„Administrația de Stat a Drumurilor” va fi reorganizată

Radio Moldova, 25 mai 2023 15:40

Întreprinderea de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” va fi reorganizată în Societatea pe Acțiuni „Administrația Națională a Drumurilor“ cu capital integral de stat. Deputații au votat, joi, 25 mai, în cea de-a doua lectură proiectul de lege, care prevede modificarea unor acte normative care vizează modul de administrare a drumurilor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Moldova

Acum 12 ore
21:00
Actualul președinte al Turciei Recep Tayyip Erdogan s-a declarat învingător al alegerilor prezidențiale, transmite BBC. „Vom conduce țara în următorii cinci ani”, le-a spus el susținătorilor săi care jubilau =de pe acoperișul unui autobuz din Istanbul.
20:30
Președintele Maia Sandu va susține luni, începând cu ora 09:00 un briefing. Potrivit serviciului de presă al Președinției, șefa statului va vorbi despre situația de securitate informațională a țării noastre și acțiunile de combatere a propagandei, care vor fi întreprinse de autorități.
20:00
Din 2029, Europa va avea cel mai lung tunel subacvatic din lume, scrie DW. Acesta va trece pe sub Marea Baltică și va lega Germania de Danemarca. Grație acestui tunel, călătorii cu mașina sau cu trenul vor parcurge cu 160 de km mai puțin decât în mod obișnuit.
19:30
UPDATE 19:10 După numărarea a 92,96% dintre voturi Erdogan conduce cu 52,5%, în timp ce Kilicdaroglu a adunat 47,5%, potrivit agenției de presă Anadolu.
18:40
Prețul gazelor naturale în Europa a scăzut la cel mai redus nivel de la mijlocul lui 2021, ceea ce ajută la inversarea unei tendințe de explozie a inflației și constituie o veste bună pentru consumatori, transmit Bloomberg și Agerpres.
18:30
Sappers from the "Codru" Battalion discovered an ammunition depot from the Second World War, near the village of Măgdăcești, Criuleni district. The explosives were found on a field following agricultural works, informs the Ministry of Defense.
18:00
Secțiile de votare s-au închis în Turcia, votarea a încetat, iar numărarea voturilor a început, în turul doi al alegerilor prezidențiale, în care reprezentantul opoziției Kemal Kilicdaroglu îl înfruntă pe președintele în exercițiu Recep Tayyip Erdogan, relatează Daily Sabah și Anadolu, citate de news.ro.
17:50
Geniștii din Batalionul „Codru” au descoperit un depozit de muniții din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, lângă satul Măgdăcești, raionul Criuleni. Obiectele explozive au fost găsite pe un lan în urma lucrărilor agricole, informează Ministerul Apărării.
16:40
Autoritățile se pregătesc intens pentru Summit-ul Comunității Politice Europene, desfășurat pe întâi iunie la Bulboaca, a declarat Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Potrivit oficialului, summitul și gradul de participare la acest eveniment va fi un succes pentru Republica Moldova.
16:10
Protejarea moștenirii culturale și identității românești a comunităților istorice din țările vecine, a drepturilor persoanelor aparținând acestor comunități românești, este o prioritate, afirmă ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, citat de Agerpres.
Acum 24 ore
15:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de instabilitate atmosferică în raioanele din centrul și sudul țării.
15:30
Liceenii și profesorii sunt îndemnați să-și planifice din timp deplasarea către centrele de bacalaureat pe 2 iunie, întrucât traficul din Chișinău va fi ocazional restricționat, potrivit Grupului Media pentru Știri de Securitate privind Summitul CPE.
15:00
Summitul Comunității Politice Europene în Republica Moldova atrage atenția internațională și deschide noi oportunități pentru interconectarea culturală a țărilor din comunitatea europeană, sunt de părere participanții la dezbaterea publică cu genericul „Summitul CPE - oportunități deschise pentru interconectarea culturală” organizată de IPN. În opinia acestora, este momentul oportun pentru ca Republica Moldova să deschidă uși spre noi colaborări și să-și asume și responsabilitatea de a integra în mod organizat cultura sa în ceea europeană.
14:10
Președintele Republicii Cipru, Nikos Christodoulides, a anunțat că va participa la Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie. Oficialul a menționat că dorește să se întâlnească cu președintele Maia Sandu pentru a reitera sprijinul țării sale în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.
13:40
Menținerea în continuare a mai multor produse social-importante în listă, duce la creșterea artificială a prețurilor, a declarat președintele Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca. Potrivit deputatului, acestea, dar și alte argumente, au stat la baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale prin care Guvernul a redus lista produselor social – importante.
13:20
Râul Nistru alimentează cu apă potabilă circa 80 la sută din populația Republicii Moldova și constituie cea mai importantă arteră acvatică a țării. Fiecare cetățean este responsabil de bunăstarea și sănătatea mediului acvatic. Astăzi, de Ziua Râului Nistru, vor fi organizate mai multe acțiuni la care sunt invitați să participe toți doritorii, cu scopul de a accentua importanța resurselor de apă și gestionarea integrată a acestora.
13:10
Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, ar fi fost dus de urgență la un spital din Moscova după o întâlnire în spatele ușilor închise cu Vladimir Putin. Informația este publicată de presa din Ucraina care citează surse de la Minsk, transmite Digi24.ro.
12:50
Mai mulți militari ai Brigăzii de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” participă, în perioada 29 mai - 9 iunie, la exercițiul multinațional „Saber Guardian 2023”, care se va desfășura în România. Ministerul Apărării menționează că militarii se vor deplasa în țara vecină cu tehnica din dotarea Armatei Naționale și se vor antrena la Centrul de instruire Smârdan din județul Galați.
12:10
Ziua Românilor de Pretutindeni este un moment special și are o importantă dimensiune emoțională, spirituală și culturală, afirmă președintele României, Klaus Iohannis, în mesajul transmis astăzi, cu prilejul acestei sărbători, potrivit Agerpres.
10:40
În ultima duminică a lunii mai este marcată Ziua Nistrului. Cu această ocazie, președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj, menționând că „Nistrul ne oferă multe privilegii pentru a ne dezvolta și asigura un trai confortabil. Și este de datoria noastră să-l protejăm, tratându-l cu respect prin epurarea apelor uzate, gestionarea corectă a deșeurilor și prin împădurirea malurilor”.
10:20
Președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, și premierul Irlandei, Leo Varadkar, au anunțat că vor participa la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), unde vor discuta despre cooperarea strategică pe continentul european, dar și despre alte subiecte de importanță crucială. De asemenea, oficialii au transmis mesajul că „Republica Moldova nu este singură”.
10:00
Kievul a fost supus celui mai masiv atac cu drone de la începutul războiului, informează BBC. În urma atacului, un bărbat de 41 de ani a murit, a anunțat duminică primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, notează AFP.
10:00
Cea de-a IX-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone va avea loc mâine, 29 mai, la Varșovia, și va fi găzduită de Sejmul polonez. Din delegația Republicii Moldova fac parte deputații Mihai Popșoi, Vitalie Jacot, Valentina Manic și Alexandr Trubca.
09:30
Secțiile de votare s-au deschis duminică la ora locală 08:00 (05 GMT) în Turcia, pentru un al doilea tur al alegerilor prezidențiale, în care președintele aflat la sfârșit de mandat, Recep Tayyip Erdogan, se confruntă cu social-democratul Kemal Kilicdaroglu, informează agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.
09:10
Radio Moldova vă prezintă calendarul zilei - cele mai importante evenimente din istorie, politică și cultură, pe care le consemnăm astăzi, 28 mai
Ieri
22:20
Președintele Greciei, Ekaterini Sakellaropoulou, și premierul Irlandei, Leo Varadkar, au anunțat că vor participa la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), unde vor discuta despre cooperarea strategică pe continentul european, dar și despre alte subiecte de importanță crucială. De asemenea, oficialii au transmis mesajul că „Republica Moldova nu este singură”.
21:50
Din 28 mai până în data de 2 iunie, ora 7:00 accesul în parcarea din preajma Aeroportului Internațional Chișinău va fi interzis. Mașinile parcate vor putea fi recuperate până pe 31 mai, ora 23:00 sau după 2 iunie.
20:40
Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a declarat că guvernul se va abține deocamdată de la instaurarea de controale staționare la frontiera cu Polonia pentru a reglementa intrările neautorizate, pe fondul unei dezbateri naționale permanente în Germania cu privire la migrație, potrivit DPA.
20:10
Congresul Deputaților și Autorităților de toate nivelurile din autonomia găgăuză a adoptat astăzi o rezoluție prin care cer cote reprezentative ale autonomiei în Parlament, Guvern, organele judiciare și de drept, cu respectarea principiului proporționalității după numărul de locuitori. În reacție, membrul comisiei juridice numiri și imunități a Parlamentului, Vasile Grădinaru, a declarat pentru Radio Moldova că legislația Republicii Moldova reglementează clar modalitatea de reprezentare în toate instituțiile statului, care se constituite direct proporțional în urma voturilor cetățenilor.
19:20
Ideea săptămânii de lucru de patru zile revine în atenție. Chiar comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, spune că Uniunea Europeană ar trebui să facă eforturi în această direcție, în special pentru sectoarele cu deficit de forță de muncă, scrie euronews.ro.
17:10
Ministrul adjunct al apărării de la Kiev, Hanna Maliar, a anunțat, sâmbătă, că trupele ucrainene controlează periferiile Bahmutului în partea de sud-vest a cartierului Litak.
16:30
Congresul Deputaților și Autorităților reprezentative de toate nivelurile din autonomia găgăuză a adoptat sâmbătă o rezoluție, prin care cere cote reprezentative ale autonomiei în Parlament, Guvern și organele judiciare și de drept, cu respectarea principiului proporționalității după numărul de locuitori.
15:50
Numărul persoanelor care solicită ajutor la centrele comunitare de sănătate mintală este în creștere, anul trecut înregistrându-se aproximativ 110 mii de adresări noi, comparativ cu 94 de mii în anul 2021. Din numărul total de adulți care au beneficiat de serviciile centrelor comunitare, 60 la sută sunt bărbați. Medicii explică acest lucru prin faptul că bărbații sunt mai expuși tulburărilor mintale și de comportament, iar maladiile se agravează, întrucât ei se adresează tardiv la specialiști.
15:20
Invazia în Ucraina a subminat critic poziția și atitudinea fostelor țări ex-sovietice față de Federația Rusă, spațiu pe care Kremlinul îl consideră o zonă a intereselor și influenței sale speciale, notează Deutsche Welle, care face referire la un sondaj realizat de compania internațională Gallup. Cercetarea a constatat că nivelul de aprobare a acțiunilor conducerii ruse a scăzut cu peste zece procente, în ultimul 2022 față de 2021.
15:00
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret prin care a pus în aplicare decizia Consiliului de Securitate și Apărare Națională de a introduce noi sancțiuni împotriva a 51 de persoane fizice și 220 de persoane juridice care au legătură cu Federația Rusă, transmite RBC, citată de Rador.
14:30
Statutul de țară candidată a Republicii Moldova la Uniunea Europeană funcționează ca un accelerator pentru integrarea ulterioară la blocul comunitar din punct de vedere economic, susține șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova, Alberto Carlei, în cadrul unei emisiunii de la TVR Moldova.
14:10
În prezent aviația fără pilot este instituționalizată în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, fiind creată o subdiviziune specializată care se ocupă de acest domeniu, susține șeful instituției Rosian Vasiloi. Oficialul a declarat în cadrul unui interviu pentru agora.md că angajații sunt instruiți în Uniunea Europeană cum să folosească dronele din dotare în supravegherea frontierei de stat, inclusiv cum să le doboare pe cele utilizate în condiții ilegale.
13:40
Turcii votează duminică, 28 mai, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, având de ales între actualul președinte Recep Tayyip Erdogan și contracandidatul său Kemal Kilicdaroglu, un scrutin ce va decide dacă președintele își va prelungi domnia într-un al treilea deceniu, transmite Reuters, citată de news.ro.
13:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara.
12:00
Pe drumurile publice din Republica Moldova vor fi construite 33 de stații de așteptare pentru pasageri, până la sfârșitul acestui an, anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).
11:30
Aproximativ 8 mii de persoane au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe parcursul anului, dintre care 39 la sută erau din Federația Rusă. Datele au fost prezentate de premierul Dorin Recean în plenul Legislativului, în timpul examinării subiectului privind prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării.
10:40
Ministerul ucrainean al Apărării a declarat vineri că Moscova intenționează să simuleze un accident major la o centrală nucleară controlată de forțele pro-ruse pentru a încerca să zădărnicească contraofensiva ucraineană menită să recucerească teritoriul ocupat de Rusia, informează Reuters, citată de Digi24.ro.
10:20
„Republica Moldova nu este singură”, acest mesaj a fost transmis de către premierii Danemarcei, Estoniei și Regatului Țărilor de Jos, care vor participa la Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie.
09:50
Turcii votează duminică, 28 mai, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, având de ales între actualul președinte Recep Tayyip Erdogan și contracandidatul său Kemal Kilicdaroglu, un scrutin ce va decide dacă președintele își va prelungi domnia într-un al treilea deceniu, transmite Reuters, citată de news.ro.
09:20
Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc la 1 iunie la Bulboaca, oferă posibilitatea antreprenorilor moldoveni să-și promoveze produsele. Este o bază viabilă pentru dezvoltarea diplomației economice, a menționat într-un comentariu expertul în politică externă din București, Mihai Isac.
09:20
Radio Moldova vă prezintă calendarul zilei - cele mai importante evenimente din istorie, politică și cultură, pe care le consemnăm astăzi, 27 mai
09:10
Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc la 1 iunie la Bulboaca, oferă posibilitatea antreprenorilor moldoveni să-și promoveze produsele. Este o bază viabilă pentru dezvoltarea diplomației economice, a menționat într-un comentariu expertul în politică externă de la București, Mihai Isac.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:00
Ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bruxelles au aprobat astăzi impunerea unui nou regim de sancțiuni în privința a cinci politicieni și oameni de afaceri din Republica Moldova și Rusia, care destabilizează situația din Republica Moldova. Este vorba de liderul Partidului Șor, Ilan Șor, deputata aceleiași formațiuni, Marina Tauber, omul de afaceri fugar și fostul politician Vlad Plahotniuc, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc și omul de afaceri rus Igor Ciaika, considerat un apropiat al fostului președinte și lider al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. Într-un interviu, oferit în exclusivitate postului public de radio, europarlamentarul român și unul din autorii inițiativei, Vlad Gheorghe, a declarat că decizia va fi adoptată pe data de 30 mai, de Consiliul Uniunii Europene și va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul oficial al UE.
20:50
Termenul de prezentare în plenul Parlamentului a candidaturilor la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului a fost extins cu 60 de zile. Un Proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat vineri de 59 de deputați.
20:30
Ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bruxelles au aprobat astăzi impunerea unui nou regim de sancțiuni în privința a cinci politicieni și oameni de afaceri din Republica Moldova și Rusia, care destabilizează situația din Republica Moldova. Este vorba de liderul Partidului Șor, Ilan Șor, deputata aceleiași formațiuni, Marina Tauber, omul de afaceri fugar și fostul politician Vlad Plahotniuc, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc și omul de afaceri rus Igor Ciaika, considerat un apropiat al fostului președinte și lider al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. Într-un interviu, oferit în exclusivitate postului public de radio, europarlamentarul român și unul din autorii inițiativei, Vlad Gheorghe, a declarat că decizia va fi adoptată pe data de 30 mai, de Consiliul Uniunii Europene și va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul oficial al UE.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.