Olaf Scholz salută decizia CPI de emitere a mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Bani.md, 19 martie 2023 05:50

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a salutat, sâmbătă, decizia Curţii Penale Internaţionale (CPI) de a emite mandat de arestare pe numele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. „Curtea Penală Internaţională este instituţia potrivită pentru investigarea crimelor de război. (…) Nu este nimeni mai presus de justiţie şi de lege, iar acest lucru devine clar”, a declarat Olaf Scholz, […] Articolul Olaf Scholz salută decizia CPI de emitere a mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 30 minute
08:10
Dubai este o destinație populară pentru români datorită imaginii de lux și extravaganță pe care o promovează. Orașul este renumit pentru clădirile sale înalte și futuriste, centrele comerciale mari și luxoase, plajele de nisip fin și activitățile de divertisment sofisticate. Dubai este cunoscut și pentru evenimente precum cursele de cai, expozițiile de bijuterii, festivalurile de muzică și petrecerile extravagante, care […] Articolul Ce se ascunde în Dubai în spatele luxului. Zona unde cazarea e ieftină și mănânci cu 10 euro de nu te ridici de la masă apare prima dată în Bani.md.
Acum o oră
08:00
Mulți analiști susțin că deja Statele Unite se află într-un nou Război Rece cu China, o confruntare care se desfășoară doar ca o dispută comercială. Însă, amenințarea Beijingului față de Washington este și una militară, mai ales într-un probabil conflict asupra Taiwanului. Acum, America are nevoie să descurajeze China în privința unei intervenții în Taiwan, […] Articolul Cum poate fi descurajată China: Statele Unite dispun de două metode ce pot lovi puternic Beijingul apare prima dată în Bani.md.
07:50
Războiul provocat de Putin în Ucraina a dus la distrugerea multor arme și echipamente militare ale armatei ruse, pe fondul dotării cu sisteme de rachete și artilerie modernă a trupelor Kievului. Dar acum, președintele rus crede că va putea obține victoria pe câmpul de luptă prin creșterea producției de tancuri proprii, care vor fi de […] Articolul Ultimul plan al lui Putin de a câștiga războiul: Acest tip de arme va fi de trei ori mai mare decât al ucrainenilor apare prima dată în Bani.md.
07:40
Sondajul a arătat că, din nouă destinații de pe continent, această regiune de coastă oferă cel mai bun raport calitate-preț. O cană de cafea costă 81 de penny. Orașul Cape Town din Africa de Sud are cele mai mici prețuri pentru vizitatori. Algarve este unul dintre cele mai ieftine locuri pentru a cumpăra o cafea […] Articolul Cel mai ieftin loc de vacanță din Europa. Aici, vinul costă doar două lire sterline apare prima dată în Bani.md.
Acum 2 ore
07:20
Chelsea a înregistrat o pierdere totală netă de 121,3 milioane de lire sterline (138,01 milioane de euro) pentru exerciţiul financiar 2021-22. Cheltuieli extraordinare şi pierderi de venituri după sancţiunile impuse fostului proprietar Roman Abramovici, după cum a anunţat, luni, clubul din Premier League. Proprietarul rus Roman Abramovic a scos clubul la vânzare la începutul lunii […] Articolul Războiul din Ucraina a adus pierderi uriașe pentru unul dintre cele mai bogate cluburi ale lumii apare prima dată în Bani.md.
07:20
Autoritățile spaniole au arestat de două ori în mai puțin de o lună la Barcelona un escroc de 27 de ani care, dându-se drept fiul unui miliardar, a reușit să cauzeze pagube estimate la 300.000 de euro. Tânărul a fost arestat după ce a închiriat, cu transferuri bancare internaționale false și documente false, cabane, penthouse-uri […] Articolul Un tânăr sărac a trăit în lux extrem susținând că este fiu de miliardar american. Pagube de 300.000 de euro din vorbe apare prima dată în Bani.md.
07:20
Uniunea Europeană a anunțat luni că a aprobat încetarea vânzărilor de mașini noi cu motoare cu combustie începând cu anul 2035, potrivit AFP. Cele 27 de țări ale UE se alătură oficial altor aproximativ 20 de națiuni sau blocuri regionale care au stabilit termene specifice pentru renunțarea la motoarele cu combustie internă, care emit gaze […] Articolul Sfârșitul unei ere! Țările care vor interzice motoarele cu combustie internă apare prima dată în Bani.md.
07:20
Îngrijitorii epuizaţi din Carpi, un orăşel din cea mai inovatoare re­giune italiană în ceea ce priveşte ser­viciile de îngrijire a celor în vârstă, visează la un viitor nu prea îndepăr­tat în care roboţii vor ajuta familiile să împartă povara de a menţine cea mai îmbătrânită populaţie din lumea occidentală stimulată, activă şi sănă­toasă, scrie The […] Articolul Penuriile de forţă de muncă din domeniul serviciilor de îngrijire a bătrânilor determină europenii să recurgă la roboţi apare prima dată în Bani.md.
Acum 4 ore
05:10
Berlinul s-a ținut de promisiune și a trimis Ucrainei tancurile Leopard 2 promise. 18 tancuri au părăsit Germania la sfârșitul săptămânii trecute și au fost predate deja la granița cu Ucraina, împreună cu ”un pachet mare de arme și piese de schimb”, potrivit Der Spiegel. Alte trei tancuri donate de Portugalia au ajuns și ele […] Articolul Ucraina a primit tancurile promise de Germania. Câte vehicule vor ajunge pe câmpul de luptă apare prima dată în Bani.md.
05:10
Oficiul European de Statistică (Eurostat) a făcut public luni, 27 martie, un nou studiu despre cheltuielile de consum ale gospodăriilor. Datele din cel mai recent Studiu privind bugetul gospodăriilor (HBS) arată că 60,6% din cheltuielile de consum ale gospodăriilor, în 23 de state membre UE pentru care sunt disponibile cifrele, au fost în 2020 alocate […] Articolul Câți bani alocă europenii pentru cheltuielile pentru locuinţă, alimente și transport apare prima dată în Bani.md.
05:10
Începand de astăzi, controlul Aeroportului Internațional Chișinău va fi preluat de către stat. Potrivit surselor ProTv, un document care prevede asta a fost deja semnat. Autoritățile nu au confirmat deocamdată această informație. Aeroportul Internațional Chișinău, luat în concesiune de AviaInvest, a revenit înapoi în administrarea Statului în data de 23 noiembrie 2022, după decizia Curții de Apel […] Articolul Șor, lăsat cu buza umflată! Aeroportul a  revenit în proprietatea statului apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
18:00
Sezonul de încălzire la Bălți, inclusiv în satele Elizaveta și Sadovoe, se încheie pe 31 martie, conform dispoziției primarului nr. 95 din 27.03.2023. Conform actului emis, conducătorii întreprinderilor și instituțiilor sunt îndemnați să finalizeze sezonul de încălzire 2022-2023 și să efectueze lucrări de conservare a rețelelor termice pentru perioada de vară.   Articolul DOC La Bălți, sezonul de încălzire se încheie pe 31 martie apare prima dată în Bani.md.
17:30
În lunile ianuarie-martie, SA Energocom a vândut către SA Moldovagaz circa 275 milioane de metri cubi de gaze naturale, la prețul mediu ponderat de 1095 dolari SUA/1000 de metri cubi (fără TVA). Prețul oferit a fost mai mic decât cel cu care Gazprom a livrat Moldovagaz, 1107 dolari SUA/ 1000 mc (fără TVA). Gazele vândute […] Articolul Moldova a ars aproape tot gazul din rezervă! Energocom: Analizăm ofertele pentru achiziția metanului mai ieftin apare prima dată în Bani.md.
17:30
First Citizens BancShares Inc va achiziţiona de la Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) toate depozitele şi împrumuturile Silicon Valley Bank (SVB), a anunţat autoritatea de reglementare, transmite Reuters. Achiziţia de către subsidiara First-Citizens Bank & Trust Company include preluarea unor active de aproximativ 72 miliarde de dolari ale Silicon Valley, cu […] Articolul First Citizens va cumpăra Silicon Valley Bank apare prima dată în Bani.md.
16:50
Peste 150 de persoane din toată țara și-au dat întâlnire la evenimentul de încheiere a proiectului „Oameni implicați. Comunități solidare.” Refugiați, familii care îi găzduiesc, autorități publice locale și centrale, reprezentanții ONG-urilor locale, dar și oamenii din comunități au povestit cum au reușit împreună să susțină integrarea și incluziunea socială a peste opt mii de […] Articolul Emoții, empatie și susținere pentru refugiați la Gala „Oameni implicați. Comunități solidare.” apare prima dată în Bani.md.
16:20
Republica Moldova nu are tancuri, pe când transnistrenii dețin între 20 și 22 de vehicule moștenite de la Uniunea Sovietică. Conform ministrului Apărării de la Chișinău, Anatolie Nosatîi, este vorba despre vehicule T-64 modernizate, blindate de acest gen fiind folosite de ruși și în Ucraina. Declarațiile au fost făcute de oficialul de la Chișinău în […] Articolul Sperietoarea din coasta Moldovei! Separatiștii au 22 de tancuri, iar Chișinăul doar șase MIG-uri ruginite apare prima dată în Bani.md.
16:10
Fiscul anunță că va implementa în următoarele luni un program de conformare voluntară în privința contribuabililor din domeniul HORECA. Acest subiect a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre Directorul adjunct al Serviciului Fiscal de Stat, dl Valeriu Vlas și reprezentanții Asociației Naționale a Restaurantelor și a localurilor de agrement din Republica Moldova (Asociația MĂR). […] Articolul Fiscul declară război evazioniștilor din HORECA: Pentru cei care nu se conformează benevol vor aplicate măsuri forțate apare prima dată în Bani.md.
16:10
Din 26 martie, Ryanair a început operarea curselor de pe Aeroportul Iași. Compania irlandeză de tip low-cost, una dintre cele mai mari din Europa, va lega Aeroportul Iaşi de alte oraşe importante ale Europei. Prețul biletelor este ademenitor, de la 23 de euro într-o direcție. Astfel, avioanele care vor decola de la Iaşi vor ateriza […] Articolul Ryan Air a început să opereze curse de pe aeroportul din Iași! Bilete de la 23 de euro apare prima dată în Bani.md.
15:20
Vineri, 24 martie 2023, la Chișinău, a avut loc degustarea din cadrul etapei republicane a concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de aur”, organizat anual de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM). La ediția din acest an, pentru marele premiu au concurat 127 din cele peste 500 […] Articolul La Chișinău s-a desfășurat etapa republicană a concursului „Polobocul de aur” apare prima dată în Bani.md.
15:10
O companie indiană de transport se pregătește să lanseze să lanseze ceea cea mai lungă călătorie cu autobuzul din lume. Autocarul cu 30 de pasageri urmează să plece în august, iar călătoria va dura 56 de zile. Traseul va cuprinde 22 de țări, ducând călători din cel mai mare oraș al Turciei, prin Balcani, Europa de […] Articolul Cât costă cea mai lungă călătorie din lume, cu autobuzul. Durează 56 de zile, iar turiștii vor traversa 22 de țări apare prima dată în Bani.md.
13:20
Astăzi, 27 martie, este celebrată Ziua Mondială a Teatrului. Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), în anul 2021, în Republica Moldova activau 16 teatre. Potrivit BNS, în 2021, au fost organizate 1641 de spectacole și concerte la care au participat 146 de mii de spectatori. Statistica culturii este bazată pe cercetările statistice anuale efectuate de […] Articolul Câți moldoveni merg la teatru apare prima dată în Bani.md.
12:40
Construcția drumului de către podul de peste Prut de la Leova are loc cu pași repezi. Lucările de la drumul de acces la pod sunt în toi. Premierul Dorin Recean anunța că în luna mai peste podul de pontoane va trece primul autovehicul în România. Pentru instituirea şi amenajarea acestui punct, în rectificarea bugetară sunt […] Articolul FOTO Cum arată mega-construcția podului de peste Prut de la Leova apare prima dată în Bani.md.
12:40
Președintele Consiliului UE, Charles Michel, vine marți la Chișinău. Informația despre vizită a fost făcută de autoritățile europene, scrie Realitatea.md. Instituțiile de la Chișinău nu au informat încă despre întrevederi. Conform Consiliului, urmează discuții cu Maia Sandu, Dorin Recean și Igor Grosu. Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM! Vizita începe la ora 11:40, cu o […] Articolul Charles Michel vine la Chișinău! Agenda vizitei apare prima dată în Bani.md.
12:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat prețul carburanților pentru 28 martie 2023. Astfel, mâine benzina și motorina se vor ieftini nesemnificativ. Potrivit informațiilor, benzina se va ieftini doar cu un ban, motorina cu 16 bani. Mai exact, litrul de benzină va costa 24,52 lei, iar litrul de motorină 21,07 lei. Prețul carburanților […] Articolul Ieftiniri nesemnificative la carburanți! Prețurile pentru 28 martie apare prima dată în Bani.md.
12:10
Bill Gates a publicat un eseu despre începutul erei inteligenței artificiale. Miliardarul consideră dezvoltarea Inteligenței artificiale una dintre cele două revoluții majore pe care le-a văzut în viața sa. Prima a fost cu interfețe grafice (care au devenit baza sistemelor de operare moderne). Iar al doilea se întâmplă acum cu AI. Iată un rezumat al […] Articolul Revoluția majoră din viața lui Bill Gates – Inteligența artificială apare prima dată în Bani.md.
11:40
Nu cunosc care e strategia Energocom. E logic, compania are nevoie de vânzări pentru a-și onora plățile pentru creditul luat de la BERD pentru achiziția metanului, a declarat președintele Moldovagaz, Vadim Ceban în cadrul emisiunii de la „Exclusiv TV”. Potrivit lui ceban, Energocom este statul, respectiv are menirea de a asigura livrările continuii de gaz. […] Articolul Șeful Moldovagaz, despre achiziția gazului scump de la Energocom: Are nevoie de bani să stingă creditul de la BERD apare prima dată în Bani.md.
11:20
Au mai rămas cinci zile a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă pentru anul 2023 cu facilități, anunță Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM). După 31 martie, cetățenii care nu se vor asigura în mod individual în termenul stabilit de legislație vor plăti prima de asigurare în mărime […] Articolul Zile numărate pentru polița de asigurare medicală ieftină apare prima dată în Bani.md.
11:10
Primele brute subscrise de companiile de asigurări au însumat 2,4 miliarde de lei, cu 24,7% mai mult față de anul 2021, arată datele Biroului Național d Statistică. Asigurările auto domină piața – 1,1  miliarde de lei prime brute subscrise și CASCO – 473,3 milioane de lei, asigurările de incendiu și calamități au însumat – 309,4 […] Articolul Evoluție otrăvită a companiilor de asigurări! Primele brute subscrise cresc, profitul scade apare prima dată în Bani.md.
10:50
Sphera Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România și Republica Moldova, estimează că în 2023 vânzările din restaurante vor depăşi 320 mil. euro, echivalentul unei creşteri de 21% faţă de 2022, în timp ce EBITDA (câştiguri înainte de taxe, dobânzi, depreciere […] Articolul Scumpirile nu-i sperie pe pofticioşii de aripioare KFC! Prognoze optimiste pentru afacerea fast-food a lui Recean apare prima dată în Bani.md.
10:20
În 2022, relațiile comerciale moldo-române au înregistrat creștere record. Cifra s-a dublat cu 50% faţă de anul precedent, potrivit președintelui executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR), Dan Nuțiu. Oficialul a precizat în cadrul emisiunii „Impact Global”, difuzată la TVR Moldova, că „România este unica poartă” a noastră spre Uniunea Europeană. În opinia […] Articolul Creştere record a relaţiilor comerciale între malurile Prutului. Şeful AIR: România e singura poartă a Moldovei în UE apare prima dată în Bani.md.
10:10
În perioada 20 – 26 martie 2023, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 675,3 milioane de lei. Persoanele fizice au contribuit cu 3,1 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. În perioada menționată, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, […] Articolul Ce încasări raportează vameșii în perioada 20-26 martie apare prima dată în Bani.md.
09:50
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că a fost semnată dispoziția de deconectare a agentului termic din Capitală. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de astăzi, scrie Realitatea.md. „A fost semnată dipoziția de deconcetare a agentului termic din data de 27 martie. Rugam ca toți să se conformeze”, a declarat […] Articolul VIDEO S-a încheiat sezonul de încălzire în Capitală apare prima dată în Bani.md.
09:50
Plățile cu cardul sunt în ascensiune. În trimestrul patru al anului 2022 au achitat cu cardul cumpărături în sumă de 13,3 miliarde de lei, cu 11,7% mai mult în trimestrul  patru al anului 2022 față de trimestrul trei, arată datele Băncii Naționale a Moldovei. Chiar dacă plățile fără numerar sunt în ascensiune, retragerile de la […] Articolul Plățile cu cardul, în ascensiune dar extragerile de miliarde sunt preferate de moldoveni apare prima dată în Bani.md.
09:40
În cadrul conferinței prilejuite de marcarea a 10 ani de la fondarea Consiliului Global al Turismului Medical, a fost realeasă conducerea organizației. Așadar, președinția va fi deținută de Ciprul de Nord, iar funcția de vicepreședinte a revenit Republicii Moldova (Asociația de Turismul Medical din Moldova), Croației, Indiei, Kazahstan și Germaniei. „Pentru țara noastră, această funcție […] Articolul Republica Moldova a fost aleasă vicepreședinte a Consiliului Global al Turismului Medical apare prima dată în Bani.md.
Ieri
07:30
Arheologul Manolis Psarros, cel care a condus în ultimul deceniu departamentul care emite autorizații de construcție pe insula Mykonos, a fost atacat la începutul lunii martie, la lăsarea întunericului, pe o stradă din Atena, în timp ce se îndrepta spre mașina sa. Angajatul în vârstă de 52 de ani se întorcea acasă de la biroul […] Articolul Mafia imobiliarelor din Mykonos: Arheologul care emite autorizații de construcție pe insulă, bătut crunt apare prima dată în Bani.md.
07:20
Oamenii își imaginează că se pot duce oriunde doresc în această lume dacă își doresc și au resursele necesare, însă puțini știu că pe planetă există locuri interzise, unde nimeni nu are voie să pună piciorul. Sigur, există motive în spatele acestei decizii, dar situațiile sunt în continuare ciudate și învăluite în mister. 1. Peșterile […] Articolul Locuri interzise din lume, pe care oamenii nu au voie să le viziteze. Cum se explică situațiile ciudate apare prima dată în Bani.md.
07:20
O flotă clandestină formată din vechi petroliere rusești prezintă un risc de dezastru ecologic, scrie Bloomberg. Petrolierul Turba ar fi trebuit să fie topit de mult. Nava, care este în serviciu de 26 de ani, nu a mai fost supusă unei inspecții complete din 2017, potrivit unei baze de date dedicate promovării transportului în siguranță. […] Articolul Flota fantomă a lui Putin riscă să provoace un dezastru ecologic apare prima dată în Bani.md.
07:10
Paşaportul este un document indispensabil pentru călătorii în alte ţări. Dacă în Uniunea Europeană, un român poate călători doar cu buletinul, în alte ţări acest lucru se poate face exclusiv pe baza paşaportului. În lume există patru tipuri de culori pentru paşapoartele obișnuite, respectiv cele dedicate cetățenilor: roşu (vișiniu), verde, albastru şi negru. Statele UE […] Articolul De ce există doar patru culori de pașapoarte în lume. Semnificația fiecărei nuanțe pentru țara care a ales-o apare prima dată în Bani.md.
06:10
În februarie, atunci când Bill Gates şi ministrul britanic Rishi Sunak au participat la un interviu, cei doi au răspuns la câteva câteva întrebări generate de celebrul ChatGPT. Chatbotul l-a întrebat miliardar despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată şi cum i-a influenţat acesta propria viaţă. Ca răspuns, Gates a început să […] Articolul Sfatul de milioane pe care Bill Gates l-a primit de la legendarul investitor Warren Buffet apare prima dată în Bani.md.
06:10
Patru dintre primele 5 cele mai impresionante obiective turistice din lume, incluse în clasamentul celor mai importante 99 de atracţii, se află în Europa. Stasher, specialist în depozitarea bagajelor, a realizat un clasament al celor mai importante 99 de atracţii turistice din lume. Ţinând cont de recenziile Google, de calitatea cazării, de distanţa până la […] Articolul Clasamentul celor mai importante 99 de atracţii turistice din lume apare prima dată în Bani.md.
05:20
Poziția Sofiei în ceea ce privește războiul din Ucraina, dotarea armatei și achiziția de noi arme ridică multe semne de întrebare, dar și îngrijorări cu privire la capacitatea celor aflați în prezent la putere la Sofia de a înțelege gravitatea, profunzimea și riscurile pe care le presupune schimbarea geopoliticii, scrie agenția bulgară Mediapool, citată de […] Articolul Bătălia pentru Marea Neagră și absența Bulgariei apare prima dată în Bani.md.
05:20
Recentul colaps al băncii americane Silicon Valley Bank (SVB) şi criza de la banca elveţiană Silicon Valley Bank (SVB) au declanşat îngrijorări cu privire la o eventuală extindere la nivelul sectorului financiar internaţional. Chiar dacă guvernele şi instituţiile financiare europene urmăresc îndeaproape situaţia, nu este totul atât de sumbru, relatează platforma media European Newsroom (enr). […] Articolul O nouă criză bancară? Instituție-cheie din Germania, verdict cu privire la rezistenţa financiară a zonei euro apare prima dată în Bani.md.
26 martie 2023
08:40
Aproape jumătate – 46% – din mierea importată în Uniunea Europeană nu este miere autentică, deoarece nu respectă reglementările comunitare, potrivit unui studiu al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) și al Centrului Comun de Cercetare al UE, care ridică această cifră la 74% în cazul importurilor din China și 93% din Turcia. Studiul se […] Articolul Lovitură grea pentru producătorii de miere din Moldova! Aproape jumătate din mierea importată în Europa este „falsă”  apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
08:00
Uniunea Europeană încearcă să evite să fie dependentă de China, aşa cum a fost de gazul rusesc, a afirmat sâmbătă şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, lansând un apel la consolidarea relaţiilor comerciale cu America Latină, relatează Agerpres. „Am descoperit că dependenţele, care erau componente ale păcii, sunt, de asemenea, arme care pot fi întoarse împotriva […] Articolul Uniunea Europeană vrea să evite o dependență de China, așa cum a fost dependența de gazul rusesc apare prima dată în Bani.md.
07:50
Regiunile din lume unde oamenii au tendința de a trăi mai mult decât media au fost denumite „zone albastre”. Aici găsim oameni care ajung la vârste de peste 100 de ani. Deși locuiesc în țări diferite, aceștia au o activitate comună, care pare să fie secretul longevității. „Zonele albastre” sunt regiuni geografice diferite din întreaga […] Articolul Unde trăiesc oamenii peste 100 de ani. 5 locuri cu tinerețe fără bătrânețe apare prima dată în Bani.md.
07:40
Ministrul francez al Muncii, Olivier Dussopt – aflat în prima linie a reformei contestate a pensionării – spune într-un interviu acordat revistei Têtu că a fost ţinta ”multor remarci homofobe” şi îşi dezvăluie totodată în mod public homosexualitatea. ”Dacă acest interviu ar fi fost realizat altcândva, v-aş fi dat aceleaşi răspunsuri”, dă el asigurări, precizând […] Articolul Într-o Franță cuprinsă de furie socială, ministrul Muncii decide să anunțe oficial că e gay apare prima dată în Bani.md.
07:40
Președintele francez Emmanuel Macron i-a înfuriat şi mai tare pe francezi cu un gest banal. El şi-a scos discret ceasul de la mână pe sub masă, în timpul unui interviu televizat. Amintim că Franța este scena unor proteste violente care au cuprins întreaga ţară. Manifestanţii sunt furioşi după ce Macron a trecut reforma pensiilor prin […] Articolul Discret, pe sub masă. Gestul cu care Macron i-a înfuriat și mai tare pe francezi ( apare prima dată în Bani.md.
07:30
Autorităţile italiene îl caută pe un bărbat care a sărit de pe o clădire cu trei etaje într-un canal din Veneţia. Imaginile care arată isprava lui au devenit virale, relatează CNN. Primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a notat în social media că bărbatul, “un idiot”, ar trebui să primească “un certificat de prostie şi multe lovituri”. […] Articolul VIDEO La Veneția se caută „idiotul” care a sărit în canal de pe o clădire cu trei etaje apare prima dată în Bani.md.
25 martie 2023
19:40
Pe măsură ce vremea se îmbunătățește, se vorbește tot mai mult despre un contraatac ucrainean. Forțele Kievului preiau treptat tancurile vestice promise anterior, vehicule de luptă și alte muniții. Dar al doilea cel mai important comandant militar al Ucrainei, generalul Oleksandr Sirski, i-a surprins pe majoritatea observatorilor când a sugerat, joi, 23 martie, că locul […] Articolul Rușii caută disperați indicii despre ofensivă de primăvară a ucraienilor apare prima dată în Bani.md.
19:40
Şeicul Jassim Bin Hamad al Thani a făcut o ofertă de 5 miliarde de lire sterline (aproximativ 5,7 miliarde de euro) pentru cumpărarea grupării Manchester United, anunţă Sky News. Potrivit sursei citate. şeicul Al Thani, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), este încrezător şi convins că oferta sa este cea mai bună pentru club şi că […] Articolul Ofertă faraonică pentru cumpărarea clubului Manchester United: un nou șeic și-ar putea face intrarea în fotbal apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.