Noi detalii din planul lui Putin de destabilizare a Republicii Moldova. CNN: A fost scris în cadrul FSB

Realitatea.md, 19 martie 2023 12:50

Apar noi detalii din planul secret elaborat de serviciul de securitate al Rusiei, FSB, pentru destabilizarea Republicii Moldova prin sprijinirea grupurilor pro-ruse, utilizarea Bisericii Ortodoxe și amenințarea cu oprirea aprovizionării cu gaze naturale, relatează CNN. INVESTIGAȚIE RISE: Document scurs din culisele Kremlinului divulgă planul Rusiei față Moldova Documentul pare să fi fost elaborat pentru a […] Articolul Noi detalii din planul lui Putin de destabilizare a Republicii Moldova. CNN: A fost scris în cadrul FSB apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 15 minute
20:10
Un cutremur puternic, cu o magnitudine preliminară de 6,5 grade, s-a produs marți, 21 martie curent, în nord-estul Afganistanului, seismul fiind resimțit în zone extinse din Tadjikistan și Pakistan. Un seism puternic care a durat cel puţin 30 de secunde a fost resimţit seara în capitala Afganistanului, Kabul, şi în nordul Pakistanului, scrie presa internațională. […] Articolul Cutremur puternic în Afganistan! S-a simțit în Tadjikistan și Pakistan. În IMAGINI se aud oameni rugându-se apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 30 minute
20:00
Stadiul actual al proiectelor finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD), dar și aspecte noi de cooperare au fost examinate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu directorul executiv al BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone, și Angela Sax, șefa oficiului Băncii în Republica Moldova, se anunță marți, 21 martie curent, […] Articolul Recean a discutat acasă cu directorul executiv al BERD pentru Europa de Est și Caucaz. Va mai veni cineva de la Bancă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
19:50
„Credem că multe puncte ale planului de reglementare chinez pot fi luate ca bază a unui tratat de pace atunci când sunt pregătiți pentru acesta în Occident și în Ucraina. Șeful Republicii Populare Chineze a acordat multă atenție inițiativelor sale de pace. Dar abia astăzi am aflat că Marea Britanie va furniza Ucrainei obuze cu […] Articolul Putin a admis pacea, dar când a auzit de uraniu sărăcit: Occidentul a decis să lupte cu Rusia până la ultimul ucrainean apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Un minor de 4 ani se află în stare gravă la spitalul din Bălți, după ce a căzut de la înălțime. Polițiștii au fost sesizați marți, 21 martie curent, în jurul orei 14:40, despre faptul că un copil a căzut de la etajul 7 al unui bloc de locuit din municipiul Bălți. La fața locului imediat […] Articolul Un copil de 4 ani a căzut de la etajul șapte la Bălți. Medicii fac tot posibilul să-i salveze viața! Cum s-a întâmplat? apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
19:20
„Moldovenii sunt vitejii Europei contemporane”. Europarlamentarul român Marian-Jean Marinescu, din partea Partidului Național Liberal, și-a exprimat susținerea pentru Republica Moldova prin cel puțin trei puncte: sprijinirea demarării negocierilor de aderare; salutarea organizării la Chișinău a celei de-a doua reuniuni a Comunității Politice Europene, dar și propunerea de creștere a asistenței macrofinanciare. O postare pe subiect […] Articolul Europarlamentarul român Marinescu: „Moldovenii sunt vitejii Europei contemporane” apare prima dată în Realitatea.md.
19:00
Şapte dintre cele 30 de state membre ale NATO au atins ţinta de 2% din PIB privind cheltuielile militare în 2022, a anunţat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în prezentarea raportului anual al organizaţiei. Jens Stoltenberg a declarat marți, 21 martie curent, într-o conferinţă de presă organizată la sediul din Bruxelles al Alianţei, […] Articolul Jens Stoltenberg: Şapte țări NATO au alocat cel puţin 2% din PIB pentru apărare în 2022 apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Actrița Amanda Bynes a fost internată într-un spital de psihiatric după ce a fost văzută mergând goală pe străzile din Los Angeles. Chiar ea ar fi fost cea care ar fi sunat la serviciile de urgență. Amanda Bynes ar fi încercat să oprească o mașină, spunându-i șoferului că are un episod psihotic, după care a […] Articolul Actrița cunoscută ca adolescenta-minune a Hollywood-ului, internată la psihiatrie. A fost găsită goală pe stradă apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte românești este disponibil începând de luni, 20 martie curent, pe platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne de la București, la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte, scrie presa locală. „Pornind de la nevoia de gestionare eficientă a fluxurilor de cetăţeni care se prezintă la structurile de paşapoarte, noul […] Articolul În atenția moldovenilor cu dublă cetățenie: Noul serviciu de programări online pentru pașapoarte românești apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
18:10
Continuă sesiunile de dezvoltare a angajaților serviciilor sociale pentru copii în situații de risc din Municipiul Chișinău. Astfel, la data de 14 martie 2023 s-a demarat procesul de instruire continuă a 27 de angajați: asistenți sociali, specialiști, manageri, psihologi și pedagogi ai serviciilor sociale pentru copii în situații de risc: Serviciul social Centrul de zi pentru […] Articolul Angajații serviciilor sociale pentru copii în situații de risc din Chișinău beneficiază de instruiri apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
Comisia Europeană a achitat marți, 21 martie curent, o a doua tranșă de 1,5 miliarde de euro din pachetul de asistență financiară destinat Ucrainei, a cărui valoare totală se ridică la 18 miliarde de euro prin care Uniunea Europeană urmărește să ajute Kievul să-și acopere nevoile imediate de finanțare în 2023. Conform unui comunicat al instituției, acest […] Articolul Comisia Europeană plătește Ucrainei a doua tranșă de 1,5 miliarde de euro din asistența macrofinanciară pentru 2023 apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Uniunea Europeană pregătește în prezent o misiune civilă pentru Republica Moldova cu scopul de a sprijini această țară să facă față amenințărilor de natură hibridă, a afirmat marți, 21 martie curent, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell. Într-un discurs principal susținut în cadrul Forumului Schuman pentru apărare și securitate, Borrell […] Articolul Șeful diplomației UE: Pregătim o misiune civilă în Republica Moldova. Care va fi scopul acesteia? apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Partidul Acțiune și Solidaritate nu are candidați pentru alegerile din UTA Găgăuzia, a declarat speakerul Parlamentului, Igor Grosu, la o emisiune de la Vocea Basarabiei. Totodată, oficialul a recunoscut că scrutinul din Găgăuzia este important. A explicat și de ce. „Noi nu avem candidați acolo, n-o să participăm, dar pentru noi sunt foarte importante aceste […] Articolul PAS nu va participa la alegerile din UTA Găgăuzia. Grosu: Acest scrutin este foarte important pentru noi apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Secvența video cu o șoferiță care se ceartă în mijlocul străzii, cu arma în mână, a devenit virală. Totul s-a întâmplat vineri, pe o stradă din Comrat. Presa locală scrie că femeia se certa cu un bărbat. Din spusele ele, acesta ar fi agresat-o, iar pentru a se apăra, șoferița a scos și a demonstrat […] Articolul „M-a lovit. Camerele au înregistrat”. VIDEO cu o șoferiță care flutură cu arma în mijlocul străzii apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Putin a anunțat că Rusia este pregătită să treacă la yuani în comerțul exterior. Declarația a fost făcută marți, 21 martie curent, după întâlnirea cu Xi, transmite presa rusă. „Rusia este pregătită să treacă la calcule în yuani pentru comerțul cu alte țări”, a declarat Vladimir Putin, în timpul discuțiilor ruso-chineze într-un format extins. „Suntem […] Articolul Putin a anunțat că Rusia este pregătită să treacă la yuani în comerțul exterior apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Influența lui Elon Musk l-a transformat într-o bătaie de cap pentru administrația lui Joe Biden. Casa Albă este îngrijorată de acțiunile lui Elon Musk ca șef al Twitter, de posibilul acces al investitorilor din Orientul Mijlociu la datele utilizatorilor acestei rețele de socializare și de extinderea prezenței Tesla în China, scrie Bloomberg. „Influența și deciziile […] Articolul Bloomberg: Elon Musk este o durere de cap pentru Joe Biden. De ce? apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Excluzând din legislație sintagma „limba moldovenească”, Chișinăul recunoaște la nivel european identitatea culturală. Declarația este transmisă de Academia Română. Instituția salută hotărârea adoptată de Parlamentul Republicii Moldova, care a introdus sintagma „limba română” drept „denumire a limbii oficiale în toate domeniile vieții culturale și științifice, precum și în toate documentele legislative și administrative”, transmite Academia. „Fundamentată […] Articolul Academia Română salută excluderea sintagmei „limba moldovenească” din legi: Chișinăul recunoaște unitatea culturală apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Au apărut primele imagini 3D cu iPhone 15 Pro, care urmează să fie lansat în acest an de Apple. Potrivit imaginilor, iPhone 15 Pro ar putea fi primul model Apple fără butoane fizice,  doar cu butoane „solide” cu senzori de presiune și feedback haptic. Pentru prima dată însă, iPhone ar putea fi lansat fără un […] Articolul VIDEO Primul model Apple fără butoane fizice? Cum ar putea arăta iPhone 15 Pro apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
În luna februarie, comparativ cu luna ianuarie, nivelul poluării aerului s-a majorat în municipiul Chişinău și s-a micșorat în municipiul Bălţi, menținându-se totodată la același nivel înalt. Sunt datele Agenției de Mediu care a monitorizat calitatea aerului în municipiile Chișinău și Bălți. „Conform datelor multianuale, cea mai mare frecvență a condițiilor meteorologice nefavorabile pentru dispersia […] Articolul Municipiul Chișinău, mai poluat decât capitala Nordului! Agenția de Mediu oferă detalii apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Ryanair solicită Uniunii Europene să oblige Franţa să permită zborurile în spaţiul său aerian atunci când controlorii de trafic aerian sunt în grevă. Potrivit companiei aeriene irlandeze, recentele acţiuni sindicale au perturbat călătoriile pentru aproape 1 milion de pasageri, notează Politico.  Doi directori de la transportatorul low-cost au venit luni la Bruxelles pentru a anunţa […] Articolul Irlandezilor le-a ajuns cuțitul la os! Ryanair s-a săturat de grevele din Franţa și vrea ca UE să ia măsuri apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Reuniunea Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de asistență bilaterală România – Republica Moldova a avut loc marți, la Palatul Victoria. Așadar, Bucureștiul a aprobat notele-concept actualizate, în scopul demarării implementării proiectelor propuse de Guvernul Republicii Moldova. Totodată, s-a lista proiectelor propuse spre finanțare de operatorii de program. Autoritățile române oferă asigurări că vor oferi […] Articolul Ajutorul de 100 de milioane de euro, oferit de România: Bucureștiul a aprobat proiectele care vor fi finanțate apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
CFM anunță organizarea licitației de vânzare a 112 locomotive nefuncționale. „Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, în urma aprobării de către Agenția Proprietății Publice (APP) a intenției de relansare a procesului de comercializare a bunurilor neutilizate, anunţă despre lansarea procesului de organizare a licitaţiei „cu strigare” privind comercializarea a 92 de locomotive de model 3ТЭ10М, 3 […] Articolul CFM vrea să vândă 112 locomotive nefuncționale. Le va scoate la licitație apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Piloții ucraineni vor putea învăța să stăpânească avioanele de luptă occidentale până la jumătate de an. În același timp, trupele ucrainene au nevoie de aviație modernă, cu caracteristicile F-16. Declarațiile au fost făcute marți, 21 martie curent, de șeful aviației al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul de brigadă Serghei Golubțov. „Recent, […] Articolul Învățarea piloților ucraineni pe avioane de luptă occidentale va dura până la jumătate de an – general apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
16:20
Guvernul urmează să aprobe, în ședința de miercuri, un proiect de lege pentru majorarea plafonului de garantare a depozitelor, transmite bani.md. Este vorba de o creștere de 200% pentru unele depozite, conform notei informative. Ministerul Finanțelor argumentează majorarea plafonului prin racordarea legislației la practicele internaționale. De asemenea, va fi întocmită o nouă listă a depozitelor […] Articolul BANI.MD Moldovenii care își țin banii la depozit au mai multă siguranță? Se majorează plafonul de garantare cu 200% apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței de astăzi, 21 martie, a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. În acest context, CEC va propune Curții Constituționale de a valida mandatul de deputat al candidatului supleant, Gheorghe Cojoc, de pe lista aceluiași partid. […] Articolul PAS va avea un nou deputat în Parlament! CEC a inițiat procedura de validare a mandatului apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Guvernul vrea să ofere undă verde pentru delimitarea competențelor Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Anticorupție. Subiectul va fi dezbătut la ședința de miercuri a miniștrilor. Proiectul vizează atât Procuratura Anticorupție și CNA, cât și PCCOCS. Centrul Național Anticorupție va investiga corupția în procesele electorale, falsificarea rezultatelor votării, încălcarea regulilor de creditare și politicilor privind împrumuturile, […] Articolul DOC Guvernul urmează să ofere undă verde delimitării competențelor CNA și Procuraturii Anticorupție. Proiectul publicat apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Republica Moldova a recepționat circa 283,3 milioane de lei din contribuțiile Suediei și Elveției pentru asigurarea compensațiilor la factură pentru cele mai vulnerabile gospodării, anunță ministerul Finanțelor Tranșa, în valoare de 283 298 088,38 lei a fost debursată pe contul Ministerului Finanțelor. Acest suport financiar va asigura oferirea de compensații utilizând mecanismul public Fondul de […] Articolul Moldova a primit un ajutor de 283 milioane lei: Banii sunt pentru compensații la facturi apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Strada 31 august 1989 din Capitală, perimetrul străzilor Pușkin și Bodoni, unde în timpul lucrărilor de reparație capitală a fost depistat un caldarâm, ar putea deveni pietonală. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion ceban. „Ținând cont de părerile arheologilor de acasă, specialiștilor din România și experților în domeniul patrimoniului de la Strasbourg, unde […] Articolul Strada 31 August ar putea deveni pietonală: Ceban: Analizăm posibilitatea apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Comisia Electorală Centrală a acreditat șase observatori internaționali din partea Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova pentru monitorizarea alegerilor Guvernatorului (Bașcanului) al UTA Găgăuzia și a alegerilor parțiale pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 30 aprilie 2023. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CEC. Amintim că în bătălia pentru funcția de bașcan al Găgăuziei s-au avântat […] Articolul Alegeri în Găgăuzia: CEC a acreditat șase observatori internaționali apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Un tribunal din Suedia i-a permis marţi Gretei Thunberg şi altor sute de alţi activişti pentru climă să continue un proces colectiv împotriva statului suedez pentru „politici insuficiente în privinţa protejării climei”, transmite Reuters. Greta Thunberg şi alţi 600 de tineri activişti din asociaţia Aurora au dat în judecată statul suedez în noiembrie 2022, susţinând […] Articolul Greta Thunberg și „prietenii” săi dau în judecată statul suedez apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Comisarul Radei Supreme pentru drepturile omului a anunțat că autoritățile ucrainene au reșit să întoarcă încă 15 copii la familiile lor. Potrivit lui Dmitri Lubineț, copiii sunt originari din regiunile Herson și Harkov, care se aflau sub ocupație la începutul războiului.  „În ciuda tuturor provocărilor, continuăm să lucrăm pentru ca ucrainenii să aibă ocazia să-și […] Articolul FOTO În sfârșit acasă! Încă 15 copii ucraineni s-au reîntors la familiile lor apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Primul Forum Național de Educație Financiară s-a desfășurat la Chișinău. Evenimentul și-a propus să ajute cetățenii să dobândească abilități de gestionare eficientă a veniturilor. Evenimentul a reunit experți economici, reprezentanți ai comunităților bancare și parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova, inclusiv guvernatorul Băncii Naționale a Lituaniei, Gediminas Šimkus, dar și oficiali guvernamentali, inclusiv premierul Dorin Recean […] Articolul FOTO, VIDEO Moldovenii trebuie să beneficieze de educație financiară! Primul Forum Național, desfășurat la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Războiul din Ucraina creează precedente periculoase, consideră Nicu Popescu. Declarațiile au fost făcute pentru CNN, șeful diplomației de la Chișinău declarând că orice țară care se bazează pe dreptul internațional poate fi supusă amenințărilor. „Acest tip de precedent creează amenințare pentru oricine în lume. Nimeni nu dorește să trăiască într-o lume unde dreptul internațional este […] Articolul VIDEO Popescu crede că războiul din Ucraina creează precedent periculos: Amenințare pentru alte țări apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Este oficial! În baza patentei de întreprinzător pot fi practicate două genuri de activitate noi de îngrijire alternativă a copilului: servicii de îngrijire individualizată și servicii de îngrijire de tip familial. Șefa statului, Maia Sandu, a promulgat modificările la Legea cu privire la patenta de întreprinzător, votate de Parlament la ședința plenară din 2 martie curent. Legea […] Articolul DOC Bătut în cuie! Bonele vor activa cu acte în regulă. Legea – promulgată de Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Un bărbat de 42 de ani domiciliat în orașul Vulcănești, suspectat de păstrarea și realizarea drogurilor de tip marijuana și PVP, a fost reținut de ofițerii de investigații. Potrivit informațiilor, pe parcursul a două  luni, ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI au efectuat mai multe achiziții de control, fiind procurate droguri de tip PVP. „La 20 […] Articolul VIDEO Un bărbat sudul țării deținea și vindea droguri. Riscă să facă închisoare apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Erdogan vrea un nou mandat prezidențial. Liderul turc a depus la CEC documentele pentru a se înregistra în cursa electorală. Televiziunile locale au transmis în direct depunerea actelor la autoritățile electorale, pentru înregistrarea lui Erdogan în cursă, conform TASS. Erdogan va avea cel puțin 18 oponenți la alegeri, iar principalul rival este considerat Kemal Kılıçdaroğlu, […] Articolul Erdogan vrea un nou mandat. Sunt 18 candidați care aspiră să devină șefi de stat în Turcia apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Un bărbat de 25 ani din municipiul Chișinău este cercetat penal pentru răpirea a două mașini de marca Renault, parcate pe străzile Mihail Kogălniceanu și Tighina din Capitală. Poliția spune că infracțiunile au fost comise la două zile distanță, una pe timp de zi și alta noaptea. Suspectul ar fi pătruns în automobile prin forțarea […] Articolul VIDEO Un individ a furat două mașini din Capitală. Unde le-a găsit poliția și ce riscă suspectul apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
14:20
Arheologii, dar și voluntarii s-au mobilizat și scot stratul de asfalt de pe strada 31 August din Capitală, unde în timpul lucrărilor de reparație capitală au fost depistate două insule cu pavaj vechi. Acesta a văzut lumina zilei după mai mult de 100 de ani. „Astăzi am purces la cercetarea, documentarea acestui pavaj, în urma […] Articolul VIDEO Comoara din „inima Capitalei”. Ce se întâmplă pe strada 31 August, unde a fost depistat un caldarâm apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Un bebeluș era cât pe ce să fie botezat în apă cu dezinfectant. S-a întâmplat într-o localitate din Provincia Messina, Italia. Nașul de botez a fost cel care a bănuit nereguli. Bărbatul a simțit intrat în contact cu apa și a simțit arsuri pe mâini. Acesta a oprit la timp preotul, apoi s-a aflat că […] Articolul Un bebeluș, cât pe ce să fie botezat în apă cu dezinfectant. Nașul a oprit ceremonia când a simțit arsuri pe mâini apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Premierul nipon, Fumio Kishida, a ajuns la Kiev. Presa de la Tokyo și jurnaliștii de la Kiev publică imagini cu oficialul, la gara de trenuri din capitala ucraineană. Despre vizită nu s-a anunțat preliminar. Deocamdată se cunoaște că Kishida urmează să aibă o întrevedere cu Vladimir Zelenski. Cei doi ar urma să discute despre sprijinul […] Articolul Premierul de la Tokyo se află la Kiev. Bild: În ajun, bombardierele Rusiei au zburat 7 ore deasupra Mării Japoniei apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova se va convoca în ședință comună cu Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților a Parlamentului României. Reuniunea va avea loc joi, 23 martie 2023, la Chișinău. O delegație a Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților a Parlamentului României, condusă de […] Articolul Ședință moldo-română la Chișinău! Deputații de pe ambele maluri ale Prutului vor discuta despre reforma Justiției apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Ministrul Energiei, Victor Parlicov a declarat că autoritățile de la Chișinău negociază un preț mai mic cu Cuciurganul pentru achiziția curentului electric. Parlicov a evitat să spună care este prețul pe care îl cere Chișinăul, dar a apus că termenul contractului de furnizare a energiei electrice malului drept se discută pentru o perioadă mai lungă […] Articolul VIDEO Chișinăul negociază un preț mai mic cu centrala de la Cuciurgan. Ce spune Parlicov apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Acțiunile de protest din ultima perioadă reprezintă un exercițiu democratic sau o tentativa a forțelor obscure de a destabiliza situația din Republica Moldova? Cum își propun autoritățile să asigure ordinea publică și securitatea națională în condițiile unui război hibrid purtat de Federația Rusă împotriva Republicii Moldova? Cum fac față oamenii legii salariilor modeste și volumului […] Articolul Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco – invitata emisiunii Rezoomat! apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
O ciupercă periculoasă, rezistentă la medicamente, se răspândește tot mai mult în lume. Centrul de Control și Prevenite a Bolilor din SUA a anunță că este vorba despre Candida Auris, descoperită pentru prima dată în 2009. Maladia a fost identificată în Asia, iar în SUA a fost depistată pentru prima oară în 2016. Conform oamenilor […] Articolul O ciupercă mortală să răspândește tot mai mult în lume. Rezistă la medicamente și devine din ce în ce mai periculoasă apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Fără schimbări! Federația Rusă, în continuare, nu recunoaște că rachetele sale au survolat spațiul aerian al Moldovei și cer dovezi de la autoritățile de la Chișinău, anunță președintele Parlamentului, Igor Grosu. La o emisiune de la Vocea Basarabiei, oficialul a precizat că rușii continuă să o facă pe mortul în păpușoi. „Din câte știu, ei […] Articolul VIDEO Rachetele rusești deasupra Moldovei. Grosu dezvăluie răspunsul Moscovei pentru Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) anunță că în municipiul Chișinău a fost depistat un focar de boala de Newcastle la porumbei, o amenințare globală pentru industria avicolă, care afectează capacitatea de viață, performanțele puilor de carne și provoacă întârzieri de creștere. Responsabilii spun că la moment sunt întreprinse măsurile de eradicare a focarului. Totodată, […] Articolul ALERTĂ în Chișinău! A fost depistat un focar de boală la porumbei apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Ministrul de externe al Taiwanului, Joseph Wu, a criticat marți încercările Chinei de a juca rolul mediatorului în conflictul din Ucraina, în timp ce „amenință cu un război” împotriva insulei pe care o consideră propriul teritoriu, informează CNN. „Republica Populară Chineză amenință cu război împotriva Taiwanului și altor state, dar vrea să propună un plan […] Articolul „Nu suntem proști”. Taiwanul critică tentativa Chinei de a media războiul din Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Alte 23 persoane au decedat, în ultima săptămână, din cauza virusului COVID-19, anunță Ministerul Sănătății. În total, în această perioadă, s-au înregistrat 2373 de cazuri noi de COVID-19, din cele 21479 de teste efectuate. Totodată, potrivit datelor, alți 13 minori s-au vaccinat în aceeași perioadă. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Articolul Bilanț tragic! Alți 23 de moldoveni au fost răpuși de COVID-19, în ultima săptămână apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Zeci de transportatori au ieșit astăzi, în fața Inspectoratului General Securitate Publică (INSP) din Capitală pentru a-și expune nemulțumirea față de acțiunile ilegale ale Poliției. Mai exact, ei acuză forțele de ordine de abuz și acțiuni ilegale în raport cu cei care au transportat oameni la recentele proteste de la Chișinău. Ei planifică să prezinte numele […] Articolul VIDEO „Abuzuri”! Transportatorii care protestează la INSP spun că vor depune plângeri la Procuratură apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Nicu Popescu este îngrijorat de fenomenul traficului de ființe umane. Șeful diplomației de la Chișinău a prezidat prima ședință a Comitetului național pentru combaterea acestui tip de infracțiune. În cadrul evenimentului, a fost prezentat și aprobat raportul național de realizare a politicii de prevenire și combatere a traficului de persoane pentru anul 2022. Popescu a […] Articolul Popescu, îngrijorat de fenomenul traficului de ființe umane: Să avem grijă în special de copii și femei apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
12:20
Posibilitățile intensificării relațiilor bilaterale au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova, Meshaal Mohammed Al-Kubaisi. Cei doi au vorbit inclusiv despre lansarea unei curse directe Doha-Chișinău. Întrevederea are loc în contextul semnării recente a Acordului privind liberalizarea regimului de vize între țările noastre. […] Articolul Cursă directă Doha-Chișinău și școală pentru piloți în Moldova. Recean a discutat subiectele cu diplomați din Qatar apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.