studiu | Câinii și pisicile ar putea transmite proprietarilor spitalizați organisme multirezistente la medicamente

Zugo.md, 19 martie 2023 12:50

Câinii și pisicile sănătoase ar putea transmite proprietarilor spitalizați organisme multirezistente la medicamente. În plus, oamenii ar putea transmite acești microbi periculoși animalelor lor de companie, potrivit unei noi cercetări care va fi prezentată la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase de la Copenhaga, care va avea loc în acest weekend. Cu toate … Articolul studiu | Câinii și pisicile ar putea transmite proprietarilor spitalizați organisme multirezistente la medicamente apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum o oră
18:10
Fermierii de lactate în comun cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și cu partenerii de dezvoltare au discutat despre prioritățile sectorului de producere a laptelui în anul curent, despre oportunitățile financiare disponibile și instrumentele necesare pentru realizarea dezideratului. Discuțiile au avut loc în cadrul Adunării Generale a membrilor Asociației fermierilor-producători de lapte. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … Articolul Ministrul Agriculturii: Pe rafturile magazinelor trebuie să avem mai mult lapte autohton apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
17:40
În perioada 11-12 martie, Y-PEER Moldova, a încheiat modulul III al Școlii Trainerilor pentru Tineri, ediția a VII-a, un proiect care a format 13 traineri naționali Y-PEER Moldova, inclusiv 12 traineri din Ucraina. Iar în acest articol vrem să vă povestim despre experiența tinerilor participanți la acest proiect, despre lucrurile care i-au marcat, dar și … Articolul De la învățare la predare: 25 tineri din R. Moldova și Ucraina au devenit traineri naționali Y-PEER Moldova apare prima dată în ZUGO.
17:20
Strada 31 august 1989, în perimetrul străzilor Alexandr Pușkin și Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni din Chișinău, ar putea deveni pietonală. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban în contextul în care în timpul lucrărilor de reparaţie a străzii a fost descoperită o porţiune de caldarâm veche. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Ținând cont de părerile arheologilor de … Articolul foto | Ion Ceban: Strada 31 august din Chișinău ar putea deveni pietonală apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
16:30
Volumul de gaze naturale livrat de SAP „Gazprom” este recepționat de SA „Moldovagaz” la hotarul Ucraina-Republica Moldova. Astfel, în luna martie curent  „Gazprom” a asigurat livrarea către SA „Moldovagaz” a gazelor naturale în volum total de 176,7 milioane m3 sau 5,7 milioane m3 pe zi, insuficiente pentru ambele maluri ale Nistrului. Prin urmare, volumele livrate … Articolul Precizările Moldovagaz referitor la achizițiile de gaze naturale pentru luna martie de la gigantul rus Gazprom apare prima dată în ZUGO.
16:20
Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, s-a deplasat marţi la Bucea, oraş-martir situat lângă Kiev, devenit simbol al atrocităţilor ocupaţiei ruse, în cadrul primei sale vizite „istorice” în Ucraina, transmite Agerpres. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Kishida s-a deplasat la Bucea cu trenul, la începutul după-amiezii, la scurt timp după ce a sosit la Kiev, tot cu trenul, şi … Articolul Prim-ministrul Japoniei a vizitat oraşul Bucea, în cadrul unei vizite ”istorice” în Ucraina apare prima dată în ZUGO.
15:50
Uniunea Europeană pregătește în prezent o misiune civilă pentru Republica Moldova cu scopul de a sprijini această țară să facă față amenințărilor de natură hibridă, a afirmat marți Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, transmite caleaeuropeană.ro.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Într-un discursul susținut în cadrul Forumului Schuman pentru … Articolul Borrell: Pregătim o misiune civilă în R. Moldova pentru a consolida capacitatea țării împotriva amenințărilor hibride apare prima dată în ZUGO.
15:30
Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova se va convoca în ședință comună cu Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților a Parlamentului României.Reuniunea va avea loc joi, 23 martie 2023, la Chișinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. O delegație a Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților a … Articolul O ședință comună a comisiilor juridice din cadrul Parlamentului R. Moldova și cel al României va avea loc la Chișinău. Pe agendă, reforma justiției apare prima dată în ZUGO.
15:00
Şoferul de 48 de ani, care acum o lună a accidentat doi bicicliști minori lângă localitatea Stăuceni, iar ca urmare, unul dintre ei a decedat, rămâne încă 30 de zile în arest.  Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor, care au solicitat prelungirea măsurii preventive. Acuzatorii susțin că acesta trebuie să rămână în … Articolul Bărbatul care a lovit doi biciclişti lângă Stăuceni rămâne în arest apare prima dată în ZUGO.
14:50
În ultima săptămână, 2373 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate pe teritoriul țării, cu aproape 500 de cazuri mai puțin decât săptămâna anterioară. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Ministerului Sănătății, în aceeași perioadă, au fost efectuate 21 479 de teste și s-au înregistrat 23 de decese. Tot în ultima săptămână, … Articolul Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19, în creștere: Câte s-au înregistrat în ultima săptămână apare prima dată în ZUGO.
14:50
Un tânăr de 25 ani din municipiul Chișinău este cercetat penal pentru răpirea a două mașini de marca Renault, parcate pe străzile Mihail Kogălniceanu și Tighina din capitală. Infracțiunile ar fi fost comise la două zile distanță, una pe timp de zi și alta noaptea. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Suspectul ar fi pătruns în … Articolul video | A furat două automobile, iar acum riscă să stea după gratii. Unde au fost găsite maşinile apare prima dată în ZUGO.
14:50
Emiterea mandatului de arestare pe numele președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, deja își face simțite efectele. Consecințele acestui demers vor fi pe termen lung și ar putea schima perspectivele politice nu doar în Rusia, dar și pe plan internațional, afectată va fi și Republica Moldova. O opinie în acest sens a fost exprimată de expertul … Articolul Igor Boțan: Va cădea o nouă cortină de fier între țările civilizate și Rusia cu aliații săi apare prima dată în ZUGO.
Acum 6 ore
14:40
În Republica Moldova au fost înregistrate patru focare de pestă porcină. Anunțul a fost făcut de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, (ANSA). Trei focare de pestă porcină africană au fost confirmate la porci domestici. Două focare în raionul Ungheni, localitatea Costuleni și un focar în raionul Soroca, localitatea Oclanda. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Totodată, … Articolul Pe teritoriul Republicii Moldova s-a înregistrat patru focare de pestă porcină apare prima dată în ZUGO.
14:30
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, se arată nemulțumit de decizia întreprinderii Moldovagaz de a cumpăra gaz de la Gazprom. Într-o conferință de presă, Parlicov a menționat că maulul drept al Nistrului nu are nevoie să cumpere gaze de la gigantul rus, având în vedere că Energocom dispune de stocuri necesare pentru a asigura securitatea energetică a … Articolul video | Parlicov nemulțumit de decizia Moldovagaz după ce a cumpărat gaz de la Gazprom: Decizia nu a fost coordonată cu ministerul apare prima dată în ZUGO.
14:10
Astăzi, 21 martie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto au desfășurat o întrunire în capitală. Transportatorii acuză angajații INSP de comiterea unor abuzuri și fărădelegi, inclusiv infracțiuni, împotriva transportatorilor. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Motivul protestului este comiterea de către angajații INSP a multiplelor abuzuri și fărădelegi, multe din care cu caracter penal, îndreptate … Articolul video | Transportatorii, protest în fața INSP: Au acuzat polițiștii de „abuz și acțiuni ilegale” apare prima dată în ZUGO.
14:00
Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a organizat astăzi consultări publice pentru definitivarea pachetului de legi privind activitatea Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ședința a avut loc în contextul recomandărilor expuse de Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția). La eveniment au participat atât … Articolul Activitatea SIS, reglementată de o nouă lege. Ce schimbări urmează apare prima dată în ZUGO.
14:00
Actrița Amanda Bynes, cunoscută pentru seriale precum „All that”, „What a girl wants” sau „She’s the Man”, a fost plasată sub supraveghere psihiatrică după ce a fost găsită umblând goală pe stradă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Actrița în vârstă de 36 de ani a fost dusă la o secție de poliție, unde o echipă … Articolul foto | O actriță cunoscută de la Hollywood, surprinsă umblând goală pe stradă apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
12:30
Compania OpenAI a declarat luni că încă lucrează la rezolvarea problemei care a cauzat o întrerupere masivă și globală a serviciului ChatGPT; cu toate acestea, compania a identificat deja cauza principală a problemei și lucrează la rezolvarea acesteia, scrie presa străină. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Anterior, ChatGPT și Labs de la OpenAI au suferit … Articolul ChatGPT, indisponibil pentru majoritatea utilizatorilor din lume: Cauza întreruperii apare prima dată în ZUGO.
12:20
Noua Zeelandă este cea mai recentă țară care a interzis TikTok de pe dispozitivele guvernamentale. Ca și în cazul SUA, Regatul Unit și Canada, a invocat preocupări de securitate. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Noua Zeelandă s-a alăturat listei tot mai mari de țări și jurisdicții care au interzis TikTok de pe anumite dispozitive guvernamentale. … Articolul Încă o țară interzice TikTok: Cine va trebui să-și dezinstaleze aplicația din telefoane apare prima dată în ZUGO.
12:10
Peste 4 milioane de copii s-au născut în Uniunea Europeană în fiecare an în ultimele trei decenii, dar aceste cifre arată o tendință de scădere. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În 2021, s-au născut 4,09 milioane de copii. Aceasta este a doua cea mai mică cifră din 1960 încoace. Cea mai mică cifră a fost … Articolul Fertilitatea în Europa: Țările care au cel mai mare și cel mai mic număr de nou născuți apare prima dată în ZUGO.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat marți, 21 martie, prețuri maxime de comercializare pentru litrul de motorină și benzină în Republica Moldova ce vor intra în vigoare miercuri, 22 martie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, benzina COR95 va costa în următoarea zi cel mult 24 de lei și 57 de bani … Articolul Continuă ieftinirea carburanților: Prețurile stabilite de ANRE pentru miercuri apare prima dată în ZUGO.
11:20
Compania de stat din Republica Moldova, Energocom, a reușit să vândă 1 MWh de energie electrică în Ucraina în cadrul unui test, marcând o schimbare importantă în modul în care întreprinderea își desfășoară activitatea. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „În cadrul acestui test energia electrică a fost procurată din Uniunea Europeană, a tranzitat sistemul energetic … Articolul Premieră pentru R. Moldova: „Energocom” a vândut Ucrainei 1 MWh de energie electrică „în regim de testare” apare prima dată în ZUGO.
11:10
Vârsta de pensionare în Franța a fost crescută de la 62 la 64 de ani, în pofida protestelor violente și după eșecul celor două moțiuni de cenzură depuse împotriva guvernului francez. Reforma pensiilor susţinută de preşedintele francez Emmanuel Macron a fost adoptată definitiv luni în Adunarea Naţională. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. După respingerea cu … Articolul Vârsta de pensionare în Franța a fost crescută de la 62 la 64 de ani: Reforma pensiilor, adoptată definitiv apare prima dată în ZUGO.
11:10
Ciuperca, Candida auris, a fost identificată în Asia în 2009, dar a fost raportată pentru prima dată în SUA în 2016. Numărul de infecții din țară a crescut cu 95% între 2020 și 2021. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. O ciupercă rezistentă la medicamente și potențial mortală se răspândește rapid prin instituțiile de sănătate din … Articolul O ciupercă mortală se răspândește într-un ritm alarmant: Despre ce este vorba apare prima dată în ZUGO.
11:10
Primăvara ne aduce primele fructe delicioase, dar puțini știu că unele dintre ele pot fi benefice și pentru somnul odihnitor. Consumul acestor fructe declanșează eliberarea hormonilor serotonină și melatonină, care ajută la reglarea somnului. În perioadele tensionate sau stresante, insomniile pot deveni o problemă serioasă, dar există soluții simple pentru a evita acest lucru și … Articolul Fructul bogat în melatonină ce poate crește durata somnului apare prima dată în ZUGO.
11:00
Donald Trump se așteaptă să fie arestat marți. A făcut anunțul pe propria rețea socială, Truth Social, într-un mesaj postat cu majuscule. Tot acolo își instigă susținătorii la proteste violente, prin care „să își ia țara înapoi”. Autoritățile din New York spun că nu există amenințări credibile, însă au fost deja ridicate baricade în jurul … Articolul Donald Trump se așteaptă că va fi arestat marți și își cheamă susținătorii în stradă apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
10:30
Oamenii legii au deconspirat activitatea unei scheme infracționale la mai multe stații PECO din nordul țării, îndreptată spre înșelarea clienților. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În cadrul documentării, s-a stabilit că responsabilii de la stațiile PECO au instalat la pompele de alimentare cu carburanți, dispozitive tehnice special adaptate, care odată puse în funcțiune livrează cantități … Articolul video | Schemă infracțională la mai multe stații PECO din nordul țării. Cum erau amăgiți clienții apare prima dată în ZUGO.
10:20
La scurt timp după ce guvernul francez a supravieţuit la limită unei moţiuni de cenzură în parlament, introduse din cauza unei reforme a pensiilor, străzile din mai multe oraşe ale Franţei au fost luate cu asalt, luni seară, de manifestanţi. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Numeroşi protestatari au ieşit pe străzile din capitala franceză, în … Articolul foto, video | În Franța continuă violențele stradale: Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a căzut apare prima dată în ZUGO.
09:30
În contextul în care, astăzi, 21 martie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto intenționează să desfășoare o întrunire în capitală, Poliția a venit cu un îndemn atât pentru organizatori, cât și participanți să respecte legislația și să se conformeze indicațiilor oamenilor legii. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Amintim organizatorilor întrunirii că, potrivit Dispoziției Comisiei … Articolul Transportatorii ies la protest. Îndemnul Poliției apare prima dată în ZUGO.
09:30
Într-o lume marcată de o continuă evoluție, unde numele și reputația înseamnă foarte mult, este cu adevărat remarcabil când un brand nou reușește să-și facă simțită prezența și săîși câștige locul printre cele mai bune vinuri din lume. Și exact asta a reușit brandurile moldovenești Apriori și Maestro în cadrul prestigiosului concurs vinicol Berliner Wein … Articolul foto | Rezultate remarcabile pentru Apriori Wine – 8 medalii de aur la 2 dintre cele mai prestigioase concursuri din lumea vinurilor apare prima dată în ZUGO.
09:00
Schemele de tratament cu medicamente deja existente în lista celor compensate a unor maladii în cadrul staționarului de zi, cabinete de proceduri şi la domiciliu vor fi actualizate începând cu data de 1 aprilie 2023. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Consiliul pentru medicamente compensate a decis să aprobe schemele de tratament actualizate în baza protocoalelor … Articolul Schemele de tratament ale unor maladii vor fi actualizate din 1 aprilie apare prima dată în ZUGO.
08:50
Mai mulți miniștri de externe ai statelor europene, printre care și cel al României, au cerut luni ca Uniunea Europeană să aplice sancțiuni pe numele oligarhilor ruși care încearcă să destabilizeze statul de drept și conducerile alese democratic din Republica Moldova și Georgia, scrie politico.eu, citat de Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Trebuie să continuăm … Articolul România cere la Bruxelles sancționarea oligarhilor pro-ruși din Republica Moldova apare prima dată în ZUGO.
08:50
Reforma justiției va continua indiferent de rezistența pe care o opune sistemul. Procesul se bucură de sprijinul poporului, al partenerilor externi și de o voință politică de neclintit. Asigurările sunt date de președintele Parlamentului, Igor Grosu, care s-a arătat dezamăgit de ședința Adunării Generale a Judecătorilor și de refuzul magistraților de a-și alege membrii în … Articolul Igor Grosu: Reforma justiției va continua indiferent de rezistența pe care o opune sistemul apare prima dată în ZUGO.
08:30
Rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt se stabilește la nivel de 14%, comparativ cu 17% în februarie. Totodată, ratele de dobândă la creditele overnight se stabilesc la nivelul de 16%, în comparație cu 19% luna trecută, iar la depozitele overnight se stabilesc la nivelul de 12%, comparativ cu … Articolul Rata de bază se reduce la 14% anual apare prima dată în ZUGO.
08:00
Pentru o evidență simplă, clară și transparentă, Asociaţia Investitorilor Străini (FIA) propune să fie aplicată cota redusă de 8% a taxei pe valoare adăugată (TVA) pentru categorii mari de produse, de exemplu: produse lactate, de panificație, fructe si legume, scrie mold-street.com. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „La moment se aplică cota TVA de 8% la … Articolul Se propune o cotă redusă de 8% a TVA la pâine, lapte, mărar şi pătrunjel apare prima dată în ZUGO.
07:50
Luptătorul moldovean, Iuri Lapicus, a murit la spital, după ce a petrecut trei zile în comă în urma unui accident produs vineri. Tânărul în vârstă de 27 de ani a fost transportat cu avionul la spitalul din Milano. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit La Gazzetta dello Sport, kickboxerul italian Giorgio Petrosyan, care s-a antrenat … Articolul Luptătorul moldovean MMA, Iurii Lapicus, a murit la 27 de ani într-un accident de motocicletă apare prima dată în ZUGO.
Ieri
18:00
Președintele rus Vladimir Putin se întâlnește la Kremlin cu liderul chinez Xi Jinping, aflat într-o vizită de trei zile la Moscova, potrivit agenției de presă ruse de stat RIA, transmite G4Media. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Este simbolic faptul că în urmă cu exact 10 ani Xi Jinping a efectuat prima sa vizită în calitate de … Articolul Putin l-a primit pe Xi Jinping la Kremlin: „Planul Beijingului pentru criza din Ucraina poate fi discutat, Rusia este întotdeauna deschisă” apare prima dată în ZUGO.
17:50
Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități dă asigurări că Consiliul Superior al Magistraturi (CSM) va deveni funcțional în terment de 30 de zile. Într-o postare pe Facebook, Stamate afirmă că conform legii 6 din cei 12 membri ai CSM sunt numiți de Parlament din rândul societății civile. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Din moment ce … Articolul Stamate, despre rezultatele ședinței CSS: „CSM va fi funcțional, interimatul funcției va fi asigurat de Nina Cernat” apare prima dată în ZUGO.
17:10
Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu aflat la Bruxelles, unde participă la Consiliul Afaceri Externe al UE, a făcut declarații referitoare la reacția purtătoarei de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, care a criticat autoritățile din România pentru că au salutat oficializarea limbii române în Republica Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … Articolul Ministrul de Externe al României, după declarațiile Mariei Zaharova cu privire la limba română: „Așa-numită limbă moldovenească nu există” apare prima dată în ZUGO.
16:40
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urmează să fie funcțional în maxim 30 de zile, iar Parlamentul va numi, în regim de urgență, membrii non-judecători care au trecut evaluarea Comisiei Pre-Vetting. Anunțul a fost făcut de șefa statului, Maia Sandu, după Consiliului Suprem de Securitate, în contextul situației excepționale din justiție.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … Articolul video | Sandu, după şedinţa CSS: „Reforma Justiției va continua. CSM urmează să fie funcțional în 30 de zile” apare prima dată în ZUGO.
16:40
Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 s-a înregistrat luni după-amiază, la ora 16:02, în România, în zona Oltenia-Gorj. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „În ziua de 20.03.2023, 16:02:16 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.9, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 16km NV de Targu … Articolul Un nou cutremur cu magnitudinea de 4,9 în România apare prima dată în ZUGO.
16:20
Un bărbat de 31 de ani, locuitor al raionului Cimișlia, a ajuns la spital, după maşina acestuia a derapat de pe traseu și s-a tamponat într-un copac. Potrivit informațiilor, incidentul a avut loc duminică, 19 martie, pe traseul Bozieni – Hîncești. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit oamenilor legii, bărbatul era la volanul unui automobil … Articolul foto | Grav accident la Hânceşti. Un şofer a ajuns în stare gravă la spital, iar maşina făcută zob apare prima dată în ZUGO.
15:50
Uniunea Europeană a aprobat luni alocarea a 2 miliarde de euro pentru achiziţionarea şi livrarea de muniţii de artilerie Ucrainei, au anunţat mai multe surse diplomatice europene, transmite Agerpres. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Miniştrii de externe ai statelor UE au aprobat un plan de acţiune în trei faze pentru a le furniza forţelor ucrainene cel … Articolul UE aprobă alocarea a 2 miliarde de euro pentru achiziţionarea şi livrarea muniţiilor şi artileriilor Ucrainei apare prima dată în ZUGO.
15:40
Actualul premier, Dorin Recean, nu deţine funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Un decret în acest sens a fost semnat luni, 20 martie, de către președinta Maia Sandu. De asemenea,  Recean a fost eliberat din funcția consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … Articolul Recean nu mai este secretar al CSS. Noua componență a Consiliului, desemnată de Sandu apare prima dată în ZUGO.
15:20
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi participă, în perioada 20 — 22 martie, la prima ediție a Forumului Parteneriatului de Securitate și Apărare „Forum Schuman”, care are loc la Bruxelles. Luni, 20 martie, ministrul se află la Cartierul General NATO, unde are planificate o serie de întrevederi, în cadrul cărora va discuta despre cooperarea Republicii Moldova cu … Articolul Ministrul Apărării în vizită la Cartierul General NATO. Oficialul va avea o întrevedere cu Josep Borrell apare prima dată în ZUGO.
15:10
Rusia a deschis un dosar penal împotriva procurorului și judecătorilor Curții Penale Internaționale (CPI) care au emis un mandat de arestare pentru Vladimir Putin, a anunțat Comisia de anchetă a acesteia. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Responsabilii ruși de investigarea crimelor grave, au afirmat că nu există motive de răspundere penală din partea președintelui rus … Articolul Dosar penal deschis de Rusia împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale pentru mandatul de arestare al lui Putin apare prima dată în ZUGO.
14:40
Un bărbat de 43 de ani a intrat într-un magazin din Bălţi cu intenția de a sustrage aparatul de casă, dar l-a confundat cu cântarul electronic. Incidentul a avut loc sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 15:50. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Despre acest caz, poliția a fost alertată de către vânzătoarea de 44 de … Articolul video | A intrat în magazin să fure aparatul de casă, dar a ieşit cu un cântar electronic apare prima dată în ZUGO.
14:20
Kremlinul le-a cerut funcţionarilor săi implicaţi în pregătirile pentru alegerile prezidenţiale în Rusia din 2024 să nu mai utilizeze iPhone-uri Apple din cauza temerilor că dispozitivele sunt vulnerabile în faţa agenţiilor de informaţii occidentale, a relatat luni ziarul financiar rusesc Kommersant, citat de Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În cadrul unui seminar organizat de Kremlin … Articolul iPhone-urile, interzise la Kremlin. Se tem că ar putea fi controlați de Occident apare prima dată în ZUGO.
14:20
Amenzile aplicate avocaților lui Igor Dodon pentru tergiversarea proceselor de judecată au fost anulate de un alt complet de judecată de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Despre aceasta a anunțat Procuratura Anticorupție (PA). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit PA, decizia CSJ vine ca urmare a examinării recursurilor asupra amenzilor judiciare aplicate avocaților inculpatului. … Articolul Decizie CSJ: Avocaţii lui Dodon scapă de amenzile aplicate pentru tergiversarea proceselor de judecată apare prima dată în ZUGO.
14:10
Continuă luptele dintre ucraineni și ruși la Bahmut, cel mai fierbinte punct de pe frontul din Ucraina. Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, viitoarea contraofensivă ucraineană lângă Bahmut sau în sudul Ucrainei este o preocupare tot mai mare pentru Rusia. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Forțele ucrainene au desfășurat un contraatac localizat la sud-vest de Bahmut, … Articolul video |   Ucrainenii au respins atacurile rușilor și s-ar pregăti pentru o contraofensivă: Imagini dramatice din Bătălia pentru Bahmut apare prima dată în ZUGO.
14:10
În adolescență, dese ori apare dorința de a fi parte a găștii și de a fi în rând cu prietenii, iar în consecință – tinerii riscă să adopte obișnuințele acestora, inclusiv pe cele alimentare. Înainte de a face unele alegeri, este necesar de cântărit ce urmări pot avea aceste decizii asupra vieții. Urmărește-ne pe Telegram … Articolul video | Tulburările alimentare la adolescenți: Ce reprezintă și cum pot fi preîntâmpinate apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.