Regimul de la Tiraspol a plasat o minoră într-o școală medie de tip închis pentru că locuia singură. Avocata copilului a intervenit

UNIMEDIA, 19 martie 2023 15:10

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a identificat cazul unei fete de 14 ani din regiunea transnistreană, plasată în școala medie de tip închis pentru minori aflați în conflict cu legea. Minora a fost lăsată să locuiască singură într-un apartament închiriat din Tiraspol, mama fiind plecată la muncă peste hotare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 2 ore
22:40
Fostul șef de stat, Vladimir Voronin, nu susține legea cu privire la limba română și menționează că scriitorii și strămoșii noștri au scris versuri și au vorbit limba moldovenească. „Ștefan cel Mare, Dimitrie Cantemir, Mihai Eminescu și Grigore Vieru vorbeau limba moldovenească”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii „Novaia Nedelea” de la TV8.
Acum 4 ore
21:20
Luptătorul de MMA, Iuri Lapicus, a murit luni într-un spital din Milano după ce a petrecut trei zile în comă în urma unui accident de motocicletă, informează presa italiană. 
21:00
Schemele de tratament cu medicamente deja existente în lista celor compensate a unor maladii în cadrul staționarului de zi, cabinete de proceduri şi la domiciliu vor fi actualizate începând cu data de 1 aprilie 2023.
21:00
Inundație pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, în apropierea Universității de Medicină.
20:30
Șeful MoldovaGaz Vadim Ceban vine cu precizări în legătură cu achizițiile și furnizarea de gaze naturale în luna martie. „Luând în considerație că prețul gazelor naturale livrate de SAP „Gazprom” și SA „Energocom” sunt practic similare MoldovaGaz până la finele lunii martie 2023 va procura pentru consumatorii săi circa 0,7-0,8 milioane m3 pe zi de la SAP „Gazprom”, și circa 1,3-1,5 milioane de m3 pe zi de la SA Energocom”, a declarat Ceban. 
Acum 6 ore
19:30
Premianții Olimpiadei Republicane la Fizică au fost anunțați astăzi, 20 martie 2023, în cadrul evenimentului de încheiere a competiției. Elevii premianți sunt reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din raioanele/municipiile: Chișinău, Bălți, Drochia, Hîncești, Ialoveni, Soroca și UTA Găgăuzia.
19:20
Mandatul de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin nu va expira atunci când războiul din Ucraina se va încheia, a declarat luni procurorul Curții Penale Internaționale (CPI), Karim Khan, potrivit The Guardian, informează Digi24.ro. 
19:10
Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi a venit cu critici către deciziile CSS anunțate de Maia Sandu. „O apariție jalnică, disperată, cu declarații populiste, aberante, imorale și descalificante la adresa corpului de judecători și soluții vădit anticonstituționale și contrare standardelor Consiliului Europei”, a declarat Nagacevschi. 
18:20
Primăria capitalei anunță modificări în itinerarul unei rute de troleibuz. Astfel, începând de luni, 20 martie, în itinerarul rutei de troleibuz nr. 35, se stabilește o nouă stație de așteptare a transportului public ”str. Lech Kaczynski” din str. Drumul Viilor 36/1.
Acum 8 ore
18:00
Rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt va fi la nivelul de 14,00 la sută anual. O hotărâre în acest sens a fost luată astăzi de către Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul ședinței din 20 martie 2023.
17:40
Comandantul forțelor comune ale Forțelor Armate ale Ucrainei, locotenentul general Serghei Naev afirmă că Federația Rusă nu are, la moment, forțe și mijloace necesar pentru a declanșa un conflict militar în Republica Moldova. Cu toate acestea, Rusia are „alte metode” pentru a încerca să împiedice dezvoltarea țării, a declarat Naev, într-un interviu pentru RBC-Ucraina.
17:30
Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 s-a înregistrat luni după-amiază, la ora 16:02, în România, în zona Oltenia-Gorj, digi24.ro.
17:30
Președinta Comisiei Juridice, Olesea Stamate, a venit cu un comentariu după declarațiile președintei, urmare a ședinței CSS. „Doamna Președintă a anunțat că în cel mult 30 de zile vom avea un CSM funcțional. Și acest lucru este adevărat. Conform legii 6 din cei 12 membri ai CSM sunt numiți de Parlament din rândul societății civile”, a scris Stamate, pe Facebook.
17:30
Un cunoscut jurnalist sportiv din Italia, Pier Attilio Trivulzio, a fost găsit în apartamentul să din Novara la 7 luni după ce a murit. Descoperirea a fost făcută în urma sesizării unui fost coleg care nu a mai reușit să-l contacteze, scrie digi24.ro.
17:20
Deputații și activiștii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au protestat la Bălți, în fața casei deputatului Alexandr Nesterovschi, care a părăsit formațiunea și s-a alăturat Mișcării pentru Popor. Socialiștii i-au cerut fostului coleg „să renunțe la mandatul de deputat care aparține formațiunii”.
17:20
Ca urmare a executării lucrărilor de curățare și defrișare a arborilor din strada Calea Orheiului, marți, 21.03.2023, între orele 09:30 - 13:00, rețeaua de contact a troleibuzelor din zonă va fi deconectată de la curentul electric, anunță Primăria capitalei.
16:30
Odată cu intrarea în vigoare a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative. Totuși, în țara noastră, acest fenomen negativ rămâne pe larg răspândit. Astfel, reprezentanții instituțiilor de resort au elaborat mai și enunțat diverse soluții.
16:20
Consiliul Superior al Magistraturii va fi funcțional în 30 de zile, anunță șefa statului, Maia Sandu. Parlamentul urmează să numească membrii non-judecători.
16:20
Prin prezentul Banca Comercială „COMERŢBANK”S.A., cu sediul Republica Moldova, MD 2043, mun. Chişinău, str. Independenţei 1/1, vă informează că Consiliul B.C. "COMERŢBANK" S.A. a convocat Adunarea generală ordinară anuală a acţionarilor B.C. "COMERŢBANK" S.A., care se va ține cu prezența acționarilor, după cum urmează: 
Acum 12 ore
16:10
FC Barcelona – Real Madrid 2-1. Echipa spaniolă FC Barcelona a învins Real Madrid cu scorul 2-1, în etapa a 26-a din La Liga. Golul victorios al catalanilor a venit în al doilea minut al prelungirilor, transmite digisport.ro.
16:10
Patru cetățeni străini au fost reținuți pe malul Prutului pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat. Bărbații intenționau să ajungă din Republica Moldova în România, menționează Poliția de Frontieră.
16:00
Șefa statului, Maia Sandu, susține o conferință de presă după ședința CSS la care s-a discutat despre situația din justiție.
15:40
Herbert Stepic, președintele Consiliului Moldindconbank, a primit trofeul Omul Anului 2022 în domeniul Banking, în versiunea prestigioasei reviste ”VIP Magazin”. Distincția a fost preluată de către noul președinte al Moldindconbank, Alexander Picker, care o va transmite personal titularului.
15:30
Două minore de 13 ani au ajuns la spital, după ce au fost lovite de un taxi, în timp ce traversau strada pe o trecere de pietoni. Impactul s-a produs sâmbătă, 18 martie, în centrul orașului Tiraspol.
15:30
La întâlnirea președintelui Federației de Biatlon din Republicii Moldova, Dmitri Torner cu președintele Uniunii Internaționale de Biatlon (IBU), Olle Dalin, au fost discutate aspectele proiectului de construcție infrastructurii sportive și dezvoltarea acestui gen de sport în Republica Moldova, transmite Moldova1.
15:30
Un copil de 8 ani a fost spitalizat după ce a căzut și s-a lovit cu capul de un bloc de beton din curtea școlii. Incidentul a avut loc vineri, 17 martie, la Tighina, în timp ce elevul se juca de-a prinselea cu mai mulți colegi.
15:10
Acordul cu privire la garanțiile de drept și internațional în vederea activității libere și independente a Teleradiocompaniei „MIR” ar putea fi denunțat. Astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au convocat într-o ședință online și au avizat pozitiv o inițiativă a Guvernului care prevede acest lucru, anunță Parlamentul.
14:40
Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, afirmă că decizia Curții Penale Internaționale de a emite un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin va avea consecințe grave pentru dreptul internațional. „Suntem cu toţii în mila lui Dumnezeu şi a rachetelor. Este foarte ușor să ne imaginăm cum o rachetă hipersonică, de pe o navă rusească din Marea Nordului, se țintește fix în Tribunalul de la Haga”, a scris Medvedev pe Telegram.
14:40
Printre elevii care ar fi complici la vânzarea stupefiantelor în licee de top din Capitală se numără fiul unui secretar de stat din Ministerul de Externe, iar alt copil este al unui specialist de la Direcția Națională Anticorupție. Ambii au fost duși la audieri la DIICOT, scrie digi24.ro.
14:20
Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a oferit peste 15 500 de prânzuri calde pentru persoanele greu încercate din sectorul Centru al capitalei și orașul Strășeni. Proiectul a fost lansat anul trecut, în noiembrie pentru Pretura Centru. În decembrie, acesta a fost extins în Strășeni. Până în prezent, mai mult de 600 de locuitori din oraș au primit bucate deja preparate, iar oamenii sunt recunoscători că au ce pune pe masă.
14:10
Ștefan Țîbuleac va exercita atribuțiile secretarului Consiliului Suprem de Securitate, până la numirea în funcția a consilierului președintelui Republicii Moldova în domeniul Apărării și Securității Naționale. Un decret în acest sens a fost semnat președinta Maia Sandu.
14:00
„Vom lupta până la capăt, până când vom elibera Moldova de impostorii de la guvernare și vom construi o țară bogată pentru fiecare cetățean. Vom întoarce Republicii Moldova acele valori care i-au fost furate și nimeni nu va regreta că luptă acum pentru ele, în cele mai groaznice vremuri aduse de regimul Sandu”. Este mesajul încurajator al liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, adresat echipei formațiunii.
13:50
China cere Curţii Penale Internaţionale (CPI) să evite „politica dublei măsuri”, după emiterea de către acest tribunal a unui mandat de arestare împotriva preşedintelui rus, scrie digi24.ro cu referire la AFP şi Reuters. Reacţia Chinei survine cu câteva ore înainte de începerea unei vizite de stat a preşedintelui chinez, Xi Jinping, în Rusia, prima în patru ani şi în cadrul căreia se va întâlni cu Vladimir Putin.
13:00
Cinci persoane, cu vârstele cuprinse între 45 și 60 de ani, cetățeni ai Moldovei, României și Austriei, au fost reținuți de oamenii legii pentru trafic de persoane. Aceștia, pe parcursul anului 2021, sub pretextul angajării la un serviciu oficial și bine plătit în țările Uniunii Europene, au recrutat și transportat zeci de moldoveni la muncă forțată.
13:00
Curtea Supremă de Justiție examinând astăzi, 20 martie, recursurile asupra amenzilor judiciare aplicate avocaților inculpatului Dodon Igor, a decis anularea încheierilor instanței de judecată prin care ultimii au fost sancționați.
12:50
Sucursala este amenajată în conformitate cu standardele Grupului Intesa Sanpaolo și își propune să livreze confort sporit la deservire, servicii adaptate standardelor internaționale, sprijin în utilizarea tehnologiilor digitale în sucursală sau online și accesibilitatea unei game largi de produse financiare pentru orice necesitate.
12:30
Pentru al șaselea an la rând, Finlanda este cea mai fericită țară din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report. Și vecinii săi din nord - Danemarca, Suedia, Norvegia și Islanda sunt în top 10. Moldoa este pe locul 63 din 137, Polonia e pe locul 39, iar România pe 24.
12:10
Săptămâna începe cu ieftiniri la carburanți. Mâine, 21 martie, șoferii vor plăti pentru litrul de benzină cu 10 bani mai puțin, iar pentru cel de motorină cu 20 bani mai puțin.
12:00
Scandal la Primărie. Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat astăzi la ședința matinală că așteaptă demisia lui Karl Luganov, șefului interimar al Secției Control și Protecția Animalelor din cadrul DGLCA. „Am crezut că acest activist PAS chiar se va ocupa de câini, dar nu am văzut decât blocaje”, a spus Ceban. De partea cealaltă, PAS acuză primarul că dă afară oameni incomozi.
12:00
Un bărbat riscă până la 10 ani de închisoare, după ce, la data de 18 martie, pe timp de zi, a săvârșit un atac tâlhăresc asupra unui magazin alimentar amplasat în mun. Bălți. Suspectul intenționa să sustragă aparatul de casă, dar l-a confundat cu cântarul electronic.
12:00
MindGeek, una dintre cele mai mari şi mai controversate companii din industria porno şi compania mamă a Pornhub, a fost achiziţionată de Ethical Capital Partners, o firmă canadiană de capital privat nou înfiinţată, raportează Financial Times, scrie SHOK.md.
11:50
Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea contra Ucrainei și va sancționa „în câteva săptămâni” mai mulți cetățeni ruși, a anunțat ministrul de Externe, Nicu Popescu, într-un interviu la Europa Liberă.
11:40
Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, din Rîșcani, dispărut acum 4 săptămâni dintr-un spital din Chișinău a fost găsit. Poliția anunță că pe timpul dispariției acesta nu a fost victima vreunei infracțiuni
11:40
Un bărbat pe trotinetă a fost spulberat pe o trecere de pietoni de un Mercedes care trecea la semnalul de culoare roșie a semaforului. Potrivit martorilor, accidentul s-a produs în această dimineață în capitală. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord a unui automobil, iar imaginile video au fost publicate de internauti pe rețele.
11:20
Moldoveanul care și-a exploatat sexual iubita, timp de jumătate de an, în Germania a fost condamnat la 5,6 ani închisoare, cu achitarea daunelor de peste 330.000 lei. 
11:20
Pentru a ține pasul cu ritmul accelerat și evoluția dezvoltării noilor tehnologii, vinăria Chateau Vartely a lansat anul trecut o nouă gamă de vinuri TOTEM cu o etichetă cu totul și cu totul revoluționară.
Acum 24 ore
11:00
O minoră de 4 ani s-a rătăcit în Comrat. Copila fost reîntoarsă părinților datorită unei patrule de carabinieri.
10:50
Omul de afaceri, Veaceslav Platon, afirmă că, în cercurile judecătorilor se vorbește că perturbarea alegerilor de la Adunarea Generală a Judecătorilor este un salut din partea lui Sergiu Litvinenco pentru Maia Sandu. „Foștii apropiați sunt supărați și dau de înțeles că fără ei sistemul nu funcționează și nu poate fi condus”, a scris Veaceslav Platon pe canalul său de Telegram.
10:50
Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei va sesiza Consiliul Europei, în cazul în care guvernarea va pune în aplicare presiuni și amenințări la adresa judecătorilor. Într-o adresare video, aceștia cer și reprezentanților instituțiilor europene și ambasadorilor statelor europene acreditați la Chișinău, să informeze obiectiv guvernele lor „despre derapajele antidemocratice fără precedent comise de guvernarea de la Chișinău”.
10:50
Un bărbat de 53 de ani a fost recunoscut vinovat de înstrăinarea bunurilor sechestrate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 55 mii lei. Instanța a mai dispus admiterea acţiunii civile depuse de Serviciul Fiscal de Stat şi a încasat în beneficiul statului, prin compensare - suma de 52 500 lei. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți, anunță Procuratura Generală.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.