Peste 46 de mii de traversări la frontieră, în ultimele 24 de ore. 23 de persoane au primit refuz de intrare în R. Moldova

TVR Moldova, 26 mai 2023 08:20

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 46 813 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 24 254 traversări persoane.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
16:00
Emisfera nordică a fost extrem de afectată de incendii de vegetaţie în primăvara acestui an, potrivit unui raport publicat joi de administratorii programului Copernicus de monitorizare atmosferică al Uniunii Europene, informează DPA, preluată de Agerpres.
Acum 15 minute
15:50
Peste 25 de vinării care produc vinuri cu Indicație Geografică Protejată (IGP) în cele trei regiuni delimitate ale Moldovei: „Codru”, „Ștefan Vodă” și „Valul lui Traian” vor participa la Festivalul „DeVin&DeGust”. Evenimentul se va desfășura timp de două zile, 3 și 4 iunie, pe strada pietonală „Eugen Doga” din Chișinău, transmite IPN.
Acum 30 minute
15:40
Un bărbat aflat joi în vizită la Bazilica Sf. Petru din Vatican s-a dezbrăcat la un moment dat și s-a urcat complet gol pe altarul principal al bisericii, într-un aparent protest față de războiul din Ucraina.
Acum o oră
15:20
Indicele global al preţurilor produselor alimentare a scăzut în luna mai la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, graţie unor diminuări semnificative în ceea ce priveşte preţurile uleiurilor vegetale, cerealelor şi lactatelor, care au anulat majorările de preţuri la zahăr şi carne, a anunţat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite agenția Reuters, potrivit Agerpres.
Acum 2 ore
15:00
Mai multe explozii au zguduit vineri orașul portuar Berdiansk, ocupat de Rusia, în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, anunță atât oficiali locali numiți de Rusia, cât și ucraineni, transmite CNN.
14:50
Președintele Klaus Iohannis merge în acest week-end în Germania pentru a participa la ceremonii în Düsseldorf și Frankfurt pe Main unde va primi două premii civice pentru promovarea drepturilor omului și susținerea conviețuirii diferitelor etnii, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, scrie G4Media.ro
14:40
„Summitul Comunității Politice Europene organizat ieri de Republica Moldova a fost un succes. A fost un succes fiindcă a arătat importanța Republicii Moldova pentru securitatea întregii Europe”, a transmis europarlamentarul Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook.
14:20
Realizarea proiectelor comune în domeniul economic, al infrastructurii, energiei, afacerilor interne, al apărării, agriculturii și în cel al dezvoltării regionale au constituit principalele subiecte discutate de prim-ministrul Dorin Recean, cu prim-ministrul Cehiei, Petr Fiala.
14:20
Un șofer din Georgia a fost identificat la controlul de frontieră cu permisul de conducere falsificat, iar un conațional a încercat să ajungă în mod fraudulos în țara vecină.
14:10
ANRE a publicat prețurile maxime la carburanții auto valabile pînă pe 5 iunie 2023.
Acum 4 ore
14:00
Mai multe târguri cu produse autohtone vor fi organizate în sectoarele Chișinăului, în acest weekend.
13:50
O expoziție de artă românească a fost prezentată joi, 1 iunie, la Castelul Mimi, cu ocazia Summitului Comunității Politice Europene.
13:40
Astăzi, Asociația „Monumentum” a semnat un contract cu Ministerul Apărării al Cehiei care are drept scop restaurarea operei comemorative de război – Memorialul legionarilor cehoslovaci din Chișinău.
13:40
În primul trimestru din 2023, plățile efectuate de către moldoveni cu cardul bancar au ajuns la 53 de miliarde de lei (2,65 mlrd de euro), cu 16,7 miliarde de lei mai mult față de perioada similară a anului trecut. Cifrele au fost prezentate astăzi de expertul economic, Veaceslav Ioniță, care susține că după pandemie, în Republica Moldova, plățile cu cardul și comerțul online au cunoscut cea mai rapidă creștere, transmite MOLDPRES.
13:30
Universitatea din București este prima dintre cele 17 instituții românești de învățământ superior incluse în ediția din acest an a clasamentului global Times Higher Education Impact Ranking. Publicat joi, acesta ierarhizează universitățile în funcție de măsura în care îndeplinesc obiectivele ONU de dezvoltare durabilă și de impactul acestora asupra societății, potrivit Edupedu.ro.
13:20
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită oficială în Italia, în perioada 4-7 iunie 2023.
13:10
Actoria, muzica şi dansul se îmbină armonios la cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor Scenice ,,BITEI" de la Chişinău. Evenimentul are loc în aceste zile, după şapte ani de pauză. Aproape 300 de artişti din mai multe ţări participă la BITEI.
13:00
Joi, 1 iunie, Republica Moldova a găzduit cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene – o platformă pentru discuții politice și strategice despre viitorul Europei, înființată în 2022, la inițiativa președintelui francez, Emmanuel Macron. În cadrul evenimentului liderii europeni și-au declarat sprijinul pentru R. Moldova și Ucraina, în parcursul de aderare la comunitatea europeană.
12:50
NATO trebuie să coopereze pentru a dezvolta şi mai mult armata ucraineană în următorii ani pentru a câştiga actualul război şi a descuraja viitoare atacuri, a declarat joi secretarul de stat american Antony Blinken, relatează dpa, potrivit Agerpres.
12:30
Consilul Comunal Puhoi a aprobat o decizie cu privire la stabilirea legăturilor de colaborare, cooperare și de înfrățire a Primăriei Puhoi cu localitatea Matca, județul Galați, România. Potrivit deciziei, primarul satului, Ioan Goreanu, urmează să semneze Acordul.
12:20
În perioada 31 mai – 2 iunie curent în Sofia, Bulgaria, are loc cea de-a 68-a reuniune a Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului.
12:10
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, susține că anul 2023 va fi un an de redresare și revenire. Potrivit lui, relaxarea condițiilor monetare va crea premise pentru relansarea economiei, scăderea nivelului inflației va aduce previzibilitatea și stabilitatea necesare activității economice, iar sistemul bancar este pregătit pentru a asigura finanțarea companiilor și a populației. Constatările sunt prezentate în contextul prezentării Raportului anual 2022, transmite IPN.
Acum 6 ore
12:00
Pe 1 iunie, în Republica Moldova s-a scris istorie. 48 de șefi de state și de guverne au venit la Bulboaca să-și arate sprijinul Republicii Moldova de aderare la UE. Președinta Comisiei Europene a anunțat că tarifele la roaming vor fi eliminate treptat pentru moldoveni de la 1 ianuarie 2024, iar partenerii europeni au luat măsuri decisive pentru contracararea amenințărilor hibride. Finanțarea prin grant din partea Norvegiei va ajuta RM să consolideze reziliența energetică și stabilitatea economică, iar România a jucat un rol unic în a susține Republica Moldova în toate domeniile.
11:50
Prim-ministrul Republicii Cehe, Petr Fiala, a declarat că Summitul CPE a fost foarte important pentru Europa. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferință de presă susținută cu prim-ministrul Dorin Recean,
11:50
Președintele Republicii, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare pentru absolvenții din acest an. „Indiferent de rezultat, viitorul fiecăruia dintre voi este plin de posibilități nenumărate”.
11:30
Conferință de presă susținută de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, și prim-ministrul Republicii Cehe, Petr Fiala.
11:30
Analize economice cu Veaceslav Ioniță - 2 iunie 2023. Subiectul „Plățile cu cardul bancar în Republica Moldova”.
11:00
Institutul pentru Studiul Războiului afirmă că elemente ale Corpului Voluntarilor Ruși pro-ucraineni și ale Legiunii pentru Libertatea Rusiei au efectuat ieri o altă operațiune în Belgorod, transmite G4Media.ro
10:50
În ultimele 24 de ore polițiștii de patrulare au documentat 416 șoferi care nu au respectat limita de viteză.
10:40
Marea Britanie va acorda sprijin R. Moldova în contextul presiunii exercitate de Rusia asupra Chișinăului. Anunțul a fost făcut de către premierul britanic Rishi Sunak.
10:40
Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis în dimineața zilei de astăzi. Aeronavele civile au reluat zborurile pe Aeroportul Internațional Chișinău, transmite MOLDPRES.
10:20
Astăzi, 2 iunie, se împlinesc șapte ani de la accidentul aviatic de la Haragâş, când un elicopter românesc din serviciul de urgenţă SMURD, aflat în misiune în Republica Moldova, s-a prăbuşit lângă satul Haragâş, raionul Cantemir.
10:10
Președintele Joe Biden s-a împiedicat și a căzut pe scenă, în timpul unei ceremonii la Academia forțelor aeriene din Colorado.
Acum 8 ore
09:50
Astăzi este Ziua proclamării Republicii Italiene (1946), stat unitar în sudul Europei.
09:30
Republica Moldova a fost joi, pentru o zi, gazda diplomaţiei europene în contextul desfăşurării celui de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (CPE), care s-a încheiat la complexul vitivinicol Castel Mimi, situat în localitatea Bulboaca.
09:20
Poșta Moldovei a pus în circulație seria de mărci poștale, plicul „prima zi” și ștampila poștală specială dedicate Summitului Comunității Politice Europene. La fel, a fost lansată și cartea poștală cu marcă fixă ”Întreprinderea de Stat ”Poșta Moldovei – 30 de ani”, însoțită de ștampila poștală specială. Tot astăzi, cu ocazia Zilei Copiilor, Poșta Moldovei a pus în circulație ștampila poștală specială ”Ziua Internațională a Copilului”.
09:10
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, vineri, la Palatul Cotroceni, pe Regele Charles al III-lea. Potrivit agendei şefului statului, după ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.
08:50
Reuniunea informală a miniştrilor de externe din NATO desfăşurată joi la Oslo, a prilejuit discuţii importante, foarte deschise, în pregătirea Summit-ului NATO de la Vilnius din luna iulie, conform unei declaraţii a secretarului general adjunct, Mircea Geoană, difuzate după încheierea întâlnirii. Mircea Geoană a rezumat subiectele importante discutate de către aliaţi, transmite Agerpres.
08:30
Parcursul european al Republicii Moldova și eforturile comune ale statelor europene de a menține pacea și securitatea în regiune au fost subiectele discutate, astăzi, în cadrul unei serii de întrevederi ale prim-ministrului Dorin Recean cu omologii săi europeni, în marja celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, organizat în Republica Moldova.
08:20
Consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gherașcenko, a publicat pe rețelele sociale două fotografii care prezintă presupuse fisuri apărute la pilonii de susținere ai faimosului pod Kerci, care face legătura între peninsula Crimeea și Rusia continentală, o arteră vitală de transport, subiect al propagandei Kremlinului și un obiectiv strategic critic vizat deja armata ucraineană.
Acum 12 ore
08:00
Președintele Maia Sandu a avut un schimb de păreri cu Prim-ministra Republicii Italiene, Giorgia Meloni, care s-a aflat în prima sa vizită în Republica Moldova cu prilejul summitului.
07:50
,,Nu cred că am vicii care să deranjeze atât de mult lumea, decât faptul că le spun adevărul în ochi şi unora nu le place.” Este mărturisirea profesorului universitar Constantin Şchiopu, invitat la ISTORII CU TÂLC . De-a lungul carierei, a constatat că avem noi o lene de a deschide dicţionarele, de a deschide cărţile şi a recunoscut că nu acceptă rusismele, englezismele - dacă acestea au echivalente în limba română - şi nici pe profesorii, jurnaliştii, parlamentarii, funcţionarii care vorbesc cu mii şi mii de greşeli. Emisiunea va fi difuzată duminică, 4 iunie 2023, ora 22.00, la TVR MOLDOVA.
07:30
Vremea în acest interval de timp, se va caracteriza prin regim termic normal la început de perioadă, apoi cu o descreștere a temperaturilor și în fond fără precipitații.
Acum 24 ore
23:00
Muzica îi face fericiți. La Școala de Arte din Scumpia, Fălești copiii talentați fac artă, în pofida condițiilor, care lasă de dorit. Asta ne arată că nu contează atât de mult UNDE, dar CÂT DE MULT îți dorești și te dedici unei pasiuni. Detalii, în reportajul realizat de colegul nostru Ion Railean.
22:30
Ziua Internațională a Copiilor este un prilej în plus să petrecem momente frumoase împreună cu cei mici. E important să conştientizăm că binele copiilor trebuie să fie o prioritate, pentru că ei au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră în fiecare zi. În continuare, cunoaştem povestea unui băiat străduitor, cu visuri mari, iar pentru a le îndeplini, muncește cu multă ambiție.
22:10
Pentru 1 Iunie, colega noastră Betty Turculeţ a pregătit un reportaj mai hazliu cu şi despre copii. A încercat să afle de la ei ce secrete au şi ce minciuni mai spun câteodată.
21:30
Ziua Copiilor, sărbătorită și în familia TVR Moldova. Picii colegilor noștri au petrecut alături de animatori veseli. Să vedem cum s-au distrat și de ce surprize au mai avut parte.
21:20
„Organizarea acestui summit a fost o provocare pentru Republica Moldova.Toate țările care au participat au contribuit la organizarea sumitului în ceea ce privește securitatea și gestionarea logistică”, a declarat președintele Emmanuel Macron, la finalul Summitului Comunității Politice Europene.
21:10
Dorințele se pot materializa, la orice vârstă. Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, frații Dumitraș și Bogdănel din orașul Cricova, municipiul Chișinău și-au văzut un vis împlinit.
21:10
„Noi ne vom alinia principiilor noastre și nu este vorba doar despre Uniunea Europeană și prietenii săi. Europa este aici, Europa s-a întrunit aici”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, la finalul Summitului CPE desfășurat în Republica Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.