UE a prelungit scutirea de taxe de import pentru mărfurile ucrainene. Zelenski vrea ca această facilitate să devină permanentă

TV Nord, 26 mai 2023 10:10

Uniunea Europeană a convenit să suspende pentru încă un an taxele de import pentru mărfurile venite din Ucraina, în ciuda protestelor ferimerilor din mai multe state, inclusiv România, care spun că piața este acaparată de produse ucrainene ieftine, scrie digi24.ro. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit UE pentru prelungirea scutirii de taxe şi s-a angajat […] Acest articol UE a prelungit scutirea de taxe de import pentru mărfurile ucrainene. Zelenski vrea ca această facilitate să devină permanentă a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TV Nord

Acum 5 minute
16:10
Își pot administra deja proprietățile în mod legal și să-și întocmească acte de moștenire sau să-și dea în gaj locuința la necesitate în cazul unei nevoi. Locuitorii din satul Bulboaca, raionul Briceni, care nu dețineau titluri de proprietate, au primit acte cadastrale de înregistrare a bunurilor imobile. Documentele au fost oferite gratuit prin intermediul proiectului […] Acest articol /VIDEO/ „Deja am document!” Mai mulți locuitori din Briceni și-au primit acte cadastrale de înregistrare a bunurilor imobile a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum o oră
15:30
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în eventualitatea unei extinderi a conflictului din Ucraina, România, având în vedere apartenenţa sa la NATO, nu poate acorda sprijin pur militar Moldovei, dar ar putea cu dotarea militară. „Aş fi tentat să vă întreb ce înseamnă o umbrelă de securitate, fiindcă România este în NATO şi Moldova este […] Acest articol /VIDEO/ În eventualitatea unui conflict, România nu poate acorda sprijin militar Republicii Moldova. Declarațiile lui Iohannis a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
Asigurarea păcii pe continentul european, perspectiva aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană și securitatea energetică, au fost câteva din cele mai importante subiecte abordate de liderii europeni în cadrul Summitului Comunității Politice Europene, care a avut loc ieri, la Bulboaca. MAIA SANDU, Președinta Republicii Moldova: „Am vorbit despre securitate, am vorbit despre nevoia de a […] Acest articol /VIDEO/ Principalele teme, abordate la Summitul CPE de la Bulboaca. Sandu: „Pentru Republica Moldova sunt rezultate concrete” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 2 ore
15:10
De la începutul acestui an, în R. Moldova s-au făcut doar două transplanturi de organe, unul de ficat și altul de rinichi, în timp ce pe listele de așteptare sunt peste 100 de oameni, unii în stare gravă. Donatori vii sunt extrem de puțini, iar pe cei în moarte cerebrală nu are cine să-i identifice, […] Acest articol Doar două transplanturi s-au făcut de la începutul anului, în timp ce zeci de oameni sunt în așteptarea unui organ a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
Un bărbat aflat joi în vizită la Bazilica Sf. Petru din Vatican s-a dezbrăcat la un moment dat și s-a urcat complet gol pe altarul principal al bisericii, într-un aparent protest față de războiul din Ucraina, potrivit digi24.ro. Bărbatul avea scris pe spate un mesaj prin care cerea salvarea copiilor din Ucraina. Potrivit Reuters, bărbatul […] Acest articol /FOTO/ Un bărbat s-a dezbrăcat în Bazilica Sf. Petru din Vatican și s-a urcat complet gol pe altarul principal a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:30
Emoții greu de controlat au trăit astăzi elevii care au susținut primul examen de bacalaureat. Cei peste 4000 de absolvenți alolingvi din întreaga țară s-au prezentat dis de dimineață la centrele de BAC. Părinții care au venit să își susțină copiii spun că acasă nu și-ar fi găsit liniștea. „Emoțiile mereu sunt și de dimineață […] Acest articol /VIDEO/ „A fost ușor.” Peste 4000 de elevi au susținut primul examen de bacalaureat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 4 ore
14:00
Cehia vrea să deschidă oficiul unui atașat militar la Chișinău. Anunțul a fost făcut de premierul de la Praga, Petr Fiala, aflat în Republica Moldova, potrivit realitatea.md. Oficialul ceh a susținut o conferință de presă, alături de omologul moldovean Dorin Recean. Acesta a vorbit inclusiv despre colaborările dintre Chișinău și Praga, dar și despre provocările […] Acest articol /ULTIMĂ ORĂ/Cehia deschide în Moldova oficiul unui atașat militar a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:20
Doi arbori valoroși, un nuc cu diametrul de 35 cm și un măr cu diametrul de 40 cm, au fost tăiați fără aprobarea autorităților competente. În rezultatul autosesizării inspectorilor de mediu din Bălți, a fost constatat faptul defrișării neautorizate a 2 de arbori de speciile nuc cu d 35 cm și măr cu d 40 […] Acest articol /FOTO/ Defrișări neautorizate la Spitalul de Psihiatrie din Bălți. Inspectorii de Mediu s-au autosesizat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:10
A fost rupere de nori la Aninoasa, miercuri după-amiază. Cel mai afectat de ploi a fost satul Daia. Prin mai multe gospodării s-au format adevărate râuri de apă care se scurgeau în drumul comunal, potrivit newsweek.ro. Oamenii s-au adăpostit în locuințe și au așteptat ca ploaia să se potolească. S-au temut că apele formate din […] Acest articol /VIDEO/ Inundații în România: Zeci de case și gospodării, sub ape a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 6 ore
12:10
Fiecare a patra persoană din țara noastră are vârsta de 60 de ani, iar fiecare al șaptelea vârstnic are nevoie de îngrijire socială și medicală. În acest sens Asociația Obștească „Casmed” asigură serviciul de îngrijire integrată la domiciliu, dezvoltat și în șapte localități din raionul Glodeni. Îngrijitorii care merg acasă la beneficiari pentru a-le acorda […] Acest articol /VIDEO/ Îngrijiri integrate la domiciliu. Ce spun vârstnicii din raionul Glodeni despre aceste serviciu a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 8 ore
10:10
Nou atac al Rusiei asupra Kievului înainte de zorii zilei. Apărarea spune că a doborât peste 30 de drone și rachete de croazieră trase de forțele ruse, relatează The Guardian. Primarul Kievului, Vitali Klitciko spune că atacul a fost în două valuri. De la începutul lunii trecute, Moscova și-a reluat atacurile asupra capitalei ucrainene după […] Acest articol Rușii atacă masiv Kievul. Ucrainenii au doborât peste 30 de drone și rachete de croazieră a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:10
Garantarea securității pe continentul european reprezintă un deziderat important pentru comunitatea europeană și acesta a fost reiterat de liderii europeni în cadrul discuțiilor purtate pe platforma celei de-a doua ediții a Summitului Comunității Politice Europene. A declarat președintele Franței, Emmanuel Macron, în cadrul conferinței de presă de închidere a lucrărilor Summitului CPE de la Bulboaca, […] Acest articol Emmanuel Macron, la Summitul CPE: Aderarea Moldovei la UE nu este doar realizabilă, ci un fapt care urmează să fie împlinit a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:10
O să mai lăsăm de la noi dacă vrem să fie armonie în relaţie că, pe alocuri, spiritele sunt mai încordate. Noi însă vrem să fim fericiţi.   Horoscop 2 iunie 2023 – GEMENI O să vă ia prietenii pe sus şi o să vă bucuraţi de un mediu care să vă priască, poate aveţi […] Acest articol Horoscopul zilei de astăzi – 2 iunie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:10
Un copil de 14 ani a murit strivit de o poartă metalică, în timpul unui meci de fotbal. Tragedia s-a produs ieri, în sectorul Ciocana al capitalei. Conform Poliției, medicii au intervenit la fața locului, au preluat minorul și l-au transportat la o instituție medicală. În urma traumatismelor suportate, copilul a decedat pe patul de […] Acest articol /VIDEO/ Momentul în care o poartă de fotbal strivește adolescentul de la Ciocana a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:00
Poșta Moldovei a pus în circulație seria de mărci poștale, plicul „prima zi” și ștampila poștală specială dedicate Summit-ului Comunității Politice Europene. La fel, a fost lansată și cartea poștală cu marcă fixă ”Întreprinderea de Stat ”Poșta Moldovei – 30 de ani”, însoțită de ștampila poștală specială. Tot ieri, cu ocazia Zilei Copiilor, Poșta Moldovei […] Acest articol /FOTO/ Poșta Moldovei a lansat seria de mărci poștale dedicate Summit-ului Comunității Politice Europene  a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 24 ore
19:10
R. Moldova nu va renunța la Transnistria în drumul său de integrare în Uniunea Europeană. Potrivit președintei Maia Sandu se lucrează atât pentru a îndeplini reformele cerute de Comisia Europeană, cât și pentru a găsi o soluție pentru conflictul transnistrean. „Cu cât mai mult vom avansa pe calea integrării europene, cu cât mai multă siguranță […] Acest articol Maia Sandu: „Nu renunțăm la Transnistria pentru a ne integra în UE” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
18:00
Dis-de-dimineață, sute de copii însoțiți de parinți și bunici au luat cu asalt centrul orașului Bălți. Micuții au avut parte de clovni, jocuri şi dansuri distractive. Au desenat pe asfalt şi au participat la diverse concursuri și competiții.Toți copii care au participat şi au fost activi la concursuri au fost premiați cu jucarii. Echipa TV […] Acest articol /FOTO REPORTAJ/ Ziua Internațională a Copilului, la Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:20
O fetiţă, mama ei şi o altă femeie au fost ucise joi în timpul unui atac cu rachete ruseşti asupra Kievului, după ce adăpostul antiaerian în care s-au grăbit să intre nu s-a deschis, potrivit martorilor oculari, ceea ce a determinat autorităţile locale să deschidă o anchetă, în timp ce cazul din capitală l-a făcut […] Acest articol Două femei și o fetiță de nouă ani au murit la Kiev pentru că au găsit adăpostul închis: „Nimeni nu a deschis. Au bătut destul de tare” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:10
Maia Sandu, Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski au avut o discuție despre următorii pași ce țin de integrarea europeană a statelor pe care le conduc. Discuția a avut loc afară, într-un cadru informal, la Bulboaaca unde are loc Summitului CPE. „Împreună cu Președintele Franței, Emmanuel Macron și Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, am discutat despre următorii […] Acest articol /VIDEO/Sandu, Macron și Zelenski au avut o discuție despre următorii pași ai Moldovei și ai Ucrainei pe calea europeană a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:20
Zâmbete, dulciuri şi multe daruri. Echipa TV NORD şi-a premiat micii urmăritori, de Ziua Internațională a Copilului.  Grație partenerilor noştri, participanții concursului de desen organizat on-line, au fost premiați cu jucării, bilete la teatru şi un voucher în valoare de 1000 de lei la Pizza Mania. Pe locul întâi s-a clasat Gabriela Petrov, de 6 […] Acest articol /VIDEO/ De Ziua Internațională a Copilului, TVN și-a premiat micii urmăritori a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
16:00
Un bărbat a decedat, iar concubina acestuia ajuns la spital cu leziuni grave, după ce au fost bătuți cu cruzime de către un individ. Potrivit angajaților Inspectoratului de Poliție din Drochia, bănuitul este un bărbat de 38 de ani. Totul s-a întâmplat miercuri, 31 mai, într-un sat din raionul Drochia. Victimele sunt o femeie de […] Acest articol Caz șocant în Drochia. Un bătrân a murit în drum spre spital, după ce a fost snopit în bătaie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
Angajații Ministerului Afacerilor Interne au contracarat câteva tentative de destabilizarea. Potrivit Ministrei, Ana Revenco, au fost câteva grupuri mici care încercau să își exprime în public opinia despre Summit. ”Au fost tentative de destabilizare, inclusiv de a arăta printr-un alt unghi ceea ce se întâmplă azi în Moldova. Toate aceste tentative au fost contracarate, am […] Acest articol Au fost înregistrate câteva acțiuni de destabilizare. Ana Revenco: „Am acționat sincronizat” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Canada intenționează să instituie sancțiuni împotriva oligarhilor ruși care vor încerca să destabilizeze Republica Moldova, a anunțat joi șeful diplomației canadiene, Melanie Joly, potrivit Reuters. „Pentru prima dată în istoria Canadei, astăzi anunțăm sancțiuni în sprijinul democrației în Moldova, Acestea vor viza oligarhii ruși care încearcă să se amestece în treburile Republicii Moldova”, a declara Melanie […] Acest articol Canada anunță sancțiuni pentru oligarhii ruși care încearcă să destabilizeze Republica Moldova a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:10
Șeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borel a venit cu un mesaj important pentru țara noastră. Potrivit oficialului Transnistria nu mai este o problemă pentru aderarea Republicii Moldova la UE. „Da, Republica Moldova are o problemă teritorială, dar drumul european nu ține neapărat de Transnistria. Republica Moldova poate deveni membru UE. Cipru la fel are o […] Acest articol /VIDEO/ Josep Borell: „Republica Moldova are o problemă teritorială, dar drumul european nu ține neapărat de Transnistria” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:50
O ambulanță a Spitalului Clinic Bălți a fost amplasată în centrul orașului, iar zeci de micuți au avut ocazia să vadă îndeaproape autospeciala folosită în realizarea misiunilor de asistență medicală urgentă și transport. Micuții s-au echiapt în halate albe, iar angajații medicali le-au prezentat copiilor sfaturi despre cum să acționeze în diverse cazuri de urgență […] Acest articol /FOTO/ Au îmbrăcat halate albe și s-au urcat în ambulanța. Surpriză neobișnuită de ziua copiilor din partea SC Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:10
Cel puțin 484 de copii din Ucraina au fost uciși de la începutul războiului declarat de Federația Rusă. Declarațiile aparțin Președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski. „Încercăm să respingem relele aduse de agresiune. Din păcate, aseară în capitala noastră au mai fost trei victime și zece răniți, iar înainte de asta sute de persoaner au avut de […] Acest articol Cel puțin 484 de copii ucraineni au fost uciși de ruși de la începutul războiului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:20
Zilei Internaționale a Copilului, sărbătorită la Bălți. Autoritațile locale au pregătit un program divers. Spectacole muzicale și artistice, master classuri, flash mob, programe de divertisment, jocuri interactive, spectacole demonstrative ale sportivilor, expoziție de mașini și echipamente specializate, proiecție de filme în aer liber. În aceeași zi, la ora 17:00 va avea loc disko-show, unde fiecare […] Acest articol /FOTO/ Ziua Internațională a Copilului sărbătorită la Bălți. Vezi programul a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:20
Preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, a cerut joi autorităţilor kosovare să retragă ceea ce el a numit „pretinşi primari” din nordul Kosovo pentru a dezamorsa o criză care a declanşat violenţe, transmite Reuters. La sosirea la cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene în Republica Moldova, Vucic a declarat că o astfel de măsură ar […] Acest articol / CPE/ Preşedintele Serbiei cere retragerea „pretinşilor primari” din nordul Kosovo a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
Zilei Internaționale a Copilului, sărbătorită la Bălți. Autoritațile locale au pregătit un program divers. Spectacole muzicale și artistice, master classuri, flash mob, programe de divertisment, jocuri interactive, spectacole demonstrative ale sportivilor, expoziție de mașini și echipamente specializate, proiecție de filme în aer liber. În aceeași zi, la ora 17:00 va avea loc disko-show, unde fiecare […] Acest articol /DOC/ Ziua Internațională a Copilului sărbătorită la Bălți. Vezi programul a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:10
Elon Musk, seful Tesla, a preluat joi primul loc în clasamentul averilor mondiale, înaintea lui Bernard Arnault, CEO-ul LVMH, potrivit datelor Bloomberg. Elon Musk devine din nou cel mai bogat om din lume joi, 1 iunie, înaintea lui Bernard Arnault şi Jeff Bezos, potrivit datelor de la Bloomberg Billionaires Index. Miliardarul american, proprietar al Twitter […] Acest articol Elon Musk redevine cel mai bogat om din lume a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:50
Peste 600 de jurnaliști din țară, dar și de peste hotare vor reflecta Summitul Comunităţii Politice Europene care are loc astăzi la Chișinău. La evenimentul s-ar putea lua decizii importante la nivel mondial. Jurnaliștii au pornit spre Bulboaca cu trenul.  Abia după un control riguros au putut ajunge în zona amenajată pentru ei la Castelul […] Acest articol /VIDEO/ La Summitul Comunităţii Politice Europene, care se desfășoară în R. Moldova, s-ar putea lua decizii importante la nivel mondial. Primele impresii ale jurnaliștilor străini care au ajuns la eveniment a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:50
La summitul Comunității Politice Europene la Bulboaca va participa și Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, care deja a ajuns la castelul de la Bulboaca. Vizita oficialului nu a fost făcută publică până în ultimul moment. Ministra de Interne, Ana Revenco a menționat că informația respectivă este confidențială, din motive de securitate. Fii mai aproape de echipa […] Acest articol /FOTO/ Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a ajuns la Bulboaca. Va participa la Summitul EPC a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:30
La summitul Comunității Politice Europene la Bulboaca va participa și Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, care deja a ajuns la castelul de la Bulboaca. Vizita oficialului nu a fost făcută publică până în ultimul moment. Ministra de Interne, Ana Revenco a menționat că informația respectivă este confidențială, din motive de securitate. Fii mai aproape de echipa […] Acest articol Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a ajuns la Bulboaca. Va participa la Summitul EPC a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:00
Zeci de oficiali europeni vor păși în curând pe covorul roșu de la Summit-ul Comunității Politice Europene, care are loc în satul Bulboaca din raionul Anenii Noi. Aceștia vor fi întâmpinați de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind […] Acest articol /FOTO/ Cum arată Covorul Roșu de la Summit-ul Comunității Politice Europene 2023 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Sute de jurnaliști, atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare sunt în așteptarea oficialilor europeni. Pentru aceștia au fost amenajate trei corturi speciale cu acces la internet, wi-fi și ecrane imense, pentru ca evenimentul să fie urmărit în direct.   Menționăm că Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, reunind, în premieră […] Acest articol /FOTO/ Sute de jurnaliști sunt în așteptarea oficialilor europeni, care urmează să pășească pe covorul roșu a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Vreme caldă fără precipitații, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pentru prima zi de vară. La nord, mercurul din termometre nu va urca mai sus de +24 grade Celsius,ziua și +12 grade Celsius noapte. În centrul țării temperatura aerului va oscila între +25 și +13 grade Celsius. În zona de sud a țării maximela vor oscila […] Acest articol Mult soare și temperaturi generoase. Cum va fi timpul prima zi de vară a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
NATO va monitoriza spațiul aerian al Republicii Moldova în timp ce peste patruzeci de lideri europeni se vor reuni la un summit în apropierea graniței cu Ucraina, unde își vor reafirma sprijinul pentru această țară, în timp ce Kievul pregătește o contraofensivă la invazia rusă, transmite agenția Reuters, citată de boursorama.com, citat de g4media.ro. Summitul Comunității […] Acest articol Cerul Moldovei, supravegheat atent de NATO, în perioada Summitului Comunității Politice Europene a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:20
Tarifele la roaming între Republica Moldova şi Uniunea Europeană vor scădea considerabil de la 1 ianuarie 2024. Anunțul a fost făcut de Maia Sandu după o intrevedere cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. „Astăzi țara noastră a mai făcut un pas spre construirea Moldovei europene acasă prin semnarea unui nou acord, care prevede […] Acest articol Roaming mai ieftin între Republica Moldova și UE. De când se aplică măsura a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
31 mai 2023
17:50
Femeia din Soroca, dispărută fără urmă în urmă cu 5 zile, a fost găsită vie și nevătămată. Despre asta a anunțat fiica ei, pe o rețea de socializare, transmite realitatea.md „În această dimineață, mama mea a fost găsită vie și nevătămată! Mulțumesc persoanelor care au contribuit cu distribuiri și informații utile pentru stabilirea locului aflării […] Acest articol Femeia din Soroca, dispărută fără urmă, a fost găsită. Mesajul publicat de fiica ei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:50
Tăieri ilicite într-un trup de pădure administrat de primăria localității Gălăşeni, raionul Rîșcani. În cadrul unei razii de control desfășurate de inspectorii de mediu din Rîșcani, a fost descoperit un caz de tăiere ilicită a 14 arbori de specia salcâm într-un trup de pădure administrat de primăria localității Gălăşeni. Arborii tăiați ilegal cu diametrele la […] Acest articol /FOTO/ 14 arbori de salcâm, tăiați ilegal la Rîșcani. Oamenii legii caută făptașii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:30
Indiferent de sezon, viitoarele mămici sunt foarte precaute în ceea ce privește alimentația lor. În cele din urmă, o dietă nutritivă este extrem de importantă, atât în timpul sarcinii, cât și în afara ei. Iată care sunt cele mai bune alimente, potrivit odoras.md, pe care ar trebui să le consume viitoarele mămici, vara: Legumele cu frunze […] Acest articol Ești însărcinată în timpul verii? Iată cele 5 alimente care nu trebuie să-ți lipsească din dietă a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:20
abinetul de miniștri a rectificat Legea bugetului de stat pentru anul 2023. Potrivit documentului, atât veniturile, cât și cheltuielile bugetului de stat se majorează cu 1,406 miliarde de lei.  Respectiv, veniturile bugetului de stat cresc cu 2,2% și vor constitui 66,274 miliarde de lei, iar cheltuielile cu 1,7% și vor constitui 84,602 miliarde de lei. […] Acest articol Bugetul de stat pentru anul 2023, rectificat de Guvern a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:30
Joi, 1 iunie, Republica Moldova va fi gazda Summitului Comunității Politice Europene (CPE), reuniune care se va desfășura la Castel Mimi în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Autoritățile au publicat agenda evenimentului, dar și lista oaspeților străini care vor fi prezenți. Potrivit responsabililor de la Guvern, evenimentul va începe la ora 10:00 cu întâmpinarea delegaților […] Acest articol Summitul Comunității Politice Europene: a fost anunțată agenda evenimentului și lista oaspeților care vor fi prezenți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:30
Kremlinul a declarat miercuri că, fără Rusia, nu poate exista un dialog deplin privind procesele politice în Europa, cum ar fi cel pe care intenţionează să îl promoveze Comunitatea Politică Europeană (CPE), care va organiza joi, în Republica Moldova, un summit cu aproape 50 de lideri de pe continentul european, într-o tentativă de izolare a […] Acest articol Nu există dialog deplin în Europa fără Rusia, susţine Kremlinul înainte de summitul CPE din Republica Moldova a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:10
Departe de casă și nu chiar așa cum și-au dorit, elevii refugiați din Ucraina, care s-au stabilit cu părinții în Bălți, au sărbătorit ultimul sunet. După un an de studii online, plini de speranțe și cu mari emoții, cei 45 de elevi de la centrul „Anastasis” din oraș au participat la careul dedicat încheierii anului […] Acest articol /VIDEO/ „Nu așa cum mi-am imaginat!” Copiii refugiați din Ucraina, la Bălți au sărbătorit ultimul sunet a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:00
Anual, la 31 mai, este marcată Ziua mondială fără tutun, pentru a aborda consecințele grave, provocate de tutun, asupra sănătății populației, mediului înconjurător și securității alimentare la nivel global. De asemenea, este o oportunitate de a susține politicile eficiente de reducere a riscurilor condiționate de consumul de tutun și de a motiva persoanele să renunțe […] Acest articol Peste 6000 de moldoveni mor în fiecare an din cauza consumului de tutun a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:10
Distracție şi voie bună în curtea Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, unde zeci de tineri s-au adunat pentru a participa la Youth Festival. Acesta este la prima ediție și a adunat zeci de talente, care au absolvit USARB. Tot în cadrul festivalului cei mai activi studenți au primit premii bănești și diplome de […] Acest articol /VIDEO/ După un an de muncă, răsplata e pe măsură. Curtea USARB a devenit neîncăpătoare la Youth Festival a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:30
Implementarea proiectului transfrontalier care prevede reabilitarea Parcul Central din orașul Bălți, a estradei de vară și o parte a străzii pietonale, întârzie. Primăria orașului nici după aproape un an de căutări, nu a reușit să găsească un antreprenor care să execute lucrările. Pentru a nu pierde cele aproape 800 de mii de euro alocați în […] Acest articol /VIDEO/ Va fi sau nu reabilitat Parcul Central la Bălți. Din bugetul municipal s-au mai alocat peste 400 de mii de euro a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:20
Maia Sandu a anunțat că va candida pentru încă un mandat la funcția de președinte al țării. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru agenția de știri americană Bloomberg, transmite MOLDPRES. Oficialul și-a exprimat convingerea că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană până în anul 2030. Totodată, aceasta a vorbit despre pericolul care poate […] Acest articol Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al țării a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
Pregătirile pentru Summitul din 1 iunie sunt pe ultima sută de metri. Primele delegații oficiale deja au început să sosească în Republica Moldova.  Autoritățile din domeniul securității naționale informează cetățenii că pe întreg teritoriul țării activitățile decurg într-un regim de normalitate.  La această oră, Aeroportul Internațional Chișinău activează în regim obișnuit, fără modificări în fluxul de procesare […] Acest articol Primele delegații oficiale au început să sosească în Republica Moldova a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.