În Chișinău a fost lansat un nou serviciu de taxi. Aplicația Letz urmează să se extindă la Bălți și în alte orașe din Moldova

#diez, 19 martie 2023 13:00

La Chișinău a fost lansat un nou serviciu de taxi. Este vorba despre aplicația mobilă numită Letz. Compania își propune să se extindă la Bălți, iar ulterior și în alte orașe din Moldova. Aplicația a fost creată de „mai mulți băieți din domeniul IT” din Moldova – cel puțin așa au spus pentru #diez reprezentanții companiei. Сообщение În Chișinău a fost lansat un nou serviciu de taxi. Aplicația Letz urmează să se extindă la Bălți și în alte orașe din Moldova появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 30 minute
19:15
Colegiul de Ecologie a câștigat un proiect pentru protecția mediului, având suportul Slovaciei. Proiectul vizează educația ecoforestieră, iar prima etapă a constat în plantarea a nu mai puțin de 6 000 de puieți pe o suprafață de 5,34 hectare. Сообщение Elevii gimnaziului din Horești și inspectorii de mediu din Ialoveni au plantat 6 000 de puieți появились сначала на #diez.
Acum 2 ore
18:15
Studiile peste hotare devin alegerea multor elevi după finalizarea liceului. De cele mai multe ori, tinerii din Republica Moldova aleg să studieze într-o altă țară pentru calitatea sistemului educațional de acolo sau pentru experiența pe care o obțin. În cadrul campaniei Moldova Brain Gain, lansată de #diez în parteneriat cu Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, vă povestim istoriile tinerelor și tinerilor care s-au întors acasă după studii și încearcă să schimbe lucrurile din țară cu experiența acumulată peste hotare. Un exemplu în acest sens este Vlada Balica, o antreprenoare din Republica Moldova, care și-a făcut studiile la două universități din România și la o școală din Londra. Odată întoarsă acasă, Vlada a investit mult timp, străduință și pasiune în reciclarea deșeurilor și în vinificație. Сообщение „Nu aveam alte planuri decât revenirea acasă.” Vlada Balica povestește despre studiile peste hotare și antreprenoriatul în Moldova появились сначала на #diez.
18:15
Pe 7 și 8 martie, în capitala Georgiei Tbilisi au avut loc proteste masive împotriva adoptării legii agentului străin, numită și the Russian Law. Poliția a folosit gaze lacrimogene, tunuri de apă și grenade asurzitoare fumigene pentru a dispersa mulțimea. În prima jumătate a zilei de 9 martie, sub presiunea mulțimii revoltate, partidul de guvernământ a anunțat retragerea proiectului de lege. În articolul ce urmează vă voi povesti cum au fost aceste două zile de protest, prin ce s-au remarcat, ce elemente de cultură de protest au folosit tinerii georgienii, dar mai ales cum s-au manifestat rușii emigranți din Tbilisi, ce poziție au adoptat în contextul acestor evenimente. Сообщение „Voiam să simt și eu tot ce simt acești oameni”. Generațiile Z din Rusia și Georgia – eroi și figuranți ai protestelor появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
17:15
Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 invită elevii în vizită de informare la Centrele de preluare a apelurilor de urgență. Organizarea vizitelor de informare la Serviciul 112 se desfășoară în cadrul unui tur ghidat. Сообщение (foto) Elevii și elevele din toată țara pot participa la un program de instruire organizat de Serviciul 112 появились сначала на #diez.
17:15
Academia Română salută hotărârea adoptată de Parlamentul Republicii Moldova în vederea modificării sintagmei „limba moldovenească” din constituție în „limba română”, care prevede implementarea considerentelor hotărârii Curții Constituționale din decembrie 2013. Сообщение Academia Română: „Salutăm impunerea sintagmei «limba română» ca denumire a limbii oficiale în toate domeniile din Moldova” появились сначала на #diez.
17:00
Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova informează că suportul bugetar nerambursabil de 283,3 milioane de lei din contribuțiile Suediei și Elveției pentru reducerea vulnerabilității energetice a fost debursat. Сообщение Suportul financiar oferit Moldovei de către Suedia și Elveția va fi utilizat pentru asigurarea compensațiilor din facturi появились сначала на #diez.
17:00
Agenția Națională Arheologică a început astăzi, 21 martie, lucrările de cercetare a caldarâmului descoperit pe strada 31 august 1989. Acest lucru a fost posibil în urma semnării contractului între agenție și Direcția Generală Mobilitate Urbană a municipiului Chișinău. După două săptămâni de lucrări, Agenția Națională Arheologică va prezenta un raport final cu recomandări în ceea ce ține de soarta ulterioară a pavajului. Totuși, cuvântul final îl va avea Primăria Chișinău. Vlad Vornic, directorul Agenției Naționale Arheologice, a declarat pentru #diez că „nu pot obliga pe nimeni”, primăria va decide într-un final ce să facă mai departe cu porțiunea de drum. Сообщение (foto) Strada 31 August, unde a fost descoperit caldarâmul, ar putea deveni pietonală. Lucrările arheologice vor dura două săptămâni появились сначала на #diez.
15:45
Astăzi, 21 martie, este marcată Ziua Internațională a Pădurii, iar în acest context Biroul Național de Statistică a publicat o serie de date cu referire la situația pădurilor în țara noastră pe parcursul anului 2021. Сообщение Pădurile Moldovei și păsările care locuiesc în ele. Scurte informații despre spațiul forestier și despre viețuitoare появились сначала на #diez.
Acum 6 ore
14:15
Primăria Municipiul Chișinău a anunțat că unul dintre terenurile de minifotbal construite în curțile de bloc de la Poșta Veche este gata. Vorbim despre terenul de pe strada Doina 104/2. Potrivit informațiilor, urmează să fie amenajat un scuar și alei pietonale. Сообщение (foto) La Poșta Veche a fost terminată construcția unui teren de minifotbal. Cum arată acesta появились сначала на #diez.
13:45
Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a actualizat informațiile cu privire la situația epidemiologică și vaccinarea împotriva COVID-19 în perioada 13-19 martie 2023. Сообщение În ultima săptămână, în Moldova au fost înregistrate 2 373 de cazuri noi de COVID-19 появились сначала на #diez.
13:45
Tortura, tratamentele inumane sau degradante, impunitatea, condițiile proaste de detenție, cazurile deținuților politici, îngrădirea libertății de exprimare, libertatea presei sunt câteva dintre aspectele abordate în cadrul Raportului de țară al Departamentului de Stat al SUA cu privire la situația în domeniul Drepturilor Omului pentru anul 2022 în regiunea transnistreană din Moldova. Aceste constatări se regăsesc și în rapoartele de monitorizare ale Asociației Promo-LEX privind regiunea transnistreană. Сообщение „Tortura și tratamentele inumane”. Raportul Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în regiunea transnistreană появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
12:45
În anul 2022, numărul automobilelor electrice și de tip hibrid înmatriculate în Republica Moldova de către persoanele fizice este dublu față de anul 2021. Astfel, ponderea transportului energetic eficient în țară a înregistrat un trend de creștere în ultimii cinci ani. Сообщение (infografic) În 2022, numărul automobilelor electrice și de tip hibrid înmatriculate în Republica Moldova s-a dublat появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
11:30
Partidul Popular European din Moldova (PPEM) a lui Iurie Leancă și-a modificat denumirea. Acum acesta a devenit Partidul Forța Diasporei. Modificarea a fost publicată în Monitorul Oficial din 17 martie 2023, scrie RISE Moldova. Сообщение Partidul Popular European din Moldova a lui Iurie Leacă și-a modificat denumirea în Partidul Forța Diasporei появились сначала на #diez.
11:15
SA Energocom a vândut în Ucraina 1 MWh de energie electrică în calitate de test. Până acum compania moldavă doar procura energia electrică de la producătorii din Ucraina. Сообщение În premieră, Energocom a vândut Ucrainei 1 MWh de energie electrică. Acțiunea este o testare появились сначала на #diez.
11:15
Pe data de 16 martie a avut loc Recepția organizată cu ocazia Zilei Naționale a Japoniei de către Yoichiro Yamada, Ambasador al Japoniei în Republica Moldova. Сообщение UTM celebrează Ziua Națională a Japoniei появились сначала на #diez.
10:15
În contextul în care, în data de 21 martie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto intenționează să desfășoare o întrunire în Chișinău, Poliția a îndemnat atât organizatorii, cât și participanții să respecte legislația și să se conformeze indicațiilor oamenilor legii. Сообщение Transportatorii vor desfășura astăzi un protest în capitală. Poliția a recomandat participanților să respecte legislația появились сначала на #diez.
10:00
Mai mulți miniștri de externe ai statelor europene au cerut ca Uniunea Europeană să aplice sancțiuni pe numele oligarhilor pro-ruși care încearcă să destabilizeze statul de drept și conducerile alese democratic din Republica Moldova și Georgia, transmite politico.eu. Сообщение România, Franța și Estonia au cerut la Bruxelles sancționarea oligarhilor moldoveni susținuți de Rusia появились сначала на #diez.
08:45
Un om de afaceri vietnamez a obținut un titlu Guinness World Records datorită procurării celei mai scumpe sticle de coniac. Recordul l-a costat pe colecționar 1 147 682 de lire sterline, ceea ce constituie peste 26 milioane de lei. Сообщение Un colecționar vietnamez a achitat peste un milion de lire sterline pentru o sticlă de coniac появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
21:45
Astăzi este a 390-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Vladimir Putin ar urma să fie arestat pe viață. Cele mai importante evenimente din a 390-a zi de război появились сначала на #diez.
Ieri
19:15
Mâine, 21 martie, în toată lumea este marcată Ziua internațională a poeziei, iar cu această ocazie, Chișinăul va mișuna de evenimente dedicate acesteia. În acest articol am selectat câteva dintre ele, la care am adăugat și manifestații pentru persoanele care nu sunt pasionate de poezie. Сообщение Ți-ai făcut planurile deja? Recomandări de evenimente pentru marți, 21 martie появились сначала на #diez.
18:45
Biblioteca Națională a Moldovei a lansat „Calendarul Național al anului 2023”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de către instituție. Lucrarea include 185 de articole despre personalități, precum și informații generale despre evenimentele naționale și cele internaționale aniversare, comemorative, profesionale dar și alte aniversări importante din anul 2023. Сообщение Cele mai importante evenimente istorice pot fi găsite într-o singură lucrare. A fost lansat „Calendarul Național al anului 2023” появились сначала на #diez.
18:45
Primăria Municipiului Chișinău anunță că din cauza executării lucrărilor de curățare și defrișare a arborilor de pe strada Calea Orheiului, marți, 21 martie 2023, în intervalul orar 9.30 – 13.00, rețeaua de contact a troleibuzelor din zonă va fi deconectată de la curentul electric. Сообщение Circulația unor rute de troleibuz va fi reorganizată marți, 21 martie. Două dintre ele vor fi sistate появились сначала на #diez.
17:45
Echipa Interact Chișinău vă invită la prima ediție a unui nou eveniment „Interact: 21st Century Controversies”. Dacă ești fan TED Talks sau vrei să afli mai multe despre temele controversate ale societății noastre în secolul 21, atunci acesta este evenimentul la care trebuie să participi. Сообщение Îți plac temele mai controversate din societate? Atunci vino la prima ediție „Interact: 21st Century Controversies” появились сначала на #diez.
17:30
Astăzi, 20 martie, au fost anunțați premianții Olimpiadei Republicane la Fizică în cadrul evenimentului de încheiere a concursului. Elevii și elevele care au obținut premii în acest an reprezintă instituțiile de învățământ din raioanele/municipiile: Chișinău, Bălți, Drochia, Hâncești, Ialoveni, Soroca și UTA Găgăuzia. Сообщение (doc) Lista elevilor și elevelor care au câștigat premii la Olimpiada Republicană la Fizică din acest an появились сначала на #diez.
17:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat care sunt deciziile Consiliului Suprem de Securitate (CSS) în legătură cu situația excepțională din justiție. Сообщение Maia Sandu, după ședința CSS: „Consiliul Superior al Magistraturii va fi funcțional în maxim 30 de zile” появились сначала на #diez.
17:30
Pe 17 martie 2023, în Norvegia, unde se încheie sezonul de biatlon, a avut loc o întâlnire între Președintele Federației de Biatlon a Republicii Moldova, Dmitri Torner, și Secretarul General al Uniunii Internaționale de Biatlon (IBU), Max Cobb, transmite Moldova1. Сообщение „Colaborarea dintre Federația Moldovenească de Biatlon și IBU a ajuns la un alt nivel” – Dmitri Torner появились сначала на #diez.
17:30
Fenomenul traficului de ființe umane reprezintă o încălcare gravă a drepturilor și libertăților omului, dar și un subiect complex care trebuie privit, pe lângă datele statistice, și din perspectiva tendințelor care produc schimbări ale acestuia, precum și a factorilor importanți care influențează fenomenul, cum este contextul social, politic și economic. Сообщение Aspecte ale traficului de ființe umane în Republica Moldova, în context umanitar появились сначала на #diez.
17:30
Biroul relații cu diaspora a dat start înscrierii la Programul guvernamental „DOR” (Diasporă. Origini. Reveniri), ediția a XI-a. Acesta se va desfășura cu prezență fizică, în perioada 8-17 august 2023. Сообщение Programul „DOR”, destinat atât copiilor și tinerilor din Moldova, cât și celor din diasporă, revine într-o nouă ediție появились сначала на #diez.
16:30
În această săptămână, Teatrul „Alexei Mateevici” invită publicul la spectacolul „Menajeria de sticlă”, care se va juca în data de 26 martie, ora 18.00.       Сообщение Teatrul „Alexei Mateevici” invită toți doritorii la spectacolul „Menajeria de sticlă”. O piesă în care emoțiile ies la iveală появились сначала на #diez.
16:15
Muzeele din țară vor deveni zone către o lume a viitorului, transformându-se în spații deschise pentru toate categoriile de public. În era inteligenței artificiale, vizitatorii sunt interesați să exploreze și să cunoască istoria într-un mod neobișnuit, de aceea realitatea augmentată este „codul” pentru a crește interesul de a descoperi epocile istorice demult apuse. Odată cu implementarea proiectului „Muzeele Viitorului”, sălile și exponatele muzeelor se vor transforma în adevărate povești și experiențe culturale, care implică toate simțurile. Сообщение Cum se vor transforma muzeele din țară în spații către o lume a viitorului появились сначала на #diez.
16:00
În contextul Zilei internaționale a clientului, marcată pe 19 martie, echipa maib s-a întrebat cum ar putea crea experiențe mai bune clienților și a mers într-o vizită de studiu la una dintre locațiile recunoscute inclusiv internațional pentru calitatea oferită – BERD'S Chisinau MGallery Hotel Collection. Ideea urmărită de managerii alto care au participat la vizită a fost să descopere și alte practici care pun în centrul atenției clientul în fiecare zi 365/ 366 zile în an. Сообщение Maib: „Mulțumim clienților pentru că ne inspiră să creăm experiențe de nivelul următor” появились сначала на #diez.
16:00
În data de 20 martie, Comitetul de Investigație (CI) al Rusiei a deschis un dosar penal împotriva procurorului și judecătorilor Curții Penale Internaționale de la Haga, care au cerut un mandat de arestar pentru Vladimir Putin. Сообщение Autoritățile ruse au deschis dosar penal pe procurorul și judecătorii din Haga care au cerut mandat de arest pentru Vladimir Putin появились сначала на #diez.
16:00
Centrul Național Anticorupție (CNA), în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și mai multe instituții de reglementare, expertiză și supraveghere în domeniul construcțiilor, a lansat campania de informare „Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!”. Сообщение În capitală a fost lansată campania de informare „Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!”. Ce prevede aceasta появились сначала на #diez.
16:00
Dotnetdays, una dintre cele mai mari și populare conferințe de .NET, Cloud și arhitectură software din regiune, revine în format fizic pentru cea de-a șasea ediție și va cuprinde două zile de workshop și o zi de conferință. Сообщение Dotnetdays – cea mai mare conferință de .NET, Cloud și arhitectură software revine pe 22 Aprilie 2023 появились сначала на #diez.
16:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, 20 martie, decretul prin care prim-ministrul Dorin Recean nu mai ocupă funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale în Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Сообщение (doc) Dorin Recean nu mai este consilier prezidențial în domeniul apărării și securității. Cine va asigura interimatul în CSS появились сначала на #diez.
16:00
Astăzi, 20 martie, marcăm Ziua internațională a fericirii. Mottoul din acest an îi îndeamnă pe oameni să fie recunoscători, buni și să gândească bine: „Be Mindful. Be Grateful. Be Kind”. Сообщение (foto) Astăzi marcăm Ziua internațională a fericirii! Care este cel mai fericit animal din lume появились сначала на #diez.
15:00
În data de 22 martie 2023, începând cu ora 18.00, la Centrul Municipal de Tineret din Chișinău va avea loc o sesiune de informare despre comunicarea care creează relații și sporește calitatea vieții. Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 21 și 35 de ani. Сообщение Dacă ai între 21 și 35 de ani, participă la o sesiune de informare și află cum comunicarea îți poate spori calitatea vieții появились сначала на #diez.
14:45
Sucursala este amenajată în conformitate cu standardele Grupului Intesa Sanpaolo și își propune să livreze confort sporit la deservire, servicii adaptate standardelor internaționale, sprijin în utilizarea tehnologiilor digitale în sucursală sau online și accesibilitatea unei game largi de produse financiare pentru orice necesitate.  Сообщение O nouă sucursală EXIMBANK și-a deschis ușile într-un complex multifuncțional din capitală появились сначала на #diez.
13:45
Într-o lume marcată de o continuă evoluție, unde numele și reputația înseamnă foarte mult, este cu adevărat remarcabil când un brand nou reușește să-și facă simțită prezența și să își câștige locul printre cele mai bune vinuri din lume. Și exact asta au reușit brandurile moldovenești Apriori și Maestro în cadrul prestigiosului concurs vinicol Berliner Wein Trophy 2023 Winter Tasting, care a avut loc în perioada 25 februarie - 5 martie 2023. Сообщение Rezultate remarcabile pentru Apriori Wine – opt medalii de aur la două dintre cele mai prestigioase concursuri din lumea vinurilor появились сначала на #diez.
13:45
La data de 25 martie, începând cu ora 11.00, Pagina Psihologului organizează un eveniment offline, la care vei învăța cum să folosești situațiile de conflict ca oportunități de a te apropia de celălalt. Trainingul este destinat tinerilor și adulților care își respectă timpul liber și simt nevoia de a crește calitatea relațiilor cu ceilalți. Сообщение De la conflict, la apropiere. Învață să gestionezi situațiile conflictuale în cadrul unui training gratuit появились сначала на #diez.
12:45
Muzeele vor deveni spații către o lume a viitorului, unde vizitatorii de toate vârstele vor putea explora istoria și artele într-un mod neobișnuit. Astfel, instituțiile culturale, dar și câteva vinării cu facilități turistice, vor integra tehnologiile și elemente de new-media art pentru a crea expoziții imersive și instalații digitale, pentru ca, în final, vizitatorii și turiștii să aibă parte de experiențe cât mai complexe. Сообщение Muzee și vinării la care vizitatorii vor putea experimenta arta prin expoziții imersive și instalații digitale появились сначала на #diez.
12:45
Teatrul Fără Nume (TFN) invită toți doritorii, pe 24 și 25 martie, la ora 18.00, la spectacolul „Matca” de Mariana Cămărășan. Prima și cea mai complexă piesă a trilogiei lui Marin Sorescu „Trilogia Muntelui de Sare. Matca. Iona. Paracliserul”. Сообщение Teatrul Fără Nume te invită la spectacolul „Matca”, în regia Marianei Cămărășan появились сначала на #diez.
12:45
În perioada 20-24 martie, echipele mobile de medici specialişti continuă să ofere populaţiei consultaţii profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM). Сообщение În ce localități și raioane din țară vor fi oferite consultaţii profilactice și servicii stomatologice pentru copii gratuite появились сначала на #diez.
12:45
Agenția Națională a Arhivelor a publicat câteva imagini și videoclipuri care fac parte din cadrul expoziției online „Tramvaiul din Chișinău. O filă din istoria transportului public prin prisma documentelor din arhivă”. Сообщение (foto, video) Acum 135 de ani, pe străzile din Chișinău circula primul tramvai. O filă din istoria transportului public появились сначала на #diez.
12:45
Pentru a ține pasul cu ritmul accelerat și evoluția dezvoltării noilor tehnologii, vinăria Chateau Vartely a lansat anul trecut o nouă gamă de vinuri TOTEM cu o etichetă cu totul și cu totul revoluționară. Сообщение (video) Eticheta vinurilor TOTEM – o poveste națională, autentică. Ce se ascunde în spatele codului QR появились сначала на #diez.
11:30
Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) a anunțat că în cadrul itinerarului unei rute de troleibuz din capitală s-a stabilit o nouă stație de așteptare a transportului public care circulă pe strada Drumul Viilor. Сообщение În atenția călătorilor! În cadrul itinerarului unei rute de troleibuz s-a stabilit o nouă stație de așteptare появились сначала на #diez.
11:15
În adolescență, deseori apare dorința de a fi parte a găștii și de a fi în rând cu prietenii, iar în consecință, tinerii riscă să adopte obișnuințele acestora, inclusiv pe cele alimentare. Înainte de a face unele alegeri, este necesar de cântărit ce urmări pot avea aceste decizii asupra vieții. Psihologa din cadrul Youth Klinic Moldova, Crina Țîcu, a răspuns la întrebările legate de tulburările alimentare - ce sunt ele, cum apar și cum ar putea fi recunoscute și preîntâmpinate. Сообщение (video) Tulburările alimentare la adolescenți – ce reprezintă, cum apar și cum pot fi preîntâmpinate появились сначала на #diez.
10:45
Tradiționalul fashion-talk marca Shopping MallDova – „Mall of Fame”, revine după o pauză de trei ani.   Сообщение Tendințele modei și sfaturi de styling la „Mall of Fame”. Evenimentul de referință în domeniul fashion revine la Shopping MallDova появились сначала на #diez.
10:45
Raportul Mondial al Fericirii (World Happiness Report) este un studiu anual publicat de rețeaua de Soluționare a Dezvoltării Durabile a Națiunilor Unite (SDSN) care măsoară nivelul de fericire și bunăstare în diferite țări ale lumii. Studiul se bazează pe mai mulți factori: veniturile, speranța de viață, gradul de libertate, gradul de încredere în guvern, gradul de corupție și alți factori sociali și economici. Сообщение (grafic) Care este țara cu cei mai fericiți oameni în anul 2023. Pe ce loc s-a plasat Republica Moldova появились сначала на #diez.
10:45
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a publicat ultimele informații cu referire la situația epidemiologică din instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Datele au fost prestate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului. Сообщение Care este situația epidemiologică din cadrul instituțiilor de învățământ din Republica Moldova появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.