru vizitatorii OrheiLand, la sfârșitul evenimentului organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, la inițiativa lui Ilan Șor. Pe scena de pe teritoriul parcului de distracții a evoluat, în premieră pentru Republica Moldova, renumitul Dj Willey William, care a încins la maximum atmosfera. Mai mult de o oră, copiii și adulții au dansat … Articolul Dj Willey William a încins atmosfera în parcul de distracții, la OrheiLand apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.