CNN: Noi detalii din planul lui Putin de destabilizare a Republicii Moldova. De ce se grăbesc rușii să-l pună în aplicare

Publika, 19 martie 2023 12:50

Apar noi detalii din planul secret elaborat de serviciul de securitate al Rusiei, FSB, pentru destabilizarea Republicii Moldova prin sprijinirea grupurilor pro-ruse, utilizarea Bisericii Ortodoxe și amenințarea cu oprirea aprovizionării cu gaze naturale, relatează CNN, citat de Digi24.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Publika

Acum 10 minute
20:00
Blocul energetic nr.2 al Termoelectrica intră în reparație generală. Întreprinderea menționează într-un comunicat că doar așa va putea fi menținută funcționalitatea și siguranța de exploatare.
Acum 30 minute
19:40
Un nou serviciu de programări online pentru depunerea cererilor de paşapoarte este disponibil, începând de ieri, pe hub.mai.gov.ro/epasapoarte. Acestea introduce posibilitatea de a face o programare începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice.
Acum o oră
19:20
Caz terifiant la Bălți. Un copil de patru ani se zbate între viață și moarte după ce a căzut de la etajul șapte al blocului unde locuiește împreună cu familia. S-a întâmplat astăzi, în jurul orei 14:40. Potrivit Poliției, fereastra apartamentului era deschisă.
19:10
Uniunea Europeană trebuie să impună sancţiuni oligarhilor proruşi din Moldova şi Georgia care încearcă să destabilizeze statul de drept şi conducerea celor două ţări. Despre asta au vorbit mai mulţi miniştri de Externe ai ţărilor din blocul comunitar, reuniţi la Bruxelles.
Acum 2 ore
18:50
Academia Română salută hotărârea adoptată de Parlamentul Republicii Moldova, în data de 16 martie 2023, pentru impunerea sintagmei „limba română“ ca denumire a limbii oficiale în toate domeniile vieții culturale și științifice, precum și în toate documentele legislative și
18:10
Cu femeia nu pui! O femeie a scos arma pentru a se apăra de un bărbat cu care se certa ca la ușa cortului. S-a întâmplat în centrul orașului Comrat, în apropierea pieței. Scena a avut loc vinerea trecută, însă abia acum au apărut în presă înregistrările video. ”Ne certam.
Acum 4 ore
18:00
În atenția celor care circulă cu troleibuzul de pe linia 35. Începând de astăzi, poate fi așteptat într-o stație nouă, anunță Regia Transport Electric Chișinău. Este vorba de stația ”strada Lech Kaczynski”, situată pe Drumul Vuutor 36/1.
17:50
În Chișinău am putea avea încă o stradă pietonală, pe lângă cea care poartă numele maestrului Eugen Doga. Despre asta discută specialiști de la noi, din România, dar și de la Strasbourd, potrivit edilului Capitalei.
17:40
Chișinăul a primit cele 283,3 milioane de lei, promiși de Suedia și Elveția, drept suport bugetar nerambursabil. Informația a fost confirmată de serviciul de presă al Ministerului Finanțelor și Guvernului.
17:30
În atenția celor care circulă cu troleibuzul de pe linia 35. Începând de astăzi, poate fi așteptat într-o stație nouă, anunță Regia Transport Electric Chișinău. Este vorba de stația ”strada Lech Kaczynski”, situată pe Drumul Vuutor 36/1.
17:00
Extragerile ilegale de petrol în satul Văleni, raionul Cahul, continuă, deşi compania care avea dreptul la aceasta activitate demult nu mai are licenţă şi ar acţiona prin firme contrapuse.
16:30
Coliziune între un automobil și o bicicletă. S-a întâmplat astăzi, pe o stradă din Tiraspol. Victimă s-a dovedit a fi un pensionar de 77 de ani, care a fost preluat de o ambulanță cu diverse fracturi.
Acum 6 ore
16:00
Fostul atacant al echipelor Arsenal Londra şi Manchester City, Emmanuel Adebayor, a anunţat că pune capăt carierei sale de fotbalist profesionist, la vârsta de 39 de ani.
15:50
Roy Hodgson a revenit ca antrenor în Premier League! Fostul selecţioner al Angliei a ajuns la un acord cu Crystal Palace şi va pregăti echipa londoneză până la finalul acestui sezon.În vârstă de 75 de ani, Hodgson a mai condus-o pe Crystal Palace între 2017 şi 2021.
15:30
Un bărbat de 42 de ani, din Vulcănești, a fost reținut, fiind suspectat de păstrarea și comercializarea drogurilor de tip marijuana și PVP.Ofițerii INI au efectuat mai multe achiziții de control, fiind procurate droguri de tip PVP.
15:20
Şoferul care a lovit doi bicilişti la Stăuceni, unul dintre ei decedat la spital, va sta încă 30 de zile în arest în Penitenciarul 13. Decizia a fost luată de magistraţii Oficiului Ciocana, care au acceptat demersul procurorului în acest sens.
15:00
Un bărbat de 49 de ani, din Chișinău, a fost condamnat la 20 ani de închisoare, pentru că a violat două minore, asupa uneia săvârșind și acțiuni violente cu caracter sexual.
14:40
Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova se va convoca joi în ședință comună cu Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților a Parlamentului României. Reuniunea va avea loc la Chișinău.
14:40
A furat două automobile parcate pe străzile Mihail Kogălniceanu și Tighina din Capitală. Suspectul este un tânăr de 25 de ani, cercetat penal de oamenii legii.Potrivit poliției, suspectul a comis infracțiunile la două zile distanță, una pe timp de zi și alta noaptea.
14:10
Bolnavii de cancer pulmonar în stare avansată au o nouă şansă la viaţă. Câţiva medici din statul american Illinois au realizat cu succes transplanturi de plămâni la doi pacienţi care sufereau de această boală cruntă.
Acum 8 ore
13:40
O ciupercă rezistentă la medicamente și potențial mortală, care poate afecta persoanele cu sistemul imunitar slăbit, se răspândește rapid, avertizează cercetătorii americani de la Centrul de Control și Prevenire a Bolilor, scrie Sky News, citează digi24.ro.
13:10
Carburanții continuă să se ieftinească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noile prețuri plafon, pentru 22 martie.Astfel, benzina A95 se va vinde marți cu 24 de lei și 57 bani, cu 9 bani mai puțin decât astăzi.
13:00
Donatorii internaţionali promit Turciei şi Siriei 7 miliarde de euro pentru a combate efectele devastatoarelor cutremure din februarie care au luat vieţile a peste 55 de mii de oameni.
12:40
4 focare de pestă porcină au fost înregistrate pe teritoriul țării. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, 3 focare de pestă porcină africană au fost confirmate la porci domestici.
12:10
Malul drept al Nistrului nu are nevoie să cumpere gaze de la Gazprom, iar decizia de a achiziționa gaze de la gigantul rus nu a fost coordonată de Ministerul Energiei.
Acum 12 ore
11:20
Republica Moldova testează exportul de energie electrică în Ucraina. Energocom a vândut țării vecine 1 MWh de energie electrică. Până acum compania doar procura de la producători din Ucraina.
11:00
Europa se îndreaptă anul acesta către o secetă comparabilă cu cea din vara anului 2022, iar ploile din săptămânile următoare vor fi cruciale pentru determinarea impactului iernii excepţional de calde şi uscate care s-a încheiat, a avertizat luni într-un raport Centrul Comun de
10:30
Scheme frauduloasă de înșelare a clienților la mai multe stații PECO din nordul țării. Oamenii legii au stabilit că responsabilii de la benzinării au instalat la pompele de alimentare cu carburanți dispozitive tehnice special adaptate, care odată puse în funcțiune livrează
10:20
Și-a ticsit bagajul cu 8 480 de țigarete și intenționa să le transporte ilegal în Irlanda. Vorbim despre un moldovean de 56 de ani, care a fost deconspirat pe Aeroportul Internațional Chişinău.
10:20
Persoanele cu boli ale aparatului digestiv, sistemului osteo-articular, ale muşchilor şi ţesutului conjunctiv, aparatului urinar, cu boli endocrine, de nutriţie şi metabolism vor fi tratate în baza unor scheme actualizate de tratament.
09:50
Și-a ticsit bagajul cu 8 480 de țigarete și intenționa să le transporte ilegal în Irlanda. Vorbim despre un moldovean de 56 de ani, care a fost deconspirat pe Aeroport Internațional Chişinău.
09:30
Luptătorul de MMA, Iuri Lapicus, în vârstă de 27 de ani, a murit luni într-un spital din Milano după ce a petrecut trei zile în comă, în urma unui accident de motocicletă, anunță presa italiană, citează gandul.ro.
09:20
Banca Națională a redus rata de bază până la 3.0 punncte procentuale, la nivelul de 14 la sută anual. Măsurile vin să tempereze inflația și să sprijine economia. Reprezentanții BNM menționează că riscurile și incertitudinile încă se mențin pronunțate.
09:20
Marijuana de 600.000 de lei, ridicată de oamenii legii, după ce un șofer drogat a fost tras pe dreapta. Bărbatul, de 42 de ani, a fost oprit în municipiul Bălți de angajații INSP. El a fost reținut, iar mașina acestuia a fost transportată la parcarea specială.
Acum 24 ore
20:10
Partidul Socialiștilor insistă ca Alexandr Nesterovschi, care săptămâna trecută a părăsit PSRM și s-a alăturat ”ȘOR”, să-și depună mandatul de parlamentar.
Ieri
19:40
Două proiecte de securitate energetică, alimentară și comunitară au fost lansate astăzi de guvern. Acestea vor fi implementate de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu suportul financiar al Guvernului Japoniei.
19:30
Gata cu iPhone-ul, aruncați-l. Ordinul vine din partea șefului adjunct al Kremlinului, Serghei Kirilenko și este adresat funcționarilor implicați în pregătirile pentru alegerile prezidenţiale în Rusia din 2024.
19:10
Primarul Ion Ceban le-a dat replică ONG-urilor de media, care au condamnat comportamentul impropriu al edilului, după ce acesta a criticat mass media de modul în care abordează subiecte privind gestionarea problemelor municipiului.
18:50
Timpul de făcut calcule și de trimis documente. Comisia Electorală Centrală așteaptă rapoartele financiare ale partidele politice pentru anul 2022. Termenul limită este 31 martie.
18:20
Banca Națională a redus rata de bază până la 3.0 punncte procentuale, la nivelul de 14 la sută anual. Măsurile vin să tempereze inflația și să sprijine economia. Reprezentanții BNM menționează că riscurile și incertitudinile încă se mențin pronunțate.
18:00
Alegerea unui nou Consiliu Superior al Magistraturii în cel mult 30 de zile este o idee plauzibilă. Președintele Comisiei Juridice, Numiri și Imunități din Parlament, Olesea Stamate, a explicat cum ar putea fi asta posibil.
17:20
Programul guvernamental DOR ”Diasporă.Origini.Reveniri”, revine cu o nouă ediție. După o pauză cauzată de pandemie, în acest an se va desfășura cu prezență fizică. Potrivit organizatorilor, în acest an vor participa 100 de copii și tineri.
16:50
Procesul de numire al noului Consiliu Superior al Magistraturii trebuie accelerat, așa încât să fie funcțional în cel mult 30 de zile. Pentru asta, Parlamentul va trebui să numească membrii non-judecători ai CSM, luînd în calcul candidaturile care au trecut de comisia pre-vetting.
16:40
Procesul de numire al noului Consiliu Superior al Magistraturii trebuie accelerat, așa încât să fie funcțional în cel mult 30 de zile. Pentru asta, Parlamentul va trebui să numească membrii non-judecători ai CSM, luînd în calcul candidaturile care au trecut de comisia pre-vetting.
16:10
Cu sechele pe viaţă şi cu multe lacrimi şi suferinţe prin care au trecut. Aşa au reînceput locuitorii oraşului Bucea din regiunea Kiev să-şi reconstruiască destinele.
16:00
Închisoarea federală din fostul Fort Alcatraz, aflat pe o insulă în Golful San Francisco, a găzduit prizonieri doar timp de 30 de ani, până în martie 1963, însă a fost suficient timp încât să devină o legendă.
15:50
Într-o Declarație comună, organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media condamnă comportamentul impropriu al primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, manifestat prin lansarea atacurilor la adresa mass-mediei care abordează problemele Capitalei, precum și prin utilizarea
15:30
Un cetățean al Turciei a fost documentat astăzi, 20 martie, la intrarea în Republica Moldova, după ce s-a stabilit că acesta deține un act falsificat.
15:10
Doi copilași au fost transmiși familiilor, după ce au fost găsiți neînsoțiți, mergând dezorientați pe stradă. Cazurile au fost înregistrate pe data de 18 martie, la Bălți și Comrat.
14:00
Pentru al șaselea an consecutiv, Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report 2023. Moldova s-a clasat pe locul 63 din 137, cu o poziţie mai jos decât cea de anul trecut. Pe ultimul loc se află Afganistanul.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.