Cum arătau mirii și miresele în trecut. Selecție de fotografii rare ce prezintă vestimentația de nuntă în diferite țări ale lumii

#diez, 19 martie 2023 13:30

Rochia de mireasă albă este un element de bază al nunții occidentale, dar acest articol vestimentar are o istorie relativ scurtă. A fost popularizat în 1840, când regina Victoria s-a căsătorit cu Prințul Albert. Înainte de asta, rochiile de mireasă albe erau rezervate doar elitei. Сообщение Cum arătau mirii și miresele în trecut. Selecție de fotografii rare ce prezintă vestimentația de nuntă în diferite țări ale lumii появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 4 ore
21:45
Astăzi este a 390-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Vladimir Putin ar urma să fie arestat pe viață. Cele mai importante evenimente din a 390-a zi de război появились сначала на #diez.
Acum 6 ore
19:15
Mâine, 21 martie, în toată lumea este marcată Ziua internațională a poeziei, iar cu această ocazie, Chișinăul va mișuna de evenimente dedicate acesteia. În acest articol am selectat câteva dintre ele, la care am adăugat și manifestații pentru persoanele care nu sunt pasionate de poezie. Сообщение Ți-ai făcut planurile deja? Recomandări de evenimente pentru marți, 21 martie появились сначала на #diez.
18:45
Biblioteca Națională a Moldovei a lansat „Calendarul Național al anului 2023”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de către instituție. Lucrarea include 185 de articole despre personalități, precum și informații generale despre evenimentele naționale și cele internaționale aniversare, comemorative, profesionale dar și alte aniversări importante din anul 2023. Сообщение Cele mai importante evenimente istorice pot fi găsite într-o singură lucrare. A fost lansat „Calendarul Național al anului 2023” появились сначала на #diez.
18:45
Primăria Municipiului Chișinău anunță că din cauza executării lucrărilor de curățare și defrișare a arborilor de pe strada Calea Orheiului, marți, 21 martie 2023, în intervalul orar 9.30 – 13.00, rețeaua de contact a troleibuzelor din zonă va fi deconectată de la curentul electric. Сообщение Circulația unor rute de troleibuz va fi reorganizată marți, 21 martie. Două dintre ele vor fi sistate появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
17:45
Echipa Interact Chișinău vă invită la prima ediție a unui nou eveniment „Interact: 21st Century Controversies”. Dacă ești fan TED Talks sau vrei să afli mai multe despre temele controversate ale societății noastre în secolul 21, atunci acesta este evenimentul la care trebuie să participi. Сообщение Îți plac temele mai controversate din societate? Atunci vino la prima ediție „Interact: 21st Century Controversies” появились сначала на #diez.
17:30
Astăzi, 20 martie, au fost anunțați premianții Olimpiadei Republicane la Fizică în cadrul evenimentului de încheiere a concursului. Elevii și elevele care au obținut premii în acest an reprezintă instituțiile de învățământ din raioanele/municipiile: Chișinău, Bălți, Drochia, Hâncești, Ialoveni, Soroca și UTA Găgăuzia. Сообщение (doc) Lista elevilor și elevelor care au câștigat premii la Olimpiada Republicană la Fizică din acest an появились сначала на #diez.
17:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat care sunt deciziile Consiliului Suprem de Securitate (CSS) în legătură cu situația excepțională din justiție. Сообщение Maia Sandu, după ședința CSS: „Consiliul Superior al Magistraturii va fi funcțional în maxim 30 de zile” появились сначала на #diez.
17:30
Pe 17 martie 2023, în Norvegia, unde se încheie sezonul de biatlon, a avut loc o întâlnire între Președintele Federației de Biatlon a Republicii Moldova, Dmitri Torner, și Secretarul General al Uniunii Internaționale de Biatlon (IBU), Max Cobb, transmite Moldova1. Сообщение „Colaborarea dintre Federația Moldovenească de Biatlon și IBU a ajuns la un alt nivel” – Dmitri Torner появились сначала на #diez.
17:30
Fenomenul traficului de ființe umane reprezintă o încălcare gravă a drepturilor și libertăților omului, dar și un subiect complex care trebuie privit, pe lângă datele statistice, și din perspectiva tendințelor care produc schimbări ale acestuia, precum și a factorilor importanți care influențează fenomenul, cum este contextul social, politic și economic. Сообщение Aspecte ale traficului de ființe umane în Republica Moldova, în context umanitar появились сначала на #diez.
17:30
Biroul relații cu diaspora a dat start înscrierii la Programul guvernamental „DOR” (Diasporă. Origini. Reveniri), ediția a XI-a. Acesta se va desfășura cu prezență fizică, în perioada 8-17 august 2023. Сообщение Programul „DOR”, destinat atât copiilor și tinerilor din Moldova, cât și celor din diasporă, revine într-o nouă ediție появились сначала на #diez.
16:30
În această săptămână, Teatrul „Alexei Mateevici” invită publicul la spectacolul „Menajeria de sticlă”, care se va juca în data de 26 martie, ora 18.00.       Сообщение Teatrul „Alexei Mateevici” invită toți doritorii la spectacolul „Menajeria de sticlă”. O piesă în care emoțiile ies la iveală появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
16:15
Muzeele din țară vor deveni zone către o lume a viitorului, transformându-se în spații deschise pentru toate categoriile de public. În era inteligenței artificiale, vizitatorii sunt interesați să exploreze și să cunoască istoria într-un mod neobișnuit, de aceea realitatea augmentată este „codul” pentru a crește interesul de a descoperi epocile istorice demult apuse. Odată cu implementarea proiectului „Muzeele Viitorului”, sălile și exponatele muzeelor se vor transforma în adevărate povești și experiențe culturale, care implică toate simțurile. Сообщение Cum se vor transforma muzeele din țară în spații către o lume a viitorului появились сначала на #diez.
16:00
În contextul Zilei internaționale a clientului, marcată pe 19 martie, echipa maib s-a întrebat cum ar putea crea experiențe mai bune clienților și a mers într-o vizită de studiu la una dintre locațiile recunoscute inclusiv internațional pentru calitatea oferită – BERD'S Chisinau MGallery Hotel Collection. Ideea urmărită de managerii alto care au participat la vizită a fost să descopere și alte practici care pun în centrul atenției clientul în fiecare zi 365/ 366 zile în an. Сообщение Maib: „Mulțumim clienților pentru că ne inspiră să creăm experiențe de nivelul următor” появились сначала на #diez.
16:00
În data de 20 martie, Comitetul de Investigație (CI) al Rusiei a deschis un dosar penal împotriva procurorului și judecătorilor Curții Penale Internaționale de la Haga, care au cerut un mandat de arestar pentru Vladimir Putin. Сообщение Autoritățile ruse au deschis dosar penal pe procurorul și judecătorii din Haga care au cerut mandat de arest pentru Vladimir Putin появились сначала на #diez.
16:00
Centrul Național Anticorupție (CNA), în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și mai multe instituții de reglementare, expertiză și supraveghere în domeniul construcțiilor, a lansat campania de informare „Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!”. Сообщение În capitală a fost lansată campania de informare „Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!”. Ce prevede aceasta появились сначала на #diez.
16:00
Dotnetdays, una dintre cele mai mari și populare conferințe de .NET, Cloud și arhitectură software din regiune, revine în format fizic pentru cea de-a șasea ediție și va cuprinde două zile de workshop și o zi de conferință. Сообщение Dotnetdays – cea mai mare conferință de .NET, Cloud și arhitectură software revine pe 22 Aprilie 2023 появились сначала на #diez.
16:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, 20 martie, decretul prin care prim-ministrul Dorin Recean nu mai ocupă funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale în Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Сообщение (doc) Dorin Recean nu mai este consilier prezidențial în domeniul apărării și securității. Cine va asigura interimatul în CSS появились сначала на #diez.
16:00
Astăzi, 20 martie, marcăm Ziua internațională a fericirii. Mottoul din acest an îi îndeamnă pe oameni să fie recunoscători, buni și să gândească bine: „Be Mindful. Be Grateful. Be Kind”. Сообщение (foto) Astăzi marcăm Ziua internațională a fericirii! Care este cel mai fericit animal din lume появились сначала на #diez.
15:00
În data de 22 martie 2023, începând cu ora 18.00, la Centrul Municipal de Tineret din Chișinău va avea loc o sesiune de informare despre comunicarea care creează relații și sporește calitatea vieții. Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 21 și 35 de ani. Сообщение Dacă ai între 21 și 35 de ani, participă la o sesiune de informare și află cum comunicarea îți poate spori calitatea vieții появились сначала на #diez.
14:45
Sucursala este amenajată în conformitate cu standardele Grupului Intesa Sanpaolo și își propune să livreze confort sporit la deservire, servicii adaptate standardelor internaționale, sprijin în utilizarea tehnologiilor digitale în sucursală sau online și accesibilitatea unei game largi de produse financiare pentru orice necesitate.  Сообщение O nouă sucursală EXIMBANK și-a deschis ușile într-un complex multifuncțional din capitală появились сначала на #diez.
13:45
Într-o lume marcată de o continuă evoluție, unde numele și reputația înseamnă foarte mult, este cu adevărat remarcabil când un brand nou reușește să-și facă simțită prezența și să își câștige locul printre cele mai bune vinuri din lume. Și exact asta au reușit brandurile moldovenești Apriori și Maestro în cadrul prestigiosului concurs vinicol Berliner Wein Trophy 2023 Winter Tasting, care a avut loc în perioada 25 februarie - 5 martie 2023. Сообщение Rezultate remarcabile pentru Apriori Wine – opt medalii de aur la două dintre cele mai prestigioase concursuri din lumea vinurilor появились сначала на #diez.
13:45
La data de 25 martie, începând cu ora 11.00, Pagina Psihologului organizează un eveniment offline, la care vei învăța cum să folosești situațiile de conflict ca oportunități de a te apropia de celălalt. Trainingul este destinat tinerilor și adulților care își respectă timpul liber și simt nevoia de a crește calitatea relațiilor cu ceilalți. Сообщение De la conflict, la apropiere. Învață să gestionezi situațiile conflictuale în cadrul unui training gratuit появились сначала на #diez.
12:45
Muzeele vor deveni spații către o lume a viitorului, unde vizitatorii de toate vârstele vor putea explora istoria și artele într-un mod neobișnuit. Astfel, instituțiile culturale, dar și câteva vinării cu facilități turistice, vor integra tehnologiile și elemente de new-media art pentru a crea expoziții imersive și instalații digitale, pentru ca, în final, vizitatorii și turiștii să aibă parte de experiențe cât mai complexe. Сообщение Muzee și vinării la care vizitatorii vor putea experimenta arta prin expoziții imersive și instalații digitale появились сначала на #diez.
12:45
Teatrul Fără Nume (TFN) invită toți doritorii, pe 24 și 25 martie, la ora 18.00, la spectacolul „Matca” de Mariana Cămărășan. Prima și cea mai complexă piesă a trilogiei lui Marin Sorescu „Trilogia Muntelui de Sare. Matca. Iona. Paracliserul”. Сообщение Teatrul Fără Nume te invită la spectacolul „Matca”, în regia Marianei Cămărășan появились сначала на #diez.
12:45
În perioada 20-24 martie, echipele mobile de medici specialişti continuă să ofere populaţiei consultaţii profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM). Сообщение În ce localități și raioane din țară vor fi oferite consultaţii profilactice și servicii stomatologice pentru copii gratuite появились сначала на #diez.
12:45
Agenția Națională a Arhivelor a publicat câteva imagini și videoclipuri care fac parte din cadrul expoziției online „Tramvaiul din Chișinău. O filă din istoria transportului public prin prisma documentelor din arhivă”. Сообщение (foto, video) Acum 135 de ani, pe străzile din Chișinău circula primul tramvai. O filă din istoria transportului public появились сначала на #diez.
12:45
Pentru a ține pasul cu ritmul accelerat și evoluția dezvoltării noilor tehnologii, vinăria Chateau Vartely a lansat anul trecut o nouă gamă de vinuri TOTEM cu o etichetă cu totul și cu totul revoluționară. Сообщение (video) Eticheta vinurilor TOTEM – o poveste națională, autentică. Ce se ascunde în spatele codului QR появились сначала на #diez.
11:30
Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) a anunțat că în cadrul itinerarului unei rute de troleibuz din capitală s-a stabilit o nouă stație de așteptare a transportului public care circulă pe strada Drumul Viilor. Сообщение În atenția călătorilor! În cadrul itinerarului unei rute de troleibuz s-a stabilit o nouă stație de așteptare появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
11:15
În adolescență, deseori apare dorința de a fi parte a găștii și de a fi în rând cu prietenii, iar în consecință, tinerii riscă să adopte obișnuințele acestora, inclusiv pe cele alimentare. Înainte de a face unele alegeri, este necesar de cântărit ce urmări pot avea aceste decizii asupra vieții. Psihologa din cadrul Youth Klinic Moldova, Crina Țîcu, a răspuns la întrebările legate de tulburările alimentare - ce sunt ele, cum apar și cum ar putea fi recunoscute și preîntâmpinate. Сообщение (video) Tulburările alimentare la adolescenți – ce reprezintă, cum apar și cum pot fi preîntâmpinate появились сначала на #diez.
10:45
Tradiționalul fashion-talk marca Shopping MallDova – „Mall of Fame”, revine după o pauză de trei ani.   Сообщение Tendințele modei și sfaturi de styling la „Mall of Fame”. Evenimentul de referință în domeniul fashion revine la Shopping MallDova появились сначала на #diez.
10:45
Raportul Mondial al Fericirii (World Happiness Report) este un studiu anual publicat de rețeaua de Soluționare a Dezvoltării Durabile a Națiunilor Unite (SDSN) care măsoară nivelul de fericire și bunăstare în diferite țări ale lumii. Studiul se bazează pe mai mulți factori: veniturile, speranța de viață, gradul de libertate, gradul de încredere în guvern, gradul de corupție și alți factori sociali și economici. Сообщение (grafic) Care este țara cu cei mai fericiți oameni în anul 2023. Pe ce loc s-a plasat Republica Moldova появились сначала на #diez.
10:45
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a publicat ultimele informații cu referire la situația epidemiologică din instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Datele au fost prestate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului. Сообщение Care este situația epidemiologică din cadrul instituțiilor de învățământ din Republica Moldova появились сначала на #diez.
09:45
De astăzi începe primăvara! Din punct de vedere astrologic, anume ziua de astăzi este considerată începutul primăverii pentru că Soarele trece prin punctul de intersecție a elipticii cu ecuatorul ceresc, ceea ce face ca ziua să fie egală cu noaptea în orice colț al planetei. Сообщение Astăzi are loc echinocțiul de primăvară 2023. Ziua va fi egală cu noaptea появились сначала на #diez.
08:30
În data de 20 martie pe întreg teritoriul țării se prevede cer noros. Temperaturile vor urca până la +18 grade Celsius, iar noaptea, în unele regiuni ale țării, vom avea temperaturi negative de aproximativ -2 °C. Сообщение Meteorologii anunță pentru data de 20 martie temperaturi de până la +18 °C. Noaptea, la nord, vor fi înghețuri появились сначала на #diez.
Ieri
22:45
Astăzi este a 389-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Președintele rus Vladimir Putin a făcut o vizită de lucru la Mariupol. Cele mai importante evenimente din a 389-a zi de război появились сначала на #diez.
21:00
Specialiștii spun că echilibrul dintre muncă și odihnă este esențial pentru sănătatea emoțională. Dacă vrei să începi săptămâna frumos, nu rata activitățile ce îți vor oferi o doză de inspirație. Echipa #diez a selectat cele mai interesante evenimente la care poți să-ți petreci timpul luni, 20 martie. Сообщение Cinci evenimente pentru un început de săptămână frumos. Unde ieșim pe 20 martie появились сначала на #diez.
20:15
În ultima zi de concurs a Campionatului European de Lupte Libere, Vasile Diacon  a obținut  medalia de argint. Maestrul Internațional al Sportului obține titlul de Vicecampion European la categoria de greutate 74 kg, cedând în fața sportivului din Azerbaidjan.  Сообщение Rezultatele Campionatului European de Lupte Libere. Vasile Diacon  a obținut medalia de bronz появились сначала на #diez.
19:15
Serviciul Meteorologic de Stat informează că în perioada 20-25 martie temperatura aerului pe teritoriul Republicii Moldova va fi de până la +22 de grade. Parțial înnorat. Sunt posibile precipitații. Сообщение Prognoza meteo. Cum va fi timpul în următoarea săptămână появились сначала на #diez.
18:00
Platformele de streaming au făcut consumul de muzică ușor și rapid. Orice melodie poate fi ascultată prin câteva click-uri. Totuși, în anul 2022, pentru al doilea an consecutiv, numărul albumelor de vinil a depășit albumele CD în SUA. Potrivit billboard.com, vinilul continuă să fie formatul principal pentru achizițiile de albume muzicale. Сообщение Bucură-te de notele creațiilor muzicale într-o manieră diferită. Unde poți cumpăra discuri de vinil появились сначала на #diez.
15:30
FlyOne a anunțat astăzi, 19 martie, despre amânarea a două curse. Într-o postare pe rețelele de socializare, reprezentanții companiei au precizat că motivul pentru care au fost făcute schimbări în orar este o defecțiune tehnică. Сообщение FlyOne a amânat mai multe zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Care este motivul появились сначала на #diez.
14:30
Cinci instalații cu 40 de obiective turistice sunt primele elemente realizate în cadrul proiectului de lungă durată „You are Here!”, lansat cu scopul facilitării orientării turiștilor în spațiul din capitală, în raport cu obiectivele care pot fi vizitate în raza a 500 m de la locul aflării lor. Сообщение Intersecțiile și locurile cheie din Chișinău au fost decorate cu plăcuțe informative despre 40 de obiective turistice появились сначала на #diez.
13:30
Rochia de mireasă albă este un element de bază al nunții occidentale, dar acest articol vestimentar are o istorie relativ scurtă. A fost popularizat în 1840, când regina Victoria s-a căsătorit cu Prințul Albert. Înainte de asta, rochiile de mireasă albe erau rezervate doar elitei. Сообщение Cum arătau mirii și miresele în trecut. Selecție de fotografii rare ce prezintă vestimentația de nuntă în diferite țări ale lumii появились сначала на #diez.
13:00
La Chișinău a fost lansat un nou serviciu de taxi. Este vorba despre aplicația mobilă numită Letz. Compania își propune să se extindă la Bălți, iar ulterior și în alte orașe din Moldova. Aplicația a fost creată de „mai mulți băieți din domeniul IT” din Moldova – cel puțin așa au spus pentru #diez reprezentanții companiei. Сообщение În Chișinău a fost lansat un nou serviciu de taxi. Aplicația Letz urmează să se extindă la Bălți și în alte orașe din Moldova появились сначала на #diez.
12:00
Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Universitatea Liberă Internațională din Moldova, organizează evenimentul de inaugurare a expoziției „Noile lecturi în limba franceză”, cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei. Сообщение La Chișinău va fi inaugurată o nouă expoziție. Cele mai importante opere ale literaturii franceze contemporane появились сначала на #diez.
10:45
Cel puțin 16 persoane au murit după ce un cutremur cu magnitudinea 6,8 a lovit sudul Ecuadorului sâmbătă după-amiază. Potrivit CNN, cutremurul a avut loc în apropierea orașului din sudul Baláo și a avut o adâncime de peste 65 de km, transmite Serviciului Geologic al Statelor Unite. Сообщение Cel puțin 16 persoane au murit după ce un cutremur cu magnitudinea 6,8 a lovit sudul Ecuadorului появились сначала на #diez.
10:00
În contextul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare (Global Money Week), o inițiativă în care sunt implicate 176 de țări, Ministerul Finanțelor va organiza o serie de activități care au drept scop conștientizarea importanței și rolului educației financiare. Сообщение Competiții intelectuale, dezbateri cu funcționari și vizite în teritoriu. Participă la Săptămâna Internațională a Educației Financiare появились сначала на #diez.
08:45
Muzeul Național al Literaturii Române va fi gazda evenimentului de inaugurare a întâlnirilor în cadrul Proiectului cultural „Scriitori fără frontieră”. Proiectul presupune dezbateri pe teme de actualitate literară și socială, seri de poezie, cluburi de lectură. Сообщение A fost lansat proiectul „Scriitori fără frontiere”. Vino la o seară poetică cu Nichita Danilov появились сначала на #diez.
07:45
Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” lansează concursul de lectură „Bătălia cărților”, ediția a IX-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, România. Concursul este destinat pentru trei categorii de vârstă: 11-12 ani; 13-15ani și 16-18 ani. Perioada de desfășurare este martie octombrie 2023. Сообщение Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” te invită la un concurs de lectură. Dezvoltă arta oratoriei și câștigă premii появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:00
Luptătorii Eugeniu Mihalcean și Radu Lefter au cucerit medalia de bronz la Campionatul European Under-23. Aceștia au participat la categoriile de greutate 79 de kilograme, respectiv 97 de kilograme. Сообщение Alți doi sportivi moldoveni au câștigat medalia de bronz la Campionatul European Under-23 появились сначала на #diez.
22:00
Astăzi este a 388-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Două persoane au murit și cinci au fost rănite în urma atacului din Kramatorsk. Cele mai importante evenimente din a 388-a zi de război появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.