Judeţul Soroca a fost lăudat la superlativ cu “bine”, “foarte bine” şi “mai ales în judeţul Soroca” sau “numai în judeţul Soroca”

Observatorul de Nord, 19 martie 2023 06:10

Afară le-a explicat oamenilor cum ar explica un învăţător la copii. Oamenii aşteptau atenţi fără nici o întrerupere sau obrăznicie. A întrebat pe moş Ciubotaru dacă ştie cîţi bani au încasat oamenii înainte pentru iarmaroace şi dînsul le-a spus că încasau pînă la 110000 lei. Atunci dnul Mihalache întreabă dacă este primarul satului. Din adunare […] Post-ul Judeţul Soroca a fost lăudat la superlativ cu “bine”, “foarte bine” şi “mai ales în judeţul Soroca” sau “numai în judeţul Soroca” apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 30 minute
08:20
  În raioanele de Nord ale Republicii Moldva, potrivit prognozei meteorologilor, astăzi, 24 martie, se anunță cer noros, iar vântul va sufla din sud.   Timpul se va încălzi ușor, iar termometrele vor arăta temperaturi cuprinse între +1…+15°C. Post-ul Meteo: astăzi va fi mai cald decât ieri, iar mâine va fi mai cald decât azi apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
19:50
Odată cu venirea primăverii soarele devine mai  puternic și mai darnic, dar …  acesta nu este doar o sursă importantă de vitamina D sau un remediu pentru combaterea depresiei și întărirea sistemului imunitar, dar și una din cauzele principale (când doza de soare este prea mare) ale apariției mai multor maladii, inclusiv a cancerului de […] Post-ul Doctor Lucreția Trofimov: mult soare, ca și orice altceva care „întrece măsura”, dăunează / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
19:30
Anastasia Postolati din Vădeni, localitate din raionul Soroca, este cea mai în vârstă persoană din sat. La cei 100 de ani ai săi, mătușa Anastasia ține minte evenimentele istorice de acum jumătate de veac, de parcă ar fi fost mai ieri. Își amintește de viața la români, dar și de cum au trăit sub ruși. […] Post-ul Anastasia Postolati din Vădeni la un secol de viață / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Discipolii Centrului de plasament temporar pentru copiii separați de părinți din Soroca, au participat la o activitate din cadrul serviciului „Activi. Moderni. Ingenioși.” De această dată, Biblioteca Municipală ,,Mihail Sadoveanu”, în colaborare cu Inspectoratul de poliție Soroca, au discutat despre violență și abuzuri.    „Am început activitatea cu descrierea formelor de abuz și despre consecințele […] Post-ul Violența printre minori: Cine? De ce? Cum? apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Schimbare la vârf, în structurile raionale – Svetlana Păunescu a scris cerere de eliberare din funcția de vicepreședinte a raionului și de reîncadrare în funcția de șefă a Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei (DASPF), deținută anterior. Astfel, din data de 4 aprilie 2023, DASPF are un nou-vechi șef, iar raporturile de serviciu cu […] Post-ul Svetlana Păunescu pleacă din funcția de vicepreședinte a raionului și revine la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Observatorul de Nord continuă colaborarea cu Muzeul de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din Soroca, în ceea ce privește istoria plaiului natal. De această dată, Victor Botnari, directorul interimar al muzeului, ne-a povestit despre relațiile diplomatice a domnitorilor noștri cu Vaticanul.  Relațiile dintre România și Vatican sunt relațiile externe dintre România și Sfântul Scaun. Ambele țări au stabilit relații diplomatice […] Post-ul Victor BOTNARI: Ce știai despre relațiile diplomatice a domnitorilor noștri cu Vaticanul? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Apa – o sursă primordială pentru existență. Aceasta este ideea principală promovată de profesoara Mardici Marcela de la gimnaziul din satul Rublenița, în cadrul activității extracurriculare organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, la care au participat 14 elevi ai claselor gimnaziale V-IX. Tema activității a fost „Influența omului asupra calității apei la nivel mondial […] Post-ul Apa – o sursă primordială pentru existență și la Rublenița / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
  Acordul de implementare a subproiectului „Construirea stației de epurare și a infrastructurii de canalizare în municipiul Soroca”, costurile căruia se estimează la circa 9.900.000 de lei a fost semnat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.    „Subproiectul investițional pentru Construcția stației de epurare din Soroca, reprezintă o prioritate pentru Republica Moldova, fapt care va crește […] Post-ul Banca Mondială oferă 9.000.000 de euro pentru construcția, la Soroca, a unei Stații de epurare apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
La ședința Consiliului Raional Soroca de astăzi, unul dintre proiecte este cu privire la notificarea Oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat în privința examinării ilegalității deciziei de numire a doamnei Natalia Bucicovschi în funcția de șef a Direcției Învățământ Soroca. Maria Derejovscaia, președinta fracțiuni PSRM din Consiliul Raional Soroca, a anunțat că socialiștii părăsesc […] Post-ul Socialiștii au părăsit ședința Consiliului Raional în timp ce se discuta anularea numirii Nataliei Bucicovschi în funcție de șefă la învățământ apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
 Agenția Servicii Publice (ASP) a lansat astăzi în regim de pilotare prestarea a 19 servicii din domeniul stare civilă prin noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), elaborată în conlucrare cu Agenția de Guvernare Electronică, scrie moldpres.md „Serviciile de stare civilă pot fi accesate online, prin intermediul portalului serviciilor publice: https://servicii.gov.md/ro de pe orice calculator sau […] Post-ul Cerificatul de căsătorie și alte 18 alte servicii pot fi accesate online, fără să mergeți la Centrul multifuncțional apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
   Într-un pod uitat, un fotograf moldovean a găsit 4 000 de imagini în care apare viața de la sat. Acea viață pe care noi nu o cunoaștem, pentru că a dispărut. Această descoperire a ajuns și pe paginile unuia dintre cele mai cunoscute ziare din SUA, Washington Post. Despre aceasta scrie diez.md Victor Galușca […] Post-ul Fotografiile găsite într-un pod din satul Roșietici, Florești au devenit subiect de știre pentru Washington Post apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
În debutul ședinței de astăzi a Consiliului raional Soroca, consilierul Iurie Todirean a abordat două probleme care sunt mediatizate în societate: trecerea Spitalului raional în gestiunea Ministerului Sănătății și situația creată la Direcția raională Învățământ. Și dacă referitor la spital consilierul Todirean s-a limitat la solicitarea informației ce ține de trecerea patrimoniului instituției de la […] Post-ul Iurie Todirean, consilier raional: de ce poliția este chemată pentru a face ordine la Direcția Învățământ? apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Descoperă dacă următoarele state sunt reale, există pe glob sau sunt inventate! Acordă atenție sporită și distribuie acest quiz prietenilor tăi pentru a îi pune în încurcatură.   Post-ul Test de cultură generală: Poți ghici care dintre țări sunt reale și care sunt țările inventate? apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
  Membrii Comitetului director local al proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Drochia, finanțat de Uniunea Europeană, s-au întrunit ieri în ședință finală şi au decis asupra realizării unui plan de dezvoltare durabilă a bunurilor în urma implementării proiectului, scrie moldpres.md Potrivit Alei Cucu, șefa Secției monitorizare și […] Post-ul 92,2 milioane de lei au fost alocați pentru ca peste 20.000 de locuitori ai orașului Drochia să aibă apă potabilă și sanitație apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Schimbare la vârf, în structurile raionale – Svetlana Păunescu a scris cerere de eliberare din funcția de vicepreședinte a raionului și de reîncadrare în funcția de șefă a Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei (DASPF), deținută anterior. Astfel, din data de 4 aprilie 2023, DASPF are un nou-vechi șef, iar raporturile de serviciu cu […] Post-ul Svetlana Păunescu pleacă din funcția de vicepreședinte a raionului și revine la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
 În acest an, guvernul de la Chișinău a obținut credite în valoare de circa 600.000.000 de lei pentru reabilitarea drumurilor, iar printre tronsoanele care vor fi finanțate este și Soroca-Arionești-Otaci, unul din cel mai precare din Republica Moldova, din punct de vedere al accesului populației la infrastructură de calitate. Lucrările de reabilitare a celor 90 […] Post-ul În sfârșit, drumul Soroca-Arionești-Otaci va fi reparat și oamenii vor avea acces la infrastructură de calitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Banca Națională a Moldovei  a stabilit pentru astăzi, 23 martie, un curs valutar oficial de 18 lei și 61 de bani pentru un dolar, în scădere cu doi bani față de astăzi, iar moneda unică europeană se va scumpi cu un ban și va avea o cotație de 20 de lei și 09 bani. Valoarea […] Post-ul Curs valutar: astăzi euro se va scumpi cu un ban, iar dolarul scade cu doi bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
08:20
  În raioanele de nord ale Republicii Moldova, potrivit prognozei meteorologilor, joi, 23 martie, se anunță cer noros, iar vântul va sufla din sud.  Termometrele vor arăta temperaturi cuprinse între +1…+13°C. Post-ul Meteo: astăzi vântul va bate din sud, iar temperatura aerului va fi de până la +13 grade Celsius apare prima dată în Observatorul de Nord.
22 martie 2023
18:00
Andreea Marin a trecut de-a lungul vieţii prin momente şi mai puţin plăcute, dar nu s-a sfiit să vorbească, de exemplu, despre diagnosticul teribil primit și despre operația prin care a trecut, scrie romaniatv.net Andreea Marin este una dintre cele mai îndrăgite vedete din România, iar publicul o cunoaște de ani buni, încă de la […] Post-ul Andreea Marin a fost suspectă de cancer: „Mi-au scos 800 de grame de tumoare. A crescut din senin.” apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
   Astăzi, 22 martie 2023, în jurul orelor 14:30, în cartierul fabricii de  tricotate, lângă restaurantul „Soroca”, un microbuz de marca „Mercedes”, condus de o femeie s-a tamponat cu un scuter, la ghidonul căruia se afla un tânăr de 28 de ani. În urma coliziunii, tânărul a fost traumatizat și transportat de urgență la Spitalul […] Post-ul Accident grav în cartierul fabricii „Stil”, în urma căruia un tânăr de 28 de ani a ajuns la spital / Foto / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Cel mai mare și scump cadou pentru o bibliotecă sunt cărțile. Dăruind o carte bună poți bucura un om, poți deschide un drum! De aceea îi sunt foarte recunoscătoare și-i mulțumesc băștinașei noastre, doamnei Aliona Gasnaș, pentru donația de carte. Cele 15 titluri de literatură artistică cu un conținut relevant, captivant și interesant se regăsesc pe […] Post-ul 15 titluri de cărți au fost donate Bibliotecii din Zastânca apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
În perioada 20-24 martie 2023 în cadrul Colegiului Tehnic Agricol din municipiul Soroca se desfăşoară săptămâna catedrei „Discipline de cultură generală şi social-umanistice”.  Ieri, a fost organizată și moderată o activitate de Veronica Mandric, cadru didactic.   „Atelierul de formare cu genericul „Elemente din BLP 1 Programul naţional pentru o învăţare mai bună” este susţinut şi […] Post-ul Atelierul de formare cu genericul „Elemente din BLP 1 Programul naţional pentru o învăţare mai bună”, la Colegiului Tehnic Agricol apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
  Mucenicii pe care îi pomenim astăzi au trăit în vremea imparatului Licinius (308-324), prigonitor al crestinilor. Sfintii 40 de Mucenici erau soldati crestini si faceau parte din Legiunea a XII-a Fulminata din Armenia. Aceștia nu erau doar romani de origine, ci și greci, și armeni. Aflând despre credința lor, Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a silit […] Post-ul Tu știi cum îi chema pe cei 40 de mucenici? apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
  Recent, în incinta bibliotecii municipale „Mihail Sadoveanu” din Soroca, a avut loc o întâlnire în mediul online, cu o scriitoare soroceană care este autoarea a multor romane dedicate tinerilor visători. Veronica Auz-Purici cunoscută sub pseudonimul Ronni Traumer, originară din satul Șolcani dar stabilită de mulți ani în Germania, a vorbit despre viața sa, despre […] Post-ul Ronni Traumer: „Este important să te întorci pe drumul tău drept” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Obiectele de infrastructură din Republica Moldova și România devin surse de  „inspirație” pentru propagandiști. Fie că este vorba de construcția unor poduri sau drumuri, surse media cu politică editorială pro-Kremlin speculează că ele sunt construite pentru a facilita trecerea din România a… „forțelor NATO” . Narativul pro-Kremlin că forțele NATO sau tancurile NATO din România […] Post-ul Tancurile NATO pe … autostrada propagandei / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în contextul marcării Zilei Mondiale a apei, anunță că, în anul trecut au avut acces la sistemele publice de alimentare cu apă 918 localităţi, inclusiv 54 de municipii şi oraşe şi 864 de localităţi rurale, ceea ce constituie peste 60% din localităţile Republicii Moldova.  Astfel, numărul populaţiei conectate la serviciul […] Post-ul Ziua Mondială a Apei: peste 60% din localităţile Republicii Moldova au acces la apă potabilă apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
   La Penitenciarul nr.13 din Chișinău a fost reținută o femeie de 19 de ani, locuitoare a orașului Drochia, anunțată în căutare națională. Tânăra s-a prezentat la Penitenciarul nr.13-Chișinău pentru a transmite un pachet cu provizii unei persoane deținute în instituția penitenciară, scrie anp.gov.md În urma verificărilor, de către angajații penitenciarului s-a stabilit că femeia se află în căutare de către […] Post-ul O drochiancă de 19 ani a venit la penitenciar pentru a transmite un pachet cu provizii și … a fost reținută apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Serviciul Fiscal de Stat informează că, Direcțiile deservire fiscală vor activa cu regim special în perioada recepționării Declarațiilor cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2022. În scopul facilitării depunerii Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru anul precedent, toate Direcțiile deservire fiscală din țară vor activa conform următorului orar: 25 martie 2023 […] Post-ul Grăbiți-vă, la data de 27 martie 2023 expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2022 apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
  În luna martie, în toată lumea este sărbătorită Ziua Mondială a Rinichilor, unul din organele cheie ale omului, mai numiți și Stația de curățare și epurare a organismului. Medicul de familie, Lucreția Trofimov a povestit reporterului nostru, Ludmila Mărginean despre rolul rinichilor, despre patologiile acetui organ, despre metodele de profilactică și tratament a acestora. […] Post-ul Doctorul Lucreția Trofimov: să avem grijă de rinichi, care sunt Stația de curățare și epurare a organismului / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Un cititor din Florești ne-a scris că recent a fost martorul unui accident rutier când pe trecerea de pietoni a fost lovit un băiat. „Femeia care conducea o mașină Toyota Auris în loc să-i acorde ajutor, îi zicea băiatului că a trecut la roșu. De fapt acesta a trecut la verde intermitent și mai avea […] Post-ul Accident rutier la Florești, un minor a fost lovit de mașină pe zebră apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
  Astăzi, 22 martie, ortodocșii de rit vechi creștinii îi pe cei 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia, uciși pentru credința lor, după ce au refuzat să se închine zeilor. Din această cauză, ei au fost duşi legaţi la un lac, în vreme de iarnă şi au fost lăsaţi să îngheţe în mijlocul apei.   […] Post-ul Să-i cinstim cum se cuvine pe cei 40 de mucenici, prin consumarea a 44 de pahare de vin și scoaterea plugului la arat apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, moneda unică europeană se va aprecia miercuri, 22 martie, cu 12 bani în raport cu leul moldovenesc și va costa 20 de lei și 08 bani..  Dolarul american se va ieftini. Acesta va pierde doi bani și va avea o cotație oficială de 18 lei și 63 de bani.  […] Post-ul Curs valutar: euro se va aprecia astăzi, 22 martie, cu 12 bani în raport cu leul moldovenesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
08:10
  Astăzi, 22 martie, în raioanele de nord ale Republicii Moldova, potrivit prognozei meteorologilor, vom avea cer senin, iar vântul va sufla din nord-est.   Termometrele vor arăta temperaturi cuprinse între 0…+12°C. Post-ul Meteo: astăzi vom avea cer senin și până la +12 grade Celsius în termometre apare prima dată în Observatorul de Nord.
21 martie 2023
18:10
În anul 1999, UNESCO a declarat data de 21 martie Ziua Internațională a Poeziei,  drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Astăzi, la Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” a avut loc un eveniment dedicat acestei […] Post-ul La Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” a avut loc un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Poeziei apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Pesta porcină africană (PPA) este o boală virală extrem de contagioasă care afectează porcii. Aceasta poate fi transmisă prin contact direct cu porci infectați sau indirect prin intermediul hranei, echipamentelor și obiectelor contaminate, precum și prin intermediul insectelor care se hrănesc cu sânge de la porci infectați. În Republica Moldova, PPA a fost introdusă, probabil, […] Post-ul Cum ajunge Pesta Porcină Africană la porcii noștri? Iată câteva sfaturi pentru a vă proteja animalele! apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Secția Cultură și Turism Soroca vă invită duminică, 26 martie, în ajunul Zilei Mondiale a Teatrului, la ediția a XXII-a a Festivalului de Teatru „Rampa Nistreană”. Evenimentul cultural se va desfășura la Palatul de Cultură din Soroca și va începe la ora 11:00, unde se vor juca șapte spectacole prezentate de șapte Teatre. Apropo, intrarea […] Post-ul Duminică la Soroca vor fi jucate 7 spectacole de actorii din 7 Teatre apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Într-o exploatație profesională (fermă de porci) din satul Oclanda a fost depistat un focar de Pestă Porcină Africană (PPA). Toate cele 147 capete de porcine au fost nimicite, în conformitate cu măsurile sanitar-veterinare. Specialiștii Direcției Teritoriale în Siguranța Alimentelor Soroca (DTSAS) au întreprins toate măsurile de cupare, lichidare și combatere a virusului PPA. „Agentul economic […] Post-ul Încă un caz de pestă porcină africană, la Oclanda apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Aliona Ceban, meșterul popular din satul Vădeni, raionul Soroca, lucrează în goblen și face icoane în mărgele. Lucrul cu care se ocupă, doamna Aliona îl numește pasiune. Mama și bunica au ghidat-o din copilărie să aprecieze și să iubească tot ceea ce o înconjoară. În lumea artei, a fost atrasă de toate lucrările confecționate de […] Post-ul Aliona Ceban: „Dacă am o durere și sufletul îmi plânge, atunci când cos o iconiță eu mă liniștesc” apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
A marcat 10 goluri, pentru două echipe din campionatul României și în această săptămână a fost inclus în echipa simbolică a primei etape din faza play-out din Superliga României. Este vorba despre soroceanul Vitalia Damașcan, component al echipei FC Voluntari și al selecționatei Republicii Moldova la fotbal.   Post-ul Vitalie Damașcan a fost inclus în echipa simbolică a primei etape din faza play-out din Superliga României. apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Tableta de marți Și dacă președintei „dictatoare” Maia Sandu nu-i era de ajuns rivalitatea cu oligarhii care s-au aciuat peste hotare și cu acei care le reprezintă interesele acasă, cu opoziția ipocrită și cinică până în măduva oaselor și cu babele (ca prestanță, nu neapărat ca vârstă), care au ajuns să-și arate fundurile, la propriu […] Post-ul „Dictatoarea” Maia Sandu s-a mai căpătuit cu un potrivnic, după oligarhii hrăpăreți și babele care își arată fundul apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
La redacția noastră, s-au adresat câțiva soroceni cu o problemă care tot mai des se repetă. Microbuzele de pe ruta 2/4 din municipiul Soroca, nu le prea vezi după orele 14:00 să circule la intervalul stabilit, graficul nefiind respectat de șoferi. Sorocenii stau la stații și așteaptă, iar șoferii rutelor 2/4 duc lucrătorii fabricilor din […] Post-ul Ce fac sorocenii când microbuzele duc lucrătorii? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Noi, Observatorul de Nord, am creat un sondaj: Pentru câți bani ați ieși la miting?   Post-ul Sondaj: Pentru câți bani ați ieși la miting? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Astăzi, în Monitorul Oficial a fost publicat Decretul de promulgare și Legea cu privire la modificarea Legii nr. 93/1998 cu privire la patenta de întreprinzător. Această modificare a legii va permite legalizarea activității de îngrijitor calificat a copiilor cu vârsta de până la trei ani prin două genuri de activitate noi de îngrijire alternativă a […] Post-ul Patentă de întreprinzător pentru acei care acordă servicii de îngrijire individualizată și servicii de îngrijire de tip familial a copilului apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
La finele săptămânii trecute, forțele de ordine au efectuat percheziții la patru stații PECO, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost depistate și ridicate dispozitive tehnice din speță, telefoane mobile, HDD, registre cu înscrisuri de ciornă, acte contabile, combustibil în volum de 2 500 de litri fără acte de proveniență, […] Post-ul Deconspirarea unei scheme infracționale la patru stații PECO – livrau cantități reduse de combustibil, iar „surplusul” era comercializat apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Recent, în rețelele sociale a fost publicat un video în care o femeie povestește că o refugiată din Ucraina care se află în Republica Moldova i-ar fi spus că beneficiază de o indemnizație de 7000 de lei lunar în calitate de adult, iar minorii ar primi suma de 6000 de lei. Femeia folosește un limbaj […] Post-ul FALS: Refugiații ucraineni din Moldova primesc indemnizații lunare de 7000 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
  Specialiștii pentru reglementarea regimului funciar din cadrul primăriilor satelor Rudi, Visoca, Hristici și comunelor Tătărăuca-Veche, Volovița și Holoșnița au primit certificatele pentru susținerea cu succes a calificativului de utilizare în domeniul aplicării Sistemului de Informații Geografice QGIS (modul inițial și modul avansat) în cadrul Proiectului Înregistrare și Evaluare Funciară 2019-2024, implementat de Agenția Servicii […] Post-ul Câțiva specialiștii pentru reglementarea regimului funciar au primit Certificatele QGIS apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
 Banca Națională a Moldovei informeazî că, moneda unică europeană și dolarul american se vor aprecia marți, 21 martie, în raport cu leul moldovenesc. Astfel, euro se va scumpi mâine cu 16 bani și va costa 19 lei și 96 de bani. Dolarul va adăuga doi bani și va avea o valoare de 18 lei și […] Post-ul Curs valutar: astăzi, 21 martie, euro și dolarul american se vor aprecia, în raport cu leul moldovenesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
 Potrivit meteorologilor, vor cădea ploi noaptea în unele localități din nordul Republicii Moldova.Vântul va sufla moderat din sud-vest, ziua izolat cu intensificări.  Noaptea va fi cald cu minime cuprinse între +1..+5ºC.Maximele zilei se vor încadra între +10..+15ºC. Post-ul Meteo: astăzi vremea se va încălzi, dar va purta un caracter instabil apare prima dată în Observatorul de Nord.
20 martie 2023
17:10
Astăzi după masă un elev de zece ani a fost lovit de o mașină. Accidentul rutier a avut loc la câteva zeci de metri de trecerea pentru pietoni din preajma Liceului Teoretic „Petru Rareș” din municipiul Soroca. Băiatul a fost transportat la spital, și după cum ne-a relatat vicedirectorul medical Valeriu Bordian, acesta s-a ales […] Post-ul La Soroca un elev a fost lovit de mașină la câteva zeci de metri de zebră / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 20 – 24 martie se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Florești: unde și când va stinge lumina, în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.