Mai multe zboruri, planificate pentru luni, au fost anulate. Explicațiile companiei

Radio Moldova, 19 martie 2023 15:50

O companie aeriană privată low-cost din Republica Moldova a anunțat că anulează pentru luni, 20 martie, zborurile, din cauza unor probleme tehnice. Astfel, au fost anulate cursele Chișinău - Dublin - Chișinău; Chișinău - Tel Aviv - Chișinău și Chișinău - Verona - Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Moldova

Acum 4 ore
21:20
Republica Moldova nu a susținut integral sancțiunile impuse Rusiei de către UE, deoarece nu avea statutul de țară candidată. Apoi a trebuit să-și asigure independența energetică față de Federația Rusă, pentru ca alinierea la sancțiuni să nu aibă efectul bumerangului asupra țării noastre, a declarat expertul Igor Boțan.
Acum 6 ore
20:10
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) poate activa la această etapă și fără membri judecători. Potrivit legii, cvorumul necesar pentru a se întruni și a fi deliberativ este de 2/3 din membrii efectiv în exercițiul funcției, a explicat deputatul și președintele Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament, Olesea Stamate.
19:00
Pentru al șaselea an consecutiv, Finlanda este cea mai fericită țară din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report, urmată de Danemarca, Islanda, Suedia și Norvegia, care au obținut rezultate foarte bune și în acest an. Potrivit raportului, Republica Moldova se află pe locul 63. La polul opus sunt cele mai triste țări, pe locul 1 este Afganistanul, o țară ocupată de talibani, iar pe locul doi este Libanul, zguduit de tulburări și de o criză economică gravă.
19:00
Recomandările Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situația extraordinară în justițieParlamentul va numi membrii non-judecători, care au trecut evaluarea comisiei pre-vetting și din acești membri va fi creat CSM și va funcționa indiferent ce decid judecătorii. Declarațiile au fost făcute de președintele Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, care a examinat situația extraordinară din justiție.
18:40
Președintele chinez Xi Jinping a sosit, astăzi, la Moscova, unde a avut o întâlnire informală cu omologul său rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri au discutat în format tête-à-tête, apoi au continuat comunicarea în timpul unei cine. Potrivit unor experți de la Chișinău și București, vizita președintelui chinez la Moscova arată că Rusia este în continuare subordonată față de China, care încearcă să folosească Federația Rusă în confruntarea sa cu Statele Unite ale Americii.
18:40
Pentru al șaselea an consecutiv, Finlanda este cea mai fericită țară din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report, urmată de Danemarca, Islanda, Suedia și Norvegia, care au obținut rezultate foarte bune și în acest an. Potrivit raportului, Republica Moldova se află pe locul 63. La polul opus sunt cele mai triste țări, pe locul 1 este Afganistanul, o țară ocupată de talibani, iar pe locul doi este Libanul, zguduit de tulburări și de o criză economică gravă.
18:40
Sistemele informaționale din domeniul sănătății necesită o reevaluare și o resetare, deoarece capacitățile lor sunt depășite, ceea ce face dificilă gestionarea lor și munca medicilor. Potrivit reprezentanților Comisiei protecție socială, sănătate și familie, autoritățile trebuie să îmbunătățească tehnologia electronică existentă și să implementeze noi strategii de digitalizare a sistemului de sănătate în 2023.
18:40
Mai multe organizații neguvernamentale de media condamnă comportamentul inadecvat al primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, manifestat prin lansarea atacurilor la adresa presei, care abordează problemele Capitalei.
18:30
Presupusul atac terorist împotriva mai multor așa-ziși oficiali de la Tiraspol, apoi asupra Delegației OSCE, ar fi avut scopul de îngrădire a accesului diplomaților străini în regiunea transnistreană, a declarat în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian. Oficialul însă nu exclude faptul că aceste acțiuni ar putea face parte din scenariul Federației Ruse de destabilizare a situației din Republica Moldova.
18:30
Cetățenii ruși au înregistrat peste 1.300 de firme în Turcia pe parcursul anului 2022, o creștere de 670% comparativ cu situația din 2021, potrivit unui raport realizat de către o companie turcă, scrie Bloomberg.
Acum 8 ore
18:10
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” va deveni Catedrala Mitropoliei Basarabiei din Chișinău. Consilierul Mitropoliei Basarabiei, arhidiaconul Maxim Sturza, a confirmat Europei Libere această informație. Viitoarea catedrală se află în stadiu de finalizare și „reprezintă un simbol indiscutabil al creștinismului românesc de pe cele două maluri ale Prutului”, a scris ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, pe pagina sa de Facebook.
18:00
Banca Națională a decis să micșoreze cu 3 puncte procentuale rata de bază, la nivelul de 14 la sută anual. Totodată, celelalte valori ale principalelor instrumente de politică monetară se mențin la nivelul actual.
17:40
Președintele chinez Xi Jinping a sosit, astăzi, la Moscova, unde a avut o întâlnire informală cu omologul său rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri au discutat în format tête-à-tête, apoi au continuat comunicarea în timpul unei cine. Potrivit unor experți de la Chișinău și București, vizita președintelui chinez la Moscova arată că Rusia este în continuare subordonată față de China, care încearcă să folosească Federația Rusă în confruntarea sa cu Statele Unite ale Americii.
17:30
Comitetul de Investigații al Rusiei a anunțat astăzi că a deschis un dosar penal împotriva procurorului Curții Penale Internaționale și a judecătorilor care au emis vineri un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru acuzații de crime de război, informează news.ro cu referire la Reuters.
16:30
Statele membre ale Uniunii Europene au convenit să furnizeze Ucrainei un milion de obuze de artilerie, a declarat luni ministrul eston al Apărării, Hanno Pevkur, în marja întâlnirii de la Bruxelles cu omologii săi din statele membre UE, transmite Rador.
Acum 12 ore
16:20
Consiliul Suprem de Securitate a examinat situația extraordinară creată în justiție, după ce adunarea generală a judecătorilor a refuzat să numească membrii non-judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii.
16:10
Președintele țării Maia Sandu susține un briefing după ședința Consiliului Suprem de Securitate.
16:10
Importanța intensificării cooperării în contextul provocărilor determinate de războiul Rusiei în Ucraina și necesitatea consolidării acțiunii comune europene și euroatlantice au fost discutate de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, cu președintele Parlamentului Republicii Letonia, Edvards Smiltēns.
15:50
Două proiecte în valoare de aproximativ 7 milioane de dolari și, respectiv, 1,5 milioane, care vizează securitatea energetică, alimentară și comunitară a Republicii Moldova, precum și refugiații ucraineni, au fost lansate de către Guvern cu sprijinul Japoniei.
15:50
După o întrerupere de trei luni și ceva, Republica Moldova, de pe malul drept al Nistrului, a reluat în luna martie 2023, importul și consumul de gaze de la Gazprom. E vorba de volume de până la 800.000 de metri cubi de gaze pe zi, a precizat pentru Mold-Street.com, președintele consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban.
15:30
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi participă, în perioada 20-22 martie, la prima ediție a Forumului Parteneriatului de Securitate și Apărare „Forum Schuman”, care are loc la Bruxelles, Regatul Belgiei. Anatolie Nosatîi are planificate întrevederi cu mai mulți oficiali europeni.
14:00
Deși situația în Republica Moldova privind violența asupra femeilor și violența domestică s-a îmbunătățit după intrarea în vigoare, la 1 mai 2022, a Convenției de la Istanbul, există încă multe provocări. Acestea vizează atât sincronizarea legislației naționale cu cea europeană, cât și implementarea Planului de Acțiuni privind cele nouă condiționalități ale Comisiei Europene pentru lansarea negocierilor de aderare la UE. Despre aceasta s-a discutat în cadrul audierilor publice organizate de comisia parlamentară politică externă și integrare europeană.
14:00
Consiliul Suprem de Securitate se întrunește în ședință pentru a discuta despre situația excepțională în domeniul justițieiMembrii Consiliului Suprem de Securitate se reunesc astăzi, începând cu ora 14:00 într-o ședință pentru a discuta despre situația excepțională din justiție. Decizia a fost luată de președinta țării, Maia Sandu, după ce Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
13:50
Rusia încearcă să amplifice încercările de a destabiliza Republica Moldova și Georgia, declară ministrul german de Externe Annalena Baerbock, citată de TASS.
13:50
Miniștrii de Externe europeni se reunesc astăzi la Consiliul Afaceri Externe, care se desfășoară la Bruxelles, unde vor discuta despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și implementarea Planului de Acțiune al UE privind gestionarea consecințelor geopolitice ale acesteia.
13:40
Rusia încearcă să amplifice încercările de a destabiliza Republica Moldova și Georgia, declară ministra germană de Externe Annalena Baerbock, citată de TASS.
13:30
În primele două luni ale acestui an, peste 90 de copii au plecat de acasă și din centrele de plasament din Republica Moldova, numărul acestora fiind în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, a declarat Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu. Potrivit ei, aceste date relevă însă faptul că în Republica Moldova continuă să existe copii care duc un mod de viață stradal și sunt necesare intervenții în acest sens.
13:20
Avocații fostului președinte Igor Dodon nu vor mai plăti amenzi judiciare. Un alt complet de judecată de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat încheierile instanței de judecată prin care li s-au aplicat aceste sancțiuni. Anunțul a fost făcut astăzi de către Procuratura Anticorupție.
12:50
Mâine, consilierii municipali vor discuta despre proiectul de reabilitare a albiei râului Bîc și vor căuta soluții pentru problema câinilor vagabonzi, iar celelalte subiecte vor fi retrase de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), a declarat astăzi, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău, primarul general Ion Ceban.
12:30
Mâine, consilierii municipali vor discuta despre proiectul de reabilitare a albiei râului Bîc și vor căuta soluții pentru problema câinilor vagabonzi, iar celelalte subiecte vor fi retrase de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), a declarat astăzi, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău, primarul general Ion Ceban.
12:30
Pentru ziua de marți, 21 martie, ANRE a stabilit prețuri mai mic la benzină și motorină. Astfel, benzina se va ieftini cu 10 bani și va costa cel mult 24 de lei și 66 de bani.
12:30
Peste 8 500 de cazuri de viroze, gripă și COVID-19 au fost înregistrate în școlile și grădinițele din țară pe parcursul săptămânii trecute, potrivit datelor prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării, care precizează că cifrele sunt în scădere comparativ cu perioada 6-13 martie, când au fost raportate peste 9 000 de îmbolnăviri.
12:10
Vizitele liderului de la Kremlin în peninsula Crimeea și Mariupol, tot mai mult bat în imaginea președintelui rus, în contextul deciziei Curții de la Haga, de a emite mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin. Experți de la Chișinău au comentat pentru Radio Moldova că președintele rus ar fi fost nevoit să se consume în astfel de vizite, date fiind restricțiile de deplasare în alte țări. Totodată, ei susțin că efectele hotărârii Curții Penale Internaționale de la Haga vor fi resimțite în timp. Și autoritățile din Ucraina susțin că prin vizita la Mariupol, liderul de la Kremlin a dat dovadă de cinism și lipsă de remușcări.
12:00
Mâine, consilierii municipali vor discuta despre proiectul de reabilitare a albiei râului Bâc și vor căuta soluții pentru problema câinilor vagabonzi, iar celelalte subiecte vor fi retrase de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), a declarat astăzi, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău, primarul general Ion Ceban.
11:50
Mâine, consilierii municipali vor discuta despre proiectul de reabilitare a albiei râului Bâc și vor căuta soluții pentru problema câinilor vagabonzi, iar celelalte subiecte vor fi retrase de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), a declarat astăzi, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău, primarul general Ion Ceban.
11:40
Militarii din România și alte 11 țări membre NATO participă la un exercițiu pe mare și în Delta Dunării, la nici o săptămână de la incidentul în care o dronă a Statelor Unite s-a prăbușit în Marea Neagră, după ce a fost șicanată de avioane de luptă rusești, transmite Rador.
11:40
Republica Moldova este în prim-planul agendei Festivalului de Film de la Fribourg, Elveția, care se desfășoară în perioada 17-26 martie. La secțiunea „Noi teritorii” vor fi prezentate publicului larg trei lungmetraje, patru documentare și două scurtmetraje ale cineaștilor moldoveni.
Acum 24 ore
11:10
Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea contra Ucrainei și va sancționa „în câteva săptămâni” mai mulți cetățeni ruși, a anunțat ministrul de Externe, Nicu Popescu, într-un interviu la Europa Liberă.
11:00
Urmările hotărârii Tribunalului Penal Internațional de la Haga privind arestarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru dreptul internațional vor fi „monstruoase”, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe canalul său Telegram, transmite Rador.
10:50
Președintele Muntenegrului, Milo Djukanovic, va înfrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale, la 2 aprilie, un fost ministru al Economiei pro-occidental, după ce în primul tur niciun candidat nu a reușit să obțină 50 la sută din totalul voturilor, informează news.ro, cu referire la Reuters.
10:30
Președintele Chinei, Xi Jinping, se îndreaptă spre Moscova, pentru a efectua prima sa vizită de la începutul invaziei ruse în Ucraina, relatează BBC.
09:40
Postul de televiziune Euronews România va deschide o filială în Republica Moldova până în toamna acestui an. Anunțul a fost făcut de rectorul Universității Politehnice București, Mihnea Costoiu, în cadrul unei emisiuni de la Radio România Actualități.
09:30
Președintele Parlamentului Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, se va afla, în perioada 21 – 23 martie, într-o vizită oficială în Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Legislativului. Oficialul leton va avea întrevederi cu conducerea țării – președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, premierul Dorin Recean și cu alți oficiali.
09:20
Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost alertat aseară, în jurul orei 18:40, că pe strada Liviu Deleanu din Chișinău este amplasat un obiect explozibil. Apelul a fost făcut de un bărbat care era în stare de ebrietate.
09:10
Curtea Anticorupție ar putea apărea chiar la sfârșitul acestui an. În cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, președintele Comisiei Juridice a Parlamentului, Olesea Stamate, a declarat că ideea creării Curții Anticorupție se regăsea și în platforma electorală PAS, însă nu erau siguri dacă noua instanță era necesară.
09:00
Curtea Anticorupție ar putea apărea chiar la sfârșitul acestui an. În cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, președintele Comisiei Juridice a Parlamentului, Olesea Stamate, a declarat că ideea creării Curții Anticorupție se regăsea și în platforma electorală PAS, însă nu erau siguri dacă noua instanță era necesară.
08:40
Situația de securitate din Republica Moldova va fi abordată la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UEMinistrul Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, va participa, luni, la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles. În cadrul reuniunii, oficialul de la București va face referiri la situația din Republica Moldova și va sublinia necesitatea unui regim de sancțiuni pentru persoanele responsabile de acțiuni de destabilizare, anunță Ministerul Afacerilor Externe, de la București.
08:20
Membrii Consiliului Suprem de Securitate se reunesc astăzi, începând cu ora 13 într-o ședință pentru a discuta despre situația excepțională din justiție. Decizia a fost luată de președinta țării, Maia Sandu, după ce Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
07:20
În contextul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare (Global Money Week), Ministerul Finanțelor împreună cu instituțiile subordonate, organizează, începând de astăzi și până pe 26 martie, o serie de activități care au drept scop conștientizarea importanței și rolului educației financiare.
Ieri
20:00
Sportivul moldovean Vasile Diaconu a cucerit medalia de argint la Campionatul European de Lupte Libere, anunță Ministerul Educației și Cercetării.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.