Dilemă rezolvată în cazul lui Platon. Probele din dosar nu au dispărut, acestea erau în camera de păstrare

Agora.md, 26 mai 2023 10:00

Judecătoria Chișinău anunță că probele dintr-un dosar penal în care este vizat omul de afaceri Veaceslav Platon nu au dispărut. CD-ul cu înregistrările video se afla în camera de păstrare a probelor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 30 minute
14:30
Guvernul Canadei a anunțat astăzi lista celor sancționați pentru acțiunile de destabilizare a Republicii Moldova. Potrivit unui comunicat emis de autoritățile canadiene, acestea vizează oligarhi, parlamentari și un partid politic care are legături cu Federația Rusă.
Acum o oră
14:10
Fostul deputat Cristian Rizea ar fi fost transferat, în secret, de la Vaslui la Penitenciarul Rahova. Conducerea închisorii din București ar fi luat măsuri excepționale pentru siguranța acestuia, în condițiile în care ar exista informații potrivit cărora un lider interlop bucureștean, aflat în libertate, ar fi trimis vorbă unor deținuți să-l supună pe Rizea unor abuzuri umilitoare, scrie Gândul.
Acum 2 ore
13:50
În primul trimestru din 2023, plățile efectuate de către moldoveni cu cardul au ajuns la 53 de miliarde de lei. Cu 16,7 miliarde de lei mai mult față de perioada similară a anului trecut, când plățile efectuate cu cardul au ajuns la 36,3 miliarde de lei. „După pandemie, în Republica Moldova, plățile cu cardul și comerțul online au cunoscut cea mai rapidă creștere”, a declarat Veaceslav Ioniță, expert în politici economice al Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.
13:10
După Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie, prim-ministrul Armeniei a avut o întâlnire cu mai mulți membri ai comunității armene din R. Moldova. Întâlnirea s-a desfășurat la Conacul lui Manuc Bei din orașul Hîncești.
Acum 4 ore
12:30
Prim-ministrul Cehiei, Petr Fiala a anunțat că țara sa va deschide un atașat militar la Chișinău. Potrivit premierului, acest lucru va permite aprofundarea cooperării în domeniul apărării și va simplifica schimbul de informații.
12:30
Un test de sânge pentru depistarea a peste 50 de tipuri de cancer a avut rezultate promițătoare în cadrul unui studiu desfășurat în Marea Britanie. Cercetătorii spun că rezultatele sunt promițătoare.
11:00
Ești gata să-ți transformi weekendul într-o călătorie palpitantă prin evenimente deosebite? Află ce te așteaptă în primul weekend al verii și bucură-te de fiecare clipă!
Acum 6 ore
10:50
În noaptea de 2 iunie, trupele ruse au atacat capitala Ucrainei cu drone și rachete de croazieră. Potrivit Administrației Militare a Kievului, acesta a fost „al șaselea atac aerian în șase zile”, iar inamicul „și-a schimbat armele de fiecare dată”, notează meduza.io.
10:40
Avocata poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu a venit cu o reacție după incidentul în care un minor a murit după ce a fost strivit de o poartă de fotbal. Avocata a menționat că adulții nu fac suficient pentru a preveni asemenea cazuri.
10:30
Ministrul educaţiei, Ligia Deca, a exemplificat care vor fi salariile nete pentru cadrele didactice, după ce Guvernul a adoptat joi OUG care prevede majorări salariale pentru personalul din învăţământ. În cazul unui profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic definitiv, cu experienţă între 5 şi 10 ani, salariul va creşte de la 2.713 lei la 3.365 de lei net.  
10:10
Prim-ministrul R. Moldova Dorin Recean a venit cu un mesaj după Summitul Comunității Politice Europene (CPE) care a avut loc la Bulboaca. Premierul a menționat că țara noastră are prieteni și parteneri de încredere și că se vor intensifica colaborările între statele europene.
10:00
Începând cu 2 iunie, a doua zi după Summitul Comunității Politice Europene, sunt ridicate treptat restricțiile de circulație în Chișinău și în spațiul aerian al țării. Aceasta chiar dacă în R. Moldova încă se află câteva delegații oficiale internaționale.
Acum 8 ore
08:40
Întreprinderile Ukrzalizniția și Calea Ferată din Moldova au semnat un Memorandum, care prevede că Ucraina va ajuta Republica Moldova să reconstruiască un tronson de cale ferată cu o lungime de 400 de kilometri, anunţă Ministerul ucrainean al Restaurării, scrie Mold-Street.
Acum 24 ore
21:40
Summitul Comunității Politice Europene, care are loc în R. Moldova, a adus țara noastră în atenția presei internaționale. Cu toate acestea, accentele au fost puse diferit. În timp ce unele se axau pe importanța evenimentului pentru R. Moldova și integrarea europeană, pentru altele a fost pretext de a pune etichete demersului sau chiar de a descoperi istoria locului.
21:30
Președintele francez a felicitat Republica Moldova pentru modul în care a organizat Summitul, menționând în același timp că Franța a contribuit și ea la capitolul securitate. Totodată, în cadrul conferinței de presă, Emmanuel Macron a abordat mai multe subiecte, printre care războiul din Ucraina, dar și perspectivele europene ale Republicii Moldova. Mai jos puteți găsi cele mai importante declarații.
21:20
În timp ce o lume întreagă a urmărit mai mult sau mai puțin declarațiile importante de la Bulboaca, unii internauți n-au ezitat să facă glume din cele mai colorate momente ale Summitului CPE organizat în R. Moldova. Iată o scurtă selecție de pe rețelele de socializare.
21:10
Summitul Comunității Politice Europene care s-a desfășurat astăzi la Bulboaca a luat în mod oficial sfârșit, anunță autoritățile. În contextul în care tot mai multe delegații părăsesc locația, autoritățile au enunțat mai multe recomandări pentru cetățeni, având în vedere existența mai multor restricții.
21:00
Summitul Comunității Politice Europene care s-a desfășurat astăzi la Bulboaca a luat în mod oficial sfârșit, anunță autoritățile. În contextul în care tot mai multe delegații părăsesc locația, autoritățile au enunțat mai multe recomandări pentru cetățeni, având în vedere existența mai multor restricții.
19:00
În jurul orei 18:00, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ieșit în fața jurnaliștilor de la Summitul EPC 2023 de la Bulboaca. Liderul statului vecin a ținut o conferință de presă de aproape o oră în care a răspuns la întrebări despre NATO, sistemul PATRIOT, conflictul transnistrean din Republica Moldova și alte subiecte. În această știre, rezumăm cele mai importante declarații ale lui Zelenski.
17:40
Totalurile Summitului CPE sunt anunțate într-o conferință generală în care vorbește președinta Maia Sandu. La fel, luări de cuvânt au premierii Spaniei și Cehiei.
17:30
Un minor în vârstă de 15 ani a decedat după ce o poartă de fotbal a căzut peste el și l-a strivit. Cazul tragic a avut loc în seara zilei de 31 mai, în sectorul Ciocana al capitalei.
17:00
Premierul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, a ținut un discurs în cadrul întâlnirii plenare la Summitul EPC 2023, în care a aplaudat curajul poporului moldovean și a vorbit despre ajutorul pe care toți participanții la Summit trebuie să-l ofere Ucrainei. Acesta a subliniat că țara vecină trebuie să se bazeze pe toate statele, iar repercusiunile războiului trebuie să însemne mai mult ajutor financiar, militar și umanitar.
16:50
Președintele român, Klaus Iohannis, se declară optimist în ceea ce privește aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Într-o conferință de presă susținută în cadrul Summitului EPC, acesta a spus că și-ar dori ca negocierile să înceapă peste un an.
15:50
Canada se alătură țărilor care impun sancțiuni pentru oligarhii ruși care vor încerca să destabilizeze Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de șefa diplomației canadiene, Melanie Joly.
15:30
Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco susține că situația din țară, în ce privește securitatea este „în regim de normalitate”, nefiind înregistrate incidente ieșite din comun.
Ieri
13:40
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelelnski cere ca Ucraina să fie admisă cât de curând ca membră cu drepturi depline a UE și NATO. Liderul de la Kiev spune că țara agresoare Rusia țintește noi teritorii și că ar trebui cât mai curând să-și retragă trupele armate din Transnistria. Discursul a fost ținut la Summitul PCE din 1 iulie în R. Moldova.
13:40
Președintele României, Klaus Iohannis a făcut declarații în sesiunea plenară a Summitului. Liderul de la București a menționat că cetățenii Republicii Moldova nu sunt singuri, iar liderii europeni și alți parteneri se află astăzi aici pentru țara noastră.
13:20
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelelnski cere ca Ucraina să fie admisă cât de curând ca membră cu drepturi depline a UE și NATO. Liderul de la Kiev spune că țara agresoare Rusia țintește noi teritorii și că ar trebui cât mai curând să-și retragă trupele armate din Transnistria. Discursul a fost ținut la Summitul PCE din 1 iulie în R. Moldova.
13:20
Summitul Comunității Politice Europene a fost deschis de către Maia Sandu care și-a început discursul prin a accentua că evenimentul are loc la doar 20 km de granița cu Ucraina, iar acest Summit este o expresie clară a solidarității cu poporul ucrainean. 
12:40
#ROOFOFFLINE: MAD about AD se întâmplă peste doar 5 zile. Astăzi vrem să vă povestim despre partenerii evenimentului, cei care ne ajută să organizăm o petrecere faină pe un acoperiș minunat pe 5 iunie.
12:00
R. Moldova găzduiește astăzi, 1 iunie, Summitul Comunității Politice Europene (CPE), o inițiativă politică a președintelui francez, Emanuel Macron. La evenimentul de la Castelul Mimi se adună peste 45 de lideri europeni și sute de jurnaliști locali și internaționali. AGORA va reflecta mai jos evenimentul cu noutăți la minut.
10:10
Cel mai mare eveniment politic la nivel european este reflectat în presa de pe întregul continent. Mass-media din Ucraina și România scrie că
10:00
Aeronavele AWACS ale NATO vor supraveghea spațiul aerian al R. Moldova pentru a întări securitatea pe perioada desfășurării Summitului Comunității Politice Europene. Zborurile vor fi efectuate în perioada 31 mai - 2 iunie.
09:40
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a ajuns la Summitul Comunității Politice Europene, la Bulboaca. Oficial prezența acestuia a fost confirmată în ultimul moment. Prezența a fost confirmată chiar și de președintele ucrainean.
09:10
R. Moldova găzduiește astăzi, 1 iunie, Summitul Comunității Politice Europene (CPE), o inițiativă politică a președintelui francez, Emanuel Macron. La evenimentul de la Castelul Mimi se adună peste 45 de lideri europeni și sute de jurnaliști locali și internaționali. AGORA va reflecta mai jos evenimentul cu noutăți la minut.
07:00
Astăzi, 1 iunie, la Bulboaca are loc cea de-a doua ediție a Summitului Comunității Politice Europene (CPE), o inițiativă politică a președintelui francez, Emanuel Macron. La evenimentul de la Castelul Mimi se vor întâlni peste 45 de lideri europeni. 20 de delegații au ajuns deja la Chișinău pe parcursul zilei de 31 mai, printre primii oficiali europeni care au venit în țară se numără președinta Parlamentului European, Ursula von der Leyen și Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă Josep Borell. AGORA a adunat în acest articol tot ce trebuie să cunoașteți despre acest Summit la această oră.
06:20
Echipa noastră, formată din jurnaliștii Elena Zagnat, Felicia Nedzelschi și Alex Gurdila, a pornit dis-de-dimineață spre Bulboaca, unde astăzi are loc Summitul Comunității Politice Europene (EPC). De aici, vă transmitem detalii curioase din culisele celui mai așteptat eveniment politic al anului.
31 mai 2023
22:10
Uniunea Europeană a oferit un nou lot de echipamente pentru Armata Națională, fiind vorba de costume pentru geniști, echipamente medicale, aparate pentru ultrasonografie, truse de protecție individuală și kituri chirurgicale. La ceremonia de transmitere a echipamentelor a fost prezent Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell.
22:00
Uniunea Europeană a oferit un nou lot de echipamente pentru Armata Națională, fiind vorba de costume pentru geniști, echipamente medicale, aparate pentru ultrasonografie, truse de protecție individuală și kituri chirurgicale. La ceremonia de transmitere a echipamentelor a fost prezent Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell.
20:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmă că elaborarea și adoptarea mecanismului de sancționare de către UE a celor care încearcă destabilizarea R. Moldova a fost aprobat în timp record grație insistențelor României.
19:30
Cuvinte pe care le acceptăm la interpreți locali, la scriitori, la standupper-i, la bloggeri - cuvinte care ne amuză, ne trezesc emoții, ne ating, pe care le repetăm și le îngânăm, brusc devin inacceptabile pe un site media. Trebuie mass-media să fie mai catolică decât Papa de la Roma?
18:50
A fost lansată misiunea de parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova, care va cuprinde câțiva zeci de experți din țările europene ce vor ajuta Chișinăul să facă față amenințărilor hibride din partea Federației Ruse. Aflat la ceremonia de lansare, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Josep Borrell a afirmat că această misiune va pregăti instituțiile statului pentru a face față crizelor viitoare.
18:30
Președintele ales al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan nu va participa la summitul Comunității Politice Europene (CPE) care va avea loc la Bulboaca. Decizia de retragere, luată în ultimul moment, după cum a relatat Politico, a fost confirmată pentru AGORA de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a Republicii Moldova.
18:00
Parlamentul din Letonia l-a ales președinte al țării pe Edgar Rinkevici, care a condus anterior Ministerul de Externe al țării. Pentru candidatura sa au votat 52 de deputați, minimul necesar fiind de 51 de voturi, scrie The Insider.
17:40
Profesioniștii care sunt angajați în sectorul tehnologiilor informaționale și comunicații continuă să fie cei mai bine plătiți. Suma pe care o primesc lunar este de aproximativ 30 de mii de lei, pe când cei care activează în sectorul agricol au un salariu de puțin peste șapte mii, arată date BNS.
17:20
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu susține o conferință de presă alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi oficiali vor face mai multe declarații de presă, în legătură cu cea de-a doua ediție a Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care va avea loc la Bulboaca.
17:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu susține o conferință de presă alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi oficiali vor face mai multe declarații de presă, în legătură cu cea de-a doua ediție a Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care va avea loc la Bulboaca.
17:00
Fundația Constantin Mimi – Castel Art prezintă expoziția de artă plastică românească „Art Safari” care are loc în perioada 22 mai - 15 iunie 2023, la Castel Mimi, s. Bulboaca, raionul Anenii Noi. Evenimentul este dedicat femeilor din arta românească și își propune să aducă în atenția publicului o serie importantă de picturi semnate de femeile extraordinare care au contribuit semnificativ la crearea istoriei artei în România.
17:00
Lumea în care trăim a eliberat de bunăvoie scaunul din capul mesei și a așezat acolo tehnologia în toate formele ei. Influența digitală a devenit o forță imposibil de ignorat, iar agențiile de marketing sunt provocate din ce în ce mai mult să găsească căi neumblate, dar în același timp funcționale, pentru a redefini modul în care brandurile interacționează cu audiența lor. AGORA organizează pe 5 iunie o nouă ediție de ROOFOFFLINE. De această dată, am intitulat-o MAD about AD și vom pune în lumină piața publicitară autohtonă. Până atunci, am decis să vă deschidem ușile spre lumea agențiilor de publicitate și de comunicare de la noi și să vă permitem să înțelegeți care este esența acestei activități. Următorul studiu de caz vine de la ADCENTER, una dintre cele mai bine cotate agenții de marketing digital din Republica Moldova.
16:50
Sarmalele, mămăliga, brânză cu smântână și tocănița de vinete sunt câteva din felurile de mâncare tradiționale moldovenești care vor fi servite oaspeților europeni la Summitul CPE din 1 iunie. Totuși, echipa de bucătari au experimentat și combinații culinare mai deosebite. Pe masa liderilor politici se va regăsi și „exponate cu încărcătură istorică”. Țelina și morcovul va lua forma Coloanei Infinitului de Brâncuși.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.